Declarația PNL pivind alegerile locale după Marea Înșelăciune de la 30 noiembrie

IMG_4245IMG_4230Partidul Național Liberal are o atitudine critică față de comportamentul coaliției parlamentare comuniste și al Guvernului, care continuă să alimenteze dezamăgirea provocată de evoluțiile postelectorale. Este vorba de adoptarea, prin asumarea răspunderii, a principalei legi, bugetare, a politicilor fiscal-monetare și a altor legi, ce nu cadrează cu spiritul democrației europene, de secretizarea unor decizii guvernamentale și a unor expertize de importanță majoră, ca să nu mai spunem de modificarea legislației menite să reducă libertatea de exprimare în general.

O consecință a formării coaliției minoritare în Parlament este și neadoptarea pachetului de legi privind reforma teritorial-administrativă și administrația publică locală. Fapt absolut explicabil când se anunță – fără jenă și cu ignorarea aspirației proeuropene – că nu e cazul să depună Republica Moldova cerere de asociere la UE.

Declarațiile negative frecvente ale factorilor europeni, ce denotă descifrarea adevăratei esențe a falșilor proeuropeni din R.Moldova, ne sugerează lipsa de perspectivă vestică pentru stânga Prutului.

IMG_4249Aceste aspecte, plus situația geopolitică tot mai agravată de amenințările IMG_4241dinspre Rusia, creează contextul alegerilor locale, ce nu se vor deosebi de alegerile parlamentare prin falsificări, intimidări, manipulări, spălări de creieri și spălări de bani.

În situația când crește influența Stângii politice proruse, urmare a megafurtului banului public, a fost indicată, și chiar necesară, coagularea forțelor autentic naționale, românești, proces pentru care a pledat continuu PNL, organizând mese rotunde, lansând apeluri, declarații, purtând negocieri cu entități și grupuri din societatea civilă.

IMG_4240Sistemul, însă, a mai lansat o fumigenă proeuropeană, menită să prelungească agonia moldovenismului și a statalității noastre staliniste, precum e gruparea unui fost premier, sub a cărui administrare s-au făcut IMG_4234furturile sfidătoare din avutul public. PNL reține atenția că această grupare, însoțită deja de manipulări prin sondaje, este o nouă înșelăciune, ce va mai induce în eroare, o dată, populația, încă dispusă să creadă în idoli falși, fără abordări noi și credibile, în cei care, de fapt, au contribuit masiv la Dezamăgirea națională generalizată și la rămânerea celui de-al doilea stat românesc pe orbita rusească.

IMG_4237PNL participă la alegerile locale pentru a mai spune, o dată, populației că adevărații proeuropeni sunt unioniștii, care nu vor obosi să explice că Salvarea noastră, ca parte de națiune română, este în refacerea unității naționale.

PNL îi salută pe toți cei care aderă la Platforma unionistă și îi invită pe cei curajoși să se înscrie în echipele teritoriale ale partidului, să îi convingă pe români și pe alogenii loiali că numai oamenii curajoși, cinstiți, proromâni pot aduce ceva nou în localitățile noastre cufundate în corupție și în sărăcie.

Partidul Național Liberal,

Chișinău, 17 aprilie 2015

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. la 18 aprilie 1884 s-a născut Ion C. Inculeţ în localitatea Rezina judeţ Chişinău, preşedinte al Sfatului Ţării,mare patriot român.

 2. ,, PNL participă la alegerile locale pentru a mai spune, o dată, populației că adevărații proeuropeni sunt unioniștii, care nu vor obosi să explice că Salvarea noastră, ca parte de națiune română, este în refacerea unității naționale”.

  Obiectivul politic al PNL este reîntregirea neamului românesc prin Unirea Republicii Moldova cu România.
  Sa nu uitam ca Unirea trebuie dorita de catre marea majoritate a populatiei. Dar atita timp cit populatia nu este informata, nu poate avea dorinte si convingeri in aceasta directie.
  Un segment important al acestei populatii (la sate si chiar in orase) dezaproba tocmai pentru ca nu are cine-i informa si indruma.
  Daca nimeni nu se va ocupa de acest aspect al informarii, fiti siguri ca Dodonel cu rusofonii lui nu stau degeaba.

  PNL-ul, ca singurul partid ce s-a angajat in aceasta actiune nobila, ar trebui sa gaseasca acele modalitati de cuprindere a întregului teritoriu in a explica si educa pina la ultimul cetatean.

  In acest sens este si indemnul doamnei Pavlicencu:

  ,, PNL îi salută pe toți cei care aderă la Platforma unionistă și îi invită pe cei curajoși să se înscrie în echipele teritoriale ale partidului, să îi convingă pe români și pe alogenii loiali că numai oamenii curajoși, cinstiți, proromâni pot aduce ceva nou în localitățile noastre cufundate în corupție și în sărăcie”.

 3. Băsescu: R.Moldova nu va fi membră UE. Se poate transforma într-un eşec de proporţii

  Foto: UNIMEDIA

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că Republica Moldova nu va fi membră a UE, precizând că această ţară, în care România a investit mult efort politic, se poate transforma „într-un eşec de proporţii”, scrie mediafax.ro.

  Întrebat dacă România a pierdut Republica Moldova, Traian Băsescu a spus că, după părerea sa, „neimplicarea la momentul formării Guvernului (de la Chişinău) înseamnă o Moldovă pierdută”.

  „R. Moldova nu va fi membră în UE. După lecţia Ucrainei nu se mai face extindere în Est. Balcanii au rămas singura zonă în care UE se mai poate extinde”, a explicat fostul şef al statului, adăugând că „Moldova mai poate ajunge în UE doar prin unire cu România”.

  Întrebat dacă crede în unire, Traian Băsescu a spus că „depinde de oamenii politici din fruntea ţării dacă vor aduce argumentele necesare sau nu”.

  El a mai spus că Rusia „nu va mai da drumul nici Ucrainei, nici R. Moldova spre UE” şi şi-a exprimat convingerea că, după Ucraina, Bruxelles a înţeles că „s-a atins linia roşie pe care Moscova n-o mai acceptă trecută”. Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii la Realitatea TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *