Dan PURIC – Discurs despre DEMNITATE

Gasiti timpul necesar sa ascultati – este FENOMENAL!!!

http://descrieri.ro/atacul-asupra-demnitatii-poporului-roman/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

11825847_852926054761732_1484905482732131419_n11813465_439775826231281_7644124725652490686_n11760169_436737123201818_1476388043200583610_n

Atacul asupra demnitatii poporului roman
January 14, 2014

Astazi mai nimeni nu are nevoie de demnitate. Ati observat ca pe unii demnitatea ii incurca! Ca sa iti bagi mana in Bancorex, demnitatea te incurca.

Stiti ca in sanscrita, cuvantul pasare, inseamna nascut de doua ori: prima oara cand pasarea a iesit din ou si a doua cand zboara. Daca nu zboara, nu e nascuta. Asa este si nasterea omului. Prima este nasterea noastra, ca oameni, iar a doua oara ne nastem cand avem demnitate. Daca nu avem demnitate, nu avem integralitatea sufleteasca a fiintei noastre. Daca ati observat, atunci cand vrei sa distrugi un om, ii distrugi demnitatea. Cand vrei sa distrugi un popor, ii distrugi demnitatea. Lucrul acesta il puteti vedea diseara la televizor. Vedeti de 20 de ani acest asasinat lent impotriva poporului roman, atacul asupra demnitatii, a ceea ce esti tu ca fiinta, asupra radacinilor.

Am vazut un interviu cu un fost ofiter KGB care a evadat prin anii ’87, iar un tip de la CNN il intreba care este primul lucru pe care il faceati ca sa cuceriti un popor? A raspuns: Intai ii demoralizam! Cat dureaza? Zece, cincisprezece ani, apoi urmeaza instabilitatea, iar apoi criza economica. Pasii acestia erau foarte bine calculati, asa cum sunt calculati si acum.

Ca sa ataci demnitatea unui om trebuie sa ii iei radacinile. Intr-un manual de arta a razboiului, vechi de mii de ani, in China, spunea asa: “Pentru a cuceri un popor, nu iti trebuie armata. Taie radacinile si cerul!” Adica NADEJDEA. Daca va uitati astazi la Romania, vedeti o tara fara de nadejde. Noi toti trebuie sa stam cu capul in jos si sa asteptam tot felul de comenzi. Interne si internationale!

Omul care este liber, este DEMN. El priveste cerul, este racordat la Dumnezeu, care este o taina, nu stii de cand te nasti pana mori ce se intampla cu sufletul. Sufletul omului este un act de DEMNITATE. Nu ti-l poate lua nimeni. Tocmai acest lucru a fost atacat.

Prin 1936, la Universitatea Lenin din statele unite, Beria, ministru de interne pe vremea lui Stalin, le spunea studentilor despre psihopolitica, despre cum sa stapanesti un popor. Prin degradare continua, prin tortura, prin santaj si prin anularea CREDINTEI. Pentru ca omul care CREDE, are CURAJ. El stie ca exista viata de dincolo. Ia-i credinta si fa-l animal, pentru ca animalului ii e frica de om. Omul fara de Dumnezeu este fricos.

Tot ce vedeti la TV sunt sperieturi: se integreaza, nu se integreaza, adera, nu adera, criza financiara… Acestea fac tot timpul ca omul sa nu fie asezat. Omul Demn nu are frisoane de genul asta. Arsenie Boca spunea ca omul in genunchi in fata lui Dumnezeu este cu mult mai mare in fata lumii.

Una din radacinile noastre este acel popor despre care se stie foarte putin, dar pe care il avem in sange. Poporul dac. Lor nu le era frica. Cel mai mare adversar al Imperiului Roman au fost dacii. Erau neinfricati. Acum va voi spune cum se taie aceasta radacina.

Marele savant roman Simion Mehedinti il cita pe Pomponius Mela, geograf latin, si spunea despre daci: “ad mortem paratissimi” – mereu gata de moarte si atunci cand luptau erau de nebiruit. Veti spune ca a pierit lucrul acesta. NU.

In primul razboi mondial, taranul roman avea pusca de la 1877. La Marasesti, Marasti, Oituz, va dati seama ce forta au avut cand au zis: “P-AICI NU SE TRECE”. Asa s-a trecut si Prutul cu Maresalul Antonescu in frunte. Toate actele istorice, in istoria neamului romanesc sunt fara precedent.

Cum se taie aceasta intoarcere la “ad mortem paratissimi” ? Ies o seama de istorici care relativizeaza, creeaza indoiala, ies artisti care bascalizeaza si ies filozofi care din CERTITUDINI fac DILEME. Se bazeaza foarte mult pe tradatori. Tradatorii din Romania nu se bazeaza pe martiri, pe eroi, ci se bazeaza pe partile proaste. Ati vazut la televizor ca nu arata munca unor oameni, nu arata capacitatea lor intelectuala. Arata cum niste romani marginali fac tot felul de gainarii si le dau repetitiv. Aceasta informatie intra in tine, pentru a te demoraliza.

Se prezinta imagini deformate despre conducatorii nostri. Decebal nu mai e prezentat ca dacul puternic mereu gata de moarte, care si-a aparat poporul, ci imaginea lui este deteriorata. Decebal nu a fost sluga. Nici Mihai Viteazul, nici Mircea cel Batran nici Stefan cel Mare.

Atunci cand descoperi in tine lucrurile astea ca un firesc, atunci se intampla un proces de eliberare. Un om demn este un om LIBER. Demnitatea nu are legatura cu trufia sau cu mandria. Cel mai mare pacat este iubirea de sine, narcisismul, in schimb cel mai bine este sa iubesti in tine chipul lui Dumnezeu. Un om demn iti schimba pulsul. Un om demn il recunoaste pe celalalt asa cum jigodiile se recunosc intre ele. In Romania este cultul jigodiilor. Ce vedeti la TV face parte din program. Face parte din atacul asupra demnitatii.

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. POPOR STATISTIC
  by traianvasilcau

  Stat fără de popor Moldova este,
  Tinerii fug de-aici, părinții mor.
  Inexistent, cuvîntul Viitor
  Abia îl mai găsești într-o poveste.

  Stat unde guvernanții pradă tot,
  Stat fără drept la ziua cea de mîine,
  Stat unde mulți nu au de-un ceai și-o pîine,
  Statul lui…Statu-Palmă-Barbă-Cot…,

  Stat cu popor statistic, în sondaje
  Și-n liste de alegători prezent,
  Dispari în grabă de pe continent,
  Cu tinerimea-ntreagă pe bagaje,

  Dar nu te-ntorci acasă, la ai tăi,
  În Țara ce la pieptu-i te așteaptă.
  Preferi să mori printre străini, la poartă,
  Nemaiputînd străbate-aceleași văi

  De după care e un ultim sat*,
  Unde-au rămas două tristeți în viață
  Ce n-au nici somn, gîndind neîncetat
  La cine-i va-ngropa în dimineață…

  7 august 2015

  Visoca, Soroca

 2. În calitatea sa de istoric, Gheorghe I. Brătianu, care a spus, precum mentioneaza Dan Puric legat de prietenie – ca Gh.Bratianu ar fi afirmat ca Romania are numai un prieten – Marea Neagra, a susținut cu tenacitate și rigoare științifică teza continuității poporului român în spațiul carpato-danubiano-pontic. Lucrările sale asupra prezenței românești în Basarabia sunt reprezentative pentru statura istoricului și conștiința omului politic. I s-a propus, dealtfel, să se dezică de tezele despre Basarabia, dar a refuzat, asumându-și cu luciditate responsabilitatea: „adevărul rămâne, indiferent de soarta celor care l-au servit”. Asemeni lui Iuliu Maniu și a celorlalte personalități politice și culturale, care au murit sau au cunoscut teroarea comunistă a închisorilor, deportărilor și a coloniilor de muncă forțată, Gheorghe I. Brătianu se înscrie în constelația luminoasă de savanți și politicieni patrioți, ce legitimează identitatea etnică și culturală a poporului român.

 3. GUSTAR- CRONICA UNIONISTĂ:
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  NUMAI RE-UNIREA
  CU ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ –
  VECHEA DACIE STRĂBUNĂ
  NE ESTE SALVAREA
  ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  – ÎN BAZA ACTULUI RE-UNIRII
  DIN 27 MARTIE 1918
  VOTAT DE SFATUL ȚĂRII DE LA CHIȘINĂU !
  2.
  Un nou prim-minstru mafiotic filatelist anti-român și anti-unionist – Valeriu Strelețu –
  – “Astăzi autorităţile, nici cele de la Chişinău,
  nici cele de la Bucureşti nu pun problema unei contopiri. Nu se pune problema, o RE-Unire acum nici nu se discută, este imposibilă”,
  – a declarat Streleţu, intrând în coliziune cronologică cu rezultatele sondajului INSCOP, dat publicităţii pe 31 iulie, în care se arată
  că o majoritate covârşitoare din populaţia României susţine Re-Unirea cu Rep. Moldova până în 2018, anul centenarului Marii Re-Uniri.
  3.
  un alt anti-unionist și anti-român –
  Mihai Ghimpu, lider PL,
  demagogul și fățarnicul –
  un comentariu preluat:
  infoprut ro 3 august 2015
  de Zatic Anatolie ·
  Medic la IMSP Insttutul oncologic Chișinău-

  „In privinta Re-Unirii:
  pe 3 mai 2015 dupa ce s-a terminat mitngul,
  am stat de vorba cu domnul Ghimpu intre sesiunile de foto cu tinerele participante la miting si ii sugeram idea de Re-Unire pina in 2018
  la care dumnealui mi-a dat replica –
  ca nu e momentul, ca nu suntem pregatiti,
  ca poporul nu accepta Re-Unirea,
  ca poporul vrea sa mai traiasca in rahat
  cu acesti liberali, LPDM,PDM la putere,
  ca ei sa suga de la treuca, iar poporul pe ei
  nu ii intereseaza, aceasta este parerea mea
  dupa acea discutie amicala.
  – Armele sus ! Sa infaptuim Re-Unirea !
  Unica Cale de a scapa de jugul
  care ni l-au pus tot ai nostri !
  ––––––––––––––––––––––

 4. Citind articolul de mai sus ,am simţit necesitatea de a spune şi eu ceva.Prima intrebare o punem ce este stat ,cine constitue statul,pentru ce este menit acest stat?Statul constitue noi poporul care trebue sa dicteze legea,si sa stabileasca regulile de convietuire.guvernantii au menirea sa le implimenteze.la situatia care am ajun mia-mi pare ca suntem cu totii vinoveti.Noi moldovenii suntem niste fiinte care cautam sa dam vina pe cineva numai nu pe noi insine .ce facem noi,modul nostru de comportament,constiinta noastra sociala.Suntem gata noi sa ne dezicem de multe vicii care le avem,sa ne refuzam de egoismul nostru,sa avem mai mult altruism.

  Majoritatea scriu ca cutare si cutare este vinovat. Daca poporul roman tot timpul se identifica ca este popor roman,noi moldovenii din republica moldova nu ne identificam din ce popor facem parte.De aici se incepe totul, fundamentul lipseste.Dar constructia fara fundament tot timpul risca sa se afle in deriva ori sa se risipeasca.

 5. recunoastem noi ca suntem un popor necarturar.Care nu stim nici istorie nici geogafie,nu ne putem descurca cine ne manipuleaza si cine nu.Unde ne este cultura generala.Capacitatea noastra de a munci cu chibzuinta.Onestitatea, cultura generala,munca cu sirguinta,fidelitatea,credinta in Dumnezeu ne face sa fim demni de a purta numele de Om.

 6. Pt sideakin

  E bine ca ati citit, dar trebuie sa ascultati acest discurs pina la capat. Este, pur si simplu, fenomenal.

 7. Am in biblioteca numai 3 carti scrise de Dan Puric: Cine suntem; Omul frumos si Suflet romanesc, care,citite te intristeaza, dar in acelasi timp i-ti dau curaj si incredere in viitorul Neamului Romanesc ; Slabiciunea noastra consta in faptul ca nu stim sa alegem conducatorii ;o buna parte din acestia sint niste caricaturi grosolane ale fiintei neamului omenesc; si in Basarabia si in Romania politicienii trbuiesc bine cenzurati de opinia publica ,sa stie de frica daca nu realizeaza care este rolul lor; Din pacate ,domnul Dan Puric are dreptate;politicienii nostri lucreaza la distrugerea Sufletului Romanesc,in nemernicia lor asista pasivi sau sprijina acest plan. Sta in puterea noastra sa stopam acest lucru prin unire si actiune. Doamna Pavlicenco tot respectul pentru munca grea care o faceti; e o misiune de onoare dar plina de deziluzii ;Daca mai rezistati o sa reusiti; Avem nevoie de oameni ca dumneavoastra.

 8. Si eu am in biblioteca mea aceste trei carti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *