Analiști serioși solicită României ceea ce propune PNL.md din 2010 – reunificarea celor două state românești

Dan Dungaciu, despre numirea lui Ion Păduraru: Va fi un război total, din care nu va ieși nimic

Sociologul Dan Dungaciu a avertizat, în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, că numirea lui Ion Păduraru în fruntea Guvernului Republicii Moldova va stârni o confruntare cu aura de război.

„Este limpede că ce va urmă va fi o confruntare care va capătă aura unui război, pentru că toată lumea ştie la Chişinău că Ion Păduraru a fost, într-un fel, condiţia de acceptare a preşedintelui Timofti pusă de, la vremea respectivă, premierul Vlad Filat. Deci Ion Păduraru a fost de foarte multe ori asociat cu fostul premier Vlad Filat, iar din punctul acesta de vedere are o amprenta politică semnificativă. Sigur că foarte multă lume vorbeşte despre rolul important pe care Ion Păduraru îl are în cadrul preşedinţiei Republicii Moldova, dar asta este o altă chestiune”, a explicat acesta.

Dungaciu este de părere că din acest război nu va ieşi absolut nimic. Potrivit lui, România ar trebui să fie pregătită pentru ce se va întâmplă în Republica Moldova.

“…afrontul care i se aduce lui Vlad Plahotniuc prin această candidatura va fi atât de puternic, încât va începe un război total. Ce va ieşi de aici? Nimic! Adică România în continuare va trebui să fie pregătită pentru ce se va întâmplă când nu va mai rămâne nimic din instituţiile pe care văd că sunt foarte dispuşi să le facă praf politicienii de la Chişinău”, a spus Dan Dungaciu.

De asemenea, potrivit sociologului, cetăţenii din Republica Moldova optează, în acest momenta spre un proiect de reunificare.

„Dacă ne uităm pe sondaje, cu cât creşte dezamăgire şi cu cât scade speranţa dincolo de prut că Republica Moldova mai poate furniza cetăţenilor ei ceea ce ei se aşteaptă să le furnizeze, creşte apetenţa cetăţenilor din Republica Moldova către un proiect de reunificare. În condiţiile în care niciun politician oficial, în funcţie coerent, nu formulează acest mesaj. Dar lucrurile acestea nu trebuie ignorate, pentru că România trebuie să se aştepte de acum înainte. Cu cât criză creşte acolo, presiunea pe România că soluţie va spori. România este pentru Republica Moldova ceea ce-i rămâne când i se ia totul. Ori acum cetăţenilor din Republica Moldova li se ia totul. România va deveni proiect alternativ prin ceea ce am mai denumit de multe ori un unionist nu al inimii, nu al sufletului, nu al pasiunii, nu al istoriei, nu în numele lui Ştefan cel Mare, ci un unionist al minţii, foarte coerent, care e foarte aplicat şi care va cere de la România soluţii”, este de părere Dungaciu.

Sursa: Realitatea TV

http://www.timpul.md/articol/dan-dungaciu-despre-numirea-lui-ion-paduraru-va-fi-un-razboi-total-din-care-nu-va-iei-nimic-86220.html

Loading Facebook Comments ...

33 Comments

Add a Comment
 1. Daca au sa apara „vatnicii” Puscasu Vlad si coressi, transmiteti-le, va rog, un „Fizkult-privet”. Ei au sa inteleaga foarte precis ce am in vedere.

 2. dungaciu a fost omul lui basescu pus in bratele lui Ghimpu, care la fel ca si ponta, cand nu mai are in mana fraiele puterii si nu mai e consilier la Chisinau,

  o da cu patetisme si idei filosofice.

  Toti politicienii care scad in sondaje sub un procent o dau cu patetismele astea unioniste, cum se face sau nu, dar daca toti ar creste in sondaje peste 5 sau 10 procente ar deveni dintr-o data ,,pragmatici,, uitand de Unirea cu Romania.

  Sau folosind sloganul unionist cand ar avea loc un mars stradal, ca a doua zi sa devina din nou ,,pramgatic,, si sa faca proiecte europene.

  Totul este o minciuna aberanta, si un patetism ieftin, acest Dungaciu latra si el sa-i iasa de un ciolan de ros la putere, o functie in guvernul de la Chisinau, consilier al viitorului premier daca se va putea.

  Concret Romania in general pe cat s-a laudat cu diplomati ca ,,ajuta,, Moldova, folosindu-se de diplomati laudarosi care aveau centura la camasa inca din anii lui Ceausescu, rupta si folosita, pe cand mergeau in Korea de nord China si URSS in vizite de lucru, precum Adrian nastase seful la tineret al Uniunii tineretului comunist( UTC) si altii,

  nu a facut Romania insa mare lucru din ce s-a laudat, e adevarat ca acordarea de pasapoarte romanesti a fost o idee buna, pentru moldoveni, ca sa poata tienretul sa studieze sau sa faca un ban in occident sa trimita in Moldova la parinti,

  sau niste bani ca sa faca Guvernul din moldova din banii romanesti gradinite la copii, sau sa repare scoli, INSA revin,

  ca sa faci Unirea ai nevoie de 10 miliarde de euro in prima etapa, cel putin ca sa schimbi ecartamentul la trenuri, sa faci mai multe Poduri peste Prut, nu ajunge un pod la Vama sculeni, altul la Ungheni, altul la Galati, trebuie multe poduri si autostrazi cu Romania, sa poti dezvolta si sa iti duci turistii nemti din occident la Cetatea Soroca, sa dezvolti aeroportul Chisinau,

  sa duci turistii la Orheii Vechi, care e un paradis pe pamant nu altceva, unde mancarea traditionala ar avea succes mare la turistii de occident si americani.

  Deci, vorbim de lucruri concrete care nu se pot intampla si de care Romania nu poate dispune, ecartament la tren, racordarea electricitatii la acelasi sistem Romania-Moldova,

  toate lucrurile astea costa enorm. Renuntarea la Gazprom cel putin partial, si gasirea de surse alternative si ecologice de incalzire.

  Ca in rest sloganele unioniste de dragoste sunt una, si cand vorbim de lucruri reale, e alta poveste. Faceti-va euro-regiuni in Moldova, luatii banii si proiectele europene direct la Cahul la Balti si nu mai asteptati pe nimeni, asta e parerea mea. Pe centralizare si coruptie pe raioane falimentare o sa ajungeti un dezastru mai mare in interiorul UE.

 3. Cât mai suportați?

  „Mi-e silă, mi-e greață de oamenii gri, corupți până în (…..) de mamă hoți
  Dar înainte de toate, ÎI SALUT PE TOȚI”

  Versurile acestea ale trupei de hip-hop Paraziții din București, în limbaj de golani, de stradă, descriu cel mai autentic situația de la Chișinău, de acceptare a situației de fapt și aranjamente cu toți, în ciuda oricărui precept moral, pentru salvarea propriei persoane. Basarabenii se descurcă, indiferent de orice situație. Totuși, se pune problema: CÂT TIMP? O săptămână, o lună, un an, doi ani, șase ani (de la 2009), 25 de ani (de la independența față de URSS), cât? Un banc, luat drept realitate de unii inconștienți, spune: Ce face un moldovean când nu mai are bani? Schimbă 100 de euro!

  Epopeea numirii oligarhului Plahotniuc în funcția de prim-ministru este numai ultimul episod din serialul pe care europenii și mulți din România nu îl înțeleg:
  „Cum să-și permită cineva să fie atât de sfidător? E mâna Moscovei!”

  Nu e nicio mână a Moscovei, e pur și simplu REPUBLICA MOLDOVA. E statul în care orice e permis, pe socoteala oamenilor simpli, și nu se deosebește stăpânul de azi de cel de ieri sau cel de mâine. Doar furia populară este câteodată un instrument la masa de poker al celor care se cred Dumnezei peste așchia asta ruptă din neamul nostru și înstrăinată.

  Și de vină, dragii mei, sunteți voi, cei care sunteți contra lor, azi, pentru ca mâine să le fiți la dispoziție tot lor, familiilor lor sau viitorilor stăpâni, gata să slujiți, la mitinguri, la ministere, la executarea schemelor frauduloase. Sunteți complici prin lipsa de atitudine. Fraților, miliardul nu s-a furat de o singură persoană. Miliardul a ajuns, indirect, în buzunarele multora dintre voi.

  Fățărnicia și duplicitatea sunt la ele acasă, la Chișinău. Ce, șase ani nu știau toți cine este Plahotniuc? Au știut, au profitat, s-au prefăcut că urmează un curs european inventat. A fost răul necesar din care au mâncat toți. Nu cunoaștem cine sunt unii dintre propunerile efemere ale guvernului Sturza? Ba da, dar pare răul cel mai mic pentru a menține finanțările europene și a salva corabia în derivă. Pentru ultima oară: R. Moldova nu se va integra în Uniunea Europeană decât prin Unirea cu România. Restul sunt minciuni.

  Acuma, să spunem lucrurilor pe nume… Melodramatic, cu lacrimi în ochii unora care aveau capacitatea asta de disimulare, de multe ori am auzit reproșuri că nu vă cunoaște România, că omul de rând din București nu știe cine e președinte și, în general, nu știe nimic despre R. Moldova. Păi, meritați voi să știe? Există așa un președinte la Chișinău care merita să încarce memoria oamenilor? E mai bine acuma că pe toate posturile TV a fost vehiculat ciudatul nume al lui Vlad Plahotniuc? Nu este atât de vinovată Țara-mamă de faptul că nu se rupe o dată lanțul de minciuni și nu spuneți clar tuturor adevărul privind statul Republica Moldova: viață în libertate (Unire) ori moarte.

  Nu așteptați ca salvarea să vină din Țară, dacă voi nu vă ajutați singuri. Salvarea nu înseamnă noi și noi partide politice, arondate unor noi și noi oligarhi și a unor interese pur economice. Azi este Plahotniuc, ieri au fost Voronin sau Filat. Și rămâne ca să treceți mâine la următorul păpușar, cu nonșalanță și fără obraz.

  Sunt unul care a avut de suferit în 2015 din cauza sistemului oligarhic Filat-Plahotniuc. Gura a încercat să-mi fie închisă, prin expulzare. Le mulțumesc celor care au fost solidari cu mine. Nu despre ei e acest articol. Dar un întreg sistem statal, format din polițiști, judecători, servicii secrete m-au expulzat ca să acopere păcatul originar, exact ca în Biblie. Sistemul este format din oameni. Din foarte mulți oameni. Minciuna originară, de care se ferește sistemul din R. Moldova este identitatea oamenilor. Și singura șansă de viitor. Nu lăsați acum, în aceste momente de răscruce, să fiți mințiți în continuare!

  Un articol de: George Simion

 4. Traian Vasilcau: Timofti ar trebui să fie dus la psihiatru

  În perioada sovietică, Timofti era șef. Șef docil a fost totdeauana.

  Și atunci l-a internat pe patriotul român basarabean Gheorghe David la Spitalul de Psihiatrie din Costiujeni. Fără de nici o vină.

  Astfel a făcut nebun un om bun, vina căruia era doar că cerea Alfabet latin, tricolor și limbă română în R.S.S. Moldovenească.

  Mai integru moral decît Timofti cine poate fi?

  De cînd a fost ales președinte al R. Moldova, acesta numai de nebunii s-a ținut. Nu cunoaște legislația, nici Constituția măcar și acționează așa precum i se spune. De la Centru.

  Ca în perioada sovietică, de groaznică faimă.

  În 2008 Timofti se întîlnește cu un judecător al Curții Constituționale în sediul acesteia.

  Judecătorul înflăcărat începe să critice comuniștii și pe Voronin. Imediat Timofti devine palid la față și duce un deget la gură, făcîndu-i semn judecătorului să tacă.

  Acesta nu-i înțelege gestul.

  Timofti atunci îi spune la ureche, plin de teamă, că în priză ar putea fi microfoane pentru interceptarea convorbirilor!

  Halal om! Era anul 2008, oameni buni, și Timofti făcea pe el în fața unei biete prize dintr-un birou!

  Acum vă dați seama ce face dînsul în fața clanului Lucinski-Filat, dirijat de la Centru, din Moskova?

  Tace și execută.

  Candidaturile prorușilor Sturza și Păduraru demonstrează elocvent că în persoana lui Timofti regăsim un om fără minte, care scuipă în orice hotărîre a Curții Constituționale, numai de dragul necondamnării lui Filat, Lucinski și a colegilor acestora de clan.

  Și întru aducerea lui Putin la guvernare în R. Moldova, în urma alegerilor parlamentare anticipate pe care le declanșează tot el.

  Despre Păduraru nici nu doresc să mă pronunț.

  E o nimicnicie. Și nici n-are sprijin parlamentar pentru a fi votat.

  Și Curtea Constituțională îi va lua piuitul.

  Vorba e despre altcineva, despre clovnul Timofti, cel care, fără nici un fel de dubii, trebuie dus imediat, sub escortă, la Spitalul de psihiatrie.

  Nici unui președinte nu-i strică un control medical.

  Mai ales cînd acesta se cheamă Nicolai Timofti!

 5. oameni buni din cauza unora ca TRAIAN VASILCAU va pierdeti timpul in filosofie, pamflete si glume proaste.

  Aveti voi atata timp de VASILCAI , de poezii scriitori, in loc sa fiti pragmatici ca astia din occident de la dolar la dolar si de la cent la cent.

  Voi sunteti saraci pentru ca ganditi in felul acesta. In capitalism NIMIC nu poti misca fara bani!!

  Nemtii si-au bagat 100 miliarde euro in fosta germanie comunista din est RDR.

  Ce proiecte europene baga Romania in Moldova?!?!? 3 gradinite si doua scoli? si jumate milion pasapoarte romanesti?!? Cu asta nu faci unirea in veci pururi amin, cu Romania!

  Mai bine ati vorbi de Euro-regiuni in Moldova, ati atrage atentia oficialilor europeni ca un magnet!! asta ar insemna si bani si proiecte de viitor, si sustinere.

  Daca continuati in felul acesta cu declaratii de dragoste unioniste, care nu au nici o legatura cu viata reala, NU VETI AJUNGE NICAIERI vreodata! va pierdeti timpul aiurea, asta faceti. Cu Vasilcai, cu ponta cu dungaciu si altii ca ei. Politicieni second-hand nu altceva!

 6. Vlad Filip va multumi asteptarile Moscovei prin alegerea sa ca Prim ministru in Moldova. Secretarul de stat si adjunctul ministrului rus de Externe intr-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta a spus: Moscova doreste ca noile forte din Republica Moldova sa sustina dialogul cu Rusia si sa se opuna unirii cu Romania si vor juca un rol mai mare in politica Moscovei.
  Se vede ca si de data aceasta “lucoarea vine de la răsărit” si “mielul blând va suge la două oi” , politica implantata în mentalitatea basarabenilor, cu multă abilitate, de cei care au stăpânit acest ţinut mai multe secole si continuă să ne joace festa. Anume partizanilor acestor principii, care s-au tot perindat în ultimele decenii la cârma ţării, R.Moldova le datorează cea mai mare parte din problemele sale.

 7. Gabriel Cãlin, Chișinău, Republica Moldova

  În mod normal, de acum in colo toti acei care vor incerca sa rastoarne guvernarea, prin metode neconstituționale sunt pasibili de pedeapsă penală, nu ?
  Să urmărim cu atenție ce se întâmplă mai departe.
  La o adica,
  – MAIA Sandu are acum destul timp să-și creeze partidul (să nu uite însă să spună de unde a găsi totuși bani, or anume ea a spus că oamenii simpli nu vor dona)
  – Ion Sturza poate demonstra cât de mult i-a păsat de țară și poate și el construi un partid frumos, onest și curat. Doar nu a fost numai șou tentativa de descălecare, nu?
  – Partidul Țopa-Cârtiță poate și el să-și perfecteze toate actele în voie și să crească până la următoarele alegeri parlamentare. Poate totuși le reușește să adune cele 100 de mii. Sau măcar să organizeze referendumul
  – Natașa poate crește televiziunea lui Chiril, pe care tot ea a distrus-o.
  – Igor Boțan are timp să se spele de Țopi și să zică că nu a știut despre partid nimic
  – Petru Lucinschi are timp să mă acționeze în judecată totuși, așa cum a promis, ca să-i pot demonstra cu o sumedenie de martori și experți o dată și pentru totdeauna că a avut cele mai directe tangențe cu serviciile secrete ale rușilor
  – Renato Usatîi poate transforma Bălțiul în poveste și întări totodată partidul și electoratul masiv pe care îl are
  – Igor Dodon, poate continua să utilizeze tribuna parlamentului pentru binele poporului și pentru alegătorii care îl reprezintă.
  Iar eu… Eu voi încerca să găsesc totuși Miliardul. În curând în toată țara

 8. politicienii sunt oglinda fidela a societatii. Ce au votat oamenii ,asta au !

  Dupa ce i-ati votat tot voi ii injurati. Tipic romanesc, asa fac si romanii cu Klaus Iohanis, ca in decembrie 2014, aproape ca iti dadeau cu caramida in cap daca nu erai de acord cu Iohanis, ca acum sa-l injure. tipic tiganesc.

  Eu l-am votat pe Iohanis, si nu ma dezic de el si de votul meu.Imi asum ce am votat. Toata diaspora l-a votat pe Iohanis de altfel.

 9. cine e ,, gabriel calin,, de isi da ifose ca ,,gaseste miliardul,, ?!?! cine e atat de credul sa aplaude asemenea vorbe goale?

  Renato Usatii si Dodon sunt principalii pierzatori din toata afacerea asta politica si evitarea de alegeri anticipate, deoarece o guvernare pe fonduri europene va aduce treptat-treptat solutii iar Usatii si Dodon nu vor mai avea prilejul asta sa aiba strada alaturi de ei, daca si situatia monetara se imbunatateste si stabilizeaza treptat in timp.

 10. http://m.caplimpede.ro/student-roman-la-londra-dumnezeu-a-fost-ucis-de-occident-vreau-sa-ma-intorc-acasa/

  O scrisoare emotionanta a unei tinere studente plecata la studii in Londra rastoarna lacrimi pe intreg Internetul

  Viziunea romancei noastre despre Occident: un loc fara identitate, cu traditii care se pierd incet-incet din cauza globalizarii, in care cetatenii se tem permanent de extremismul islamic, in care nimanui nu-i pasa ce gandesti sau ce doresti. Este inutil sa va spunem ca scrisoarei tinerei se bucura de o audienta incredibila pe retelele de socializare.

  “Sunt studenta in Londra la una dintre cele mai bune universitati europene. Sunt mandra ca am reusit sa ajung aici si le voi fi recunoscatoare parintilor mei pt educatie si efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a ma trimite la studii de calitate mereu.

  Dar ma deranjeaza teribil intrebarea tuturor „Te mai intorci?” Si uimirea clara la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atat de ferm inainte de a ma muta in Londra. Inainte era un „mi-as dori, daca voi avea unde sa ma intorc ma voi intoarce”.

  Suntem o generatie crescuta intr-o scarba pentru patrie, am crescut cu Badea care injura tara mereu, am crescut fiind educati sa admiram valorile occidentale „superioare” si „ideale”.

  Credem ca politica, cultura si educatia cat mai internationala este foarte benefica, credem In globalizare, suntem de acord cateodata ca Romania e frumoasa dar pacat ca e locuita si parca tot mai bine e in Londra… Romani scumpi, cat putem sa ne inselam…

  Ce este Occidentul….?

  Un loc care nu mai are identitate, globalizarea ii distruge incet incet toate traditiile, cenzura comunismului bolsevic s-a transformat in a fi , traiesti cu riscul ca un islamist extremist poate sa bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei tari in care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusa pt ca poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucisi in pantece de catre propria lor mama – avortul fiind vazut ca o metoda contraceptiva in loc sa i se spuna crima, Craciunul si Pastele precum si alte traditii stravechi subt doar un prilej de marketing , aici nu exista nici un pic de profunzime,; relatiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV si cand vrem sa ne casatorim gasim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

  Lumea discuta oameni, nimanui nu ii pasa ce gandesti, ce simti ce iti doresti.

  Putini mai stiu sa iubeasca, feminismul distruge relatiile barbat femeie tot mai mult, gender role este considerat invatat asa ca nu mai invatam copiii de mici sa se comporte ca baietei sau fetite ci ii lasam pe ei sa isi aleaga ce sex vor sa aiba, ajungandu-se la un nr imens de homosexuali creati de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

  De ce oare admiram atat de mult haosul Europei vestice?

  Noi avem oameni, noi stim sa traim, noi radem ca fugim cu nasu de acasa o saptamana in munti cu corturile.

  Noi ne salutam cu „Doamne ajuta!”

  Noi avem un pamant binecuvantat de oasele si sangele atator martiri… De ce s-au sacrificat atatia romani pt viitorul nostru si noi fugim ca vitele in Occident?

  De ce acceptam ca Securistii comunisti sa ne conduca in continuare prin politica si educatie?

  De ce acceptam ideile occidentale cu bratele deschise?

  De ce acceptam ca barbatii nostri sa fie carne de tun pt NATO dar nu suntem in stare sa ne recuperam Moldova de peste Prut dupa atatia ani de la caderea comunismului?

  De ce acceptam ca in continuare memoria luptatorilor anticomunisti sa fie calcata in picioare si la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului inca nu le sunt recunoscute meritele?

  De ce esti drogata scumpa Romanie cu iluzii occidentale?

  In Occident unde pleaca bietii romani sa faca o paine, germanii, francezii, englezii ii trateaza ca pe niste sclavi, fiind roman esti privit ca o subrasa, in Anglia un non-european are mai multe drepturi si privilegii doar datorita faptului ca a trait sub dominatia imperiului pt decenii…
  Si noi romanii care avem o tara superba, un pamant fertil, plin de zacaminte, Rosia montana, delta, Carpatii, Dunarea, Marea Neagra stam sa cersim si sa ne umilim pt o paine prin Anglia, Italia si Spania….

  Imi plange inima cand vad cum sunt tratati pe pamant strain cand acasa la ei puteau manca din belsug, daca nu ar fi fost lacomia hotilor de la putere… care au vandut tara pe nimic.
  VREAU SA MA INTORC IN ROMANIA cu toate ca nu voi avea niciodata banii pe care i-as avea lucrand aici. Dar cum spunea tatal lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar noptile iti vor fi ingrozitoare.

  Omul nu are numai trup de hranit, mai e si sufletul. Si mai distrugatoare este setea si foamea sufletului indepartat de pamant si de neam decat foamea trupeasca…

  Asa ca romani, plecati, plecati la studii, plecati ca sa vedeti in ce hal a ajuns occidentul liberal, plecati si invatati sa va iubiti tara si realizati ce frumusete ati lasat in urma.
  Si apoi ne vom intoarce cu totii, valuri valuri, cu si mai multa forta si dorinta de schimbare, si dupa 68 de ani de asuprire, Romania va fi a romanilor din nou, asa sa ne ajute Dumnezeu!”

  Cristiana Maria Marcu

 11. Sa incepem comentariul pe text.

  “Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.”

  Mda. Asa as scrie si eu daca ai mei mi-ar fi dat intre 9 si 15.000 de lire sterline (nu EURO), cam cat costa taxa de student (cifrele sunt aici) la King’s College-ul din centrul Londrei. Din pacate, eu am facut Politehnica din Bucuresti si a trebuit sa muncesc in timpul facultatii, ca sa pot sa-mi permit sa mananc si altceva decat pachetul venit de acasa.

  “Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

  Pai si eu m-as intoarce in Romania, mai ales ca acolo in Londra ploua aproape in fiecare zi, e taxa aia de congestion din centru (deci nu poti intra cu limuzina lui tati pana la intrarea in cluburi) si mai ales ca englezii foarte reticenti cu emigrantii. In plus, viata in Londra e scumpa, fataaaa! De ce sa dai 20-30 de euro pe un cocktail cu umbreluta acolo, cand aici, in Romania natala, cu 50 de RON primesti doua la pret de unu’?

  “Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

  Daca esti proasta si te uiti la Badea, iti cam meriti soarta. Telecomanda aia nu are doar buton pentru Antena3 (cred ca acolo urla acum cimpanzeul) iar programul de la TV cuprinde si alte programe, care se difuzeaza si in afara orelor de emisie zbuciumata a idolului spagatist. Incearca niste Travel Channel, niste Discovery, un AXN sau chiar Animal Planet, daca tot iti plac maimutele.

  “Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…”

  Ai dreptate, ne inselam cu totii. Politica noastra e cea mai buna din toata lumea, de asta avem un primar analfabet la sectorul 5, un primar de capitala incapabil, un presedinte-jucator si partinitor, un prim-ministru plagiator si un sef de senat campion la absente in sedintele de Parlament.

  “Ce este Occidentul….? Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi , trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?”

  Ce ti-e si cu istoria asta predata la copiii romani veniti la studii in Londra, uite cum li se baga in cap ca regimul comunist s-a intamplat in Occident, si nu mai la est de continent, prin fostele republici ale URSS. Mai aflam ca in Londra teroristii cu barba lunga si turban pe cap sunt mai numerosi ca parcagii de pe langa Centrul Vechi, ca avortul e nu e ok (asta patesti daca faci sex fara prezervativ si nu esti capabil(a) sa cresti un copil. Btw, Romania are cea mai mare rata a avortului din UE) si ca …SOC! Pastele si Craciunul sunt prilej de marketing. Wow, ce constatari specific englezesti, propun sa ne retragem toti la manastire, sa sarbatorim Craciunul afara in frig, sau intr-un grajd, la lumina unui opait. Eu cred ca ei nu-i place mirosul de brad sau de clopotei si ca nu o atrag deloc oamenii cu barba si caciulita pe cap, chiar daca ii cheama Mahomed sau Mos Craciun. Pun pariu ca asculta Fuego pe ascuns, sa scape de “Jingle Bells”.

  Si cred ca e putin NF, cu ceva falimente in dragoste. Poate ar fi mai bine sa lase totusi internetul si sa-si caute un papusel dac, la fel de prostanac, care sa o iubeasca sincer si mai ales pentru banii ei. Am inteles ca Nicky Mitea e liber si nebagat in seama.

  “Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti. ”

  La cum gandeste, cine ar vrea sa o asculte ?

  “Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.”

  Fetelor, sa nu va indragostiti de barbatii gay, ca ajungeti sa scrieti tampenii ca astea de mai sus.

  Dumnezeu a fost ucis de Occident. It’s called SCIENCE, b****!

  “De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?”

  Pentru ca ne-am saturat de haosul nostru.

  “Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.”

  Adica ce, englezii nu sunt oameni ? Uite asa a dat CFR-ul faliment, cu blatistii plecati cu nasul la munte. Simt ca aici e numai vina lui Connect-R (care nu doarme vara si mituieste controlorii cu savarine) si a alora de la Ackent (dar n-aaam bani de bileeet).

  “Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

  Da, la inmormantari sau la catastrofe, pentru ca e mai usor sa te rogi decat sa pui mana la treaba.

  “Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?”

  Nu s-au sacrificat ei, au fost cotropiti de altii, asa ca au fost nevoiti sa se apere de atacatori. Mai pune mana pe niste carti.

  “De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?”

  Pentru ca oamenii cu adevarat valorosi, cei care ar fi trebuit sa ne scape din ghiarele comunistilor, s-au dus la Londra ca sa invete stea pe Facebook.

  “De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?”

  Pentru ca nu e frumos sa-i tratam cu fundul.

  “De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?”

  Aici avem de ales: ori invadam noi Moldova ori se predau ei. Ori ne mutam cu totii peste Prut. Primul pas a fost deja facut, Fuego a primit cetatenie moldoveneasca. Urmeaza Basescu, apoi “decat” vreo 18-20 milioane de romani. Plus diaspora.

  “De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele? ”

  Au trecut 24 de ani. Nici matematica nu mai e ce era odata. Nici carnetul de revolutionar.

  “De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?”

  Hai sa ne drogam si cu ceva oriental, sa vedem diferenta. Cine face cinste cu o narghilea ?

  “În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eşti privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…”

  Newsflash, Romania e in UE. “Sunt cetatean european si am drepturi”.

  “Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine “prin Anglia, Italia şi Spania….”

  Paine avem si aici, cu capsunile stam mai prost. Si cu virgulele, din cate observ eu.

  “Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.”

  Fraza asta e buna de versuri de manele. Are dusmani, are putere, are mancare, are durere.

  “VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.”

  E absolut normal sa nu ai in Romania banii pe care i-ai avea lucrand in Anglia. In primul rand, nu prea imi dau seama cine ar angaja un asemenea personaj cu mentalitate de cercopitec xenofob. Atentie cu citatele din tatal lui Steinhardt, fiul era cam rasist.

  “Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…”

  Si prostia, as mai adauga eu. Si incapacitatea de a te adapta intr-un loc in care nu mai esti tu in centrul atentiei, unde trebuie sa muncesti din greu ca sa dovedesti ca meriti sa primesti respectul pe care crezi tu ca il meriti.

  “Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.”

  Asa, romani, plecati la studii si vedeti ce frumuseti sunt si pe la altii, sa nu cumva sa credeti ca Marea Neagra e singura mare cu nisip din lume, ca suntem singurii cu munti inalti si dealuri multe, ca exista notiunea de oras civilizat si ca acolo, afara, se respecta legi si se aplica amenzi. Unora s-ar putea sa le placa mai mult acolo decat aici.

  “Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

  Atentie, urmeaza invazia!

  Pregatiti fustitele roz, citatele din popi nebuni, pozele cu Zamolxe, tablourile cu Zelea Codreanu, autografele cu Vadim si masinile de fitze sfintite de soborul de preoti!

  Romania, pazea ca vine schimbarea!

  E o vorba din popor: ” decat codas la oras mai bine in satul meu fruntas“. Mai ales daca esti fiica de boier.

  La final, cateva comentarii de pe site-ul care a publicat scrisoarea:

  Domnisoara este fetita lui SORIN Marcus, un foarte bogat om de afaceri bucurestean pentru care nu a fost nici un efort plata studiilor/vacan tei ei la Londra. O ipocrita mincinoasa da lectii de morala si patriotism romanilor plecati sa munceasca afara de nevoie. Nici cand se va intoarce in Romania nu va fi nevoita sa munceasca, ca noi

  Eu nu inteleg de ce s-a dus la facultate in Londra cand putea sa faca in Moscova

  “Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.” Martin Luther King

  Incredibil câtă ipocrizie în articolu’ ăsta. Tu te-ai dus la facultate în UK ca să-l cauţi pe Dumnezeu? Şi singurele persoane pe care le-am auzit salutând vreodată cu “Doamne ajută” sunt babele de la ţară, care au mentalităţi comuniste sau pre-comuniste. Dacă toţi ar gândi ca domnişoara din articol am regresa, şi am umple mai mult buzunarele popilor. Corupţia, sclavia şi răutatea sunt peste tot, au fost mereu şi vor fi mereu. Diferenţa o face doar mentalitatea – mi se pare foarte simplu: munceşti, ai ambiţie şi vei ajunge sus. Dacă freci menta toată ziua, şi-l iei pe Dumnezeu în braţe, o să ajungi să te muncească ăia care au ajuns sus (prin muncă SAU norocul de a avea o familie bogată). Cât despre valorile morale -pff, sunt pe ducă în toată lumea. Obişnuieşte-te cu asta. Cre’ că românii ar trebui să pună osu’ la muncă, şi când zic muncă zic educaţie, emancipare, şi cel mai important: să-şi deschidă minţile ălea încuiate.

  Sunt de 2 ani in Marea Britanie si de un an si jumatate lucrez fara acte, la negru. Am fost si “sclavuita” de patroni avizi de forta de munca foarte ieftina. Am plecat in momentul in care a fost prea mult. Acum am un job de peste 6 luni, platit peste salariul mediu pe economie din UK, o sefa care m-a ajutat cu sfaturi, cursuri in domeniu, intelegere dar si exigenta. Si asta chiar si lucrand fara acte. Pentru ca desi ca si roman ai nevoie sa lucrzi mult mai mult ca un englez, in momentul in care le-ai castigat respectul, nu vei fii unul dintre ei, ci mai mult.

  si un text de la o studenta normala, tot la Londra. Si bonus, cateva impresii din Londra, unde am fost si anul asta, si anul trecut. Si mi-a placut.

  PS: cine mai confunda sarcasmul cu frustrarea, primeste “mark as spam” si ban pe IP

 12. Ghimpu fabrică pro-europeni și anulează antincipatele?

  Partidul lui Ghimpu a decis sa faca alianta cu oricine sustine parcursul european, fie el si razvratit, doar sa nu fie anuntate alegerile anticipate.

  Ce a stat la baza deciziei PL?

  1. Stim ca Igor Dodon viseaza data anticipatelor si cu ochii deschisi. Socialistii au anuntat de cateva saptamani adunarea si formarea echipelor electorale in teritoriu. S-au inarmat pana in dinti cu ziare si calendare, iar acum umbla prin sate si promoveaza din nou Muma Rusia;

  2. Filat, dupa ce a jefuit BEM, a creat Platforma DA, apoi au pus umarul, alaturi de Topi, la formarea Partidului DA, o alta structura supusa din cap pana’n picioare grupurilor mafiote si rusesti. Scopul lor este scindarea dreptei, dupa care sa promoveze chipurile o formatiune nou, din care sa faca parte tot acele fete. Lista lui Sturza, pentru Guvern, a demonstrat acest fapt. Nu mai incape indoiala ca Filat dorea sa rastoarne situatia in speranta ca, in urma unor anticipate, va putea sa puna mana pe putere purtand alta pelerina;

  3. Rusia sta cu ochii pe noi si cu pistoalele pregatite. Ei sunt aproape. Au curerit Crimeea, au Transnistria, asa ca a mai ramas un pas pana la Chisinau. Presa din Romania trateaza expasiunea Rusiei ca pe ceva serios, pe cand presa noastra se ocupa de cafeneaua “La Soacra” si de pitipoanca de Dorobanti. Se pare ca PL a inceput sa gandeasca mult mai larg, in special la amenintarile venite din afara;

  4. Ghimpu include in gașcă si pe cei 14 impotrivnici. Fostii comunisti se pot cai de dragul Moldovei, iar ca urmare vor sustine un Guvern format in urma negocierilor dintre PD-PL si PPEM. Votul lor va salva Moldova de anticipate, exact cum voturile socialistilor ne-au salvat atunci cand a fost ales Timofti;

  5. Ghimpu a anuntat ca nu vrea sa-l aduca pe Putin la Chisinau, iar asta inseamna instaurarea unui Guvern, nu alegeri in favoarea Kremlinului.

  Ce castiga Moldova?

  Decizia PL nu este in dauna cuiva. Pana si cel mai radical electorat de dreapta va intelege ca este una “mudraia”. Liberalii au avut de ales intre Kremlin si UE, asa ca au ales UE, chiar daca vor avea pentru asta cateva bube in cap. Pe Facebook deja a inceput valul despre tradare, un proces obisnuit deja.

  Si de aceasta data, cat nu ar fi de straniu, Partidul Liberal scoate Moldova din capcana intinsa de Kremlin. Ghimpu are 9%, pe care nu le fura nimeni, insa a inteles ca dreapta este prea rupta ca sa mai poata invinge fortele obscure in cazul anticipatelor. Anuntul, de a sustine un candidat propus de PD, inseamna de fapt si anularea alegerilor organizate inainte de termen.

  Totodata, hotararea liberalilor va acorda timp suficient si partidelor de dreapta sa se consolideze. PLDM, fara Filat, va prinde la puteri in afara guvernarii, iar peste trei ani poate reveni alaturi de colegi. PL tot a fost in afara guvernarii un timp, scos de PLDM, si nu a murit. Nu va muri nici PLDM, daca vor intelege ca trebuie sa stranga randurile.

  Sa tineti minte bine ce a decis PL. Peste ani o sa-i spuneti un mare “Multumesc” lui Ghimpu Mihail. Eu pot spune ca strategia lui este cu bataie lunga, chiar daca uneori mai obisnuiesc sa-l critic.

 13. Mircea Druc: Unirea este posibilă, Planeta Moldova are di tăti, rezolvaţi problemele la Bucureşti! (Video)

  Măcinată de lupte feroce pentru putere, Moldova, ţinut românesc abandonat, trebuie să se întoarcă la ţara mamă. Deşi viciile sunt şi la Chişinău şi la Bucureşti ca pe vremurile când politicienii români au trădat interesul Unirii, timpurile şi conjuctura s-au schimbat iar acum Unirea depinde de noi, a explicat, joi, fostul premier moldovean Mircea Druc.

  Aflat la Bucureşti în timp ce la Chişinău se duc „lupte feroce” pentru putere, fostul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc a opinat că unica rezolvare a problemei Basarabiei este revenirea la România, iar elitele politice şi intelectuale de la Bucureşti trebuie să pună umărul în această direcţie, spre deosebire de predecesorii lor din anii 90.

  „Unica rezolvare pentru cele şase judeţe abandonate printr-o împrejurare istorică – numite impropriu Republica Moldova, eu le numesc teritorii româneşti înstrăinate – este revenirea la România. Asta o înţeleg foarte mulţi, numărul unioniştilor creşte.”, a declarat fostul premier moldovean, prezent la lansarea cărţii „Martor şi participant la câteva dintre Lucrările Politice ale lui Corneliu Coposu”, de Liviu Petrina.

  „Noi am pornit-o înaintea Bucureştiul, în 1990, eram oarecum pregătiţi, în 1991 noi, riscându-ne viaţa, cu cele trei ţări baltice, două caucaziene, am respins referendumul organizat de Kremlin, de Gorbaciov şi nu am votat pentru păstrarea Uniunii Sovietice.”, a rememorat Druc momentele când apele se desfăceau pentru Moldova, ducând-o pe un nou făgaş.

  Potrivit lui Druc, în timp ce basarabenii puneau umărul la prăbuşirea Uniunii Sovietice, pe de altă parte, în martie 1991, ministrul de externe al Românei, Adrian Năstase, semna la Moscova, Tratatul de prietenie cu URSS.

  ” L-am întrebat pe Adrian Năstase: De ce aţi făcut chestia asta?

  – Domnule prim-ministru, Uniunea Sovietică e o realitate!

  – Da, domnule Năstase, o realitate care trebuie să moară. Adică noi opunem rezistenţă şi dvs semnaţi cu Gorbaciov, e o gură de oxigen pentru Moscova.”, a rememorat Druc dialogul purtat cu Adrian Năstase la Cricova, în anul 1991.

  „M-au sunat din Estonia şi mi-au zis „Mircea, ce e cu românaşii tăi, e un cuţit în spate. Noi aici rezistăm şi ei semnează Tratatul cu Uniunea Sovietică.”, a mai relatat Druc modul cum a fost percepută, peste hotare, atitudinea politicienilor bucureşteni la momentul respectiv.

  Potrivit fostului premier moldovean, o altă mare trădare a avut loc anul 1997: „Asta a fost marea trădarea naţională, aici a fost lovitura, atunci eu am pierdut orice iluzie, în 1997, căci nu mai era ce a fost şi nu te obliga nimeni să te grăbeşti fără să obţii nimic!”, a rememorat Druc momentul ratificării Tratatului cu Ucraina.

  Căci, în viziunea lui Druc, dacă momentul 1991 a putut fi înţeles întrucât afinităţile lui Iliescu pentru Moscova nu erau pentru nimeni un secret, momentul 1997, când la cârma ţării era Emil Constantinescu iar ţara nu era supusă la presiuni majore, rămâne cel mai nefast an pentru cei ce-şi doreau să vadă trupul ţării reîntregit.

  Reamintim că în 1997, prin semnarea Tratatului cu Ucraina, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părţi ale teritoriului naţional fără a fi ameninţat cu agresiunea ca în 1940, sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin ca în 1944 şi 1947. Deşi opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului, potrivit academicianului Florin Constantiniu, semnarea Tratatului are valoarea unui act de trădare naţională. La data ratificării de către Senat a Tratatului preşedintele Senatului era Petre Român, ministrul de Externe – Adrian Severin, preşedinte al României – Emil Constantinescu

  Revenind în prezent, Druc a atras atenţia că, la ora actuală, la Chişinău au loc evenimente cruciale, evenimente cărora Moldova le va supravieţui, căci „vremurile nu mai sunt aceleaşi”.

  „Este o luptă feroce pentru putere, ieşită din comun şi spirala istoriei a revenit în ajunul destrămării Uniunii Sovietice. Situaţia de la Chişinău, în plan politic, seamănă cu ce era înainte de prăbuşirea imperiului ideocratic sovietic. Credeam că este ultimul, dar nu este… lupta cu imperiile continuă. În plan socio, în plan intern, situaţia seamănă cu cea din 2004 de la Bucureşti, o percep ca cea care era în 2004 la Bucureşti. Cu ce se va termina această luptă? La Chişinău se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat la Kiev, ieri, aseară a fost o încercare de mică mineriadă, dar s-a stins, nu a luat amploare.”, a relatat Druc.

  Potrivit acestuia, Moldova va supravieţui însă, căci nici România, nici Republica Moldova „nu mai sunt în nici-o privinţă ceea ce erau în 89, 90, 91.

  Este o altă etapă, o altă lume şi nu mai există scuze pentru a nu se merge în direcţia Unirii pe care din ce în ce mai mulţi basarabeni o doresc”, a susţinut Druc.

  „Este o altă lume, altă clasă politică, viciile sunt aceleaşi dar situaţia şi conjunctura sunt diferite şi acum nu mai putem face iarăşi trimitere la Ucraina, Rusia, totul depinde de noi, de deciziile pe care le vor lua elitele intelectuale şi politice de la Chişinău.”, a adăugat Druc.

  Potrivit fostului premier moldovean, deşi nici Ucraina nici Rusia nu vor Unirea Basarabiei cu ţara mamă, acest deziderat este realizabil şi lucrurile depind acum de ce îşi doresc politicienii de la Chişinău la Bucureşti.

  „Dumneavoastră rezolvaţi problemele în continuare aici la Bucureşti, noi răspundem de ce se întmplă la Cernăuţi, la Chişinău, Comrat şi Tiraspol, dumneavostră fiţi atenţi de ceea ce se întîmplă la Bucureşti, la Mircurea Ciuc, la Timişoara şi în tot spaţiul românesc ! Vă asigur, basarabenii nu au murit în Gulag, au di tăti, planeta Moldova, vor supravieţui şi să avem grijă de România!”, a concluzionat Druc.

  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 14. Mircea Druc: Unirea este posibilă, Planeta Moldova are di tăti, rezolvaţi problemele la Bucureşti! (Video)

  Măcinată de lupte feroce pentru putere, Moldova, ţinut românesc abandonat, trebuie să se întoarcă la ţara mamă. Deşi viciile sunt şi la Chişinău şi la Bucureşti ca pe vremurile când politicienii români au trădat interesul Unirii, timpurile şi conjuctura s-au schimbat iar acum Unirea depinde de noi, a explicat, joi, fostul premier moldovean Mircea Druc.

  Aflat la Bucureşti în timp ce la Chişinău se duc „lupte feroce” pentru putere, fostul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc a opinat că unica rezolvare a problemei Basarabiei este revenirea la România, iar elitele politice şi intelectuale de la Bucureşti trebuie să pună umărul în această direcţie, spre deosebire de predecesorii lor din anii 90.

  „Unica rezolvare pentru cele şase judeţe abandonate printr-o împrejurare istorică – numite impropriu Republica Moldova, eu le numesc teritorii româneşti înstrăinate – este revenirea la România. Asta o înţeleg foarte mulţi, numărul unioniştilor creşte.”, a declarat fostul premier moldovean, prezent la lansarea cărţii „Martor şi participant la câteva dintre Lucrările Politice ale lui Corneliu Coposu”, de Liviu Petrina.

  „Noi am pornit-o înaintea Bucureştiul, în 1990, eram oarecum pregătiţi, în 1991 noi, riscându-ne viaţa, cu cele trei ţări baltice, două caucaziene, am respins referendumul organizat de Kremlin, de Gorbaciov şi nu am votat pentru păstrarea Uniunii Sovietice.”, a rememorat Druc momentele când apele se desfăceau pentru Moldova, ducând-o pe un nou făgaş.

  Potrivit lui Druc, în timp ce basarabenii puneau umărul la prăbuşirea Uniunii Sovietice, pe de altă parte, în martie 1991, ministrul de externe al Românei, Adrian Năstase, semna la Moscova, Tratatul de prietenie cu URSS.

  ” L-am întrebat pe Adrian Năstase: De ce aţi făcut chestia asta?

  – Domnule prim-ministru, Uniunea Sovietică e o realitate!

  – Da, domnule Năstase, o realitate care trebuie să moară. Adică noi opunem rezistenţă şi dvs semnaţi cu Gorbaciov, e o gură de oxigen pentru Moscova.”, a rememorat Druc dialogul purtat cu Adrian Năstase la Cricova, în anul 1991.

  „M-au sunat din Estonia şi mi-au zis „Mircea, ce e cu românaşii tăi, e un cuţit în spate. Noi aici rezistăm şi ei semnează Tratatul cu Uniunea Sovietică.”, a mai relatat Druc modul cum a fost percepută, peste hotare, atitudinea politicienilor bucureşteni la momentul respectiv.

  Potrivit fostului premier moldovean, o altă mare trădare a avut loc anul 1997: „Asta a fost marea trădarea naţională, aici a fost lovitura, atunci eu am pierdut orice iluzie, în 1997, căci nu mai era ce a fost şi nu te obliga nimeni să te grăbeşti fără să obţii nimic!”, a rememorat Druc momentul ratificării Tratatului cu Ucraina.

  Căci, în viziunea lui Druc, dacă momentul 1991 a putut fi înţeles întrucât afinităţile lui Iliescu pentru Moscova nu erau pentru nimeni un secret, momentul 1997, când la cârma ţării era Emil Constantinescu iar ţara nu era supusă la presiuni majore, rămâne cel mai nefast an pentru cei ce-şi doreau să vadă trupul ţării reîntregit.

  Reamintim că în 1997, prin semnarea Tratatului cu Ucraina, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părţi ale teritoriului naţional fără a fi ameninţat cu agresiunea ca în 1940, sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin ca în 1944 şi 1947. Deşi opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului, potrivit academicianului Florin Constantiniu, semnarea Tratatului are valoarea unui act de trădare naţională. La data ratificării de către Senat a Tratatului preşedintele Senatului era Petre Român, ministrul de Externe – Adrian Severin, preşedinte al României – Emil Constantinescu

  Revenind în prezent, Druc a atras atenţia că, la ora actuală, la Chişinău au loc evenimente cruciale, evenimente cărora Moldova le va supravieţui, căci „vremurile nu mai sunt aceleaşi”.

  „Este o luptă feroce pentru putere, ieşită din comun şi spirala istoriei a revenit în ajunul destrămării Uniunii Sovietice. Situaţia de la Chişinău, în plan politic, seamănă cu ce era înainte de prăbuşirea imperiului ideocratic sovietic. Credeam că este ultimul, dar nu este… lupta cu imperiile continuă. În plan socio, în plan intern, situaţia seamănă cu cea din 2004 de la Bucureşti, o percep ca cea care era în 2004 la Bucureşti. Cu ce se va termina această luptă? La Chişinău se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat la Kiev, ieri, aseară a fost o încercare de mică mineriadă, dar s-a stins, nu a luat amploare.”, a relatat Druc.

  Potrivit acestuia, Moldova va supravieţui însă, căci nici România, nici Republica Moldova „nu mai sunt în nici-o privinţă ceea ce erau în 89, 90, 91.

  Este o altă etapă, o altă lume şi nu mai există scuze pentru a nu se merge în direcţia Unirii pe care din ce în ce mai mulţi basarabeni o doresc”, a susţinut Druc.

  „Este o altă lume, altă clasă politică, viciile sunt aceleaşi dar situaţia şi conjunctura sunt diferite şi acum nu mai putem face iarăşi trimitere la Ucraina, Rusia, totul depinde de noi, de deciziile pe care le vor lua elitele intelectuale şi politice de la Chişinău.”, a adăugat Druc.

  Potrivit fostului premier moldovean, deşi nici Ucraina nici Rusia nu vor Unirea Basarabiei cu ţara mamă, acest deziderat este realizabil şi lucrurile depind acum de ce îşi doresc politicienii de la Chişinău la Bucureşti.

  „Dumneavoastră rezolvaţi problemele în continuare aici la Bucureşti, noi răspundem de ce se întmplă la Cernăuţi, la Chişinău, Comrat şi Tiraspol, dumneavostră fiţi atenţi de ceea ce se întîmplă la Bucureşti, la Mircurea Ciuc, la Timişoara şi în tot spaţiul românesc ! Vă asigur, basarabenii nu au murit în Gulag, au di tăti, planeta Moldova, vor supravieţui şi să avem grijă de România!”, a concluzionat Druc.

 15. http://epochtimes-romania.com/news/mircea-druc-unirea-este-posibila-planeta-moldova-are-di-tati-rezolvati-problemele-la-bucuresti-video–242869

  Mircea Druc: Unirea este posibilă, Planeta Moldova are di tăti, rezolvaţi problemele la Bucureşti!

  Măcinată de lupte feroce pentru putere, Moldova, ţinut românesc abandonat, trebuie să se întoarcă la ţara mamă. Deşi viciile sunt şi la Chişinău şi la Bucureşti ca pe vremurile când politicienii români au trădat interesul Unirii, timpurile şi conjuctura s-au schimbat iar acum Unirea depinde de noi, a explicat, joi, fostul premier moldovean Mircea Druc.

  Aflat la Bucureşti în timp ce la Chişinău se duc „lupte feroce” pentru putere, fostul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc a opinat că unica rezolvare a problemei Basarabiei este revenirea la România, iar elitele politice şi intelectuale de la Bucureşti trebuie să pună umărul în această direcţie, spre deosebire de predecesorii lor din anii 90.

  „Unica rezolvare pentru cele şase judeţe abandonate printr-o împrejurare istorică – numite impropriu Republica Moldova, eu le numesc teritorii româneşti înstrăinate – este revenirea la România. Asta o înţeleg foarte mulţi, numărul unioniştilor creşte.”, a declarat fostul premier moldovean, prezent la lansarea cărţii „Martor şi participant la câteva dintre Lucrările Politice ale lui Corneliu Coposu”, de Liviu Petrina.

  „Noi am pornit-o înaintea Bucureştiul, în 1990, eram oarecum pregătiţi, în 1991 noi, riscându-ne viaţa, cu cele trei ţări baltice, două caucaziene, am respins referendumul organizat de Kremlin, de Gorbaciov şi nu am votat pentru păstrarea Uniunii Sovietice.”, a rememorat Druc momentele când apele se desfăceau pentru Moldova, ducând-o pe un nou făgaş.

  Potrivit lui Druc, în timp ce basarabenii puneau umărul la prăbuşirea Uniunii Sovietice, pe de altă parte, în martie 1991, ministrul de externe al Românei, Adrian Năstase, semna la Moscova, Tratatul de prietenie cu URSS.

  ” L-am întrebat pe Adrian Năstase: De ce aţi făcut chestia asta?

  – Domnule prim-ministru, Uniunea Sovietică e o realitate!

  – Da, domnule Năstase, o realitate care trebuie să moară. Adică noi opunem rezistenţă şi dvs semnaţi cu Gorbaciov, e o gură de oxigen pentru Moscova.”, a rememorat Druc dialogul purtat cu Adrian Năstase la Cricova, în anul 1991.

  „M-au sunat din Estonia şi mi-au zis „Mircea, ce e cu românaşii tăi, e un cuţit în spate. Noi aici rezistăm şi ei semnează Tratatul cu Uniunea Sovietică.”, a mai relatat Druc modul cum a fost percepută, peste hotare, atitudinea politicienilor bucureşteni la momentul respectiv.

  Potrivit fostului premier moldovean, o altă mare trădare a avut loc anul 1997: „Asta a fost marea trădarea naţională, aici a fost lovitura, atunci eu am pierdut orice iluzie, în 1997, căci nu mai era ce a fost şi nu te obliga nimeni să te grăbeşti fără să obţii nimic!”, a rememorat Druc momentul ratificării Tratatului cu Ucraina.

  Căci, în viziunea lui Druc, dacă momentul 1991 a putut fi înţeles întrucât afinităţile lui Iliescu pentru Moscova nu erau pentru nimeni un secret, momentul 1997, când la cârma ţării era Emil Constantinescu iar ţara nu era supusă la presiuni majore, rămâne cel mai nefast an pentru cei ce-şi doreau să vadă trupul ţării reîntregit.

  Reamintim că în 1997, prin semnarea Tratatului cu Ucraina, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părţi ale teritoriului naţional fără a fi ameninţat cu agresiunea ca în 1940, sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin ca în 1944 şi 1947. Deşi opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului, potrivit academicianului Florin Constantiniu, semnarea Tratatului are valoarea unui act de trădare naţională. La data ratificării de către Senat a Tratatului preşedintele Senatului era Petre Român, ministrul de Externe – Adrian Severin, preşedinte al României – Emil Constantinescu

  Revenind în prezent, Druc a atras atenţia că, la ora actuală, la Chişinău au loc evenimente cruciale, evenimente cărora Moldova le va supravieţui, căci „vremurile nu mai sunt aceleaşi”.

  „Este o luptă feroce pentru putere, ieşită din comun şi spirala istoriei a revenit în ajunul destrămării Uniunii Sovietice. Situaţia de la Chişinău, în plan politic, seamănă cu ce era înainte de prăbuşirea imperiului ideocratic sovietic. Credeam că este ultimul, dar nu este… lupta cu imperiile continuă. În plan socio, în plan intern, situaţia seamănă cu cea din 2004 de la Bucureşti, o percep ca cea care era în 2004 la Bucureşti. Cu ce se va termina această luptă? La Chişinău se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat la Kiev, ieri, aseară a fost o încercare de mică mineriadă, dar s-a stins, nu a luat amploare.”, a relatat Druc.

  Potrivit acestuia, Moldova va supravieţui însă, căci nici România, nici Republica Moldova „nu mai sunt în nici-o privinţă ceea ce erau în 89, 90, 91.

  Este o altă etapă, o altă lume şi nu mai există scuze pentru a nu se merge în direcţia Unirii pe care din ce în ce mai mulţi basarabeni o doresc”, a susţinut Druc.

  „Este o altă lume, altă clasă politică, viciile sunt aceleaşi dar situaţia şi conjunctura sunt diferite şi acum nu mai putem face iarăşi trimitere la Ucraina, Rusia, totul depinde de noi, de deciziile pe care le vor lua elitele intelectuale şi politice de la Chişinău.”, a adăugat Druc.

  Potrivit fostului premier moldovean, deşi nici Ucraina nici Rusia nu vor Unirea Basarabiei cu ţara mamă, acest deziderat este realizabil şi lucrurile depind acum de ce îşi doresc politicienii de la Chişinău la Bucureşti.

  „Dumneavoastră rezolvaţi problemele în continuare aici la Bucureşti, noi răspundem de ce se întmplă la Cernăuţi, la Chişinău, Comrat şi Tiraspol, dumneavostră fiţi atenţi de ceea ce se întîmplă la Bucureşti, la Mircurea Ciuc, la Timişoara şi în tot spaţiul românesc ! Vă asigur, basarabenii nu au murit în Gulag, au di tăti, planeta Moldova, vor supravieţui şi să avem grijă de România!”, a concluzionat Druc.

 16. daca s-ar organiza alegeri anticipate circa 70% !!!!!!?????? dintre alegatori ar vota cu partidele de orientare proruseasca. In aceste conditii despre ce unire putem vorbi?Analistii afirma ca basarabenii vor da un vot de blam fortelor de orientare vestica, cel putin in ceea ce afirma ca faptic tot pro Moscova sunt. Prin urmare cum credeti d-voastra ca se poate reunii acum, fara o pregatire prealabila, Ion din dreapta Prutului cu Iurie din stanga , ambii ortodoxi, unul in traditie romaneasca, altul sub pulpana Moscovei. Cum bre?

 17. ce inconstienta! o doamna Gutu din RM il indemna pe domnul Timofti sa declare reunificarea RM cu Romania ca solutie la toate relele posibile. Adica, mai pe romaneste, se poate scapa de oligarhi si marii corupti politici, se pot castiga pensii si salarii la bugetari mai mari etc . Nimic despre constiinta de neam, apartenenta, convingeri ,idealuri nationale comune, totul penduland pe avantaje materiale!!!!!!!!.Doamna vrea sa inceapa in conditiile RM actuale un razboi intern pentru ca procentul populatiei romanofobe este periculos de mare.Tot timpul la Chisinau s-a pus caruta in fata cailor. Reunirea va porni de la reunificarea bisericii ortodoxe in primul rand ca de acolo rusul a acaparat sufletele basarabenilor. Dupa ce vom constata o asemenea masura vom putea sa ne facem planuri de viitor in privinta reunificarii. La buna vedere!

 18. Mircea Druc a fost un patriot mare si a luat masuri care au fost bune la momentul respectiv, actualmente trebuie de implinit visurile neimplinite ale GENERATIEI domnului Druc.

  Adica poduri peste Prut, Drumuri, proiecte europene pentru tineret, ONG-uri, societate civila,

  INVATAMANT ( carte de informatica pentru fiecare elev ca sa aiba job la 18 ani sa isi poata face o firma si sa isi ia apartament)

  http://freesyria8.blogspot.co.uk/

 19. tovarasa KGB Gutu da cu subsemnatul la FSB Tiraspol, despre informatiile din patul lui Ghimpu ,ale romanilor si europenilor.

  Tovarasa KGB Gutu ar trebui deportata acasa pe lacul Baikal sau in Novosibirsk de unde a venit, sau din Ulan Bator.

  Fratilor, cu gura-sparta de genul GUTU va pierdeti timpul aiurea, astia nu stiu decat sa injure, sa critice si sa toarne informatii pe care le culeg, ca sa au invatat de la KGB pe cand maturau podelele de la sediul central.

  http://freesyria8.blogspot.co.uk/

 20. clar, daca ar fi alegeri anticipatix acum ,ar veni KGB-ul la putere fara discutie. \asta ar insemna razboi civil pe 2000 de morti, euro-maidan de tip ucrainean si revolutie. Razboi cu rusii, clar. Doar n-ar sta Uniunea europeana cu mana in san daca ar rupe acordul de asociere la UE….

  tocmai de aceea Ghimpu are perfecta dreptate, anticipatele trebuie evitate cu orice pret.

  http://freesyria8.blogspot.co.uk/

 21. PS: scrisoarea aia ratata a studentei care spune ,,ma intorc acasa Dumnezeu a fost ucis de occident,,

  este o inventie a unor publicatii britanice pentru a speria romanii sa nu vina in Anglia, si sa le ia CHILD BENEFIT-urile si SOCIAL BENEFIT-urile britanicilor, banii si privilegiile lor britanice.

  E o politica de la un cap la altul , o propaganda pentru cele 11 milioane conturi romanesti de FACEBOOK

 22. Gabriel Cãlin

  În mod normal, de acum in colo toti acei care vor incerca sa rastoarne guvernarea, prin metode neconstituționale sunt pasibili de pedeapsă penală, nu ?
  Să urmărim cu atenție ce se întâmplă mai departe.
  La o adica,
  – MAIA Sandu are acum destul timp să-și creeze partidul (să nu uite însă să spună de unde a găsi totuși bani, or anume ea a spus că oamenii simpli nu vor dona)
  – Ion Sturza poate demonstra cât de mult i-a păsat de țară și poate și el construi un partid frumos, onest și curat. Doar nu a fost numai șou tentativa de descălecare, nu?
  – Partidul Țopa-Cârtiță poate și el să-și perfecteze toate actele în voie și să crească până la următoarele alegeri parlamentare. Poate totuși le reușește să adune cele 100 de mii. Sau măcar să organizeze referendumul
  – Natașa poate crește televiziunea lui Chiril, pe care tot ea a distrus-o.
  – Igor Boțan are timp să se spele de Țopi și să zică că nu a știut despre partid nimic
  – Petru Lucinschi are timp să mă acționeze în judecată totuși, așa cum a promis, ca să-i pot demonstra cu o sumedenie de martori și experți o dată și pentru totdeauna că a avut cele mai directe tangențe cu serviciile secrete ale rușilor
  – Renato Usatîi poate transforma Bălțiul în poveste și întări totodată partidul și electoratul masiv pe care îl are
  – Igor Dodon, poate continua să utilizeze tribuna parlamentului pentru binele poporului și pentru alegătorii care îl reprezintă.
  Iar eu… Eu voi încerca să găsesc totuși Miliardul. În curând în toată țara

 23. Daca „coressi” are dreptate, atunci, desigur ca nu trebuie de facut vreo unire. Dupa logica mierosului si logicului coressi unirea nu poate avea loc din cauza:
  1) Romanii basarabeni poarta nume rusesti: Igor, Iurie, Aliona, Oxana, etc
  2) Romanii basarabeni sunt ortodocsi, dar se supun unei alte patriarhii ortodoxe, decat cea romana.
  3) Romanii basarabeni nu vorbesc intocmai romaneste, accentul lor ii taie auzul firavului si esteticului coressi.
  4) Romanii basarabeni sunt saraci, ei ar crea probleme materiale romanilor regateni.
  5) Romanii basarabeni nu-si manifesta pompos romanismul lor, cel putin, nu se inchina in fata lui coressi si nu-l accepta in rol de „guru”, „sensei”, „profet”. Basarabenii au dorinti „pecuniare”, adica placeri carnale, iar „aschetul coressi”, aidoma unui calugar si diacon, s-a dezis total de cele lumesti.
  Stimati prieteni, sa urmam „calea” lui coressi si sa ne dezicem de unire?
  Coressi, inchide, dar hotarul pe Prut.
  Ii doresc lui coressi sa fie un bun european, european adevarat si pur si sa deschida in schimb bratele pentru un milion de refugiati asiatici si africani, de religie musulmana. Cred ca islamul radical este mult mai apropiat de ortodoxismul romanesc coressian decat ortodocsismul basarabean. Cred ca afganezii, sirienii si libienii vorbesc o romana destinsa, in comparatie cu limba romanilor basarabeni. Cred ca un afganez sau un libanez, se intelege cu coressi sufleteste mult mai bine, decat un roman basarabean cu acelas coressi. Toti islamistii nu au dorinti pecuniare, ei si-au consacrat viata razboiului sfant- jihadului, asa ca acesti prieteni potentiali ai bunului coressi sunt total lipsiti de „dorinti pecuniare”.
  Daca nu ati inteles pana acum ca bunul si mierosul coressi este un [cuvant cenzurat de politia militara], atunci va ramane doar …

 24. Surpriza anului 2016, vine din partea lui Snowden: „Serviciile secrete ale Romaniei, santajate de CIA, implicate in spionaj impotriva Europei…”.

  Nu ne-au ajuns 50 de ani de teroare comunista, batuti si ucisi de Securitate si Militie…acum ne intoarcem inapoi?

  Cel mai corupt sistem informativ din Europa, servicii secrete care nu au nimic in comun cu Romania: o uriasa afacere mafiota ce insumeaza miliarde de euro anual! Adevaratii stapani ai serviciilor secrete de la Bucuresti, indiferent de ce titulatura poarta, sunt politicienii mafioti, masoni, si nu in ultimul rand ofiteri de informatii ai CIA si Mossad! Zeci de milioane de romani sunt batjocoriti la modul cel mai barbar cu putinta: „Suntem aici sa va aparam! Dormiti linistiti! Noi va furam in continuare…”. Timp de 25 de ani, cand tara se prabusea economic, unde au fost aceste structuri de informatii? Pe cine au aparat in realitate: interesele Statelor Unite si Israelului sau ale Romaniei?

  Daca am avut curaj sa lupt de unul singur cu mizeria lor de sistem, sa le arat oamenilor cancerul din umbra, de trei ani de zile sunt amenintat cu moartea si corectii fizice cumplite: „Te bagam in inchisoare si te ucidem…”. 24/24 sunt monitorizat de SRI si de Ministerul de Interne: „De ce le atragi atentia? De ce nu ne lasi sa furam in liniste si sa ne batem joc de ei?”.

  https://deveghepatriei.wordpress.com/2016/01/07/2016-si-am-spart-gheata-joi-07-01-2016-politist-sub-acoperire-trimis-sa-ma-fileze-expedia-un-sms-ca-am-trecut-pe-langa-el/

  Da, exista doua antene ale NSA-ului, serviciul secret american pentru care a lucrat Snowden, instalate pe teritoriul Romaniei, pentru spionaj si culegere de metadate, si patru rezidente „oficiale” ale CIA-ului: Bucuresti, Constanta, Brasov si Targoviste! Romanii, fara sa aiba habar de acest lucru, sunt monitorzati/ascultati/interceptati de zece ori mai rau ca pe vremea sinistrei Securitati Romane: „Sa vedem cine deschide gura impotriva mafiei noastre si punem la punct dosare dupa modelul din 1950! Avem laborator de fabricat probe in cadrul Serviciului Roman de Informatii…”. Au la dispozitie aparatura ultraperformanta, cumparata din Statele Unite, pentru a modifica orice fel de proba: audio/video si pana la tesut uman/ADN!

  Un intreg popor tinut in genunchi sub domnia fricii: „Nu deschideti gura! Vin teroristii peste noi! ZIlnic au loc sute de miliarde de atacuri cyber si doar noi le putem opri…”. Ei, cei mai corupti dintre corupti, s-au trezit cu o asa mare dragoste pentru Romania? De ce evita sa spuna ca Serviciul Roman de Informatii, in anul 2016!, este o afacere de familie unde se intra cu plicul de bani in buzunar si pe baza rudelor din sistem?

  https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/12/23/general-emilia-cristina-posastiuc-sefa-centrului-surse-deschise-sri-a-activat-in-cadrul-securitatii-romane-avand-gradul-de-maior-nu-va-mai-lasati-prostiti-de-manipularea-lor-ordinara/

 25. Gorghiu despre Moldova: Alegerile anticipate ar avea un singur castigator, Rusia

  Autor: A. Dumitrescu, Redactor
  Publicat: 16/01/2016
  gorghiu
  Co-presedintlele PNL Alina Gorghiu a precizat sambata ca noua nominalizare pentru functia de premier din Republica Moldova este de natura sa poata pune capat crizei politice. Ea atrage atentia ca daca si aceasta varianta va fi respinsa de Parlament s-ar ajunge automat la alegeri anticipate care nu ar fi decat in avantajul Rusiei.

  Nu in ultimul rand Gorghiu anunta ca Romania va fi alaturi de orice Guvern pro-european din Moldova.

  „Desemnarea, ieri, a unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova – actualul ministru al Comunicațiilor Pavel Filip – este șansa de încheiere a crizei politice de la Chișinău.

  Sper mult că susținerea anunțată de majoritatea deputaților pentru noul premier desemnat se va traduce cât mai curând în votul Parlamentului pentru el și echipa lui.

  Respingerea în Parlament pentru a doua oară a unui nou guvern ar duce – conform legii – direct la alegeri anticipate, care ar avea un singur câștigător: Rusia.

  Republica Moldova are nevoie rapid de un guvern plin, care să îmbunătățească economia, să reia relațiile cu FMI și să reconfirme cursul european prin implementarea deplină a Acordului de Asociere R. Moldova – UE.

  Suntem și vom fi alături de orice guvern pro-european de la Chișinău”, a precizat Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

 26. http://www.expunere.com/un-primar-a-gasit-solutia-pentru-a-i-indeparta-pe-imigrantii-musulmani-de-localitatea-sa.html

  Un primar a găsit soluția pentru a-i îndepărta pe imigranții musulmani de localitatea sa

  Soluția elegantă găsita de un primar, pentru a-i ține pe imigranții musulmani departe de localitatea sa.

  Părinții musulmani au cerut eliminarea de carne de porc în toate cantinele școlare dintr-o suburbie din Montreal. Primarul din suburbia Montreal de Dorval, a refuzat, iar notarul orașului a trimis o notă tuturor părinților pentru a explica de ce, relatează The Gray Factor.

  „Musulmanii sunt nevoiți să înțeleagă că trebuie să se adapteze la Canada și Quebec, la obiceiurile, tradițiile sale, la felul său de viață, dacă au ales să emigreze în această țară.

  E necesar să înțeleagă că trebuie să se integreze și să învețe să trăiască în Quebec. Ei sunt cei trebuie să-și schimbe stilul de viață, nu canadienii care i-au primit cu generozitate.

  Musulmanii trebuie să înțeleagă un lucru: canadienii nu sunt nici rasisti, nici xenofobi! În comparație cu alte națiuni, canadienii nu sunt dispuși să renunțe la identitatea lor și cultura lor.

  Iar dacă Canada este un teren de bun venit, nu numai primarul de Dorval salută străinii, ci și oamenii canadieni din Quebec – ca un întreg.

  În cele din urmă, ei trebuie să înțeleagă că în Canada (Quebec), cu rădăcinile sale iudeo-creștine, pomi de Crăciun, biserici și festivaluri religioase, religia trebuie să rămână în domeniul privat.

  Municipalitatea Dorval are dreptul de a refuza orice concesii la Islam și Sharia. Pentru musulmanii care nu sunt de acord cu secularismul și nu se simt confortabil în Canada, există 57 de țări musulmane în lume, cele mai multe dintre ele sub-populate și gata să-i primească cu brațele deschise.

  Dacă vă părăsiti țara pentru Canada, și nu pentru alte țări musulmane, este pentru că ați considerat că viața este mai bună în Canada decât în altă parte. Întreabă-te doar o dată, „De ce este mai bine aici, în Canada, în cazul în care ai venit?” O cantină cu carne de porc este o parte a răspunsului.

  Și dacă nu vă place stilul nostru de viață în Canada, mergeți înapoi de unde ati venit. Noi nu am cerut să veniti aici. A fost alegerea voastră„.

 27. Pentru doamna Pavlicenco

  Daca as emigra in Coreea de Sud, si ar trebui sa ma integrez in mediul coreean, va asigur ca nu as fi in stare sa consum carne de caine.

 28. Dna Pavlicenco, si cum va place Dvs. ca Dungaciu mereu va urmeaza si preia ideile, dar nu spune un cuvint despre PNL, iata si legat de Pactul de la Snagov…?

  Vi-l puteţi imagina pe Preşedintele României întrebându-l pe ambasadorul Republicii Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, care mai este procentul celor de peste Prut care vor să se unească cu România? Evident, nu. Dar un alt preşedinte, respectiv cel al Republicii Federale Germane, Joachim Gauck, l-a întrebat explicit asta pe amabasadorul R. Moldova cu ocazia prezentării oficiale a acestuia din 6 ianuarie 2016. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Premieră în spaţiu: Prima plantă ce a înflorit pe Staţia Spaţială Inte… „Război” între Rusia şi Polonia de la monumentele sovietice Robert Kaplan: Uniunea Europeană se destramă şi revine la divizări vec…

  Mai mult, curiozitatea preşedintelui german a fost consemnată şi în comunicatul de presă care a urmat întrevederii. Interesul preşedintelui Gauck, exprimat la cel mai înalt nivel, este fără precedent, mai ales că, repetăm, a fost plasat şi în comunicatul final. De unde această curiozitate? Ce informaţii primise anterior Preşedinţia germană? Ce ştie preşedintele Germaniei şi nu ştim noi? Şi de ce acum, când, în contextul crizei profunde şi generalizate a unei republici cvasieşuate, chestiunea reunificării se pune în alţi termeni? Şi, aparent, inevitabil.Dar să o luăm cu începutul. Când fanfarele tac. O criză mai mare decât criza Astăzi, nu mai există vizite oficiale la Chişinău, fanfarele au tăcut, iar steagurile europene fluturate ostentativ din 2009 încoace au fost înlăturate. În locul lor a rămas realitatea nudă, hâdă şi, pentru unii, neverosimilă. Şi totuşi, e adevărat.

  Republica Moldova se află în pragul falimentului. Cu un miliard furat şi sistemul bancar demantelat (80% se află sub supravegherea băncii naţionale), cu salariile neplătite în luna decembrie, fără Acord cu Fondul Internaţional şi incapabilă să se împrumute de pe pieţele externe, cu toate ajutoarele europene blocate în lipsa acestui Acord, fără perspectiva unor investiţii şi confruntată cu o criză fără precedent a remiterilor din străinătate (Rusia nu mai e capabilă să absoarbă forţă de muncă, iar cei plecaţi în Occident se stabilesc acolo) – cetăţenii de pe malul stâng al Nistrului au ajuns astăzi să fie, după ce au plecat cam de la acelaşi start în 1989, de cinci-şase ori mai săraci decât cetăţenii de pe malul drept, adică România, în cifre comparative. Preţul pentru decizii (geo)politice eronate sau, dacă vreţi, pentru nereunificarea cu România. Problema nu este doar de criză în sine. Au mai fost crize în R. Moldova, şi după prăbuşirea URSS şi, mai ales, după prăbuşirea rublei din 1998-1999. Dar astăzi este altceva. Nu e doar criză, ci e criza proiectelor politice care să răspundă crizei. R.Moldova pare că şi-a epuizat toate resursele interne. A experimentat tot, sau aproape tot, şi degeaba. Aici e, de fapt, miza oricărei dezbateri serioase despre Republica Moldova.

  După ratarea pe ambele maluri ale Prutului a oricărui proiect unionist, a urmat o perioadă de revenire spre/la Rusia (culminând cu Constituţia din 1994), după care o confruntare politică ce a culminat cu aşa numita perioadă „democratică” (1998-2000), în care Chişinăul „democrat” a vândut reţele de gaz Gazpromului şi a solicitat, parşiv, Tratat de bază/frontieră cu România.

  Eşecul a generat venirea la putere a alternativei comuniste, cu opt ani de regim Voronin, care a profitat de creşterile economice din zonă, dar fără să ofere republicii perspective clare în nicio direcţie. După „revoluţia twitter” din 2009, a venit rândul „europenilor” să guverneze. Cu aceleaşi ambiguităţi şi turpitudini (au vândut aeroportul ruşilor, au furat miliardul şi au solicitat – din nou! – Tratat de frontieră cu România). Rezultatul este un eşec total şi o compromitere masivă internă şi externă.

  Problema R. Moldova azi este că au fost, practic, epuizate cam toate proiectele politice şi niciunul nu a fost de succes. Ce ar mai fi de experimentat? Ce mai rămâne pe masă? Nimic, sau aproape nimic. În realitate, o singură alegere: între Rusia şi România. Înainte însă de a vorbi despre aceste alternative, trebuie să clarificăm rapid perioada „europeană” a republicii, din 2009 încoace, şi care a lăsat statul de peste Prut la limita supravieţuirii. În termeni comparativi, guvernarea „pro-europeană” a dat cea mai teribilă lovitură – politică, economică, identitară – acestei regiuni care a vrut să devină stat de succes. Sau, cum se exprima cineva de la Chişinău, a „părţii care a vrea să devină întreg”.

  Dansând cu lupii Din 2005 încoace, dincolo de perfomanţele electorale ale lui Dorin Chirtoacă la primăria Chişinăului sau de prezenţa niciodată determinantă a Partidului Liberal condus de Mihai Ghimpu, politica din Republica Moldova a fost dominată de trei Vlazi (de fapt, Vladimiri).

  Primul este Vlad Filat, politicianul proeuropean pur şi dur, care a izbucnit intempestiv pe scenă după 2009. Împreună cu partidul său (PLDM), a fost simbolul integrării europene, dar şi cel care purta, ruseşte, ceasul pe mâna dreaptă, îl admira tacit pe Putin şi îi imita gesticulaţiile electorale de câte ori putea, şi cerea, insistent şi patriotic, cancelariilor occidentale să preseze Bucureştiul să semneze un Tratat politic de frontieră (ceea ce i-a reuşit, într-una din zilele cele mai penibile şi incoerente ale diplomaţiei româneşti).

  Şi tot el, „talentatul domn Filat”, a fost cel sub oblăduirea căruia, în 1998, ca Ministru al Privatizării, reţele de gaz din R. Moldova şi distribuţia au fost cedate, fără nicio tresărire… Gazpromului. Ieri a fost de departe favoritul tuturor liderilor europeni. Astăzi este în arest preventiv.

  Al doilea este Vlad Plahotniuc, oligarhul care şi-a făcut, practic, averea ca Director al Petromului românesc (la vremea aceea), pus acolo de un ministru de la Bucureşti. Controlează televiziuni şi posturi de radio şi, scrie presa de la Chişinău, Procuratura şi Centrul Naţional Anticorupţie.

  Tot el este beneficiarul retransmiterii canalului naţional al Rusiei în R. Moldova (ORT la Moscova, Prime la Chişinău), cel care l-a adus pe puternicul Seghei Narîşkin la Chişinău într-o vizită personală şi singurul om cu care s-a întâlnit Preşedintele Kârgâzstanului, în vizita lui din 2014 de patru ore în R. Moldova, înainte de întâlnirea lui Almazbek Atambaev cu Putin de la Sank Petersburg – o vizită la Chişinănu a preşedintelui Kârgâzstanului de care preşedintele R. Moldova nu ştia nimic! Dar tot Vlad Plahotniuc este şi membru al Partidului Democrat care, din 2009 încoace, nu a făcut niciodată vreo majoritate cu partidele proruse, deşi ar fi putut de fiecare dată, şi a menţinut, constant, cursul european.

  Al treilea Vlad este Voronin. Generalul de miliţie sovietică, crescut şi educat în URSS, cel care a condus R. Moldova opt ani de regim comunist, dar şi cel care s-a opus lui Vladimir Putin în 2003 trimiţându-i acasă aghiotantul Kozak care ar fi vrut să impună la Chişinău Memorandumul federalist cu acelaşi nume. Şi tot Voronin este personajul politic care a decretat în 2005 că scopul principal al politicii externe a R. Moldova este integrarea europeană. E drept, l-a ţinut doar doi ani această „revoluţie”, după care s-a repliat.

  Acesţia sunt cei trei Vlazi, fiecare cu calităţile, ambiguităţile şi turpitudinile de rigoare. Generalizările sau judecăţile apodictice sunt prost plasate. Cum zicea unul dintre ei: „Problema în R. Moldova nu este că diavolul e negru, ci că îngerii nu sunt suficient de albi”. Şi încă ceva: toţi aceşti Vlazi, la vremea lor, fie s-au întâlnit, fie s-au fotografiat cordial, fie au fost medaliaţi cu ordinele cele mai înalte ale Românie de către cei mai înalţi reprezentanţi politici ai Bucureştiului.

  Crocodilul şi şacalul Ce a rămas din cei trei? Precum în cunoscuta butadă cu apostolii: cei trei Vlazi au rămas doi – Vlad Plahotniuc. Este singurul care mai contează politic. Vladimir Voronin a ieşit, practic, din politică după ce a apărut Igor Dodon, favoritul lui Putin în acest moment, sau unul dintre ei. Partidul Socialiştilor lui Igor Dodon a canibalizat o bună parte din electoratul lui Voronin, cel mai radical şi prorus.

  A doua lovitură a primit-o de la Partidul Nostru a lui Renato Usatîi, un lider populist pilotat tot de Moscova, care a preluat şi restul din ce a mai rămas: moldovenii reticenţi faţă de Europa şi europenizare, populaţii rurale, dar nu numai, un electorat, pe fond, chiar potenţial mai mare decât cel al lui Dodon, limitat prin radicalism prorus. În al treilea rând, sprijinul acordat de PCRM meteoricului guvern minoritar PLDM-PD după alegerile din noiembrie 2014 nu a făcut decât să consfiinţească lipsa de identitate acută în care se zbate astăzi un partid pe cale de dispariţie.

  Între ceilalţi doi Vlazi, relaţiile au fost mai complicate şi mai contondente. Ei au dominat politica moldovenească după 2009, dar au făcut-o prin frăţii temporare, înţelegeri cu cuţitele la spate. De fapt, cum spunea plastic cineva din presă, a fost un război între un şacal şi un crocodil. Cel din urmă, obişnuit să stea ascuns, nu la vedere, cu dificultăţi de acţiona în lumina reflectoarelor, cel dintâi acţionând la suprafaţă, agresiv şi dominant. Când crocodilul ieşea pe uscat, avea dificultăţi certe de imagine şi de prestaţie. Dar şi când şacalul se apropia prea mult şi mârâia spre mlaştina unde se camufla crocodilul risca enorm. Conflictul dintre cei doi veşnici parteneri de alianţă politică a început deja în 2010, dar s-a calmat destul de repede. În 2013 avea să fie consemnat primul războiu real dintre ei.

  Vlad Filat a ieşit primul la rampă, acuzând „păpuşarul” (Vlad Plahotniuc) că a privatizat totul şi că acum vrea să „privatizeze o ţară”. Filat a rupt alianţa de guvernare şi părea decis să meargă până la capăt în desfiinţarea politică a „păpuşarului”. L-a demis din funcţia de vicepreşedinte de Parlament cu votul comuniştilor lui Voronin, care, cinici, au votat apoi cu „păpuşarul” demiterea premierul de atunci Vlad Filat. Cuţitele erau scoase din teacă.

  Deznodământul nu a venit, însă. Apariţia în public a unor casete cu premierul Filat dând ordine instituţiilor statului ca un vechil pe moşie au echilibrat scorul. Şi a dus la negocieri între cei doi şi, subit, la completa dispariţie a casetelor şi a consecinţelor lor în spaţiul public. Instituţiile abilitate au tăcut şi ele, liniştite ca prin farmec. Plahotniuc şi Filat şi-au pierdut posturile politice, dar au refăcut alianţa. Victima a fost, paradoxal, Partidul Liberal a lui Mihai Ghimpu pe care cei doi l-au rupt în două, o fracţiune au cooptat-o la guvernare şi au lăsat PL-ul în poziţie. Iurie Leancă a devenit premier, iar în timpul acestei guvernări europene – cum altfel?! – s-au devalizat băncile şi s-a vândut aeroportul ruşilor.

  După alegerile din 2014, tot cei doi Vlazi aveau să guverneze împreună, printr-un guvern minoritar (guvernul Gaburici) susţinut de PCRM. După alegerile locale din iulie 2015 s-a refăcut alianţa PLDM-PD-PL, dar lumea a aflat deja de furtul miliardului şi a ieşit, furioasă, în stradă. (Expresia străzii a fost Platforma DA – o stare de spirit contestatară reală devenită între timp partid politic, dar de factură moldovenistă şi europeană, ignorând obstinat şi inexplicabil orice referire la România. De aici şi ineficienţa ei în rândul tinerilor, mai ales, şi a electoratului unionist cantonat cu precădere în Chişinău.) Pe acest fundal se reia confruntarea tacită între cei doi Vlazi, care s-a acutizat odată cu publicarea în presă a imaginilor prin care Vlad Filat s-ar fi asociat strategic cu liderii Platformei DA (vizita la Frankfurt) într-o tentativă pe la spate de a scăpa iar de Vlad Plahotniuc. Orientarea protestelor explicit spre figura oligarhului a întărit suspiciunile. Ce a urmat a fost arestarea lui Vlad Filat pentru implicarea în furtul miliardului, demiterea guvernului Streleţ şi, zilele trecute, tentativa eşuată a lui Vlad Plahotniuc de a deveni premier.

  Care este de fapt miza? Putin sau Plahotniuc? Personajul Vlad Plahotniuc nu este important doar în sine. Eşecul său de a deveni premier – probabil o ultimă tentativă de a ieşi la suprafaţă şi a-şi curăţa cea mai proastă reputaţie pe care o poate avea un om politic în stânga Prutului – este doar unul dintre aspectele care îl vizează. Al doilea aspect ţine de transformarea lui de către Piaţă şi protestatari (Platforma DA) în personajul cheie în funcţie de care să fie restructurat spaţiul politic din Republica Moldova de aici înainte.

  Nu mai contează, în viziunea Platformei DA, dacă eşti cu Europa sau cu Rusia, ci contează cum te raportezi la personajul Plahotniuc. De aceea devine aproape rezonabilă o alianţă a Platformei DA cu moscovitul Renato Usatîi în perspectiva obţinerii alegerilor anticipate şi diabolizarea fără rest a celor care (precum Partidul Liberal) vor evitarea anticipatelor de teama revenirii forţelor proruse. De aici şi dificultatea înţelegerii situaţiei de acolo. În esenţă, este vorba despre ce prioritizează fiecare tabără.

  Cei care vor anticipate (Platforma Dreptate şi Adevăr, Partidul Socialiştilor, Partidul Nostru al lui Usatîi etc.) nici măcar nu discută posibilitatea revenirii la guvernare a forţelor proruse. Pentru ei, Plahotniuc pare mai primejdios decât Putin. Cei care doresc guvern şi evitarea anticipatelor (PD, PL, fracţiunea PLDM etc.) consideră că principala prioritate a Republicii Moldova este evitarea anticiptelor şi a aducerii la putere a forţelor girate de Moscova. Pentru ei Putin este mai primejdios decât Plahotniuc.

  Cine are dreptate? Evident, depinde de opţiunea politică a fiecăruia. În acest moment, odată cu nominalizarea unui premier (Pavel Filip) s-a ajuns la un compromis care pare rezonabil pentru cei care vor evitarea anticipatelor (nu e, totuşi, Plahotniuc), dar care e o trădare evidentă pentru cei care vor anticipate cu orice preţ (e, de fapt, un substitut al lui Plahotniuc). Din punct de vedere juridic, dacă se va vota guvernul şi se va consacra o majoritate parlamentară, lucrurile reintră oarecum în ordine, cel puţin până la momentul alegerii unui nou preşedinte. Ce pot face cei care se opun unei asemenea evoluţii? În termeni legali, nimic. În termeni revoluţionari, blocarea din stradă a activităţii Parlamentului şi a votării guvernului. Dar asta va împinge Republica Moldova într-o complet altă logică.

  O singură alegere: între România şi Rusia Ce îi rămâne R. Moldova după aproape 25 de independenţă? O singură alegere reală. Alegerea între Rusia – potenţial până la integrarea în Uniunea Vamală şi proiectul Eurasatic al lui Putin – şi România – potenţial până la reunificare. Uniunea Europeană e ieşită din discuţie, pentru că e chiar cinic, dacă nu indecent, să o mai invoci. Dezamăgirea Bruxelles-ului cu orice formă de extindere, inclusiv cea care ar viza R. Moldova este evidentă. Rusia ca alternativă este însă iarăşi o problemă. Dificultăţile enorme ale Rusie (criză economică acută, finanţarea Crimeei, Donbas-ului, Transnistriei etc.) fac ca o gestionare eficientă a R. Moldova să fie imposibilă. De aceea, Moscova nu vrea acum asumarea explicită a republicii şi mutarea vectorilor ei la guvernare, ci menţinerea unui haos controlat acolo care să facă imposibilă orice surpriză geostrategică în regiune.

  Rămâne, că ne place, că nu ne place, că vrem sau nu vrem, relaţionarea cu România, singura care poate menţine direcţia Vest în R. Moldova printr-un proiect asumat la Bucueşti şi care să fie altceva decât s-a încercat până acum. România este singura care poate ajuta acum R. Moldova să menţină direcţia Vest, occidentală. E vremea acţiunii, nu a vorbelor goale şi lipsite de acoperire.

  De la Pactul de la Snagov la Fondul Moldova Şi ne întoarcem, în final, la dubitaţia dispreţuitoare a lui Stalin? „Câte divizii are Papa?”… Parafrazată pentru subiectul nostru, interogaţia sună aşa: „Câte divizii are România în Republica Moldova?” Contrar aparenţelor, tocmai în aceste momente nevoia de România şi „diviziile” ei este mai acută decât oricând. Iar Bucureştiul trebuie să le ordoneze în felul următor:

  1. Abandonarea blocajului şi a tăcerilor ostentative pe R. Moldova, un subiect care pare azi abandonat. În realitate, partenerii euroatlantici ai României nu de tăcerea ineficace a României au nevoie, ci de soluţiile pe care ea le poate sugera, ca soluţii nu doar pentru Bucureşti, ci pentru vecinătatea imediată a spaţului euroatlantic.

  În condiţiile în care Polonia propune explicit, prin vocea preşedintelui său, resuscitarea proiectului federalist interbelic „Internmarium”, care înseamnă integrarea în spaţiul unei federaţii euroatlantice a Ucrainei (sau a Vestului ei?), a tăcea despre R. Moldova este vinovat şi ineficient. Dimpotrivă. România are astăzi, ca niciodată, o fereastră de oportunitate excelentă pentru a vorbi cu sens şi cu substanţă despre R. Moldova.

  2. Asumarea unei diplomaţii multilaterale în regiunea extinsă a Mării Negre, în ton cu apetitul recent al Uniunii Europene, dar şi cu menţinerea unei identităţi precise a unei Românii europene, euroatlantice şi partener strategic al SUA.

  3. Legitimarea şi fundamentarea interesului politic pentru R. Moldova (mai ales acum, când proiectul integrării europene s-a surpat) printr-un Pact de la Snagov care să îl reitereze pe cel din 1995, cel care a creat premizele asumării plenare a clasei politice româneşti a proiectului euroatlantic.

  Acel pact a avut ca punct de plecare Preşedinţia României şi Academia Română. Un Pact de la Snagov pentru Republica Moldova ar putea avea aceeaşi iniţiatori.

  4. Bazată pe acest pact politic menit să menţină în Republica Moldova direcţia Vest, prin intermediul României, ar urma instituţionalizarea acestuia. Altminteri spus, instituţionalizarea interesului pentru Republica Moldova prin configurarea acelor instituţii, la nivel de Preşedinţie şi Guvern, care să gestioneze relaţia cu statul vecin. În condiţiile unei crize profunde de dincolo de Prut, se impune, la nivel de guvern, configurarea unui Minister pentru Republica Moldova care, în eventualitatea unor adeziuni dincolo şi dincoace de Prut, în conformitate cu Acordurile Internaţionale de la Helsinki şi legislaţia internaţională, să poată fi transformat într-un Minister al Reintegrării, pe modelele german sau corean.

  5. Pe temen scurt, sarcina acestor instituţii dedicate R. Moldva ar fi implementarea a ceea ce s-a numit în cadrul Fundaţiei Universitare a Mării Negre, „Fondul Moldova”, un soi de Plan Marshall al România pentru republica de peste Prut. R. Moldova are nevoie acută de aşa ceva, şi România este singura care îl poate oferi. Schiţa de portret a acestui Fond a fost deja făcută. (vezi aici: http://adevarul.ro/international/europa/fondul-moldova–planul-marshall-romaniei-republica-moldova-1_55feece6f5eaafab2ccffca4/index.html).

  Citeste mai mult: adev.ro/o1400u

 29. Premierul Slovaciei nu permite intrarea MUSULMANILOR in tara: „Nu vrem ca femeile noastre sa fie agresate”

  Premierul Slovaciei, Robert Fico, a anuntat ca va face tot ce ii sta in putinta sa impiedice intrarea imigrantilor musulmani in tara, pentru ca „evenimente precum cele din Germania sa nu se intample si la noi”. Fico se refera la agresiunile sexuale comise de imigranti la Koln.

  Robert Fico a declarat ca Slovacia va lupta impotriva imigratiei din tarile musulmane pentru a nu ajunge in situatia Germaniei. „Nu vrem ca incidente precum cele din Germania sa aiba loc si in Slovacia. Vrem sa prevenim ca femeile noastre sa fie molestate in spatiile publice”, a spus premierul, citat de neurope.eu.

  El a adaugat ca „niciodata nu voi lua voluntar o decizie care sa duca la crearea unei comunitati musulmane in Slovacia”. „Multiculturalismul este o fictiune. Odata ce ai lasat imigrantii inauntru ajungi sa te confrunti cu probleme ca in Germania”, a mai spus Fico.

  Slovacia este o tara catolica cu o populatie de 5,4 milioane.

  http://www.aktual24.ro/premierul-slovaciei-nu-permite-intrarea-musulmanilor-in-tara-nu-vrem-ca-femeile-noastre-sa-fie-agresate/

 30. Co-președintele partidului condus anterior de Klaus Iohannis: Alegerile anticipate sunt în avantajul Rusiei

  16 ianuarie 2016 · by OBSERVATOR · in Politic
  Co-președintele partidului condus anterior de Klaus Iohannis: Alegerile anticipate sunt în avantajul Rusiei

  Co-președintlele PNL România Alina Gorghiu a precizat sâmbătă că noua nominalizare pentru funcția de premier din Republica Moldova este de natură să poată pune capăt crizei politice. Ea atrage atenția că dacă și această variantă va fi respinsă de Parlament s-ar ajunge automat la alegeri anticipate care nu ar fi decât în avantajul Rusiei, transmite portalul stiripesurse.ro

  Nu în ultimul rând Gorghiu anunță ca România va fi alături de orice Guvern pro-european din Moldova.

  „Desemnarea, ieri, a unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova – actualul ministru al Comunicațiilor Pavel Filip – este șansa de încheiere a crizei politice de la Chișinău.

  Sper mult că susținerea anunțată de majoritatea deputaților pentru noul premier desemnat se va traduce cât mai curând în votul Parlamentului pentru el și echipa lui.

  Respingerea în Parlament pentru a doua oară a unui nou guvern ar duce – conform legii – direct la alegeri anticipate, care ar avea un singur câștigător: Rusia.

  Republica Moldova are nevoie rapid de un guvern plin, care să îmbunătățească economia, să reia relațiile cu FMI și să reconfirme cursul european prin implementarea deplină a Acordului de Asociere R. Moldova – UE.

  Suntem și vom fi alături de orice guvern pro-european de la Chișinău”, a precizat Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

  Anterior PNL România a fost condus de Klaus Iohannis, ajuns președintele României în urma ultimului scrutin prezidențial.

  Menționăm că tot astăzi liderul socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon se arătă deranjat de implicarea politicienilor români în politica de la Chișinău.

  http://observator.md/co-presedintele-partidului-condus-anterior-de-klaus-iohannis-alegerile-anticipate-sunt-in-avantajul-rusiei/

 31. Victoria Nuland vorbește despre situația din Republica Moldova

  Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland menționează că Statele Unite sunt cointeresate într-un Guvern pro-european la Chișinău care să-și asume reforme anunță hotnews.ro citat de UNIMEDIA.

  „Susținem puternic dorința oamenilor din Moldova să aibă lideri responsabili care pot susține împreună un program de reforme. Acesta e cel mai bun mod de a asigura viitorul Moldovei. Romania și SUA au programe de susținere în domeniul securității pentru Moldova, așa cum are și NATO, dar e nevoie de un guvern cu care să lucrăm pentru a implementa aceste programe”, a declarat luni Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice într-o conferință de presă susținută la sediul Ambasadei SUA din București.

  Oficialul american a subliniat necesitatea reluării reformelor și a dialogului cu organismele financiare internaționale, iar SUA va susține în continuare financiar un Guvern pro-european.

  „Moldova trebuie să reînceapă implementarea reformelor în stil european: reforme în sistemul bancar, în sistemul judiciar, în sistemul financiar. Noul guvern moldovean trebuie să revină în negocieri cu FMI. Am discutat astăzi despre ajutorul umanitar imediat, dar și despre nevoia de susținere politică și economică pe termen lung, despre cooperare în domeniul energiei”, a adăugat Victoria Nuland după întâlnirea cu oficialii români.

  „Cel mai important lucru e să existe un guvern moldovean puternic pro-european”, a spus Nuland.

 32. frati moldoveni,

  aveti si voi refugiatii vostri ISIS in Moldova, pe JOHN ONOJE Si altii, doar ca ei nu sunt asa vizibili ca in Germania.

  John Onoje a postat pe retelele de socializare mesaje direct favorabile ISIS cand acestia au doborat un avion de pasageri rusesc, din St. Petersburg ,cu turisti care mergeau in Egipt la mare.

  Aveti voi jihadistii vostri si ISIS-ii vostri, cu ochii pe ei sa fiti daca asta doriti.

  Germania este ultima tara din europa la capitolul moralitate, si viitor. Germania este un Turkmenistan sau o Cecenie in viitorul european. Natalitatea in Germania este cea mai scazuta din Europa, iar beneficiile sociale CHILE BENEFIT sunt zero! in comparatie cu Anglia si Franta.

 33. Germania este un stat colonie straina, care desi economic o duce bine, are natalitate zero.

  CHILD BENEFIT zero, inspre zero. In timp ce in Anglia imigrantii, refugiatii cu 12 copii primesc casa in centrul Londrei ca Beneficiu social,

  sau imigrantii din INDIA cu 10 copii primesc in Londra casa de la stat, gratuit, in timp ce nevasta imigrantului indian NU STIE O BOABA limba engleza!!

  Sunt 40.000 de astfel de cazuri in Anglia, de neveste de imigranti ( Islamici sau indieni) care habar nu au limba engleza.

  GERMANIA insa ce face? Importa fara nici o limita imigranti pana ce face explozie sociala.

  Din pacate natalitatea incepe sa scada si in MOldova, dar nu din lipsa de nasteri ci dimpotriva, din lipsa locurilor de munca si EMIGRAREA moldovenilor care incotro apuca.

  Cu toate astea Moldova este tara viitorului, eu ma voi muta in Moldova, deoarece acest stat se va dezvolta la nivelul Croatiei si Sloveniei, si va deveni o tara stabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *