Vasile Nedelciuc consideră că Unirea cu România este o soluție firească pentru noi

Ascultați cu răbdare acest interviu la Alb&Negru pe UNIMEDIA cu Vasile Nedelciuc

Este extrem de instructiv și edificator. Dacă asemenea personalități conduceau al doilea stat românesc până acum, eram alături de statele baltice sau deja uniți cu România. Mă bucur că am fost colegi în Partidul Forțelor Democratice și în Parlament, împreună și cu Alexandru Moșanu, Valeriu Matei.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
 1. =Toader Unionistul=

  RE-Unirea noastra cu România
  trece si prin Tiraspol

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/16082-eminescu-picturi-ale-tinerilor-romani-din-tiraspol-vinuri-i-2-pentru-unire-.html

  Picturi realizate de tineri din Tiraspol precum și fotografii de la manifestațiile unioniste vor fi expuse joi, de ziua poetului Mihai Eminescu, 15 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale cu ocazia unui eveniment de strângere de fonduri pentru sprijinul Re-Unirii celor două state românești, transmite Romanian Global News.

  Evenimentul va începe la ora 18:00, la Cafeneaua „Inspayer”, strada Batiștei 24 A din Bucuresti și va prilejui lansarea campaniei „2% pentru RE-Unire”, de redirecționare a impozitului pe venit către Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Picturile aparțin unor tineri din regiunea transnistreană, foști elevi ai liceului românesc „Lucian Blaga”. Expoziția foto cuprinde 30 din cele mai reușite cadre surprinse la evenimentele unioniste din anul precedent, în special de la marșurile organizate la București și Chișinău. În cadrul serii, vor fi oferite spre degustare vinuri Fautor și Chateau Vartely, printre cele mai cunoscute dintre produsele moldovenești.

  „Nu întâmplător am ales pentru acest eveniment data de 15 ianuarie, ce reprezintă Ziua Culturii Naționale, deoarece considerăm că RE-Unirea se realizează și în mediul cultural-academic. Cultura, la fel ca economia, infrastuctura, etc., constituie punți de legătură între români și români, de-o parte și de alta a Prutului. Așa cum Eminescu, pe care îl sărbătorim acum, este considerat poet național atât la Cluj, cât și la Soroca, la fel evenimentele unioniste trebuie organizate și făcute cunoscute pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Mădălina Hrițulea, secretar-general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

  Campania „2% pentru RE-Unire” reprezinta una din formele de finanțare ale organizației ce militeză pentru unirea cu Basarabia. Astfel, toți cei care susțin acest ideal pot cere statului să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către Platforma Unionistă Acțiunea 2012, prin simpla completare a formularului 230. Toate fondurile stânse dupa prima ediție a campaniei au contribuit la organizarea „Școlilor de Cultură și Afirmare Românească”, prin care 1 500 de tineri basarabeni au fost aduși pentru un weekend în România.

  Alte detalii privind campania, dar și formularul 230 pot fi gasite pe site-ul organizației:
  http://www.actiunea2012.ro.

 2. D.Nedelciuc nu vede ca din PCRM a ramas doar denumirea?La moment ne deranjaza depriceerea leului care se face din cauza ca guvernantii tin banii in valuta straina si au doar de cistigat.La fel si diferiti „experti”economici din ONG care primesc granturi de peste hotare in dolari si euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *