Dacă e criză, iar majoritatea parlamentară își spune ”proeuropeană”, poate și ne-antiromânească, de ce să nu proclame REUNIREA CU ROMÂNIA?

POPULAȚIA NOASTRĂ, DIN AL DOILEA STAT ROMÂNESC, ARE UN DESTIN ȘI UN VIITOR ROMÂNESC, EUROPEAN. ACEST VIITOR ESTE REUNIREA CU ȚARA-MAMĂ ROMÂNIA.

12195827_906528632734973_2308715486639220385_nNoi, unioniștii din PNL, am participat, împreună cu alte componente ale Consiliului Unirii, la acțiunile de protest dirijate de grupul animator al Platformei Civice ”Demnitate și Adevăr”, unii dintre care, în interes politic neloial au trecut, oficial, într-un partid moldovenist.

PNL a adresat numeroase apeluri clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului, ca să demareze un program de integrare intraromânească, în paralel cu procesul de implementare în Republica Moldova a Acordului de asociere la UE.

Această poziție a PNL se regăsește în numeroase declarații, poziții, platforme electorale, programe conceptuale, făcute public, național-liberalii chemându-i pe oameni să nu voteze partidele de la guvernare, ci pentru promotorii Reunirii cu România.  

Comportamentul Puterii de la Chișinău, după 30 noiembrie 2014, a însemnat o continuare a modului nefast și antieuropean de guvernare din 2009, când s-a produs multașteptata alternativă politică după căderea comuniștilor.

Societatea este nemulțumită, cetățenii gem de sărăcie și de nedreptate, s-au ridicat la proteste. Însă cei care i-au îndemnat la manifestări antiguvernare, prin apeluri nesincere de coagulare a forțelor extraparlamentare de opoziție, par să folosească retorica anticoruptie pentru a crea o proprie ofertă politică, împărțind populația în cei ce sunt de partea noii entități civico-politice și în cei ce nu doresc înlocuirea unei grupări oligarhice prin alta – dodonistă and K.

Noi, național-liberalii, regretăm continuu votul manipulat al cetățenilor din 30 noiembrie 2014 în favoarea grupărilor politico-oligarhice aflate la Putere din 2009. Dar nu poți să nu vezi și dezastrul social-economic pe care îl poate adânci, până la colaps, aliajul unor protestatari sinceri cu Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, și cu Partidul lui Renato Usatâi, care sunt produsul guvernărilor criminale, fals proeuropene.

Speranța oamenilor că entitățile filoruse pot salva populația din stânga Prutului este falsă, la fel cum a fost falsă speranța în partidele apărute în perioada slăbirii regimului comunist, după 2008. Aceste forțe sunt antieuropene, antiromanesti, antiamericane, prorusesti și urmăresc o periculoasă cantonare a spațiului nostru românesc într-o zonă cenușie, fără viitor.

ÎNSĂ POPULAȚIA NOASTRĂ, DIN AL DOILEA STAT ROMÂNESC, ARE UN DESTIN ȘI UN VIITOR ROMÂNESC, EUROPEAN. ACEST VIITOR ESTE REUNIREA CU ȚARA-MAMĂ ROMÂNIA.

Dacă majoritatea parlamentară a instalat un Guvern despre care spune că este proeuropean, această majoritate nu are dreptul să fie antiromânească. Mai mult – are obligația să fie proromânească, ba chiar să conștientizeze că singura soluție pentru a evita un conflict social, civil, de proporție și pentru a nu rămâne sau a ajunge definitiv – mai ales prin alegeri anticipate – în sfera de influență a Rusiei, este proclamarea Reunirii Republicii Moldova cu România.  

Ambele părți implicate în conflictul STRADĂ/PUTERE se manifestă ca moldoveniste, de aceea noi, unioniștii din PNL, nu putem fi cu niciuna dintre ele.

Noi, național-liberalii, am semnat și am organizat manifestări împreună cu alte entități unioniste și chemîm continuu la coagularea eforturilor pentru a solicita împreună și a pune presiune pe Parlamentul de la Chișinău să proclame REUNIREA CU ROMÂNIA. Suntem siguri că Parlamentul de la București ar salute și aproba o asemenea decizie.

Iar în contextul adoptării Rezoluției despre Republica Moldova sugerăm europarlamentarilor români să se unească într-un demers comun și să convingă întreg Parlamentul European că numai Reunirea Republicii Moldova poate salva această populație și asigura un viitor copiilor, precum și stabilitate/securitate la estul frontierei UE.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. Unionistii nu au ce cauta in aceata lupta intre fel de fel de bande gangsteresti ale statalistilor falimentari … telurile lor tin doar de buzunarele lor si nu de interesele poporului . evenimentele violente grave ce au avut loc si modul rusinos si penibil in care a fost investit guvernul ii descalifica definitiv pe toti acesti statalisti falimentari de la putere si din opozitie . citeam ca proiectul podului catre Crimeea a cazut in lipsa de bani … Rusia e aproape de faliment . imvestitiile straine aproape au disparut cu desavirsire … si atunci ce ar putea sa faca o guvernare Dodon-Usatii ?

 2. Timpuri grele, timpuri de Apocalipsa!

  „Unionistul” Ghimpu voteaza alaturi de kgb-istul Resetnikikov pentru interlopul Plahotniuc.

  „Unionistul” Dolganiuk sta alaturi de scula Moscovei Dodon si interlopul Usatii pe Piata Marii Adunari din Chisinau.

  Nu se vede sfarsitul tradarilor si a ticalosiei!

  Ma adresez la unionistii adevarati, neimplicati in murdaria si miselia „politicienilor” de pe malul Bacului:

  Cereti ferm Reunirea cu Tara!

  Numai Romania- tara noastra ne poate salva!

  Nu ezitati sa cereti Reunirea!

 3. Nu poate ocupantul Dodon sa stea alaturi de generalul Anton Hamurari, omul, care si-a varsat sangele la Nistru, luptand impotriva cazacilor in 1992. Sa nu ne lasam inselati de ocupanti. Dar sa nu ne lasam inselati si de mafiotii din gasca lui Plahotniuk. Numai Reunirea cu Tra este unica solutie pentru acest pamant zguduit de procese geopolitice. Reunirea, fratilor romani! Cat mai grabnica!

 4. Ți-ai mânat prin veacuri turmele pe plai,
  Din stejarul Romei tu mlădiță ruptă,
  Și-ți cântai amarul din caval și nai.
  Dar cumplit tu fost-ai când te-au dus în luptă
  Ștefan și Mihai.

  Când ți-or pune piedici dușmanii să cazi
  Spada ta să fie și de-acum, române,
  Fulger care-aprinde, vânt ce rupe brazi,
  Și te-ncrede-a pururi că vei fi și mâine
  Tare cum ești azi.

  Sus ridică fruntea, vrednice popor!
  Câți vorbim o limbă și purtăm un nume,
  Toți s-avem o țintă și un singur dor
  Mândru să se nalțe peste toate-n lume
  Steagul tricolor!

 5. PL mojicesc ghimpist-
  Declarații Traian Băsescu-

  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-traian-basescu–pentru-romania-este-vital-ca-la-chisinau–sa-vina-un-guvern-pro-vest–nu-pro-moscova-404753

  – Fostul președinte al României, Traian Băsescu, susține că întreaga clasă politică parlamentară de la Chișinău este puternic compromisă, inclusiv Partidul Liberal,
  al cărui președinte, Mihai Ghimpu, deși se declară unionist,
  nu ar fi așa.

  – „Am dubii chiar şi cu Ghimpu că este în mod real unionist”,
  a ținut să precizeze Traian Băsescu.

  …poate şi partidul lui Ghimpu, care acum s-a compromis.
  Este foarte bine că primarul (Chișinăului – n.r.) Chirtoacă nu s-a amestecat
  în negocierile de formare a unui guvern pentru Plahotniuc.
  Există speranţa ca el să preia partidul liberal condus acum de Ghimpu.

  R.L.: Cum vedeţi posibilitatea unei unificări a Moldovei cu România?

  T.B.: Cu actualii lideri politici nu cred că este posibil. Vorbim de liderii de la Chişinău, pentru că ai noştri ar reacţiona în mod cert pozitiv.

  Am dubii chiar şi cu Ghimpu că este în mod real unionist.

  Iohannnis şi guvernul au privit situaţia din Moldova mult prea relaxaţi sau nu au privit-o deloc. Este uşor să spui „nu ne amestecăm în treburile altor state”. Aici nu e vorba de amestec, ci de sprijinul pe care putea să îl dea România în condițiile în care Federația Rusă este extrem de puternică și în structurile statului moldovean, și în structurile politice, și în societatea moldovenă și în mass media.

  Nu trebuie să le spui tu politicienilor moldoveni ce au de făcut, că au și ei cap, problema este să contrabalansezi presiunea uriașă pe care Moscova o exercită în deciziile politice de la Chișinău. Ori aici este evident că statul român a făcut un pas uriaș înapoi, ceea ce înseamnă risc major de condamnare a Republicii Moldova de a se întoarce către Moscova.
  Acest lucru trebuie evitat pentru că, privind harta, avem frontiera cu Ucraina, care este una cu un stat instabil, unde Federaţia Rusă are un cuvânt greu de spus. Dacă şi la frontiera de Est vom un stat, fie el şi Moldova, controlat tot de Moscova, dacă la Chişinău va veni un guvern prorus, în această situaţie Transnistria rămâne doar o dulce amintire. În Marea Neagră, putem vorbi acum despre un imens portavion rusesc aflat la frontierele României.

  Pentru noi este vital din punct de vedere strategic ca la Chişinău să vină un guvern pro Vest, nu pro Moscova. Asta doar din punct de vedere strategic. România a investit în românism enorm şi pierderile pot fi uriaşe. Gândiţi-vă că în fiecare an acordăm cinci mii de burse pentru tinerii moldoveni, pentru a stimula tineretul moldovean să afle realitatea despre România, nu cea pe care a servit-o Moscova părinţilor lor. Asta de zece ani, deci vorbim de zeci de mii de tineri.

 6. Lui Tot-Acela

  Noi asta, despre Ghimpu, demult stiam, mare parte a votantilor sai nu stie, din pacate.

 7. Pt Tot-Acela spune.
  Președintele T. Băsescu trebue să fie mai atent cu declarațiile , că Mihail Fiodorovici poate și pe el să-l atace în judecată

 8. Băsescu bate în retragere? „Eu nu voi mai insista pe ideea proiectului naţional Unirea României cu R.Moldova, pentru că a fost evident că nu are suport în clasa politică”

  ‘Nu cred că este normal ca în proiectele naţionale să avem puncte de vedere diferite. Eu nu voi mai insista pe ideea proiectului naţional Unirea României cu Republica Moldova, pentru că a fost evident că nu are suport în clasa politică, dar nici nu-i voi ierta vreodată pe cei care vor asista cum Republica Moldova intra în scenariu de tip Crimeea sau Osetia de Sud sau Abhazia, pentru că trebuie să-şi asume, aş spune, slugărnicia faţă de Moscova, să nu deranjăm’, a declarat Traian Băsescu, anunță Știrile Tvr.ro

  El a subliniat că nu este antirus şi că doreşte o relaţie bună cu Federaţia Rusă.

  Preşedintele Traian Băsescu a mai afirmat că Rusia a stimulat referendumul din Crimeea şi că, pentru el, ce s-a întâmplat în Crimeea este o proiecţie pentru un scenariu posibil în Republica Moldova: “Este şi o chestiune sentimentală. Ştim toţi că Republica Moldova este al doilea stat românesc şi nu ne-ar conveni un astfel de scenariu aplicat în Republica Moldova”. Preşedintele a subliniat că ‘în niciun caz România nu va interveni militar’.

  ‘În nici un caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune din partea Federaţiei Ruse sau a Ucrainei’, a spus Traian Băsescu, invitat, luni, la Adevărul Live.

  Preşedintele a respins categoric un posibil război în urma situaţiei din Crimeea.

  ‘Categoric nu, nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina, cu atât mai puţin în Crimeea’, a spus Traian Băsescu, citat de agenţiile de presă.

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, în mod categoric, nu va fi război în zona Mării Negre, iar românii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei, România neavând riscuri de securitate directe.

  Preşedintele Băsescu a spus că se aştepta ca la referendumul din Crimeea să fie în favoarea alipirii de Rusia în jur de 70-75% din votanţi, nu 96,6%.

  Întrebat dacă va fi război, preşedintele a răspuns: „Categoric nu, nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, zic eu că nici în Ucraina şi cu atât mai puţin în Crimeea. Deci, exclud varianta războiului”.

  El a precizat că „riscurile militare România trebuie să le aprecieze de la ceea ce ştie, şi nu de la ceea ce este în presă”.

  Preşedintele a precizat că, după referendum, din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea, iar Federaţia Rusă va menţine toată flota de la Marea Neagră, numărul de militari va fi tot 25.000, cât au fost şi până acum prin acord, iar activităţile militare, aceleaşi.

  „În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau Ucrainei”, a spus preşedintele.

  „Dacă am fi fost în pericol direct, iminent, aş fi spus-o şi cu totul altul ar fi fost nivelul de alertă al Armatei”, a continuat preşedintele Băsescu, precizând că acum nivelul de alertă militar este unul obişnuit.

  El a subliniat că România nu are „riscuri directe de securitate”, însă „riscurile regionale sunt în creştere”.

  Sursa: TVR.RO

 9. INTERVIU cu Traian BĂSESCU: Pentru România este vital ca la Chişinău să vină un guvern pro Vest, nu pro Moscova
  de Petrica Rachita , 18 ianuarie
  Fostul președinte al României, Traian Băsescu, consideră că actuala conducere a României greșește când nu reacționează față de lupta politică de la Chișinău, deoarece țara noastră poate pierde astfel numeroasele investiții, mai ales umane, pe care le-a făcut la stânga Prutului. Traian Băsescu arată, într-un interviu pentru România Liberă, că Preşedintele Republicii Moldova încearcă să evite acum alegerile anticipate, care ar fi dezastruoase pentru forțele pro-europene, afectate de scandalul miliardului de dolari dispărut din băncile moldovenești. Moldova riscă să se îndrepte tot mai mult spre Moscova.
  Comentând situația din România, Traian Băsescu afirmă că Guvernul condus de Dacian Cioloș nu este nici pe departe tehnocrat, în Executiv fiind numiți, de fapt, oameni ai partidelor impuși premierului în schimbul susţinerii Guvernului în Parlament.
  România liberă: Sunteţi unul dintre politicienii care au ajutat Republica Moldova în ultimii ani. Cum vedeţi parcursul acestei ţări după desprinderea de URSS?
  Traian Băsescu: Dacă ar fi să analizăm ultimii două zeci şi cinci de ani de politică din Republica Moldova, ar fi o boală lungă. Ar fi bine să ne fixăm pe ce este acum şi perspectivele de acum. Există o certitudine. Voronin era un comunist convins. Nu neapărat prorus, pentru că nu a cedat la planul de federalizare al Republicii Moldova propus de Moscova. Mai mult, a respins ideea chiar cu câteva minute înainte ca Putin să se urce în avion, pentru a veni să semneze împreună cu Voronin federalizarea. Totuși, el a fost un comunist antiromân. Clar şi fără dubii.
  R.L.: Corupţia în Moldova s-a dezvoltat în mandatele lui.
  T.B.: Corupţia a început ca şi în România din vremea regimului comunist, iar corupţia de tip capitalist a început să ia amploare o dată cu mandatul lui. Nu s-a inventat atunci, niciodată cu venirea alianţei pro-europene la putere.
  R.L.: Cei 500.000 de cetăţeni români din Republica Moldova ce ar putea aştepta acum?
  T.B.: Ei aşteaptă foarte multe, în primul rând un parcurs spre Vest, nu spre Est. Mulţi dintre cei care văd Moldova spre Vest înţeleg prin asta fie să devină membră a UE, fie să se unească cu România. Sunt două nuanţe aici. Comuniştii, stânga moldovenească, vor fie o relaţie privilegiată cu Moscova, fie să intre în regiunea Euroasiatică. Şi aici sunt diferenţe de nuanţe. Din păcate, la momentul actual, alegerile le-ar câştiga stânga comunistă. Dodon şi partidul lui Usatîi. De aceea, ce a făcut preşedintele Timofti, chiar cu preţul unei aparente incosecvenţe în decizii, a fost să evite alegerile anticipate, încercând să mai dea o şansă forţelor proeuropene să îşi revină după acuzaţiile de corupţie legate de miliardul de dolari care a dispărut din băncile moldoveneşti.
  R.L.: Ce dezbină aceste forţe proeuropene la ora actuală?
  T.B.: În primul rând, este vorba despre lupta pentru putere şi influenţă. Eu ştiu foarte bine discuţiile lor interne despre cine să aibă procurorul general, cine să aibă şeful SIS-ului , cine să aibă şeful internelor, cine să pună pe cei care numesc procurorii în diverse funcţii. Este un târg care în România a fost depăşit demult. Partidele moldoveneşti sunt la nivelul României din anii 1990. La noi, în 2013, s-au negociat funcţiile la nivelul parchetelor, dar nu a fost vorba despre o chestiune de partid, a fost o opţiune de nominalizare în care nu au fost implicate partidele, ci preşedintele şi primul ministru, cei care aveau atribuţiuni de numire.
  R.L.: În viitorul apropiat poate apărea un nou lider sau partid în Republica Moldova care să atragă electoratul?
  T.B.: Maia Sandu poate fi o soluţie, mai ales că este susţinută de Dreptate şi Adevăr, acest partid al străzii, dar pentru a exersa puterea Maia Sandu are nevoie ca acest partid format în piaţă, în stradă, să şi câştige alegerile sau să fie partidul cel mai mare. Sondajele din Republica Modova sunt aiurea, dar este foarte clar că această structură a străzii va prinde şi, dacă o transformă în partid, poate fi partidul de dreapta care să substituie şi PD-ul, şi PLDM şi poate şi partidul lui Ghimpu, care acum s-a compromis. Este foarte bine că primarul (Chișinăului – n.r.) Chirtoacă nu s-a amestecat în negocierile de formare a unui guvern pentru Plahotniuc. Există speranţa ca el să preia partidul liberal condus acum de Ghimpu.
  R.L.: Va trece guvernul Filip la Chişinău?
  T.B.: Guvernul Filip se va forma pentru că au teoretic cel puţin 55 de parlamentari, ceea ce înseamnă suficient să treacă guvernul. Nu va fi un guvern foarte puternic, pentru că susţinerea parlamentară este la limită şi foarte dependentă de Plahotniuc. Riscul major este ca guvernul care va trece prin Parlament să fie controlat de Plahotniuc, pentru că Filip este omul lui şi nu aş vrea ca, intrând vreodată la sediul guvernului, să-l găsesc pe Filip în antecameră şi pe Plahotniuc în biroul primului ministru.
  R.L.: Există vreo legătură între clasa politică moldovenească şi cea de la Bucureşti?
  T.B.: Se pare că dincolo de vizitele oficiale – am văzut pozele lui Ponta cu Plahotniuc – există susţinerea pe care a dat-o nominalizării acestuia şi furia pe care Ponta a arătat-o pentru că preşedintele Timofti l-a respins pe Plahotniuc. Și, de ce să nu recunoaştem, mai există chiar şi declaraţia lui Sturza că sunt politicieni de la Bucureşti şantajaţi de Plahotniuc pentru că le-au plăcut fetiţele de la Chişinău. Eu întrevăd însă desemnarea guvernului de la Chişinău şi apoi Dumnezeu cu mila. Tot un guvern controlat de Plahotniuc, marele gestionar al puterii în Republica Moldova.
  R.L.: Cum vedeţi posibilitatea unei unificări a Moldovei cu România?
  T.B.: Cu actualii lideri politici nu cred că este posibil. Vorbim de liderii de la Chişinău, pentru că ai noştri ar reacţiona în mod cert pozitiv. Am dubii chiar şi cu Ghimpu că este în mod real unionist. Iohannnis şi guvernul au privit situaţia din Moldova mult prea relaxaţi sau nu au privit-o deloc. Este uşor să spui „nu ne amestecăm în treburile altor state”. Aici nu e vorba de amestec, ci de sprijinul pe care putea să îl dea România în condițiile în care Federația Rusă este extrem de puternică și în structurile statului moldovean, și în structurile politice, și în societatea moldovenă și în mass media. Nu trebuie să le spui tu politicienilor moldoveni ce au de făcut, că au și ei cap, problema este să contrabalansezi presiunea uriașă pe care Moscova o exercită în deciziile politice de la Chișinău. Ori aici este evident că statul român a făcut un pas uriaș înapoi, ceea ce înseamnă risc major de condamnare a Republicii Moldova de a se întoarce către Moscova. Acest lucru trebuie evitat pentru că, privind harta, avem frontiera cu Ucraina, care este una cu un stat instabil, unde Federaţia Rusă are un cuvânt greu de spus. Dacă şi la frontiera de Est vom avea un stat, fie el şi Moldova, controlat tot de Moscova, dacă la Chişinău va veni un guvern prorus, în această situaţie Transnistria rămâne doar o dulce amintire. În Marea Neagră, putem vorbi acum despre un imens portavion rusesc aflat la frontierele României. Pentru noi este vital din punct de vedere strategic ca la Chişinău să vină un guvern pro Vest, nu pro Moscova. Asta doar din punct de vedere strategic. România a investit în românism enorm şi pierderile pot fi uriaşe. Gândiţi-vă că în fiecare an acordăm cinci mii de burse pentru tinerii moldoveni, pentru a stimula tineretul moldovean să afle realitatea despre România, nu cea pe care a servit-o Moscova părinţilor lor. Asta de zece ani, deci vorbim de zeci de mii de tineri.
  R.L.: Vă propun să revenim la scena politică românească. Cum vi se pare actualul guvern de tehnocraţi de la Bucureşti?
  T.B.: Însăşi ideea de tehnocraţi la guvernare este specifică unei ţări bananiere. Domul Curaj (ministrul Educației – n.r.), de exemplu, a reuşit să numească un comitet mai toxic decât cel care a fost. O avem pe doamna Ecaterina Andronescu, care ştim că este o distrugătoare de învăţământ modern şi care probabil va putea citi plagiatele în cheia descoperirilor epocale şi nu a plagiatului ordinar, îl avem pe domnul Pieleanu, un mare ataşat de PSD, avem rectorul SNSPA-ului, de fapt fostul Ştefan Gheorghiu până la urmă. Domnul ministru Curaj a făcut numiri care nu îmi dau nici o speranţă că acea Comisie va clarifica problema doctoratului lui Tobă (ministrul de Interne – n.r.), a doctoratelor unde îndrumător a fost Oprea. Vorbim aici în mod deosebit de doctoratele de la Instituţii Militare de Învăţământ.
  În acest guvern mai întâlnim oameni ca Vasile Dâncu, asupra căruia cred că s-a făcut o confuzie între strateg şi om politic. El poate fi un strateg de campanie, aşa cum înţeleg că se autodefineşte. Bine, acum există şi strategi ai eşecului. (…)

 10. http://cyd.ro/suntem-mai-bogati-decat-stim-filonul-de-diamante-din-moldova/

  Suntem mai bogați decât știm?

  În 1998, în Legea minelor din România a fost introdusă discret, chiar ciudat de discret, pe lângă categoriile de zăcăminte cunoscute – petrol, gaze naturale, cupru, aur etc. – şi o categorie despre care, până atunci, se susţinea că nu există în ţara noastră: “pietre preţioase”. Păi, dacă nu sunt, de ce apar oficial în legislaţie? Sau poate… ele există!

  La începutul lunii octombrie 2013, în satul Izvoarele, judeţul Galaţi, a izbucnit o răscoală din cauza… cutremurelor.

  Zi de zi se înregistrau aici zeci seisme de suprafaţă, de 2 până la 3 grade Richter, însoţite de zgomote sinistre care i-au îngrozit pe localnici. Aceştia aveau o teorie halucinantă privind sursa cutremurelor.

  “Domnule, ei nu mai extrag ţiţei, au dat de un zăcământ de diamant pe care vor să îl spargă, de aceea au început aceste cutremure. Dacă nu se termină cu forările, ne dărâmă casele.”

  – ne-a spus Daniel Zaharia (34 de ani, foto), susţinut de toată comunitatea postată în mijlocul drumului.

  Desigur, informaţia părea trasă de păr rău de tot, pentru a putea fi luată în seamă. Sursa cutremurelor de la Izvoarele a rămas, oficial, un mister. Menţionăm doar că Ştefan Marincea, fostul director al Institutului Geologic, a spus că seismele ar putea avea drept cauză industria extractivă din zonă. A doua zi a fost destituit.

  Statul român ştia de nestemate din 1998

  Plecând de la “fenomenul Izvoarele”, am început să ne interesăm de existenţa unor zăcăminte de diamante în ţara noastră. Geologii pe care i-am contactat nu au spus nici da, nici nu.

 11. ironia sortii! pe 24 ianuarie se sarbatoreste mica unire in partea dreapta a Prutului, iar in partea stanga , la Chisinev , revenirea in matca lui Ivan,. Si va mai intrebati, de ce oare basarabenii cand trec Prutul sunt catalogati la gramada drept rusi?e de la sine uinteles- ei chiar sunt rusi, unii adevarati altii mascati Asta e!

 12. Poporule, măria-ta!

  Tu pe coressi nu asculta,

  Că el viața ți-or scurta,

  Coressi-i fiară dușmănoasă,

  Coressi-i limbă veninoasă,

  Coressi-i boală lipicioasă

  Ce pătrunde pân’ la oase!

 13. Măi coressi, dă-ne pace,

  Măi coressi, stăi, nu trece,

  Măi coressi, nu mă face

  Să-ți fărâm capul în zece!

  Că de sus, de pe movilă,

  De-oi zvârli ghioaga cea mare,

  Zău, ți-oi plânge chiar de milă,

  Măi coressi, măi flecare…

 14. Pentru „mierosii” si unsurosii de genul „coressi” si „vlad”, cei care ma acuza de un cuvant spus tare:

  Viata nu este o „alunecare pe parchet”, unde „domni si doamne” bine-educati vorbesc o limba rafinata, raspandesc miros de violete, si poarta gulerase scrobite si calcate. Viata nu este papionul „liberal”, purtat la gat de liberalul vandut mafiei. Viata inseamna sudoare, sange, durere…

  Asa ca, mierosii mei, nu va suparati cand va „mangai” cu o dirja ciobaneasca pe spate. O meritati pe dreptate. O voi rupe de spatele vostru stropit cu apa de colonie, daca veti alege calea tradarii si minciunii. Sa nu va plangeti pe destin.

 15. Titus, ar fi bine să pleci în lumea ta de la stână pentru că acolo îţi este locul. Vorba aceea: „Omul potrivit la locul potivit”.

 16. He-he
  Mierosul parfumat „vald”, cel, care sare in apararea papionistilor tradatori a simtit deja ghioaga romaneasca pe spatele parfumat. Imi amintesc bine, cum prin 2004, un alt „papionist”, caruia ii spuneam „Micul caporal” roscat a tradat romanii din Basarabia. Stiu ca se ridicase ca ursul in labele posterioare la Nicolae Dabija pentru articolul „Rusoaicele II”, ba chiar a ajuns pana la Consiliul Europei. Nu l-a salvat. Tradatorii cauzei romanesti sunt cunoscuti. Jos papionistii!!!

 17. Hai sa-ntindem hora mare, mai aici si mai colea,
  Mai aproape de hotare, ca sa trecem granita.
  Mai aproape de hotare, pâna-n Basarabia.

  Noi suntem ai Romaniei, noi suntem si frati uniti,
  Si pe câmp de batalie vom lupta nebiruiti.

  Nu ne-spaimânteaza moartea, noi suntem nemuritori,
  Moartea-i sfânta daca soarta, ne va-ncorona cu flori.

  Pentru un picurel de sânge, nu ne vom inspaimânta,
  Fratii nostrii ne vor plânge, tara nu ne va uita.

  Asa este tot românul, de când este pe pamânt,
  A luptat pentru dreptate si pentru pamântul sfânt.
  A luptat pentru unire si pentru pamântul sfânt.

 18. Fratilor romani basarabeni! Maine este ziua Micii Uniri, ziua cand a inceput faurirea Statului Roman, statului nostru! Maine, sculele Moscovei vor sa iporneasca violente impotriva statului RM. Statul RM este un stat capturat de mafie. Insa acei, care, doresc maine sa infaptuiasca o lovitura de stat antieuropeana, slugoii Usatii si Dodon, va cheama in strada. Nu iesiti sub drapelele ocupantilor! Noi avem lupta noastra unionista. Nu participati la revolta putinista. Aparati ferm romanismul nostru. Lupta este inainte. Sa spunem ferm nu ocupantilor Dodon si Usatii. Platforma DA a trecut orice limita rationala. A alungat unionistii din piata inca vara trecuta. Platforma DA face jocul unui grup mafiot. Nu cadeti victime ale cantecelor dulceage ale colaboratorilor mercenarilor putinisti.
  Unirea face puterea. Lupta continua!

 19. Maine va mai avea loc „mitingul” plahotnicistilor mafioti. Va indemn sa nu participati nici la acest miting, mafiotii au supt seva acestui pamant, au lasat RM fara populatie, au omorat toate sperantele oamenilor. Nu participati nici la mitingul mafiotilor. Noi, unionistii avem lupta noastra. Pe noi ne asteapta Tara!

 20. Deja si rusii inteleg despre iminenta Unirii…
  Moscova se teme că s-ar putea ajunge la unirea Republicii Moldovei cu România

  Moscova se teme că un deznodământ al protestelor din Chişinău ar putea fi unirea Republicii Moldova cu România, conform experţilor ruşi care participă la o conferinţă video Moscova-Chişinău. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Apostolii Epocii de Aur, episodul #5. Ştefan Andrei, diplomatul care a… Premierul Pavel Filip respinge ideea că Republica Moldova este un stat… Băsescu: Putin a convocat un Consiliu de Securitate pe tema Republica … „Rusia este vinovată parţial de ceea ce se întâmplă în Moldova. Rusia a lăsat deoparte poporul moldovenesc. Moldova stă la răscruce şi poate să cadă în hău. Este foarte bine că opoziţia de stânga şi de dreapta s-au unit. Problema de bază este dacă Republica Moldova va rămâne independentă ca stat şi ce va fi cu poporul moldovenesc. Obiectivul de bază pentru puterile de opoziţie este ca să formeze o platformă pozitivă care va uni opoziţia proeuropenă şi cea de stânga. Această platformă trebuie să lucreze în vederea conservării suveranităţii Republicii Moldova”, a declarat Iurii Naghirneac, directorul Fondului Internaţional pentru Promovarea Culturii, Ştiinţei şi Educaţiei din Moscova, în cadrul conferinţei video Moscova-Chişinău cu tema „Situaţia din Republica Moldova: analiza experţilor”. Expertul rus a mai menţionat că poporul moldovenesc trebuie să înţeleagă care este interesul naţional al Republicii Moldova. Acesta crede că acum nu este timpul ca Republica Moldocva să se rupă între Europa şi Rusia. „Acum problema are o altă abordare – va mai fi sau nu Moldova? Această problemă trebuie rezolvată în primul rând, apoi, instituţiile democratice vor face alegerea geopolitică. A pune problema dacă omul este cu Europa, cu România sau cu Rusia, înseamnă a dezbina societatea”, consideră Naghirneac. Prezent în cadrul conferinţei, liderul PPCD, Iurie Roşca, a menţionat că alegerile anticipate vor „relaxa” spiritele în societate.

  Citeste mai mult: adev.ro/o1cvz0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *