Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. Mobilizarea la vot a fost pentru continuitatea la guvernare! S-a uitat!?
  Un fiasco aceasta coalitie…
  Dureros, degeaba au venit oamenii la vot pentru UE, pentru ca ei fac ce vor! Pacat ca oamneii sunt manipulati. N-au venit oamenii pentru Voronin, fiti siguri!

 2. Alegătorii moldoveni au salvat majoritatea pro-europeană de la Chişinău, dar victoria neconvingătoare a coaliţiei nu rezolvă nici parcursul european al Moldovei şi nici reducerea influenţei Rusiei în politica de la Chişinău. În cazul în care coaliţia pro-europeană continuă cu aceeaşi guvernare coruptă, data viitoare s-ar putea să găsească porţile Europei închise.

 3. Dragi politicieni, înțeleg să fiți indeciși când trebuie să alegeți între România și Rusia. Manipularea la care ați fost supuşi de sute de ani v-a spălat creierii şi nu o să acceptați nici picuraţi cu ceară România. Pot să înţeleg, deși nu sunt de acord. La fel pot să înțeleg și nesecata forță electorală a comuniștilor. Partidele așa-numite democrate nu au convins oamenii că sunt corecți, că vor să schimbe Moldova. Dimpotrivă, ei au demonstrat cu vârf și îndesat că politicianul moldovean are aceeași mamă, foamea de bani.
  Așa că nu mă miră faptul că 39 la sută dintre moldoveni au votat comuniștii.
  Dar, aici nu vorbim de România sau de comuniști, ci de Uniunea Europeană. De ce, pielea lui Dodon, nu vreţi în Uniunea Europeană? Oare moldovenii vor în continuare să meargă la weceu în fundul curții? Moldovenii vor în continuare corupție? Moldovenilor le place in-frastructura rutieră, de fapt, lipsa ei? Moldovenii vor în continuare școli care să prostească și spitale care să omoare? Da? Atunci alipiți-vă Rusiei și am terminat povestea.
  Poți să-i faci unui popor rău cu forța, dar bine cu forța, niciodată!
  În loc să mulțumiți și cerului că Uniunea Europeană v-a băgat în seamă, voi faceți nazuri.

 4. Mai,măi! Voronin ca si Dodon au o miză electorală dublă: şi pentru guvernarea de la Chişinău, şi pentru autorităţile europene. Maximum ce ii intereseaza pe ei, este liberalizarea regimului de vize si plecatul usor, fara probleme in UE. Mai departe, altceva in UE, nu ii intereseaza, decit Moldova sa ramina in Uniunea Vamala si o relatie foarte strinsa cu Rasia si tariele strategice .
  Ei, nerusinatii, considera ca integrarea in UE, nu aduce beneficii economice spectaculoase.
  Ce e de facut cu asemenea politicieni!?

 5. O PRELUARE:

  http://www.pavlicenco.md/2014/12/30/felicitarea-presedintelui-pnl-md-in-pragul-anului-2015/

  Titirez spune:
  31 decembrie 2014, la 15:03
  Pentru CATITA
  S-ar putea ca propunerea ce vreau sa ti-o fac sa prezinte ceva interes. Este notabil ca reproduci comentarii din Romania ale unor oameni avizati si mai ales competenti.Este notabil cu atat mai mult cu cat presa „moldoveneasca” nici ca-i pasa ca in Romania exista multe dezbateri asupra REALITATILOR din republica moldova.Ea se considera suficienta siesi in dezbaterea unor probleme de importanta cruciala pentru destinul tuturor romanilor ,ignora chiar aportul ei de sublimare a unor solutii viabile.In schimb , toata ziua buna ziua, reflecta minutios tot ce vine din Imperiu.Asta o fac si guvernantii ,iar presa basarabeana se complace obedient la punctele de vedere cu dezlegare de la …politie.Opinia lor este din ce in ce mai oficiala punctelor de vedere venite ca… „indicatii” de sus. Marginalizarea si periferizarea romanismului se face astfel lent , dar sigur.Are vreo perspectiva benefica acest fapt? Categoric, NU.Chiar si greselile acestui curent politic pro-romanesc si pro UE(una fara alta , nici nu exista)au fost intretinute cu succes de o astfel de media.Prin difuzare larga, prin exacerbare , prin false rationamente si argumente si mai false. TVR nu mai exista decat la modul fortuit si atat cat vor muschii partidelor. Nu observi ca nu s-a facut absolut nimic pentru revenirea TVR pe micile ecrane? Sabotajul complicitar este pe fata pentru toti cei care se declara PRO-EUROPA SI PRO-ROMANIA. Neamestec in …treburile interne? Panourile, citatele, referintele putinisto- dodonisto- pediste umplu strazile si tv-urile si se admit ,tacit si generalizat ,ca fiind democratice. CONCILIATORISMUL , asadar, duce exact acolo unde , demagogic, nu se vrea.Iar societatea civila,care va sa zica sublima ,dar care lipseste cu desavarsire, face la fel.
  Asadar, n-o s-o mai lungesc si iata propunerea: raspandeste,chiar si prin citate semnificative tot ce gasesti comentariu si dezbatere despre realitatile basarabene in media on line sau printata dinn Romania. Cercul vicios in care se invarte de 25 de ani Basarabia poate se va rupe in cele din urma.Motive de frica nu sunt , in ciuda a tot de se induce public si persistent din parte mult prea multor voitori de bine”moldavi”
  Anul Nou 2015 sa ne fericeasca cu mai mult bine.
  LA MULTI ANI TUTUROR !

 6. REZULTATE INCURAJATOARE si foarte bune pentru recensamantul populatiei. Se putea si mai RAU. rusia si rusofonii vor incerca sa schimbe REALITATEA dar sa speram ca nu vor reusi.

 7. Chiar daca NU SUNT datele FINALE ale recensamantului, 35-45% dintre locuitorii dintre NISTRU si PRUT au spus ca vorbesc LIMBA ROMANA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *