Acum – ce aveți de spus despre ”proeuropenii” votați?

taurverde-broascaTotul ce am spus în campania electorală se adeverește. Mă uit cu jale, dar și cu dispreț la cei care tare ne mai explicau de ce trebuie votați cei de la guvernare, ”ca să ducă în continuare vectorul european”, când noi, PNL, le explicam altceva:

 1. Că cei de la guvernare nu sunt proeuropeni, ci niște farisei, adică falși și pretinși europeni – cu Europa de buze și cu gândul la furat, dar și cu fibrilații cu gândul la pușcăria românească sau europeană.
 2. Că actualii abia așteaptă să intre în Parlament un Dodon, un Usatâi, alții ca ei, comuniștii, să nu le ajungă voturi și ca să aibă motiv pentru a amâna aderarea la Europa – așa cum au acceptat ucrainenii, sărmanii, de nevoie.
 3. Că din aceleași motive nu vor nici Unirea cu România – interesul este de a se perpetua, pe orice căi, la Putere, destructurând, prin jaf acest stat – ei o fac, nu noi, unioniștii.

Ce vedem acum? După ce au furat voturile și au anulat ideea de alegeri în general…

Deși au avut posibilitatea să facă o alianță cu lib’ralii, iată că PLDM și PD nu au vrut-o, pentru că nu Europa le este în cap, ci cum să scape de Europa. Și cu cine pot scăpa? Exact – prin ”Moldova cu Voronin” și ”Moldova cu (,) comuniști”.

nu gindimDin ce alte motive s-a ajuns aici? Sigur, ei au venit pe patru ani, nu pe doi, că nu reușesc să își umple sacii la chiar doi ani, e nevoie de patru… Și de comuniști vor avea nevoie, nu degeaba i-au deparazitat de ”extremiști” înainte de alegeri, cu condiția să nu-I lase pe drumuri. Asta e motivul pentru care nu au nevoie de alții.

Iar pentru aceasta nu e nevoie, Doamne ferește, de justiție sau de vreo Filială a DNA din România , de posturi vamale comune cu românii la Prut pe unde fac milioane.

Toate astea le-am spus. Au râs de noi, ne-au călcat în picioare votanții proeuropeni amarnic de ”deștepți”. Iar acum scriu pe Internet că le e rușine de ce au făcut și se miră cum de s-au lăsat cumpărați, amăgiți, manipulați. Nu vă pot exprima decât disprețul adânc pentru capacitatea de a vă lasa înșelați – oameni maturi și cu glagolie la cap.

Cât am explicat că cei mai mari eurointegriști sunt unioniștii – nu, argumentul nu a prins, că votanții noștri ”înțelepți” ”știu ei ce știu”, de ce să le trebuiască un PNL unionist, ca să încurce la europenizare… mai ales că ”nu are șanse”. Acum aveți voi șanse să rămâneți cu gaura covrigului proeuropean…

Și despre isteria cu băgarea PL-ului la guvernare… Asta chiar nu o înțeleg. De parcă cu PL sau fără PL se schimbă ceva. Esența alianței minoritare PD-PLDM ESTE ANTIEUROPEANĂ, ANTIROMÂNEASCĂ, TÂLHĂREASCĂ ȘI DESCINDE DIN SNEGUR, LUCINSCHI ȘI VORONIN, având menirea să promoveze VALORILE SOVIETICE , FĂRĂ IDENTITATE ROMÂNEASCĂ, FĂRĂ VIITORUL UNIT AL ROMÂNILOR ȘI FĂRĂ EUROPA. Aceste partide, împreună cu PCRM și, PE ALOCURI, cu Dodon, ar trebuie să se unească în unul singur, de stânga, antiromânesc, precum au fost dintotdeauna.

Și-acum, când glorioasei alianțe roșu-verde-albastru nu îi mai trebuie de urgență nici cerere de aderare la UE, ce ar schimba PL în coaliție – doar să se mângâie nevizionarii din România că și-au băgat falsul făt în burta Căpcăunului? Ar fi un décor nici pe drum, nici pe cărare? Nu mai spun de o prietenie prea strânsă avută cu cineva care i-a folosit și acum a venit marea frustrare că i-a trădat și i-a înșelat cu Filat… Nu-i așa?

Politicieni din România au o mare vină nu doar pentru populismul cu scrierea de scrisori colegilor europeni, știind că Europa are alți parametri.

O vină e că au tot vorbit de Europa cu fariseii gen Filat și Lupu și nu au observant că sunt antiromâni. De ce? Pentru că le-a plăcut să aștepte de la farisei voturi, că – asta e – dacă au bani… Aici se înscrie și Macovei, cu toți europarlamentarii prieteni cu Filat, și Iohannis, care – într-adevăr – nu ar mai trebui să repete greșeala lui Băsescu, cel îmbrățișat și cu roști, și cu serebrici, cu filați, cu voronini, fără a le vedea antiromânismul și dându-le pe un cap decorații, ca și chirtoceilor și ghimpilor, fără a le vedea primitivismul și mediocritatea. Dar cine să vadă… Cei care azi în România sunt cufundați până în gât în furturi de milioane cu Mafii ale retrocedărilor de pământuri și bunuri confiscate de regimul communist – printre aceștia fiind și basarabeni, și bucovineni? Măcar bine că îi bagă pe toți la închisoare, inclusive pe cei ce au furat fonduri europene.

Și pentru că liderii politici români nu au văzut sau le-a fost în cot de antiromânismul ”proeuropenilor”, o altă vină o au că nu au contribuit la încurajarea unei Drepte naționale unite în al doilea stat românesc. Deși noi, PNL, am încercat tot fel de blocuri, alianțe. Declarații Snagov pe ambele maluri de Prut – la vorbă sunt toți buni, la fapte – mai greu.

La acest conflict interesant – dintre cum vede România lucrurile în Basarabia și cum le vede Europa nu se ajungea dacă românii făceau mai mult ca avocat al Chișinăului la Bruxelles și dacă observau la timp ce monstru antiromânesc cultivă ei la Chișinău prin îngăduința condamnabilă.

Acum scriu corect cei care formulează ideea că PL ar trebui să decidă – sau vrea, cu doi deputați în cruce, să intre la Ciolan și la Troacă, sau își asumă rolul de forță în Opoziție și trece, în sfârșit pe o Platformă unionistă, pentru a facilita coagularea unei Drepte autentic românești și a pune la respect și Chișinăul, și Bucureștiul în privința obiectivului național asumat parcă de toți – Unirea până în 2018.

Oricum, mai repede sau mai târziu, lucrurile vor merge în această direcție.

O altă cale nu există pentru al doilea stat românesc.    

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

16 Comments

Add a Comment
 1. Ați analizat cât se poate de bine. Cum oare să obținem o reacție adecvată și a alegătorilor la ceste realități? De ar reacționa adecvat alegătorul „băieții deștepți” nici prin cap nu lear trece să se comporete astfel…

 2. =Tot-Acela de Acolo=

  ████████████████████████████████████████
  █████████████▓▓▓███▓▓▓███▓▓▓████████████
  █████████████▓██▓██▓██▓██▓██▓███████████
  █████████████▓▓▓███▓▓▓███▓▓▓████████████
  █████████████▓██▓██▓█████▓██▓███████████
  █████████████▓▓▓███▓█████▓██▓███████████
  ████████████████████████████████████████
  █████████ BASARABIA PĂMÂNT ROMÂNESC ████████
  ████████████████████████████████████████
  ████▓▓▓▓▓▓▓█████╬╬╬╬╬╬████╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬█╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ███▓▓▓███████▓▓▓███╬╬╬╬╬╬█████████╬╬╬╬██
  ███▓▓██████████▓▓██╬╬╬╬╬████████╬╬╬╬╬╬██
  ███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓████▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓▓▓▓▓██▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██╬╬╬╬███
  █████▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓██████╬╬╬╬╬╬╬██╬╬╬╬╬███
  █████▓▓█████▓▓▓████╬████╬╬╬████╬╬╬╬╬╬███
  ██████▓▓▓▓████████╬╬╬████████╬╬╬╬╬╬╬████
  ███████▓▓▓▓▓▓▓▓▓█████████╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬████
  ███████▓▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█████
  ████████▓▓▓▓▓▓▓▓████╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██████
  █████████▓▓▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬███████
  ██████████▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬████████
  ███████████▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█████████
  RE-UNIRE ! RE-UNIRE ! RE-UNIRE ! RE-UNIRE ! RE-UNIRE !
  ================================================

 3. Nu votata, ci VOMATA. In consecinta, fiara lungana si salbatica, pseudo-democrata cu scaun doar la fund, fals-socialista si dornica de naziPutin, se distreaza copios pe seama naivitatii si da din fund, si da din fund…

 4. Astia au fost si sunt oameni marunti fara coloana vertebrala sau au coloana vertebrala din guma. Asa-zisa coalitie, astepta si azi sa le vina binele din cer, nu au tel, o cauza nobila pentru neam si tara.
  Traiesc bine.
  Si-au facut intre timp privilegii nesperate si ce e mai suparator, e ca au tupeu, sunt obraznici si nesimtiti atunci cind ,,ataca”, daca sunt luati la intrebari.
  Cind se va face dreptate in istoria neamului romanesc si cind se va termina cu ,,suptul” asta la 2 oi!?

 5. Pentru gros: Când la alegeri cetățenii vor fi capabili să voteze cu unicul partid unionist, fără să se teamă „că nu au șanse să treacă pragul electoral”,nu se vor lăsa amăgiți conștient de acei ce i-au amăgit odată votându-i „pentru a le mai da o șansă”.

 6. LIPSA DE RESPONSABILITATE POLITICA, SI !IPSA DE POLITICIENI, ADICA CLASA POLITICA SI ELITA POLITICA, DEALTFEL NU MA MIRA STAREA DE LUCRURI, LA NOI IN RM NU SE FACE O SELECTIE NATURALA IN POLITICA, ORICE DOBITOC POATE SA SE PREZINTE LA ALEGERI E SUFICIENT SA AIBA BANI SI SA SI FINANTEZE CAMPANIA ELECTORALA, DECI CA PE TIMPUL FANARIOTILOR, TOT CU ACEEASI MENTALITATE AU RAMAS, ORI DRAGI CONATIONALI DEMOCRATIA NU ESTE ASTA, NU ESTE CEEA CE VEDEM SI CITIM IN ZIARE SI TV. IAR INTERESELE NOASTRE CETATENESTI NU SINT DELOC APARATE SI NICI NU EXISTA MECANISM DE CONTROL AL ACESTOR FANARIOTI MODERNI.

 7. Numai populatia RM mai poate schimba ceva printr-un nou 7 aprilie.De data aceasta trebuie sa constranaga politicienii de la Chisinau sa ceara unirea.Numai administartia de la Bucuresti prin DNA mai poate face curatenie la Chisinau.

 8. NICI NU STIU CE I DE FACUT ?! POATE MA INSCRIU SI EU IN VREUN PARTID POLITIC SI SA FAC CEVA PENTRU TARA?!
  DOAR CA NU AM TIMP SI PROBLEME PERSONALE OCUPATII LA FEL CA SI ALTI CETATENI PRINS DE VALUL VIETII COTIDIENE. EXISTA OARE VREO IESIRE DIN ACEST CALVAR SI NEDUMERIRE ?! DEALTFEL DEZINFORMAREA SI HAOSUL DIN SOCIETATE MA UIMESTE CACI OAMENII NU AU CU CE COMPARA SI ACCEPTA ORICE TIP DE OFERTA POLITICA DOAR CA SA FIE ASA ZISA STABILITATE, NICI PRIN GAND NU LE TRECE CA AU FOST FURATI DE MILIARDE SI MILIARDE DE DOLARI NU DOAR OFICIAL DAR SI PRIN BENEFICIUL NEREALIZAT.

 9. Dar dv-stra, d-na Pavlicenco, ce ati facut ca sa va voteze oamenii pe dv-stra? l-ati sustinut cu surle si trimbite pe Tonta?

 10. Politicenii, care se amuză
  Cu şouri prin parlament,
  Nu vor mai avea vreo scuză
  De la votantul obedient.

 11. Apele incep sa se limpezeasca . Se repeta exact situatia anterioara cu deosebirea ca desi in opozitie PL decide mersul spre integrare si nu are de ales. Se va clarifica si cu coruptii si se va vedea unde este frica cea mai mare la decizia privind Procurorul anticoruptie din UE si comisia de supraveghere a justitiei .Daca acestea sunt rezolvate Basarabia intra pe drumul curatirii ,daca nu, se confirma ca este un stat mafiot fara solutii democratice decat o revolutie a populatiei. UE nu mai da bani dupa ce a disparut un miliard de Euro si va forta controlulu justitiei deci al coruptiei . Chiar cu riscul de a readuce Moldova in sfera Rusiei UE si Romania nu vor mai ceda .

 12. D-na Pavlicenco acum nu mai are rost sa fiti suparata pe electorat . Ce-a fost a fost . PNL are nevoie ca in prim plan sa apara o figura noua credibila ,charismatica ,puternica . In electorat s-a produs o fixatie legata de PNL care altfel nu va putea fi indepartata. Este o cale grea , incomoda dar altfel PNL va ramane vesnic acolo unde este. Alegatorii nu se mai uita la dreptate , adevar referitor la PNL ci si-au facut o prejudecata legata si de D-voastra ca femeie si om politic .

 13. Наверное, это не есть хорошо, но я испытываю злорадство от того, что Гимпу оказался «за бортом». Так ему и надо!
  Объясню почему: когда тебя обманывает мошенник, да, очень неприятно, но ты как бы готов к этому, на то он и мошенник. Но когда тебя обманывает человек, в которого ты поверил и считал порядочным, чувствуешь себя наивным доверчивым глупцом от того, что повелся на обещания.
  Я поверила, когда невзрачный
  простой деревенский мужичок из Колоницы, не шибко образованный, не очень владеющий ораторским искусством, призывал проголосовать за него, он мол наведет в стране порядок и в первую очередь пересажает всех воров-коммунистов, клялся памятью своего брата, патриота Молдовы, пострадавшего от коммунистического режима.
  Была у него такая возможность? Да была! Он что-нибудь сделал из обещанного? Ни-че-го!
  Зато он хорошо обогатился пока был у общественного «корыта».
  Да, избиратели наивны и доверчивы. Увы!

 14. =Tot-Acela de Acolo=

  Semnati aici
  O PETITIE pe Internet:
  – „Vrem JUSTIȚIE europeană !”
  /inițiator – Șandru Mihalache/

  http://www.petitieonline.com/vrem_justitie_europeana

  Noi, cetatenii Republicii Moldova, sustinem initiativa civica a celor de la „Tinerii Moldovei” si ne exprimăm consternarea față de faptul că acum, la aproape două luni de la alegeri, forțele politice din Republica Moldova nu doresc să conlucreze în interesul cetatenilor care i-au ales. Asistăm la o luptă acerbă pentru influențe și interese, pentru controlul instituțiilor de drept și al instituțiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua posibile fraude și spălări de bani.

  Din păcate, politicienii și-au pus în prim-plan ambițiile personale, în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova și al interesului național.

  Ne adresam partidelor parlamentare și deputaților aleși cu următoarele revendicări:

  1. Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2000-2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinoveți de fraudă și încălcare a legislației.
  2. Instituirea in funcție a unui Procuror General din exteriorul statului, imparțial și neimplicat politic.
  3. Instituirea in funcție a unui Președinte a Curții Supreme de Justiție din exteriorul statului.
  4. Retragerea imunitații pentru deputați.
  –––––––––––––––-
  În temeiul Ordonanţei nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor va solicit ca, in termenul legal, să ne comunicați modul de soluționare a petiției și măsurile dispuse.

  Slogan Publicitar-
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
  PENTRU TOTDEAUNA
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ====================================================

 15. Noi tot cautam cine e vinovatul. Ba hotii de la guvernare, ba talharii din guvern, ba comunistii, ba socialistii, ba natiunea asta proasta, chear si omul de rand nu-l lasam in pace. Da cand vom incepe de la noi insusi, fiecare in parte? Cand vom strange macar putin curaj, sa recunoastem ca am ramas o minoritate pe acest pamant, deoarece vorbind romaneste azi nicidecum nu inseamna ca te mandresti cu asta.
  Punand flori la monumente nu vom ajunge departe, doar actionand permanent poti schimba ceva.
  Si cum sa va voteze lumea, daca nu va cunoaste?
  Chiar nu puteti gasi nici un unionist inafara Chisinaului?
  Poate e mai convenabil sa stai deoparte si sa comentezi, „Eu v-am spus, da voi …” Unionisti din papura nu alta.

 16. DE EXEMPLU SA INCEPEM CU SUCEAVA,BOTOSANI,VASLUI,IASI,BARLAD,GALATI APOI AJUNGEM SI LA RM, CARE E DISTRUSA, SI DISPERSATA, DE CE NU VIN VREO 2 MILIOANE DE MOLDOVENI DIN ROMANIA SA SE INSTALEZE LA NOI IN TARA MACAR PENTRU 5 ANI SI DUPA O SA EA PASAPORT MOLDOVENESC SA VOTEZE LA ALEGERI PNL ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *