Români pentru români (videoclip)

Publicat pe 19 feb. 2013

Români pentru Români – un videoclip realizat împreună cu Bogdan Toader, acum 15 ani. Versuri Adrian Păunescu, muzică Andrei Păunescu. Din păcate, nici Adrian Păunescu, nici Bogdan Toader, nici Tatiana Stepa, nici Mădălina Manole nu mai sunt alături de noi. Merită vizionat măcar pentru imaginile devenite document.

Loading Facebook Comments ...

17 Comments

 1. Și să știi de la mine că Dumnezeu n-ajută celui care umblă cu furtișag, fie lucru de purtat, fie de-a mâncării, fie ori de ce-a fi. (filat,plahotniuk,leanca,nantoi,taranu,botanu,morari(u),toti cei ce se hranesc din furat)metaforic,vorba autorului
  Cui ii apartin vorbele???-intrebare pentru toti moldoboii,care isi taie creanga de pe care se hranesc.
  Premiu???-o carte a Autorului.

  Însă eu, în starea în care mă aflam, fiind cuprins de fericire, uitasem că mai trăiesc pe lume.-se refera la toti,acei,care l-au „apucat pe „Dumnezeu” de coaie(testicule)-de la natalita morarita cetire!

 2. Frumos de tot. Paunescu personalitate multilaterala si patriot Roman adevarat.

 3. Impresonant! Cred ca tine foarte mult de felul in care noi, ca cetateni, ne identificam propria responsabilitate.
  Auzim din ce in ce mai des oamenii spunand: am ales sa raman in Romania.
  Este o alegere constienta, motiv pentru care nu avem de cât sa ne bucuram ca societatea incepe sa se schimbe in bine….speram!

 4. NUMAI RE-UNIREA
  CU ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ –
  VECHEA DACIE STRĂBUNĂ NE ESTE SALVAREA
  ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  – ÎN BAZA ACTULUI RE-UNIRII
  DIN 27 MARTIE 1918
  VOTAT DE SFATUL ȚĂRII DE LA CHIȘINĂU !
  2.
  Un nou prim-minstru mafiotic filatelist anti-român și anti-unionist – Valeriu Strelețu –
  – “Astăzi autorităţile, nici cele de la Chişinău,
  nici cele de la Bucureşti nu pun problema unei contopiri. Nu se pune problema, o RE-Unire acum nici nu se discută, este imposibilă”,
  – a declarat Streleţu, intrând în coliziune cronologică cu rezultatele sondajului INSCOP, dat publicităţii pe 31 iulie, în care se arată
  că o majoritate covârşitoare din populaţia României susţine Re-Unirea cu Rep. Moldova până în 2018, anul centenarului Marii Re-Uniri.
  3.
  un alt anti-unionist și anti-român –
  Mihai Ghimpu, demagogul și fățarnicul –

  un comentariu preluat:
  infoprut ro 3 august 2015
  de Zatic Anatolie ·
  Medic la IMSP Insttutul oncologic

  „In privinta Re-Unirii:
  pe 3 mai 2015 dupa ce s-a terminat mitngul,
  am stat de vorba cu domnul Ghimpu intre sesiunile de foto cu tinerele participante la miting si ii sugeram idea de Re-Unire pina in 2018
  la care dumnealui mi-a dat replica –
  ca nu e momentul, ca nu suntem pregatiti,
  ca poporul nu accepta Re-Unirea,
  ca poporul vre-a sa ma-i traiasca in rahat
  cu acesti liberali, LPDM,PDM la putere,
  ca ei sa suga de la treuca, iar poporul pe ei
  nu ii intereseaza, aceasta este parerea mea
  dupa acea discutie amicala.
  – Armele sus ! Sa infaptuim Re-Unirea !
  Unica Cale de a scapa de jugul
  care ni l-au pus tot ai nostri !

 5. http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=18500:de-fric-c-va-fi-luat-la-intrebri-de-dna-cum-a-fcut-averea-valeriu-strele-respinge-reunirea-celor-dou-state-romaneti-de-parca-ar-depinde-de-el&catid=47:politic&Itemid=78

  Un portal din România dă de pământ cu Streleţ: „O sculă a oligarhilor şi un mancurt care se teme de DNA”

  Declaraţia premierului Streleţ, precum că nici nu poate fi vorba despre unirea Republicii Moldova cu România, stârneşte reacţii dure peste Prut.

  „De frică că va fi luat la întrebări de DNA cum a făcut averea, Valeriu Streleţ respinge reunirea celor două state româneşti. De parcă ar depinde de el!”, titrează portalul românesc de ştiri Romanian Global News.

  „Pe agenda politică, agreată atât de Chişinău, cât şi de Bucureşti, nu există subiectul unirii Republicii Moldova cu România, a declarat noua sculă a oligarhilor de la Chişinău, premierul Valeriu Streleţ. De parcă Bucureştiul nu a avut altă grijă decât să-l informeze pe el ce are în agendă, mancurtul ales la Chişinău ca premier îşi permite să comenteze negativ un proiect naţional în care indivizi ca el nu sunt decât cantităţi neglijabile care vor fi spulberate atunci când o majoritate a populaţiei din R. Moldova va alege că reunirea cu România nu este numai un proiect de reparaţie istorică, dar şi unul care va aduce prosperitate şi securitate şi în care cei care se fac vinovaţi de furtul miliardului şi de privatizarea frauduloasă a Aeroportului de la Chişinău, vor intra la puşcărie”, scrie Romanian Global News.

  Asta după ce, zilele trecute, Valeriu Streleţ a declarat, în cadrul unei emisiuni, că o eventuală contopire a României şi Republicii Moldova într-un singur stat nici nu se discută. „România este principalul nostru susţinător, şi-n aspiraţiile de integrare europeană, dar astăzi nici autorităţile de la Bucureşti şi nici cele de la Chişinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat”, a declarat recent şeful Cabinetului de miniştri.

  Potrivit Barometrului INSCOP Research, realizat la comanda ziarului Adevărul, aproape 68% dintre români susţin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Întrebaţi ce părere au faţă de reunirea celor două state până în 2018, 67,9% dintre intervievaţii români s-au declarat pentru, în timp ce doar 14,8% nu susţin unirea până în 2018. Conform aceloraşi date, 56,3% dintre români cred că România ajută suficient Republica Moldova pentru a se integra în UE, iar 29,6% cred că ar trebui să facă mai mult. Alţi 46% din respondenţi cred că integrarea Republicii Moldova în UE depinde mai degrabă de voinţa cetăţenilor şi politicienilor din Basarabia, în timp ce 40,5% cred că depinde mai mult de ajutorul dat de România şi alte state europene.

 6. O interpretare frumoasa cu nişte versuri in stil Andrian Păunescu.
  Aflîndu-ma peste hotare,văd foarte bine in ce mocirla ne aflăm.Nu vrau să fiu pesimist ,ca de pesimişti suntem plini.dar cu părere de rău nu văd eşire din situaţie ,deoarece nu numai cei ce ne conduc, sunt stricaţi de trecutul comunist ,dar şi masele la fel.Valori nu există,forta de dezvoltare a societăţii lipseşte.oamenii cu idei noi onesti, democraţi,români prin suflet,sunt priviti de cei din societate ca nişte ciori albe.Numai ca spui ca esti român po
  ţi să fii bruscat.dar dumneavostra spuneţi de …..unire.Ce ne rămîne …sa ne rugăm Domnului pentru insănătoşirea nemului bolnav de nostalgia falsa a trecutului glorios fals.
  Eu personal sunt plecat căci la noi este imposibil sa munceşti omeneşte să primeşti un salariu decent ca să poţi intreţine familia.Bine că Europa ne primeşte să muncim legal,cu condiţii bune de muncă şi salariu decent………

 7. GEORGE SIMION: Mi-au dat ăștia mașină! ….și se pare că nu-i o Volgă neagră!

  Din toate inepțiile debitate de dușmanii înfăptuirii unității noastre naționale, una m-a amuzat peste măsură. Luasem o pauză din a scrie pentru TIMPUL, dar am ținut să vă împărtășesc în mod special amănunte despre noul meu automobil:

  Prietenii de pe rețelele de socializare îmi semnalează un material publicat de un fost fruntaș PPCD, care se pare că are informatori peste Prut. Ștefan Secăreanu, unul dintre cei mai fideli locotenenți a lui Iurie Ivanovici, se jeluie că nimica bun nu au adus manifestațiile unioniste de acest an și anunță publicul că aș avea o mașină nouă și frumoasă, cumpărată de nimeni altul decât Plahotniuc: „de peste Prut suntem informați că „expulzații” și-au procurat și mașini mișto… din finanțările „unioniste” oferite de viitorii președinți ai Republicii Moldova…”.

  NU VĂ E RUȘINE? V-ați tot gudurat ca niște căței în călduri pe lângă tineret, doar-doar o să vă dea frâiele noii mișcări și când ați văzut că vă ignoră total și nu vor compromiși pe lângă ei, ați decis că n-are niciun rost să ieși în stradă și că lucrurile trebuie făcute mai… inteligent?
  Cât de inteligenți ați vrea să fie tinerii? Cât să veniți voi în fruntea bucatelor? Căutați stăpâni? Vedeți că Iurie Ivanovici a rămas singur.

  NU VĂ E RUȘINE? După ce v-ați făcut interesele bolnave pe baza credinței sincere a oamenilor de a scăpa de râia rusească, după ce l-ați votat pe Voronin și ați discreditat orice alte nuclee românești cu fabricațiuni de genul listei lui Șandrovski, din dorința nebună de a acumula voturi, acuma sunt greșite mișcările civice (deci apolitice) care nu vă pun pe voi în centrul existenței?

  NU VĂ E RUȘINE? După ce ați creat separații false în capul oamenilor precum că:
  – a te declara moldovean este greșit, ba chiar o boală (pentru a reduce la cât mai puțin bazinul unionist separând moldovenii de români);
  – că doar prin politică și doar prin PPCD (și doar printr-un lider, eventual cât mai aproape de imaginea christică/a lui Iisus) se pot realiza dezideratele naționale;
  – doar românii din Basarabia sunt adevărații români / daci / ortodocși, pe scurt o specie rară și mult mai purtătoare de românism decât cei din Țară;
  Și câte și mai câte diversiuni, acuma veniți și spuneți că o mișcare unionistă civică, tânără, sincronizată cu cea din România, care se autofinanțează, este nocivă?

  NU VĂ E RUȘINE? Ați fi vrut ca din lupta actuală dintre clanurile de oligarhi, unioniștii să nu-și urmeze interesul (de a promova Unirea ca singura salvare) și ați fi vrut să strige ca papagalii numai – Miliardul înapoi, la semnalul foștilor voștri colegi de partid? De ce așa, ca să contribuie la crearea unui nou partid, unei noi speranțe, unui nou deceniu de viață pentru proiectul statal Republica Moldova?

  NU VĂ E RUȘINE? România era bună doar să vă trimită bani ca să vă finanțeze partidul vostru separatist? Acuma, după ce ne-am fript cu voi, ca și restul cetățenilor sinceri din Republica Moldova, vorbiți de „simioni aduși de peste Prut”?

  NU VĂ E RUȘINE? În urma ultimelor acțiuni unioniste făcute la Chișinău, 67% dintre români vor unirea cu Republica Moldova până în 2018, iar doar 14% se opun. Adică chiar mai mult decât 3 din 4 români, cum erau ultimele sondaje. Și cu siguranță și în Republica Moldova am mai câștigat procente bune în bătălia cu numărul celor la care prind minciuni din astea din manualul de propagandă. Nu am nici apartament la Chișinău cum ziceați acum 2-3 ani, nici mașină, ci doar o iubire mare față de neamul românesc de peste Prut. Și mai am ceva: siguranța că vom face Unirea!

  ȘI DACĂ TOT NU VĂ E RUȘINE, dați-mi, nenicilor, mașina aia. N-am avut niciodată un automobil personal și nici nu aveam de unde să-mi cumpăr. Sunt cel mai prost șofer pe care îl cunosc. Cu ocazia asta, dacă mi-o dați, aveți și voi pretextul unui mic accident rutier, că de mult n-ați mai fabricat unul. Cam din 2008 încoace.

  http://www.timpul.md/articol/mi-au-dat-atia-maina––i-se-pare-ca-nu-i-o-volga-neagra%09-77822.html

 8. http://www.jc.md/2018-unirea-inteligentae-de-fapt-singurul-plan-marshall-pe-care-il-poate-oferi-cineva-republicii-moldova/

  Interviu cu dl Petrişor Peiu, expert economic la Fundaţia Universitară a Mării Negre

  Recent, Fundaţia Universitară a Mării Negre, în persoana cercetătorilor Petrişor Peiu şi Dan Dungaciu, a înaintat, „în lipsa unui proiect concret, realist şi asumat de către statul român”, „o propunere îndrăzneaţă, dar realistă: realizarea unui proiect naţional, generat şi susţinut de Bucureşti”, denumit proiectul „Go for Moldova”. În interviul de mai jos am căutat răspunsuri la problemele punctate de cei doi cercetători în Proiectul pentru salvarea Republicii Moldova, lansat la 30 iulie 2015.

  – Stimate Domnule Petrişor Peiu, de ce e necesar anume acum un asemenea plan de susţinere a Republicii Moldova? Credeţi că a venit ceasul al doisprezecelea?

  Noi credem, în primul rând, că politica României păcătuieşte printr-o abordare stângace faţă de dosarul „Republica Moldova”, mai credem şi că Republica Moldova se află într-o situaţie deosebit de delicată din cauza modului dezamăgitor în care au funcţionat lucrurile după 2009 şi din pricina actelor grave de corupţie şi de subminare economică din 2014, în special din cauza lucrurilor grave petrecute în sistemul bancar. Mai credem că, după 25 de ani, Republica Moldova a eşuat în a-şi crea o economie funcţională şi că singura opţiune de a face acest stat funcţional este să „alimentăm” apropierea de România.

  – Vă referiţi la Republica Moldova ca la cel mai important dosar de politică externă pe care îl are România, proiectul Dvs. bazându-se pe ideea depăşirii etapei „formelor fără fond” în relaţia bilaterală, „când existau nişte relaţii politice fără suportul unor relaţii economice substanţiale”. Credeţi că Veţi avea în România, la vârf şi în structurile economice chemate să se implice, susţinerea politică şi logistică necesară?

  Sperăm să găsim căile de a determina acumularea unei „mase critice” printre factorii de decizie din România care să poată schimba paradigma abordării relaţiilor cu Republica Moldova, de la o susţinere necondiţionată şi uneori neinspirată la o implicare masivă şi coordonată în procesul de creare a unui stat funcţional, în primul rând economic, la o implicare adâncă şi susţinută în crearea unor legături de afaceri şi, mai ales, de finanţe ireversibile între cele două state româneşti.

  – Pe de altă parte, la ce reacţie Vă aşteptaţi din partea părţii decidente moldovene?

  Probabil ca aici reacţiile vor fi împărţite: unii se vor grăbi să acuze intervenţionismul Occidentului perfid în ţărişoară, alţii vor agita spectrul românismului veşnic cu gânduri anexioniste, alţii se vor simţi ofensaţi de postura de guvernare coruptă şi incompetentă, iar alţii, sperăm nu puţini, vor înţelege valoarea pragmatică şi concretă a unui astfel de plan, de fapt singurul „Plan Marshall” pe care cineva îl poate oferi Republicii Moldova.

  – Vă rugăm să detaliaţi direcţiile strategice pe care le aveţi în vedere pentru realizarea proiectului temerar pus în faţa României în relaţia sa, acum exclusiv pragmatică, cu Republica Moldova.

  În primul rând, cele două direcţii majore: finanţarea deficitelor prin cumpărarea de obligaţiuni emise de către Republica Moldova şi investiţii în infrastructură (incluzând aici şi investiţiile noi – greenfield, dar şi cumpărări de active de la alţi investitori). În al doilea rând, dorim ca aceste investiţii odată realizate să le putem opera/administra, adică să implicăm know-how-ul românesc în activitatea operaţională.

  – Ce mecanisme prevede strategia Dvs. pentru a contracara ostilitatea businessului din R. Moldova, care e preponderent în mâinile ruşilor?

  Pentru aceasta vom avea nevoie de implementarea unor mecanisme de tip occidental, care să producă rezultate vizibile în timp rezonabil de scurt; avem nevoie desigur şi de implicarea şi susţinerea autorităţilor române şi a părţii conştiente a intelectualităţii basarabene. Nu în ultimul rând, dorim să implicăm în administrarea acestei afaceri tineri basarabeni şcoliţi în România şi în Occidentul european.

  – Nu riscaţi să întâmpinaţi o rezistenţă obstinată din partea taberei românofobe, formulându-vă astfel gândul: „Expresia care ar descrie cel mai bine raportarea României la Republica Moldova este de frate mai mare: România este de şase ori mai mare (ca suprafaţă şi populaţie) şi de peste 30 de ori mai bogată /puternică economic.”?

  Aceste afirmaţii nu fac decât să exprime fapte reale de natură demografică şi economică, ele sunt preluate din statisticile internaţionale (World Bank report) şi indică, în mod plastic, situaţia de astăzi; această discrepanţă nu se datorează evoluţiei României ci ne-evoluţiei Republicii Moldova, generată în primul rând de politicile şi politicienii românofobi.

  – Spuneţi, de exemplu, că „este evident că Statul român trebuie să asigure, prin prezenţa sa în acest fond, publicul şi companiile de buna credinţă a administrării sale şi de supunerea operaţiunilor respective rigorilor fondurilor publice”. Explicaţi-ne ce aveţi în vedere.

  Avem în vedere funcţionarea acestui Fond sub regulile de guvernanţă corporatistă acceptate şi utilizate de companiile multinaţionale care operează în Uniunea Europeană, reguli care asigură transparenţa şi performanţa economică, fiind listat la Bursa de Valori Bucureşti, va fi supus regulilor companiilor / fondurilor deschise de investiţii listate la bursă, similar Fondului Proprietatea.

  – Ce va însemna de fapt Fondul Moldova?

  Fondul Moldova înseamnă un fond de investiţii, realizat prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti, prin subscriere deschisă investitorilor instituţionali şi celor individuali deopotrivă în cadrul mecanismului de Ofertă Publică Iniţială (IPO), cu un prospect de emisiune întocmit de consultanţi internaţionali împreună cu Ministerul de Finanţe; statul român va colecta bani din piaţă în schimbul participaţiilor la Fond; aceşti bani vor fi capitalul de lucru al Fondului de investiţii. Acest capital se poate majora anual atât prin capitalizarea profiturilor, cât şi prin emiterea de noi acţiuni.

  – Credeţi că se vor găsi suficiente companii – de stat şi private – care să crediteze economia precară a RM? În particular, nu se vor speria investitorii din România de reacţiile „burgheziei coloniale sovietice şi cleptocraţiei rurale”, despre care pomeniţi?

  Cu un consultant internaţional bine ales (vezi operaţiunile IPO sau SPO realizate în cazurile Romgaz, Electrica, Transgaz, Transelectrica) nu am niciun dubiu că acţiunile oferite iniţial vor fi suprasubscrise. În fond, noi nu vom vrea să „vindem” o companie, ci o ţară.

  – Proiectul Dvs. inspiră optimism. Dar sfetnicul cel rău de pe umărul stâng parcă mi-ar şopti: „Ar fi prea frumos ca să fie adevărat!”. Cu ce argumente i-aţi convinge pe sceptici?

  Argumentele noastre sunt: 1. Republica Moldova are o situaţie de criză structurală, 2. Singură, ea nu poate depăşi această criză, 3. Soluţia nu poate veni decât de la România, 4. Soluţia trebuie să îmbine voinţa politică cu inteligenţa economică şi cu deplinătatea resurselor şi 5. Trebuie să încercăm şi altceva decât discursurile patetice sau susţinerile de partid.

  – De ce aţi denumit proiectul „Go for Moldova”?

  Proiectul se numeşte „Go for Moldova” deoarece, la un pahar de vorbă, un demnitar mi-a spus odată: s-ar putea ca proiectul american „Go for Romania” să aibă nevoie de proiectul românesc „Go for Moldova”.

  Interviu realizat de Rodica Mahu

 9. România poate crea un fond de 5 miliarde de euro pentru salvarea Moldovei

  http://www.mold-street.com/?go=news&n=3999

 10. Şi banii vor spori zestrea mancurţilor şi bolşevicilor capitalişti din RM.

 11. ASEARĂ, ÎN DIRECT, S-A SINUCIS UN IDOL…

  By Fapta on 06/08/2015
  Tweet orban_declaratia_lui_crin_antonescu_despre_klaus_iohannis_este_putin_scoasa_din_context
  Nu ştiu câţi dintre voi mai urmăriţi şi alte posturi TV decât Antena3…Eu mai greşesc şi mă uit la ştiri pe Digi 24. De departe sunt cei mai profesionişti în a-ţi prezenta o diversitate de ştiri înafară de faptul că Elena Udrea se regulează cu alt mascul decât Băsescu şi încă are ciclu.
  Totuşi, aseară nevastă-mea mă atenţionează să mut pe Realitatea Tv. Dau de un talk-show prelungit mult după miezul nopţii la Rareş Bogdan.
  Sincer să fiu, după campania prezidenţială când Realitatea fusese cam singurul canal Tv ce lua partea liberalilor şi implicit lui Johannis (scriu ca sasul şi nu cum vrea domnul Florin Iaru, ca pe Ionescu), mi-am cam mutat azimutul de la ei mai ales după ce neamţul a devenit „herr President”. Deja devenise greţoasă pupătura poalelor popii. Desigur că m-am mutat înapoi la Antena 3 pentru că satisfacţia mea pentru înfrângerea lui Ponta şi felul în care sufereau acum reptilele roşii îmi făceau un infinit bine.
  Despre canalul-coteţ al lui Ghiţă nici nu are rost să pomenesc pentru că de acolo vine mereu damf de căcat de porci şi de troacă.
  Revin deci la showul de aseară de la Realitatea unde printre mulţi alţi iluştri cercetători, istorici din ţară şi de pe afară ca invitaţi în direct sau la telefon, a fost şi jurnalista mea preferată Oana Stănciulescu, ce a fost nevoită (?) să se expulzeze de la Antena3 unde era o voce pe cât de echilibrată, pe atât de critică şi echidistantă în plin festival de pupincurism şi secreţie băloasă pentru cururi roşii aşa cum numai madam Grecu, Adi Ursu, gRadu Tudor, cpt. Alessandra Stoicescu şi evident, pastorul bisericii pesediste Mihai Gâdea sunt capabili.
  Nu săriţi imediat să mă înjuraţi că vă demonetizez idolii, „fin’că” în unele momente (din ce în ce mai rar) mai sunt şi idolii mei.
  Sunt atunci când printre desele momente evidente de pupincurism suprasaturat pe şezutul lui Ponta şi a ciracilor săi, sau prosteala manipulărilor când bat apa în piuă de pomană devenind ridicoli prin emisiuni repetate pe tema jafului practicat de Chiorul Ceacâr şi camarila lui fără absolut niciun efect vizibil – pentru că probabil asta le cere Profesorul finanţator din Alcatraz Văcăreşti – mai ridică prin unele talk-show-uri şi unele chestiuni de actualitate ce se cer dezbătute în societate.
  Dar dacă vrei să fii la curent cu ceea ce se întâmplă în România cu adevărat sau oriunde în lume, nu are rost să-ţi pierzi timpul de pomană belind ochii la biserica mântuirii PSD-ului şi la predicile PF Mihai cu întregul său sobor de popi şi preotese. Sfatul meu este să vă uitaţi la Digi24 şi la TVR la Telejurnal.
  Asta evident, dacă nu grăiţi suficient de bine „frangleza” să mai zapaţi şi pe la alte mitropolii.
  Boon…Să revenim deci la emisiunea de aseară ce a avut ca temă o problemă care a iscat foarte multe controverse şi schimburi de replici şi idei în spaţiul public românesc de când a fost promulgată de Johannis (scriu ca sasul). Lumea o cunoaşte acum desigur ca „legea lui Antonescu” şi sunt convins că foarte mulţi nu pricep dacă este vorba de mareşalul Antonescu sau de Crin Antonescu.
  Ei bine, este o propunere legislativă iniţiată printre alţi parlamentari români şi de Crin Antonescu pe vremea când acesta mai era în funcţiile onorante ce le-a deţinut până nu demult…La vremea respectivă propunerea a trecut aproape neobservată şi aproape nimeni nu a băgat-o în seamă, nebănuindu-i măcar consecinţele.
  După ce a intrat în vigoare fiind promulgată de Herr President, uite că s-a pornit furtuna ce face valuri înalte şi furioase apropiindu-se de statutul de tzunami.
  Nu voi da aici amănunte în sensul să explic ce prevede această lege, dealtfel foarte scurtă ca şi conţinut. Nici măcar nu voi explica chestia că textul ei a băgat în discuţie anonimi ca mine sau ca Ahmed Petropost, sau Te Iubesc Cosmin Cdr de pe Facebook şi intelectuali oarecum(!) mai cunoscuţi ca în cazul lui Andrei Pleşu…
  Evident că CTP sau Ardei Umplut au ieşit şi ei în spaţiul public şi şi-au dat cu părerea, doar jurnaliştii de frunte ai Iaşului cum ar fi Florin Gheţău şi alţii din unitatea lui preferă să zgâncilească căcatul uscat Nichita şi răhăţeii mai proaspeţi din PSD decât să se exprime pe nişte subiecte mai adevărate şi controversate…
  Treaba lor! Fiecare cu cât îl duce mintea şi cavitatea occipitală.
  Nu vă voi vorbi despre polemica de idei întâmplată în emisiunea de aseară, pentru că aşa ceva pur şi simplu nu poate fi povestit, ci doar văzut şi rumegat în linişte şi în răcoarea nopţii.
  Eu am să mă refer aici strict la faptul că la un moment dat în emisiune intervine telefonic însuşi iniţiatorul acestei legi – tizul Mareşalului – şi într-un limbaj caracteristic supersofisticat şi adânc exersat de mare orator cu care a înnodat urechile şi minţile multora – printre care şi mie, recunosc – a început oarecum vădit deranjat de amploarea dezbaterii iscate în general în România pe această temă, să-l ia în balon pe domnul Andrei Pleşu şi pe toţi aceia care i-ar fi acestuia oarecum partizani.
  Oana Stănciulescu – care s-a remarcat în ani de zile că i-ar fi fost o partizană adevărată şi susţinătoare reală în ciuda vicisitudinilor – a fost nevoită să-i adreseze lui Crin Antonescu unele întrebări lămuritoare.
  Precizez încăodată că nu voi detalia, nu voi face propriile mele păreri pro sau contra asupra acestei chestiuni, dar voi remarca doar faptul că aseară, în direct, Crin Antonescu s-a dovedit ambiguu, chiar abulic, a precitat că el este în acel moment foarte departe de loc şi temă şi nu a reuşit(?) să-i răspundă Oanei la întrebări.
  Şi atunci? De ce naiba te-ai băgat stimabile în concasorul unor adevăraţi preopinenţi cu vederi cât se poate de verosimile şi de diferite din care cei care pot judeca cu propriile lor minţi, se pot situa în cunoştinţă de cauză de o parte sau alta, dar în mod cert cei cu puţină judecată constată că matale în calitate de istoric şi mare om politic ai promovat această lege probabil la presiunea Institutului Elie Weisel şi a unei anumite diaspore interesate şi că această lege are nişte efecte incredibil de nefaste şi nebănuite asupra poporului român?!
  Pentru mine, aseară a murit un idol! A fost singurul om în care am crezut şi i-am fost loial necondiţionat, dar începând de aseară pentru mine a căzut un mit şi singura treabă de care mă bucur, este aceea că m-am eliberat cu adevărat de orice fel de totemuri ideatice şi de credinţa într-un singur Zeu pe care în mintea mea mi l-am dorit să fie şi să rămână neprihănit.
  Gata! Nu-l reneg pe Crin Antonescu, nu-l voi denigra niciodată, dar începând de aseară, l-am dat jos de pe piedestalul din înaltul cerului şi l-am adus printre noi, muritorii de rând.

  GABRIEL MIHĂILĂ

 12. CEI TREI PARLAMENTARI CARE AU INITIAT LEGEA ANTILEGIONARI, CARE PERMITE SUPRAVEGHEREA ONLINE/ ALTA INEPTIE A LEGII: RECUNOASTE SENTINTELE DATE DE REGIMUL COMUNIST/ LISTA DEPUTATILOR CARE S-AU OPUS ACESTEI LEGI ANTIDEMOCRATICE/ REACTIILE ISTORICILOR
  HomeDezvaluiriCEI TREI PARLAMENTARI CARE AU INITIAT LEGEA ANTILEGIONARI, CARE PERMITE SUPRAVEGHEREA ONLINE/ ALTA INEPTIE A LEGII: RECUNOASTE SENTINTELE DATE DE REGIMUL COMUNIST/ LISTA DEPUTATILOR CARE S-AU OPUS ACESTEI LEGI ANTIDEMOCRATICE/ REACTIILE ISTORICILOR
  CEI TREI PARLAMENTARI CARE AU INITIAT LEGEA ANTILEGIONARI, CARE PERMITE SUPRAVEGHEREA ONLINE/ ALTA INEPTIE A LEGII: RECUNOASTE SENTINTELE DATE DE REGIMUL COMUNIST/ LISTA DEPUTATILOR CARE S-AU OPUS ACESTEI LEGI ANTIDEMOCRATICE/ REACTIILE ISTORICILOR
  distribuie
  Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, numita in media in ultimele zile ca Legea antilegionari, a fost initiat de trei parlamentari; Crin Antonescu, Andrei Gerea (in prezent ministru al Energiei) si George Scutaru, fost parlamentar, devenit apoi consilier pe probleme de securitate nationala al presedintelui Klaus Iohannis, intre timp a demisionat si este cercetat de DNA.

  CITITI SI: BIG BROTHER ROMANESC: LEGEA ANTI LEGIONARI, PRETEXTUL UNOR ABUZURI INCREDIBILE IMPOTRIVA DEMOCRATIEI

  Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor cu trei abtineri, fara nici un vot contra. S-au abtinut: Budurescu Daniel-Stamate, deputat PNL, Cernea Remus-Florinel, deputat independent, Zlati Radu, deputat PNL. Nu au votat doi deputati.

  CITITI SI: E OFICIAL: A inceput MONITORIZAREA ON LINE a celor care il sustin pe Maresalul Ion Antonescu si a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, a cultului preotilor si intelectualilor nationalisti, dar si a lui Ceausescu/ MAXIM 3 ANI DE INCHISOARE

  „Dreptul la opinie este îngrădit de prevederile legii. Legea va avea un efect de bumerang. Asta e firea românului: ce i se interzice românului, asta vrea să facă. Această lege ar fi fost pe marele plac al lui Carol al II-lea, în 1938. Cum de nu s-a gândit și la ea?Această lege este făcută cu copy-paste. Pe multe pasaje ale ei, nu respectă limba română. Tehnica legislativă a lipsit: capacitatea de a exprima în propoziții un caracter precis al legii. Foarte multe din paragrafele legii seamănă cu ordonanțele secrete din anii ’50, care aveau în vedere pedepsirea oricărei împotriviri la instaurarea brutală a comunismului în România. Tocmai această mireasmă represivă care este conținută de această lege nu a avut darul să mă încânte”, a declarat la o dezbatere la Adevarul Live istoricul Marius Oprea, fost presedinte al Instititul pentru Cercetarea Crimelor Comunismului.

  CITITI SI: Primele tinte ale Legii anti legionare: Mircea Vulcanescu si Nichifor Crainic

  „Este ridicol să prezinți interzicerea lui Ceaușescu ca efect principal al legii, când nicăieri în conținutul ei nu există nici măcar o singură referință la comunism, în schimb titlul spune clar că ea se referă la fascism, legionarism, rasism și xenofobie. De altfel, e greu de înțeles cărei nevoi a societății îi răspunde interzicerea fascismului într-o țară care nu a cunoscut acest regim nici măcar o zi, și încă mai greu de priceput de ce promovarea comunismului este în continuare permisă, în ciuda miilor de oameni omorâți în închisori. Declarația este una politică și încearcă să acopere neajunsurile evidente ale legii.”, a declarat istoricul Alin Mureșan de la Centrul de Studii în Istorie Contemporană (CSIC) pentruActive News.

  CITITI SI: Pana la 3 ani de inchisoare pentru cei care il glorifica pe Maresalul Ion Antonescu si promoveaza ideile Miscarii Legionare

  Una din problemele majore ale legii, „ignorând” dreptul la liberă exprimare, este acela că recunoaște drept valide procesele politice din perioada comunistă. De cele mai multe ori, aceste procese se bazau pe „confesiunile” inculpaților sau pe mărturii care fuseseră smulse prin violență. Aceștia nu beneficiau de o minimă asistență juridică, iar procesele erau mai degrabă spectacole propagandistice.

  CITITI SI: Deustche Welle despre legea antilegionari: Antonescu NU e patriot, E criminal/ Securiştii, legionarii şi lacheii regimului Putin pun umărul la răsturnări axiologice şi la exterminarea reperelor autentice

 13. Crin Antonescu risca puscaria dupa ce a incalcat legea antilegionari pe care a initiat-o
  HomeDezvaluiriCrin Antonescu risca puscaria dupa ce a incalcat legea antilegionari pe care a initiat-o
  Crin Antonescu risca puscaria dupa ce a incalcat legea antilegionari pe care a initiat-o
  distribuie
  Initiator al asa zisei legi antilegionari, Crin Antonescu, fost presedinte al PNL, risca maxim 3 ani de inchisoare pentru ca a omagiat public un personaj condamnat pentru crime impotriva umanitatii. Este vorba de Mircea Vulcanescu, condamnat tocmai pentru acest motiv.

  CITITI SI: E OFICIAL: A inceput MONITORIZAREA ON LINE a celor care il sustin pe Maresalul Ion Antonescu si a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, a cultului preotilor si intelectualilor nationalisti, dar si a lui Ceausescu/ MAXIM 3 ANI DE INCHISOARE

  Crin Antonescu a declarat pentru gandul.info: „Sunt obişnuit cu manifestări publice de profundă precaritate intelectuală, dar chiar cu aşa ceva nu credeam că ne putem întâlni. Bineînţeles că atunci când vorbim despre Cioran, Noica, Eliade, Vulcănescu nu putem să considerăm că dominanta operei lor este legată de afinitatea temporară şi destul de redusă în timp cu mişcarea legionară. Toţi aceşti coloşi, pentru că toţi cred că recunoaştem că este vorba de vârfuri intelectuale ale culturii româneşti au o operă extrem de solidă, apreciată şi intern şi internaţional şi care nu are nicio legătură cu doctrina fascistă şi activitatea, practica politică legionară.”

  CITITI SI: CEI TREI PARLAMENTARI CARE AU INITIAT LEGEA ANTILEGIONARI, CARE PERMITE SUPRAVEGHEREA ONLINE/ ALTA INEPTIE A LEGII: RECUNOASTE SENTINTELE DATE DE REGIMUL COMUNIST/ LISTA DEPUTATILOR CARE S-AU OPUS ACESTEI LEGI ANTIDEMOCRATICE/ REACTIILE ISTORICILOR

  CITITI SI: CULISELE LEGII ANTI LEGIONARI: Crin Antonescu, acuzat ca a propus legea pentru a-si cumpara vizite in Israel si SUA

  Mircea Vulcanescu este unul din cei vizati de legea antilegionara, conform declaratiilor facute de Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel, unul din sustinatorii legii. „Nichifor Crainic are placă pusă de Academia Română cu aprobarea Primăriei pe strada Vasile Conta, Nichifor Crainic care a făcut parte din guvernarea Antonescu; mai este un bust al lui Mircea Vulcănescu în sectorul 2, fost subsecretar de stat la Ministerul de Finanțe și condamnat pentru crime de război în baza Legii 312/1945 cu modificările ulterioare. Menționez că legile în baza cărora au fost condamnați în procesele după Al Doilea Război Mondial sunt și azi în vigoare, iar deciziile definitive sunt și astăzi valabile. Toți cei care le pun în discuție minimalizează o legislație care a fost recunoscută de către trupele Aliate — SUA, URSS, Marea Britanie — împotriva Germaniei naziste, deci verdictele date în 1945 și după sunt perfect legale și astăzi și trebuie să ținem seama de ele”, a declarat intr-o conferinta de presa Directorul general al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, referitor la legea 217/2015 care interzice organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob și promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

 14. Vicepreşedintele Jobbik: Sunt sigur că, peste 15 ani, Moldova se va uni cu România

  Vicepreşedintele Jobbik: Sunt sigur că, peste 15 ani, Moldova se va uni cu România
  poză simbol
  Vicepreşedintele Jobbik, Szávay István, a declarat, la Tabăra EMI de la Gheorgheni, că unirea României cu Republica Moldova într-un viitor apropiat ar trebui să creeze premisele federalizării statului român, însemnând şi „o oportunitate” pentru o mai bună reprezentare a maghiarilor la nivel regional, scrie mediafax.ro.
  „Sunt sigur că peste cinci, zece, 15 ani România se va uni cu Moldova (n.r. – Republica Moldova), toate semnele şi procesele indică acest lucru. Mulţi spun că este un pericol pentru populaţia maghiară de aici, deoarece s-ar diminua numeric reprezentarea în Parlamentul de la Bucureşti, dar asta este o alta temă. Noi credem că ascunde o posibilitate, diplomaţia maghiară şi politica naţională trebuie să fie pregătite pentru această mare unire, care trebuie să ducă la o federalizare de un anumit nivel a României.
  Nu cred că România se va uni cu Moldova astfel încât structura statului să nu fie afectată. Iar aceasta poate fi o oportunitate, nu înseamnă că va fi egală cu o autonomie sau cu autodeterminarea, dar va fi mai uşor ca maghiarii să fie mai bine reprezentaţi cel puţin la nivel regional”, a declarat, vineri, vicepreşedintele partidului radical Jobbik, Szávay István, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal.

 15. Se pare ca asta a fost postarea celui vizat de George Simion…

  Văd că niște ”simioni expulzati” s-au supărat… Unii m-au și scos din ”prieteni”… O dovadă că nici nu au fost ”prieteni” și că am avut dreptate în constatările mele recente despre ”falșii unioniști” și despre ”falsul unionism” promovat de ei…
  Un adevărat unionist de dincolo de Prut, mai ales cel cu pretenții de lider al unei mișcări unioniste, va acționa astfel încât să fie și să rămână ”prieten” cu toți ”basarabenii”, indiferent de culoarea lor politică sau nepolitică…
  Pentru că UNIREA, când va avea loc, dar EA va avea loc!, îi va cuprinde pe toți ”basarabenii”, inclusiv pe mine și pe tot neamul meu despicat în două de ocupantul sovietic și dus mai apoi în fundul Siberiei, care nu accept unionismul fals, țipat de ”simioni” cu aere de eroi naționali…
  Unionismul de paradă, de vitrină, ostentatoriu și gălăgios a fost și este arma perfectă în mâinile bandiților politici de la Chișinău și a ”partenerilor” lor de la București care au avut, au și vor avea interesul pentru menținerea Republicii Moldova în câmpul de control al Moscovei…

Comments are closed.