Ministrul german de externe: „Moldova nu va intra în UE prea curând”

steinmeier-HA-Vermischtes-Berlin-586x319Dacă ne amintim ce se spunea, recent, că – ieșind Franța din UE, aceasta nu va rezista, iar Germania nu este dispusă să primească o RM nepregătită și coruptă în UE -, Basarabiei îi rămâne soluția limanului reunificării și devine tot mai evident că, votând guvernanții de azi, votați corupția, nu Europa. VP

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a complicerespins ideea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană în viitorul apropiat, scrie Deutsche Welle.

Șeful diplomației germane nu vede perspective de aderare pentru Republica Moldova, deoarece țara noastră „trage” o „multitudine de probleme după ea”.

Moldova este „una dintre cele mai sărace țări din Europa, în care există mari diferențe de viziuni politice și care trage după ea o multitudine de probleme”, a declarat Steinmeier într-un interviu pentru Bild

Ministrul german de Externe și-a exprimat, de asemenea, temerile legate de o posibilă „influență externă”, promițând totodată că va face tot posibilul pentru a evita repetarea în Republica Moldova a unui scenariu ucrainean.

Anterior, șeful diplomației germane și-a exprimat aceeași idee și în legătură cu Ucraina, declarând că nu vede perspective pentru țara vecină de a adera prea curând la NATO sau UE.

http://independent.md/ministrul-german-de-externe-moldova-nu-va-intra-ue-prea-curand/#.VHrxF8n4JPZ

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. „Suntem români şi punctum”
  Testament poetul ne-a lăsat.
  La scrutin în „documentum”
  Să confirmăm acest deziderat.

 2. Șocant, jumătate din moldoveni nu vor în UE, ci cu Rusia!

 3. De ce, nu se vrea în Uniunea Europeană? Asta chiar nu se mai intelege!
  Oare moldovenii vor în continuare să meargă la veceu în fundul curții? Moldovenii vor în continuare corupție? Moldovenilor le place infrastructura rutieră, de fapt, lipsa ei? Moldovenii vor în continuare școli care să prostească și spitale care să omoare? Da
  În loc să mulțumiți și cerului că Uniunea Europeană v-a băgat în seamă, voi faceți nazuri….ii ceva?!…!

  România a realizat un salt uriaş, de când s-a integrat în Uniunea Europeană. Cine a prins perioada dinaintea integrării şi anii de după, stie. Hoţii adevăraţi din RO, au început să tremure când sunt invitaţi pe la DNA! Se văd cu ochii liber evoluţiile în bine. Din păcate, se putea mai bine.
  Dar, în cazul Moldovei, aici se fură mult prea mult si din acest motiv, nu se vrea Moldova in UE!

 4. Duminica 30 Nov., au loc alegeri cruciale in Republica Moldova!

  Slugile jegoase, de pretutindeni, ale americanilor, ii indeamna pe moldoveni sa voteze pentru „ucrainizarea” Moldovei, servind astfel interesele strategice ale Yankeilor, si prabusind Moldova in neintelegere si haos!

  Moldoveni! Alegeti pacea interna, intelegerea si pacea la hotare!

  NU votati partidele care vor sa duca Moldova pe „centura” Europei!

  Cei ce vor Moldova pe „centura” Europei, isi urmaresc propriile interese, sacrificand interesele moldovenilor!

  Moldoveni! Refuzati aventura „ucrainiana”, care nu a servit poporului ucrainian, ci doar criminalilor americani!

 5. Nu va suparati, doamna Pavlicenco, dar acelas lucru l-ati tirajat si despre liberalizarea vizelor, Acordul de asocierea la UE… Tocmai in aceasta zi sa turnati veninul acesta cand se decide destinul nostru european? Credeti ca asa au sa va voteze oamenii? Ma tem ca nu! Pentru ca faceti un joc nu prea curat.

 6. Iuda Iuda Iuda

 7. Sä asteptäm un räzboi…noi nu avem palmi si petrol pentru nemti….oare vor räspunde nemtii cindva pentru muslimizarea Europei????????????????????????????

 8. O Europä ce sustine coruptii este la fel COMPLICE!!!!!!!!

 9. De ce nu comentaâi această informaţie provocatoare publicată în ziua alegerilor?
  Puteţi infirma acum că nu este nici o deosebire dintre Usatîi, Dodon şi Pavlicenco?

 10. Tira! Informatia este reala si este disponibila de peste o saptamana!
  Ma mir ca nu a fost facuta publica de catre autoritati!
  Si inca ceva! Destinul Republicii Moldova il poate schimba doar Dumnezeu!
  Altii vor actiona doar in limita intereselor lor, nu vor avea treaba cu interesele Moldovei sau ale moldovenilor!
  Americanii isi promoveaza interesele lor geostrategice, si atata timp cat sustinerea Moldovei le serveste interesele o vor face! Cand nu vor mai fi interesati nu o vor mai face!
  Moldovenii trebuie sa respinga existanta „flotanta”, si sa aleaga existenta care nu depinde de interesele altora!

 11. deci cum d. Pavlicenko rezultatele preliminare, unde va sunt cele 5% ?
  procese verbale prelucrate: 87.70%
  Partidul Naţional Liberal 5,328 voturi = 0.4%

  Unde va sunt multimea de sustinatori ? de ce nu recunoasteti ca sunteti varza si nu aveti sustinere ? de ce bateti si ati batut continuu in unicul partid pro-romanesc care este in parlament ducand la dispersarea si mai mare a electoratului pro-romanesc?
  Cand ranza dvstr. se va micsora si va fi un pic mai sanatoasa in idei ?

  un roman basarabean.

 12. Vulturul-Brancovenesc

  Problema este simpla si cred ca rezida in faptul ca in urma unor studii sociologice facute de catre germani se constata probabil ca aprox. jumatate din locuitori nu agreeaza aceasat structura(UE). Pai cum sa risti sa introduci in UE o tara a carei locuitori sunt pentru altceva. Interesant este ca exista o ruptura logica intre cei care vor sistemul de valori si standardul de viata vest european ( UE) si aceeasi indivizi care atunci cand trebuie sa aleaga aleg Rusia si Asia.
  Manipularea a atins cote nemaiintalnite in aceasta tara sau pseudotara , in care nu sunt Romani ci moldoveni desi vorbesc Romana nu a fost Stefan cel Mare ci Stefan al III , limba nu este Romana ci moldoveneasca samd.
  Cum ar putea acesti oameni sa inteleaga in ce judecata schizofrenica se zbat poate ar trebui sa reciteasca DOINA lui Mihai Eminescu un roman care a scris in Romaneste ( alfabet latin) , povesteste despre Romani si nu despre moldoveni ii blesteama pe muscali( rusi) etc. Aici aveti varianta originala care se afla la Putna si care este gravata pe cartea deschisa in fata bustului celebrului poet :

  De la Nistru pân’ la Tisa Tot Românul plânsu-mi-s-a Ca nu mai poate strabate De-atâta strainatate.
  Din Hotin si pân’ la Mare Vin Muscalii de-a calare, De la Mare la Hotin Mereu calea ne-o atin;
  Din Boian la Vatra Dornii Au umplut omida cornii Si strainul te tot paste, De nu te mai poti cunoaste. Sus la munte, jos la vale Si-au facut dusmanii cale;
  Din Satmar pâna ‘n Sacele Numai vaduri ca acele. Vai de biet Român saracul, Indarat tot da ca racul, Nici îi merge, nici se ‘ndeamna, Nici îi este toamna toamna, Nici e vara vara lui Si-i strain în tara lui.
  Dela Turnu ‘n Dorohoiu Curg dusmanii în puhoiu Si s-aseaza pe la noi; Si cum vin cu drum de fier, Toate cântecele pier, Sboara paserile toate De neagra strainatate.
  Numai umbra spinului La usa crestinului. Isi desbraca tara sânul, Codrul – frate cu Românul – De secure se tot pleaca Si isvoarele îi seaca Sarac în tara saraca!
  Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia.
  Stefane, Maria Ta, Tu la Putna nu mai sta, Las’ Arhimandritului Toata grija schitului, Lasa grija Sfintilor In sama parintilor, Clopotele sa le traga Ziua ‘ntreaga, noaptea ‘ntreaga, Doar s-a ‘ndura Dumnezeu Ca sa-ti mântui neamul tau!
  Tu te ‘nalta din mormânt Sa te-aud din corn sunând Si Moldova adunând. De-i suna din corn odata, Ai s-aduni Moldova toata, De-i suna de doua ori Iti vin codri ‘n ajutor, De-i suna a treia oara Toti dusmanii or sa piara Din hotara în hotara, Indragi-i-ar ciorile Si spânzuratorile!
  Cine ne-au dus Jidanii
  Nu mai vaza zi cu anii
  Ci sa-i scoata ochii corbii
  Sa ramâe ‘n drum cu orbii Cine ne-au adus pe Greci N’ar mai putrezi în veci Cine ne-au adus Muscalii Prapadi-l-ar focul jalei Sa-l arza sa-l dogoreasca Neamul sa i-l prapadeasca
  Cine tine cu strainii Mânca-i-ar inima cânii Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia
  QED ( pentru rusofoni inseamna Quod erat demonstrandum- ceea ce trebuia demonstrat)

 13. Pacat ca românii nu inteleg pozitiile PNL-ului din Basarabia! Ele sint extrem de simple: clasa politica e corupta, ideea integrarii de sine a Republicii Moldova in UE e o plasmuire, doar unirea ar putea integra teritoriul basarabean. Ideile-s corecte si imbatabile.

 14. Stimata, D.Pavlicenco.Intotdeauna v-am admirat curajul si acea vointa de luptatoare pentru idealurile nationale.Dar,nu va suparati in actiunile Dumneavoastra trebuie sa aveti o tactica,altfel ve-ti disparea cu vremea de pe arena politica.Nu va pot intelege cand esiti si strigati pe strazi Unirea cu Romania.Pentru ce?Sa atitati spiritele proruse?Sau ii judecati pe alti colegi din alte partide (de dreapta),pentru ce?Ce rezolvati?Noul ales presedinte al Romaniei nici odata in campania electorala nu si-a permis sa-l ponegreasca pe adversarul sau,pentru ca este un om intelegent si cu tactica,in asa fel obtinand rezultatul dorit.Da, eu sunt pentru unire.Dar in situatia noastra e mai bine sa ne conducem de proverbul ,,Cu incetul se face otetul”.Trebuie sa lucram pe plan ideologic promovand idealurile nationale,istoria neamului nostru,ca fiecare om sa stie cine este el si de unde vine.Acolo la Chisinau vi se pare ca toata lumea gandeste ca Dumneavoastra…Dar nu e adevarat.Unii oameni nici nu stiu cine-i Eminescu,Stefan cel Mare…Stiu, ca n-o sa va vina sa credeti, dar realiatea e asta.Asa ca coborati-va cu picoarele pe pamant,rasuflecati-va manecile si sa ne apucam de lucru, daca vrem ceva sa obtinem.Din cauza nevoilor si neajunsurilor oamenii foarte mult au degradat.Pe om trebuie sa-l educi in spiritul patriotismului si atunci ve-i avea rezultatele dorite.

 15. Cu părere de rău rizoaicad.arges are dreptate spunînd că „…..Americanii isi promoveaza interesele lor geostrategice, si atata timp cat sustinerea Moldovei le serveste interesele o vor face! Cand nu vor mai fi interesati nu o vor mai face!”….- nu trebuim noi americanilor și nici UE !!! Noi, cu mentalitatea noastră bolnavă, cu nănășizmul și cumătrizmul în sînge, cu datorii și cu necazuri cu o Constituție imperfectă și corupție la nivel de Stat!!!
  Nu ne rămîne decît să sperăm că următorii 4 ani aleșii poporului (indiferent de partidul pe care-l reprezintă) NU vor transforma ședințele Guvernului în tragicomedii!

 16. Pt Loredana

  Va raspunde vizitatorul opo:

  „Pacat ca românii nu inteleg pozitiile PNL-ului din Basarabia! Ele sint extrem de simple: clasa politica e corupta, ideea integrarii de sine a Republicii Moldova in UE e o plasmuire, doar unirea ar putea integra teritoriul basarabean. Ideile-s corecte si imbatabile.”

 17. @gross: Probabil sunteţi din România de nu vă daţi seama de calitatea oamenilor rămaşi în RM şi sunteţi şocaţi. Aşa cum se vorbeşte în România despre cei din Teleorman sau cei care iau ulei si făină, la fel e şi in RMoldova în mare parte, însă deosebirea esenţială e că românii au rămas români şi mai mult sau mai puţin pro europeni, iar cetăţenii moldoveni sunt un amalgam de naţionalităţi îndoctrinate de ruşi pe parcurusl a zecilor si sutelor de ani
  Urmăresc ce se întâmplă şi în România şi nu sunt deloc entuziasmat de acest „salt uriaş”. Da, lucrurile s-au mişcat din loc, însă la moment asta e destul de puţin pe fundalul la toată mizeria existentă (baronii, sărăcia, degradarea culturală, clasa politică, corupţia, etc.). Mai trebuie să continue încă muuult timp în acelaşi tempo ca să se producă saltul.

  @Vitalia Pavlicenco: Din păcate Dvs nu puteţi sau nu doriţi să observaţi realitatea. Loredana a scris destul de bine despre starea de lucruri. Nu veţi face nimic doar organizând „consilii ale Unirii” sau cum le mai zice la care se adună aceiaşi oameni (câteva sute de mai mult sau mai puţin intelectuali) şi se conving unii pe alţii ce activitate importantă au şi cum ei duc acest stindard al Unirii adoptând declaraţii.
  În 2010 aţi avut ~10900 votanţi, acum în 2014 aveţi ~6400. Se pare ca aceste poziţii extrem de simple ale PNL-ului sunt impărtăşite de tot mai puţini votanţi. Chiar mai mult: se pare ca nici cei 10.000 membri de partid înregistraţi nu au votat, ca să nu mai yicem de simpatizanţi care nu sunt membri. Dacă cuvintele nu vă conving, atunci ar trebui să vă convingă cifrele … altfel e o dovadă de incompetenţă sau chiar reavoinţă.
  Apropo, n-am observat ca Klaus Iohannis (şeful PNL din România) să fi onorat cu atenţia sa PNL-ul din RM (la fel şi toată presa din România). Se pare că nu există nicio credibilitate sau chiar nici conlucrare. Imaginaţi-vă ca venea Iohannis şi susţinea PNL-ul plus la asta şi presa română. Întrebarea e: de ce sunteţi inexistenţi pentru România?

  Ce ţine de declaraţia neamţului – el spune adevărul. RM e văzută ca o zonă tampon loială Europei şi ostilă Rusiei. Atât. În afară de România (care nu are nicio pondere politică în UE), câteva voci din Germania şi puţin Polonia, celelalte state nu au nevoie de RM. Strategic suntem importanţi doar ca să elimine forţele militare ruseşti cât mai departe de hotarele Europei. Pentru NATO nu prezentăm „mare brânză” deoarece România şi Turcia sunt membre NATO, iar această fâşie de 150 km nu e suficientă măcar ca un avion de vânătoare să-şi ia viteză. Mai e şi chestia că Europa nu vrea să fim flămânzi şi răi, să nu venim ca cei din Africa de Nord, astfel ne mai dă farâmituri din palmă. Iar cât timp mâncăm ca porcii, nu vom fi invitaţi să stăm la o masă cu ei, doar farâmituri sub masă … si e greu să dresezi un porc (alegoric vorbind).

 18. Oare PNL-ul din Basarabia a facut destule pentru a deveni aripa estică a noului PNL românesc? Poate asta e şansa…

 19. Pt opo

  A facut ce a putut intr-o Basarabie insaracita. Insa PNL.ro nu a spus niciodata niciun multumesc. Suntem dezamagiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *