Preşedintele Germaniei, foarte interesat de cetăţenii MOLDOVENI care doresc UNIREA cu România

presedinte_german_60694700

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, s-a interesat de relația Republicii Moldova cu România și de procentul cetățenilor moldoveni care se pronunță pentru reunificarea celor două state, salutând faptul că relațiile dintre Chișinău și București au trecut pe o treaptă pragmatică odată cu alegerea lui Klaus Johannis în fruntea statului român.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău, publicat pe site-ul oficial al instituției, președintele Joachim Gauck și-a manifestat acest interes cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare de către noul ambasador al Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian.

Cu același prilej, Președintele Joachim Gauck și Ambasadorul Oleg Serebrian au avut un schimb de opinii pe dosarul transnistrean. Președintele german a sugerat Chișinăului să demonstreze discernământ și să depășească criza politică, în ideea de a deveni cât mai atractiv pentru populația din stânga Nistrului. Prezent la discuții, secretarul de stat Stephan Steinlein, care conduce în cadrul Ministerului german de Externe Departamentul pentru ordinea internațională, ONU și controlul înarmărilor, a dat asigurări că odată cu preluarea președinției OSCE, începând cu 1 ianuarie 2016, Germania va depune eforturi și va antrena resurse suplimentare la capitolul legat de conflictele înghețate.

În același timp, Joachim Gauck și-a exprimat regretul că nu a avut ocazia să onoreze până acum invitația președintelui Nicolae Timofti de a efectua o vizită la Chișinău, dar, în speranța că Republica Moldova va reuși să depășească actualele tensiuni politice cu care se confruntă, președintele german a promis că va reexamina ulterior această invitație. În context, șeful statului german s-a interesat de probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate, vehiculată tot mai des în ultima perioadă, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu eventualele repercusiuni pe care le-ar putea avea un astfel de scrutin pentru politica externă a Republicii Moldova.

http://www.romaniatv.net/presedintele-germaniei-foarte-interesat-de-cetatenii-moldoveni-care-doresc-unirea-cu-romania_267775.html

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
  1. un procent foarte mare de germani habar n-au unde se afla RM pe harta!!!! daca-i intrebi ramai mirat de raspunsurile primite. Stiu un singur lucru< ca teritoriu RM a facut parte din URSS, iar locuitorii vorbesc toti ruseste.Pentru ei moldovenii sunt un fel de rusi precum belarusii sau ucrainienii. Desigur convingerile respective sunt gresite,dar de ce supravietuiesc intr-o lume a informatiei libere? Aici cred ca doar basarabenii pot sa dea raspunsul corect. La buna vedere!

  2. domnul Gauck are mai mult un rol decorativ, atributiunile sale fiind mult mai restranse decat cele ale domnului Timofte ales tot de Parlament. Daca doamna Merkel, cancelar, era interesata de moldovenii doritori de unire insemna ceva, altminteri cam vax albina!

  3. Cu siguranţă şi d-na Merkel este interesată de relaţiile României cu Moldova şi implicit de procentul moldovenilor „doritori de unire” însă domnia sa are un calendar diferit faţă de cel al preşedintelui Germaniei . Va veni cu siguranţă vremea când şi cancelarul Germaniei, cel prezent sau cel viitor, va avea pe agendă chestiunea românească. Este şi interesul Germaniei ca România să fie reântregită pentru că, fără lipsă de modestie, românii chiar văd sincer în Germania un partener strategic şi se manifestă cu simpatie şi încredere iar Germania are nevoie în această parte a Europei de un aliat bine organizat şi ataşat principiilor europene zămislite în bună parte de strategii nemţi.

  4. O du lieber Coressin, Coressin, Coressin,
    O du lieber Coressin, alles ist hin.

    Geld ist weg, Mäd´l ist weg,
    Alles hin, Coressin.

    O du lieber Coressin,
    Alles ist hin.Rock ist weg, Stock ist weg,
    Coressin liegt im Dreck,
    O du lieber Coressin, Alles ist hin.
    Und selbst das reiche Wien,
    Hin ist’s wie Coressin;
    Weint mit mir im gleichen Sinn,
    Alles ist hin!Jeder Tag war ein Fest,
    Und was jetzt? Pest, die Pest!
    Nur ein groß’ Leichenfest,Das ist der Rest.
    Coressin, Coressin,
    Leg’ nur ins Grab dich hin!
    O du lieber Coressin,
    Alles ist hin!

  5. Pana acum coressi afirma ca scrie din Suceava, apoi a zis ca merge la Iasi sa faca shopping, apoi a facut shopping la piata ruseasca de peste din Balti. Iata ca acum, coressi testeaza cunostintele geografice ale nemtilor din Germania. Cred ca nu intreaba nemtii sasi din Ardeal unde se gaseste R.Moldova.

    Nemtilor le este greu sa arate R.Moldova pe harta pentru ca exista doua nume in nemteste. Oficial i se spune Republik Moldau. Dar este posibil sa spui si Moldawien. Poti zice si Moldau. Dar trebuie sa fii atent, ca in germana Moldau este si numele raului Vltava de langa Praga, care curge prin Cehia. E mare incurcatura cu Moldova in germana.

  6. transnistria va fii folosita de rusia sa OPREASCA UNIREA cu ROMANIA. Vladimir putin este un om rau si vrea din nou rusia mare.

  7. Am fost si voi ramane impotriva unirii dintre Moldova si Romania, din mai multe motive:

    -Victoria Nuland si NATO se opun cateogric unirii( ,, we respect Moldova teritorial integrity,, spune Nuland)

    – Unirea cu Romania nu este un proiect realist, ci o minciuna de 20 ani pentru voturi
    – Romania nu este un model de succes in Europa din cauza coruptiei , in timp ce Moldova un stat mic se poate dezvolta mult mai bine dupa modelul cataloniei in spania pe Euro-regiuni, sau modelul croat -sloven.

  8. Germania federala a investit peste 150 miliarde de marci germane dupa 1990 in fosta germanie comunista.

    Romania nu detine resurse nici sa-si plateasca pensiile, si ia bani de la FMI la dobanzi nefavorabile, o colonie ieftina piata de desfacere pe 200 euro salar si 10 centi…..

    Doua raioane sau trei in Republica Moldova, marite, care sa se auto-proclame Euro-regiune va putea sa atraga fonduri si proiecte europene direct din Bruxelles, fara coruptia din Chisinau pe raioane sovietice falimentare si centralizare. Autonomia locala a dezvoltat Catalonia in Spania enorm. UE sponsorizeaza autonomiile, iar Moldova nu mai are nimic de pierdut daca trece la autonomii regionale europene. Deoarece Moldova este multi-etnica si saracita din cauza coruptiei si centralizarii foste sovietice pe raioane falimentare.

  9. puscasu vlad(vladimir calasnicov) ;amice esti idiot (citat din Caragiale); basarabenii sint romani si romanii sint moldoveni ; Eminescu(moldovean)”sintem romani si punctum”
    Alecsandri(moldovean) a scris Hora Unirii…in rest…sa-ti dea Domnul gindul bun…

  10. -Victoria Nuland si NATO nu se opun unirii. Nu exista nicio declaratie in acest sens.
    -Unirea cu Romania este un proiect care depinde de cetatenii celor doua tari si conducerea acestora.
    -Romania este un model de tara care a avansat in multe planuri si care are nevoie in continuare de progrese. Toate aceste progrese ar veni peste noapte in Moldova care a ramas foarte mult in spate in privinta democratiei, a reformelor de orice tip.
    -Romania si-a platit mereu pensiile iar dobanzile pe care le platesc la ora actuala sunt rezonabile (1-2%)
    -Cetatenii moldoveni nu au nimic de pierdut prin unirea cu Romania indiferent de etnia lor. Moldoveni, rusi, ucrainieni, tatari, evrei etc. traiesc aici si nu in tarile de origine. Singurele fonduri reale care pot veni in Moldova sunt cele europene care se primesc prin unire ori prin aderarea la UE.

  11. Moldovalahul, ați pus o diagnoză cu care sunt de acord…

  12. Voi fi de acord cu Unirea dintre cele doua state romanesti, in momentul cand va veti trezi din betie si veti vedea realitatea pe ce lume traiti! De 20 de ani va mint astia cu unirea ca sa va fure voturile si energia.

    PLAHOTNIUC sponsorizeaza in Moldova propaganda unionista, pe retele de socializare ,pe internet, etc. deoarece ii convine a consuma energia aiurea pentru tineret, pentru ca ei sa nu-si indrepte atentia catre adevaratele probleme:

    – furtul lui plahotniuc din cele 3 banci moldovenesti de aprox 1 miliard dolari(dandu-si credite siesi)
    – inflatia galopanta, prabusirea leului MLD, scumpirea preturilor ,a intretinerii
    – incapacitatea de plata a Moldovei ca stat, dupa acel jaf de 1 miliard dolari facut de plahotniuc si ilan shor KGB

    Adica Plahotniuc dupa ce v-a furat spune: Moldova e un proiect esuat, noi v-am furat tot statul, acum uniti-va cu Romania, noi suntem unionisti!

    Problema e ca NU exista nici un proiect de unire cu Romania. Cand va veti trezi din betie, o sa mai stam de vorba, pana atunci consumati-va energia aiurea in strada la proteste pentru Unire.

    Comisia Europeana din 2007 pompeaza bani in Republica Moldova si atat. Romania are o contributie nesemnificativa, zero. Comisia Europeana= Merkel!
    Fara Germania Moldova si Ucraina ramaneau in URSS inca 500 de ani. Si voi in loc sa va vedeti interesele REALE si patriotice, acelea de a va cere Euro-regiuni autonome de dezvoltare durabila, la Cahul Balti Tiraspol , asteptati ca altii sa va elibereze, asteptand ,,unirea,, ca la 1918 uitand de faptul ca azi traim in cu totul alt context istoric , cand granitele dispar in spatiul Schengen, cand statele sunt multi-nationale si sunt conduse de corporatii straine, insasi Uniunea Europeana fiind o Austro-Ungarie de acum 100 de ani.

  13. Prin faptul ca jegniti am impresia ca ma adresez unor persoane batute in cap, care nu vor sa iasa din tribul lor, din pestera intunecata in care se afla, si care isi imagineaza ca cineva o sa-i scoata de acolo pentru ca asa l-i s-a spus de catre altcineva, de la un simplu zvon.

    Republica Moldova are nevoie de cativa oameni curajosi care sa faca plangeri penale CNA-ului pe numele lui ilan shor

    deoarece se aude ca acest ilan shor este si sponsorul KGB al teroristilor rusi din Donbass dandu-i bani lui Vladimir Antiufeev FSB la Tiraspol pentru a inarma rebelii rusi din Donbass

    Voi aveti nevoie de proiecte si fonduri europene, si de aceea trebuie sa va cereti acum Euro-regiunile deoarece in momentul cand Moldova va semna pre-aderarea la UE vor intra fonduri europene iar raioanele sovietice se vor fortifica din cauza coruptiei, deoarece vor primi bani pe raioane falimentare, dupa modelul Romaniei pe judete falimentare.

    Daca Romania primea bani pe Euro-regiuni, si isi crea euro-regiuni inca din 2006 inainte de aderare la UE, se dezvolta enorm, deoarece Bruxelles trimitea bani si proiecte direct in euro-regiuni la Cluj la Iasi la Timisoara, fara a mai trece prin coruptia centralizata la Bucuresti, adica in buzunarul elenei udrea, sau a PSD-istilor lui ponta, si asa mai departe.

    Pe raioane sovietice veti imbogati mafia lui plahotniuc!! Voi trebuie sa va cereti Euro-regiunile in societatea civila, deoarece nimeni nu vine sa va dea voua miliarde daca nu luptati pentru ele.

    Coruptia centralizata mostenita de la URSS pe raioane si in guvernul MLD, va vor duce la un alt faliment: modelul european va fi un esec ca in Romania, pe un salar de mizerie ,pe 200 euro.

    Pe Euro-regiuni dupa modelul Cataloniei in Spania, vor intra bani si proiecte direct in Cahul,

    de aceea voi trebuie sa va cereti drepturile voastre acolo, iar prefectul vostru de Cahul sa faca cerere de unire cu inca un raion vecin sau doua, si sa faca un raion marit care sa-l proclame Euro-regiune.

    Treptat vor obliga ( in cativa ani) Politicienii sa modifice constitutia.

    Orice firma azi in UE iti face canalizare la minim 1 milion de locuitori, de aceea raioanele sunt FALIMENTARE . Vine seful din Anenii noi si se opune proiectului ca nu a luat el SPAGA, de la raionul vecin, si uite asa se duce totul dracului si firma multi-nationala nu mai face nici un proiect in Moldova de sila de atata coruptie.

    Transnistria trebuie atrasa si ea in UE dandu-i autonomie europeana regionala totala dupa modelul Cataloniei, libertate lingvistica, religioasa, adica ramane in cadrul Moldovei, intra in UE, cu legile ei autonome din banii Bruxelles-ului.

    -politia ramane moldoveneasca
    -institutiile ramane ale RM, insa ei au dreptul la multe libertati care ii vor dezvolta.

    Toti vor avea de castigat, Moldova fiind un stat atat de mic, poate sa isi dezvolte autostrazi daca detine Euro-regiuni, deoarece nu se mai bat toti sefii de raioane pentru spagi…… voi societatea civila trebuie sa schimbati lucrurile, in loc sa pierdeti timpul in strada cersind unirea de la niste corupti, sau tot soiul de securisti din bucuresti, care nu dau 2 centi pe Moldova, drept dovada ca coruptia elenei udrea sau altii au distrus judete ca Botosani Vaslui Suceava, in loc sa ii lase sa le aprobe proiectele europene, ei i-au blocat ca nu le ieseau spagile.

  14. PSS: daca raionul SOROCA refuza sa se uneasca cu raionul Balti ,pentru ca nu le ies lor banii din coruptie si spagi, adica nu reusesc sa fure banii si proiectele europene,

    va dati seama ce inseamna sa unesti MOLDOVA cu Romania?!?!? va dati seama in ce minciuna gogonata traiti?

    Cereti-va Euro-regiunile la Cahul, la Balti ,la Tiraspol si banii proiectele UE, ca nu mai e mult timp si Moldova va semna pre-aderarea la Uniunea Europeana si vor incepe alte proiecte europene. Cereti-va drepturile voastre, si nu mai asteptati ca altii sa va elibereze, ca nu va elibereaza nimeni decat voi va veti elibera!! Plahotniuc sponsorizeaza propaganda Unionista ca sa va consume energia aiurea!

  15. PSS@ cand s-a pus problema formarii Euro-regiunilor in Romania, au sarit toti in sus , ca cei din Botosani nu doreau sa se uneasca cu Suceava,cu capitala in Suceava, ca nu le mai ieseau lor banii din spagi si coruptie.

    Adica nu au reusit 2 judete sa se uneasca , ca sa primeasca mai multi bani si proiecte europene, adica sa se DEZVOLTE economic, sa isi faca mii de ferme agricole, turism, invatamant etc, canalizare, sosele

    si voi vreti sa se uneasca Moldova cu Romania?!?! nu vedeti in ce minciuni ordinare traiti?

  16. Din moment ce stramosii nostri au fost capabili sa realizeze aceasta unire nu vad de ce noi nu am putea face acelasi lucru. A arunca o posibila mare realizare in spatele unei persoane controversate, domnul Plahotniuc, suna a demagogie, populism si mesaj la comanda.

  17. Președintele german,Joachim Gauck,fiind pastor protestant știe bine istoria Creștinismului și a națiunilor Europei!
    Germania imperială a lui Bismarck a distrus aliatul natural al Unificării Principatelor Române în anii 1865-1870,Franța lui Napoleon al 3-lea!
    Astfel Franța se va alia apoi în blocul Antantei cu dușmanii naturali de moarte ai francezilor, englezii-perfzii albioni(Războiul de peste 100 de ani și rușii sau ruso-mongolii(Războiul din 1812 sau Crimeea în 1853-56,francezii pierzând în 1812 peste 500 000 militari ,iar în Crimeea peste 90 000 soldați sarificați pentru hegemonia franceză în Principatele Române și Polonia)!

    Iar Germania Imperială va declanșa în 1914,Primul Război Mondial pierzându-l,iar apoi revanșa hitleristă în al Doilea Război Mondial,care a dus la întărirea Rusiei comuniste,a lui Lenin-Djugashvili/Stalin-Trotski etc.-agenți ai Germaniei infiltrați în Rusia la slăbirea Antantei la 1917 si care după 1945 vor deveni …aliații anglo-americanilor și Acordul de Procentaj Churchill-Stalin a transformat România într-o colonie ruso-comunistă!

    Germania poartă o mare Responsabilitate față de situația actuală tragică a României de Est din iunie 1940 (Basarabia) ocupată economic și militar de Rusia,iar Bucovina de Nord(ocupată și colonizată de Ucraina)!

    Germania-coșmarul Națiunilor neo-latine a Europei!

  18. …În comentariul precedent am scris grăbit,strecurându-se câteva erori la redactare.

    Aș spune multe la acest subiect,de exemplu,asasinarea lui Eminescu de agenții serviciilor secrete austro-germani sau a lui AL.Ioan Cuza și a multor intelectuali români pașoptiști!
    N-am uitat nici de arhitectul german Hans,care trimitea planurile cetăților lui Ștefan cel Mare la sultanul Mahomed al 2-lea la 1474-1475,în timp ce străbunul Ștefan postea cu oștenii săi și ridica biserici și mănăstiri,fiind lipsit de material militar(muniții) ca să-i înfrunte pe turci!

    Aș spune multe,dar mă abțin,amintind de vechiul proverb oriental,Tăcerea e de air ,iar vorbirea-e de argint!

  19. ”Stiati ca tatal lui Carmen Iohannis este fostul sef al Securitatii Sibiu, isi semna indicativele cu pseudonimul “Nurca” sau “Blanarul”, si omul in fața caruia raporta Hurezeanu? De ce credeti ca a sarit mizeria de Hurezeanu in sus cand a fost ales Iohannis: “Drumul Romaniei este definitiv catre Bruxelles si Alianta Nord-Atlantica! Respiram aer occidental la Bucuresti!”?

    Chiar traiti cu impresia ca neamtul de Iohannis a ajuns presedintele Romaniei, fara sa aiba in spate un sistem de care nu aveti habar?!
    Aveti idee cati bani avea Carmen cand s-a maritat cu Klaus? Incepeti sa calculati de la cateva sute de mii de dolari in sus! Tatal ei vindea haine de blana tuturor nevestelor de nomenclaturisti si o nurca putea sa ajunga si la 50.000 de lei, in conditiile in care o Dacie costa 65.000 de lei! Nu va mai lasati dumneavoastra atat de usor inselati de afirmatii de genul: “Doamna profesoara Iohannis merge pe jos la scoala! Modestia intruchipata!”.

    După arhivele oficiale, șeful I.J.M.I. Sibiu era col. Rotaru Iulian, lt.col. Petrişor era şeful Securităţii Sibiu, și locţiitor şef Securităţii, mr. Aioanei Constantin. Dar Hurezeanu minte, Ion Lăzurcă nu a fost blănar bogat din Rășinari, ci un sărăntoc din Sântu, unde rudele i-au demolat casa modestă după ce a murit și au ridicat alta.Iohannis.

    Părinții lui Iohannis sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria. Klaus Iohannis a declarat într-un interviu că familia Iohannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Klaus Iohannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la Agnita, apoi la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Liceul Samuel von Brukenthal. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.
    Este căsătorit din 1989 cu Carmen Lăzurcă-Iohannis, născută pe data de 2 noiembrie 1960, profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din satul Sântu, aflat în apropiere de Reghin. În perioada de interzicere a Bisericii Române Unite de către autoritățile comuniste, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa din strada Șelarilor, slujbe la care a fost prezent și Klaus.

    Ioan A. Crisan

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/12/08/stiati-ca-tatal-lui-carmen-iohannis-este-fostul-sef-al-securitatii-sibiu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *