De ce Min.Justiției ar face o favoare PPDA ori Nu cumva finalitatea PCDA este împiedicarea Reunirii cu România?

12308262_848617205251049_3527687976492507730_n12345642_847188355393934_750805126710991249_nAșa cum se întâmpla din 2008-2009 încoace, când spuneam că Partidul Liberal-Democrat este o struțo-cămilă politică, pusă la cale de ortacii lui Lucinschi (cel care m-a chemat în judecată!) și eram aproape că linșată pentru aceasta, inclusiv de cei care azi fac una cu pământul PLDM, încerc să fac și astăzi același lucru. Adică spun despre cei ce se pretind un partid politic DA și despre amicii rămași, cică, în dimensiunea civică faptul că la mijloc este un alt scop decât cel declarat. Și peste un timp asta se va vedea, așa cum s-a văzut în cazul falșilor proeuropeniș pe care și cei din PCDA i-au votat – PLDM, PD, PL.

Precizez, din capul locului, – nu am vorbit niciodată și nicăieri despre cine stă în spatele lor, așa cum au zis alții. Eu repet, doar, că ei sunt de inspirație lucinschistă, având în vedere toată gașca ce l-a înconjurat pe un Președinte (Snegur) sau altul (Lucinschi) ori pe chiar ambii, regăsiți, ulterior, în PLDM, cu toși copiii lor, în jurul lui Filat.

Spun și un lucru pe care nu l-a scris încă. S-ar putea ca unii animatori ai Platformei DA  să fie doar folosiți pentru dorita credibilitate, pentru că, dacă ne uităm bine, unii au și părăsit acea scenă. Nu voi da nume.  Adică unii nu știu pe cine, de fapt, servesc, nu știu care sunt scopurile adevărate pentru care sunt folosiți. Ei sunt îmbătați de vedetism, la vederea mulțimii disperate și manipulate.

Spun asta indiferent de reacția celor care vor citi. Dar ar fi bine ca toți din acest grup care nu se mai schimbă la microfon, cu excepția celor care au abandonat cursa, să își pună, încă o dată, întrebarea aceasta – dacă sunt siguri că nu fac jocul altcuiva, iar pentru aceasta să se gândească la oamenii care s-au trezit prea târziu că au fost înșelați, să vorbim chiar de foștii pepecediști și liderul lor, care, acum, aproape cu toții, se regăsesc lângă PCDA,lângă Dodon and K.

Am scris acum un an despre lipsa de finalitate în cazul manifestărilor Platformei DA. Pentru că finalitatea poate fi doar una – Reunirea cu România. Dar nu este, să vedem spre sfârșitul articolului de ce și ce e la mijloc.

Nu există nicio îndoială că cei de la guvernare nu sunt de respectat și de crezut. Dar cum spun deja tot mai mulți analiști, chiar dacă l-au servit din gros pe Filat, nu se știe dacă cei care vor să vină în locul acestora nu urmăresc alte scopuri decât cele vocalizate. Și dacă vor să vină, trebuie să fie mai buni. Dar este oare așa?

Minjust1Minjust2 minjust3

Și Minjust4aici sunt două lucruri. Cum poate cere abuziv Ministerului Justiției o persoană, cu studii juridice, care este și avocat, să-i înregistreze deciziile unui pretins congres al unei entități care se consideră partid (condus de o persoană de un orgoliu extraordinar de bolnav), persoană care vrea să își asume destinul populației, dacă această persoană nu dorește și nu e în stare să respecte Legea cu privire la partide și să pregătească un for suprem al unui partid politic având în vedere toate prevederile legii? Să creadă cineva că dacă a folosit o televiziune pentru manipularea în scop politic a dezamăgirii și nevoilor oamenilor ca să se propulseze în politică, are dreptul să ceară Ministerului Justiției să îi facă o favoare și să facă abstracție de lege?

De ce să pui în PMAN la vot decizia de a fi înregistrate deciziile unui pretins congres al unui partid, să spui că acolo nu e ceva în regulă cu o taxă, încă și plătită, când Răspunsul Ministerului Justiției arată foarte clar neajunsuri fundamentale în pregătirea acelui pretins congres care, de fapt, a fost o adunare de niște membri sau simpatizanți…

Nu aș fi scris acest articol și nu atingeam acest prim-aspect (că mai am unul), dacă nu aș ști prin ce am trecut noi, PNL, în acești ani cu pretinsele guvernări europene, care ne-au pus piedici nejustificate la înregistrarea deciziilor congreselor PNL, mai ales în condițiile când noi am respectat buchia legii, fapt confirmat nu doar de toate deciziile instanțelor naționale ale justiției favorabile nouă, în baza precedentelor CEDO?

DE CE UN JURIST POATE PRETINDE SĂ I SE ÎNREGISTREZE ILEGAL NIȘTE PRETENȚII DE DECIZII ALE UNUI CONGRES NEȚINUT CONFORM LEGII, CÂND ALȚII AU RESPECTAT ȘI ÎNCĂ ȘI-AU APĂRAT DREPTATEA ÎN JUDECATĂ? OARE SĂ SE CONSIDERE CĂ DACĂ SE STRIGĂ ÎN STRADĂ ȘI SE ADUNĂ LUMEA DISPERATĂ CU TEMBELIZORUL ATUNCI MINISTERUL JUSTIȚIEI TREBUIE SĂ FACĂ FAVOARE UNUI PARTID, CÂND ALTORA LI SE CERE SĂ RESPECTE BUCHIA LEGII? NOI VOM PUBLICA MAI JOS RĂSPUNSUL MINISTERULUI JUSTIȚIEI PE CARE L-AM PRIMIT DE LA GENERALUL UNIONIST ION COSTAȘ ȘI PE CARE L-AM CITITI CU MARE INTERES, RĂMÂNÂND REVOLTATĂ SĂ AUD CE SPUNE ANDREI NĂSTASE ȘI CE SCRIE ÎN RĂSPUNSUL MJ!

Noi, PNL, an ajuns până la Curtea Constituțională, unde un fost ministru al justiției, verde după ce a fost roșu, aproape că a cerut motive pentru interzicerea PNL, pentru că a inclus la Congresul al III-lea obiectivul Unirii în Program și Statut.

Vreau să se înțeleagă foarte clar că nu pot, într-adevăr, să fie înregistrate deciziile unui doar pretins congres și eu mă chiar miram, văzând viteza adunării oamenilor la acea adunare, care numai congres nu a fost, când nu a fost stabilită norma de reprezentare, nu au fost prezentate procesele-verbale ale organizațiilor teritoriale care desemnează delegații la congres, plus alte neajunsuri, astea două fiind fundamentale pentru a se edifica Ministerul Justiției asupra legitimității și reprezentativității congresului unui partid. După congresul PNL din 25 octombrie 2015 noi am pregătit foarte minuțios – la fel ca și înainte, la desemnarea delegaților – congresul, prezentând un proces-verbal în scris și al întregului congres, al cărui video îl și avem, ca să nu avem probleme cu respectarea întru totul a legii, după care încă ni s-a spus că am prezentat un proces-verbal al congresului prea detaliat, dar am fost atenți la sânge să fie totul supercorect. Așa că nu prea îmi închipui de ce alții vor să fie favorizați neprezentând elementar toate actele cerute… 

Și încă un aspect. Aici ar trebui scrise mai multe, dar nu lungesc articolul, deși am dorit să mă refer la ambele aspecte într-un singur material.

Spuneam mai sus de finalitatea protestelor Platformei DA. Am înțeles, pe 7 iunie, că această finalitate, pe care noi o vedem în Unirea cu România – ȘI AȘA VA FI, VĂ VEȚI CONVINGE! – a fost, pentru grupul animator al Platformei DA, propulsarea prin intermediul unui proiect politic la conducerea statului, având, adică, un capital politic adunat din toate protestele, la care oameni de la alte partide nu au prea vorbit.

Nu mai spun că acum Andrei Năstase amestecă lucrurile – pentru că dacă s-a vrut președinte de partid, trebuia să fie tratat de Platforma CIVICĂ DA la fel ca alți președinți de partid, nu să manipuleze, în mod intenționat, electoral votanții. Iar pentru asta, desigur, finalitatea celor de la PCDA+PPDA, care sunt doar o entitate, în fond, sunt alegerile anticipate. Aici eu nu voi adăuga altceva celor spuse foarte bine de Nicolae Negru. Însă cei de la DA-uri nu au cumva și o altă finalitate? Citiți și alineatele următoare…

NOI, UNIONIȘTII, VEDEM FINALITATEA NUMAI ÎN UNIRE ȘI EA SE VA PRODUCE. AVEM informații care denotă că deja cancelariile occidentale au conștientizat și au acceptat să se lucreze intens pentru pregătirea reunificării celor două state românești.

Sunt absolut sigură că cei care nu doresc acest lucru, dar au informații și cunosc faptul, lucrează intens să împiedice Reunirea R.Moldova cu România. Spunea Ilie Bratu și noi considerăm la fel – judecând și după tratamentul aplicat de DA unioniștilor – că atât Blocul Leancă, în alegerile locale, cât și PCDA sunt proiecte antiunioniste și sunt o diversiune contra avansării spre Reîntregirea cu Țara noastră, România.

OARE NU CUMVA – DINCOLO DE INTERESELE GRUPURILOR OLIGARHICE – FINALITATEA PCDA+PPDA (pricepem de ce esență era partidul lui Nicolae Chirtoacă…) este, de fapt, împiedicarea Reunirii Basarabiei cu România? Care să fie realizată prin propulsarea Dodon-iștilor antiromâni și antiunioniști la putere?

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *