PNL a depus actele ca și concurent electoral cu listă proprie și pentru cursa din Municipiul Chișinău

CIMG6907Recent, Delegația Politică Națională a discutat chestiunea implicării PNL în alegerile locale generale de la 14 iunie 2015 și a delegat BPC atribuțiile privind luarea deciziilor despre participarea partidului în acest scrutin. BPC a adoptat deciziile corespunzatoare legate de PNL in scrutinul local. Astfel, BPC a adoptat decizia privind candidatura la Primarul general al Municipiului Chisinau si la lista de candidati pentru CMC. BPC a desemnat pentru functia de candidat la Primar al Chisinaului pe dl Timotei Turcanu, unul dintre coordonatorii Consiliului Unirii, presedintele Fundației ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”. PNL ramine fidel principiului de a o oferi oportunitatea politica celorlalte componente ale Consiliului Unirii de a participa pe lista formatiunii in alegeri de orice nivel. La fel a procedat PNL in alegerile parlamentare, cind a avut cea mai buna lista de candidati pentru Legislativ, dintre care jumatate au fost membri ai PNL si jumatate – reprezentanti ai componentelor Consiliului Unirii, fara a avea calitatea de membru al PNL.

Timotei Turcanu nu este membru al PNL, este autor al mai multor concepte, proiecte, planuri, strategii în cadrul Consiliului Unirii privind reunificarea celor două state românești. A fost candidatul pentru funcția de prim-ministru în Guvernul Unirii, prezentat de PNL împreună cu alte componente ale Platformei unioniste ”Consiliul Unirii” înainte de alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Pe 29 aprilie PNL a depus la CEC actele în calitate de concurent electoral cu listă proprie în alegerile locale și actele pentru alegerea Primarului de Chișinău și a Consiliului Municipal al capitalei. La prima oră, au depus actele pentru înregistrare a listelor de candidați doar doi concurenți, unul dintre care a fost PNL. Primul în lista PNL este Timotei Țurcanu, al doilea este Sergiu Tataru, vicepreședinte al AVR-92 ”Tiras-Tighina”, membru al PNL, a treia este juristul Iulia Deleu, membru al PNL, al patrulea este Anatol Caraman, președintele al AVR-92 ”Tiras-Tighina”, coordonator al Consiliului Unirii, al cincilea este Victor Grebenșicov, membru al Consiliului Unirii.

Serviciul de presă al PNL

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. mai precis ce planuri, strategii etc a propus domnul Ţurcanu în cadrul Consiliului Unirii pentru reunificarea celor două ţări româneşti?

 2. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA UNIONISTA
  –––––––––––––––––––––
  Președintele României, Klaus Iohannis,
  a fost abordat de Diaspora Unionistă în timpul vizitei sale în Italia.

  Titi-Ana Ciobanu, membră a Asociației Diaspora,
  membră a Platformei Unioniste Acțiunea 2012,
  a fost prezentă la întâlnirea președintelui
  cu românii din Italia și i-a oferit primei doamne, Carmen Iohannis,
  un buchet de trandafiri roșii, galbeni și albaștri,
  cu mesajul „Basarabia e România”.

  „Basarabia era considerată paradisul Europei,
  noi așteptăm acum să redați acest paradis Europei”,
  i-a spus Ciobanu președintelui Iohannis.

  Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială în Italia,
  unde este cea mai mare comunitate de români,
  atât din România, cât și din Rep. Moldova.
  Președintele a avut o întâlnire cu președintele Italiei, Sergio Mozzarella,
  și cu premierul Maftei Rânzză.
  /timpul md/

 3. „este autor al mai multor concepte, proiecte, planuri, strategii în cadrul Consiliului Unirii privind reunificarea celor două state românești”

  Unica solutie este ca moldovenii de peste Prut sa-si faca cetatenie moldoveneasca si sa voteze partidele pro-Unire.

 4. Felicitari, dna Presedinta! Corecta initiativa PNL!
  Este firesc ca PNL sa aiba un primar in cursa pentru alegerile locale. Sper ca rocada va fi naturala, fara posibilitati de interpretare sau asperitati politice.
  Alegatorii au toate motivele sa se indrepte spre PNL, numai sa stie ce vor!

 5. deşi domnul Ţurcanu este o persoană respectabilă , şansele domniei sale de a accede la conducerea primăriei Chişinău sunt minime.La Chişinău, chiar dacă vor fi alegeri locale se va vota cu precădere geopolitic. Tendinţele sunt clare, pe fundalul corupţiei generalizate guvernamentale din ce în ce mai multă lume se uită cu speranţă!!!!!! spre Ivan. La Chişinău, transformat în Chişinev vor câştiga ori socialiştii sau comuniştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *