PNL protestează contra interdicției impuse unionistului George Simion de a trece Prutul

Comunicat de presă

La Chișinău, avem un Sistem antiromânesc și o conducere fals proeuropeană

george-simionPartidul Național Liberal a luat cunoștință cu stupoare de faptul că George Simion, președintele Platformei Unioniste ”Acțiunea-2012”, are interdicție pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova, așa cum a fost anunțat la Vama Albița, când urma să traverseze Prutul.

http://infoprut.ro/35002-liderul-unionistilor-interdictie-de-intrare-rep-moldova.html

Această interdicție reprezintă încă o manifestare a Sistemului de esență antiromânesc și a falsității conducerii pretins europene de la Chișinău. PNL a menționat, de fiece dată și în mai toate declarațiile sale, acest lucru, la fel ca și grupul activ de la Chișinău al Consiliului Unirii, care au avut o bună cooperare, în ultimii ani, cu Platforma unionistă ”Acțiunea-2012”.

Încă în campania electorală, dar și imediat după, PNL a criticat dur manipulările falșilor proeuropeni pe subiectul ”extremismului”, fenomen pe care conducătorii-ideologi, încă sovietici, ai partidelor cu lideri șantajabili din partea Rusiei și cu vederi prorusești, au încercat să îl lipească și unor politicieni unioniști proromâni din stânga Prutului.

Președintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a intentat și două procese legat de această interpretare a extremismului contra unor servitori ai regimului antiromânesc, după ce, în 2001, a primit de patru ori interdicție la trecerea Prutului, impusă nelegal de regimul comunist, regim care a pierdut și un proces de judecată, ce a durat cinci ani, intentat Departamentului de grăniceri urmare a îngrădirii nemotivate a dreptului de a trece Prutul.

Totodată, comparând incidentul de azi de la frontiera Prut cu cel al expulzării, din Republica Moldova, a unui cazac din Donbas, devine evident tendința decidenților fariseici de la Chișinău de a-i trata similar – și în mod provocator pentru unioniștii proromâni, – pe emisarii societății civile din România, pe de o parte, și pe “omuleții verzi” trimiși de serviciile secrete rusești, pe de altă parte, ultimii având misiunea să intimideze și să destabilizeze societatea.

Or, unioniștii din România reprezintă statul care este Patria-mamă a românilor, oriunde ei s-ar afla, vatra națiunii, iar acțiunile fraților români sunt îndreptate mereu spre a ne salva, spre a edifica împreună un viitor european, comun, românesc, spre a făuri un stat românesc puternic în Europa, în care o mare parte a poporului român déjà se află fiind în componența Uniuni Europene.

În timp ce ceilalți sunt agenții statului rus care – de secole – a urmărit doar să ne dezbine, să ne deznaționalizeze, substituind populația autohtonă cu alte etnii. Tratarea similară a provocatorilor din Estul sălbatic și a fraților români unioniști denotă fariseismul mesajului pro-european al guvernanților și sporește, în mod alarmant, incertitudinea privind dorința lor sinceră de a o rupe cu ocupația rusească, sub care încă se află Republica Moldova.

PNL cere MAE al R.Moldova o explicație imediată asupra acestui caz și ridicarea imediată a interdicției impuse lui George Simion la trecerea Prutului spre Chișinău.

Chișinău, 16 decembrie 2014

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. George Simion este nu numai cetatean roman, pentru care statul roman trebuie sa-i sara in aparare, dar si cetatean al Uniunii Europene.
  Un asemenea afront la adresa unui cetatean UE, nu trebuie sa treaca fara o reactie prompta a Bruxellesului. Ma gandesc ca europarlamentarii romani au datoria sa semnaleze acest caz in plenul Parlamentului European si sa ceara aplicare unor masuri care sa previna pe viitor asemenea abuzuri.
  Cat despre situatia in care a fost pus un cetatean roman, activist cunoscut pentru drepturile romanilor basarabeni, ma astept ca intreg grupul de asa zisi reprezentanti parlamentari strict politici ai diasporei sa faca corp comun pentru a cere in Parlamentul Romaniei masuri ferme pe care Guvernul Romaniei sa le adopte fata de conducerea de la Chisinau, iar Ministerul de Externe sa-l convoace pe ambasadorul Republicii Moldova pentru explicatii si pentru a-i inmana o nota de protest.

  Dar, in conditiile in care la conducerea caricaturii de minister al romanilor de pretutindeni este numit, strict pe criterii politice, un personaj fara nicio tangenta cu romanii din afara granitelor, este normal ca acest semnal de dezinteres total al PSD-ului,partid de guvernamant si al prim-ministrului fata de conationalii de peste hotare sa fie receptionat ca atare de dusmanii romanismului.

  Fara o reprezentare corespunzatoare a societatii civile in Parlamentul Romaniei, sa nu ne fie de mirare tratatmentul la care vor continua sa fie tratati romanii.

 2. Protestati? Numai nu tare, nu cumva sa-l zadariti pe Plaha sau pe Filea.

 3. Este incredibil ce i s-a intamplat acestui tanar roman!
  Nu numai ca subscriu sugestiilor precise ale d-lui Mircea Popescu, ci le-as suplimenta cu sugestia iesirii in strada imediat a tinerilor romani basarabeni, a celor care sustin Actiunea 2012 in primul rand.
  In Romania sunt sigur ca va avea un ecou f mare. si va creea si solidaritatea necesara! Cred ca un astfel de moment nu trebuie ratat in niciun caz.Au la indemana INTERNETUL pentru a se organiza.Asa cum DIASPORA a reusit sa-si spuna cuvantul creand in tara intreaga un curent de entuziasm istoric de-adreptul, si in acest caz SE POATE. !!

 4. TEROARE ANTI-ROMANEASCA
  LA CHISINAU !
  –––––––––-
  Liderul unioniștilor George Simion din Bucuresti a fost informat la vama Albița că are interdicție de a traversa Prutul.

  ,,Îmi cer scuze de la toți prietenii cu care trebuia să mă întâlnesc azi în Chișinău, sunt în vama Albița și polițiștii de frontiera ai Republicii Moldova tocmai m-au anunțat că am interdicție de a intra în acest stat”, a scris Simion pe contul său de Facebook.

  Contactat de InfoPrut, președintele Acțiunii 2012 a precizat că nu a primit nicio explicație din partea vameșilor, decât că lucrurile se petrec altfel în Republica Moldova.

  George Simion se deplasa spre Chișinău, unde urma să pună la punct detaliile organizării unei școli pentru jurnaliștii de peste Prut. Interdicția primită este valabilă până pe 20 decembrie.

  http://infoprut.ro/35002-liderul-unionistilor-interdictie-de-intrare-rep-moldova.html

  MESAJE DE SOLIDARITATE:
  1.
  Mihai Melnic · profesor,
  Universitatea de Medicina”N.Testemitanu”
  din Chisinau:

  „Va plac rusii, pupatii intr-un loc, dar de fratele meu nu Va atingeti!!
  Dar, sa nu Va atingeti, rasurilor, de fratele meu de peste Prut !!
  Rusia continua sa stapineasca Politia de frontiera si SIS-ul de la Chisinau.
  Din nou, mârsava Rusie, ne pune ,,interdictie,, sa fim frati!!
  Niste nemernici pun ,,interdictie,, fratelui meu sa vina la mine acasa!
  Neimplinitilor ce sunteti, UNIONISMUL nu poate avea interdictie la mine acasa.
  In CASA MEA, George Simion va fi primit tot timpul ca un frate drag.
  Frate George Simion, cind o sa doresti sa vii, esti asteptat ca un frate drag!!
  Sa-mi suni cind vii si noi, cateva mii de prieteni, te intimpinam la Vama!!
  Sa-i vedem noi si intreaga lume la fata pe rasurile care ne interzic sa fim frati !!
  2.
  UN APEL
  CATRE PRESEDINTELE României
  KLAUS JOHANNIS
  SI NICOLAE TIMOFTE:

  Românii din Republica Moldova cer ajutorul alesului lor,Klaus Johannis!!
  Domunlui Klaus Johannis, alesul românilor moldoveni la Presedintia României, cu ingrijorare si revolta, Va facem cunostinta cu dezmatul antiromanesc dezlantuit in Republica Moldova.

  Va facem cunostinta, domn Klaus Johannis, cu executoril de la Chisinau ai fratilor nostri romani. Sefii de la Chisinau, autorii executiei fratelui nostru de peste Prut, George Simion, ar putea fi Tudor Balitchi, Director Genearl al Serviciului Vamal, Tudor Purice, Sef Departamentul Poltie de frontiera, Mihai Balan, Ambasador, Director Serviciu de Informatii si Securitate. Parca-s moldoveni si ei, parca si ei se trag din romani. Si Tudor Balitchi, si Tudor Purice,chiar si Mihai Balan,sunt fratii nostri de sange. Ce s-a intimplat cu ei? De ce-si bat joc de fratii nostru de sange de peste Prut, din Romania?
  Rusia continua sa stapineasca Politia de frontiera si SIS-ul de la Chisinau. Din nou, mirsava Rusie, ne pune ,,interdictie,, sa fim frati!! Niste slugi ale Rusiei pun ,,interdictie,, fratilor nostru sa vina la noi acasa! Neimplinitiii acestea nu inteleg, UNIONISMUL nu poate avea interdictie la noi acasa. In CASA NOASTRA, George Simion va fi primit tot timpul ca un frate drag. Frate George Simion, cind o sa doresti sa vii, esti asteptat ca un frate drag!! Sa ne suni cind vii si noi, cateva mii de prieteni, te intimpinam la Vama!! O sa-i invitam si pe cei doi presedinti,ai celor doua state romanesti!! Sa-i vedem noi si intreaga lume la fata pe rasurile care ne interzic sa fim frati !!

  Domn Nicolae Timofti,
  oare cât timp, cei de la Procuratura, Vama, Politia de frontiera si SIS, cat o sa stea asa cracanati, cu o mâna intinsa dupa ajutoare catre fratii nostri romani de peste Prut si cu o mina la chipiu, in pozitie de drepti, in fata lui Vladimir Putin ?!
  Toti romanii, cetateni din Republica Moldova, cu ingrijoare si revolta, asteapta un raspuns, cit mai urgent, cine stau in spatele acestui pogrom Rusesc, dezlantuit din nou in Republica Moldova impotriva fratilor nostri de peste Prut, din România!!

  Distinse domn,Kalus Johannis,
  alesul nostru la Presedintia României,
  Va cerem ajutor!!
  –––––––––––––

 5. este jenant sa victimizezi tiganii care MINT ca au fost retinuti 3 minute la Vama in plus,gata sunt eroi !! JENANT !

 6. NEWS ALERT: Palestinian RAED ARAFAT is a disaster!! one SMURD Helicopter crashes in a lake,and one SMURD Plane crashed in mountines just in this year 2014!! He must GO HOME Back in Gaza!!! Lots of people died because of him!!

  http://freedomissue.blogspot.ro/2014/12/islamic-palestinian-raed-arafat-is.html

 7. George Simion a MINTIT: el NU are interdictie de intrare in Moldova! Se victimizeaza pentru audienta si publicitate!!

 8. MOLDOVA intr-o perioada tulbure:

  Formarea Guvernului trebuie accelerata pentru ca MOLDOVA sa nu piarda proiecte si fonduri europene!!!

  Indiferent de solutie,important e sa se formeze majoritatea in Parlament pentru a forma un guvern competent.Leanca,ca diplomat a fost foarte util,mentinand pacea in Republica Moldova.Acum a venit timpul pentru ca Moldova sa aiba un premier Tehnocrat,din societatea civil,sau din zona bancara.

  http://freedomissue.blogspot.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *