Despre ce conexiuni între Băsescu și Mafia Rusă e vorba? video

Basescu-si-Mafia rusaAm privit ieri această emisiune la Romania TV despre ”Băsescu și Mafia Rusă”. M-a mirat. Insist să o priviți, poate veți înțelege mai mult ca mine… Celelalte sunt declarații ale ”unionistului” Băsescu, ce pune cruce pe viitorul nostru și care are conexiuni ciudate cu personalități nefaste de la Chișinău.

Astfel, am văzut, în ultimul timp, unele conexiuni între acțiuni ale membrilor Familiei Lucinschi și ale membrilor Familiei Băsescu. Și asta, în situația, când noi, aici, în al doilea stat românesc, ne bucuram, preluam și republicam, ca proștii, orice declarație proUnire – directă sau mai camuflată – de la București, fie că era a lui Băsescu, Macovei, Udrea, Tăriceanu, Antonescu, Ponta, Iohannis. Foarte recent, Karasin, adjunctul lui Lavrov, rugat sa comenteze victoria Irinei Vlah care a devenit bascan al regiunii autonome Gagauzia, a declarat: “Salutam victoria fortelor care in Moldova de azi sustin mentinerea de relatii prietenesti cu Rusia. Speram ca politicienii care sunt impotriva pierderii suveranitatii si a Unirii cu Romania, care nu se grabesc sa se arunce in bratele unui bloc politico-militar si au o viziune realista asupra lumii, vor juca un rol mai important in politica din Moldova. Asta ar ajuta la o cooperare mai activa cu Chisinaul. Vrem sa dezvoltam relatiile cu Moldova.”

Astaăzi, în jurul orei 16.30, am făcut, la Romania TV, în direct, următoarea declarație:

”Nu este nimic neobișnuit – Rusia a fost mereu preocupată și, din păcate, i-a reușit, să plaseze în posturile-cheie din al doilea stat românesc indivizi șantajabili din partea Moscovei și loiali intereselor imperialiste ale Kremlinului. Și acum, după 30 noiembrie, Republica Moldova e condusă de Clanul Lucinschi, al cărui fiu e într-o legătură cu ginerele lui Traian Băsescu, Clanul Voronin și oamenii lui Mircea Snegur – toți cei care au împiedicat apropierea de România și pregătirea Unirii.

După 10 de ani de Președinție, Traian Băsescu spunea recent că Republica Moldova e pierdută pentru România. Trebuie să spunem univoc – o conducere prorusească, proputinistă la Chișinău este cel mai mare eșec al lui Băsescu, cel care nu a reușit – sau – poate nici nu a dorit – să avem aici un alt raport de forțe, cu o prezență mai mare a celor proromânești în Parlamentul de la Chișinău. Noi, PNL, Consiliul Unirii, am făcut asemenea demersuri la Băsescu și la consilieri, dar au fost respinse.

Dacă ne gândim la conexiunile cu iz prorusesc ce ies la iveală, între Familia Băsescu și Familia lui Petru Lucinschi, acesta plecat, se pare, de urgență la București, curios – cu cine se va întâlni și ce va discuta? – vedem, încă o dată, că declarațiile naționaliste și unioniste ale lui Băsescu nu au fost sincere și au avut menirea să ascundă relațiile sale dubioase cu aceste clanuri prorusești de la Chișinău, din care fac parte PLDM-ul lui Filat, omul lui Lucinschi, PD-ul lui Lupu și Diacov, comuniștii și socialiștii.”

Emisiunea în care am făcut această declarație încă nu e postată…

Vom publica, în curând, textul Scrisorii adresate de Consiliul Unirii Președintelui Băsescu în anul 2014, ca să vedeți în ce măsură am dorit implicarea Sistemului românesc în favorizarea unui alt raport de forțe politice în Parlament. Nu s-a acceptat, deși Băsescu spunea că a fost posibil direct sau indirect de a influența situația din Basarabia, iar acum, iresponsabil, ne zice că ”Moldova e pierdută pentru România” și că ”o eventuală cerere a R.Moldova de aderare la UE nu ar fi acceptată”…

Și ne mai mira, în anii trecuți, că unele publicații antiunioniste îl făceau pe Băsescu, în R.Moldova, Politicianul Anului…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco, in ultimul timp puneti pe tapet cu obstinatie subiectul T. Basescu, ce anume gasiti atat de interesant a ne transmite despre acest fost presedinte care, se stie, e cu „n” esecuri dar si cu unele reusite, depinde cine comenteaza. Spuneti ca cel mai mare esec a lui Basescu ar fi faptul ca la Chisinau exista de ani buni o conducere asa-zis proputinista/proruseasca, dar va intreb, cand in RM a fost altfel de conducere !? D-na Pavlicenco, sa stam stramb si sa judecam drept, cum spunem noi, cei din zona Carpatilor, nu e nimeni mai vinovat pt. ceea ce exista in RM decat poporul care alege…,la fel si in RO, traim dupa cum votam, adica prost, votam asa cum suntem, …dupa nivelul de educatie, dupa nivelul de trai, etc.. Nu sunt un admirator a lui Basescu si nici n-am fost vreodata dar nu este nici pe sfert vinovat ca Iliescu pt. lucruri mult, mult mai oribile decat ce spuneti despre Basescu…, dar deja intru intr-un alt subiect. Nu sunt deloc de acord cu afirmatiile, unele, pe care le faceti vis-a-vis de Basescu, nu au logica, nu sunt argumentate corect. Spuneti d-voastra, cine sa conduca Romania si cum ar trebui facut, la fel in RM pt. ca acest regim prorusesc sa nu mai fie in RM…,daca populatia RM, in mare parte, este rusificata, antiromaneasca sau nepasatoare la ce se intapla in propria tara…,ce mai poate fi discutat…,sigur, putem aduce in discutie greseli facute de Basescu, clar ca da, dar nu de el a depins sau depinde cine pe cine voteaza, asta daca vorbim de un sistem democratic si din fericire exista asa ceva in RM, cat de cat. Acum la conducerea RO este Johannis…,si ce daca, ce poate face acest onorabil domn, poate un „razboi” de uzura din care ziaristi vor avea material consistent. In opinia mea suntem blocati istoric in acest moment intre doua „falii”, imposibil de facut ceva prin propriile forte, e nevoie de energii cu mult peste puterile poporului roman, cam asta vrea sa ne transmita Basescu…,o simtim si noi, cei din RO.

 2. Da asa estea m-am si revoltat asupra faptului cum sint angajati functionarii publici si personalul ministerelor de forta la noi in RM, deci daca profilul candidatului nu corespunde cu atitudinile banditesti si neo-comuniste SA nu uitam ca comunistii sau bolsevicii sint toti criminali din nastere, revolutia din 1917 a fost infaptuita de puscariasi tip Lenin,Stalin, Trotki etc.
  Deci dialectica lor a ramas aceeasi, cu regret va marturisesc ca in occident sint forte care sprijina aceste persoane pina in ziua de azi, dar este un alt subiect mai larg de discutat, noi trebuie sa ne concentram asupra oilor noastre.
  Deci Unire sau Re-Unire sau o alta forma unui stat comun si modern intre Romania si Moldova ar trebui discutate la cele mai inalte niveluri ale paturilor sociale din cele 2 state, cu implicare masiva de persoane, stiu ca la multi nu le convine libertatea de exprimare, dar ea deocamdata este cea mai buna arma de a ne elibera de ororile trecutului.
  Unirea poate fi infaptuita doar de noi cei ce locuim si ne apartine de drept acest spatiu stramosesc, statul nu este decat o reflectie a vointei cetatenilor sai, deci sa ne consolidam si orvanizam inmpreuna peste tot.
  Tot ce se intampla intre Romania si Moldova nu sint decat niste jocuri de putere ale moscovitilor, vor sa-si mentina imperiul in detrimentul nostru. Noi insa avem dreptul natural de a face ce vrem in tara noastra.Deci continuti sa-i deconspirati pe mafioti si anti-nationalisti, anti-bastinasi, etc.
  Lista deja e lunga si grea, dar ganditi-va la cine ar putea efectiv inlocui si conduce in locul lor, la oameni incoruptibili, onesti, anti-mafioti, nationalisti.
  Le-a convenit sa le dea cetatenii romane la moldoveni pentru mii de euro, iar acum cand europa le pune conditii sa respecte legea fac jocuri murdare si pregatesc razboi, cu o hidra numita rusia noua iarasi un proect sustinut de oameni oculti si criminali bine instruiti din rusia, dar nu numai, acest proect are simpatizanti si in unele cercuri din occident.
  Declaratiile lui Marine le Pen lidera Front National care justifica apartenenta teritoriilor din estul si sudul ucrainei catre rusia sint dovezi directe de legaturi periculoase intre Rusia si cercuri pro-militariste din Franta, partid ce se pretinde a deveni nr.1 in Franta. Si parca urmareste instructiunile lui Putin de la distanta, sa easa din OTAN si zona Euro. La fel ca si formatia SYRIZA din Grecia sau Jobbik din Ungaria. Deci cedarea raionului Taraclia si crearea unei punti intre presupusa Novorusia si Gagauzia este un atentat la suveranitatea tarii si intregirea teritoriului national, deci dupa cate am scris inainte aceste planuri se accelereaza si sint la un nivel foarte mare, vor sa ne fure pamintul tara , identitatea tot, deja ca dupa 1812 parea ca au reusit apoi intre 1918 si 1940 restabilite relatiile cu fiinta noastra, iarasi facem pasi inapoi.
  Ma intreb unde sint haiducii nostri ?
  Cine ne va apara de dusmanii interni care ne pregatesc moartea ?
  Deci solutie a 2 revolutie, dar nu ca cea din 2009, poate fi si una de catifea ca in Cehia si slovacia.
  E nevoie de implicare la toate nivelele, argricultori, intelectuali,tineri, militari da am zis bine militari, caci doar ei ne pot apara de la agresiune, ei ofiterii armatei nationale jura credinta patriei si este datoria lor sa participe activ intr-un stat paralizat in care institutiile nu functioneaza si toti sint manipulabili si santajabili, ultimul scandar cu afacerile ghimpu-Chirtoaca, arata cat de de putred este administratia publica din email, si fiscul inclusive, caci nu exista mecanisme de control si actiune impotriva mafiotilor.

 3. Pt Furnica

  Desi nu prea am timp, incerc sa va explic. Acum, apar toate despre Basescu, dar cel mai suparata sunt pe Mafia Retrocedarilor. Ca deputat, am avut multe sesizari si plingeri de la romani deposedati de aveti de comunisti. O singura data nu a iesit Basescu sa puna presiune sa se respecte legea si sa fie dreptatiti si compensati, dupa lege, oamenii. Mai mult- s-au imbogatit suficienti prin aceasta Mafie…

  Plus, relatiile cu familia Lucinshi – cea care este antiromaneasca.

  Nu a fost alta conducere in RM, dar nu a vrut sa o faca in 10 ani, noi am propus – asa cum am putut. Lasati cu ”poporul alege” – depinde ce ii oferi. El avea sprijin aici, dar l-a folosit doar pentru PL, pe noi, PNL, ne-a evitat 10 ani cu obstinatie, pentru ca suntem PNL.md. cica, poate credea el, prieteni cu PNL.ro. A spus aici ca numai PL e partid romanesc. Suntem suparati si nu i-o iertam. O sa spun continuu aceste lucruri.

  E de ajuns, desi am foarte multe inca.

 4. Trebuie sa luam e emplul Thailandei acolo dupa saptamini de proteste ale popilatiei civile Primul ministru a fost demis de militari !!!!
  Air puterea a Utrecht in miinile unui guvern nationalist si militar.
  La fel ar putea fi si cazul in RM ce tara sintem legile nu se respecta statul nu functioneaza, deci este o anarhie totala, politicienii sint descoperiti cu incalcari grave si crime economice impotriva statului, conflict de interese etc.
  Deci E timpul de luat atitudine si instaurat un regim sa fie el si ca cel din Thailanda sau asemenea celui din Cile din timpul lui Pinochet. Dar cu siguranta impunitatea inseamna anarhie iar anarhia lipsa statului cred ca e timpul sa intervina armata si sa i dea afara din Parlament si Primarie pe toti cei implicati in cazuri de coruptie si scandaluri , la fel sa i judece. Un proces public de anvergura sa fie judecati toti : Plahotniuc,Voto non,Filat,Lupi,Chirtoaca,Ghimpu toti ce au comis crime economice pe teritoriul RM in cei 22 ani.
  Iar RM refondata ca stat impreuna sau nu cu Romania sa o decida poporul.

 5. Mafia retrocedarilor si multe alte magarii strigatoare la cer, cum se spune,…mdaaaa, de acord cu ce spuneti, cred ca inteleg care-i OF-ul d-voastra, toti avem acest offf sau un un OF doar ca noi, cei din RO, ne-am obisnuit raportandu-ne la alte dezastre cu mult mai mari…,poate n-o sa ma credeti dar asta cu retrocedarile e nimic pe langa distrugerea fantastica a industriei romanesti, a economiei pana la urma, ca e vorba si de agricultura, turism, servicii, tot,… izgonirea din RO a peste 5 mil. de oameni, d-voastra nu aveti de unde sa stiti decat din auzite, eu am vazut asta, mii de fabrici, nu 10, 100…mii, unele de nota 20, au fost distruse de regimurile asa-zis emanate din partidul lui Ilici (nenorocitul de Iliescu), oricine ar veni la conducerea RO nu-l poate egala pe acel nenorocit care ne-a distrus, Basescu e copil mic, un emanat din partidul lui Ilici, bun profesor a avut Basescu, de asta nu pot sa-l cuantific pe marinar pt. ca nu-l poate niciodata intrece pe profesor. Normal ca Basescu era/este antiliberal, liberalismul in RO sta intr-un bazin care oscileaza intre 15 si 25, uneori, f. rar, 30% si exceptional, acum am vazut 44%, incredibil….,Doamne ajuta. Ce vreau sa spun este ca PNL(liberalii in general) prind greu la turma…,arondata mai mereu partidelor de stanga si binenteles extremelor, asa ca Basescu n-are cum sa fie cu liberalii, el a fost si este cu oricine il sprijina dar numai cat are nevoi dupa care esti rejectat, dar deja este o alta discutie. Nu trebuie sa-mi raspundeti la aceste postari, am inteles OF-ul d-voastra, este si al meu doar ca trebuie sa inmultiti cu 10.

 6. Pt eu

  V-am explicat cum stau lucrurile cu aceste calomnieri la adresa mea de KGB-ism. Vad ca nu ati inteles, de aceea nu veti mai avea posibilitatea sa postati, este prima oara cind sterg mesaje. Dar acesta e telefonul meu 069111682 si va dau ultima sansa sa veniti la sediul PNL si sa va demonstrez cu toate actele ca nu am fost niciodata KGB-ista. KGB-istii sunt in alte partide, nu in PNL.

 7. Moscova speră că politicienii ce se opun unirii cu România vor juca un rol mai important în R. Moldova

  Moscova speră ca acele forţe din Republica Moldova care susţin dialogul cu Rusia şi se opun unirii cu România vor juca un rol mai mare în politica ţării, a declarat secretarul de stat şi adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta.

  „Salutăm victoria acelor forţe din R.Moldova care susţin relaţii de prietenie cu Rusia”, a declarat el, comentând rezultatele din Găgăuzia. Candidatul independent Irina Vlah a fost aleasă în martie în funcţia de başcan al Găgăuziei. Ea este o susţinătoare a apropierii Republicii Moldova de Rusia şi a fost susţinută de Partidul Socialist, care a câştigat alegerile parlamentare din noiembrie din Republica Moldova.

  „Sperăm că politicienii care sunt împotriva pierderii suveranităţii Republicii Moldova şi a unirii ei cu România, care nu se grăbesc să intre în blocuri militare politice şi au o viziune realistă asupra lumii, vor juca un rol mai mare în politica moldovenească”, a precizat Karasin în interviul publicat miercuri şi citat de agenţia Tass, în pagina electronică.

  „Aceasta va promova o cooperare activă cu Chişinăul”, a subliniat el. „Vrem să dezvoltăm relaţii interstatale cu Republica Moldova”, a conchis Karasin.

  sursa: mediafax.ro

 8. (Business Recorder) Autorităţile din R. Moldova investighează dispariţia unui MILIARD de dolari. „Se pare că o parte din bani a ajuns la bănci din Rusia”

  Procurori anticorupţie şi auditori americani efectuează cercetări în legătură cu tranzacţii „misterioase” prin care suma de un miliard de dolari a „dispărut”, o situaţie stânjenitoare pentru Republica Moldova, cea mai săracă ţară din Europa care doreşte să adere la UE, relatează site-ul Business Recorder.

  Scandalul ameninţă să destabilizeze sistemul bancar al fostei republici sovietice cu 3,5 milioane de locuitori, suma însemnând „foarte mult” pentru acest stat sărac, comentează site-ul.

  Cazul dispariţiei miliardului a ieşit la iveală după ce Banca Centrală a Republicii Moldova a descoperit că trei bănci au acordat împrumuturi în valoare totală de un miliard, reprezentând 15% din PIB-ul ţării.

  Instituţiile financiare respective, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, deţin aproape o treime din activele bancare ale ţării, inclusiv bani pentru plata pensiilor.

  Tranzacţiile par că au fost efectuate în decurs de câteva zile, chiar înaintea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lui noiembrie.

  Cei care au primit fondurile nu au fost identificaţi, iar banii par să fi „dispărut”.

  „Nu pot să explic cum poate cineva să fure o sumă atât de mare de bani dintr-o ţară atât de mică”, a declarat recent Pirkka Tapiola, reprezentantul UE la Chişinău.

  Potrivit unui raport parlamentar, care a ajuns la presă, o parte din bani ar fi fost transferată către patru bănci ruseşti.

  Liderul opoziţiei socialiste Igor Dodon a declarat că el bănuieşte că banii au ajuns în conturile unor firme offshore, „unde s-a pierdut urma”. „Banii au fost daţi ştiindu-se că nu vor fi rambursaţi niciodată”, a declarat el pentru AFP.

  sursa. brecorder.com/mediafax.ro

 9. Bai EU, ai vazut declaratia lui Marcel Darie ?!
  Afacerea Petrostar so Eurosim , si legatura Ghimpu-Chirtoaca in delapidarea fondurilor primariei ?!
  Deci cred ca totul a fost spun, iar Chirtoaca al tau niciodata nu mi-a inspirat incredere, din privire intelegeam ca este un supus al cuiva, si è clar ca prin el s-a distrus orasul Chisinau inultimii 8 ani, e suficient sa vezi starea drumurilor din Chisianau, nu trebuie sa fii mare Expert.
  Apoi tu faci atac la persoana in mod isteric ca o prostituata ieftina, crezi ca sintem asa de prosti ca majoritatea celor din tara ?!
  Totul se va aranja la timpul lor, combatantii din 1992 sint in viata iar noi cei ce sustinem cauza nationala vom schimba strategia si atitudinea.
  Deci cred ca esti la curent cu actul de tradare nationala de la BEM prin care se fac vinoveti toti cei ce au participat la Guvernare, Filat si Ghimpu inclusiv.
  Acordarea statutului special raionului Taraclia este un alt act de tradare nationala implinit de Axa raului din RM Plahotniuc-Voronin-Dodon, sau daca vrei mai simplu PD-PCRM-PSRM,
  dieci etapa in accordare acestui raion, punte intre Gagauzia si viitoarea republica basarabeana care se vrea creata de Rusia,
  asta inseamna razboi si cred ca tu vei fi primul care vei pleca ca un vitel sa fii sacrificat unei idei nascute la Moscova in mintea bolnavului Putin, deci Plahotniuc-Voronin-Dodon, cam asta pregate, ce è DE facut ?
  Exact o revolta masiva si lunga a tuturor straturilor sociale din RM , si alungarea uzurpatorilor de la putere, judecarea lor de popor, cazul in care vor utiliza ca in 2009 politia pai atunci sa intervina armata si ofiterii armatei nationale sa fie instaurat regim de tip Pinochet, altfel nu vad solutie, totul e paralizat, bani NU-s, si nu vor veni, doar poporul poate schimba sa

 10. Pentru toti, daca aplocati principiile din Logica in politica din RM , o sa fiti nevoiti sa exclideti multe partide din meniul de alegator, PNL este unicul partid , care nu este implicat in scandaluri si afaceri dubioase, are si o personalitate interessanta.
  Deci PLDM ,PL, PCRM, PSRM, sint partide de aruncat la gunoi.

 11. Eu n-as merge atât de departe cu rusii sau interesele rusești.
  Basescu este un escroc, ca toti ceilalti de altfel.
  Atat timp ca persoana e dispusa, cred ca nici nu mai contează cu cine le face. Presa ii da o culoare si tenta politica, dar mi se pare incorect, cu multi altii, inclusiv cu americanii s-au făcut hotii si escrocherii dar nu s-a vehiculat nimic de mafia americana.
  Am crezut in persoana, am început sa-l vad cum este din momentul când a început sa minta. De atatea minciuni si escrocherii eu am de acum alergie la mintit.
  Iar cand cineva începe sa minta nu mai contează scopul ci caracterul, poate minti cu absolut orice, si asa s-a dus increderea in persoana integra.
  A mai aparut la un moment dat si afacerea cu Alro, in care facea favoruri guvernamentale, s-a aflat dupa ca pana si fii-sa figura ca angajata acolo de unde incasa salariu enorm la vremea respectiva, mai mult ca sigur si nemuncit.
  Asta e nu e mafie ruseasca, asta e hoție cu hoti si escroci.
  S-a ajuns la un asemenea grad incat nu este exclus nici măcar cu unioniștii sa nu fi facut ceva afaceri, el nu a facut niciodata nimic daca nu ii iesea si lui sau partidului ceva.

 12. Dar cine l-a întrebat și de la cine împuterniciri are boierul Băsescu de a ne onora cu atare neonorabile previziuni? Nu cumva de la Putin?

 13. Doamna Vitalia,

  Nu-mi vine a crede ca va referiti la Romania TV.
  Mai ramane sa postati Antena 3

 14. Mai bine comentati pe dl. Banciu. Straniu ca RomaniaTV emite in Republica Moldova. Ma intreb de ce nu avem B1 TV pe cablu?
  Si d. Pavlicenco – cum a fost Basescu dar a fost unicul presedinte de prin Balcani si UE chiar care a avut curaj sa stea cu capul sus in fata lui Putin. Stiti pe cineva de pe meleagurile noastre blande cu functii de raspundere care sa taie in replicile imperatorului de la rasarit ?

  Si am impresia ca la Romania TV si Antena 3 anume Basescu e presedintele Romaniei si nu Iohanis. Sa se ocupe justitia de Basescu daca este in afara legii.

  Acuma sa vii sa spui ca Base nu a facut nimic pentru unirea Basarabiei cu RO chiar e aiurea si deplasat. Cum dracu pe pamantul asta sa faci ceva daca aici „ai nostri” cu „Al Vostru” in frunte nu pot tine gramada niste raioane amarate. Satele degraba vor cere autonomii degraba. E penibil.

  Asa ca problema asta cu unirea – sa faci vinovat un singur om e prostie.

 15. Dacă vă mai uitaţi mult la aceste emisiuni o să vă scadă inteligenţă proporţional, dacă o aveţi din ce moment vă uitaţi.

  Ecuaţia e simplă, industria a fost una creată artificial în România, fără o tradiţie, a căzut la fel de repede precum a fost creată. Cine şi dece a furat-o, asta îi altă problemă, oricum o fura cineva.

  România a fost un stat îndobitocit, sărac, cu o clasă muncitoare ţinută în întuneric. Doar nu se aşteptau ca muncitorii şi inginerii din Oneşti să concureze cu Texaco.

  Maxim 25% din populaţie a depăşit acest stadiu de îndobitocire, nici în 100 de ani nu se va repara.

  În ce priveşte economia naţională arondată la străini, asta s-a întâmplat de la 1600 până la Ceauşescu, fiindcă nu aveam capital, Ceauşescu a înlocuit capitalul cu sacrificarea populaţie, însă asta a dus la revoluţie şi ne-am trezit din nou fără capital. ROmânia îi trebuie 200 de ani de condiţii favorabile pentru a recupera capitalul şi a începe să concureze pe bune, însă atunci ne vom lovi de o lipsă de tradiţie acută.

  România a fost o ţară care nu şi-a putut dezvolta o tradiţie în manufactură, o tradiţie industrială, comercială. Din evul mediu târziu, evoluţia s-a oprit.

 16. Pt luca

  Din pacate, nu va pot da un alt raspuns decit cine ma intreaba, aceluia ii raspund. Nu e cazul sa va mirati de ce ma intreaba ei, ci de ce nu ne intreaba ALTII. Nu va pare?

 17. Pt GRED

  Vedeti cum e situatia. El a fost PRESEDINTE! Nu a fost un om simplu, de rind, fara pirghii. El a avut la indemina SISTEMUL, pe care nu l-a folosit pentru a impune un alt raport de forte in al doilea stat romanesc. Si a putut, pentru ca a recunoscut chiar el. Dar s-a pupat cu mafiotii si le-a mai dat si ordine…

 18. In realitate nu s-a facut nimic in afara de declaratii frumoase de prietenie a celor 2 state, iar tratatul semnat?de Romania privind recunoasterea Bucovinei de nord si Basarabiei de sud precum si insulei serpilor teritorii in componenta Ucrainei de catre Guvernul Romaniei nu este altceva decat inalta tradare nationala, cam asa stau licrurile si degeaba zimbiti frumos la TV,
  pentru mine toti cei ce au pus obstacole sau au dus o politica pasiva intre Romania si RM sont tradatori ai neamului.

 19. Am atentionat asupra faptului cum se ajunge de a conduce intr-un stat in RM dar nici in Romania nu este un sistem mai bun.
  Sint brese mari,doar ca sa va spun ca in Franta sau Germania interesul national este pus in capul mesei in orice politica nationala. Iar ca sa ajungi sa lucrezi in stat trebuie sa faci pe linga o facultate recuniscuta si studii politice, deci acest mecanism?permite trierea candidatilor la functii inalte de stat si responzabilizarea partidelor, mecanism care nu exista nici in RM nici in Romania, politica facindu-se pe criterii filo-occidentale sau filo-ruse, cum este cazul RM, deci din start pierdem un potential enorm si capacitatea de a promova interesul national.
  Este un detaliu fundamental in guvernarea unui stat modern, la fel se?intampla si in Rusia, la ei in stat niciodata nu o sa vedeti un tatar sau baschir sau alta etnie la carma Rusiei, la noi poftim VORONIN, PLAHOTNIUC, DODON, parca sint alesi dupa nume rusesti, de ce nu avem un ciobanu, un mardare un voiculescu etc. Deci geti-begeti romani moldoveni ???
  Aici e diversiunea cea mare, aici sint infiltratii rusi si occidentali, caci ei isi fac acorduri dintre ei pe pielea noastra.

 20. Printre altele din ultima declaratie a lui Sergiu MOCANU , inteleg si mai mult ca Miscarea anti-Mafie nu este altceva decat mimarea mafiei, deci el se scuza ca nu a fost la ultimul protest desi a organizat mai multe proteste mici si indemnat oamenii chiar la revolta. Deci cine este acest Sergiu Mocanu ?
  Un fost puscarias pus la dispozitia Mafiei sau un protestatar inflacarat aparator al neamului lui Decebal si Burebista à lui Tepes si Stefan cel Mare ? Haideti sa-i punem ceva intrebari si sa clarificam pozitia sa si a miscarii sale ?
  Crede el despre actele de desproprietarire a romanilor moldoveni din Basarabia ? Si ce solutii are , cred ca am putea intelege prin setul acesta de intrebari cine este el, dar nu numai el, e valabil si pentru altii.
  Deci va repet marele furt s-a produs in Basarabia in anii lui Stalin si apoi , din care cedarea Taracliei si crearea unei punti intre Gagauzia si Basabia de sud plus Transnistria este o continuare a istoriei schinjuirii poporului roman in Basarabia.
  Va rog pe toti sa va concentrati si sa-i scoateti la lumina pe cei ce se dau drept salvatori ai neamului. Mai degraba o sa gasiti un lider sau grup de lideri din umbra si care sint persoane normale, niciodata un puscarias nu va putea guverna o tara sau sta la masa cu secretarul general NATO.
  Cazul Gaburici este o rusine nu putea citi corect textul scris pentru el. Se vedea clar ca Rasmussen se prapadea de ras de el.

 21. Oare un fost presedinte al tuturor romanilor poate sa-si permita sa afirme ca in Basarabia totul e pierdut ???
  Atunci cand noi sintem majoritarea in tara, sau a renuntat el in gindul lui la cele 3 milioane de inimi si suflete de romani moldoveni ???
  Cel putin pentru mine e un discurs straniu.

 22. Numele sau devine din Traian in Cioban, deci in continuare il voi perecli Cioban BASESCU.
  Rusine de asa declaratii, Kosovarii fiind minoritari in Serbia au zmuls bucata istorica din Serbia, iar noi am fost minoritari in URSS , iar azi majoritari la noi in tara, putem sa ne permitem gindul sa cedam ceva din teritoriul national ??? Niciodata va spun, niciodata. Pe aici nu se trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *