Mesajul de felicitare al doamnei Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL din Republica Moldova, către domnul Klaus Werner-Iohannis, noul Preşedinte ales al României, preşedintele PNL din România

pnl-pt-unireDomnule Preşedinte,

Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai calde felicitări pentru alegerea dumneavoastră în înalta funcţie de Preşedinte al României şi să vă urez succes în acţiunile pe care le veţi întreprinde în mandatul ce v-a fost încredinţat de cetăţeni.

Îmi exprim speranţa că mandatul dumneavoastră va marca o etapă semnificativă în consolidarea relaţiilor moldo-române.

Totodată, folosesc acest prilej, pentru a vă confirma interesul constant al PNL din Republica Moldova pentru dezvoltarea relaţiilor cu PNL din România şi pentru fructificarea capacităţilor în vederea realizării UNIRII în 2018.

Vă rog să primiţi, domnule Preşedinte, expresia înaltei mele consideraţii, împreună cu cele mai alese gânduri şi urări de bunăstare pentru poporul ROMÂN.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal din Republica Moldova, Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Scrisori (1)
  către o doamnă pretins Unionistă,
  Vitalia din Chișinău
  ––––––––––––––––––––––––
  Chiar asa, doamna Vitalia ?
  Ați ieșit finalmente din tufișe după șocul alegerii lui Klaus Johannis?
  – De ce nu menționați și faptul că Dvs. personal în cadrul PNL de dreapta
  din Rep. Moldova l-ați promovat agresiv și obraznic pe Ponta licheaua de stânga ?
  – că ați transmis adresele de telefoane portabile ale unioniștilor
  emisarilor pontiști de la Chisinau, etc.
  – ne-ati dezamăgit totalmente, doamna Vitalia !
  – Sunteți o oprtunistă ordinară si șmecheră, ambițioasă de putere
  care activează sub masca Unionismului !
  – pentru Dvs. accesul bolnăvicios la putere în Parlament este mai important
  decât Proiectul nostru Național de Re-Unire,
  așa acum a spus-o Președintele Traian Băsescu în 2013 !
  Numai Bine la toată lumea !
  ––––––––––––––––––––––––––––-
  /va continua/

 2. Cum asa d-na Pavlicenco, caci numai cu trei zile in urma intr-o dezbatere la Jurnal Tv al sustineati pe d-nul Ponta. Sa inteleg ca nu sunteti constanta, deci avem dubii la increderea in dumneavoastra, caci puteti fi si cu nemtii si cu rusii. Rusine

 3. OT Fălești a PNL se alătură mesajului de felicitare adresat președintelui Romaniei nou ales și speră la o colaborare mai avansată cu PNL Rom cu sigla SĂGEATA , care a fost susținută în alegeri cu 72 la sută în teritoriu, și tot odată cheamă cetățenii romani din raionul Fălești să vină pe data de 30 noiembrie la secțiile de votare și să susțină aceiași siglă SĂGEATA, sigla PNL MD , care este identică cu sigla PNL ro, care i-a adus victorie D-ui Iohanes , și sperăm ca în timpul apropiat ambele sigle să se transforme într-o singură siglă a unui singur PARTID , A UNUI STAT REÎNTREGIT.
  Tot odată aduc mulțumire cetățenilor romani din teritoriu, care au răspuns la apelul OT Fălești a PNL și au participat la scrutinul din 2 și 16 noiembrie , conștientizînd, că alegerea președintelui Romaniei este datoria morală a tuturor romanilor de pretutindeni, inclusiv a celora din Fălești, care încă odată au demonstrat, că UNDE-I UNUL NU-I PUTERE, UNDE-S DOI PUTEREA CREȘTE….
  VOTAȚI SĂGEATA!!!!!!!!

 4. Am fost acel cvare a mai scris despre susținerea pnl-ului MD în frunte cu Pavlicenco a lui v.v,Ponta.Vă face cinste felicitarea dar nu Vă spală rușinea s-tă dănă!!Unde-i ligeanul cu cenușă???

 5. Pt toti

  Noi, PNL, ii sprijinim pe toti unionistii. PNL.ro inca nu a formulat un mesaj unionist clar si ii dorim acest lucru. Pentru noi, in Romania, nu exista partide comuniste, ci partide romanesti. Cu PSD a cooperat si PNL, si PDL, si altii, deci – de ce au facut-o? Pentru ca toate partidele sunt, in primul rind, partide romanesti si noi le dorim pe toate SI UNIONISTE.

 6. Este clar ca pentru Iohannis problema unirii romanilor nu este inca bine asimilata dar este timp si pentru aceasta d-na Pavlicenco a facut un gest care va fi apreciat la un moment dat. Timpul le rezolva pe toate daca exista intelepciune si perseverenta . Odata convins Iohannis va face mai mult decat ne imaginam . Romania Mare a avut printre creatori pe regele Ferdinand si regina Maria ,el neamt si ea englezoaica . Ei au ramas in istoria Romaniei pe cel mai inalt soclu si astazi ne straduim sa repetam idealul national pe care ei l-au slujit . Experienta noastra istorica ne face optimisti si increzatori in viitor.

 7. Pt. Sergiu,

  Traim in democratie, sau am ramas robiti comunismului? Democratia, prin definitie, inseamna dreptul fiecaruia la libera opinie. Are, n-are dreptate, trebuie sa respectam orice opinie. Natural, ca se aplica si in cazul d-nei Pavlicencu. O.K.?

 8. Pentru Remus,

  Dna Pavlicencu se dovedeste a fi neabatuta, neinfricata, prin prezenta de spirit si prin taria, chiar si in vremuri critice, de a-i incuraja pe cei ,,rataciti” sa o urmeze, sa fie alaturi de unionisti si implicit de neam si tara.
  Reunirea celor doua tari, este si va fi crezul ei, viata ei!

 9. Pt. Catița.
  Cu toata stima și respect D-na sau Domnișoara Catița mă bucură faptul, că nu sînteți indiferentă de Proiectul Național de Re- Unire sau de REÎNTREGIRE, așa cum î-l promovează în mod deschis unicul partid din RM PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL timp deja de vreo 8 ani, cu marșuri unioniste prin toată țara, cu HORA UNIRII NCINSĂ la 9 mai 2008 în fața teatrului de operă și balet la sărbătoarea Zilei Europei în plin regim comunist, apoi luptînd cu actualul regim , care la indicația lui Filat nu vroiau să ne modifice statutul privind includerea obiectivului UNIRII a celor 2 state ROMANEȘTI, care și în aceste alegeri fiți sigur au votat cu sufletul.
  Este menționat de D-na Pavlicenco importanța și patriotizmul celor tineri implicați masiv în turul doi și anume a celora din diasporă, care au dat dovadă de patriotizm , și unindu-se prin votul masiv și/au atins scopul.
  Nu ai decît să-i invidiezi pe Romanii de peste Prut , care în momentul decisiv știu să aleAgă grîul de neghină.
  Însă ne întoarcem la noi în țară, la problemele noastre, la acei 450 000 de romîni din RM , la acei 32 procente de unioniști , după cum afirmă Climenco, din care numai 1 procent în 2010 au votat mesajul Unirii.
  Ne aflăm iarăși în campania electorală, iarăși unicul partid din RM vine cu mesajul REÎNTREGIRII, și mă interesează care ste ponderea celor 450 000 de romani din RM în promovarea ideii de RE- Unire a celor 2 state romanești.
  Problema nu este ce a spus în dezbateri Pavlicenco , accentuînd despre declarațiile lui Ponta privind Unirea celor 2 state, apropo accentuînd că toți politicienii din romînia promivează mesajul UNURII, ci problema este în noi, cei din Moldova, care iată ca și Dstră parcă ați fi pentru UNIRE, însă în alegeri nu votează unicul partid unionist ci susțin partidele, care aduc concerte în RM gratis, chiar dacă ei vor să construiască zidul Chinezesc la Prut, partidele de la guvernare , care parcă ar fi proeuropeni însă declară în mod deschis că sînt antiunioniști și vorbesc limba moldovenească nu romană, partidele de la guvernare care niau interzis mesajul UNIRII, drept cîștigat prin judecată, partidele care se închină lui Putin , încercînd să destabilizese situația în RM analogic situației din Ucraina, pe cei care amenință pe Pavlicenco și tot PNL-ul că după 30 noiembrie ne vom lua cemodanele , că așa sa exprimat, și ne vom căra în Romania.
  Ce ați făcut D-stră personal D/na Cațița pentru a ne apăra de așa amenințări, ce fac cei 450 de ROMANI din RM pentru a apăra onoarea și demnitatea romanilor, care zilnic e șterbită de majoritatea contracandidaților lui Pavlicenco cu care ia se confruntă în dizbateri, ce fac partidele din Romania pentru a ne proteja pe cei din RM de atacurile și înjosirile forțelor prorusești.
  Vă asugur că nui ușor timp de 8 ani de unii singuri să ții piept forțelor antiromînești, și să promovezi UNIREA.
  Deaceia D/a Pavlicenco speră la o susținere din Romînia nu numai a președintelui Ro ci a întregei clase politice indiferent de viziunile de stînga sau de dreapta, ci a celora care împărtășesc ideia REÎNTREGIRII .
  Romanii de peste Prut sînt frații noștri , toți 18 mln, așa că trebue să fim uniți într-o cauză comună, așa cum sau unit adepții lui Iohannis, inclusiv cei din RM și ne/am spus cuvîntul, în caz contrar ne paște un pericol , care poate avea consecințe grave , dacă romanii din RM vor susține forțele prorusești, antiromînești.
  Cunosc foarte mulți romîni , care astăzi rup pămîntul pentru a promova în Parlament pe cei care vor să ne trimită la București cu cemodanu, sau pentru cei care la 9 mai 2010 au trimis militarii din RM pentru a sărbători la 9 mai ziua Victoriei în Pața Roșie, iată aici e problema antiromanească, iată aici trebue romanii din RM sa fim uniti, iata aici trebue sa dam dovadă că sîntem Romani și la timpul decesiv sa fim Uniti asa cum sau unit fratii nostri în data de 16 noiembrie.
  UNDE-I UNUL NUI PUTERE , UNDE-S DOI PUTEREA CRESTE…

  VOTATI SAGEATA, VOTATI REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMANESC!!!!

 10. Din pacate timpul este scurt . La alegeri vor fi provocari f. masive ale adeptilor Uniunii Eurasiatice si nu este exclus sa apara omuleti verzi care sa hotarasca ei viitorul. Putin a declarat clar ca dupa Crimeea urmeaza Moldova Georgia si Serbia. Timpul vorbelor se apropie de final.

 11. Pt. Ion
  Problema nu este în Putin, ci în acei romani din RM care susțin aceste forțe proputin și antiromanești. numai Unirea cu Romînia și scutul NATO ne poate salva, deaceia avem nevoie de o guvernare UNIONISTĂ susținută de liderii politici din Romania indiferent de coloare politică, Ponta rămîne în fruntea guvernului. Dacă guvernul Roman va susține UNIREA noi ce să facem, să renunțămla mesajul UNIRII din motiv că guvernul e de stînga. Acum nu problema e Ponta , Iohanes , stînga sau dreapta, problema e Rusia, Putin, forțele prorusești din RM și acel electorat , inclusiv cu cetîțenie Romană, care în mod masiv susțin aceste forțe antinaționale, tîrguindu-și onoarea și demnitatea pe 3 kg de orez sau 1 oră de concert.

 12. Aveti dreptate . Trebuie luat orezul si votat cu PNL.Unirea nueste nici de stanga nici de dreapta ,este a tuturor.Singura cale este lamurirea electoratului ,munca grea si de durata.

 13. fratilor am invins!

  http://freedomissue.blogspot.ro/

  Traiasca ROmania Patria noastra!

 14. dna pavlicenco da de ce johanis sustine filat si pldm dar nu sustine pnl??

 15. Pt sergiu

  Pentru ca putini sunt oamenii si partidele care au curajul ca atunci, cind sunt la guvernare sau in Parlament, sa sprijine partide extraparlamentare. Toate partidele cauta procente, la noi inca nu le gasesc – noi nu suntem corupti sa platim voturi, noi educam populatia romaneasca si alogena, dar asta mai dureaya. In plus, Iohannis a trecut prin PNL ca si cutitul prin unt. El pleaca la presedintie. PNL e cam alunecat spre Basescu, fapt care noua nu ne place. Dar totul e in schimbare si vom vedea ce va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *