La Ziua națională a tuturor românilor au venit în Scuarul Europei cei mai frumoși oameni (si video)

DSC_6738IMG_6218

 

 

 

 

 

 

La acțiunea organizată de componentele Consiliului Unirii au fost invitați toți cei având conștiința de român, care trebuie să fie, implicit, unionist. În R.Moldova acest fenomen este puțin altfel, dar lucrurile se vor schimba. Cei care au luat cuvântul, printre care Anatolie Caraman, Virgil Mândâcanu, Valeriu Cosarciuc, Dumitru Osipov, Ilie Bratu, Gheorghe Maxian, Ala Mârza-Turbal, Vitalia Pavlicenco, au spus apăsat și ferm că soluția de salvare acestei populații este Reunirea cu România, inclusiv în baza dreptului popoarelor de a fi împreună.

IMG_6223Au evoluat artiști care au interpretat cântece despre România, istoria Țării noastre, despre popor, limbă și viitorul românilor. Le mulțumim tuturor.

IMG_6297A avut loc o depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare DSC_6694și Sfânt. Au fost unioniști din mai multe raioane ale celui de-al doilea stat românesc.

O prezență deosebită a fost cea a trei reprezentanți ai Mitropoliei Basarabiei, care sunt atașați dintotdeauna obiectivului de reîntregire a românilor și, pentru asta, le exprimăm recunoștință.

Noi, românii, avem un trecut comun, acum avem un prezent greu, dar vom avea un viitor comun și fericit împreună, din nou!

Vitalia Pavlicenco

Pozele de la manifestarea organizata de componentele Consiliului Unirii pe 1 Decembrie 2016 pot fi descarcate aici: https://photos.google.com/share/AF1QipP4I9scfbK18biiNqopDCpW3kT5ODa3pXuvSeoTN_ccH0ZxrCHsiJX4f-4fuezWqw/photo/AF1QipNjOrEZG9e2ATdK_DrVdWd8BR1U2cAZKEg-TtXY?key=d3RrR2JjcmRsTXpydDB3c01sTzF4WlNxYXctbWNB

DSC_6582DSC_6597IMG_6247

 

 

 

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. trebuie felicitati toti participantii la aceste manifestari de 1 decembrie … felicitari si membrilor PNL !

 2. „NATO a invitat Muntenegru să devină al 29-lea STAT MEMBRU” … de salutat si acest lucru ! ce e mai important pentru Moldova este alt lucru : „Miercuri, Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să emită o declaraţie cu privire la perspectivele de extindere, care va include o menţiune despre Georgia, a anunţat la o conferinţă de presă la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

  „Intenţionăm să facem o declaraţie mâine privind politică uşilor deschise, în special în ceea ce priveşte Georgia”, – a spus el.
  Stoltenberg a refuzat totodată să comenteze cu privire la conţinutul declaraţiei, menţionând că această „încă se discuta”.

  Georgia aşteaptă noi semnale privind începerea discuţiilor de aderare la Alianţa în timpul summit-ului NATO de la Varsoviade anul viitor. În acelaşi timp, despre Muntenegru se susţine că va fi aproape sigur invitat oficial să adere la NATO.” … daca declaratia data de NATO in privinta aderarii Georgiei va fi solida si explicita se va face un pas urias fara indoiala … se va trece o linie rosie pe care multi o credeau imposibil de trecut in conditiile ocupatiei ruse din Osetia de sud si Abhazia … indirect o declaratie ferma pentru aderarea Georgiei , ar schimba radical si situatia Moldovei care are si ea probleme cu un teritoriu sub ocupatie rusa . sa vedem acesta declaratie a NATO mai intii …

 3. politica imperialista si aventurista a fuherului Putin incepe sa aduca mari deservicii Rusiei si poporului rus … iata ca in urma doboririi avionului rusesc de catre armata turca , relatiile Rusia-Turcia au devenit mai proaste ca niciodata … politica fantasmagorica neo-otomanista a lui Erdogan se termina lamentabil si ea … Turcia aflata in conflict cu Rusia trebuie sa o vireze total spre o apropiere de UE si o colaborare mai buna cu NATO al carei membru este . deja vom asista la crearea la Marea Neagra a unei puternice axe anti-rusesti Turcia – Ukraina – Romania – Bulgaria … regimul-marioneta de la Tiraspol este terminat … visurile gugumanice ale lui Dodon si Usatii au luat si ele sfirsit in urma evolutiilor rapide geopolitice cauzate de erorile grave comise de Putin …

 4. nervozitate maxima la Moscova cauzata de inevitabila de acum aderare a Muntenegrului la NATO … „Rusia va anula proiectele comune cu Muntenegru daca aceasta tara se alatura NATO, a declarat un senator rus, potrivit RIA Novosti, citata de Reuters.

  Viktor Ozerov, seful comitetului pentru aparare si siguranta sin Consiliul Federatiei Ruse, a spus ca vor fi anulate inclusiv proiectele din domeniul militar.

  Moscova se opune oricarei largiri NATO in fostele tari comuniste din estul si sud-estul Europei.” … rusii ramin tot mai singuri pe tabla de sah a politicii internationale !

 5. Opozantul rus Aleksei Navalnîi a prezentat o investigaţie despre imperiul de afaceri al procurorului general al Rusiei … https://www.youtube.com/watch?v=eXYQbgvzxdM

 6. Cineva nu permite formarea unei singure mişcări unioniste! Cineva şi-a făcut monopol din din treaba aceasta, se simte bine şi face marşuri de ochii lumii şi ai cuiva.

 7. Sa dea bunul Dumnezeu sa se faca unirea cat mai curand. Noi romanii din America ne dorin mult re-unirea cu Basarabia. Frati Basarabeni ! Nu ascultati la acesti tradatori de neam – acesti Dodonisti si Voronisti care si-ar vinde si pe muma lor pentru fotolii ai putere. Acesti communisti au tradat neamul romanieac si in 1940. Cand sovieticii au rupt Basarabia din trupul Romaniei. Ei au aplaudat acest gest tiranic. Veniti acasa. Cereti unirea cu tara. Noi suntem acelasi popor, iar hotarele temporare nu vor putea niciodata sa distruga adevarul istoric. Basarabia este inima ranita a patriei Romane . Unire !

 8. iata ca si altii confirma parerile mele de mai sus privitoare la o adevarata politica impotriva propriei tari duse de fuherul Putin … actiunile regimului fascist putinist par din ce in ce mai disperate si negindite , masuri care aduc grave deservicii poporului rus ! … „După Turcia, este rândul Chinei. wPolityce.pl proroceşte Rusiei scenariul balcanic …

  Conceptul de „sfere de influenţă”, la care adera Kremlin cu atâta înverşunare, este învechit, spune expertul în finanţe polonez Jerzy Belevich. În articolul sau din wPolitice, acesta vorbeşte despre faptul că fiecare nouă acţiune a preşedintelui rus îi aduce noi probleme. Moscova a pierdut aliaţii din Europa, s-a certat cu Turcia, şi mai devreme sau mai târziu va pierde şi sprijinul Chinei.

  „De zeci de ani auzim despre excelentele strategii ale ruşilor, care de multe ori au fost comparate cu şahul” – scrie pe site-ul wPolitice.pl Jerzy Belevich. Politică acestui stat se termină întotdeauna cu „mutarea drastică: Şah şi Mat”. Rusia ştia ce să sacrifice pe tablă de şah geopolitică. Iar partida avea loc în conformitate cu contextul ordinii mondiale, „Rusia este o putere terestră, SUA – putere care controlează oceanele”.

  O astfel de împărţire a lumii este incredibil de convenabilă pentru „hegemonul uscatului”, spune autorul. La urmă urmei, în viziune alui Puţin, acst lucru oferea Rusiei dreptul de a controla sferele de influenţă în Europa de Est şi Asia Centrală. „Cu toate acestea, un astfel de concept, convenabil în trecut, ar fi trebuit aruncat de mult la coşul de gunoi al istoriei, după ce pe „uscat” au avut loc mari transformări odată cu naşterea şi dezvoltarea competenţelor economice a Chinei. La urmă urmei, China, nu Rusia, oferă acum comerţului mondial un nou Drum al Mătăsii care leagă coridoare de transport din Asia şi Europa”, – subliniază autorul.

  Evoluţiile recente de la graniţa Turciei şi Siriei indică şi alte erori ale jocului de şah al lui Putin. „De fapt, el joacă şah sau dame?” – se întreabă Belevich. „Pentru că iniţiativa militară rusă din Orientul Mijlociu a complicat foarte multe situaţia politică din regiune, şi foarte repede s-a dovedit contrară intereselor Rusiei”, – a adăugat el.puţin la masă

  După ce un avion de vânătoare turcesc a doborât un bombardier rusesc, este suficient să ne aruncăm o privire pe harta pentru a înţelege că Rusia ar putea pierde spijinul sau din mediterana din cauza invaziei în Siria. Iar Turcia, care are sub control Bosforul, vrea să-i fie respectate interesele la frontieră siriană, precum şi în bazinul Marii Negre. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că Ucraina, de asemenea, cel puţin temporar, a primit în faţă Turciei un aliat puternic în conflictul cu Rusia.

  „Paradoxal, dar Putin plăteşte fiecare greşeală a să cu atragerea asupra Rusiei de noi şi noi probleme economice”, – spune expertul. Sancţiunile impuse împotriva Turciei, aprofundează recesiunea din Rusia. De asemenea, acestea conduc la creşterea nervozităţii şi a sărăciei din Cecenia până în Georgia, Armenia şi Azerbaidjan.

  Autor polonez este convins că proiectul „Turkish Stream” poate fi uitat, precum şi planurile de a construi o centrală nuclera în Turcia. „Ei bine, sunt alte 30-40 miliarde de dolari pierdute de Rusia. Ghinion! Ai impresia că Puţin joacă „Monopoly” şi la fiecare aruncare de zar este nevoit să staţioneze în zonele cu pagubă”- observă ironic autorul.cale ferată

  Proiect chinez Drumul Mătăsii nu are nicio legătură cu conservarea sferei de influenţă a Rusiei în Asia Centrală. Ţările din regiune deja au început să coopereze direct cu China, inclusiv în sectorul energetic, până de curând aflat sub influenţă Rusiei.

  Belevich sugerează că mai devreme sau mai târziu, şi în această regiune va apărea agitaţia, iar relaţia dintre vecini – Rusia şi China – se va deteriora. „Şi apoi ce urmează? Izolarea totală a Rusiei? Sărăcia şi „balcanizarea” spaţiului post-sovietic? Este ceea ce îşi doreşte Puţin pentru prietenii lui? Opţiunile pentru eventualele manevre ale Rusiei pe arena internaţională în mod inevitabil se epuizează rapid „- conchide Jerzy Belevich.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *