Manipulări dezonorante pe toate canalele… Complici la ne-avansarea RM…

Privesc diferite pretinse talk-show-uri la televiziunile oligarhice, cu invitați de serviciu, puși zdravăn pe manipulări. Unii – nici nu pot vorbi românește, pentru că au prins aripi publice când era VAronin la putere. Fiind din clanul centriștilor, ce ne-au tot omorât politic în acești ani, toți au devenit acum ”interesanți” televiziunilor private, al căror rating scade pentru că, în capul mesei, e pus interesul meschin, și nu adevărul…

Mi-i jale de unii moderatori de peste Prut, supuși agresivității verbale din partea vorbitorilor aproximativi de limba română și a gânditorilor plați . Ei – dar nu e mortal, se poate suportă – nu? Că de demnitate ne amintim iarăși după emisiune…

La alte televiziuni se vorbește de pe pereți despre ”partide serioase” – alias partidele care au furat enorm și cumpără cu ce pot electoratul, manipulându-l. Sunt conștiente toate poiate-le/cotețurile, țăranii, alți beșlegi și butnari – unii dintre ei adineaori unioniști de profesie, deja ratați -, că toate discuțiile despre forțele fals proeuropene de la guvernare sunt zadarnice, necredibile, plictisitoare… Dar, mă rog, cine plătește – comandă muzica. Iar manipulatorii sunt persoane slabe, care se tem de discuții autentice.

Și iarăși – discuții sterile despre ”personalități”. Curios – cine dă legitimație de personalitate, nu cumva vreo Televiziune? Puneți punct – o dată și pentru totdeauna – discuțiilor despre necesitatea ”personalităților” pe listele partidelor.  O întrebare fundamentală, la care nu aveți răspuns – (precum nu aveți răspuns nici la întrebarea ”ce vă vor face partidele pe care le sprijiniți, niște falși reformatori ș.a., după ce nu vor nimeri în Parlament?”): unde e vocea acestor pretinse ”personalități” între alegeri? Unde au făcut declarații când se vinde statul și bunul public, pe bucăți? Unde e poziția ”personalităților” când lucrurile merg mai prost decât sub comuniști? Unde? ”Personalitate” înseamnă poziție civică PUBLICĂ foarte clară, principială, cu demnitate, nu poziție după sobă, la inventat poezii și romane, de care duc dorul sertarele goale, în așteptarea plicurilor oligarhice. Greșim cumva? Dorim să vedem ”personalitățile” înhămate la munca de partid, după care să apară pe liste, riscând totul ce riscă partidele de opoziție, că doar ”personalitate” înseamnă ”intelectual” – ”mereu în Opoziție față de Putere?” Nu cumva la prima cotitură, falsele personalități vor proceda ca hadârcii și bodrugii? Trădând orice partid, de dragul plicului, învelit în mesajul votului salvator pentru găștile de furat?

Vorbiți de o ”listă națională”? Păi, Valentin Dolganiuc, membru al Consiliului Unirii, dacă se crede personalitate, are curajul ”personalității” să recunoască faptul că a fost invitat pe lista PNL? De ce nu are, să o facă public? A, voi vreți ”liste naționale” la partide oligarhice, ”cu șanse” pentru că au bani mulți, nu? Pe care uneori vă prefaceți că le criticați… Dar oare ”personalitățile” pe care le aveți în vedere, au oarecare principii, convingenri, idei, valori ori valorile sunt ale fariseilor de la guvernare? Ăștia de la guvernare vreți să vă apere limba, neamul, identitatea, istoria, românitatea? Sau nu vă mai interesează aceste lucruri când e vorba de plicuri de la oligarhi?

Dolganiuc a fost invitat pe ”lista națională” a PNL, așa cum au fost invitați și au acceptat alți membri ai Consiliului Unirii – Anatol Caraman, Ștefan Maimescu, Timotei Țurcanu, Victor Grebenșcicov, Anatol Vidrașcu, Vlad Ciorii și mulți-mulți alții. Aceste persoane nu sunt personalități pe lista PNL, plus membrii de valoare ai partidului?

Mi-i rușine de aceste fabrici de propagandă și manipulare. Vă repet: voi, pretinși analiști, ziariști sunteți niște manipulatori și propagandiști – complici la bălăceala criminală, la care populația de dincoace de Prut este condamnată de tâlharii de la guvernare sau conectați la grupările de la guvernare, pe care voi îi serviți.

În loc să avem în scrutinul actual dezbateri pentru alegerea căii de dezvoltare a acestui amărât stat, creat de Stalin și de urmașii lui demni, voi transformați totul în campanie de votare a Patronilor voștri, după care plânge duba.

Mai ascultați ce spune Moșanu, pe alți oameni cu bun-simț și cu adevărul în suflet, poate vă vine mintea la cap…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
 1. =Tadeu Strajerul Unionist dela Tighina=

  ========================
  (SE POATE MAI RĂU?)
  Cele 60 milioane de euro din buzunarele politicienilor mafioti ?

  http://www.timpul.md/articol/%28se-poate-mai-rau%29-pe-ce-loc-se-situeaza-republica-moldova-in-clasamentul-mondial-privind-independena-justiiei-65138.html

  Rep. Moldova se clasează pe locul 141 la independența justiției
  din 144 de state analizate într-un raport al “World Economic Forum”.

  Astfel, RM este surclasata
  de state ca Mozambic (123),
  Rusia (109),
  Mongolia (108),
  Uganda (106).

  România se situează pe locul 84.
  Dintre statele baltice, Estonia are locul al 19-lea,
  înaintea SUA, care ocupă poziția 30.
  Letonia – locul 58,
  iar Lituania pe 71.
  Georgia este pe locul 65.

  RM a coborât nouă poziții din 2012, când s-a clasat pe locul 132.

  În topul clasamentului, țara considerată ca având cel mai independent sistem judiciar,
  este Noua Zeelandă, urmată de Finlanda, Danemarca, Norvegia și Hong Kong.

  Situația justiției rămâne una precară,
  deși Rep. Moldova a primit fonduri substanțiale din partea Uniunii Europene
  pentru reformarea acestui sector.
  Astfel, Uniunea Europeană a alocat suma de 60 de milioane de euro
  prin Programul „Suport pentru reformele din sectorul justiției”, care se va derula până în 2016.

  “World Economic Forum” este o insituție internațională
  al cărei obiectiv este să îmbunătățească situația din lume
  prin cooperare între domeniile public – privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *