La Marșul unionist de la 8 noiembrie au venit oamenii cei mai sinceri

IMG_6020Propunerea pe care am făcut-o, din partea Consiliului Unirii, a componentelor acestei Platforme unioniste, celorlalți, care se revendică drept unioniști, cum ar fi Platforma BUN, a fost acceptată și – după o Declarație anterioară privind o poziție comună a forțelor unioniste – astăzi a avut loc un Marș prin care participanții s-au solidarizat cu cei ce deplâng, revoltați, peste Prut, victimele incendiului de la Clubul Colectiv și care cer o clasă politică necoruptă.

Unioniștii de dincoace de Prut au cerut un Guvern comun. Este și în spiritul Platformei PNL, care a avut mai mulți membri ai Consiliului Unirii pe listele sale în alegeri și care a propus un Program concret pentru un Guvern al Unirii. Aceasta poate începe printr-un Guvern comun.

IMG_6050Și mă bucur că mai mulți unioniști au răspuns initiațivei mele privind acțiunea de la 8 noiembrie privind coagularea eforturilor într-o manifestare comună, a BUN-ului și a Consiliului Unirii. PNL,TVR-92 Tiras-Tighina, membri ai Consiliului Unirii, au mobilizat oamenii pentru duminică, au venit unionițti din multe raioane, dar încă nu există conștientizarea necesității de cooperare corectă.

Unii unionisti, mai tineri, se comportă ca ți „platformiștii”, care vorbesc numai ei în fața oamenilor… După care lumea ne intreabă de ce nu suntem ți noi acolo. Păcat, mare păcat..

Asta ne va da de gîndit…

Vitalia PAVLICENCO
IMG_6011

IMG_6013

https://plus.google.com/photos/+PNLMoldova/albums/6215512033412113441

Aici – celelalte poze de la Mars.

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. DECLARAŢIA
  Uniunii Scriitorilor din Moldova
  privind RE-Unirea cu România

  http://www.timpul.md/articol/declaratia-uniunii-scriitorilor-din-moldova-privind-unirea-82176.html

  N.B.
  Reiterăm propunerea academicianului Petru Soltan din iulie 2015
  de a institui urgent o Adunare Constituantă din 51 de aleși
  care să RE-STABILEASCĂ
  „ACTUL UNIRII” pt. TOTDEAUNA a Basarabiei cu România,
  votat de majoritatea deputaților din Sfatul Țării
  la 27 martie 1918 la Chișinău.
  ACT întrerupt de ocupația sovietică din 28 iunie 1940
  prin Protocoalele secrete ruso-germane
  comunisto-naziste Ribbentrop-Molotov.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––

 2. Lideri ai Platformei DA, va condamn deschis pentru “separatismul” vostru plin de miopie politica – DECE NU ATI PARTICIPAT ieri la Marsul Unirii? Dece contribuiti la dezbinarea poporului nostru si asa destul de dezbinat? Ce folos aveti din aceasta? Oare nu intelegeti ca toate guvernarile noastre s-au discreditat complet, au esuat si n-a mai ramas nici o speranta ca in conditiile actuale in RM POATE FI FORMAT un Guvern patriotic care sa fie in stare sa continue cu succes Cursul European? Sau poate vreti dinnou un Guvern mixt, plin de mancurti si tradatori alde Lupu, Diacov, Strelet, Dodon, Greceanaia, Ion Ceban, Candu, Lazar, etc., care cu siguranta vor torpila Cursul European? Majoritatea poporului NOSTRU intelege ca RM SINGURA nu poate, nu dispune de potentialul necesar pentru a continua acest curs, revenind dinnou si dinnou la inceputul anilor 90… A ramas UNICA varianta sigura – ReUnirea cu Romania si formarea unui Guvern COMUN – asa cum au si scandat participantii Marsului!
  Inca odata va chem sa va debarasati de iluzii si sa faceti totul pentru a uni TOATE FORTELE sanatoase ale societatii si sa le concentrati spre SCOPUL COMUN – UNIREA!
  Ajunge sa ne zbatem cu fortele proprii si mereu sa comitem aceleasi erori! In conditiile actuale fortele proimperiale (necatind ca sunt in minoritate) sunt cu mult mai bine organizate, cu lideri autoritari si puternici, spriginiti extrem de catre guvernarea putinista de la Moscova si “russkii mir” al lor, care nu vor sa cedze Basarabia.
  Numai formind urgent un nou Sfat al Tarii si impreuna cu Romania noi avem sanse reale de a ne desprinde definitiv de fostul Imperiu!

 3. Acest protest al meu l-am plasat si pe pagina facebook a Platformei DA, si pe jurnal.md, si pe pagina Stelei Popa.
  Ma doare sufletul ca liderii nostri nu sunt capabili pentru a uni TOATE FORTELE SANATOASE ale societatii pentru o Cauza COMUNA – ReUnirea cu Romania.

 4. Nu e bine,daca pledati pentru unire sa frecventati televiziunile lui Plahotniuc.a acelor,care nu recunos,ca vorbesc romina.In acelas timp va feriti de zece ani sa criticati PD.Nu corespund vorbele cu faptele.

 5. Scrisoare deschisa Dlui Andrei Nastase si altor lideri ai Platformei DA

  Am fost adinc indignat de reprosul vostru (destul de obraznic) “sa nu mai veniti pe la noi” – adica sa nu mai vin pe la oraselul Platformei DA si actiunile ei din PMAN (de inteles – sa nu-i “murdaresc” pe dinsii asa de curati si civilizti cu prezenta mea…) .
  La intrebarea mea DECE? Am primit raspunsul: Ati avut dosar penal. I-am replicat imediat: Pai am fost oprimat, represat de KGB. Dv in loc sa ma sustineti dati cu piciorul in mine?
  Amintesc cititorilor ca la 1 septembrie 1993 am fost scos atit din postul meu de atunci de sef de catedra la “Limbaje algotitmice si programare” de la Universitatea de Stat a RM cat si in general demisionat complet din Universitate de catre noul rector Gh. Rusnac, instalat recent la 28 iulie 1993 prin ordinul direct al Prim-ministrului Sangheli – contrar hotaririi Ministerului Educatiei (Ministru Dl Nicolae Matcas) de a petrece alegerile Rectorului in toamna aceluiasi an de catre Senatul Universitatii.
  Dece am fost eliberat? Din cauza ca m-am opus prin protest la sedinta Senatului din 31 august impotriva incalcarii brutale a Regulamentului si Ordinului Ministerului de a organiza alegerile democratice ale Rectorului. Colectivul Universittii in majoritatea sa era pentru alegerea unui alt candidat la functia de Rector, nu Dl Rusnac – fost secretar al Partcomului Universitatii si cunoscut retrograd in privinta implementarii Limbii romane si altor idealuri nationale.
  Timp de 3 zile am cautat ajutor de la Ministru Matcas (care i-a si telefonat direct lui Rusnac), de la Presedintele Comisiei pentru Stiinta si Educatie de la Parlamentul RM academicianul Petru Soltan (care mi-a promis sustinerea), de la vicerectorii si colegii de facultate si Universitate.
  Insa la o noua audienta Dl Rusnac mi-a declarat cu aroganta ca nu se mai supune Ministrului Matcas, nu va anula ordinul sau de demitere si cica insasi Dl Matcas va fi degraba alungat de la Minister (intr-adevar, peste vre-o 2 saptamini prin ordinul aceluiasi Sangheli a fost demis).
  Vazind ca nimeni nu ma poate apara de dezmatul structurilor KGB-iste reactionare, am cazut intr-o stare de stres enorma si la 3 septembrie a urmat o incaierare directa cu Rusnac, dupa care am fost imediat arestat si la inceputul a. 1994 am fost condamnat la 4 ani de inchisoare la penitenciarul din Cricova. Adresarile mele ulterioare catre Presedintele RM Dl Snegur de a ma amnistia au ramas fara raspuns (necatind la eforturile de sustinere din partea academicienilor Dnilor Soltan si Rectorului Universitatii Politehnice, Membru al Prezidiumului Parlamentului RM Sergiu Radautan).
  … Si acum vedeti… Dl Andrei Nastase ma condamna dinnou prin “Ati avut dosar penal”…
  Cum sa nu te revolti de asa umilinta si nedreptate…
  Asadar, fiind un participant activ la toate evenimentele revolutionare din a.1980-90 si cele ce au urmat, la protestul din PMAN din 20 august 1991 impotriva Puciului de la Moscova (alaturi de Dl Snegur si Primarul Capitalei Dl Nicolae Costin, luind si cuvint inflacarat), un sustinator activ al miscarilor de protest ale poporului nostru (inclusiv – Antimafia cu Dl Mocanu, a Platformei DA, la Marsul pentru ReUnirea cu Romania din 8 noiembrie curent, etc.).
  … Si iata ca sunt apostrofat de catre liderii Platformei cu interzicerea de a mai participa la actiunile lor… Ce e aceasta? – o miopie politica a lor sau urmaresc alte scopuri? Asa si nu-mi este clar pina la capat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *