Problemele de limbă în Găgăuzia la Regional TV


Aceasta emisiune, cu reprezentanti ai Consiliului Unirii, a fost o emisiune extraordinar de constructiva. Partea imbucaratoare este ca cei din zona gagauza au manifestat o mare nemultumire pentru abordarea la nivel de stat si de administratie locala a problemelor de limba. A fost, poate, printre primele dati cind unionistii de la Chisinau si cetatenii gagauzi din sudul Republicii Moldova au avut, practic, aceeasi viziune si pozitie.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. в вулканештах гагаузы разговаривают лучше на румынском языке чем молдаване с кишинева

 2. interesant,bineinteles ca nu inteleg rusa,

  dar cred ca Gagauzia (formuzal)joaca la cacialma cica filo-rus, doar pentru a santaja guvernul european corupt Leanca,sa ii dea in gagauzia fonduri europene.

  Referendumul acela KGB din gagauzia,a fost o gluma proasta,fara nici un efect.Formuzal joaca la cacialma,ca sa castige bani din bruxelles.

  Ca din cate se observa Occidentul nu apreciaza si nu aloca fonduri UE la adevaratii patrioti romani,ori pro-occidentali,ci

  la KGB-isti ca sa-i mituiasca sa le inchida gura! cam asta face mafia Leanca-Filat-plahotniuc.

  Si vina e a lui DIRK SCHUEBEL,ca el a negociat si imbogatit coruptii din Moldova,nu eu!! UE a imbogatit pana la saturatie baronii locali si din Romania,de prin judete,alocand fonduri europene,pe care ei i-au impartit dupa bunul plac si simpatii politice….de mafie si grup!

  nicidecum interesul national,general!

  Moldova insa(ca solutie)are o mare sansa-e stat mic,si se poate dezvolta repede! Dar nu aruncati banii in agricultura,ca ii pierdeti,bazati-va pe TURISM,pentru ca asta e sectorul care poate fi de succes pe viitor in Moldova-

  cetatea Soroca,manastirile,viata curata de la sate(pentru turisti americani interesati),propaganda pe internet pentru turistii straini,si BANI din afacerea asta onesta!

  E singura cale de deschidere si dezvoltare,apoi IT-ul si informatica…..Agricultura in tarile din est este zero,uitati-va la Romania, 1 pe 4 din teritoriul agricol e lucrat,restul sunt buruieni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *