Voi cere dreptul la replica. Sobolanii lucinschisti ies la rampa…

caracatitaIn ultimul timp sunt atacata si din stinga si din pretinsa dreapta, care este, de fapt, de stinga.

Nu mai spun de “pretentia” de ce ma duc sa vorbesc la unele televiziuni, cind o nemanipulare ar insemna sa ii intrebam pe unii “de ce nu ne cheama la alte televiziuni, unde sa se aiba curajul sa ni se puna orice intrebari, cele mai incomode, la care sa raspundem si sa ne judece telespectatorii”?

invazie-sobolaniSmecheria consta in a ne anihila, ca sa nu mergem la televiziunile la care nu ne invita, dar sa nu mergem – intimidati de niste neaveniti… – nici la televiziunile care lor nu le plac si sa nu fim alternativa politica niciodata. Ca noi nu am furat bani sa avem masini de minciuni. Si sa vina alte “alternative”, alte peledemeuri manipulatoare. Mare dreptate avea Ilie Bratu – ca animatorii Platformei DA sunt si o diversiune antiunionista…

In toti acesti ani – de regretabila minciuna postcomunsta -, cind noi nu am crezut in falsii proeuropeni, iar altii au tot prosperat hranindu-se din palma lor si manipulind lumea, iata-i aparuti pe unii “prospeciori si curati ca lacrima”, care – culmea! – ne mai dau lectii, ne pun note, ne eticheteaza, ca sa nu spun ne denigreaza si ne calomniaza, incercind sa isi faca loc in detrimentul adevarului ca oamenii trebuie ajutati sa vada Unirea ca unica solutie adevarata, dupa mulsul generalizat de bani publici si europeni ani de catre clanurile cleptocratice. I-am mai intrebat pe unii – cum se poate mereu sa gresiti in alegeri si, totodata, mereu sa dati lectii altora, mai ales celor care nu au gresit?..

Astfel, echipa de latratori, care sprijinia echipa de mincinosi din Platforma DA, ii manipuleaza si debate-247x164acum, ca de la bun inceput, pe oamenii insaraciti cu buna stiinta de cei din buzunarul carora multi animatoristi s-au “inspirat”  dupa 2009, sprijinind Clanul Lucinschi, cu interfata PLDM. Pentru ca zisii platformisti au spus unui unionist la Iasi inca in februarie ca pregatesc un alt PLDM – un PLDM-5, tot vehiculind, in paralel, ca nimeni nu mai poate oferi credibilitate politica in R.Moldova, lovind, astfel, constant, la mitinguri si la TV, in partidele extraparlamentare, printre care si in PNL, care este primul in top dupa doua campanii electorale furate si care a ramas vertical dupa opt ani de existenta.

Nervii au cedat unora si dupa ce au esuat unele incercari de a prelua urit – in loc sa se discute civilizat cu noi, conducerea PNL, care ne-am exprimat public disponibilitatea pentru dialog, – dorindu-se, de fapt, deturnarea unei formatiuni curate, avind alt fel de oameni, curajosi, pentru a se cocota la Putere, printr-o conexiune cu aceasta, pentru a prelua sistemul corupt tot de emanatii lui Lucinschi, fie ei din PLDM,  PD si PL. Apropo, demult trebuia sa se uneasca toate aceste trei grupari cleptocratice intr-un singur grup politico-infractional.

 • Sobolanii lui Lucinschi, caci pe el l-au servit in toti acesti ani, s-au aratat fact_krisi02deranjati de faptul ca am tirajat declaratia lui Valeriu Pasat, care l-a numit pe Rezidentul Moscovei si pe Tartarul mafiilor, Petru Lucinschi, drept „parinte al coruptiei moldovenesti”. Da, da, acest Tartar, care le-a aflat faradelegile celor pe care si-a propus sa ii foloseasca in scopuri politice meschine si de inavutire. In paralel, cu blocarea materializarii optiunii proeuropene.

Valeriu Pasat, care nu este un unionist, are, insa, carti serioase despre calvarul basarabenilor dupa ocupatia sovietica (ocupatie ce continua sub Tartarii Clanurilor Snegur, Lucinschi si Voronin), demonstrand, prin materiale de arhiva, tragismul basarabenilor – si nu prin piese de doi bani garnisite cu banii Statului Roman, „fetuiti” timp de 25 de ani de catre “romanii de profesie” (care si-au arogat dreptul sa dispuna cine are si cine nu are dreptul sa promoveze obiectivul refacerii unitatii nationale romanesti).

Noi chiar ne-am judecat cu Pasat si cu Mitropolitul Vladimir cind acestia au impinzit republica si cu banere improprii si sfidatoare. Dar daca Pasat, fost director SIS, persoana informata, l-a criticat nu pe Voronin, pe cel care l-a bagat la puscarie, ci pe Lucinschi, – cel care a dispus vinzarea avioanelor ca si „comandant suprem”, dar care s-a dat cu fundul la gard, cel care a dezvoltat un sistem pus pe capatuiala si care a vindut interesul national, cel care a promovat perpetuu un antiromanism evident, – de ce sa te superi ca altcineva tirajeaza un adevar incontestabil, pentru care „semeika” Lucinschi se pare ca a inceput sa raspunda – fie in Romania, fie aici? Sa nu insemne oare asta iesirea sobolanilor lucinschisti la rampa? Dupa ce au darimat, cu alti cretin-democrati, impreuna cu Tartarul, un Guvern Sturza al ADR, ce mergea spre UE.

Demult trebuiau sa inceapa, si in amarita noastra “tarisoricuta”, cum spunea un scriitor, niste filmulete de investigatie. Chiar daca stingace pot fi primele, trebuie apreciat riscul de a incepe, chiar si lovindu-se doar intr-o tinta, caci nimeni nu impiedica pe altcineva sa intregeasca palmaresul. Si-apoi oare nu asta fac toate pretinsele noastre posturi de radio si TV “impartiale” – adica lovesc doar in cite o tinta?

E buna treaba ca se deconspira broscoii verzi ai lui Lucinschi, despre care ni se spuneau multe si noi nu credeam ca e chiar asa. Vorbim, repet, nu numai de pepecedistii care au servit antiinteresul national al lui Lucinschi atunci cind au debarcat Guvernul Sturza. Vorbim de unii pretinsi unionisti care profita, nedeontologic, de o televiziune inspaimintator de tendentioasa, pentru a-i ataca pe cei ce promoveaza idealul Unirii – ca, vezi Doamne, nu au cerut voie de la “romanasii de serviciu” sa fie unionisti, de aceea ii eticheteaza pe ceilalti, care nu au supt de bani Statul Roman, drept ”unioniști neinteligenți”, ”țipălăi patriotarzi periculoși”, ”proști și analfabeți”, ”unioniști falși”, ”tergiversatori ai Unirii”, ”unioniști plătiți de corupți, hoți, de Mafie”, ”idioți utili”, ”scandaliști agresivi și timoratori”, ”compromițători ai ideii reunificării”, ”cei care știrbesc imaginea adevăraților unioniști”…

Iata cum am fost numiti noi la o televiziune de către cei care se considera”unioniști adevărați” – ce mai!!! – fiind toată viața în buzunarul ultimului mare lider comunist de la Moscova în viață, de la Floresti. Ei, da localitatea nu-i vinovata…

Va plac etichetările, nu? Despre autorii acestor etichetari, care ii deligitimeaza, spunea cineva ca toata viata au fost atit de infumurati, considerindu-i pe toti cei din jur niste prosti, incit sa si vorbeasca pentru ei este o mare favoare si concesiune facuta, cu toata indolenta, ”prostilor”…

Am sa cer dreptul la replica in legatura cu acest comportament necivilizat al unor animatoristi ai Platformei DA, care isi permit sa ii spuna unei femei, presedinte de partid, „cucoana” la TV-eaua lor. Faceti partid si asigurati-i functionalitatea intr-o societate stricata de cei pe care i-ati fardat si voi dupa 2009… Ca noi, PNL, am fost printre putinii care am spus ca tilharii, pretinsi proeuropeni, nu vor nicio Romanie, nicio Europa, pentru ca nu vor la puscariile de acolo. Si am venit cu programe scurte si concise, mari si ample, cum sa facem Reunirea. Dar asta pe voi nu va intereseaza.

Echipa noastra, a PNL, are opiniile sale fata de cei care se pretind azi poporul si care se erijeaza ca cameleonprocurori ai tuturor, pornind actiuni civice la care ne-au invitat si la care am mers, cu toata straduinta si cu onoarea noastra, nemeritata de autorii manipularilor, care stiau din start ca amagesc. Dar asta nu inseamna ca ii tratam peiorativ sau ca ii denigram, noi doar emitem judecati de valoare contra celor ce spun minciuni. Nu le va reusi nimic celor care umbla iarasi cu jalea in pumn a lui Lucinschi privind ”tatucul comunist ales di tat boborul” sau cu formarea a inca unui partid,  prin inselaciune si amageala, exact pentru inselaciune si amageala.

Dupa mitingul la care animatoristii au cerut interzicerea accesului in statele UE pentru coruptii serviti si de actualii membri ai grupului politic al Platformei DA, au aparut in presa informatii ca lista oficiala data misiunilor diplomatice nu includea numele Filat. Iar eu am fost printre primii care am spus ca, in spatele grupului manipulator al Platformei DA, se afla Filat si Lucinschi, lucru care se vede tot mai clar. Si, in acest sens, activistul civic Fiodor Ghelici a oferit o conferinta de presa in care a facut referinta la documente ce ar demonstra lipsa numelui Filat. Noi vom cauta aceste linkuri si materiale, surse media, dar ar fi bine daca cineva poate sa ne ajute si sa faca publice listele depuse oficial, sa vedem daca cei care au afirmat in spatiu public faptul s-au bazat pe realitati.

Spuneam, la inceput, ca si Stinga bolsevica, adica Voronin, ma ataca. (De Dodon si Usatii imi este greu sa spun ceva, ca ii vad alaturi de Platforma DA si de PLDM). Pai cum altfel sa faca Voronin, daca s-a repus pe rol cererea intentata de mine in instanta de judecata acestui mincinos (luni, 30 noiembrie, este prima sedinta dupa opt ani, la ca[atul carora CEDO a creat un precedent legat de dosarul Pavlicenco vs Voronin, mai amintesc si ca, pe 25 noiembrie, am cistigat si procesul intentat altui mincinos – Mihail Ghimpu – Doamne, numai mincinosi si flecari in jur…!), dupa ce CEDO a dispus faptul. E nervos omul, ramine antinational, antiroman si antiunionist, nu-i place nici lui ca PNL nu a murit, desi stie ca voturile PNL, ca si ale altor partide extraparlamentare, au fost furate.

Problema nu e cine e Voronin si ce face el. Cum spun acum multi – e deja treaba lui Ghimpu sa renunte la romanism (ca unionist nu a fost niciodata!), ca sa ii placa lui Voronin si sa voteze impreuna un Guvern de pacatosi.

Problema rezida in cei ce amagesc din nou oamenii, ca si cei care au amagit pina acum, in cei care calca in picioare obiectivul unionist de dragul unui scop meschin – formulat corect, pentru recuperarea miliardului furat, dar de catre cei care i-au sprijinit, si ei, pe hoti. De aceea planul acestora are un cu totul alt scop – venirea la Putere de dragul intereselor altor clanuri nefaste.

Vor mai trece patru ani, daca ii avem de pierdut. Si se va vedea atunci sau mai devreme cine are dreptate, asa cum s-a vazut dupa sase ani, din 2009 pina azi.

Vitalia Pavlicenco

Fiul fostului preşedinte Lucinschi şi ginerele lui Băsescu, trimişi în judecată în România

Dosarul omului de afaceri, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al R. Moldova, şi avocatul Radu Pricop, ginerele fostului şef de stat al României, Traian Băsescu, va începe să fie examinat în fond. Decizia a fost luată vineri, 20 noiembrie, de Curtea de Apel de la Bucureşti, scrie anticoruptie.md.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru că ar fi pretins de la un om de afaceri patru milioane de euro ca să-l ajute să scape de un dosar pe care îl avea deschis la DIICOT. Totul s-a întâmplat în perioada decembrie 2014-martie 2015. Astfel, ginerele lui Traian Băsescu este acuzat că, în calitate de avocat, a redactat soluţii nelegale încât suma pretinsă să pară de fapt o datorie. Sergiu Lucinschi este acuzat că a constrâns omul de afaceri să îi dea cele 4 milioane, precizează Antena 3.

Drept dovadă, în dosar apare şi o discuţie la telefon în care Pricop îi dă lecţii lui Lucinschi cum să ia şpagă. Potrivit procurorilor, Radu Pricop este acuzat pentru complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații, iar Sergiu Lucinschi de șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participație improprie în forma instigării, la infracțiunea de fals intelectual. „Soluția semnării contractului fictiv de împrumut a fost identificată de inculpatul Pricop care, în perioada decembrie 2014-martie 2015, l-a sprijinit în activitatea infracțională pe Lucinschi, prin formularea mai multor soluții nelegale, menite să justifice remiterea banilor către acesta.

Prin acest document, întocmit la instigarea inculpatului Pricop, Sergiu Lucinschi a declarat în mod nereal, sub semnătură proprie, în fața notarului public, că, în perioada 2008-2010, i-a dat omului de afaceri cu titlu de împrumut suma de 2.000.000 euro, omul de afaceri recunoscând acest lucru și angajându-se să îi restituie până la data de 24 decembrie 2015″, se spune în declarațiile DNA La sfârşitul lunii martie 2015, când cazul a fost făcut public, fostul preşedinte Petru Lucinschi se declarat ”mirat” şi ” şocat” de reţinerea fiului său. El spunea într-un interviu pentru PRIME TV că ştie un singur lucru: „Fiul meu are un business şi eu nu înţeleg un lucru – un litigiu de business este prezentat ca la un nivel politic. Probabil că e necesar un show, e cam puţin ce se întâmplă în România şi mai este nevoie de încă de unul. Din ceea ce ştiu eu, feciorul meu, cu un an şi jumătate în urmă, mi-a spus că el i-a dat în judecată pe partenerii lui fiindcă i-au furat businessul. În acest timp l-am tot întrebat, iar el răspundea că nu vor să-l ia în examinare. Nu-l examinează. Peste un an şi jumătate, pleacă procurorul care s-a ocupat cu chestia aceasta şi nu l-au pus pe rol acest dosar. Apoi au vrut să se împace şi amiabil să rezolve această problemă. A trecut timpul, iar apoi feciorul îmi spune că «gata, ne-am înţeles». (…) Eu pur şi simplu sunt şocat! El s-a adresat în judecată că l-au furat, ca peste un an şi jumătate să se întâmple ceea ce s-a întâmplat acum. Detaliile o să le vedem, dar eu sunt foarte mirat”.

Potrivit mold-Street.com, în anii 1990-2000 Sergiu Lucinschi a deţinut mai multe afaceri în domeniul comerţului şi construcţiilor din Rusia, inclusiv celebrul club de noapte Most din Moscova. În anul 2011, s-a mutat în România, unde a preluat gestiunea companiei Genesis International, controlată de familia Lucinschi prin intermediul firmei Stipula Financial Inc, din Insulele Virgine şi IPA International Project Agency Establishment din Liechtenstein. În Republica Moldova, compania Genesis International a devenit cunoscută printr-o serie de contracte de reabilitare a drumurilor naţionale, dar şi a zece străzi din Chişinău, în baza unui credit acordat de o companie străină. În anul 2012, compania Genesis International a intrat în insolvenţă, dar a pregătit un amplu plan de restructurare în care drept argument erau aduse subcontracte de lucrări la drumurile din Moldova, încheiate cu firmele Strabag din Austria şi Toto&Taddei SPA din Italia, mai scrie Mold-Street.com. Anul trecut, Serghei Lucinschi a înregistrat la Moscova două noi companii: Vest-Torg şi Glavreghionproiect.

 

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Ati degenerat, dna bunicuta Plahotniucenko. Sunteti femeie mojica. Ca si Ghimpu, meritati dispretul, din cauza ca ati ghilotinat Unionismul. Ca si Ghimpu, sunteti o fantosa purtata pe degete de icoana dvs., Plaha. Ca si Ghimpu, cantati a cappella in corul de la latrina Publika si alte canalii de alte canale infecte. Vai, Fratietatea plahotniucista, in care va lafaiti: popa cre(s)tinul Tabara, gulgutarii Currau, Buhaies, Caoaia, Satana s.a. Nicio diferenta! Nici liberala acceptabila, nici unionista de treaba, nici pro-europeana vrednica.

 2. Mai citesc din cand in cand postarile dv si nu pot sa inteleg un singur lucru. De fiecare data pe cineva criticati, criticati….si totodata numai va victimizati. Vesnic cineva nu va stimeaza, cineva nu va invita, cineva va insulta. De ce asa?

 3. De acord in totalitate cu Dragos.
  Respectiva doamna ne-a dezamagit iremediabil.
  Se vede de la posta angajarea dinsei.

 4. cei doi vectori interni care au distrus pina in temelie R.Moldova au fost Lucinschi si Voronin … daca observam cu atentie persoane din cercurile personale apropiate , intime , sau din cercurile politice apropiate ale celor doi dinozauri politici filo-moscoviti au dus pe cele mai inalte culmi distrugerea si falimentarea totala a tarii … Filat s-a ridicat incet-incet venind de la gasca Lucinschi … Plahotniuc s-a ridicat venind din gasca Voronin … si multi alti politicieni si gangsteri de astazi de pe aceasta axa a raului Lucinschi-Voronin , vin si ei … PD e plin de comunistii lui Voronin in frunte cu Lupu … la PLDM e plin de acesti lucinschisti , ca sa nu mai vorbim de chiar fiul fostului presedinte . tind sa cred ca ce s-a intimplat in 2009 nu a fost decit o schimbare de gasti – clanuri mafiote la conducerea tarii , fara a avea vreo legatura cu obiective importante cum ar fi aderarea la UE si alte teluri inalte …

 5. unificarea intre PD si PCRM e doar o chestiune de timp … diferentele politice sunt doar de suprafata … la temelia problemelor importante diferentele sunt inexistente cu totul . PD spune ca exista diferenta ca el doreste integrarea europeana si PCRM nu sau doar in unele puncte … dar PD a fost la guvernarea acestei tari avind functii inalte de conducere iar noi vedem cum astazi toata Europa si America ii huiduie si fluiera la unison tocmai pentru neducerea la indeplinire a conditiilor care sa faca posibila aderarea la UE … si atunci care e diferenta reala intre PD si PCRM ? nici una !

 6. „Miile de cetăţeni care au protestat astăzi la Chişinău, dar şi în şapte centre regionale din ţară, au votat Rezoluţia mitingului de protest din 29 noiembrie cu genericul „Un popor demn, o ţară liberă”.

  „Solicităm instituţiilor internaţionale să înceapă investigarea oligarhului monitorizat de Interpol, Vladimir Plahotniuc-Ulinici, pentru atacurile raider, pentru spălarea a 18 miliarde de dolari din Rusia prin intermediul judecătorilor corupţi, jaful miliardelor din sistemul bancar, alte infracţiuni privind privatizarea ilegală a proprietăţilor statului şi tragerea la răspundere pentru infracţiunile comise, cu sechestrarea activelor şi restituirea lor statului”, a declarat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.” … interesant ! acesti platformisti cer neaparata investigare a lui Plahotniuc … dar nu se face vorbire deloc si de un hot de prin banci dovedit deja … Filat ! cred ca e la mintea cucosului ce e de fapt aceasta Platforma DA … e doar un ciomag „civico-politic” in miinile clanului Lucinschi-Filat

 7. iata ce cuvinte mestesugite si pompoase arunca peste capurile oamenilor platformistii DA astazi …”Redăm mai jos textul Rezoluţiei:

  Din cauza unei clase politice corupte şi mafiotizate, Republica Moldova a ajuns subiect de discuţie în presa de peste hotare şi în instituţiile internaţionale de prestigiu precum Consiliul Europei şi Parlamentul European. Partenerii noştri de dezvoltare se văd nevoiţi să constate că clasa politică moldovenească a fluturat timp de şase ani drapelul integrării europene pentru a abuza în scopuri de îmbogăţire, de încredere a lor şi a întregului popor al RM.

  Efectele acestor abuzuri, capturarea statului prin partajarea şi luarea sub control a instituţiilor de drept şi de reglementare, furtul de miliarde şi transformarea acestuia în datorie public spre a fi achitată de cetăţeni. Monopolizarea domeniilor strategice ale economiei sunt devastatoare pentru ţara noastră, ameninţând nu doar bunăstarea cetăţenilor, dar şi securitatea naţională.

  În aceste condiţii, poporul Republicii Moldova este îndreptăţit să-şi impună agenda prioritară privind decriminalizarea ţării, scoaterea statului din captivitatea mafiotă a lui Plahotniuc şi a acoliţilor săi. Republica Moldova a ajuns subiect de discuţie în presa de peste hotare şi în instituţiile internaţionale de prestigiu precum Consiliul Europei şi Parlamentul European. Partenerii noştri de dezvoltare se văd nevoiţi să constate că clasa politică moldovenească a fluturat timp de şase ani drapelul integrării europene pentru a abuza în scopuri de îmbogăţire, de încredere a lor şi a întregului popor al RM.

  Efectele acestor abuzuri, capturarea statului prin partajarea şi luarea sub control a instituţiilor de drept şi de reglementare, furtul de miliarde şi transformarea acestuia în datorie public spre a fi achitată de cetăţeni. Monopolizarea domeniilor strategice ale economiei sunt devastatoare pentru ţara noastră, ameninţând nu doar bunăstarea cetăţenilor, dar şi securitatea naţională.

  În aceste condiţii, poporul Republicii Moldova este îndreptăţit să-şi impună agenda prioritară privind decriminalizarea ţării, scoaterea statului din captivitatea mafiotă a lui Plahotniuc şi a acoliţilor săi.” … textul este corect scris , depinde – vorba aia – cine se apleaca sa ia piatra de jos si s-o arunce unde trebuie … din acesta clasa politica corupta si mafiotizata au facut parte toate partidele asa-numite „stataliste” . acesta-i adevarul , ce sa ne ascundem ? statalistii falimentari au avut puterea la discretie totala aceasta perioada post-1991 … ei sa raspunda acum in fata poporului pentru starea dezastruoasa in care se gaseste tara ! acum iaca ca vin alti gangsteri tot statalisti -” platformisti ” , mari revolutionari si mai cinstiti si curati si ca sfintii din ceruri , ridica cu obraznicie glasul si cer caderea … ” clasei politice corupte si mafiotizata ” ! dar aceasta clasa politica este si a voastra , a celor de la Platforma DA … platformistii statalisti nu au cazut ieri seara din cerurile sfinte sa vina si sa faca ordine in tara … „acela e corupt , jos cu el !” . ca place sau nu place , regimurile falimentare care s-au perindat la putere au fost in substanta si ele „platformiste” ! platformist a fost si regimul Lucinschi si cel al lui Voronin … si apoi si regimul „copiilor de suflet” ai celor doi dinozauri politici , intitulat pompos Alianta pentru Integrare Europeana … cu Filat, Plahotniuc , Lupu in frunte .

 8. … „În aceste condiţii, poporul Republicii Moldova este îndreptăţit să-şi impună agenda prioritară privind decriminalizarea ţării, scoaterea statului din captivitatea mafiotă a lui Plahotniuc şi a acoliţilor săi.” … care popor intreb eu ? cei 6,3% cu care PDA sunt dati in sondaje cu marja de eroare 2-3% ? si in ce fel „sa-si impuna” ? vreo lovitura de stat sau ce ? iar tara o stie toata lumea a fost si in captivitatea clanului Lucinschi-Filat nu numai in cea a lui Plahotniuc ! adica avem – vorba aia – BANDITI BUNI SI BANDITI RAI ?

 9. UN MARE SECRET MONDIAL ASCUNS DESPRE ROMANIA! SE SCHIMBA ISTORIA TARII NOASTRE?

  Un mare secret mondial despre istoria Romania a fost ascuns vreme indelungata, astfel ca dupa aceste constatari, multi dintre noi vom privi cu alti ochi istoria tarii noastre.

  TE-AI GANDIT VREODATA LA O LUME FARA ROMANIA? E TIMPUL SA TE MANDRESTI SI TU! VIDEO
  ESTE SAU NU ESTE ROMANIA VATRA VECHII EUROPE? VEZI UN DOCUMENTAR FASCINANT DESPRE ISTORIA NOASTRA!
  PEISAJE NEMAIVAZUTE DE CARE NUMAI ROMANIA ARE PARTE! ACUM VEI VEDEA DE CE TE MANDRESTI CU TARA TA! VIDEO
  In zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vreo data, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8,000 ani inainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tablitele de la Tartaria, judetul Alba 5-6.000 inainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii(ahei si dorieni), fenicienii, etc.

  Traco-dacii reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte insusi Burebista.

  Scrisul si odata cu el istoria, au aparut mai intai in spatiul tracic si abia mai tarziu in spatiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului.

  Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca), nu era altceva decat muntele Bucegi pe care nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamant. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos.

  Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient.

  Traco-dacii erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa.

  In jurul anului 1400 I.C, se construieste in Tracia nord-Dunareana, cea dintai scoala cu local de sine statator de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii).

  Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana, si tot ei afirmau ca in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.

  Istoricul Herodot, ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpatilor,(Moldova de astazi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia, unde au fost cunoscuti ca Cimiry. Migrati ulterior catre Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuti sub denumirea de celti.

  Zona Nord-Dunareana (Romania de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogatiile pamantului, cu terenuri agricole(Granarul Europei de mai tarziu), pasuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati.

  Romanii pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani. Analizele minutioase de sange, demonstreaza un alt miracol : in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri.

  Romania ramane un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, ca romanii vor deveni un popor indragit si respectat de toate popoarele lumii.

  Sursa: ToataRomania.ForumHit.ro

 10. Platforma DA … PSRM … PN … iata fortele politice reactionare , retrograde, anti-nationale , anti-democratice si anti-populare ce deja isi fac planuri de guvernare a tarii de parca deja au cistigat alegerile … toate aceste trei forte apartin aceluiasi Sistem corupt si mafiot de care se dezic cu mare trimbitare … toate aceste trei forte sint filo-rusesti care la vedere , care in mod ascuns subteran . nici una din aceste trei forte reactionare nu are un plan realist de schimbare radicala in bine a vietii oamenilor simpli din Moldova … totul este numai propaganda de 2 lei care nu va avea ca efect decat o saracire si mai serioasa a cetatenilor tarii … toti acesti derbedei sunt legati de mii de fire de tocmai ce critica ei mai tare … ” clasa politica corupta si mafiotizata ” ! mai grav este ca doua din aceste trei forte populiste – PSRM si PN – nu sunt decat filiale ale serviciilor de informatii ale Rusiei … ” bratele politice ale „omuletilor verzi” … Rusia mai nu are ce da Transnistriei dar sa mai dea ceva unei Moldove cu o populatie de cateva ori mai mare ca cea a „rmn” … viata in Crimeea a devenit un adevarat iad … in Osetia de sud si Abhazia ajutoarele sunt din ce in ce mai mici in afara celor militare … interventia din ce in ce mai masiva a Rusiei in Siria costa zeci de milioane de dolari pe zi ! Rusia va inregistra pierderi din stricarea relatiilor cu Turcia … plus cele 50 de miliarde de dolari cheltuite cu jocurile de la Soci . exporturile Moldovei catre Rusia au scazut mult in ultimii ani … trebuie avut grija ca grosul scaderii acestor exporturi nu se datoreaza blocajelor politice impuse de catre Rusia produselor moldovenesti . aceasta este o exagerare dodonista ! speranta ca un guvern declarat filo-rus poate impinge exporturile Moldovei spre Rusia la cote nemaivazute sunt un basm , o povestire pentru copii … va fi o crestere dar nu asa mare . in schimb va exista o prabusire a exporturilor sigura, inevitabila si ireversibila spre vest … iar cind se va trage linie , vom vedea ca in fapt avem o reducere insemnata si cantitativa si calitativa si valorica a exporturilor tarii !

 11. prostia unora e cu atit mai mare in a sprijini PSRM si PN cand nu au de facut decat a urmari dezastrul economic-financiar care va avea loc in Transnistria incepind cu 1 ianuarie 2016 … cand se stie , inceteaza reglementarile vamale preferentiale acordate de UE agentilor economici de peste Nistru … astfel produsele transnistrene vor ajunge in mare parte la aceleasi preturi cu alte produse straine dar de o calitate mai buna … iar la acelasi pret, normal ca cei care cumpara – clientii – vor alege produsele mai de calitate . disperarea este mare in Transnistria din acest motiv , somajul fiind asteptat sa explodeze cu mare zgomot … cum latul se strange de la zi la zi la gatul separatistilor , marea speranta a lor ar fi venirea la putere a fortelor coloanei a cincea si la Chisinau … pentru crearea unui „front” mai larg anti-european . problema este ca nu exista dubii ca si Moldova va pierde acest regim vamal preferential dar si alte avantaje de care se bucura in prezent , asa ca din punct de vedere economic vom asista in fapt la o unificare in saracie a spatiului moldo-transnistrean … un fel de Transnistrie Mare falimentara !

 12. iata ce declara un derbedeu batrin … Petru Lucinschi … „Fostul președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi consideră că pentru a fi realizată unirea celor două state românești trebuie mai întâi să fim independenți. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.
  „Noi vrem să sărim peste 10 pași. Trebuie să facem stat independent ca să ne unim cu cineva”, a spus invitatul.
  În același timp, Petru Lucinschi spune că, în lume, oamenii mai degrabă vor să fie independenți, decât uniți cu cineva.
  „Toți oamenii luptă să fie independenți. Sunt trei mii de zone, oameni care vor să fie independenți. Tendința de a fi fiecare cu specificul lui. Noi trebuie să ne stabilim pe poziții”, a mai spus invitatul.
  Fostul președinte consideră că trebuie să ne implicăm fiecare pentru ca viitorul R. Moldova să fie mai bun.
  „Chiar dacă ar fi unirea, cine ar vrea să ne ia cu toată gâlceava care este aici. Noi am avut perioade mai bune în acești 25 de ani. Noi trebuie să ne astâmpărăm, să ne liniștim, să începem a face țara, să muncim și atunci și atunci vom vedea că viitorul va fi mai bun”, a conchis Petru Lucinschi… declaratii halucinante , gugumanice si fara nici o logica de la unul din groparii R.Moldova ! sobolanul fost prezident ne spune astazi ca Moldova nu e nici stat independent macar ! incredibil ! asa recunoastere a falimentului desavirsit al actiunii statalistilor mai rar … dupa atitia ani in care poporul a fost prostit pe fata cu aceasta independenta fantasmagorica , iata ca vine chiar un virf al statalismului de carton sa ne arunce in fata ca tara numai independenta nu e … incredibil si mare neobrazarea sobolanului statalist ! iar unirea cu Tara nu se poate face daca Moldova nu devine independenta … cine stie cand ? peste 100 de ani … peste 200 de ani … pina nu vine sobolanul Lucinschi si isi da aprobarea ca tara-i cu adevarat independenta , unirea nu-i … noi vrem sa sarim peste 10 pasi … nu se stie care sunt acesti 10 pasi obligatorii ! poate primul pas de care vorbeste batrinul senil il reprezinta punerea in libertate a „finului” sau Filat … nimeni nu stie , nu cunoaste … o adevarata gugumanie urieseasca ! … oamenii vor sa fie independenti decat uniti cu cineva … minciuna sfruntata si nerusinata … catalonii sunt un popor diferit fata de spanioli … scotienii la fel diferiti fata de englezi … bascii la fel fata de restul spaniolilor … moldovenii in schimb sunt romani ! aici vorbim de o reunificare nationala ca si in cazul germanilor … viitorul R.Moldova sa fie mai bun … acum peste 20 de ani in urma statalistii de teapa lui Lucinschi ne vorbeau de viitorul luminos al R.Moldova … il vedem astazi acel „viitor” … dezastru general si total ! poate mai vrea inca 25 de ani acest derbedeu batrin sa lucreze la viitorul maret al tarisoarei … noi am avut perioade mai bune in acesti 25 de ani … care sunt aceste perioade „fericite” nu se stie … sa intrebam poporul , poate cunoaste el . ” Noi trebuie să ne astâmpărăm, să ne liniștim, să începem a face țara, să muncim și atunci și atunci vom vedea că viitorul va fi mai bun”, a conchis Petru Lucinschi.” … poporul a fost linistit si astimparat multa vreme … de facut tara au facut-o gangsterii .

 13. Aloooo, prieteni, cei care va dati cu parerea despre d-na Pavlicenco, mai usor cu pianul pe scari fratilor, mai usor. Nu vreau s-a apar pe Vitalia Pavlicenco pt. ca nu are nevoie nici de avocati cu atat mai putin de parerea lui Furnica, totusi, e o badaranie ceea ce scrieti despre domnia sa. Cand d-na Pavlicenco scria si milita pt. unirea romanilor, a long time ago, prieteni, voi, ce faceati ? Orice ati fi facut e cu mult sub ceea ce aceasta femeie a facut, adica, a tinut „steagul” romanilor basarabeni sus. Este absolut jenant ceea ce citesc…,comentariile voastre sunt aberante, daca spuneati de oricine altcineva, mearga-treaca, dar aici chiar bateti campii. Prieteni, ca o sugestie, „ciocul mic si joc de glezna”.

 14. erata: s-o apar…

 15. nataliua spune:
  29 noiembrie 2015, la 13:01
  Mai citesc din cand in cand postarile dv si nu pot sa inteleg un singur lucru. De fiecare data pe cineva criticati, criticati….si totodata numai va victimizati. Vesnic cineva nu va stimeaza, cineva nu va invita, cineva va insulta. De ce asa?

  Nataliua, sa-ti spun eu de ce asa. Pentru ca asa e mai usor, e mai simplu sa-ti creezi o imagine pozitiva. E mult mai simplu sa arunci cu zoi in toti (in afara de propria persoana, evident), ca sa se subinteleaga ca tu esti alternativa pozitiva. E e cu mult mai usor asta decit sa te apuci de realizat chestii concrete, utile, care sa usureze cumva viata oamenilor din Moldova. Sa vii cu idei, cu strategii, sa atragi investitii, etc. Intr-un cuvint, sa meriti ca partidul pe care il conduci si reprezinti sa adune mai mult de cele 1-2 procente prapadite la fiecare alegeri. E mai usor insa, cind inregistrezi un rezultat bicisnic la alegeri, sa trimbitezi ca alegerile au fost fraudate, ca toti au fost cumparati, etc. Ok, si sa nu fi fost fraudate, atunci poate luati 2.3 % in loc de 1.9 %. So what, se schimba ceva ? Nimic.

  Faza cu „nu ma invita la televiziuni pentru ca se tem, ca sunt cumparati, etc etc” deja inspira o veritabila greata, sincer. In primul rind, e repetata si ras-repetata la inceputul fiecarui articol. In al doilea rind, ori va faceti ca nu intelegi, d-na Pavlicenco, ori chiar habar nu aveti cum functioneaza o televiziune, si in general mass-media. Un post tv este un business, mai ales daca este privat. Un business tre sa genereze profit, care vine in principal din publicitate. Publicitatea vine din audienta, si audienta vine din oferirea unui continut dorit de telespectatori. Dati-le oamenilor ceea ce vor sa vada, sub orice chip. Cine vrea sa vada liderul unui partid cu 2 %, care in afara de „plastinca” Unirii nu mai invirte nimic de ani buni ? Nu intereseaza pe nimeni acuma Unirea voastra, si nu se intimpla degraba sau poate niciodata. Lumea sanatoasa la cap deja a inteles asta, voi nu – stati si chinuiti batrinii sau saracii care va stau in partid, care se intrunesc in pseudo-consilii si fac pseudo-declaratii. Cui trebuie toate astea, pe cine intereseaza cind lumea moare de foame ?

  Faza cu „nu ma invita pentru ca se tem sa nu spun chestii” imi aduce aminte de anii cind invatam la liceu. Aveam o colega cam grasutza, cu cosuri pe fatza, care nu stia nici sa se imbrace, era cam neingrijita, si respectiv nu se bucura de loc de popularitatea baietilor. Si aproape in fiecare zi o auzeai povestind colegelor cum ba unul a agatat-o pe strada, ba altul a pipait-o in autobuz, ba altul i-a aflat numarul de telefon si o suna seara, etc etc. Daca era sa o asculti, tot Chisinaul gemea dupa ea. Si toate acele istorioare erau evident inventate. Si cind cineva o intreba – pai bine, de ce nu incepi sa te vezi cu cineva, daca tot te curteaza atitea, se incepeau altfel de basme: ca nu exista baieti adevarati, ca toti vor doar un lucru, ca nimeni nu e capabil de relatii serioase, etc etc. Asa sunteti si Dvs: chestii evidente le negati si va prefaceti ca nu intelegeti. Nu va invita la TV ca nu trebuiti la nimeni si nu intereseaza parerea Dvs pe nimeni, si nu pentru ca cineva s-ar teme. Cine sa se teama, ce putere aveti Dvs, ce chestii sau oameni puteti influenta ma rog ? Nimic, zero.

  Deci, la final, va spun in engleza – „Get a life”. Vedeti traducerea de la fiica, daca stie engleza, sau pe net, daca stiti cum.

  P.S. Pozele bizare, uneori cretine, pe care le inserati in fiecare articol, transforma fiecare articol in gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *