PNL, alături de componente ale Consiliului Unirii, a participat la acțiunea de protest de la 5 aprilie

IMG_4165Partidul Național Liberal, Asociația Veteranilor de Război-1992 ”Tiras-Tughina”, Asociația ”Solidaritatea”, Asociația ”Liga Unității și Dreptății din Moldova”, alte componente ale Platformei Unioniste ”Consiliul Unirii”, răspunzând invitației ”Platformei civice DA”, au participat la manifestarea de protest de la 5 aprilie 2015, din Scuarul Catedralei, în spatele Arcului de Triumf, contra guvernării corupte și a injustiției din Republica Moldova.

La mitingul de protest au vorbit, din partea Consiliului Unirii, colonelul Anatol Caraman, IMG_4182președintele AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, și, din partea Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, președintele formațiunii.

poza-protestReprezentații CU au mulțumit tuturor celor care au răspuns invitației lansate prin SMS de către coordonatorii Consiliului Unirii, ai PNL, la această acțiune de protest în legătură cu dezastrul ce a cuprins toate sferele vieții publice din R.Moldova, au optat pentru îmbinarea mesajului anticorupție cu mesajul Unirii și au salutat scandările unioniste. Este de remarcat efortul Platformei DA de a coagula în acțiune mai multe entități ale societății civile, care s-au exprimat liber, și participarea tinerilor curajoși cu luări de cuvânt. Participanții dla protest sunt, în esență, unioniști, care au participat și la diferite marșuri proUnire, iar jurnalistul și scriitorul Val Butnaru a spus clar, la fel ca și Ilie Bratu, Valeriu Cosarciuc, precum că un alt proiect viabil în Republica Moldova furată nu este decît reunificarea celor două state românești.

IMG_4185Consiliul Unirii a organizat, anterior, pe 12 martie, o Masă Rotundă, la care a invitat un mare număr de personalități cu viziuni unioniste și asociații, platforme, partide extraparlamentare, pentru a discuta despre locul societății civile proeuropene, românești în situația politică actuală, creată după alegerile din 30 noiembrie, care s-a soldat cu o majoritate comunistă și prorusă la Chișinău.

Componentele Consiliului Unirii au propus combinarea mesajului anticorupție și anti-injustiție cu mesajul Unirii – pentru că numai prin Reîntregirea cu România putem fi siguri că vor funcționa instituțiile de stat și dincoace de Prut, iar demnitarii-criminali vor ajunge la pușcărie, așa cum este astăzi în România – stat membru NATO și UE.

IMG_4171PNL a avut o Platformă electorală de pregătire a Reîntregirii din 2018, prevăzând măsuri anticorupție și anticontrabandă clare, precum posturi vamale comune cu România pe Prut, o Filială DNA a României la Chișinău, circulația leului românesc în Republica Moldova, forțe armate comune cu România, un Guvern din 11 ministere, cu cel mai important – de integrare intraromânească, Canale TV de rating în R.Moldova, ca să fie informați românii și alogenii despre realitățile și lupta antiMafie din România.

PNL, Consiliul Unirii sprijină toate manifestările anticorupție și anti-injustiție ale societății civile, reprezentanții acestor entități își vor spune opinia în cadrul protestelor, ținând cont și de faptul că partenerii occidental ai Republicii Moldova sunt siderați de proporțiile deturnării în Republica Moldova a banilor publici și vestici. În timp ce, în România, cei mai bogați români, cu averi dobândite ilicit, ca și umbrelele lor politice, merg la pârnaie, în al doilea stat românesc cei bogați devin și mai bogați, iar oamenii trăiesc sub limita sărăciei.

Declarația de Independență a SUA prevede că, atunci când Guvernele instituite nu guvernează în interesul cetățeanului, ele trebuie date jos și instalate alte Guverne sau organizate alte alegeri.

Serviciul de presă al PNL și al Consiliului Unirii

IMG_4167

IMG_4168 IMG_4169 IMG_4170
IMG_4172
IMG_4173 IMG_4174 IMG_4175 IMG_4176 IMG_4177 IMG_4178 IMG_4179 IMG_4180 IMG_4181
IMG_4183
IMG_4184
IMG_4186
IMG_4187 IMG_4188 IMG_4189 IMG_4190 IMG_4191 IMG_4192 IMG_4193 IMG_4194 IMG_4195 IMG_4196

 

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. va deveni puşcăria motiv de unitate între cele două maluri ale Prutului?-o realitate de un tragism absurdo-comic!!!! dacă nu se poate raţional atunci recurgerea la elementele catastrofale naturale sau induse este singura modalitate logică pentru basarabeni în atingerea scopului!

 2. Pentru românii de credinţă catolică şi greco-catolică- Hristos a înviat!

 3. Sarbatoarea pastelui este una de origine ebraica denumirea de PESAH, este ceea ce chemam noi pastele sau пасха in limba rusa, deci are putin cu crestinismul dar oricum sanatorium fericite pentru toti.

 4. Deci ati vazut ca se pot mobiliza si moldovenii, am vazut multi de virsta medie exact cei ce nu voteaza niciodata si asteapta pensie, dar pensie nu vor avea intru-un stat falimentar nici 50 de euro cu care sa-si faca funeraliile.
  Asa ar trebui sa easa mai des sa prinda curaj si sa devina o forta in viitorul apropiat, incercati sa mobilizati min 20-30 mii de oameni si o sa vedeti cata frica vor prinde guvetnantii, apoi nici un OMON sau alta trupa banditeasca nu vor putea opri protestatarii.
  Important sa inteoeaga toti moldovenii ca li s-au furat si chilotii de pe ei. Jos mafia !!!

 5. Chiar daca minoritarii si neo-bolsevicii vor avez mereu intre 40-44 % la alegeri, noi nationalistii trebuie sa racolam min 51% din cele 56 % ramase ca sa putem guverna efectiv in RM.
  Trebuie sa spunem basta tuturor partidelor de centru si dreapta legate de mafioti?si care ne-au dus de nas time de 22 ani, e timpul de ales un singur partid nationalist?si de promovat interesul national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *