Hurezeanu: ”…Băsescu va da numele unei străzi din Ferentari sau al unui bulevard central”?

Traian Băsescu: „Am momente în care mi se pare că, după instalarea la putere a lui Iohannis, se face un spectacol prin care oameni numiţi de mine încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri, iar asta mă deranjează”, a adăugat Băsescu.

Pe mine, personal, această declarație m-a șocat. Și dacă un Președinte numește niște oameni în funcție, ei trebuie să îi rămână fideli până la moarte, încălcând legea? Ăsta e statul de drept creat de Băsescu?

Urmăriți o emisiune de șoc, la Realitatea TV din România, de luptă adevărată între ziariști și demnitarii care se consideră intangibili, precum și un comentariu al lui Emil Hurezeanu la comportamentul din ultimul timp al lui Băsescu.

Doar că va fi bine ca asemenea emisiuni să fie și când Președinții sunt în funcție.
VP

Ce a spus Hurezeanu: ”Emil Hurezeanu: Va da Băsescu numele unei străzi din Ferentari sau al unui bulevard central?

Ieșirile tot mai dese ale lui Traian Băsescu în mediul public asigură o oarecare reenergizare a micului ecran, consideră Emil Hurezeanu, însă când nu mai ai ce să pierzi și nu mai ai ce să câștigi, exercițiul devine foarte periculos. Comentariul analistului la Digi24 a fost prilejuit de o intervenție a lui Traian Băsescu la un post de televiziune, marți seara, în care a afirmat că trei dintre oamenii care au fost în echipa sa sunt arestaţi de către alţi trei oameni din echipa sa cu care a modernizat statul, fostul șef al statului comentând pe marginea eliberării Alinei Bica.

„Zece negri mititei și dispar unul câte unul!”, a remarcat, amuzat, Emil Hurezeanu. „Au fost în echipa dlui Băsescu, au avut funcții, pe care, bănuiesc, într-un stat democratic, le-au câștigat prin performanțe profesionale. Sigur, un președinte ”te unge”, dar e clar o afirmație teribilistă. Dl. Băsescu – dvs credeți că ține capul de afiș, eu aș spune că nu ține capul de afiș, nu mai are ce câștiga, dar nu mai are nici ce pierde. E o postură foarte ingrată, pentru că poți să faci multe prostii, aș spune. Când nu mai ai ce să pierzi și nu mai ai ce să câștigi, exercițiul devine foarte periculos”, a explicat, la Digi24, Emil Hurezeanu.

„În fine, în absolut, are dreptate, dar nu e nimic absolut. Toți pe cei care-i enumeră nu i-a făcut dl Băsescu, nu i-a crescut dl Băsescu, au fost și sunt înalți funcționari și demnitari ai statului român, bănuim că fără o legătură directă între favorurile pe care le octroiază Majestatea Sa, Președintele Republicii, ci pe baza meritelor personale. Unii dintre ei au greșit. Au greșit mai demult, au greșit acum. Poate n-au greșit, nu suntem la capătul drumului, ca să știm ce s-a întâmplat”, a comentat Emil Hurezeanu.

Traian Băsescu nu mai ține capul de afiș? a fost întrebat analistul.

„Dl. Băsescu este un fost președinte al Republicii – știți că în protocolul de stat al SUA (…), și o văduvă a unui fost candidat la Președinție face parte din coloana oficială a ultimului președinte în funcție înmormântat. Un fost președinte. N-am avut decât trei, a treia Republică, deci al treilea președinte al celei de-a treia Republici va rămâne în istorie. Mai ales că a fost zece ani, spre deosebire de dl Constantinescu doar patru ani, pe când dl Iliescu – 11. A fost o perioadă importantă, au fost zece ani din viața noastră, își va ține locul în istorie. Va da numele unei străzi mici, ceva mai mari? În Ferentari sau a unui bulevard central? Mai târziu asta. Ceea ce face domnia sa acum – asigură o oarecare reenergizare a micului ecran, ca să vorbesc în termeni analogi, predigitali”, a răspuns Emil Hurezeanu.”

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Băsescu povesteşte ce s-a întâmplat în studio, la finalul emisiunii „de pomină” de la Realitatea TV. „Am plecat acasă şi i-am cerut soţiei toate lămâile din frigider”.

  Vineri seară, fostul şef de stat Traian Băsescu a participat la emisiunea „Realitatea Românească” de la RealitateaTV, moderată de jurnalistul Octavian Hoandră, în care a intervenit şi Rareş Bogdan. Băsescu a povestit duminică pe Facebook că moderatorul l-a invitat în platou printr-un SMS, în care l-a informat că tema va fi legată de mandatele sale la Cotroceni şi că vor participa „domnii Ion M. Ioniţă, Costi Rogozanu şi profesorul Coşea. „Mi-am zis că este în regulă 3 la 1, având în vedere avantajul informaţional al unui proaspăt fost preşedinte şi considerând că domnul Hoandră va rămâne moderator”, a scris Traian Băsescu, într-un mesaj publicat duminică seară.

  „Nu mi-a sunat prea bine”

  „Ajung la post cu 6 minute înainte de ora 21.00. M-a întîmpinat dl. Hoandră pe care, în drum spre studio, l-am întrebat dacă el şi invitaţii ştiu destulă carte pentru a putea face o emisiune de două ore despre mandatele de 10 ani ale unui preşedinte. Domnul Hoandră m-a asigurat, pe drum, că va fi o emisiune grea pentru că sunt pregătiţi şi mi-a strecurat că, mai tîrziu, ar putea să vină şi dl. Rareş Bogdan, iar guru Guşă ar putea să intervină prin telefon. Nu mi-a sunat prea bine, dar nu mi se cerea acordul, ci doar eram informat”, a scris Băsescu pe Facebook.

  Băsescu a povestit că a ajuns în platou cu 4 minute înainte de începerea emisiunii şi acolo nu se afla nimeni. „Absolut nepoliticos atunci cînd ai invitat un fost preşedinte. De regulă, invitaţii sunt în platou sau eşti condus acolo unde se află şi aceştia. Cu un minut înainte de ora 21.00, a intrat în platou dl. Coşea, iar cu cîteva secunde înainte de începerea emisiunii, au năvălit în platou domnii Rogozanu, Leca, Poenaru. Din intrarea în platou, din schimbarea de listă a invitaţilor şi din ce-mi spusese domnul Hoandră la sosire, mi-am dat seama că emisiunea este o capcană şi am tratat-o ca atare”, a declarat fostul preşedinte.

  „La terminarea emisiunii, domnii Hoandră şi Rareş Bogdan se gudurau pe lîngă mine, desigur în calitate de gazdă, încercînd să-mi spună că ei sunt băieţi buni şi că n-au nimic cu mine. Tare penibil a fost Rareş Bogdan, noul Gîdea+SRS, la un loc, al presei româneşti. Ajuns acasă, am cerut soţiei toate lămîile pe care le avea în frigider şi le-am mîncat fără zahăr din cauza personajului, în timp ce mă întrebam de ce a coborît atît de jos şi dl. Leca susţinînd că afirmaţiile doamnei Stanciu au fost făcute în 2013, ba pe urmă în 2014, cînd în realitate au fost făcute pe 24 februarie 2015. Nu vă povestesc mai mult, pentru că restul aţi văzut pe ecrane şi cu siguranţă fiecare a rămas cu percepţia lui”, a mai scris Băsescu.

  Băsescu, despre „mamelucii de la Realitatea TV”

  Băsescu îşi exprimă regretul că, „în afara acestei triplete neprofesioniste”, formată din Guşă, Rareş Bogdan şi Hoandră, postul tv are câteva jurnaliste excepţionale, „iar trei mameluci le pot compromite şi pe ele odată cu postul”.

  „Mi-am dorit să vorbesc despre realităţi şi întîmplări din cei 10 ani de mandat. Organizatorii emisiunii au ratat ocazia să ofere românilor şansa de a primi de la mine informaţii despre decizii şi mecanisme decizionale, lucruri care nu le-au fost spuse niciodată de un preşedinte care a fost consecutiv 10 ani la Cotroceni. Mie îmi pare rău de ratarea acestei ocazii. Poate voi avea altele”, a conchis Băsescu pe Facebook.

  Realitatea TV

 2. Dar nu v-ati saturat de scandalurile marca Basescu si acum de barfele cu Basescu?
  Cu bune si cu rele, cu concluzii obiective sau subiective dupa simpatiile fiecaruia, s-a incheiat o etapa care a macinat natiunea si a dezbinat-o destul.
  Chiar atat de mult ne place sa scormonim permanent mizeriile unor perioade nu tocmai placute?
  Poate este cazul sa ne gandim la cicatrizarea unor rani si la construirea cailor spre un alt orizont.

 3. Pt Mircea Popescu

  Cine uita trecutul, risca sa il repete – asta referitor la Basescu. Pe noi, insa, ne intereseaza si comportamentul presei, care trebuie sa fie unul acid, nu ca in R.Moldova, „laliu”…

 4. scandalurile, certurile, răutăţile, mai nou Oana Zăvoranu,trecuta la cele veşnice Mioara Zăvoranu etc sunt subiecte care obţin audienţă !!! Îi încântă pe basarabeni şi vor între Prut şi Nistru să fie la fel? Marele patriot basarabean Ianculeţ ar fi putut fi amintit prin ziua sa de naştere din aprilie, dar n-a fâcut-o nimeni dintre conaţionalii săi actuali, normal subiectul nu are sare şi piper precum Popey marinarul Băsescu.

 5. In schimb l-a pomenit pe Inculet coressi, tipul care-i uraste cu cea mai mare ura pe basarabeni. Nu cred ca Inculet te-ar fi apreciat, daca ar fi o minune si ar invia din morti, primul lucru pe care-l facea, era sa te ia de guler si sa te dea afara. Ori sa rupa bastonul de spatele tau, mai coressi. Pentru ca acel, care scuipa in fratii sai aflati la nevoi nu merita nimic mai mult. Numai DISPRET!

 6. am o nedumerire: care a fost rostul înfiinţării Mitropoliei Basarabiei dacă sărbătorile religioase se ţin tot pe stil vechi ?se admite că există români creştini ortodoxi pe stil vechi în condiţiile în care , doar bisericile ortodoxe slave au rămas arondate acestui calendar. Nu credeţi că dacă eşti adeptul stilului vechi eşti sortit răsăritului şi culturii orientale ,iar adepţii noului calendar , culturii occidentale! cu rădăcini greceşti şi bizantine.! prin urmare ce fel de unire se poate face în aceste condiţii?

 7. Dar ce ai tu, mai coressi, cu credinta? In sfanta Biblie este scris ca Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea sa! Tu insa, sustii ca romanii basarabeni sunt maimute coborate din copac. Deci esti darwinist. De ce minti ca te-ar „durea” credinta unor oameni?
  Tu, care ai insultat cateva milioane de oameni, care ai scuipat in toti si in toate, acum te „framanti” pentru religie? Daca te preocupa credinta ortodoxa, de ce te dadeai pe forum drept Struhl?
  Esti fals, coressi. Esti viclean, coressi. Esti un dusman al romanilor!

 8. dacă câteva milioane de basarabeni sunt după chipul şi asemănarea lui Nicolae Pascaru,după cum apreciază titus, individul fiind şeful unei organizaţii Voievod, românofobe şi xenofobe, adept al tezei cointerniste ,România ultimul imperiu!!!! din Europa,luptător pentru desfiinţarea statului român prin unirea Moldovei româneşti cu Basarabia etc etc,atunci bre titus nu pot să vă mângâi pe creştet decât să vă dau un şut în cur, meritat de fapt! Servus bre!

 9. Dar cine ti-a dat tie dreptul sa judeci, necinstite coressi? Ai trait cumva in Basarabia vreo jumatate de viata, ai vazut, ai inteles, ai retrait toate acele procese pe care le-au trait romanii in Basarabia timp de 200 de ani? Ti-ai gasit si scuza: Pascaru!!! Nu te preocupa Pascaru, te preocupa cu totul altceva. Din pacate am observat un fenomen straniu pe forumurile de pe VOXpublika si unimedia.md Exista un soi de comentatori gen coressi, care put a prostie endematica, care-si permit sa vorbeasca cu noi „de sus in jos”, motivand ca exista Pascaru. Pai iti gasesc pe net cateva mii de romani talibanici din Romania, care sunt mult mai debili decat orice pascar. Numai Sabin Gherman cu „M-am saturat de Romania” cat face. Sa nu-l mai amintesc in timp de noapte pe Banciu. Am observat ca sunt si comentatori cumsecade, bunaoara constanteanul Scythicus, un om cu cunostinte profunde. Am observat ca cu cat mai multe cunostinte are omul, cu atat este mai tolerant, mai bunavoitor cu oamenii. coressi reprezinta tipul marsav de ignorant arogant, copil al cartierelor, reprezentant al culturii de mahala. Desigur ca in caopatina unui tip ca coressi ii poate veni doar : datul cu piciorul in fund, scuipatul, barfa, calomnia, negarea. Am citit candva un comentar pe net: o persoana spunea ca exista romani in Tara, care au lucrat prin Occident ca salahori si culegatori de capsune. Unii dintre ei au fost umiliti si despretuiti tot de niste mahalagioi occidentali, si iata ca acesti coressi, raniti in amorul propriu, incearca sa gaseasca pe cineva, care ar fi pe o treapta mai joasa ca ei, sa poata si ei umili la fel, socotindu-se „bogati” si „vajnici”. Mentalitate de sclav batut cu biciul la scara, nimic mai mult. Un om cult, ar pune mana pe carte, ar incerca sa citeasca si sa gaseasca informatia despre evenimentele istorice din Basarabia. Un dement mahalagiu ca coressi poate doar sa ia in deradere, sa insulte, sa scuipe venin. Din pacate nu e singur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *