Astăzi este ziua nepoțicăi noastre Christiana Beatrice (poze inedite)

0351Astăzi, nepoțica noastră Christiana Beatrice împlinește IMG_0357patru anișori. Doi dintre ei i-a petrecut la Chișinău, unde a frecventat o grădiniță românească, de stat, foarte bună, și le mulțumim educatoarelor pentru efortul de a o integra pe micuța ”nemțoiacă” în societatea picilor români. 

Christiana cunoaște foarte bine două limbi, româna și germana, îi place să privească filmulețe pe iPad și în alte limbi. Cunoaște de la un an și ceva alfabetul, învață după Albinuța și după alte Abecedare cititul pe silabe și încheagă de acum și cuvinte, știe de consonante, vocale și diftongi, știe de ființe și obiecte, de numere pare și impare. Mânuiește de la un an și Tableta (tabi), tăticul fiind IT-ist. Începe să cânte la vioara mică, 1/16, – mama Beatriz fiind violonistă.

IMG_2044033020131658ÎnImagine0209 IMG_2971scurta perioadă de doi ani de aflare la bunici a fost în mai multe filmulețe-reportaje despre Familia Pavlicenco, a participat cu bunicul Sergiu la o emisiune la Publika TV, a învățat să cânte și să danseze, frecventând cercuri de creație la Centrul ”Artico”. A cântat într-un grup de pici condus de Ileana Osoianu și a cântat pe scena Filarmonicii de stat cu ocazia împlinirii a 35 de ani de activitate a Surorilor Osoianu. Mama Beatriz se gândește asupra unei oportunități pentru românii basarabeni și românii din România, ce locuiesc prin preajmă, de a cânta într-un ansamblu de copii.

IMG_9958IMG_9870IMG_0170

Revenită în Germania, Christiana, împreună cu bunica, o ajută pe mama să îngrijească de surioarele-gemene – Daniela Beatrice și Elisabeth Beatrice. Iată și câteva poze cu gemenele. Bunica

 

 

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. SA TRAITI LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI. BRAVO BETTY – AI TREI FETE.

 2. Sunteti o bunica fericita ! Sa fiti toti sanatosi. Christiana este o fetita superba.

 3. Ţara arde, iar baba se piaptănă.

 4. Frumos nume şi ocrotit de Domnul Iisus. Să fie sănătoasă, deşteaptă, fericită şi viteaz ca bunica ei. Mă bucur din suflet pentru frumoasa Cristinuţa. Doamne ajut-o.

 5. Pentru Tira. Frumuseţea, gingăşia şi puritatea sufletească a unui copil sunt corolarul fiinţei umane şi izvorul nesfârşit al celui mai nobil sentiment uman- iubirea-fără de care nu am exista. Am fi în cel mai fericit caz nişte fiare care ne-am sfâşia pentru orice, inclusiv pentru faptul că ne ţinem la piept progenitura. Atunci, de unde aserţiunea plină de ură ? Cine vă este călăuză ?

 6. Noutate de interes public. D-na Vitalia, Dvs habar nu aveti ce inseamna a avea un site/blog, si ce responsabilitate implica acesta. Daca il aveti ca politician, pai atunci scrie-ti articole de interes public. Daca il aveti ca persoana privata, atunci nu va bagati in politic. Pe cine intereseaza viata Dvs personala sau numarul de nepoti ?

  Sa nu uitati sa scrieti curind un articol despre cartofii care i-ati cumparat de la Piata Centrala sau de ce culoare sunt sandalele d-lui Pavlicenco. Vom astepta cu nerabdare.

  Eh moldoveni, moldoveni…Ati auzit si voi de bloguri…

 7. Domnule Botnaru,aveti maaaaaaaaaaaaaaaaaare dreptate.Politicul este impotriva omului,impotriva vietii private,impotriva nasterii copiilor,politicul e ceva aparte, care n-are nici-o responsabilitate,nu mai vorbesc de clin si maneca, fata de oameni.Atunci rugati toti blogerii sa nu mai scrie nici un cuvint despre oameni sa manevreze doar cu cifre de marire si cadere a leului.

 8. Pentru BOTNARU
  Bot-naru, din ce lume vii? Cine te obligă să accesezi un asemenea site ? Nu-ţi place mergi mai departe sau, mai bine spus, mergi înapoi de unde ai plecat. Nu mai ţine lecţii altora că nu eşti cel mai indicat şi nici nu ai dreptate în afirmaţiile pe care le faci. În plus, de ce neapărat „Eh moldoveni, moldoveni… Aţi auzit şi voi de bloguri…” ? Nu crezi că este o insultă care nu prea se potriveşte cu ţinuta ta academică?

 9. Pentru Vlad. Emoţiile sunt emoţii, fiarele sunt fiare, nepoţii sunt nepoţi, toţi îi avem şi toţi sunt frumoşi. Călăuza mea este raţiunea. Am dreptul să mă revolt şi eu atunci cănd tara arde, da baba se piaptănă?

 10. Tira ,iata ca viata merge inainte indiferent de ceea ce se intampla in jur. A fi bunica face parte din ratiunea vietii .Marea bucurie de a fi bunica cu asa nepotele nu poate fi distrusa de teroarea unei mafii transnationale si transpartinice care sufoca tara. Daca este adevarat ca suntem prizonierii acestei mafii bucuria din familie te poate ajuta sa rezisti

 11. Felicitari. La multi ani cu bucurii, sanatate si implimiri

 12. Pt. Tira
  Aveți dreptate, țara arde.
  Păi după ce iați dat foc pe 30 noiembrie, am în vedere acel electorat, care iau votat pe cei cu chibritul în mînă, nu vă rămîne decît să strigați alarma.
  Numai că , sînt convins că ați încurcat adresa, Stingătorul nu e la PNL.
  Sînt convins că nu ați susținut PNL la 30 noiembrie, atunci ce pritenții aveți la PNL.
  Leați pus în mînă chibritul celor care au trecut pragul, acum dațile și stingătoare, da noi vom crește nepoței, care-i problema , și eu am 6 nepoței, și mă bucur că sau mai născut 6 unioniști în RM, la Pavlicenco 3 și tot așa, pînă la urmă dacă nu noi, atunci nepoțeii noștri vor înfăptui unirea, fiindcă vor fi mai deștepți ca noi, fiindcă îi învățăm să nu se joace cu chibriturile, că nu de alta pot da foc la țară și apoi vor avea nevoie de stingătoare, așa cum o fac UNII azi unii, mai întăi dau foc la țară apoi strigă în gura mare POJAAAAAAAAAAAAAAAAR.

 13. Pentru Tira.
  Ar fi fost mai bine pt. d-voastră dacă nu continuaţi comentariile în aceiaşi manieră. Dreptul d-voastră de a vă revolta este un drept personal dar revolta nu se poate îndrepta împotriva celor mai nobile simţăminte umane , indiferent în ce împrejurări sunt exprimate . Dacă raţiunea v-a dictat să procedaţi în acest mod înseamnă că aţi neglijat „inima”şi s-ar putea ca mesajul d-voastră să ajungă la alte categorii de oameni decât cei pe care îi aveţi în vedere şi alături de care vă consideraţi a fi.

 14. Ehe,daca avea Tira ratiune,demult era PNL la guvernare!!!Dar asa:lauda-ma gura,ca ti-oi da friptura!

 15. V-aţi dat toţi în lacrimi şi nu vă pasă că nici nepoţeii noştri nu vor ajunge vreodată să trăiască într-o Moldovă prosperă, pentru că aceasta nu se poate întîmpla atunci cînd ţara arde, iar baba se piaptănă.

 16. O Moldovă prosperă se construieşte muncind mult şi pe toate planurile, cu multă, multă… dragoste, avându-l în suflet mereu pe Dumnezeu. Resentimentele dezbină şi sunt o povară pentru o comunitate, chiar dacă au ca mobil „RAŢIUNEA”.

 17. Pentru ionel: Baietele, nu stiu citi ani ai, nu cred ca ai prea multi, si respectiv creierashul tau minuscul nu a atins un nivel suficient de dezvoltare. In plus, multumesc inca o data ca mi-ai demonstrat ca esti un moldovan tipic.

  Fraza ta – „cine te obliga sa accesezi site-ul, nu-ti place mergi mai departe” pur si simplu „m-o rupt”. Bai papa-lapte, tu ai idee pentru ce se face in general un site ? Tu stii ca scopul principal al unui site – oricare ar fi el – este de a atrage cit mai multi vizitatori, respectiv cit mai multe comentarii ? De SEO ai auzit bai tractoristule ? Oamenii platesc bani grei pentru a atrage vizitatori, pentru ca un site care nu e accesat, e un site mort. Cum poti sa construiesti si sa prezinti ceva publicului, ca mai apoi sa-i zici – daca nu-ti place, dute de aici ? Iata asa face moldoveanu – deschide un magazin, si in loc sa presteze servicii sau sa vinda produse de calitate si sa atraga multi cumparatori (care ar rezulta in mare profit), el mai bine face bani amagind cumparatorii, iar la cei nemultumiti le spune „daca nu-ti place, dute de aici”.

  Daca asa tare tii la site-ul asta, pai atunci puneti accesul cu plata la site-ul asta. Precis ca o sa dea navala toti, si bugetul PNL se va dubla.

  Dormi in pace Moldova, plina de ionei.

 18. Bot-nar, tu te-ai demascat pentru că prin mesajul critic din 12.02 ai urmărit să discreditezi un om bine intenţionat, iar prin revenirea din 14.02 ai demonstrat că accesezi computerul la stână. Nu sunt tractorist şi în plus nu consum lapte. Dar dacă vorbeşti de această meserie şi de acest produs alimentar, înseamnă că eşti acasă şi cu căneala de motorină şi cu consumul de lapte. Sunt moldovean şi nu mi-e ruşine cu originea mea. Spre deosebire de tine am bunul simţ să nu mă dau a tot ştiutor şi să nu lezez trăirile delicate şi nobile ale oamenilor. Drum bun şi poftă bună.

 19. Ionel prichindel, citeste Capra cu Trei Iezi mai departe. Daca nu stiti ce e aia un site, asta inseamna ca eu lezez trairile delicate ale oamenilor ?

  Apropo, tin sa va comunic ca azi am racit, imi curge nasul, am o pereche de ciorapi negri si tre sa schimb anvelopele la masina. Aplaudati va rog si bucurati-va pentru mine !

  Nu cumva sa indrazniti sa spuneti ca nu va pasa de toate astea, ca Ionel prichindel imediat va invinuieste ca lezati trairile delicate ale oamenilor. Capul tau e plin de produs alimentar, si inca unul expirat, daca nu stii ce e un papa-lapte. Nu e problema ca esti moldovean, ci ca esti un moldovean ratat, cu o gindire de 20 de ani in urma.

 20. Bot-nar, te înţeleg în sfârşit. Eşti răcit la cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *