Patru partide extraparlamentare invită la o conferință de presă

Comunicat de presă din partea PLR, PAD, PNL, PPRM

DSC_4941Patru formațiuni politice – Partidul Liberal Reformator, Partidul ”Acțiunea Democratică”, Partidul Național Liberal și Partidul Popular din Republica Moldova – îi invită pe jurnaliști la o conferință de presă care va avea loc luni, 21 decembrie, ora 12.00, la sediul PLR, pe str. M.Eminescu nr.68, cu tema ”Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice”, promovat de CEC pentru lichidarea partidelor extraparlamentare, ca alternativă politică”.

Aceste patru partide au inițiat un dialog pentru o coagulare a eforturilor comune în vederea contracarării intențiilor și planurilor guvernanților de a folosi Legea cu privire la finanțarea partidelor de la Buget în scopul eliminării concurenței politice, prin crearea unor condiții dificile și, totodată, ilegale pentru activitatea acestora.

După ce alegerile din 30 noiembrie 2014 au fost fraudate, iar voturile au fost cumpărate de către partidele parlamentare corupte, acestea urmând să primească sume fabuloase de la Buget pentru activitatea lor, actul subsecvent ”Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice” tinde să reglementeze nu doar gestionarea de către partide a mijloacelor alocate de la buget, ci și să instituie un control draconic asupra activității partidelor, încercându-se crearea premizelor pentru presiuni și abuzuri din partea unui CEC format din reprezentanți ai partidelor parlamentare, dintre care unii sunt orientați de către șefii politici împotriva partidelor extraparlamentare concurente.

Formațiunile politice PLR, PAD, PNL, PPRM au convenit asupra unui plan de acțiuni pentru a împiedica aplicarea abuzivă a legislației de către Autoritatea electorală și au avut deja o întrevedere cu președintele CEC, pentru o discuție pe marginea proiectului de ”Regulament”.

Îi așteptăm pe reprezentanții mass media la conferința de presă de luni.

Serviciul comun de presă al PLR, PAD, PNL, PPRM

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Un articol scris de Mihai Eminescu, actual si astaz:.

  “De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice. Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.
  Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cum că o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

  Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul.. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.
  Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie…
  Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.

 2. Cele 4 formatiuni politice extraparlamentare sa faca bine sa fuzioneze rapid intr-o singura formatie politica, Mai mult : sa adopte , chiar daca cu unele modificari Programul PNL pe care il cunosc foarte bine . Este un program politic bine articulat si poate fi foarte eficient.O sugestie in plus mai imi permit sa adaug privitor la denumirea unei posibile fuziuni UNIUNEA POPULAR LIBERALA, Astfel s-ar deschide o poarta larga si spre alte formatiuni , mai ales cele cu ideal unionist explicit.

 3. Național Liberal, este o noțiune car eîmbină aspectul nostru național și doctrinar. Uniunea Populară LIberală nu cred că mă reprezintă, deoarece eu sunt un patriot

 4. IOANE GURA DE AUR-

 5. IOANE GURA DE AUR, adevar graiesti! Dar poti fi chiar un mare patriot in aceasta UNIUNE ! DACA STII CUM , CAND SI UNDE… Ma gandesc ca si tine :NU in UNIUNEA SOVIETICA !

 6. in sondaje aceste partide au un scor insignifiant, prin urmare cu ele sau fara ele tot un drac! Nu vedeti ce vrea basarabeanul? pe Dodon, Usatii , Voronin si compania! acestia reprezinta tendintele majoritatii populatiei actuale! restul ori nu vor intra in parlamentul viitor ori nu vor conta pe scena politica. Cred ca anumite clarificari sunt necesare in relatiile contra naturii romano-basarabene. Am speranta ca factorii de decizie de la Bucuresti se vor trezi iar ambasada Romaniei in RM isi va face treaba corect, informand mediul politic dambovitean de starea reala dintre Prut si Nistru!. Am recunoscut independenta RM sub actuala denumire, prin urmare ar trebui sa tacem din gura cand auzim de limba moldoveneasca, moldoveni altceva decat romani, etc etc. Ce am cautat am gasit! cum s-a putut sa recunosti un fost teritoriu sovietic cu denumirea unei regiuni geografice din tara ta? nimeni pe glob nu a facut si realizat o asemenea idiotenie. Acum e tarziu, si vom primi la nesfarsit bobarnace ca asa meritam. Servus bre!

 7. coressi este un basarabiofob cunoscut. Se sufoca de basarabiofobie, isi freaca cu satisfactie mainile transpirate cand vrea sa disparta romanii basarabeni de fratii lor din Tara. Vom lupta, coressi, vom lupta. Nu mor caii cand vor cainii.
  Locul RM este in spatiul romanesc, in UE, alaturi de popoarele libere si democrate. Coressi, ai promis ca vei emigra in cazul Reunirii Romanesti, iti tremura creierasul, cand gandesti ca basarabenii iti vor fi concetateni. Ti-ai ales deja tara in care vei emigra??? Te sfatui sa mergi in tara in care se va salva Dodon, va veti intelege de minune, ambii va sufocati de fobii.

 8. Crezul PNL din 1920
  CRED
  ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care a sfărâmat jugul Turcilor şi a făcut din ţara mică, necunoscută şi pierdută de la gurile Dunării, Regatul puternic şi preţuit de toate popoarele lumii.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care a dezrobit ţarina strămoşească şi a făcut împroprietărirea, dând iobagului brazda de pământ, pentru care să ştie să trăiască şi pentru care, la nevoie, să ştie să moară.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, dezrobitor de suflete.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care a dat votul obştesc aşezând rânduiala ţării pe temei de dreptate şi a pus în mâna ţărănimii şi a muncitorimii armă a votului pentru apărarea tuturor nevoilor lor.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care a scăpat ţara din ghearele hrăpăreţe ale zarafilor străini, întemeind băncile ţărăneşti şi muncitoreşti, care au pus banul Românului în mâinile Românului.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care s-a ostenit neîncetat să apere Biserica Strămoşească, păstrătoare de credinţă şi să întemeieze şi să întărească Şcoala, dătătoare de lumină, trezind poporul român, din somnul în care îl aruncase vitregia timpurilor şi purtându-l spre limanul deşteptării.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care a stat strajă neclintită lângă averea ţării apărând-o împotriva poftelor nesăturate ale vrăjmaşilor care voiau să robească neamul prin robirea avuţiilor lui.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care în vremea marelui război, sub conducerea glorioasă a Măriei Sale Ferdinand I-ul, – dătătorul celei mai sfinte pilde de iubire de ţară – şi prin vitejia şi jertfele ostaşilor neamului, a lărgit hotarele ţării şi a făcut Unirea cea de veci a tuturor Românilor.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONALLIBERAL, înfrăţitorul tagmelor, înfrăţitorul tuturor seminţiilor ce trăiesc în hotarele României Mari

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, care a dat votul obştesc aşezând rânduiala ţării pe temei de dreptate şi a pus în mâna ţărănimii şi a muncitorimii armă a votului pentru apărarea tuturor nevoilor.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, liberator de neam.

  CRED ÎN PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL Cred – şi de aceea ridic ochii mei către Cel de Sus, rugându-mă:

  “Dumnezeul meu şi Dumnezeul strămoşilor mei, pogoară harul tău asupra Partidului Naţional Liberal, ajută-l , ca şi până azi, în munca lui şi risipeşte adunarea vrăjmaşilor ce-i stau potrivnici, pentru ca să poată purta mai departe cu izbândă, neamul meu pe drumul propăşirii şi ai pacei ”

 9. Da, foarte frumos si exact IOANE GURA DE AUR!
  GLORIA STRAMOSEASCA PE STRĂMOSI CINSTESTE !

 10. cum se poate face reunirea cand avem urmatoarea situatie reala< basarabenii si-au legiferat prin constitutie limba moldoveneasca ca limba de stat si pana acum nu au schimbat aceasta anomalie( in scoli se studiaza limba romana, in constitutie este legiferata limba moldoveneasca!!!!!! ca la prutonistreni la nimeni dintre populatiile normale) Mitropolia Moldovei face parte din Patriarhia Rusa cu toate intelesurile de aici, Se apropie Craciunul,iar basarabenii sarbatoresc ca rusii pe 7 ianuarie, La petrecerile din statiunile romanesti hotelierii ii asteapta pe basarabeni cu vodca si multa muzica ruseasca ceruta cu predilectie!!! De aici pornim! Si se vrea unirea!!!???? Am mai spus-o cu cine bre, cu cine?

 11. Basarabiofobul coressi se vaieta ca o babuta cucernica, chipurile Mitropoliile si bisericile, Craciunul si Postul. Intr-o Europa comuna toate aceste ramasite ale sclavagismului si ale evului mediu vor dispare. Traim in perioada post-crestinismului, tendinta generala in tarile dezvoltate este sa se construiasca biblioteci si conservatorii, camine culturale in loc de biserici. Asa ca treptat se va dezice de mitropolii, preoti, demagogie religioasa, unde oamenii sunt impartiti dupa confesiuni religioase. Talibanismul religios a devenit deja in lumea noastra moderna o crima. Un planetariu in loc de biserica! O mana frateasca intinsa si stransa frateste in loc de ura religioasa.
  Babuta cucernica coressi ar trebui sa-si vada de batranetile ei si sa nu instige la DEZBINARE si URA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *