2010: ”Avem nevoie de un Președinte care să ne conducă spre Unirea cu România”

In contextul alegerilor pentru Președintele României, ne convingem cât de actual este acest clip al PNL de la referendumul constituțional, eșuat, din 2010. Atunci clipul a fost interzis, apoi am câștigat în instanțele de judecată dreptul de a-l redifuza. Toți atunci au fost șocați, vorbindu-se despre Unire, iar azi mulți caută cetățeni români pentru alegerile din România, pe care apoi să îi roage să le voteze inclusiv partidele de stânga, cele care, împreunăcu PCRM erau contra dublei cetățenii și îi alungau pe cetățenii români din serviciu.

Vedeți cât de vizionar, ca întotdeauna, a fost PNL.md?

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. O sa va surprind spunindu-va, ca cel care cu adevarat doresete Romania Mare este nimeni altul de cit Klaus Iohannis!

 2. =jurnalist otrăvit Alecu Mocanu=

  SIS-temul KGB de Ocupatie:
  ASASINATE LA COMANDĂ contra Marii Re-Uniri cu România:
  O A DOUA DECAPITARE A ELITEI NOASTRE UNIONISTE
  ÎN ULTIMII 25 DE ANI : 1990-2014
  / PRIMA FIIND DEPORTĂRILE ŞI GENOCIDUL DIN ANII 1940
  COMISE DE OCUPAȚIA RUSEASCĂ /
  Martirii Neamului Nostru:
  ———————————————————————
  Nota:
  O OTRAVĂ nedepistabilă
  se introduce în mâncare sau băutură
  care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT /
  şi nu lasă alte urme !

  Utima jertfă asasinată de către teroriștii ocupanți:
  Jurnalistul Unionist Constantin Tănase
  /1949-2014, INFARCT LA COMANDA/
  de la ziarul “Timpul md” din Chișinău.
  Un citat: “Rep. Moldova ori va fi românească, ori nu va fi deloc”.
  Medicii refuză să discute cu jurnaliştii
  şi spun că familia va veni cu detalii mai târziu.
  Veșnică Pomenire Lui !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 3. Pt gross

  Poate, dar inca nu am vazut.

 4. Sarut-mina, dna Pavlicencu!
  Parerea mea este ca Iohannis vrea sa ramina in istorie ca regele Ferdinand si are si sprijinul UE, dar asteapta vrerea tuturor basarabenilor, pe cind Ponta, neavind sprijinul UE, oricit ar vrea, nu va reusi de unul singur in fata ,,ciumei rosii”.

 5. Ba nu,nu ne-ai surprins d-le (groos)asta o stim si noi si chiar suntem foarte convinsi ca anume asa e.

 6. =Iulita Unionista=

  #Bloguri din Moldova:
  Despre cum unii funcționari
  ai Consulatului Român de la Bălți
  își bat joc de moldoveni

  http://www.youtube.com/watch?v=xWVH1eKOWoU&index=27&list=RDHCHMtNnzIaO6I

  de Lilia Nicuriu
  13 Februarie 2014
  ––––––––––
  Ieri, pe la amiază, o foarte bună prietenă de-a mea a avut o experiență foarte negativă cu funcționarii de la Consulatul Român din Bălți.

  Cauza a constituit-o un angajat tânăr (22-30 de ani) ce lucra la unul din cele 3 ghișee, și care nu făcea decât să-și bată joc de cetățenii moldoveni, care aveau nevoie de anumite servicii de la Consulat. Interesant e că tânărul era asistat de un om mai matur, care, în loc să-l corecteze, nu făcea decât să-l acompanieze în râsul disprețuitor al acestuia față de moldoveni, fapt ce mărește percepția negativă asupra profesionalismului funcționarilor de la Consulatul Român.

  Înainte ca amica mea să aibă de-a face cu acest angajat, cel puțin 3 persoane au fost umilite de către el. Primul, un om în vârstă, simplu, probabil de la țară, era întrebat ironic care sunt numele părinților lui, pentru ca apoi să fie luat peste picior, fiind numit în stilul sovietic, gen Grigore Vasilivieci (prenumele și numele tatălui).

  Al 2 caz a fost și mai grav. Funcționarul a refuzat să primească documentele de la un tânăr, pe motiv că fișa de însoțire a buletinului de identitate era mototolită și distrusă (a fost spălată în mașină de spălat, cum ar fi recunoscut tânărul). Însă inainte de a-i refuza documentele, funcționarul și-a bătut joc cel puțin vreo 2 minute de nervii acelui tânăr, tot întrebându-l ironic și disprețuitor dacă acesta crede că îi va accepta documentele (era obligat să-l refuze franc, din start, dar nu să-și bată joc de nervii acelui om). Mai mult chiar, prietena mea crede, sau știe, că fișa de însoțire nu ar avea nici o importanță, nefiind necesară, caz care dacă e adevărat, face ca refuzul autorităților române să fie nelegal.

  Al 3 caz, iarăși un bărbat în vârstă, care probabil că avea probleme de auz, sau s-a pierdut în emoții. Deoarece nu a auzit anumite întrebări ale tânărului angajat, a fost luat peste picior de către funcționar să nu se emoționeze, și să fie stăpân pe sine, că așa ar trebui să fie când va da jurământul față de statul România. Un comportament foarte urât și disprețuitor.

  De amica mea angajatul a încercat să-i creeze probleme din cauza că unele documente erau duplicat, însă ea a reușit să se strângă în mâini și să-i replice că inițial acele documente erau în chirilică, fiind schimbate în alfabetul latin, după cerințele legislației române. După ce a părăsit Consulatul Român, amica mea a conștientizat cât de prost s-a simțit acolo, părăsind clădirea cu resentimente și frustrări.

  Există o nuanță care ar trebui clarificată în acest articol: “povestea telefonului stricat”. Eu nu am fost prezent acolo, astfel încât trebuie să mă încred în cuvântul prietenei mele (și chiar am încredere în ea). E posibil ca povestea să fie exagerată, dar ținând cont de indignarea amicei, este și mai posibil ca situația să fi fost mult mai gravă și mai urâtă decât cele descrise în acest articol.

  Mă gândesc la un lucru: se știe că percepțiile basarabenilor despre România și români nu sunt mereu cele mai bune, sau pozitive. Recent a fost cazul Banciu, care a amplificat anumite frustrări de partea stângă a Prutului. Or, mă gândeam eu, anume din cauza la asemenea persoane, ca tânărul funcționar român, ajung mulți basarabeni să-i antipatizeze și urască pe români. Dacă unii funcționari români se comportă cu așa aere de superioritate, și-și bat joc de oamenii simpli, moldoveni, nu ar trebui să ne mire că majoritatea moldovenilor resping ideea Unirii. România și-o face cu mâna sa, ținând cont de faptul că însăși statul român angajează asemenea persoane fără integritate, care nu fac decât să distrugă imaginea României în Republica Moldova.

  Ca să înțelegeți ce deserviciu a făcut acel angajat statului român, menționez că amica mea a postat un status negativ pe facebook, în care și-a exprimat frustrarea față de români. La acest status au comentat peste 10 persoane, și la sigur l-au citit cel puțin 100 de oameni din cei 420 de prieteni ai ei. Situație care ar fi putut fi evitată dacă tânărul angajat s-ar fi comportat respectabil față de cetățenii moldoveni.

  Situație haioasă nu știu cum, frustrarea amicei mele s-a răsfrânt și asupra mea, ținând cont că eu mă identific ca fiind român și sunt, de regulă, unionist. Ceva de genul: iată cum sunt frații tăi români, cei pe care tu îi iubești. Acum prietena mea, care ar trebui să depună jurământul pentru România, se gândește să renunțe la acest lucru, ca urmare a felului în care a fost tratată la consulat. Sper însă să nu o facă.

  Nu știu care ar trebui să fie pedeapsa pentru acel tânăr funcționar, însă știu precis că ar trebui să capete cel puțin o mustrare. Zic asta pentru că intenționez să trimit acest articol pe adresa e-mail a Consulatului Român din Bălți, nu ca o conștientizare a unor frustrări față de activitatea lor, ci ca un feedback, prin care și-ar putea îmbunătăți activitatea. Păcat că amica mea nu i-a aflat numele angajatului, și nici măcar nu a scris vreo plângere la Consulat pe problema asta. Ar fi fost mai corect, probabil, decât să se ajungă să se scrie pe un blog despre aceasta. Dar poate așa și atenția asupra problemei va fi mai mare, și se vor lua măsurile necesare corectării comportamentului anumitor angajați ai Consulatului.
  –––––––––––––––––
  /Sursa: Blogul lui Victor Ciobanu/

 7. Poate fi, dar nu a gasit formula de a discuta cu cei din Basarabia altfel decit prin Basescu, Ghimpu si Filat…

 8. Adica, cei care au formule de a discuta cu cei din RM ( unii fiind hoti,corupti, banditi,etc), trebuie sa fie promovati de Dv-stra, iar cei care nu au formule din astea ( de genul „Solutiei” lui Dodon),trebuiesc ostracizati?

 9. PATRIA MEA e ROMÂNIA REÎNTREGITĂ

  COLOANA A-5-A RUSĂ Divizia Chișinău=PCRM-PLDM-PDM-PSM-PLRM lucrează mână în mână cu COLOANA A-5-A RUSĂ Divizia București=PSD-PNL-PDL-UDMR
  MARIONETELE Călăilor OCUPANȚI RUȘI
  Iohannis și Ponta SUNT DUȘMANII REUNIRII fraților români.

  Iohannis și Ponta SUNT DOI PIONI AI JOCURILOR RUSO-GERMANE.
  AMBII RESPING REUNIREA ROMÂNILOR și vor ”apropiere”de Rusia .
  MARIONETELE KGB numite ”iohaCACAnis” și ”ponta-TONTA” JOACĂ KALINKA la București.

 10. PATRIA MEA e ROMÂNIA REÎNTREGITĂ

  MARIONETELE Călăilor OCUPANȚI RUȘI
  Iohannis și Ponta
  Iohannis și Ponta doi pioni ai jocurilor ruso-germane !
  Ambii resping ideea reunirii celor doua state românești și vor apropiere de Rusia

  Jocurile din spatele scenei politice capătă contur pe măsură ce România se apropie de alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Anihilarea jucătorilor care ar putea servi interesele naționale românești și înlocuirea lor cu marionete ale intereselor neromânești intră în ultima etapă.

  În această cheie poate fi deslușit și ultimul gest al lui Crin Antonescu de renunțare la candidatura la alegerile prezidențiale și propulsarea astfel a unui candidat care este departe de a reprezenta interesele naționale românești.
  După ce prespusul candidat al stângii din România, Victor Ponta, a comparat România în demersul ei firesc de reunire cu cel de-al doilea stat românesc, cu URSS, dovedind o necunoaștere crasă a Istoriei naționale și după ce a vorbit de „cele două popoare” din R. Moldova și România, reluând astfel tezele lui Stalin, iată că și presupusul candidat al dreptei din România, devine Claus Iohannis ale cărui viziuni antinaționale tocmai și le exprimase pe larg pe 16 mai în Adevărul Live, preluat de paginadepolitică.ro.
  Firul roșu ale declarațiilor celor doi : refuzul proiectului național de reunire al celor doua state românești și apropierea de Rusia. Evident ambele idei îmbrăcare în tot felul de povești despre UE, NATO și parteneriatul strategic cu SUA.
  Declarațiile lui Victor Ponta citate de Mediafax:
  „În momentul în care au decis că vor să vină împreună cu noi spre Europa, cred că asta trebuie susţinut. Iar dacă la un moment dat, în timpul vieţii noastre, mai târziu, vor decide ambele popoare mai mult decât atât, nu pot decât să mă bucur. Dar, haideţi să ne uităm la ce se poate face rapid şi ceea ce se poate face în mod real, fără să punem în discuţie graniţe şi lucruri greu de acceptat pentru alte ţări din zonă”, a conchis Ponta.
  El a spus că pe termen mediu şi lung este realizabilă aderarea la UE a Moldovei. „Pe termen scurt şi mediu este realizabil, posibil şi corect să sprijinim Moldova să se integreze în UE, să aibă un sistem de securitate care să fie garantat – ei au în Constituţie că nu pot fi membri NATO, ai unei alianţe militare. Un sistem care să garanteaze faptul că nu stau tot timpul cu teama că sunt invadaţi de cineva. Şi să-i compatibilizăm cât mai mult cu ce înseamnă economia românească, educaţia românească. (…) Deci, o integrare, noi nu suntem Uniunea Sovietică, să luăm pe cineva cu forţa”, a afirmat Victor Ponta,
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-intrebat-despre-unirea-cu-republica-moldova-sa-o-sprijinim-in-aderarea-la-ue-romania-nu-e-urss-12647754
  Poziția lui Victor Ponta trebuie pusă și în contextul evoluțiilor extrem de grave care țin de destructurarea statului român prin retrocedări ilegale în Transilvania, ai căror beneficiari sunt legați de Ungaria sau de UDMR-ul, adus la guvernare de Ponta, dar și de războiul asimentric de ocupare la nivel de simboluri a teritoriului, unde Victor Ponta ține partea UDMR în privința steagurilor secuiești de exemplu.
  Coordonarea Ungariei și Rusiei în slăbirea frontierei NATO și UE prin slăbirea României este deja de notorietate.
  Iată declarația făcută și de Klaus Iohannis pe subiectul reunirii cu R.Moldova:
  „Nu cred că trebuie să fie obiectiv naţional, cum și moldovenii ne-au spus-o clar că ei nu-și doresc o unire cu România. Părerea mea este că trebuie să respectăm acest lucru. Nu putem să pornim de la abordarea că noi dacă suntem mai mici decât alții să ne respecte, dar dacă sunt unii mai mici ca noi, să ne impunem punctul de vedere. Nu este fair. Istoriile României şi ale Moldovei au evoluat separat, diferit. Trebuie să fim conştienţi de asta, trebuie să fim conștienți de faptul că mixul etnic din Moldova nu mai e cel din anii patruzeci. Este altceva. Trebuie să-i vedem cum sunt ei azi, nu cum au fost acum 60 de ani sau acum 160 de ani. Aici, cred că cea mai rezonabilă abordare este să-i luăm ca atare, cum sunt ei, să vedem ce vor. Ce vrem noi? Noi evident ne dorim apropierea de România și cred că este un lucru foarte bun dacă s-ar produce apropierea Moldovei de UE, chiar o includere în UE, care ar împinge limita estică a Uniunii (…) Iar cu unirea, eu personal aș lăsa-o mai încet”.
  „Eu nu cred că România trebuie să aibă o politică de convingere a moldovenilor să se unească cu România. Eu cred că România trebuie să aibă o politică de parteneriat față de Moldova, parteneriat privilegiat, special, cum doriți, dar între parteneri egali. Nu să ne impunem noi ce vrem noi de fapt și să credem că după un timp vor crede și ei acest lucru”.
  http://www.paginadepolitica.ro/ce-vrea-iohannis-la-extern-cu-unirea-as-lasa-o-mai-incet/
  Dincolo de faptul că Iohannis vehiculează minciuni utilizate de agentura rusă și germană din România și de la Chișinău nu putem să nu obsevăm că germanul Iohanis vede că „Istoriile României şi ale Moldovei au evoluat separat, diferit” dar nu pomenește nimic de Țara sa mamă, Germania, care i-a adus acasă, peste noapte, pe cei 17 milioane de est-germani, adică Germania de Est, care culmea, evoluase istoric decenii întregi, diferit de Germania de Vest!
  Cu alte cuvinte Iohanis vrea să ne spună că „ce este bun pentru noi, germanii, pentru voi românii nu se poate!”
  Faptul că între 70 % și 80% din populația României este de acord cu reunirea României cu R. Moldova (trei sondaje de opinie diferite au demonstrat acest lucru), iar evoluțiile identitare din cel de-al doilea stat românesc sunt confirmate de ultimului sondaj realizat de Centrul Român de Studii și Strategii care arată că peste 50% din repondenții din R. Moldova sunt favorabili reunirii cu România (http://www.ziare.com/europa/moldova/peste-50-la-suta-dintre-moldoveni-vor-unirea-cu-romania-sondaj-crss-in-r-moldova-1290210),
  cei mai importanți doi, potențiali candidați la președenția României ignoră acest masiv semnal dat de poporul român de pe cele doua maluri ale Prutului.
  Întrebarea care se pune este de care interese ascultă cei doi, dacă pe cele românești le ignoră?
  O a doua întrebare care se pune este aceea dacă România și interesele naționale românești vor rămâne prizoniere a doi candidați care nu servesc aceste interese și nici România? (Să nu cumva să credem cumva că Mihai Răzvan Ungureanu ar fi ieșirea din capcană. Este produsul aceleiași axe Berlin-Moscova.)
  Ar fi grav, iar frontul american care se sprijină pe România în fața expansiunii rusești în sudul Europei și Balcani ar fi serios zdruncinat. Acesta este și motivul pentru care SUA trebuie să gândească de doua ori înainte de a gira pe unul din cei doi și să contribuie cât mai curând prin rezultatele monitorizării făcute asupra corupție din zonă, la curățarea României, dar și Basarabiei de corupți, dar și de agenții Moscovei. Unii din ei bine ascunși în spatele unor așa zise interese ale minorităților.

 11. PATRIA MEA e ROMÂNIA REÎNTREGITĂ

  MARIONETELE Călăilor OCUPANȚI RUȘI
  Iohannis și Ponta SUNT DUȘMANII DE MOARTE AI REUNIRII fraților români.

  NOI,ROMÂNII basarabeni NU MAI AVEM ACUM pentru cine vota.
  Deci,
  în Turul 2 NOI,ROMÂNII basarabeni VOM STA ACASĂ.

  Se vor găsi însă destui naivi care să-l voteze pe SLUGOIUL KGB ”iohaCACAnis”.
  Sau pe NEO-STALINISTUL ”ponta-TONTA”.
  Treaba lor.
  După câteva luni oricum vor blestema ziua
  când au mers să voteze
  ÎNTRE CANDIDATUL 1 AL KGB(TONTA) și CANDIDATUL 2 AL KGB(iohaCACAnis).

 12. Faptul ca in Romania un primar neamt minoritar are sanse de a ajunge presedinte arata ca loialitatea, cinstea corectitudinea ,valoarea personala pot fi puse in valoare la nivelul cel mai inalt. Astfel Romania arata ca minoritarii au foarte multe drepturi si nu sunt discriminati ,un argument pentru cei care se tem de unire.Multe din cele de mai sus sunt murdarii promovate de lichele proruse

 13. Cu toată stima pentru Dstră, citiţi, Vă rog, articolulu lui Păduraru din Timpul.
  Este f. importantă concluzia pe care o veţi face! Raţiunea trebuie să biruie emoţiile!
  Nu Vă jucaţi cu focul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *