Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 2. Scrisori (2)
  către o Mare Unionistă din Chișinău-
  doamna Vitalia
  –––––––––––––
  Referitor la textul de mai sus,
  ar fi bine să fiți mai precisă-
  1.
  Pușcăriabilul Victor Ponta, primul UNIONIST de pe lista Dvs. și acel care a ordonat folosirea gazelor în Nov.2014 contra votanților români din Occident a declarat in vara 2013 câ Președintele Traian Băsescu ar trebui să fie nebun, dacă promovează Proiectul nostru Național de Re-Unire între România și Rep. Moldova
  2.
  Noul Președinte ales Klaus Johannis în timpul campaniei electorale din toamna 2014 a mai declarat că dacă populația Rep. Moldova va dori Re-Unirea cu România, nimeni și nimic nu îi va putea sta în cale !
  3.
  Populația din Rep. Moldova a demonstrat
  o perfectă înțelegere a situației din România, atunci când a votat în proporție de circa 80 % pt. Klaus Johannis, astfel Basarabia plasându-se prima printre provinciile românești cu cel mai mare procentaj pro-democrație, pro-Europa, pro-un stat de drept, pro-NORMALITATE, etc.
  Dvs. doamna Vitalia, nu ati intrat in acest procentaj istoric democratic, pentru că ati votat si l-ati promovat șmecherește pe un Pontălău minciunos, oportunist și manipulator !
  Și toate aceste sub masca unui fals UNIONISM !
  –––––––––––-

 3. O PRELUARE
  special pt. doamna Vitalia

  http://www.romanialibera.ro/politica/uniunea-europeana/oficial-german–ce–sa-insiste-pentru-o-investigatie-privind-votul-in-diaspora–au-fost-inalcate-drepturile-cetatenilor-europeni-358140

  Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag consideră că CE trebuie să insiste în vederea unei investigaţii privind votul din diaspora la prezidenţialele din România și apreciază că au fost încălcate drepturile cetăţenilor europeni, transmite Mediafax.
  Citește si: Rezultatele finale provizorii ale turului II: Iohannis-54,43%, Ponta-45,56%. Procesul verbal FINAL, JOI

  „Împiedicarea dreptului de vot reprezintă, în opinia mea, o fraudare a alegerilor, deoarece este manipulată voinţa poporului. O manipulare atât de masivă a votului ca duminică nu s-a mai întâmplat până acum în niciun stat membru al UE”, precizează, într-un comunicat, Gunther Krichbaum, care consideră că în urma evenimentelor din 16 noiembrie premierul Victor Ponta şi-a pierdut orice autoritate de a mai exercita o funcţie guvernamentală.

  Cozile lungi de la ambasade şi consulate nu au fost un accident, ci „rezultatul unei decizii deliberate, prin care a fost împiedicat votul românilor din străinătate”, a precizat Krichbaum, subliniind că strategii PSD ştiau foarte bine că Victor Ponta nu are nicio şansă să fie ales de românii din diaspora.

  Pe de altă parte, Krichbaum susţine că aceste cozi sunt şi un semn al schimbării. „Eu însumi am vorbit cu mulţi tineri români la Ambasada din Londra şi la Consulatul din Stuttgart. Aceşti tineri au cunoscut Europa, valorile sale şi oportunităţile (oferite de Europa) şi doresc ca aceste valori să existe şi în ţara lor. Ei au votat pentru statul de drept, pentru democraţie, egalitate în faţa legii şi împotriva corupţiei, nepotismului şi minciunilor politice”, a spus politicianul german.
  Citește si: Financial Times: Victoria lui Klaus Iohannis, speranţa unui viitor mai tolerant. Cel mai bun eveniment politic din Europa în 2014

  Krichbaum a declarat că incidentele de duminică ar putea fi discutate şi în Bundestag şi ar trebui să fie abordate şi la nivel european.

  „Comisia Europeană trebuie să insiste în vederea unei investigaţii amănunţite a evenimentelor. Această sabotare a votului a fost o încălcare categorică a drepturilor cetăţenilor europeni. Asta nu trebuie să rămână fără consecinţe”, a punctat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

 4. Foarte corect spus, Catita!
  V.Pavlicenco sta foarte bine sub sageata albastra ( si ar fi trebuit sa sprijine candidatul PNL-Ro- sageata albastra),dar il sustine pe plagiatorul Tonta.

 5. Nu mai jigniti! Este momentul ca PNL-ul sa fie sprijinit de toti cei care tin la neam si tara. Mult succes!

 6. Pt Catița.
  Mă bucură faptul , că sînt persoane în RM , cărora nu le este indiferent soarta moldovei , și mai ales a romanilor din RM.
  D-na Pavlicenco ne oferă posibilitatea să postăm pe blogul ei tot ce ne dorește prin cap, prin alte cuvinte să ne expunem părerile asupra unor sau altor evenimente. Însă nu mii clar una, de ce în toate comentariile D-stră se urmărește permanent un atac la persoana care va oferit blogul.
  Sînt deacord cu D-stră, că Iohannis întradevăr declarase spre sfîrșitul campaniei , că nimeni și nimic nu va putea sta în calea moldovenilor să înfăptuiască UNIREA , dacă ei asta vor dorio.
  Și tot așa este de adevărat că și Pavlicenco în dezbateri , înainte de turul doi a accentuat după declarațiile lui Iohannis , că AMBII CANDIDAȚI SUSȚIN IDEIA UNIRII.
  Deci trebue să fim obiectivi și să spunem adevărul pe nume.
  Eu nu știu ce a votat Pavlicenco, însă toți membri PNL din r-ul Fălești au votat Iohanes. Atunci cu ce drept D-stră atacați membrii PNL.
  Și dacă așa sînteți de convinsa că votul proPonta a fost greșit, atunci de ce nu atacați Primministru Leancă, care în mod clar și deschis la susținut pe Ponta. Credeți că pentru acest gest PLDM-ul va pierde voturi. Eu nu cred. În postările D-stră se observă un atac direct asupra PNL, care și așa e cu sanse foarte mici de a trece pragul, de a mai șterbi din imagine pentru al pune în genere pe brîngi în folosul altor partide cum ar fi PD, PLDM în frunte cu prim ministru, care tot Ponta au votat și lau susținut, da critică din partea Dstră nu văd.
  Eu iată am votat Iohannis, păi și Usatîi la susținut pe iohannis, doar Șmit, prietenul și susținătorul lui Iohannis e cumnatul lui Usatîi, da Usatîi a zis că ne va construi un gard Chinezesc pe Prut, și acum stau și mă gîndesc, am făcut corect sau nu că lam ales pe Iohanes . Probabil timpul va arăta, însă eu tare mi-aș dori ca D-ul Iohannis să devină un adevărat UNIONIST și un foarte bun președinte a tuturor romanilor inclusiv care lau votat și care nu lau votat, al meu, al lui Catița, a lui Pavlicenco, a lui Ponta ș.a.m.d.
  D-stră probabil ați auzit declarațiile lui Iohannis, că Domnia sa dorește să schimbe modul cum se face în romania politică, adică de a aduce o cultură, o democrație adevărată în politică, fără critici și înjosiri, probabil asta și ia adus victoria. Păi atunci haideți săi urmărim exemplul, dacă cu adevărat ne dorim să devenim europeni.
  Și dacă sînteți UNIONISTĂ, eu nu vă chem să votați Pavlicenco sau Morteanu, Ponta sau Iohannis, eu vă îndemn să votați obiectivul UNIRII, da mai clar și mai deschis ca la PNL nul găsiți la alți concurenți.
  Așa că VOTAȚI UNIREA!!!!

 7. Apropo să vă dau o problemă:
  Usatîi îl critică șil amenință pe Filat, Filat l-a susținut pe Iohannis, Iohannis a fost susținut de Șmit, Șmit e cumnatul lui Usatîi și tot așa.
  Dacă descifrați acest cerc vicios , atunci ne vom întoarce iar la Pavlicenco, de ce cîndva , undeva, a spus că POnta e unionist.
  Eu după ce PNL din romania cînd s-a unit cu PSD tot am avut și mai am obiecții, mai ales la referendumul împotriva Băsescu da tac și înghit.
  Și a doua problemă:
  PNL romînia împreună cu PSD au inițiat referendumul împotriva Băsescu.
  Băsescu în aceste alegeri a susținut reprezentantul PNL Iohannis.

 8. Cer scuze, iată ce am vrut eu să spun cu problemele astea.

  DOMNE OCROTEȘTE-I PE ROMANI !!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Scrisori (3)
  către o Mare Unionistă din Chișinău-
  doamna Vitalia
  ––––––––––-
  /via Mihăiță Morteanu/
  1.
  Nu este nici o critica la persoana. Doamna Vitalia este o persoana publica, chiar foarte publica, asa ca electoratul are dreptul sa inteleaga bine filozofia si toate tertipurile dumneaei referitor la Re-Unire. Nu am nimic cu ea, nu o cunosc.
  Comentariile mele sunt simple mesaje in cadrul marelui Proiect de Re-Unire cu România si intra in categoria
  WHO IS WHO ?
  2.
  Nu am criticat membrii PNL ! Mesajele mele sunt destinate strict doamnei Vitalia. Va multumesc ca sunteti mesagerul părtaș al domniei sale.
  Pe Forumuri am mentionat ca nu pot crede in ruptul capului ca Doamna Sanda Can a votat pt. Pontălău, lucru pe care mi-l confirmați si Dvs. in postarea de mai sus.

  Deci ce se intâmpla ? Doamna Vitalia tuna si fulgera de la Prut la Nistru ca sa fie ales Ponta Anti-Europa, iar membrii de rând PNL voteaza Europa Libera a lui Johannis.
  Daca majoritatea membrilor PNL l-au votat pe Johannis, de ce doamna Vitalia a mers contra majoritatii din PNL ? Unde-i logica sau care-i cozul ascuns din mâneca al doamnei Vitalia ?
  3.
  Mai vedeti ce scriu si alti comentatori referitor la politica Pontălăuistă duplicitara Unionista a doamnei Vitalia. Numai Bine !

  http://vox.publika.md/politica/de-ce-trebuie-votat-pnl-superfilmulet-cu-desene-animate-517398.html

 10. ,,Vazand ca razboiul costa scump si ca nu are forta economica sa sustina atatea razboie, Rusia a schimbat tactica si finanteaza o sumedenie de partide si oameni locali pentru a anexa politic. Asa este si in Moldova. PCRM, PS, PP sunt partide care sunt in slujba Moscovei si care vor sa ne anexeze politic Moscovei, adica sa puna Moldova pe tava moscala, fara ca acestia sa nu fi tras macar un glont.

  Asadar spuneti NU ANEXARII si feriti-va de cei care au un discurs dublu care in pofida doctrinei de partid va indemna sa votati cu partide opuse, precum Lupu si Leanca, pui de comunisti si ei”.

  Dar mai bine votati cu toata inima PNL!

 11. O PRELUARE
  pt. acei care au urechi sa auda!

  http://vox.publika.md/politica/de-la-maidan-spre-pman-517423.html

  gologanu
  ––––-
  Piaţa Universităţii, centrul simbolic al democraţiei româneşti din ultimii 25 de ani, a fost inundată de tineri cu drapele tricolore cu stema decupată. La fel ca în decembrie 1989, în primăvara lui 1990 sau de atâtea alte ori când dispreţul politicienilor la adresa naţiunii devenise insuportabil. Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte! E acelaşi strigăt care i-a însufleţit de-a lungul ultimilor 25 de ani pe tinerii României, generaţia care s-a dovedit a fi adevărata purtătoare a conştiinţei acestui neam.

  Lupta cu hidra comunistă şi cu cei care i-au perpetuat moştenirea s-a prelungit până în 2014 şi va mai continua, fără îndoială. Aceştia şi-au cosmetizat faţada, s-au adaptat de formă unor noi realităţi, dar în sinea lor au rămas neschimbaţi. Pentru ei, tot ceea ce a contat şi contează este perpetuarea “sistemului” căruia îi aparţin, care le oferă protecţie şi avantaje personale. Un sistem care a reprezentat şi reprezintă un adevărat cancer pe trupul României.

  Ceea ce s-a întâmplat acum, la aceste alegeri, a fost o stavilă pe care românii au pus-o lăbărţării arogante a unui stil şi a unei atitudini din partea conducătorilor care nu poate să nu te poarte cu gândul la perioada de dinainte de 1989. Comuniştii şi vlăstarele acestora şi-au schimbat părul, nu şi năravurile. Campania electorală a celui poreclit “micul Ceauşilă” a exhibat un arsenal binecunoscut. Cu manifestaţii bombastice pe stadioane şi osanale deşănţate ridicate din partea unor artişti şi poeţi de curte. Cu trâmbiţarea găunoasă a “mândriei de a fi român”. Cu manipularea unui întreg popor prin propaganda mincinoasă a televiziunilor aservite.

  Dar picătura care a umplut paharul a fost alta: umilirea a zeci de mii de români din diaspora, care au fost nevoiţi să aştepte ore întregi, la cozi kilometrice, pentru a-şi putea exercita dreptul la vot garantat prin constituţie. Un drept de care guvernul premierului Ponta şi-a bătut joc şi pe care a încercat să-l împiedice prin felurite stratageme.

  Această umilinţă, acest dispreţ simţit în mod evident de mulţi din alegători, greaţa acumulată datorită minciunilor picurate încontinuu şi cu obrăznicie de anumite televiziuni, au fost în final prea de tot. Românii, mai ales cei nehotărâţi, care poate nici nu votaseră în primul tur, au spus: ajunge! Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soartă! Românii s-au mobilizat pentru a nu avea parte de un preşedinte al baronilor, al corupţilor şi al spălaţilor pe creier de propaganda “antenelor”. Această mobilizare neaşteptată a făcut în cele din urmă diferenţa.

  Faptul că preşedintele României e ales prin vot direct e una din opţiunile inspirate ale sistemului nostru constituţional. Căci numai o personalizare accentuată a alegerilor e în stare să declanşeze asemenea resorturi mobilizatoare. Dacă am fi avut alegeri parlamentare, mai degrabă rezultatul din turul 1 ar fi întruchipat o oglindire fidelă a preferinţelor electoratului. Cu un grad relativ ridicat de absenteism, datorită faptului că mulţi români nu se regăsesc în oferta politică pe care o au în faţă, s-ar fi ajuns la o victorie comfortabilă a “sistemului” întruchipat de PSD. Partidul pe care îl conduce Klaus Iohannis nu e nici pe departe lider în opţiunile de vot.

  Din fericire, elementul personal a făcut şi de această dată diferenţa. Având cuţitul la os, la fel ca în 1996, 2000, 2004 şi 2009, românii au reuşit să se mobilizeze şi acum în 2014 şi să împiedice astfel triumful total al “răului mai mare”. Cu toate acestea, acum au ales mai degrabă un personaj care nu a dat dovadă de calităţi ieşite din comun şi care încă nu a demonstrat că are anvergura unui adevărat om de stat. Dar românii cărora le pasă de ţara lor au ştiut să-l împiedice pe cel cu false calităţi (cu abilităţi incontestabile doar în domeniul demagogiei, al minciunii continue şi al furtului), a cărui alegere în fruntea României ar fi reprezentat o adevărată ruşine naţională. Prin votul de acum, românii au dat şi un semnal: anume că doresc un alt mod de a face politică. Şi poate că, purtat de valul de simpatie al Pieţei Universităţii, cel care va fi preşedintele României va şti să utilizeze cu pricepere acest capital de încredere şi să se ridice treptat la anvergura pe care i-o impune funcţia în care a fost ales.

  Şi care, de ce nu, ca să vorbim în termenii lui Nae Ionescu, va reuşi totodată să înţeleagă ce are de făcut pentru a deveni un “bun român”. Dacă dintre românii “ortodocşi” nu s-a putut găsi un alt candidat mai destoinic, nu putem decât să să ne reamintim cuvintele Patriarhului Daniel rostite la predica sa din duminica alegerilor. Anume că în istoria românilor, Dumnezeu a lucrat în anumite momente în mod benefic şi prin conducători străini de neam.
  Indiferent de contextul în care au fost spuse şi de alte speculaţii care se pot face pe marginea lor, aceste cuvinte conţin fără îndoială un mare grad de adevăr.
  ––––––––––––––-
  Bogdan Munteanu –

 12. FORTE BUNA PLATFORMA PNL..,impresionant ! Ma bucur sa citesc asa ceva, venind de cla PNL din Basarabia cu atat mai mult. Bravo d-nei Pavlicenco si celor din PNL…..,asta inseamna campanie responsabila, inteligenta, calitate si demnitate.
  I
  Oameni buni, sincer, „ascultati ce spune fata”, votati sageata, chiar ca trebuie mai mult ca oricand. Ce pacat ca eu nu am acest drept, aveati votul meu in alb, altfel spus, anticipat .

 13. Guvernanţii de toate soiurile nu vor UNIREA, căci dispare posibilitatea de a fura bunurile acestei ţări. Pentru popor UNIREA va aduce numai beneficii
  În cazul UNIRII nu numai pensiile dar şi salariile bugetarilor vor creşte de cel puţin două ori numai pe baza economiilor făcute in urma lichidării guvernului, parlamentului, preşedinţiei şi a tuturor instutuţiilor care le deservesc inclusiv armata şi ambasadeie. Iar dacă luăm în consideraţie, că odată cu dispariţia demnitarilor corupţi, vor fi curmate delapidările şi hoţiile din RM această creştere va fi şi mai considerabilă. Dar cel mai mare avantaj e că vom fi în UE acum şi nu peste 20 de ani…

 14. LA SCRUTIN

  Moldovenismul e la mâna
  Impostorilor păgâni.
  Noi,care vorbim româna,
  Să votăm pentru ROMÂNI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *