Consiliul Unirii îi invită pe membrii componentelor acestei Platforme unioniste la protestul de la 3 mai

IMG_4165PNL, AVR-92 “Tiras-Tighina”, alte componente ale Platformei unioniste “Consiliul Unirii” vă invită – cine are posibilitatea – să participați la acțiunea de protest organizată de Platforma Civică “Demnitate și Adevăr” împotriva clanurilor oligarhice ale partidelor parlamentare corupte. Manifestarea va avea loc duminică, 3 mai, începând cu ora 13.00, în Scuarul Catedralei din PMAN, Chișinău.

Componentele Consiliului Unirii le mulțumește tuturor celor care au răspuns mesajului primit pentru acțiunea de la 5 aprilie și îi invită, repetat, pe toți și la acțiunea de la 3 mai.

Serviciul de Presă al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  SIS-temul de Ocupație din Basarabia:
  ASASINATE LA COMANDĂ contra Marii Re-Uniri cu România:
  O A DOUA DECAPITARE A ELITEI NOASTRE UNIONISTE
  ÎN ULTIMII 25 DE ANI : 1990-2015
  / PRIMA FIIND DEPORTĂRILE ŞI GENOCIDUL DIN ANII 1940
  COMISE DE OCUPAȚIA RUSEASCĂ
  ––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Notă:
  a)
  O OTRAVĂ nedepistabilă
  se introduce în mâncare sau băutură
  care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT /
  şi nu lasă alte urme !
  b)
  victima este urmărită SIS-tematic apoi se organizează
  un accident la comandă: o masină teroristă cu faruri speciale orbitoare apare in față, și asfel se inscenează „accidentul” !
  c)
  mai nou:
  se însceneaza sinuciderea, prin împușcare
  sau alte mijloace psihotronice.
  –––––––––––––––––––––––-
  80.
  – ANDRIEȘ SÂRBU / 1950, Chişinău -14 aprilie 2000/,
  Un alt Martir Unionist asasinat PSIHOTRONIC
  în atelierul său de pe str. Dimo prin atac de cord la comandă şi la distanţă:
  Copilul Soarelui plastician român basarabean considerat pericol social in anii URSS,
  marginalizat şi apoi maltratat la spitalul de boli psihice și în puşcăria comunistă.
  Studii specializate la Sankt-Petersburg şi in Estonia.
  La inceputul anilor 1990 a format Grupul celor ZECE,
  in vederea racordarii artistului plastic de la noi contextului actual al culturii universale.
  O Integrare într-o structură constituită în România,
  iar prin Romănia – în cea a contextului european”.
  Tudor Braga, critic :
  „Moldova de Est a secolului XX va fi reprezentată în concertul umanităţii
  de lingvistul Eugen Coseriu şi de artistul Andrei Sârbu„.
  – „Andrieş apărea ca trimisul unei alte lumi, tipajul unei boeme practic inexistente la noi. El vorbea o limbă românească pură, emanatoare de lumină şi căldură sufletească – un excitant sigur de turbare a supraveghetorilor “ordinii publice” de atunci, fie străini înăimiţi, fie ai noştri, mancurtizaţi. Astfel, polaritatea conflictului individ-societate, în cazul lui Andrei, deveni programată de chiar societatea nedreaptă în atitudine, iar sacrificarea individului pe “altarul ignoranţei” era ca şi inevitabilă în acele timpuri. L-au salvat măria sa cazul şi bunăvoinţa câtorva oameni, l-au salvat pentru a marca spiritualitatea noastră, dar şi a celor care l-au renegat. /Dr. Gheorghe Mardare, Hanovra, Ianuarie- 2008/
  N.B.
  Citiți aici un articol scris de dacologul Andrei Vartic
  despre genocidul elitei intelectuale est-moldovene
  şi despre Re-Unirea noastră naturală
  cu Patria strămoşească vechea Dacie actuala Romănie:

  P.S.
  O întrebare –
  Oare de ce Președintele RM Nicolae Timofte
  și deputatul lider PL Vicu Untilă,
  președintele Comisiei pt. Securitatea Națională din Parlamentul RM,
  nu-i invită le Chișinău pt. a crea o CELULĂ de SALVGARDARE
  pe generalul Emil Străinu și generalul Mircea Chelaru din București,
  ambii mari specialiști în arme psihotronice pt. a cotracara
  Genocidul psihotronic contra intelectualilor români est -moldoveni
  din partea Comandoului Terorist Rusofon Ucigător Voronist
  Dodonist Comunist Ocupant etc. cu sediul la Tiraspol ?

 2. Venim cu totii sa castram hotii.

 3. Macar de bagat in lada de gunoi la inceput, asa cum fac in Ucraina :-):-):-)

 4. Ce face Rusia cu atata pamint ? Au aproape jumatate din uscatul planetei si tot mai vor ? Pana acum mare lucru n-au facut cu el… exista vreo explicatie logica ?
  Mai nou Rusia face o propaganda ucigatoare asupra tuturor tarilor din spatiul UE. Cu ce drept si in virtutea carui principiu se dezlantuie necontenit!?

  Europenii vor sa treaca la ofensiva pentru a contracara campaniile de dezinformare ale Rusiei, pe fondul crizei ucrainene, dar descopera ca au o marja limitata de manevra, scrie AFP.

  In Rusia, „UE este descrisa drept o conspiratie a homosexualilor” si „vechile mituri ale Razboiului Rece despre NATO au revenit”, afirma Robert Pszczel, purtator de cuvant al Aliantei la Moscova.

 5. „Propaganda este foarte invadatoare! 90% dintre rusi privesc televiziunea nationala, iar cei care critica regimul nu o privesc”, adauga el.

  Informatiile eronate din presa rusa sunt denuntate in mod regulat de ONG-uri, precum StopFake.org, care monitorizeaza si presa ucraineana. La inceputul lui aprilie, mai multe televiziuni rusesti au relatat incontinuu cazul unei fetite de 10 ani care ar fi fost ucisa de un bombardamant al armatei ucrainene. BBC a descoperit ca toata povestea era falsa cand a incercat sa-i gaseasca cadavrul, pentru ca in cele din urma un ziarist rus sa recunoasca ca a fost obligat sa difuzeze aceasta „stire”.

 6. Vine, vine 3 mai!,, Curentul unionist în Republica Moldova se află pe un trend ascendent. Acest lucru este confirmat de mai mulți indicatori. În primul rând, putem să ne uităm la rezultatele sondajelor. Aici, însă, trebuie să avem răbdare și discernământ, pentru că majoritatea sondajelor efectuate în Republica Moldova evită chestiunea unirii sau adresează întrebări incorecte, care le sugerează respondenților un anumit răspuns. Printre cele care au inclus această întrebare și au adresat-o în mod imparțial se numără o serie de sondaje organizate de IRI, care relevă în 2011 o proporție de circa 30% favorabili sau puternic favorabili unirii. Iată că acum, în februarie 2014, s-a efectuat în premieră un sondaj în R.M. dedicat cu precădere chestiunilor de identitate națională. Conform rezultatelor acestea, în ce privește atitudintea față de o posibilă unire, 52% din respondenți se clasează în categoriile „categoric pentru” sau „mai degrabă pentru”, ceea ce denotă clar că ideea unionistă câștigă teren în rândurile populației. Pe de altă parte, acest trend este confirmat și de numărul și amploarea acțiunilor și a manifestațiilor unioniste, care sunt în constantă creștere. Țin minte că prin anii 2008-2009, când ieșeam la primele mele manifestații dedicate zilelor de 27 martie sau 1 decembrie, eram câteva zeci de oameni, uneori poate ajungeam la două-trei sute. Însă iată că în 2012 s-au organizat trei marșuri ale unirii în Chișinău. La cel de pe 25 martie numărul participanților a ajuns la 3000, pe 13 mai – aproape de 7000, iar la 16 septembrie au fost prezenți circa 10 000 de participanți. Acum practic în fiecare lună se organizează acțiuni de popularizare a idealului unionist – conferințe, școli pentru voluntari, acțiuni culturale, sportive și multe altele.

 7. Așadar, mult curaj si devotament la protestul de pe 3 mai, și asteptam mediatizarea acestui mare eveniment pe toate căile posibile!

 8. Sper să fie un ” 3 Mai” care să rămână în istorie ca fiind ziua în care comunismul cu toate minciunile şi ticăloşiile lui a fost aruncat la lada de gunoi şi în Moldova iar strigătul de libertate şi dreptate al participanţilor la protest să aibă ecou în cele patru zări şi să zdruncine din temelii structurile osificate ale regimurilor oligarhice de sorginte stalinist-comunistă, clădite pe corupţie, propagandă antinaţională, minciună ridicată la rangul de politică de stat şi ,nu în ultimul rând, pe trădarea şi subminarea intereselor vitale ale românilor basarabeni.

 9. Miscarea de protest incepe sa-si dea roadele, foarte bine, dar este doar inceputul, cursa trebuie continuata pina la ultima rasuflare.

  Mai lansez o idee catre liderii Noii miscari de eliberare nationala din Moldova : Organizati campuri de vara pe regiuni si in intreg teritoriul RM, unde sa-i instruti ideologic pe Moldoveni, sa le eliberati mintile de propaganda oficiala si mincinoasa, un portal informational ar fi bine venit in acest sens.
  Campul de vara poate fi si loc de odihna in acelas timp, la Nistru, pe malurile Prutului, in Codrii nostri, deci sa ne amuzam si curatim mintea si sufletul de gunoiul informational neo-comunist. SA ne instruim si sa evidentiem viitori lideri si conducatori ai tarii in teritoriu.
  Moldova are nevoie de oameni noi , cei vechi sa plece sau sa fie schimbati deja incepind cu noile alegeri.

 10. dacă vreţi să-l cunoaşteţi pe titus-unionistul, citiţi ce scrie panarama, sub numele Ion pe blogul lui Vlad Cubreacov la un articol despre manifestările ţiganilor din România. Citiţi şi vă cruciţi.

 11. Cititi ….iar apoi faceti ce vreti!

  Monica Macovei: Plahotniuc controlează totul în Rep. Moldova!

  http://infoprut.ro/38960-monica-macovei-plahotniuc-controleaza-totul-in-rep-moldova.html

 12. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA CINEFILĂ UNIONISTĂ
  –––––––––––––––
  O INIVITAȚIE –
  21-23 mai 2015, orele 17 și 19, /intrarea liberă/
  a doua ediție a Festivalului de Film Românesc,
  „MARI SCRIITORI, MARI ECRANIZĂRI”
  Chișinău, cinematograful Odeon
  –––––––––––––––
  ZIUA 1:
  21 Mai 2015
  Ora 17:00 – “CEL MAI IUBIT DINTRE PAMÂNTENI”
  – după romanul lui Marin PREDA, Regia: ȘERBAN MARINESCU
  Ora 19:00 – “CASA DIN VIS”
  – după romanul lui Fănuș NEAGU, Regia: IOAN CĂRMĂZAN
  –––––––––
  ZIUA 2:
  22 Mai 2015
  Ora 17:00 – “FELIX și OTILIA”
  – după romanul lui George CĂLINESCU, Regia: Iulian Mihu
  Ora 19:00 – “CIULEANDRA”
  – după romanul lui Liviu REBREANU, Regia: Sergiu Nicolaescu
  ––––––––––
  ZIUA 3:
  23 Mai 2015
  Ora 17:00 – “MOROMEȚII”-
  după romanul lui Marin PREDA, Regia: Stere Gulea
  Ora 19:00 – “MOARA CU NOROC”
  – după romanul lui Ioan SLAVICI, Regia: Victor Iliu

  http://ziarulnational.md/claudia-motea-cred-in-puterea-traditionala-a-artistilor-de-aici/

 13. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA UNIONISTĂ INTERNAȚIONALĂ
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Ziarul francez Le Monde, pe prima pagină,
  despre manifestația din 3 mai de la Chișinău
  contra unui Guvern totalmente mafiot și corupt.
  De notat că la acest protest multă lume a arborat placarde UNIONISTE
  și au fost rostite și slogane pt. RE-UNIREA noastră
  cu Patria-Mamă România Mare Europeană Vechea Dacie Străbună !

  http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/05/04/manifestation-contre-un-milliard-de-dollars-envole-en-moldavie_4626663_3214.html

  Manifestation contre un milliard de dollars « envolé » en Moldavie

  Environ 10 000 personnes se sont réunies dimanche 3 mai
  dans le centre de Chisinau, en Moldavie, pour protester
  contre la disparition d’un milliard de dollars des coffres de trois banques
  du pays le plus pauvre d’Europe.

  Début avril, la Banque centrale de Moldavie a découvert
  que trois établissements, représentant environ un tiers des actifs bancaires du pays, avaient accordé des crédits pour un montant total d’un milliard de dollars (890 millions d’euros), soit 15 % du Produit intérieur brut du pays.

  Appels à la démission

  Les destinataires de ces crédits ne sont pas identifiés,
  et il semble que l’argent se soit purement et simplement envolé.
  Selon un rapport d’une commission parlementaire,
  qui a filtré dans la presse, une partie de l’argent
  aurait été transférée dans quatre banques russes.

  Les manifestants, réunis dimanche par le mouvement d’opposition
  DA (« OUI ») scandaient des slogans anticorruption et appelaient
  à la démission du procureur général mais aussi de juges
  de la Cour suprême et de plusieurs hommes politiques,
  qu’ils jugent impliqués dans le scandale.

  Devant le tollé général provoqué par l’affaire, le Parquet général
  avait décidé en avril d’ouvrir une enquête.
  Jusqu’ici deux personnes, dont l’identité est gardée secrète,
  ont été placées en détention provisoire et les biens de plusieurs autres
  mis sous séquestre. Le gouvernement a également fait appel aux experts
  de la compagnie d’audit américaine Kroll pour démêler l’affaire.
  ––––––––––––––––––-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *