România poate ajunge una dintre cele mai mari puteri ale Europei!

DESPRE ROMANIAUn secret incredibil a fost descoperit in Marea Neagra, ceea ce ar putea face din România una dintre cele mai mari puteri ale Europei, pentru ca ar putea fi proprietara unor zăcăminte uriașe de petrol și gaze naturale.

Informatia a aparut pe cunoscutul site al celor de la Euronews, parerea specialistilor fiind ca România poate deveni peste noapte un furnizor important de petrol si gaze pentru intregul continent:

„Marea Neagra ascunde zacaminte importante de petrol si gaze naturale. Daca toate previziunile, studiile si cercetarile se vor confirma, Romania isi va capata o independenta nesperata si nu va mai fi nevoita sa importe petrol si gaze. Mai mult, Romania poate deveni un furnizor important pentru restul tarilor din Europa pentru ca zacamintele sunt uriase”, titreaza www.euronews.com.

UN MARE SECRET MONDIAL DESPRE ROMANIA! SE SCHIMBA ISTORIA TARII NOASTRE?

Un mare secret mondial despre istoria Romania a fost ascuns vreme indelungata, astfel ca dupa aceste constatari, multi dintre noi vom privi cu alti ochi istoria tarii noastre

In zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vreo data, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8,000 ani inainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tablitele de la Tartaria, judetul Alba5-6.000 inainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii(ahei si dorieni), fenicienii etc.

Traco-dacii reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte insusi Burebista.

Scrisul si odata cu el istoria, au aparut mai intai in spatiul tracic si abia mai tarziu in spatiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului.

Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca), nu era altceva decat muntele Bucegi pe care nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamant. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient.

Traco-dacii erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa.

In jurul anului 1400 I.C, se construieste in Tracia nord-Dunareana, cea dintai scoala cu local de sine statator de peTerra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii).

Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoalaZamolxiana, si tot ei afirmau ca in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.

Istoricul Herodot, ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpatilor,(Moldova de astazi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia, unde au fost cunoscuti ca Cimiry. Migrati ulterior catre Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuti sub denumirea de celti.

Zona Nord-Dunareana (Romania de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogatiile pamantului, cu terenuri agricole(Granarul Europei de mai tarziu), pasuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati.

Romanii pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani. Analizele minutioase de sange, demonstreaza un alt miracol : in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri.

Romania ramane un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, ca romanii vor deveni un popor indragit si respectat de toate popoarele lumii.

Sursa: ToataRomania.ForumHit.ro

TE-AI GANDIT VREODATA LA O LUME FARA ROMANIA? E TIMPUL SA TE MANDRESTI SI TU! VIDEO

ESTE SAU NU ESTE ROMANIA VATRA VECHII EUROPE? VEZI UN DOCUMENTAR FASCINANT DESPRE ISTORIA NOASTRA!

PEISAJE NEMAIVAZUTE DE CARE NUMAI ROMANIA ARE PARTE! ACUM VEI VEDEA DE CE TE MANDRESTI CU TARA TA! VIDEO

http://www.caplimpede.ro/un-mare-secret-mondial-ascuns-despre-romania-se-schimba-istoria-tarii-noastre/

 

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Hai lasati povestile. De la rezerve de petrol in Marea Neagra am trecut la traci Herodot. O tara este bogata si puternica prin oamenii sai – mai ales cei de la conducere – si nu prin resurse naturale. O stie orice elev de clasa cincea, care mai intra pe la biblioteca sau priveste pe internet nu doar fete goale. Cite tari sarace sunt, care au resurse enorme. Si cite tari fara resurse, care sunt bogate si prospere. Asa ca lasati propaganda asta eftina si povestile din Daciada.

  Sa admitem ca povestea asta este adevarata. Credeti ca se va schimba viata oamenilor de la asta ? Romanii nu au bani – si principalul, nu au creer si vointa politica – ca sa exploateze resurse mari de petrol. Deci, va veni o Shell sau altcineva, va da o mita grasa alora de la conducere, si va exploata resursele. Si viata poporului nu se va schimba cu absolut nimic. Ca sa schimbi ceva avind petrol, tre sa ai mentalitate de norvegian, si nu de roman.

 2. Teritoriul DACIEI si acum al ROMANIEI NU a fost printre primele locuite de OAMENI. Cele mai vechi asezari omenesti sunt in AFRICA, ORIENT SI TURCIA. Treebuie sa mai invatam ISTORIE. Sunt multi care vor sa inventeze si sa minta.

 3. Doamne fereşte :))
  Vorbind de gaz care este cea mai plauzibilă povestioară.
  România nu are cea mai mare ieşire la Marea Neagră, Ukraina şi Rusia mai nou ar deţine cantităţi mai mari de gaz. Şi ăla cât îl deţinem noi, dacă nu s-ar fura, nu ne-ar face putere mondială.
  Cât despre tăbliţele de la Tărtăria, vorbim de o cultură Balcanică separată de celelalte culturi de pe teritoriu României(în număr de 5) care au precedat dacii. Cultura este mai prezentă în Serbia .
  Iar semnele nu sunt un scris omogen, ci mai mult nişte semne religioase sau comerciale, nişte înscrisuri.
  Încă nu s-a găsit nici o legătură de continuitate verificată cu dacii dapoi dintre daci şi cele 5 culturi care i-au precedat.
  Iar cât despre paradise terestre, din câte cunoaştem doar Mesopotamia este nominalizat ca unul(Eden), deşi în mare parte este scufundat.
  România nu este un paradis, are o climă destul de aspră. Paradis al zonei temperate poate fi nominalizat Franţa, dedeparte ţara cu cel mai bun climat, cel mai bun relief şi cea mai mare producţie agricolă până la revoluţia industrială(explicaţia dece Franţa a dominat Europa de la ROma, până la Napoleon).
  Oricum mai întâi ar trebui să avem wc şi canalizare în toate satele şi apoi să vorbim de Mesopotamia 😉

 4. A doamnă Pavlicenco 🙂 , totuşi există o afirmaţie bună .
  Burii şi Burebista.
  Având în vedere că burii sunt un popor care s-a născut în sec XIX din francezi şi olandezi :)) înseamnă că Burebista era lider a francilor lui Carol cel Mare, fiindcă altă legătură între francezi şi Olandezi nu găsesc.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Boer
  Totuşi vă las un link în speranţa că înainte de a mai posta, măcar nişte wiki să citiţi dacă autorul acestor MARI Studii Istorice nu a făcut-o, că de cărţi nu mă aştept din partea dacologilor.
  Au auzit şi ei un nume şi ca şi Guţă au compus pe loc o fiţuică a atotcunoaşteri.
  Cred că între o manea şi această postare nu există nici o diferenţă.

 5. CRONICA UNIONISTĂ:
  Un comentariu preluat de la #Scythicus#
  4 ianuarie 2015

  http://vox.publika.md/politica/putin-vrea-totusi-o-novorusie-518115.html/comment-page-3#comment-3134632

  Problema este una a neînțelegerii reciproce, între românii de pe cele două maluri ale Prutului, este exact dihonia care îl bucură pe diavolul rus că a băgat-o între frați.

  Românii moldoveni basarabeni au un bagaj al propagandei ruse românofob de care mulți se dezbară greu sau deloc, pe de altă parte și românii din România au prejudecățile lor față de cei din RM, dacă fiecare subliniază doar părțile negative așa se ajunge la fratricid, iar diavolul rus stă pe margine și râde de noi.

  Pe mine mă întristează toate astea dar eu continui să cred că omul este bun în străfundul sufletului lui. Am în bloc un basarabean în bloc, un om ursuz care mereu mă privește cu neîncredere când îi zic „Bună ziua!” și care în mașina lui ascultă adesea cântece rusești care pentru el îi aduc aminte de „acasă”. Eu totuși nu vreau să cred că așa sunt toți basarabenii.

  Știu că mulți studenți veniți la burse în România s-au simțit umiliți și inferiori când și-au dat seama că vorbeau o limbă la un standard scăzut, venind dintr-un mediu rusofonizat, iar mulți din concetățeni în loc să-i ajute și să-i înțeleagă i-au batjocorit, dar au fost și dintre românii din România care au fost cumsecade, au fost și basarabeni care au înghițit în sec și au recuperat, dar au fost fost și basarabeni, mai puțini, care în loc să profite de un mediu românesc care i-ar fi apropiat de rădăcinile lor, au subliniat dooar ce aveau ei diferit de restul românilor, și ce ar fi aceea decât limba și cultura rusă.

  Când doi moldoveni basarabeni vorbesc de față cu mine în rusește ca eu să nu-i înțeleg singura comparațiie mă duce doar la țiganii de pe la mine care vorbesc țigănește sau turcește din motive nu tocmai cinstite.

  Dar eu nu vreau să judec aproape 3 milioane de oameni după câteva lepre. Apropo, în bazarul moldo-rus din Constanța era o rusoaică care vorbea românește dar care avea lipsuri în vocabular. Cerându-i să cumpăr ceva a fost un cuvânt pe care nu-l înțelegea, și m-a întrebat și i-am explicat. Mi-a mulțumit și s-a bucurat că a mai învățat un cuvânt. Eu cred că și rușii au oameni de treabă.
  ––––––––––––––-

 6. vasi, lasa ca e bine uneori sa mai tragem cite o betie cu apa rece, poate in sfirsit ne trezim si realizam cine de fapt suntem!

 7. Toate obiectiile la adresa dnei Pavlicenco sunt determinate de ignoranta, problema primatului cultural la lumii exista, caci altfel cum ne-am putea explica, cel ptin, romanizarea dacilor pe parcursul a 163-164 de ani, fara mass-media, internet etc. si mai ales ca numai o treime din teritoriul Daciei a fost ocupata Imperiul Roman. Inainte de a initia o polemica Va rog sa va documentati.
  Vasile Bahnaru

 8. Toate obiectiile la adresa dnei Pavlicenco sunt determinate de ignoranta, problema primatului cultural al lumii dacice exista, caci altfel cum ne-am putea explica, cel ptin, romanizarea dacilor pe parcursul a 163-164 de ani, fara mass-media, internet etc. si mai ales ca numai o treime din teritoriul Daciei a fost ocupata Imperiul Roman. Inainte de a initia o polemica Va rog sa va documentati.
  Vasile Bahnaru

 9. VREAU SA ADAOG CA TARMUL MARII NEGRE DINTRE PRUT SI NISTRU NE APARTINE ISTORIC, IAR MOLDOVA SI ROMANIA NU TREBUIE SA RENUNTE LA ACELE TERITORII, SA DUCA TRATATIVE DE RECUPERARE PRECUM DACA ESTE NEVOIE SA LE INTOARCEM CEEA CE NE AU DAT SI SA NE INTAORCA CEEA CE AU LUAT DE LA NOI, ASA REZOLVAM SI PROBLEMA CU TRANSNISTRIA, CACI EI ASTA AU FACUT CREIND CONFLICT DIN NIMIC.

 10. Comentarii excelente …

 11. Domnule Băhmaru dacă dv nu vă puteţi explica :)) nu însemană că nu îi aşa. Dumneavoastră nu vă puteţi explica multe.
  Pentru dacii înflăcăraţi. Păi nu este neaparat necesar o romanizare a dacilor, nu este neaparat necesar să fim o limbă nord dunăreană.
  Păi ideea îi următoarea, dacă dacii nu au fost romanizaţi, nu îi nici o problemă, limba putea fi păstrată doar de colonişti.
  Dacă sustiţineţi că nu a avut deloc o locuire a unei civilizaţii romane după retragere, atunci îi foarte simplu, singura variantă plauzibilă rămâne că am venit de la sud de Dunăre.

  În niciun caz aberaţiile voastre nu sunt o variantă de lucru.
  Prima dată dacă nu sunteţi istorici, păstraţi o abţinere de a discuta fără să nu aveţi o bază istorică reală.
  Domnule Bahnaru doar în capul dacologilor şi a dvs Dacia a fost cucerită 15% :))
  În mintea escrocilor de la Adevărul despre Daci. Dacă citeaţi un tratat de arhiologie, eraţi uimiţi unde locuiau dacii şi că războiul a afectat 95% din teritoriu.
  Până la 70% fiind cucerit de romani. Nemaipunând moesi la socoteală.
  Adică aberaţiile astea doar un prost sau un ticălos le poate afirma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *