Antiromânii se activizează. Petru Lucinschi îmi cere dezmințiri. Iată ce vrea

Page1Page2Page3După ce dodonii s-au dedat unui gest extremist în Parlament, angajându-se încă de la congresul lor antiromânesc să pornească răfuieli contra unioniștilor, iată că și Petru Lucinschi se arată deranjat de declarațiile mele prin care spun că a avut grijă să nu apară în R.Moldova forțe românești, unioniste, și vrea să mă cheme în judecată.

Dar mai bine citiți fiecare ce vrea el după vizionarea filmului Cutia Neagră… Dacă ne vom judeca, va fi spectaculos… 

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

58 Comments

 1. acest derbedeu batran … fost prezident al Moldovei , Petru Lucinschi … reprezinta un virf de lance al fortelor reactionare , retrograde , „stangiste” si filo-ruse care a dat tonul la vremea respectiva renasterii fortelor anti-nationale , pro-imperialiste si pro-colonialiste din Moldova sub masca asa-zisului „statalism” pseudo-moldovenesc … el a avut rolul pe care il au astazi Filat, Plahotniuc , Lupu si alti politicieni „pro-europenisti” , de a pregati venirea la putere a partidelor deschis filo-rusesti … Lucinschi a predat tara asa cum ne amintim comunistilor lui Voronin dupa toate neimplinirile si slabiciunile regimului sau . victoria sa in alegerile prezidentiale din 1996 in fata lui Mircea Snegur cu ajutorul unor forte politice reactionare centriste si stangiste , a nenorocit R.Moldova , a ingenunchiat valul redesteptarii nationale a romanilor moldoveni pentru ani si ani de zile … fara indoiala sub regimul sau de trista amintire a inceput marele jaf asupra economiei de stat centralizate moldovenesti … sub masca privatizarilor , a reformelor economice , regimul Lucinschi si clica sa infometata au pradat tara mai rau ca hoardele tatarasti de odinioara . la fel cum astazi privim la dezastrul facut de regimul mafioto-oligarhic , asa a privit si atunci poporul scirbit la regimul Lucinschi … insa atentie ! regimul Lucinschi , regimul Voronin si regimul mafioto-oligarhic de acum nu sunt decat reprezentarea unui singur regim atot-puternic si distrugator de vieti si destine … regimul falimentar al „statalistilor” pseudo-moldoveni ! ei si-au predat stafeta in mod amical si subteran de la unii la altii , stiind ca de fapt apartin aceleiasi „famiglii” … familia KGBistilor !

 2. iata ca ce ne anunta Nastase se indeplineste … „platformistii” au cumparat ca la piata un partidut la kilogram deja inregistrat , marcat si stampilat … Partidul Forta Poporului . Forta Poporului e partidul lui Nicolae Chirtoaca, fost agent KGB pe timpul sovietic… iata un articol de pe Moldova24 despre „CARTITA” Nicolae Chirtoaca … ” Detalii interesante despre Nicolae Chirtoacă, cel care le pune pe tavă rușilor Platforma DA …

  Dec 11, 2015

  Zvonurile din ultimul timp se adeveresc tot mai mult, astfel că Platforma Demnitate și Adevăr care a anunțat că va emana un partid politic nou și necompromis, va fuziona de fapt cu Partidul Forța Poporului, condus de Nicolae Chirtoacă.

  Partidul Forţa Poporului (PFP) anunță că duminică, 13 decembrie, în cadrul Congresului Extraordinar al formaţiunii, vor fi luate „decizii importante” pe marginea sprijinului politic acordat Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, în efortul mişcării protestatare de a se implica plenar în procesele politice din perspectiva eventualelor alegeri anticipate.

  PFP este o formațiune politică relativ tânără, care nu s-a manifestat cu ceva în politica moldovenească, decât cu cele 0,75% la alegerile parlamentare. Liderul acestuia, Nicolae Chirtoacă este un personaj cunoscut în Republica Moldova, dar și destul de controversat, inclusiv în privința presupuselor sale afilieri la structurile secrete și de spionaj din perioada sovietică.

  La 9 octombrie 2009, Jurnal de Chișinău, ziarul care face parte din trustul media finanțat de Victor Țopa și care este una din principalele resurse mediatice care a susținut Platforma DA publica un articol cu denumirea sugestivă ”Cârtițele”, în care cea mai mare parte a spațiului este acordat lui Nicolae Chirtoacă.

  ”Ale cui interese reprezintă ambasadorul R. Moldova la Washington, Nicolae Chirtoacă, despre care Ion Costaș fostul ministru al apărării afirmă că este agentul GRU (Glavnoe Razvedovatelnoe Upravlenie), serviciul militar de spionaj sovietic, apoi rusesc?”, se întreba ziarul.

  Din CV-ul lui Nicolae Chirtoacă aflăm că între anii 1977 și 1990 acesta și-a făcut serviciul în diferite structuri ale forțelor armate din URSS. ”Meseria lui Nicolae Chirtoacă este de fapt cea de ”cârtiță”. În limbajul serviciilor secrete, cârtița este agentul secret care se află în misiune și lucrează sub acoperirea unei identități false”, scria Jurnal de Chișinău, ziarul controlat de Țopa, cel care finanțează și Platforma DA.

  Surse de încredere ale Jurnal de Chișinău susțineau că Nicolae Chirtoacă în perioada 1977-1990 a fost angajat al GRU. El a făcut parte din cei 47 de spioni sovietici expulzați de la Ambasada URSS din Franța în 1983. Mai mult, potrivit acelorași surse ale Jurnal de Chișinău, Nicolae Chirtoacă a fost una dintre persoanele cheie care a negociat cu Rusia acordul de încetare a focului în 1992, acord calificat drept ”rușinos” de mai mulți politicieni și experți și care, practic a recunoscut independența Transnistriei

  Și fostul vicepreședinte al parlamentului în anii 1994-1995, Nicolae Andronic declara în același material publicat în Jurnal de Chișinău că Nicolae Chirtoacă ”are o pregătire foarte bună într-o școală de contraspionaj al securității sovietice, unde era pregătit să fie aruncat în calitate de ilegal într-o țară din Europa, Franța mai exact. Mai apoi a fost primit în securitatea moldovenească și cu un grup de colaboratori au format Departamentul militar. Au fost niște inițiative private, zise patriotice, dar toată această istorie dădea de bănuit”, declara Nicolae Andronic.

  Apoi, Nicolae Chirtoacă s-a ”retras” în ”societatea civilă”, monopolizând tematica relațiilor R. Moldova cu NATO. ”După ce a rezolvat-o și pe asta – a fost numit în septembrie 2006 ambasador al R. Moldova la Washington. Numit în funcție, Nicolae Chirtoacă, omul ”societății civile”, a blocat însă orice comunicare și cooperare cu organizațiile neguvernamentale americane cu programe pentru R. Moldova, cum ar fi NED, IRI, NDI”, potrivit aceleiași surse.

  În funcția sa de ambasador în SUA, Chirtoacă a apărat interesele lui Voronin și ale guvernării comuniste de atunci. În mod special el s-a remarcat după protestele din aprilie 2009, când a luat deschis apărarea guvernării comuniste și a acțiunilor acesteia împotriva protestatarilor, încercând să ponegrească organizațiile care susțineau manifestanții.

  Fostul diplomat Vlad Spânu povestește în același articol cum la 14 aprilie 2009 Fundația ”Moldova” cu sediul în SUA a organizat un eveniment public dedicat alegerilor din Republica Moldova, fapt ce a provocat o reacție foarte agresivă din partea ambasadorului Chirtoacă. ”Aceste fraze parcă ar fi copiate din dosarele KGB-ului fabricate până în 1991 de colegii ambasadorului. N. Chirtoacă a mai trimis scrisori în care le cerea socoteală unor ONG-uri americane de ce finanțează organizațiile neguvernamentale din R. Moldova. Nu e complicat de înțeles cui îi lua apărarea șeful misiunii noastre în SUA”, a conchis Vlad Spânu.

 3. asadar ce am afirmat de la bun inceput se confirma pe deplin … Platforma DA nu reprezinta decat o reactivare a unor elemente din PPCD-Rosca si a altor mici grupari apartinind serviciilor de informatii ruse de pe teritoriul Moldovei … un alt vehicul politic pentru PDA nici nu putea fi gasit decat un partidut-fantoma condus de o fosta „cartita” sovietica si un membru de baza al regimului comunist Voronin . noul partid al … „poporului” … rus probabil … nu inseamna decat respectarea jocului facut de Rusia de 25 de ani incoace prin infiltrarea masiva a tuturor partidelor politice si organizatiilor civice din Moldova … si jocul la doua capete . vorba aia … „pleaca ai nostrii , vin ai nostrii ” ! nimic nou sub soare .

 4. din nou interesant mai este un lucru … cum se face ca in 9 octombrie 2009 ziarul lui Victor Topa „papusarul” din spatele PDA il dezvaluia in toata amploarea sa de agent sovieto-rus pe acest individ obscur de Nicolae Chirtoaca , iar astazi in decembrie 2015 aflam cu stupoare ca cea mai „curata si patriotica” Platforma ce a existat la Moldova se uneste cu derbedeul respectiv … chiar ziarul cu pricina intreba raspicat …”Ale cui interese reprezintă ambasadorul R. Moldova la Washington, Nicolae Chirtoacă, despre care Ion Costaș fostul ministru al apărării afirmă că este agentul GRU (Glavnoe Razvedovatelnoe Upravlenie), serviciul militar de spionaj sovietic, apoi rusesc?” … noi venim astazi atunci si intrebam la rindul nostru … ale cui interese reprezinta Platforma DA ? DACA E TRADARE , MACAR SA O STIM SI NOI …

 5. „Cel mai activ din conducerea DA, creatură a Țopilor, este avocatul Andrei Năstase. Un aprig luptător fără demnitate pentru lipsa de adevăr.
  Puțini știu că acest brav combatant pentru întoarcerea țării la popor a activat anterior și în calitate de procuror. Din pură coincidență, probabil, acesta a dus un dosar interesant, în care era implicat — cine? Corect! — Țopa.

  La fel din întâmplare, probabil, Năstase devine după asta fin de cununie al lui ȚOPA și avocat al famiiliei acestuia. Deci, observați o transformare miraculoasă: din omidă-procuror, care aduce învinuiri într-un dosar — în fluture-apărător al Țopilor, cununat de ei. O transformare demnă de subiecte de filme cu gangsteri, bani și corupție.

  Mai mult, numele lui Năstase, după această racolare, apare alături de cel al Țopilor în dreptul unei firme germane aviatice pe site-ul oficial al registratorului german. Stranie coincidență, nu?” … dupa cum vedem acest Topa actioneaza doar in functie de buzunarele sale , aplicand metoda – acolo unde tine – ” mai bine un fin in plus dar un dusman in minus ” … Topa aduce cu un paianjen-pradator care isi intinde pinza peste tot . daca interesele sale mafiotice o cer , cade la pace si cu cel mai inversunat dusman al sau … astazi il ataca pe Plahotniuc , maine ii va cinta ode de slava … ieri il ataca pe acest agent al Rusiei – Nicolae Chirtoaca – astazi isi uneste creatura sa platformista cu partidutul fantoma al acestuia … ieri era cercetat de procurorul Nastase , astazi petrece in familie cu finul . intrebarea care se pune este aceea daca interesele de astazi ale lui Topa nu il indreapta in bratele serviciilor de spionaj ale Rusiei ? totul se negociaza , totul e de vanzare …

 6. Doamna Pavlicencu, va sustin moral in lupta ce urmeaza sa o aveti cu scursurile politice.
  Se simte ca nu va va fi usor, dar dumneavoastra, ca o luptatoare de vocatie, nu stiti sa pierdeti.
  Sa speram ca Unionistii din Moldova vor fi cit mai aproape de dumneavoastra.

 7. PLDM-ul lui Marian Lupu este prin subterane, s-a întâlnit cu Putin la Moscova! Lupu: “Am discutat 40 de minute”cu Putin…
  Oare Lupu, acest sobolan murdar, unde, catre ce doreste sa indreapte tara? In felul asta nu va ajunge in UE!?
  In privinta partidului lui Lupu, credibilitatea zero in privinta aderarii la U.E a Mol-dovei!

  Dar si Voronin ii place toata ziua, buna-ziua, la Moscova, l-a lins de cizme rusesti!

  Mai ieri, Voronin la emisiunea Alb-Negru, ne anunta ca este orientat si el spre directia UE. Mai sa fie!?

  Amititi-va ca la sfirsitul mandatului sau, Moldova, era mai izolata pe plan international ca Belarusul, Iranul, Cuba si Coreea de nord.

 8. Prin 2012 am încercat să vedem cum stăm cu Unionismul prin Republica Moldova. În acest sens am ales două căi de chestionare a populaţiei din al doilea stat românesc:

  chestionarea prin intermediul unui institut respectabil de sondare a opiniei publice din Republica Moldova;
  chestionarea prin intermediul unui institut de sondare din România şi culegerea chestionarelor doar pe baza unei distribuţii geografice, de vârstă şi sex.
  Între cele două sondaje diferenţele au fost de la cer la pământ:

  cel făcut de un institut din Republica Moldova a reieşit că sub 15% sunt favorabili Unirii cu România;
  cel făcut de institutul din România a evidenţiat că aproximativ 55% sunt favorabili Unirii cu România.
  Diferenţa fiind prea mare, am pornit imediat cu ideea preconcepută că sondajul făcut de instituţia din Republica Moldova a fost prelucrat la comanda unor interese contrare celor unioniste.

  Spre surprinderea noastră, lucrurile nu stăteau aşa. Am aflat că eşantionul lor reprezentativ pune accent şi pe factorul etnic, destul de influent în orientarea deciziilor, şi că eşantionul reprezentativ este cel legal, oficial, declarat de către institutul naţional de statistică.

  Astfel am aflat că sondajele din Republica Moldova au la bază un eşantion reprezentativ de 2% declaraţi români şi 80% declaraţi moldoveni. Acesta este principalul motiv şi pentru care se evită a se declara cifrele oficiale ale celor ce se declară ca fiind români conform ultimului recensământ: s-ar schimba paradigma decizională.

  Astfel, indiferent de modul în care s-au declarat la chestionare persoanele respective, ele au fost eliminate din eşantionul reprezentativ astfel încât acesta să reprezinte în cele din urmă varianta oficială. În realitate un lucru corect, dar nu atunci când eşantionul reprezentativ se bazează pe date din 2004. Într-un stat democratic, informaţiile statistice tocmai la acest lucru folosesc, dar informaţiile sunt corect culese şi fără ingerenţe străine. Aceste date sunt eronate prin simplul motiv că ele au fost manipulate, prelucrate şi prezentate în aşa fel încât regimul pro-rus Voronin să scoată o ruşinoasă cifră de persoane declarate ca fiind români. Dar cei care fac sondaje în Republica Moldova, aplicând procedurile de studiu existent la nivel global cu rigurozitate, folosesc acest eşantion reprezentativ, deşi el este eronat.

  Astfel, chiar dacă, să spunem că din cei chestionaţi se declară români 55% şi moldoveni doar 35%, şantionul reprezentativ duce la schimbarea ponderii în 2% români şi 80% moldoveni.

  Din cei chestionaţi, aşa cum mai jos se poate vedea, aproape 60% se declară favorabili Unirii, ceilalţi nefavorabili. Aplicarea peste rezultate a eşantionului reprezentativ face însă ca marea majoritate a celor ce se identifică ca fiind români să fie eliminaţi şi se ajunge la cifra deformată de 21% de cetăţeni favorabili Unirii. Practic rezultatele obţinute de cele două institute, unul cu aplicarea filtrului etnic, altul cu eliminarea lui, arată că de fapt ambele rezultate sunt corecte, din propriul punct de vedere şi după propriile criterii.

  Situaţia este următoare: sondajele arată în realitate care este atitudinea oficială a celor care se declară ca fiind moldoveni, deşi(sigur) poate procentul declarat nu este cel oficial de 80%. În realitate în Republica Moldova 22% dintre cei care se declară ca fiind moldoveni sunt favorabili Unirii. Problema este că acum numărul celor care se declară moldoveni a devenit mai mic decât numărul celor care se declară ca fiind români, sau sunt sensibil egale.

  Vă las pe dumneavoastră să aprofundaţi această informaţie şi să vă interesaţi în mediile academice asupra corectitudinii acestei informaţii.

  Mie mi s-a spus că până la aflarea noilor date de recensământ va fi imposibil să iasă Unionismul favorabil, indiferent câţi s-ar declara în acest sens, pentru simplul motiv că eşantionul reprezentativ oficial nu va permite acest lucru.

  Tabelul ataşat este mult simplificat pentru o mai uşoară expunere.

 9. Pericolul antiromanesc se amplifica. Sunt complet de acord cu comentariile Doamnei Costin si altor autori de mai sus.
  Ruperea demonstrativa a Hartei Rominiei in Parlamentul RM – organ superior al Statului – e un act obraznic sidator al fortelor reactionare proimperiale. Iata la ce a ajuns „democratia” moldoveneasca sub tutela coloanei a 5-a…
  Pribaltii au fost mult mai destepti si au stopat hotarit de la bun inceput de cale independenta aceste forte veninoase.

 10. LOVITURA DE TEATRU ! SE INTOARCE ROATA ISTORIEI … Republica Tatarstan vrea independență față de Federația Rusă !
  După obținerea independenței Federației Ruse, în august 1991, în urma puciului de la Moscova, noua Constituție a dat puteri sporite republicilor autonome, autonomiilor și altor teritorii și entități membre ale Federației.

  După acest moment, Tratatul federal a venit și a limitat drastic aceste depturi, motiv pentru care mai multe republici componente, între care Republica Ural, unde s-a născut Președintele Boris Elțîn, au contestat Tratatul. Atunci, Cecenia lui Djohar Dudaev a luat arma în mână iar Tatarstanul a contestat la Curtea Constituțională acordul federal.

  După venirea lui Vladimir Putin, noua sa politică a constat în constituirea „verticalei puterii”, care a însemnat creșterea autorității centrale asupra regiunilor. Cum elementele de această factură s-au accentuat, iată că astăzi Tatarstanul își anunță, din nou, aspirațiile de independență față de Moscova. Situată pe Volga, fără nici o graniță exterioară Federației, Tatarstanul găzduiește resurse importante de petrol și gaze. Pe 24 noiembrie, Centrul Public al Tătarilor a organizat o conferință cu genericul „Problemele statalității Tatarstanului”, care s-a desfășurat în capitala tătară, Kazan. La eveniment au fost prezenți președintele Centrului, Farit Zakiev, academicieni, activiști politici, foști deputați și un reprezentant al autorității actuale. Discuțiile și dezbaterile s-au ținut în limba tătară și au avut un ton ridicat. Participanții s-au arătat nemulțumiți de comportamentul prea invaziv al autorităților federale în treburile interne ale republicii. Problema fundamentală care a declanșat discuția privind independența este tentativa de eliminare a funcției de președinte a Tatarstanului. În 2010, Moscova le-a interzis subiecților federali să-și numească liderii drept „președinți”. Tatarstanul este unica regiune din Federația Rusă unde s-a păstrat instituția președintelui, dar până la 1 ianuarie 2016 ar trebui și ea să-și modifice Constituția și să renunțe la postul de președinte, ceea ce îi nemulțumește foarte mult pe tătari.

  Decizia Kremlinului ar contraveni Constituției Federației Ruse, în opinia celor ce au dezbătut această problematică. Legea fundamentală spune că organele de putere și autoritățile republicilor și subiecților federali sunt formate de ei înșiși. Argumentul principal al participanților a fost că tătarii și-au ales deja un președinte în septembrie, pe Rustam Minnihanov, respectând constituția federală și, așadar, președintele ar trebui să rămână.

  Pe lângă faptul că se cere păstrarea instituției președintelui, idee cu care este de acord și parlamentul Tatarstanului, discuția a escaladat la lipsa de drepturi a tătarilor, faptul că nu există posibilitatea absolvirii unei instituții de învățământ superior în limba tătară. Cireașa de pe tort din cadrul conferinței a fost solicitarea de instituire a statalității Tatarstanului. Astfel, o rezoluție adoptată cere revenirea la principiile constituției din 1992, adică Tatarstanul este un stat suveran, subiect de drept internațional; legile Republicii Tatarstan au supremație pe întregul său teritoriu; solul și zăcămintele se află în proprietatea poporului.

  În accepțiunea Kremlinului, conferința din Kazan este o manifestație a tendințelor secesioniste. De partea cealaltă, pentru Tatarstan independența și libertatea mereu au fost un obiectiv important. În cazul Tatarstanului este interesant de evidențiat o tendință de secesionism de tip etnic care se manifestă în întreaga Rusie la momentul actual. Acest curent are o răspândire largă, la nivel teoretic cel puțin, în Caucazul de Nord și Siberia. Căci aici precedentul Crimeea are efecte: de ce aceasta a avut dreptul la autodeterminare iar Tatarstanul nu ar avea?

 11. Comentariile , analizele,preluarile semnate de domn/a (??) COSTIN rezista tuturor criticilor si se dovedesc a fi demne de luat in atentie. Tocmai de aceea cred ca nu pot ramane doar pe acest blog si se cer a fi extinse si pe alte sit-uri.

 12. desi informatiile despre „cartita” Nicolae Chirtoaca – actualul lider al partidutului-fantoma P.Forta Populara – razbat tot mai mult in societate , iata ca in tabara Platformei DA e tacere totala despre acest subiect … nici o declaratie lamuritoare , nici o delimitare , nici un comunicat oficial . „platformistii” tac asa cum tace pestele sub apa … tacere vinovata , fara indoiala !

 13. daca tot clameaza si trambiteaza lupta cu oligarhii si mafiotii cei de la Platforma DA , de ce nu au ales ca vehicul politic Miscarea Antimafie a lui Sergiu Mocanu de exemplu ? un partid deja existent , inregistrat si cu ceva cunoastere in rindul electoratului lucru care este important … sau Mocanu era o nuca prea tare pentru marii si galagiosii „luptatori” anti-coruptie ai Platformei DA ? eu tind sa cred ca in fapt preluarea partidutului „cartitelor” era de mult aranjata … nu poti sa vi peste noapte si sa preiei un partid de parca ai prelua o cutie de chibrite sau chiloti de dama … deja liderasii PDA aveau palma batuta cu acest individ periculos in spatele caruia se ascunde stim noi prea bine cine … cum sa vi si sa te aliezi tu platforma dreptatii si adevarului absolut si care doresti sa-ti faci partid politic cu un dinozaur sovietoid KGBist compromis si uzat si politic si de participarea sa la regimul comunist Voronin ? probabil doar o minte bolnava grav putea sa se gandeasca la o fuziune directa prin PFP cu serviciile de spionaj rusesti aflate pe teritoriul Moldovei … deci in locul unei constructii politice cinstite luata de la zero , caci asa au fost mintiti multi aderenti platformisti , cu un partid nou si curat , ce vedem noi astazi ? regruparea rusinoasa a platformistilor pe scheletul unui partidut al FSB si GRU la Moldova ? penibil !

 14. „E și mai stranie alegerea pe care a făcut-o Platforma – Partidul Forța Poporului, formațiune condusă de Nicolae Chirtoacă, un analist politic, fost ambasador al Republicii Moldova în SUA în timpul guvernării comuniste, despre care se spune că e fost ofițer GRU (serviciul de spionaj al armatei sovietice, acum al celei ruse). Însă, după cum spun experții, foști agenți nu există.

  Mai mult, nici viziunile Platformei și cele ale PFP nu prea coincid. Reprezentanții PFP declarau în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2014 că Republica Moldova trebuie să-și aleagă propria cale și să nu adere nici la UE și nici la Uniunea Vamală, apropo, o poziție foarte similară cu cea a PPCD, formațiune condusă de Iurie Roșca, despre care, de asemenea, s-a scris că este (fost) agent KGB. Pe de altă parte, liderii Platformei DA se declară adepți înflăcărați ai integrării europene.

  Este de menționat că Platforma DA și așa-zisul Consiliul al Marii Adunări Naționale au fost formate din mai mulți reprezentanți și adepți atât ai PPCD cât și ai PFP. Alexandru Slusari este vicepreședinte al PFP și a candidat din partea formațiunii la alegerile din 2014. În același timp, Valentin Dolganiuc, Angela Aramă, Vasile Năstase ”au emanat” din PPCD. Dolganiuc a fost vicepremier, Aramă deputat PPCD, iar Năstase (fratele lui Andrei Năstase) a condus trustul de presă al lui Roșca. O fi întâmplător că doi politicieni, despre care se spune că au mai mult decât tangențe cu serviciile rusești, și-au delegat reprezentanții în Platforma DA?

  Dacă mai adăugăm aici că fostul premier Ion Sturza, unul din adepții protestelor a colaborat cu structurile afiliate KGB în perioada sovietică, după cum a recunoscut-o chiar el, tangențele cu KGB-ul ale lui Țopa și Vlad Filat (al cărui partid, PLDM începe să susțină deschis inițiativele Platformei ), relațiile acestora cu fostul nomenclaturist sovietic Petru Lucinschi, al cărui fiu, deputatul PLDM Chiril Lucinschi este unul din marii apărători ai lui Filat, iar persoane apropiate lui sunt printre liderii protestelor, ne dăm seama că tentaculele Moscovei ne-au înconjurat din toate părțile și riscă să distrugă Republica Moldova. Este o nouă lovitură din spate aplicată de Rusia, prin intermediul serviciilor sale secrete, care, se pare, au condus de la bun început ”mișcarea protestatară” înfășurată în drapelul UE.”

 15. interesant , nu-i asa ? acest PFP nu se arata mare iubitor de aderare la UE ! o pozitie doctrinara apropiata de – cine credeti ? – de … PPCD . si iata „marii pro-europenisti” ai Platformei DA nu au gasit din multimea de partide extraparlamentare decit acest fantomatic Partid al Fortei Poporului … care popor , nu se stie , nu se cunoaste . deci partidutul cu pricina total anti-UE , anti-NATO , legat de serviciile rusesti si de fostul regim comunist Voronin a fost marele castigator al „licitatiei” organizate de Platforma cinstita , curata si mare luptatoare pentru adevar … rusinos !

 16. deci daca stam si ne gandim dupa sondajul recent … 1. PN – Rusia … 2. PDA-PFP – Rusia … 3 . PSRM – Rusia … si tot asa mai departe …

 17. Aproape jumatate dintre locuitorii din Republica Moldova vor sa fie langa rusia si ei AU RUPT HARTA ROMANIEI. Majoritatea vor langa EUROPA. CETATENIA ROMANA sa fie oferita si la cei care stiu foarte putina limba romana pentru a NU RAMANE acolo doar statalisti si rusofoni care NU vor cu EUROPA si ROMANIA.

 18. si poate platformistii nu aveau decit 2-3 variante de partide extraparlamentare … nu aveau de unde alege saracii . decit „Forta Poporului Kagabist” …
  Partide extraparlamentare …
  Partidul Social Democrat
  Preşedinte: Victor Şelin
  Partidul Verde Ecologist
  Anatolie Prohniţchi
  Partidul Nostru
  Renato Usatîi
  Uniunea Centristă din Moldova
  Mihai Petrache
  Partidul Naţional Liberal
  Vitalia Pavlicenco
  Partidul “Casa Noastră — Moldova”
  Grigore Petrenco
  Mişcarea Populară Antimafie
  Sergiu Mocanu
  Partidul Popular din Republica Moldova
  Alexandru Oleinic
  Partidul “Democraţia Acasă”
  Vasile Costiuc
  Partidul Liberal Reformator
  Ion Hadârcă
  Mişcarea Populară pentru Uniunea Vamală
  Oleg Topolniţki
  Partidul Societăţii Progresiste
  Marin Livădaru
  Partide inactive
  Partidul Agrar din Moldova
  Preşedinte: Anatol Popuşoi
  Partidul Socialist din Moldova
  Victor Morev
  Partidul Legii şi Dreptăţii
  Nicolae Alexei
  Partidul Popular Creştin Democrat
  Victor Ciobanu
  Mişcarea Profesioniştilor “Speranţa-Надежда”
  Vladimir Florea
  Partidul pentru Unirea Moldovei
  Ghenadie Calaraş
  Mişcarea “Forţa Nouă”
  Valeriu Pleşca
  Mişcarea “Ravnopravie”
  Valerii Klimenco
  Partidul “Noua Opţiune Istorică”
  Victor Alexeev
  Partidul Republican din Moldova
  Andrei Stratan
  Partidul Muncii
  Gheorghe Sima
  Partidul European
  Viorel Ghimpu
  Partidul Popular Democrat din Moldova
  Valeriu Pasat
  Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”
  Vladimir Ţurcan
  Partidul Conservator
  Natalia Nirca
  Partidul “Pentru Neam şi Ţară”
  Nicolae Uţica
  Mişcarea Romilor din Republica Moldova
  Vasile Drangoi
  Partidul “Patrioţii Moldovei”
  Mihail Garbuz
  Partidul Regiunilor din Moldova
  Mihail Formuzal
  Partidul Popular Socialist din Moldova
  Victor Stepaniuc
  Partidul Acţiunea Democratică
  Mihai Godea
  Partidul “Renaştere”
  Vadim Mişin
  Partidul Forţa Poporului
  Nicolae Chirtoacă
  Partidul “Patria”
  Emilian Ciobu

 19. Ce a vrut să spună Soros liderilor Alianţei?

  by Bogdan Țîrdea Posted on 11/12/2015
  Recent, a fost prezentat tradiţionalul sondaj al opiniei publice BOP. Chiar dacă este considerat unul din cele mai reprezentative sondaje din RM, avind şi bază de date accesibilă, şi experţi notorii, şi instrumentariu complex – datele acestuia au provocat controverse.

  Să nu criticăm sondajele?

  Chiar nu vreau sa polemizez cu autorii sondajului. Măcar şi din considerentul că fiecare sondaj este o fotografie de moment, nimic mai mult. Nu mai zic de metodologie, formularea întrebărilor, reprezentativitate, selectarea operatorilor etc.

  Nu vreau nici să critic autorii. Pornesc de la ipoteza bunelor intenţii ale acestora.

  Dar fiindcă este cunoscut faptul, că cine achită muzica – acela dansează domnişoara, evident că şi cei mai obiectivi cercetători nu pot neglija unele aşteptări ale sponsorului.

  Iata de ce de regulă, autorii unor sondaje joacă cu marja de eroare – 3% în sus (platforma DA), 3% în jos (PSRM, PLDM).

  Cineva e inclus în lista de întrebări, de exemplu, Platforma DA, care nici partid nu e, cineva e exclus (anterior aşa s-a procedat cu PN).

  Cînd face sondaje SBS-AXA – stînga are şanse. Cînd Civis – nicio sansă. Cînd IMAS – PD e în avantaj, cînd Centrul de cercetări sociologice – PLDM, etc.

  Unele probleme sunt estimate, altele evitate.

  Oricum, nuanţele menţionate contează mai puţin.

  Ce ne sugerează Soros?

  Primul mesaj e clar – PCRM trebuie ţinut lîngă AIE, în caz contrar pierdeţi puterea.
  Dacă în sondajul Fondaţei pentru Opinie Publică (FOP) stînga formată din PSRM – 23,3%, şi PN 23,8% cîştigă detaşat (votul calculat din cei decisi), formînd doar în doi guvernul, la BOP – PN (24%) şi PSRM (15%) acumulează ambele doar 39%. Cîştigă doar împreună cu PCRM (11%), ceea ce e mai puţin probabil.

  Al doilea mesaj e referitor la ierarhii. Dacă la FOP, PSRM şi PCRM sunt la egalitate, la BOP diferenţa e covărşitoare. În cîteva luni, PN îşi dublează scorul, chiar dacă liderul timp de o lună nu se află în ţară. Pentru Soros, un partid susţinut de Putin, care are cel mai mare rating în Moldova (64%), prin definiţie nu poate fi primul. Mai ales că îmbrăţişează clar şi vectorul euroasiatic, sprijinit de majoritatea populaţiei (42% UV versus 39% UE). Ai înţeles domnule Dodon?

  Un mesaj aparte ţine de alegerile anticipate. Lui Soros ideea nu-i place. Iată de ce PLDM care–şi doreşte anticipatele, are doar 2%, PSRM – e în descreştere, avînd 15%. Un mesaj aparte e şi pentru Plahotniuc – nu te juca cu focul. Duşmanii tăi din Platofrma DA au deja 18%. Îî vrei la guvernare? Nu vezi că ai doar 9% şi că stînga te-ar putea surclasa?
  Al patrulea mesaj e pentru Filat şi Plahotniuc. Ambii aveţi cîte 92% neîncredere. Deci, ambii trebuie să plecaţi. Ambii…
  Al cincilea mesaj e cu privire la prim–ministru. Maia Sandu trebuie să fie premier (10%). Asta chiar daca ea nu are performanţă vizibilă, nu are programe, mesaje politice, poziţii intransigente, nu participă la proteste. Contează că ea a lucrat la Banca Mondială, execută fidel ordinele din Washington, indiferent cît de proaste nu ar fi ele pentru ţară, poate asigura dirijarea externă. Deci, e omul nostru. În cel mai rău caz – Iurie Leancă (8%).
  Al şaselea mesaj se referă la preşedinţie. Locul întîi e dominat de Renato Usatîi. Asta fiindcă el are 36 ani, deci, conform Constituţiei, nu poate fi preşedinte. Cînd va avea 40% de ani, va fi pe poziţia a treia sau a patra….pe locul doi sunt Maia Sandu (23%) şi Igor Dodon (23%). Dar toţi înţeleg cine e candidatura optimală…
  Al şaptelea mesaj ţine de furtul miliardului. Soros crede că nu doar Filat a furat (46%), dar şi Plahotniuc (37%) şi Şor (14%). În Şor crede mai puţin. Ghiciţi de ce? Deci, lista celor care, în viziunea magnatului trebuie să stea la puşcărie e clară.
  Al optulea mesaj e referitor la unirea cu România. Brusc observăm o creştere cu 1/3 a adepţilor acestui curent politic. Anterior, masa acestora era în jur de 10-15%. Uneori, chiar de 7%. Deci, se pare că în anumite cercuri americane există un spirjin al acestui curent. De aici deducem că viitorul R. Moldova este ca şi hotărît.
  Al noulea mesaj ţine de aderarea la NATO. Dacă anterior ne-am obişnuit cu cifra de 65% ai adepţilor neutralităţii, acum brusc apare cifra de 51%. În schimb, numărul adepţilor blocului NATO ajune la 19%! Mersi domnule Soros. Poziţia dvs este mai mult decît clară.
  Al zecelea mesaj tot e limpede. Încrederea în preşedinte e doar 5%, Parlament 6%, Guvern – e doar 7%, în justiţie -12%. De fapt, sîntem martori la o prăbuşire a încrederii în instituţiile statului. E faliment dacă vreţi. Sigur, că în ciuda acestui fapt, alianţa trebuie păstrată. Dar structurile menţionate trebuiesc radical restructurate. În caz contrar, veţi avea revoluţie. 33% cetăţeni îs gata să participe la demonstraţii, greve generale legale, iar 6% – la ocuparea unor clădiri!
  Aţi înţeles mesajul?

 20. gluma zilei …”Luxemburg isi dubleaza prezenta militara in Mali: Mai trimite un soldat …” … lucrul e real si nu ceva hazliu … „Luxemburg a decis sa trimita un al doilea militar in Mali, in virtutea”clauzei de solidaritate” europene invocate de Franta in UE pentru riposta contra gruparii Stat Islamic, informeaza AFP.

  Marele Ducat va trimite acest militar suplimentar in cadrul misiunii formate de UE in Mali la inceputul anului 2016 .”

 21. Bravo, Dna Costin! Eu tot am plasat pe jurnal.tv critici in adresa Platformei pentru rusinoasa „aderare” la… KGB.
  Iar Igori Botan e curtat de… Natalia Morari – Mosad… Iata cine ne „indrumeaza” mreu …

 22. ca orice formatiune politica acest partidut-fantoma numit Partidul Forta Poporului Kagabist are si el un asa-zis Program-Politic … de aceea ne-am aplecat ochii la ce spune documentul doctrinar care la orice partid indica orientarea sa politica … acest PFP este un partid de stanga … o stanga liberalist sociala spune kagabistul Chirtoaca tartorul suprem al „fortei interstelare” … interesant . inseamna ca asistam si la o deviere doctrinara a Platformei DA spre stanga , pentru ca eram lasati sa intelegem ca ar fi orientati spre centru-dreapta … de aderare la UE nu se vorbeste in acest Program-Politic aproape deloc spre nimic . in schimb se vorbeste de „PARTENERIATUL-STRATEGIC” cu Rusia … PFP enunta in programul sau existenta unui asa-zis popor moldovean rupt de trupul natiunii romane lucru care ne arata aderenta sa la asa-zisul „statalism” pseudo-moldovenesc … si citam :” Suntem purtătorii unei conştiinţe colective de a fi popor moldovenesc ca entitate distinctă în primul rând datorita trecutului nostru comun, tradiţiilor şi culturii noastre
  multiseculare. Din cele mai vechi timpuri istorice poporul nostru este dornic de libertate, manifesta respect fata de ordine şi stat. Poporul moldovenesc îşi are rădăcinile încă în perioada pre-creştină, croindu-şi propriul profil identitar pe parcursul secolelor.” … parca citam din documentele programatice ale PSRM,PN sau PCRM … care sunt deci concluziile la toata aceasta tarasenie PDA-PFP ? 1. Platforma DA o ia serios spre stanga … viitorul partid va fi de centru-stanga , adica un fel de PD-doi . 2. aderarea totala si cu entuziasm a Platformei DA la „statalism” si „moldovenism” … de aici si fugarirea unionistilor . 3. fuziunea cu un partidut condus de o „cartita” a rusilor , constituie si un semnal de supusenie si slugarnicie fata de Moscova … trebuie spus ca liderasii DA cunosteau cu siguranta trecutul lui Chirtoaca . faptul de a nu se fi ferit deloc de a prelua din imaginea negativa de agent rus a lui Chirtoaca , reprezinta cea mai buna dovada in sensul ca s-a vrut un mesaj catre Moscova de captare a interesului si simpatiei Moscovei fata de noul partid .

 23. o adevarata gugumanie … noul-vechi partidut PFP- platformist se va numi Partidul Politic Demnitate si Adevar . pana si numele ales e caraghios pe linga ca e pompos nevoie mare . Partidul…”Politic” . de parca ar exista partidul …Apolitic . nu am mai auzit asa ceva nicaieri . e o premiera mondiala cu adevarat . acest lucru dovedeste un analfabetism ridicat la cele mai inalte culmi din partea liderasilor platformisti . dupa cum vedem inflatie de dreptate , demnitate , adevar la platformisti . cuvinte mari , sforaitoare , luate parca ostatece de o grupare terorista jihadista … penibil !

 24. din ciclul comicilor vestiti …dupa „Moldova fara comunisti” , „Moldova fara saracie” nu mai ramine decit sloganul „Moldova fara moldoveni ” … „Andrei Năstase și-a serbat alegerea în fruntea partidului Țopilor într-un restaurant de lux din capitală …

  Înființarea noului partid al Țopilor s-a sărbătorit în această seară în unul dintre cele mai scumpe restaurante din Chișinău, restaurantul italian ”Carmelo”. Luptătorul cu ”sărăcia”, Andrei Năstase și-a serbat plasarea în funcția de președinte al noului partid (Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr) cu bucate alese și scumpe.

  După PLDM care a făcut Moldova fără sărăcie, o nouă generație de lideri politici, luptători cu sărăcia, apare la orizont.

  De menționat că restaurantul în care chefuiește Năstase este un local de lux din capitală, frecventat de bogătași și diplomați străini.

  Amintim că astăzi, 13 decembrie, Platforma DA s-a unit cu Partidul Forța Poporului, președinte al noului partid fiind ales Andrei Năstase.

 25. @Costin

  Dar manifestantii din corturi au fost si ei invitati la restaurantul de lux?

 26. Sturza despre anul 2016: Moldova intră în incapacitate de a achita salariile și pensiile?
  Print Marime Font

  Manifest personal. Salvăm Moldova!

  Pentru prima dată de la declararea independenței, Republica Moldova se confruntă real cu pericolul existențialist. Deși unii cred că deja și-au aranjat treburile și că, astfel, intrăm într-o perioadă nouă (veche) de 200 de ani de „stabilitate”, eu sper că țara se mai poate salva, dacă:

  1. Stabilizăm urgent situația economică și implicit pe cea bugetară. Bugetul, până la sfârșit de an, va avea acumulate datorii de 1,5-2 miliarde de lei. Scăderea PIB-ului, comerțului exterior, remitențelor, deservirea furtului miliardului pot duce la un deficit de 20-25% din bugetul pentru anul 2016. Aceasta înseamnă incapacitate de a achita salariile și pensiile, dar și de a face față obligațiilor sociale minime. Doar o relaxare urgentă fiscală și monetară, combinată cu disciplina financiară drastică, poate salva situația.

  2. Salvăm sistemul bancar de un colaps iminent. Următoarele trei bănci din sistem sunt afectate de aceleași vicii precum băncile aflate în proces de lichidare: intransparența totală a acționarilor, stoc enorm de credite neperformante și dubioase, mediocritate managerială, dar și fraudă directă. Se prefigurează pierderi de încă un miliard de dolari!

  Pierderea acestor bani nu va mai putea fi compensată din buget, unde mai pui că există și riscul pierderii TOTALE a rezervelor valutare ale țării!
  Urgent, în maxim 10 zile, trebuie clarificați beneficiarii finali ai acționariatului, reali, nu fictivi, terminat auditul (diagnosticul) independent, iar acționarii să fie impuși să recapitalizeze băncile. Dacă se opun – să fie NATIONALIZATE!

  3. Luarea de măsuri urgente pentru asigurarea stabilă și garantată a livrării de resurse energetice. Astăzi Moldova este aprovizionată în proporție de 90 la sută dintr-o singură sursă! Rezervele interne (vorbim de 30-40 de mii de tone de păcură) sunt zero. Datoriile (deseori artificial create) la gaz se ridică la aproape un miliard de dolari, la energia electrică – la 150 de milioane de dolari. Energia electrică este livrată printr-o „sârmă” gata să cadă în orice moment.

  În afară de gestionarea atentă a situației curente, este nevoie să fie urgent începute lucrările la interconectarea cu centrul țării a gazoductului Iași-Ungheni. Cu maxim 100 de milioane de dolari, în șase luni, 80% din gazul necesar va fi asigurat dintr-o sursă alternativă. Cu maxim 500 de milioane de euro, în doi ani și jumătate, ne interconectăm și ne sincronizăm cu sistemul european energetic.

  Discuțiile gen nu sunt bani, studii de fezabilitate și specificații tehnice trebuie tratate ca sabotaj!

  4. Luăm măsuri drastice de securitate și siguranță națională. Există riscul de reintroducere a vizelor. Moldova a devenit un furnizor major de insecuritate în regiune și este considerată veriga slabă în lupta cu traficul de orice gen, contrabanda, migrația ilegală și terorismul.

  5. Începem să implementăm (nu transpunem!) real și cu fanatizm acordurile și obligațiile internaționale. În speranța să ne restabilim, în șase-opt luni, minimul de încredere din partea partenerilor și să reluăm finanțările de importanță existențială pentru noi.

  Întrebarea frecventă pe care mi-o pun e dacă sunt în Moldova 20 de patrioți integri și profesioniști care să vrea să salveze țara?! Oameni care ar fi gata pe baze de voluntariat să lucreze cinstit doi ani, timp de care avem nevoie să stabilizăm situația și să întoarcem țara poporului?! Oameni care sunt gata să jure că nu au furat, nu fură și nu vor fura propriul popor?! Oameni care vor trece purgatoriul integrității în fața societății?!
  Dacă sunt, să ne punem la treabă…

  În rest, tot ce ni se servește azi de „politicieni” este demagogie, perdea de fum pentru a nu schima nimic în statul capturat.

  Și eu, și mulți conaționali ne dorim, la un moment dat, să ne reîntoarcem acasă. Însă nu va avea niciun rost, dacă casa ne va fi ocupată și devastată. Nu are sens nici să exiști fără Patrie! Să punem dar toți umărul, să ne implicăm! Acum! Cât nu este târziu! Pentru asta mâine nu există!

  sursa: timpul.md

 27. ÎN REPUBLICA MOLDOVA TOATE REVOLTELE POPULARE AJUNG ÎN BRAȚELE KGB-ULUI ȘI A DERIVATELOR ACESTUIA
  Concubinajul dintre Partidul Forța Poporului și Platforma Civică Demnitate și Adevăr demonstrează încă o dată că în Republica Moldova „totul este sub control”. Încă în martie curent, pe cand abea se înfiripa Platorma DA am încercat să discut cu „activiștii civici” la una din adunările lor, în vederea unei colaborări. Nouă ni se părea firesc ca o forță populară să apară nu numai în bază programului nostru politic ci și în baza Mișcării Populare Antimafie. Au refuzat orice colaborare ca abea în luna iulie să organizeze un simulacru de dialog cu partidele extraparlamentare. Apropo, la acea întâlnire partidul lui Chirtoacă nu a fost prezent.
  Insistența noastră, pe pacursul a câtorva luni, de a ne întâlni cu Platforma DA era una fireacă – societatea civilă după 4 ani de luptă împotriva Mafiei pronunța același mesaj. Mai mulți oameni, unii dintre ei sincer cred că noi nu am fi dorit colaborare cu Platforma DA. Situația este exact pe dos. Cei care au zâmislit această „făcătură KGB-istă” au pus la cale orice detaliu încă înainte ca să se se constituie. Pentru asta au fost cumpărați Boțan, Barbăroșie și alții. Pentru asta s-a creat un întreg holding de presă din mijloacele mass-media a lui Lucinschi, Filat și JTV. Pentru asta a fost pregătit din timp partidul lui Chirtoacă.
  În curănd vom veni cu detalii asupra uneia dintre cele mai reușite diversiuni, după PPCD-ul lui Roșca, de deturnare a energiilor populare spre interese străine aspirațiilor noastre de libertate și comuniune cu lumea civilizată.

 28. Ioniță: Operațiune fără precedent. MAI colectează de URGENȚĂ un milion de euro

  Dec 11, 2015
  ionita
  Fostul președinte al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță avertizează despre o operațiune ”fără precedent” care are loc în această perioadă. Potrivit lui, agenții economici sunt ”mulși” de bani de către angajați ai MAI. Scopul operațiunii este de a colecta un milion de euro, scrie Ioniță.
  Vedeți mai jos articolul integral scris de Veaceslav Ioniță pe blogul său:

  După ce au spurcat definitiv noțiunile de „valori europene”, „integrare europeană”, mai nou, asistăm de cîteva săptămîni la terfelirea în spațiul public a noțiunii de „stat capturat”.

  Folosirea în interese meschine și înguste de partid a aspirațiilor unei națiuni ne-a determinat să avem rețineri atunci cînd pomenim de „integrarea europeană”, pentru a nu fi asociați cu ei. Iar peste cîteva luni ne va fi și incomod să mai discutăm despre cea mai mare problemă a societății noastre: statul captiv.

  Stat captiv, ziceți?

  Ipocriților!!!

  Dacă doriți să luptați cu statul captiv, de ce nu începeți cu ministerul vostru iubit, Ministerul Afacerilor Interne? Cîțiva ”colectori” din cadrul MAI de vreo trei saptămîni bântuie prin oraș „strîngînd” de la agenții economici bani. Operațiunea este fără precedent, sarcina este de a colecta UN MILION DE EURO!!! În regim de urgență.

  Cine în dorința aceasta ”urgentă” de colectare a milionului, pe lîngă faptul că intimidează și fură agenții economici, mai și discreditează întreg ministerul? Funcționarii onești din cadrul instituției trebuie să roșească pentru că cineva are urgent nevoie de un milion?!

  Amploare, urgență și suma necesară de colectat înseamnă un singur lucru: decizia de „mulgere” a Businessului a fost luată la cel mai înalt nivel.

  Pentru ce vouă acum vă trebuie, urgent, un milion de euro? Ce să faceți cu ei?

  Sumele colectate de la fiecare agent economic nu sunt foarte mari, acestea variază de la 500 la 2.000 de Euro. Asta înseamnă că minimum 1.000 de agenți economici din Chișinău și membrii familiilor lor simt pe pielea proprie cum voi luptați cu ”statul captiv”.

  Tot orașul vorbește de această „tunsoare”. Sper mult ca securitatea internă a MAI a colectat toate probele necesare legate de isprava „colegilor” lor.

  De asemenea, sper foarte mult că SIS a alertat conducerea țării cu referire la subiectul dat.

  Mă adresez către CNA, prindeți-i, vă rog, de „lăbuțele lor moi” acum cît nu e prea tîrziu! Nu de alta, dar apoi iarăși vor spune: noi nu suntem vinovați, am jefuit oamenii, deoarece ei ne-au permis.

  Sau poate, în numele viitoarei coaliții, ați decis să nu observați asta? Nu va jucați cu focul!!! Nu uitați experiența tristă a anului 2014.
  Atîta timp cît încă nu este discreditată complet noțiunea de ”stat captiv”, începeți lupta de scoatere a lui din captivitate.

  sursa: veaceslavionita.wordpress.com

 29. http://ioncoja.ro/textele-altora/inevitabilul-s-a-produs-evrei-de-seama-spun-adevarul-despre-holocaust-gerhard-menuhin-fiul-lui-yehudi-menuhin-holocaustul-este-minciuna-cea-mai-mare-din-istoria-omenirii/

  Inevitabilul s-a produs: evrei de seamă nu mai acceptă minciuna și spun adevărul despre Holocaust. Gerhard Menuhin, fiul lui Yehudi Menuhin: „Holocaustul este minciuna cea mai mare din Istoria Omenirii”.
  Publicat de Ion Coja in Holocaust, Textele altora pe 13.12.2015 | 10 comentarii
  Text tradus automat din germană, prefațat de un comentariu primit din Germania de la un cititor al site-ului nostru

  .

  Gerhard Menuhin – fiul lui Yehudi Menuhin , baron etc, ce se trage dintr-o lunga linie rabinica si spoliat /dat afara de la fundatia tatalui sau pentru political incorrectness – tocmai a scos o carte bomba.Sustine ca holo nu a existat, ca au murit cel mult cateva zeci de mii de evrei, toti saboteuri si tradatori sau colaboratori cu saboteurii.

  In plus articolul il prezinta pe „Fuchs”(Marcel Sauder ), un radioamator care transmite in Elvetia si in afara, pe o raza de 500 km adevarul despre holo, dar ce e picant in toata povestea e ca tribunalele sunt innebunite caci dincolo de o amenda de o mie franci lui Fuchs nu prea indraznesc sa-i faca nimic deoarece Yehudy Menuhin a mers mult mai departe decat Fuchs in cartea proaspat scoasa, si de unde pana unde Fuchs incetase dupa pedeapsa sa transmita, de la iesirea cartii bomba a lui Menuhin, Fuchs si-a reluat transmisiile cu un succes crescand intre amatorii care-l urmaresc la radio.

  Autorul acestui articol spune ca lumea a inceput din nou sa respire liber caci pana un alta, tribunalele si org centrala aiudeilor elvetieni, nu prea stiu ce sa le faca caci doar pentru rasism, desi condamnati, nu-i poate baga nimeni in inchisoare!!!

  http://globalfire.tv/nj/15de/juden/25nja_die_luege_bebt.htm

  „Der Holocaust ist die größte Lüge der Geschichte. Deutschland hat keine Schuld am Zweiten Weltkrieg und Adolf Hitler war der einzige Staatsmann der Welt, der die Welt vor der plutokratisch-jüdischen Gefahr hätte retten können, um den unterjochten Planeten wieder zu befreien.”

  Fiul violonistului secolului, Yehudi Menuhin, a produs un cutremur cu care zdruncina cea mai mare minciuna a secolului din istoria omenirii
  Gerard Menuhin și titlul cărții a operei sale. În germană: „Spune adevărul, chiar dacă doare!” Cartea este disponibil în prezent numai în limba engleză de la Amazon. Dar Amazon oferă în toate țările. Versiunea germană va fi lansat în primăvara anului 2016 și va fi disponibil de la Amazon din nou.
  „Holocaustul este cea mai mare minciuna din istorie. Germania nu are nici o vina pentru al Doilea Război Mondial și Adolf Hitler a fost singurul om de stat din lume , care ar fi putut salva omenirea de pericolul iudeo-plutocrat, pentru a elibera din nou planeta înrobita .”

  Un proeminent evreu a facut acum un start, el nu mai putea suporta minciuna și a luat în considerare consecințele, „cea mai mare minciuna din istoria”pentru a expune și cele mai puternice companii frauduloase ale istoriei omenirii. În prima sa carte a apărut în limba engleză„Spune adevărul și Panoul de rușine diavolul” (la comandă aici), el sparge prin toate tabu penale. El scrie: „Holocaustul este cea mai mare minciuna din istoria Germania nu are nici o vina pentru al Doilea Război Mondial și Adolf Hitler a fost singurul om de stat din lume, partea din față a pericolului evreiesc plutocratică ar fi putut salva, pentru a elibera planeta înrobit din nou lumea. . „

  Autorul, Gerard Menuhin, regizorul cunoscut și scriitor, fiul de renume mondial violonist Yehudi Menuhin, numit impusă ne povestea Holocaustului nu numai ca cea mai mare minciună din istorie. El merge cu aceste revelații pentru public, doar pentru că tatăl său a fost din experiența generație și știa adevărul. Și merge mult mai departe decât să denunțe numai holo-minciuna singur. Ceea ce a fost anterior de neconceput are acum deschis acestui popor nobil de origine evreiască – și un cutremur va urma. Doar imaginati-va, un evreu celebru spune că speranța omenirii a fost dreptul de a fi văzut în Adolf Hitler omul care ar scăpa lumea de plutocrații evreiesc. Menuhin subliniază în cartea sa că a luat cel mai oribil și cel mai rău războiul din toate timpurile, pentru a preveni mântuirea omenirii din plutocrații evreiesc. Aceste fapte, probabil, cunosc luminat, dar că o astfel de evreu proeminent, un om de cea mai nobilă caracterului, acest lucru face publică, nimeni nu ar fi îndrăznit să spere.

  : Gerard Menuhin scrie în cartea sa mai așa, „simplul fapt că unul din evreiești” Holocaust „nu trebuie să fie pusă la îndoială și că societățile democratice presiune evreiască a impus legi pentru a preveni întrebările nedorite – în aceeași” Holocaustul „ar fi incontestabil în mod constant propaganda încălzit și credința este întărită în el de către îndoctrinare – deja spune totul, se dovedește că aceasta trebuie să fie o minciună De ce nu ar fi altfel permis să-l întrebe, pentru că s-ar putea ofensa „supraviețuitorii” .. ?? Pentru că „reviles amintirea morților?” Greu motive suficiente pentru a interzice o discuție Nu ,! Aceste legi au fost adoptate din cauza demascarea acestei mari tuturor minciunilor ar putea atrage întrebări pe atât de multe alte minciuni de la sine, provocând prăbușirea întregii clădiri friabil „.

  Această carte face, probabil, contribuția crucială, „cea mai mare minciuna din istoria” a zdrobi definitiv.Menuhin ar putea fi un alt model celebritate, și, în final să spună adevărul și pentru a ajuta la inițierea eliberarea întregii omeniri.

  Menuhin a continuat: „În timp ce națiunile lumii consumă în războaie interminabile, banksters sunt de acest sânge cu aur obtinerea mai bogate Oamenii din lume au fost complet excluse din important pentru decizia lor existență procesele Nu contează ce .. sistem de om normal trăiește astăzi, dacă. elitei conducătoare este întotdeauna într-o democrație, Republica, teocrație sau dictatură puternică și mai bogată, în timp ce cei responsabili pentru valoarea populațiile adăugată abia pot supraviețui. În spatele scenei de control etnice Strippenzieher marionete, ei la punctele de comutare ale sistemelor noastre au stabilit. Cum ar putea scufunda lumea în această mlaștină? Cine ne-ar putea scuti acest destin și ce putem face azi pentru mântuirea noastră încă? „

  Acestea sunt întrebările ridicate de Gerard Menuhin.

  Cartea este format din trei părți. Prima parte cu minciuna Holocaustului și așa-numitul făptaș Adolf Hitler. A doua parte a cărții dezvăluie activitățile criminali reale și oferă o imagine de ansamblu istoric al progresului crimele lor, și cum o fac. Mai ales modul în care acestea folosesc puterea financiară și mass-media pentru crimele lor. A treia parte se ocupă cu cele două războaie mondiale, legile actuale împotriva libertății de exprimare și apariția de stat orwellian global.

  Așa cum am spus, acest lucru nu este orice fel de autor, dar fiul violonist american de origine secolul Yehudi Menuhin, Baron Menuhin de Stoke d’Abernon. Yehudi Menuhin, deși el a fost coborât de la un vechi rabin-line, întotdeauna condamnat deja cu toate severitatea crimele statului evreu Israel în legătură cu furtul de Palestina.

  Pentru că acest lucru, trebuie să fi citit cartea!

  Cartea Menuhin a declanșat deja primul Holocaustului-cutremur în Elveția. Carlo I. apel și funcționează sub nom de guerre „Fuchs” East Swiss Holo resisters Marcel Sauder a început din nou să funcționeze cu emisiuni radio pe o rază de 500 km Iluminare. Cu o voce calmă vorbește la microfon: „Holocaustul nu a fost niciodată mai avut loc Asta e cea mai mare minciună a secolului 20 mai mult de câteva zeci de mii de evrei au murit în al doilea război mondial și au fost toate trădători și sabotori, care au meritat să moară … „

  „Vulpea”, Marcel Sauder, a căzut din nou în misiune de recunoaștere Holocaustului!
  Și ce era de neconceput anterior sa întâmplat de fapt. DeșiFederația Elvețiană Comunităților Evreiești (SIG) este atacat ca un vârtej pe procurorul Thurgauer, acum dreptul la grevă împotriva Iluminismului, pentru că „negarea publică a Holocaustului în mod clar împotriva rasismului dispoziție penal este contrară”, ca Secretarul General al SIG, Jonathan Kreutner ( 37) țipat, nu sa întâmplat nimic. Kreutner continuat:„. Va fi timp să intervină corect” pentru Kreutner aluzie la faptul că a SIG și Oficiul Federal Comunicatiilor (OFCOM) a avut mai multe ani în urmă a înaintat acuzații împotriva Carlo I., pentru că el deja atunci holo minciuna despre a denunțat undele radio. Procurorul Thurgau denunțat timpul de recunoaștere la o amendă de CHF 1000thDupă condamnarea sa, în urmă cu patru ani, Carlo a tacut odata I., dar acum, din moment ce publicarea Menuhin-carte, este vulpea „înapoi în aer și de a ajunge acum mai audiente mult decât oricând înainte. El folosește acum stațiile de emisie în Germania, la Zugspitze sau Feldberg. El ajunge ascultători într-o rază de 500 de kilometri. Din Republica Cehă în Italia trebuie să audă mesajul său, „a răspuns presa speriat în serviciul organizațiilor evreiești. Și liderul evreilor din Elveția, infamul Jonathan Kreutner, a amenințat sistemul judiciar: „Dar cât de mult mai mult timp discriminarea rasială este o Offizialdelikt Presupunem că procurorul Thurgauer se merge împotriva operatorului de radio ..?”

  Dar destul de ciudat, acest lucru nu se întâmplă în prezent. Procurorul Thurgau vanturi: „Am urmări un astfel de act penal, avem nevoie de o plângere din beton, care este susținută de documente justificative”, spune Hans-Ruedi Graf (61), procuror senior Thurgau. „Nu este suficient dacă am pe cineva poate obține un document de sunet specific nespecificată. „Și ceea ce pare mai ciudat este anuntul oficial al Oficiului Federal Comunicatiilor (OFCOM). Purtatorul de cuvant al Silvia Canova (29) a spus: „Noi știm că” vulpea „este activ din nou un proces este în prezent în curs, Biroul Federal pot da în judecată operatorul de radio din cauza încălcarea Legea Telecomunicatii – dar nu din cauza declarațiilor sale rasiste …”

  Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a indura financiar și mulțumesc suporterilor nostri fideli care ne putem educa în mod eficient
  noi numim medii și autori de nume. Luptăm pentru oameni și patria.
  Cu sprijinul dumneavoastră financiar, considerăm lupta Iluminare prin
  „Vulpea” nu ar trebui să fie a urmăririi penale, din cauza așa-numita „negarea Holocaustului”, deși Holocaustul ca „cea mai mare minciuna din istoria”denunță în emisiunile sale? Că nu a existat. Carlo I. a dat timp de la orice declarație publică. Ca a fost înființată în urmă cu trei ani împotriva lui, el a spus:„Eu sunt un patriot Autoritățile doresc să mă pregătesc ..”

  Cazul este picant pentru Justiție elvețian. Gerard Menuhin este cetățean elvețian, el ar trebui să fie tras ca un evreu foarte proeminente din cauza cărții sale în instanța de judecată. Dar dreptatea elvețian nu va face în mod evident, și astfel încât acestea să caute o cale de scăpare. Pentru ce motiv ar trebui să aibă un evreu, Adolf Hitler pentru a descrie nu numai ca Mântuitorul omenirii de către plutocrații evreiască, dar să-l achite cu fapte incontestabile ale acuzațiile dezgustătoare Holocaustului? Gerard Menuhin este un evreu, fiul lui Yehudi Menuhin, ca deja subliniat. Numele „Yehudi” se traduce „Iuda, evreu.” Deci, cine este atât de adânc înrădăcinată în iudaism ca tatal lui Gerard Menuhin, care nu poate fi un „nazist”, care este de obicei asumat întotdeauna Iluminismului, atunci când spun adevărul despre Hitler.

  Și dacă Menuhin nu a venit la tribunal, unde a cu declarațiile sale, dar merge mult mai departe decât Carlo I., apoi „vulpea” (Zorro) sunt pregătit instanță fortiori. O dilemă pentru mincinosul lume. Un tremur începe să lucreze, libertatea omenirii a devenit posibil din nou.

  Der Sohn des Jahrhundert-Geigers Yehudi Menuhin erzeugt ein Jahrhundert-Beben der größten Lüge der Menschheitsgeschichte

  Gerard Menuhin und der Buchtitel seines Werkes. Zu deutsch: „Sag die Wahrheit, auch wenn sie weh tut”! Das Buch ist derzeit nur in Englisch bei Amazon erhältlich. Doch Amazon liefert in alle Länder. Die deutsche Version soll im Frühjahr 2016 erscheinen und wird wieder bei Amazon erhältlich sein.
  „Der Holocaust ist die größte Lüge der Geschichte. Deutschland hat keine Schuld am Zweiten Weltkrieg und Adolf Hitler war der einzige Staatsmann der Welt, der die Welt vor der plutokratisch-jüdischen Gefahr hätte retten können, um den unterjochten Planeten wieder zu befreien.”

  Ein prominenter Jude hat jetzt den Anfang gemacht, er konnte die Lüge nicht mehr ertragen und hat die Konsequenzen in Kauf genommen, „die größte Lüge der Geschichte” und das gewaltigste Abzock-Unternehmen des Menschheitsverlaufs zu entlarven. In seinem zuerst in Englisch erschienen Buch „Tell the Truth & Shame the Devil” (hier zu bestellen) durchbricht er alle strafrechtlichen Tabus. Er schreibt: „Der Holocaust ist die größte Lüge der Geschichte. Deutschland hat keine Schuld am Zweiten Weltkrieg und Adolf Hitler war der einzige Staatsmann der Welt, der die Welt vor der plutokratisch-jüdischen Gefahr hätte retten können, um den unterjochten Planeten wieder zu befreien.”

  Der Autor, Gerard Menuhin, bekannter Filmemacher und Autor, Sohn des weltberühmten Geigers Yehudi Menuhin, bezeichnet die uns aufgezwungene Holocaust-Story nicht nur als die größte Lüge der Geschichte. Er geht mit diesen Enthüllungen an die Öffentlichkeit, gerade weil sein Vater aus der Erlebnis-Generation stammte und die Wahrheit kannte. Und er geht noch viel weiter, als nur die Holo-Lüge allein anzuprangern. Was bislang unvorstellbar war, wurde jetzt von diesem edlen Menschen jüdischer Herkunft offen ausgesprochen – und ein Beben wird folgen. Man stelle sich nur vor, ein berühmter Jude sagt, dass die Hoffnung der Menschheit berechtigt gewesen sei, in Adolf Hitler den Mann gesehen zu haben, der die Welt von der jüdischen Geldherrschaft befreien würde. Menuhin unterstreicht in seinem Buch, dass es den grauenhaftesten und schlimmsten Krieg aller Zeiten brauchte, um die Rettung der Menschheit vor der jüdischen Geldherrschaft zu verhindern. Diese Tatsachen kennen die Aufgeklärten wohl, aber dass ein so prominenter Jude, ein Mensch von edelstem Charakter, dies öffentlich macht, das hätte niemand zu hoffen gewagt.

  Gerard Menuhin schreibt in seinem Buch weiter: „Allein schon die Tatsache, dass man den jüdischen ‘Holocaust’ nicht in Frage stellen darf und dass jüdischer Druck demokratischen Gesellschaften Gesetze aufgezwungen hat, um unerwünschte Fragen zu verhindern – während derselbe angeblich unbestreitbare ‘Holocaust’ ständig propagandistisch aufgewärmt und der Glaube an ihn durch Indoktrinierung gefestigt wird –, verrät schon alles. Sie beweist, dass er eine Lüge sein muss. Warum wäre es denn sonst nicht erlaubt, ihn in Frage zu stellen? Weil dies die ‘Überlebenden’ beleidigen könnte? Weil es ‘das Andenken an die Toten schmäht?’ Kaum hinreichende Gründe, um eine Diskussion zu verbieten! Nein; solche Gesetze wurden verabschiedet, weil die Entlarvung dieser größten aller Lügen Fragen über so viele andere Lügen nach sich ziehen und den Zusammenbruch des ganzen brüchigen Gebäudes heraufbeschwören könnte.”

  Dieses Buch leistet vielleicht den entscheidenden Beitrag, „die größte Lüge der Geschichte” endgültig zu zerschlagen. Menuhin könnte anderen Prominenten Vorbild sein, endlich die Wahrheit zu sagen und dazu beizutragen, die Befreiung der ganzen Menschheit einzuleiten.

  Menuhin weiter: „Während die Völker der Welt sich in endlosen Kriegen aufzehren, werden die Bankster durch dieses Blut-Gold immer reicher. Die Menschen der Welt sind von den für ihre Existenz bedeutsamen Entscheidungsprozessen vollkommen ausgeschlossen worden. Dabei spielt es keine Rolle, in welchem System der Normalmensch heute lebt, ob in einer Demokratie, Republik, Theokratie oder Diktatur. Immer wird die herrschende Elite stärker und reicher, während die für die Wertschöpfung verantwortlichen Bevölkerungen kaum noch überleben können. Hinter den Kulissen kontrollieren ethnische Strippenzieher ihre Marionetten, die sie an die Schaltstellen unserer Systeme gesetzt haben. Wie konnte die Welt in diesem Sumpf versinken? Wer hätte uns dieses Schicksal ersparen können und was können wir heute für unsere Rettung noch tun?”

  Das sind die Fragen, die Gerard Menuhin aufwirft.

  Das Buch besteht aus drei Teilen. Der erste Teil behandelt die Holocaust-Lüge und den sogenannten Täter Adolf Hitler. Der zweite Teil des Buches enthüllt die Aktivitäten der wirklichen Verbrecher und bietet einen historischen Überblick über den Fortschritt ihrer Verbrechen, und wie sie es machen. Vor allem, wie sie ihre Finanz- und Medienmacht für ihre Verbrechen einsetzen. Der dritte Teil behandelt die beiden Weltkriege, die derzeitigen Gesetze gegen die Meinungsfreiheit und die Entstehung des globalen Orwell-Staates.

  Wie gesagt, es handelt sich nicht um irgendeinen Autor, sondern um den Sohn des in den USA geborenen Jahrhundertgeigers Yehudi Menuhin, Baron Menuhin of Stoke d’Abernon. Yehudi Menuhin, obwohl er aus einer alten Rabbiner-Linie abstammte, verurteilte immer schon mit aller Schärfe die Verbrechen des jüdischen Staates Israel im Zusammenhang mit dem Raub Palästinas.

  Um das zu glauben, muss man das Buch gelesen haben!

  Menuhins Buch hat in der Schweiz bereits das erste Holocaust-Beben ausgelöst. Der sich Carlo I. nennende und unter dem Kampfnamen „Fuchs” operierende Ost-Schweizer Holo-Widerständler Marcel Sauder hat wieder begonnen, mit Radiosendungen in einem Umkreis von 500 km Aufklärung zu betreiben. Mit ruhiger Stimme spricht er ins Mikrofon: „Der Holocaust hat gar nie stattgefunden. Das ist die größte Lüge des 20. Jahrhunderts. Höchstens ein paar Zehntausend Juden sind im Zweiten Weltkrieg gestorben und das waren alles Hochverräter und Saboteure, die den Tod verdient hatten.”

  „Der Fuchs”, Marcel Sauder, ist wieder auf Holocaust-Aufklärungs-Sendung gegangen!
  Und was bislang unvorstellbar war, ist tatsächlich geschehen. Obwohl der Schweizerische Israelitische Gemeindebund (SIG) wie ein Sturmwind über die Thurgauer Staatsanwaltschaft hergefallen ist, jetzt richtig gegen den Aufklärer zuzuschlagen, weil das „öffentliche Leugnen des Holocaust klar gegen die Rassismus-Strafnorm verstößt”, wie der Generalsekretär des SIG, Jonathan Kreutner (37) kreischte, ist noch nichts geschehen. Kreutner weiter: „Diesmal muss richtig eingeschritten werden.” Damit spielte Kreutner darauf an, dass der SIG und das Bundesamt für Kommunikation (Bakom) bereits vor einigen Jahren Anzeige gegen Carlo I. erstattet hatten, weil er schon damals die Holo-Lüge über die Funkwellen angeprangert hatte. Die Staatsanwaltschaft Thurgau verurteilte den Aufklärer damals zu einer Geldstrafe von 1000 Franken.

  Nach seiner Verurteilung vor vier Jahren verstummte Carlo I., doch jetzt, seit Erscheinen des Menuhin-Buchs, ist „der Fuchs wieder auf Sendung und er erreicht jetzt mehr Publikum als je zuvor. Er benutzt jetzt Sendestationen in Deutschland, auf der Zugspitze oder dem Feldberg. Damit erreicht er Hörer im Umkreis von 500 Kilometern. Von Tschechien bis nach Italien sind seine Nachrichten zu hören,” meldete die aufgescheuchte Presse in Diensten der jüdischen Organisationen. Und der Judenführer der Schweiz, der berüchtigte Jonathan Kreutner, drohte der Justiz: „Aber wie lange noch? Rassendiskriminierung ist ein Offizialdelikt. Wir gehen davon aus, dass die Thurgauer Staatsanwaltschaft gegen den Funker vorgeht.”

  Doch seltsamerweise ist das derzeit nicht der Fall. Die Staatsanwaltschaft Thurgau windet sich:„Damit wir eine solche Tat strafrechtlich verfolgen, brauchen wir eine konkrete Strafanzeige, welche durch entsprechende Unterlagen belegt ist,” sagt Hans-Ruedi Graf (61), leitender Thurgauer Staatsanwalt. „Es reicht nicht, wenn uns jemand ein nicht näher bestimmtes Tondokument zukommen lässt.” Und was noch seltsamer klingt ist die offizielle Verlautbarung des Bundesamt für Kommunikation (Bakom). Die Sprecherin Silvia Canova (29) sagte: „Wir wissen, dass der ‘Fuchs’ wieder aktiv ist. Ein Verfahren ist derzeit hängig. Das Bundesamt kann den Funker wegen Widerhandlungen gegen das Fernmeldegesetz belangen – nicht aber wegen seiner rassistischen Äußerungen.”

  Wir benötigen Ihre Hilfe, um finanziell durchzuhalten und danken unseren treuen Unterstützern, dass wir wirkungsvoll aufklären können
  Wir nennen Hintergründe und Täter beim Namen. Wir kämpfen für Volk und Heimat.
  Mit Ihrer finanziellen Unterstützung halten wir den Aufklärungskampf durch
  „Der Fuchs” soll nicht zu belangen sein wegen sogenannter „Holocaust-Leugnung”, obwohl er den Holocaust als die „größte Lüge der Geschichte” in seinen Sendungen anprangert? Das gab es noch nicht. Carlo I. gab diesmal keine öffentliche Erklärung ab. Als vor drei Jahren gegen ihn ermittelt wurde, sagte er:„Ich bin ein Patriot. Die Behörden wollen mich fertigmachen.”

  Für die Schweizer Justiz ist der Fall pikant. Gerard Menuhin ist Schweizer Staatsbürger, er müsste also als sehr prominenter Jude wegen seines Buches vor Gericht gezerrt werden. Doch das will sich die Schweizer Justiz offenbar nicht antun, und so sucht sie einen Fluchtweg. Denn welches Motiv sollte ein Jude haben, Adolf Hitler nicht nur als den Erlöser der Menschheit von der jüdischen Geldherrschaft zu bezeichnen, sondern ihn mit unwiderlegbaren Fakten von den widerlichsten Holocaust-Anschuldigungen freizusprechen? Gerard Menuhin ist Jude, der Sohn des Yehudi Menuhin, wie schon dargelegt. Der Name „Yehudi” heißt übersetzt „Judäer, Jude”. Wer also so eng mit dem Judentum verwurzelt ist wie der Vater von Gerard Menuhin, der kann kein „Nazi” sein, was üblicherweise den Aufklärern immer unterstellt wird, wenn sie die Wahrheit über Hitler sagen.

  Und wenn Menuhin nicht vor Gericht kommt, wo er doch mit seinen Aussagen viel weiter geht als Carlo I., dann kann „der Fuchs” (Zorro) erst recht nicht gerichtlich fertiggemacht werden. Ein Dilemma für die Weltlügner. Ein Beben beginnt zu wirken, die Freiheit der Menschheit ist wieder möglich geworden.

 30. Iohannis e terminat. S-a aflat că a primit un milion de euro de la Cătălin Teodorescu. Deputatul a scăpat astfel de cătușele DNA

  Președintele României, Klaus Iohannis e terminat. A ieșit la iveală că a primit un milion de euro, bani negri de la deputatul șpăgar, Cătălin Teodorescu. Așa se explică motivul pentru care deputatul a scăpat a doua oară de cătușele DNA.

  Deputatul PNL, ex PDL, Cătălin Teodorescu are imunitate la DNA pentru că a cotizat la campania electorală a lui Klaus Iohannis.

  Pentru că l-a finanțat la negru pe președinte, deputatul a scăpat de două ori la rând de cătușele DNA, în dosarul ANRP în care este acuzat de luare de mită împreună cu Ioan Ioltean.

  În 3 decembrie 2014, Cătălin Teodorescu a scăpat de ghearele procurorilor DNA. Un vot a făcut diferența între reținere și arestare și respingerea cererii.

  La acea vreme, Corneliu Vadim Tudor a făcut declaraţii şocante: Individul ţeapăn, care răspunde la numele Klaus Iohannis, a primit „bani negri” de la afaceristul sas, stabilit în Germania, Michael Schmidt – acesta, asociat cu alţi profitori, i-a livrat lui Klus Iohannis, înaintea primului tur şi între cele două tururi de scrutin, cel puţin 4.000.000 de euro. A primit „bani negri” de la deputatul penal Cătălin Teodorescu – peste 1.000.000 de euro. Uns cu toate alifiile, acesta i-a filmat, în toiul târguielilor, şi pe Klaus Iohannis, şi pe Vasile Blaga, înregistrările fiind cu mult mai explozive decît cele din Dosarul Bercea Mondialul. A primit „bani negri” de la toate Filialele PNL+PDL, câte 50.000 de euro.

  Nici până la această oră Klaus Iohannis nu a negat în vreun fel aceste informații. Pur și simplu le-a ignorat poate pentru că nu are cum să le nege.

  Cătălin Teodorescu, colegul de șpagă al lui Ioan Oltean, a fost scăpat miercuri, a doua oară de arestare de colegii din Parlament. Dacă în urmă cu un an de zile a fost scăpat pentru un singur vot, azi, deputatul PNL a scăpat de arestare pentru că deputații au dat bir cu fugiții ca să nu mai fie cvorumul necesar de ședință.

 31. Romania, cel mai puternic pol energetic al lumii !!!
  16.3KSHARES SHARE TWEET SHARE EMAIL COMMENTS
  Cercetătorii japonezi au declarat că în România se află cel mai puternic pol energetic din lume, Vârful Omu. Echipa de japonezi care a avenit în România și a realizat măsurători în acest sens, s-a deplasat și în Buzău, în Țara Luanei sau Poarta lui Dumnezeu.

  Au fost surprinși să constate că polul energetic din județul Buzău, se clasează pe locul trei în lume, ca putere energetică. Luana, în sumeriană înseamnă oamenii lui Anu. Anu era zeul suprem al sumerienilor, al cărui simbol era soarele cu razele în formă de zvastică. Pe teritoriul României s-au descoperit multe artefacte aparținând civilizației sumeriene.

  Tăblițele de la Tartaria sunt protosumeriene, adică sunt cu 2000 de ani mai vechi decât orașele sumeriene. Zeii sumerieni au coborât din cer, cu mașinile lor zburătoare și au dominat civilizațiile de pe Pământ. Perioada a fost numită dinastia zeilor. Cercetătorul american Rob Balard susține că Potopul a avut loc în Marea Neagră, care înainte a fost un lac cu apă dulce. Mediterana a inundat acest lac, prin strâmtoarea Bosfor. În urma Potopului, s-a format Marea Neagră. Triburile din această zonă au migrat spre Eufrat, Nil și Tibru, iar marii zei au plecat cu navele lor zburătoare.
  Prima țară a lui Anu a fost pe actualul teritoriu al României. În zona Bozioru, sunt zile în care factorii electromagnetici întrunesc condițiile necesare producerii unor fenomene paranormale. În perioada 1978-1981 au fost efectuate măsurători de către specialiști din armată. Fenomenul de ceață albastră, pe lângă fascinație, trezește și un sentiment de teamă. Este vorba despre apariția unui vortex, care crează un tunel energetic turbionar, care aspiră persoanele aflate în raza de acțiune a acestuia.

 32. multe lucruri interesante se pot spune despre alianta-fuziune intre PDA-PFP … 1. „CARTITA” Chirtoaca a devenit membru si al noului partid PPDA … deocamdata va fi ca un fel de „presedinte de onoare” , un „tatuc” din umbra al partidului … in schimb fostul vicepresedinte al PFP Alexandru Slusari devine unul din vicepresedintii PPDA … in acest fel se poate vorbi fara teama de a gresi de o recunoastere pe deplin a continuitatii PPDA din PFP . cum PFP era un partid de centru-stanga – „liberalism social , un fel de social-democratie – trebuie sa intelegem ca si PPDA este un partid de centru-stanga . 2. cum „CARTITA” ramine in noul -vechi partid plus Slusari viceprezident , Nastase recunoaste oficial si adeziunea sa la serviciile de informatii ruse . este clar acum ca nu vorbim doar de o simpla cumparare a unui partidut de la „CARTITA” Chirtoaca ci si de o congruenta spirituala intre cele doua parti … vorba aia … ” cine se aseamana , se aduna” …

 33. E o tradare evidenta a revoltei populare, care trebuia transformata in Revolutie.
  Acum nu va mai fi, s-a destrama complet, iar noul partid te-i mira de a nimeri in Parlament – poporul nu va ierta tradarea.

 34. vesti din ce in ce mai rele pentru fuherul Putin … „Prețul petrolului se îndreaptă spre cel mai scăzut nivel din ultimii 11 ani …

  Cotația barilului de petrol a scăzut luni pentru a șaptea ședință consecutivă, apropiindu-se de cel mai scăzut nivel din ultimii 11 ani, pe fondul creșterii îngrijorării potrivit căreia supraoferta de pe piața mondială ar putea să se agraveze în lunile următoare din cauza unui război al prețurilor între OPEC și producătorii de petrol care nu fac parte din OPEC, informează Reuters.

  La Bursa de la Londra cotația țițeiului Brent a coborât cu 3,4%, ajungând pentru prima dată după luna decembrie 2008 sub nivelul de 36,70 dolari per baril, în timp ce la Bursa de la New York cotația barilul de țiței West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 2,5% până sub 34,70 de dolari.

  În prezent, țițeiul Brent se tranzacționează la un preț cu doar 50 de cenți peste minimul de 36,20 dolari per baril stabilit în timpul crizei financiare mondiale din 2008. În situația în care petrolul Brent va doborî acest prag atunci va fi vorba de cel mai mic preț al petrolului înregistrat de la mijlocul lui 2004. În cazul țițeiului WTI, prețul minim atins în timpul crizei financiare din 2008 a fost cel de 32,40 de dolari per baril.

  ‘Petrolul este supus la presiuni în condițiile în care absența unor reduceri de producție din partea OPEC înseamnă că supraoferta va continua’, a declarat Amrita Sen, analist la centrul de reflexie Energy Aspects.

  Ambele prețuri de referință de pe piața petrolului au scăzut în fiecare zi după ce la finele reuniunii ministeriale din 4 decembrie Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a anunțat că decis să nu modifice plafonul oficial de producție. În ultimul an, statele membre OPEC au pompat o cantitate record de petrol pe piață în încercarea de a-i determina pe producătorii cu costuri mari, cum sunt companiile americane care produc petrol de șist, să iasă de pe piață. Supraoferta de petrol ar urma să crească și mai mult la începutul anului viitor când Iranul, al doilea mare producător din cadrul OPEC, va putea să-și majoreze propria producție odată cu ridicarea sancțiunilor internaționale.

  ‘Pe lângă cantitățile scoase din capacitățile de stocare, Iranul va putea să-și majoreze exporturile de petrol și condensat cu maxim 700.000 de barili pe zi până la finele lui 2016’, au apreciat analiștii de la BMI Research. De asemenea, analiștii de la Morgan Stanley au estimat că anul viitor oferta de petrol a OPEC ar urma să crească cu un milion de barili pe zi, ceea ce va pune noi presiuni asupra prețurilor.

  Cu toate acestea, anterior producătorii de petrol din zona Golfului Persic și Rusia au avertizat că nu își vor reduce producția nici măcar în situația în care prețul barilului de petrol va coborî până la 20 de dolari.

 35. Platforma Civica Demnitate si Adevar ca miscare doar civica si nu politica nu avea ce sa caute in sondajele aparute recent … a fost o grava eroare din partea „sondorilor” menita a produce confuzie si un castig evident pentru un „actor” stiut de toti … multi participanti la sondaj scirbiti de politica moldoveneasca si-au indreptat raspunsurile spre o grupare stiuta ca fiind civico-apolitica … e ca si cum „sondorii” au comparat mere cu pere sau automobile cu rachete cosmice . astfel intregul esafodaj al acestor sondaje este fals si mincinos . de abia acum la un urmator sondaj se vor clarifica lucrurile , cand cu adevarat exista un partid DA. cine isi inchipuie ca partidul DA va prelua 100% din cei care declarau in acele sondaje false ca ar „vota” – de fapt oamenii se gandeau la sprijin mai mult decat la o votare propriu-zisa – cu platforma civico-apolitica DA , se inseala amarnic … sondajele viitoare – repet – vor arata o scadere semnificativa a noului competitor pe scena politica , adica partidul DA , versus platforma civica DA … Nastase va avea un soc mare cind va descoperi acest lucru … poate e si mai bine ca a aparut acest partid vechi-nou PPDA … prea se ascundeau derbedeii in spatele apolitismului de opereta , de unde era usor sa se arate mari arhangheli ce lupta impotriva clasei politice corupte si mafiotizate . abia acum pornesc si ei de la linia de start politica … iar cand vor incepe si greselile si cazurile de coruptie si pe la ei se va lamuri lumea cu cine are de a face .

 36. incet-incet obiectivele Platformei DA si ale Partidului DA se vor indeparta de la zi la zi … dintr-un motiv simplu . e simplu a veni de pe linie apolitica si sa critici totul si pe toti la gramada … Partidul DA ca … partid politic , va trebui sa faca compromisuri , sa primeasca transfugi corupti de la alte partide , adica sa-si vada de jocurile politice . ruptura este inevitabila oricit s-ar intarzia lucrul acesta … astfel Papusarul din spatele scenei va trebui sa renunte la una din cele doua jucarii , pentru a nu se anihila singure intre ele … cum speranta este ca partidul DA sa obtina citeva mandate in viitorul Parlament , care apoi pot fi jonglate in propriul interes al Papusarului Topa – si aici ma refer la scaparea de justitie sau afaceri de milioane de euro si dolari – renuntarea la platforma civica mi se pare inevitabila . deci Platforma DA are zilele numarate ! ramine „finul” sa duca stafeta diversiunii DA pe mai departe , dar in politica mare , daca se poate … ca doar acolo e laptele si mierea si nu in strada alaturi de vagabonzi !

 37. Partizanatul Platformei DA cu forte di KGB este o manevra rusinoasa murdara antipopulara si antinationala. Scopul ei de de a stopa lupta poporului pentru eliberarea nationala definitiva – nu intimplator in fruntea partidului „nou-nout” s-au plasat persoane antiromaneti
  de tipul lui Slusari, Pavlovschi si evreica Inga Grigoriu.

 38. sa citam dintr-un scrib al platformistilor …Sergiu Lisenco . omul starneste un haz general de parca am urmari o comedie la tv … „Dar de ce atâta critică din partea presei? Dacă în Moldova curg râuri de lapte şi lumea o duce atât de bine, de ce a apărut această mişcare? Care a adunat în piaţă oameni şi nu puţini. Şi nu contează cine e în fruntea mişcării şi partidului! Uite că ăştia au fost cei mai îndrăzneţi. La fel cum au fost în 2013 şi cei de la PLR, neţinând cont de criticele şi consecinţele care au urmat, datorită lor am semnat Acordul de Asociere!

  Poate datorită acestui Partid Demnitate şi Adevăr, ne vom integra în UE şi de ce nu, ne vom uni cu Ţara Mamă?” … articolul e mai larg si abunda in balbaieli penibile … „de ce atata critica in randul presei”? … dar ce ar vrea gugumanul ? valuri de aplauze si urale ca pe vremea CCCP ? pentru ca multe lucruri au fost dubioase inca de cand aceasta Platforma a inceput sa actioneze . iar multe zvonuri au fost confirmate de trecerea timpului . cine credeti ca a salutat cu mare caldura aparitia noului partid DA ? Strelet , yes-manul lui Filat , liderul PLDM … de unde vine aceasta bucurie la PLDM , cand ii apare un contracandidat politic masat in mare pe culoarul tau electoral ? nici o logica , nici o explicatie … si sa punctam : 1. hotarirea luata clar de Platforma DA era sa ramina in afara politicii … NU a facut-o ! mai de neinteles a fost preluarea unui partidut dubios condus de un individ dubios … Nicolae Chirtoaca , zis si „Cartita” – fost membru de baza si al regimului comunist Voronin , caci altfel nu ajungea ambasador in SUA . deci sa te inhaitezi cu un asemenea personaj te descalifica imediat si din toate punctele de vedere ca fiind democrat si pro-europenist .

 39. 2 . … „Dacă în Moldova curg râuri de lapte şi lumea o duce atât de bine, de ce a apărut această mişcare?” spune acest Lisenco . fals ! „aceasta miscare” nu a aparut din cauza coruptiei si saraciei in Moldova . „miscarea” a aparut cu alte interese obscure , care tin de salvarea de la puscarie a unora sau interese politice ale altora … „miscarea” nu a facut altceva decat sa calareasca valul nemultumirii populare in propriul sau interes necurat . 3. „Şi nu contează cine e în fruntea mişcării şi partidului!” … aici scribul analfabet stirneste un haz nebun . cum adica nu conteaza cine e in fruntea miscarii si a partidului , ambele DA ? doar unul grav bolnav mintal poate afirma asa ceva ! insemneaza ca orice criminal , violator ,corupt sau agent al serviciilor straine poate fi lideras , ca asta nu conteaza si nu intereseaza pe nimeni … deci asta e reforma actualului regim mafioto-oligarhic dupa mintea platformistilor ? un bandit „bun” care sa inlocuiasca un bandit”rau” ? declaratia acestui personaj sinistru – Lisenco – este cutremuratoare cu adevarat ! 4 . „Poate datorită acestui Partid Demnitate şi Adevăr, ne vom integra în UE şi de ce nu, ne vom uni cu Ţara Mamă?” … aici dupa ce ne spune saltimbancul Lisenco nu iti ramine decat sa mergi la culcare … afirmatia este atat de gugumanica si sforaitoare ca iti vine sa te stropesti cu apa rece pe fata ca sa te trezesti parca dintr-un vis . iata cine va face Unirea … Partidul Forta Poporului Kagabist ! sa cazi pe jos de ras … e plina conducerea acestui partid rebotezat in PPDA de statalisti , agenti ai rusilor si romanofobi dar iata cine va face si integrarea in UE si Unirea cu Tara Mama … nu mai ramine de intrebat daca cele doua infaptuiri marete vor fi la pachet sau separat ? penibil , fratilor …

 40. la asa de mari gugumanii ce le declara Lisenco platformistul , mai vine cu una … ia ascultati aici ce spune scribul minunatei si prea-curatei Platforme – Partid DA sau ce o mai fi ea : „Personal nu cred că Chirtoacă este agent GRU, cum nici de Roşca nu cred că este agent KGB.

  Dar Chirtoacă a fost ambasador şi asculta de regimul Voronin, toţi ambasadorii asta fac. ” … acest Lisenco actioneaza ca un spalator public la comanda stapinului … Chirtoaca din „cartita” devine Ileana-Cosinzeana iar Rosca un Fat-Frumos in „adormire” … mai mult … Chirtoaca a facut bine ca a acultat de Voronin ca asa trebuia . nu mai conteaza faptul de a fi fost ambasadorul regimului comunist Voronin . cred ca merita si o medalie Chirtoaca , nu stiu daca o fi mai reusit sa o ia de la dinozaurul sovietoid voronian . poate il medaliaza in schimb Platforma DA si Nastase , cine mai stie ?

 41. iata deci cine se pregateste sa faca „integrarea” in UE si chiar Unirea cu Tara … prietenii lui Chirtoaca-Cartita , ai lui Rosca-KGB si ai lui Voronin dinozaurul rosu fara de moarte ! doar Dodon si Usatii mai lipsesc din circul aista …

 42. iata ce era si cu inflatia de uniforme militare si paramilitare la adunarile Platformei DA … de unde vom vedea ca preluarea Partidului Forta Poporului de catre PDA era aranjata de multa vreme … cine credeti ca era unul din viceprezidentii PFP a lui Chirtoaca-Cartita ? pe linga Alexandru Slusari care e viceprezident si la noul-vechi partid PPDA … iata cine : preşedintele Asociaţiei Militarilor în rezervă în RM Eduard Roşca .

 43. iata cine mai era viceprezident al PFP-Chirtoaca zis Cartita … un anume dubios Constantin Lazari … citam : ” Acuzaţii de corupţie în cazul unor candidaţi la şefia CNA …

  În legătură cu faptul că dl Constantin Lazari şi-a înaintat candidatura la funcţia de Director al Centrului Naţional Anticorupţie şi în mass-media a fost difuzată informaţia precum că dumnealui activează în calitate de jurist principal al Transparency International — Moldova (TI-Moldova) ţinem să precizăm următoarele: Constatin Lazari a activat în TI — Moldova în calitate de jurist la Linia Fierbinte în perioada 2006-2011. În noiembrie 2011 Comisia de etică a TI-Moldova a constatat că dl Constantin Lazari a solicitat de la 11 beneficiari ai Liniei Fierbinţi a TI-Moldova mijloace băneşti în sumă de 27500 de lei pentru oferirea serviciilor de consultanţă, în timp ce, conform condiţiilor contractului de muncă încheiat cu dlui, aceste servicii urmau să fie prestate clienţilor gratis, remuneraţia fiind achitată de TI-Moldova.

  Consiliul Coordonator al TI-Moldova a pus în discuţie datele constatate de Comisia de etică, stabilind că dl Constantin Lazari a încălcat flagrant normele etice ale TI-Moldova, prevederile Contractului de asistenţă juridică încheiat cu TI-Moldova, fapt prin care a prejudiciat imaginea organizaţiei şi a compromis calitatea de membru al acesteia.

  Prin prezenta TI-Moldova atrage încă o dată atenţia membrilor Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului Republicii Moldova asupra candidaturii dlui Constantin Lazari şi asupra faptelor comise de dlui în perioada activităţii sale în TI-Moldova, şi solicită mass-media să ia în considerare informaţiile menţionate în prezenta Declaraţie.”

 44. trebuie amintit ca Nicolae Chirtoaca-Cartita si al sau PFP nu mai exista decat pe hartie … doar ca sigla . mare parte din membri si liderasi au fugit la partidul lui Leanca – PPE … la timpul respectiv conducatorul dizidentilor din PFP spunea : „Constantin Ciorba a menționat că înainte de a lua decizia de a părăsi formațiunea politică, președinții și vicepreședinții organizațiilor teritoriale au avut o discuție cu preşedintele partidului „Forţa Poporului”, Nicolae Chirtoacă. „Preşedintele Chirtocă a fost informat, nu am avut contradicţii la acest capitol. Poate chiar în viitor şi el va adera la PPEM”, a menţionat Ciorba.” … deci inca putin si se trezea Leanca-europeanul si cu o „Cartita” in partid … problema e cate alte „cartite” mai mici o fi ajuns cu acel val si in PPE ? de reamintit ca PFP era partid de centru-stanga iar PPE se declara de centru-dreapta … sa fim seriosi !

 45. mai mare hazul decat plinsul … „Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat legea care fixează salariului minim în Rusia la nivelul a 6.200 de ruble (cca. 80 euro), începând cu dată de 1 ianuarie 2016.” … penibil ! iata cine se cracaneaza peste tot mapamondul in mod aventurist si militarist ! o tara in care salariul minim este de … 80 de euro . Africa subsahariana … Somalia si Eritreea …

 46. mai mult … „Conform previziunilor Korn Ferry – Hay Group, companiile ruseşti vor majoră salariile în 2016 cu o medie de 7%. În acelaşi timp, inflaţia, potrivit prognozei, se va ridică la 14,5%, ceea ce înseamnă că nivelul real al salariilor va scădea cu 7,5%.” … deci ca la radio Erevan … nu se da , ci se ia ! jalnic !

 47. in atentia lui Dodon si Usatii … „Regiunea transnistreană exportă în Uniunea Europeană de patru ori mai mult decât în Uniunea Vamală …

  Uniunea Europeană rămâne cea mai importantă piață de desfacere pentru regiunea transnistreană. Potrivit datelor publicate de pretinsul Serviciu Vamal al Regiunii în acest an volumul mărfurilor exportate în UE au ajuns la valoarea de 183,8 milioane de dolari față de 45,6 miliolane în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.
  În același timp oficial, Tiraspolul pledează pentru apropierea de Rusia și integrarea în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.
  În luna noiembrie a acestui an volumul comerțului extern din regiune a scăzut cu 1/3 (60,6 milioane de dloari), comparativ cu perioada similară a anului trecut, constituind 124,9 milioane de dolari SUA.
  În primele 11 luni volumul comerțului extern al regiunii a scăzut cu 1/4 față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel în acest an agenții economici din regiune au efectuat operațiuni comerciale în valoare de 1,603 miliarde de dolari.
  Din volumul total al comerțului extern, exporturile s-au diminuat cu 17%, iar importurile cu 29,7%.”

 48. Şi totuşi de ce îi este frică lui Ghimpu de Sturza?
  Şi totuşi de ce îi este frică lui Ghimpu de Sturza?
  Sursa: 3idei.wordpress.com Foto: jurnal.md 4092 15.12.2015 15:48
  Am fost cu toţii martori la declaraţiile domnului Ghimpu, acesta a spus că nu are nimic personal cu Ion Sturza, dar că şi-ar dori ca fostul premier să vină în Republica Moldova şi să „muncească”, iar mai apoi să aspire la funcţii înalte în stat.

  „Domnului Sturza întotdeauna-i place să se urce pe ‘calul bălan’. Las să vină să muncească, ca mine, 26 de ani.”

  Ghimpu minte fără simţ deja! Care 26 de ani domnule? Dacă acum e 2015, asta ar însemna 1989, cea mai tare glumă a “unionistului” din Coloniţa. Eu l-am cunoscut pe Ghimpu prin 2003, era el, ştampila, maxim 10 membri de partid şi un câine negru cu care mai venea la protestele organizate de PPCD. Şi nu la toate, la multe din ele venea singur cu câinele şi mereu făcea glumiţe în stilul său caracteristic. Dar în rest nu prea auzea lumea de el şi de marile sale lupte pentru binele poporului român. Aşa că tovarăşe Ghimpu lasă-ne cu lupta de 26 de ani, numai de vreo 8 ani ”te lupţi” pentru binele financiar a clanului liberal, că pentru ţara cam nu prea ai făcut mare lucru.

  Ar trebui să mulţumeşti în fiecare zi şi de fiecare dată în parlament tovarăşului Voronin, care fiind un lup bătrân a ştiut cum să mintă europenii şi americanii în 2005, promiţându-le că dacă îl conving pe Roşca să-l voteze, Voronin ne va integra în Europa şi NATO. Datorită lui Roşca ai maşini bune, apartamente luxoase, „podrugă frumoasă” ceea ce nu-şi pot permite adevăraţii unionişti şi luptători pentru ţară. Şi e clar de ce lui Ghimpu nu-i convine venirea lui Sturza. În primul rând pierde electoratul, nu că tare are nevoie de ei, dar totuşi cât eşti pe cal bălan, mai vin bani în conturile clanului şi eşti sigur că CNA-ul nu te atinge. Plus că şefului, ăla căruia Ghimpu îi este devotat, i-ar da planurile peste cap venirea lui Sturza…

  Aşa că tovarăş Ghimpu lasă-ne te rog şi nu mai minţi. Noi ştim că „n-ai furat un bănuţ de la stat şi că tare te interesează de unde are bani Sturza”. UN proverb pentru dumneavoastră spune: când lupii tac se aud javrele.

  Sursa: Sergiu Lîsenco

 49. Năstase: Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” va face coaliţie cu toate partidele pro-europene și pro-reforme … interesant ! pina mai ieri striga impotriva partidelor mafioto-oligarhice care isi spun in mod fals ca fiind „pro-europene” iar acum pur si simplu se auto-invita la „coalitii” cu aceste … daca e un os de ros la guvernare , trebuie sa ne sacrificam pentru „popor” ! incepe ruptura mare intre Platforma DA si Partidul DA … „cu toate partidele pro-europene” spune Nastase . deci si cu Filat si cu Plahotniuc … si atunci de ce au mai chemat lumea in strada ? sa-si faca pe spinarea prostimii cele multe o baza politica ?

 50. LOVITURA MORTALA DATA DE SUA RUSIEI ! PETROLUL LA SUB 30 DE DOLARI BARILUL ? … „SUA: Republicanii anunta un acord istoric pentru ridicarea interdictiei privind exportul de petrol. Ridicarea embargoului va avea efecte masive pe piata petrolului …

  Liderii Congresului american au convenit sa elimine interdictia veche de 40 de ani care viza exporturile de petrol, o miscare considerata imposibila in urma cu doar cateva luni si care reflecta schimbarile generate de boomul industriei petroliere in SUA, scrie The Wall Street Journal.

  Aceasta masura se afla in centrul unui pachet anuntat de liderii republicani marti noaptea si care vizeaza cheltuielile si legislatia fiscala. Democratii nu au confirmat inca acordul, care are nevoie de aprobarea Camerei si a Senatului si de semnatura lui Barack Obama.

  In cazul in care se ajunge la promulgarea legii, se va anula interdictia exporturilor de petrol, o prioritate pentru republicani si industria de profil, dar se vor promova si o serie de masuri de sustinere a energiei regenerabile cerute de democrati.

  Mai mult de zece companii, printre care Continental Resources si ConocoPhillips, fac lobby de peste doi ani pentru anularea interdictiei, argumentand ca in acest fel se vor elimina distorsiunile pietei, se va stimula economia americana si va spori securitatea nationala a SUA.”

Comments are closed.