Platforma electorală a PNL ”ÎN EUROPA – PRIN ROMÂNIA”


Pliant B5 2014 A correctatPliant B5 2014 B correctat

 

pt sageata si ca baner MY

Platforma electorală a PNL

”ÎN EUROPA – PRIN ROMÂNIA”

18 priorități până la Reîntregirea din 2018

pavlicenco-PNL REDACTATA“Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei.” (Din Statutul PNL)

PNL participă, cu listă proprie, la al doilea scrutin parlamentar, după cel din anul 2010, când a avut sloganul ”PNL propune Unirea cu România!”

În anul 2011, PNL a adoptat, la Congresul al III-lea, Statutul și Programul cu obiectivul strategic de Reîntregire românească.

În anul 2012, PNL a contribuit decisiv la crearea Platformei ”Consiliul Unirii” (CU), ce include partide, asociații, cetățeni din ambele state și din comunitățile românești de peste hotare. CU a redat demnitate națională, prin Marșuri unioniste de răsunet – pe 13 mai 2012  au fost comemorate victimele celor 200 de ani de ocupație ruso-sovietică.DSC_1381 MY

Pe lista PNL candidează reprezentanți ai Consiliului Unirii, care vin un Concept de Strategie privind Reîntregirea românească până în 2018 (www.consiliul-unirii.ro/). Parlamentul va asigura ireversibilitate europeană dacă unioniștii vor avea o prezență mare și vor promova integrarea românească.

PNL este unicul partid ce a propus un Bloc European, un Bloc Liberal, un Bloc al partidelor extraparlamentare, pentru evitarea revenirii la Putere a comuniștilor.

PNL, Consiliul Unirii au înaintat propuneri privind modernizarea economiei, cooperarea intraromânească, accelerarea eurointegrării. PNL a propus – după modelul Declarației de la Snagov din 1995, România, – semnarea unui Angajament al partidelor privind UE și NATO. Conducerea R.Moldova a fost, însă, mereu interesată în a se îmbogăți din fonduri publice și europene, în dauna cetățenilor.

Banner in europaR.Moldova a semnat Acorduri asociative cu UE, dar nu avansează. Grupările oligarhice cleptocratice ne vor în Europa NUMAI ÎN VORBE. Avem o corupție generalizată, o economie subdezvoltată, o societate nedecomunizată, ideologii străine. Monumentele comuniste nu au fost mutate la un Muzeu al trecutului totalitar, trecut în care a fost supusă genocidului și națiunea română.

Nu avem o Lege a Lustrației, ca în România și Ucraina, de aceea, decenii la rând, avem la putere persoane șantajabile, clanuri mafiote ce trădează aspirația de refacere a unității naționale românești prin lichidarea consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop.

O confirmare a neîncrederii partenerilor vestici în capacitatea guvernanților de a edifica aici un stat durabil sunt și declarațiile frecvente ale analiștilor și strategilor occidentali, ale înalților demnitari români și europeni privind dreptul basarabenilor de a se reuni cu România – aspirație a politicienilor care au adoptat, în anul 1991, Declarația de Independență: ”REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT ŞI DEMOCRATIC, LIBER SĂ-ŞI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ŞI VIITORUL, FĂRĂ NICI UN AMESTEC DIN AFARĂ, ÎN CONFORMITATE CU IDEALURILE ŞI NĂZUINŢELE SFINTE ALE POPORULUI ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE.”

PNL a propus în 2010, propune și în 2014 societății să accepte cea mai scurtă cale de integrare în UE și NATO – Reîntregirea românească în 2018.

Anul 2018 este invocat de români, de alogenii loiali și de prezidențiabili cu șanse în alegerile din România, angajați într-un Nou Obiectiv Național ”Spre Marea Unire din 2018”– Victor PONTA, președintele PSD.

Importanți politicieni de la București au preluat propunerea PNL din R.Moldova privind semnarea unei ”Declarații Snagov pentru Basarabia” – de sprijin pentru parcursul european și pentru Reîntregire românească. Reîntregirea depinde acum de basarabeni. – ”Cereți-o, și o veți avea!” – a spusTraian BĂSESCU, Președintele României.

Conform unor sondaje, 50% dintre cetățeni cred că aspirația de Unire trebuie să fie prioritate națională pentru politicienii de la Chișinău și București. ”Drumul european al R.Moldova este încă lung, fără garanții formale de aderare la UE. A pune „reunificarea” împotriva „integrării” e greșit și inutil. „Reunificarea” este alternativa pe care doar Bucureștiul o poate oferi și doar Chișinăul o poate accepta și beneficia de ea. Dacă cetățenii R.Moldova nu doresc reunificarea, nimeni nu îi poate forța, iar dacă o doresc, nimeni nu îi poate opri să o facă” – Klaus IOHANNIS, președintele PNL.

PrintPrintRomânia, membră a NATO și UE, dar și românii proeuropeni de dincoace de Prut – aflați în apropiere de Rusia-agresoare, care a atacat Ucraina, – înțeleg schimbările din lume. Reîntregirea va consolida Statul Unitar Român, în beneficiul cetățenilor, indiferent de etnie, religie, limba maternă, orientarea politică. Cea mai bună legislație din Europa pentru minoritățile etnice este cea română. Și nimeni nu ar trebui să fie victima agresiunii militare ruse – nici noi, aflați încă sub ocupație rusă. PNL este partidul care, înfăptuind Reîntregirea, va salva populația de pericolul expansiunii din Est.

George FRIEDMAN, Stratfor, SUA: „Rusia în timp va slăbi. Europa este o iluzie. Când iluzia va cădea, veţi realiza că sunteţi români”. După care, neapărat, ne vom uni.

Cancelarul german Angela MERKEL: ”Reunificarea Germaniei pe cale paşnică poate fi un model pentru rezolvarea actualelor probleme din Europa. Noi, cei din Germania, nu le putem refuza altora ceea ce am primit noi prin reunificare – libertatea de a ne decide singuri viitorul”.

PNL, CU le explică basarabenilor avantajele revenirii la aceeași Țară și Patrie – România –, care își așteaptă fiii ACASĂ.

De aceea, vă îndemnăm ca – pentru perioada 2014-2018 – să încredințați Puterea nu mafioților, oligarhilor, contrabandiștilor, care fură statul, cetățeanul și care se tem de pușcăriile din România și din Europa, ci ECHIPEI DE UNIONIȘTI, care vor pune capăt corupției, vor reforma justiția, vor invita și specialiști din Diasporă, din UE și din SUA să aplice – până la Reîntregirea din 2018 – legea în Republica Moldova.

18 priorități până la Reîntregirea din 2018 

 1. Identificarea de aliați peste Prut pentru completarea art.1 din Constituția României, după model german, în eventualitatea “redobândirii suveranității politice și teritoriale asupra provinciilor/pământurilor rupte de la Statul Român de către Puteri străine”, cu prevederea că “schimbarea compoziției unor teritorii românești, prin deportarea băștinașilor și colonizarea acestor teritorii de către reprezentanți ai statului străin, care le-a ocupat, constituie crimă de genocid și se pedepsește ca și crimele comise împotriva umanității”.
 2. Preluarea integrală – prin adaptare – a legislației euroconforme din România – pentru evitarea cheltuielilor greu de suportat de către un stat sărac.
 3. Ieșirea din CSI, aderarea la NATO, adoptarea Legii Lustrației – condiții imperative pentru decizii independente la nivel de stat, fără presiuni asupra persoanelor șantajabile, promovate mereu în funcții înalte de Sistemul prorusesc de securitate.
 4. Formarea unui Guvern al Unirii din 11 ministere, care va pregăti Reîntregirea prin europenizare. Funcțiile ministerelor, ca organe executive de elaborare și de implementare a politicilor ramurale, vor fi detașate de funcțiile de control și reglementare, de gestionare a patrimoniului. E nevoie de profesionalizarea administrației de stat – funcția de ministru e politică, însă de la secretar de stat în jos – toți vor fi selectați prin concurs, aceasta însemnând stabilitate în funcție și independență pentru decizii legale.
 5. Delegarea treptată, prin acorduri, a unor atribuții de politică externă MAE al României – în misiunile străine ale României va fi personal mixt. România va redeveni parte în negocierile transnistrene. Promovarea unui lobby comun pe lângă cancelariile occidentale, în vederea obținerii sprijinului european și american pentru o integrare românească rapidă.
 6. Ministerul integrării românești și europene va promova omogenizarea intraromânească, va superviza și coordona reformarea justiției, va implementa reforme structurale și instituționale, va asimila transparent fondurile europene.
 7. Posturi comune ale serviciilor la frontieră în punctele de control-trecere peste Prut – pentru eliminarea contrabandei până la lichidarea vămilor.
 8. Forțe Militare moldo-române comune, pentru securitate în stânga Prutului. În perioada de tranziție – statut de aliat non-membru al NATO pentru Armata R.Moldova. Eficientizarea MAI după model românesc.
 9. Libera circulație a leului românesc, alături de leul moldovenesc, până la introducerea euro – pentru înviorarea economiei în stânga Prutului.
 10. Aderarea la Strategia națională în domeniu și la Strategia de dezvoltare durabilă ale României – pentru salvarea agriculturii, ca prioritate națională.
 11. Preluarea conceptelor eficiente ale sistemului românesc fiscal și financiar. Gestionarea patrimoniului/companiilor de stat după criterii corporatiste de manageri aleși prin concurs, pe criterii profesionale.
 12. Semnarea unui Acord interinstituțional și asociativ complex/multilateral între Patronate, Uniuni de producători și Camerele de Comerţ din cele două state românești – pentru promovarea produselor noastre în UE, SUA, în alte țări.
 13. Crearea, la Chișinău, a unei filiale a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, – care va activa împreună cu un CNA depolitizat, în baza legislației naționale și europene, ca să fie puși la închisoare și politicienii corupți.
 14. Reîntregirea românilor de pe ambele maluri de Prut în Diasporă, fără ingerințe politice din partea promotorilor moldovenismului stalinist. Condiții optime și credibile readucerii cetățenilor acasă.
 15. Difuzarea – gratis ori cu sprijinul financiar al Statului Român – de către operatorii de Televiziuni prin cablu, a posturilor TV apreciate peste Prut, pentru a contracara dominația informațională rusească.
 16. Crearea unei Universități mari românești la Chișinău – pentru formarea europeană a tinerilor basarabeni.
 17. Negocieri eficiente cu Statul Român, în vederea deschiderii pieței de muncă din România – pentru plasarea legală, cu asistență socială, a basarabenilor.
 18. Semnarea unui acord oficial între Comisia Electorală Centrală din R.Moldova și Biroul Electoral Central din România – pentru desfășurarea de alegeri corecte în stânga Prutului, având în vedere numărul tot mai mare de cetățeni români. 

De votul tău depinde realizarea acestor prevederi.

Votează PNL! Votează Săgeata! 

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. TRANSNISTRIA nu ne va permite sa facem UNIREA. Deasemenea procentul mare de anti europeni.

 2. In prezent ROMANIA este prima tara in COMERTUL EXTERIOR al Republicii Moldova (importuri si exporturi) conform Biroului de Statistica. A doua tara este Rusia.
  EXCELENT.

 3. succes, ca vin alegerile!

  o sa luati un scor record!

 4. Apropierea de ROMANIA,e tot o faza a unirii cu Romania a Basarabiei!

  UKRAINA merge in NATO si UE

  Moldova tot acolo!

  Transnistria e in incapacitate de plata,nu mai primesc ruble de la moscova,pentru pensii si salarii la bugetari! iar Nina Stanski e disperata,la fel ca sveciuk!

 5. MAICA NOASTRĂ-SFÂNTA ROMÂNIE

  Atenție doamnă PAVLICENCO!
  Ați comis O EROARE GRAVĂ!

  ” Identificarea de aliați peste Prut pentru modificarea 1 din Constituția României,
  DUPĂ MODELUL GERMANIEI FEDERALE”???

  ”DUPĂ MODELUL GERMANIEI FEDERALE”???

  Iată ce conține CONSTITUȚIA ROMÂNIEI la
  ARTICOLUL 1:

  „(1) ROMÂNIA este stat naţional, suveran şi independent,UNITAR şi INDIVIZIBIL. „

  Doamnă PAVLICENCO,cum vreți să aplicați ”MODELUL GERMANIEI FEDERALE”???
  UNUI STAT UNITAR,NEFEDERAL?

  VICLENIA ASTA RUSEASCĂ cu ”un stat FEDERAL ROMÂNO-molotovean” NU VA DEVENI NICIODATĂ
  REALITATE!

  Mankurții ”STATALIST-MOLDOVENIȘTI” TOT NE ÎMBIE SÂSÂIND RUSEȘTE,doar-doar vor atrage Bucureștiul și ROMÂNII UNIONIȘTI în această CAPCANĂ A FEDERALIZĂRII României!
  Degeaba vă scremeți SLUGI MOSCOVITE!
  Spuneți-le stăpânilor voștri de la KREMLIN:

  RE-UNIRE NECONDIȚIONATĂ IMEDIATĂ
  EXACT ca în 1918-DA!
  FEDERALIZARE-NICIODATĂ!

  Pentru că Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA
  ESTE UNA SINGURĂ!

  Maskva,panimaiș?

 6. Le judeca bine Iohannis.
  Daca va fi ales si iese presedinte, doar impreuna cu dna Pavlicencu se va face REUNIREA, parerea mea: ”Drumul european al R.Moldova este încă lung, fără garanții formale de aderare la UE. A pune „reunificarea” împotriva „integrării” e greșit și inutil. „Reunificarea” este alternativa pe care doar Bucureștiul o poate oferi și doar Chișinăul o poate accepta și beneficia de ea. Dacă cetățenii R.Moldova nu doresc reunificarea, nimeni nu îi poate forța, iar dacă o doresc, nimeni nu îi poate opri să o facă” – Klaus IOHANNIS, președintele PNL.

 7. Niciodata nu se va uni Romania si RM cu Germania. Nu vorbiti prostii. Cine are nevoe de noi acolo. Hai lasatio mai moale si nu induceti in eroare lumea ca si asa sintem ametiti de atitea vrejeli politice.

 8. Berenice Goradecki

  Cine a zis ca se va uni Romania si RM cu Germania? Iohannis este cetatian roman de nationaliate germana nascut in RO

 9. Parerea mea este ca Fridman are dreptate, peste max 5 Ani Rusia va falimenta, totul este calculat, UE este intr-adevar iluzie, federalizarea Romaniei dupa model German este buna, dar sa se faca inainte de unité altfel nicht unire si vom deveni colonie a Bucurestiului, trebuie constituit si parlametul régional, ca in Germania iar regiunile sa se autoguverneze.Si sa revenim la numele de origine DACIA.Pentru ca in Europa cred ca roman este un derivat din rrom, la fel sa se faca legea anti-migratie ca africanii si musulmanii sa nu se poata instala in DACIA. In test daca nu o sa faceti asta préfer Rusia lui Putin.

 10. De ce avem nevoie de federalizare ? sa ne simtim ca la noi acasa

 11. MAICA NOASTRĂ-SFÂNTA ROMÂNIE

  FEDERALIZARE = DIVIZARE
  Iată deci VICLEANUL PLAN al Călăilor OCUPANŢI RUŞI :
  DIVIDE et IMPERA!
  DEZBINĂ şi STĂPÂNEŞTE!

  COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă a înţeles că MINCIUNILE RUSEŞTI ORDINARE numite “limba moldovenească” şi “poporul moldovenesc” nu mai prostesc pe nici UN ROMÂN din Basarabia .
  Şi atunci cu ce s-au gândit să CONTRAATACE MANKURŢII KGB?

  Cu FEDERALIZAREA ROMÂNIEI.
  Cu DIVIZAREA ROMÂNIEI ÎN AUTONOMII.
  Cu VICLENIA RUSEASCĂ “MOLDOVA – CEL DE-AL DOILEA STAT ROMÂNESC “.

  Şi atunci Bucovina de Nord cu Cernăuţiul,Herţa şi Codrii Cosminului ce este?

  CEL DE-AL TREILEA stat românesc?

  Dar BASARABIA de nord cu Hotinul ce este?

  CEL DE-AL PATRULEA stat românesc?

  Dar Basarabia de sud,Basarabia ISTORICĂ,adică Bugeacul cu Cetatea Albă,Chilia,Reni,cu Cătlăbuga unde MARELE ROMÂN Ştefan i-a zdrobit pe turci sau Iezerul Cahulului unde IOAN VODĂ VITEAZUL a luptat până la moarte cu aceiaşi OCUPANŢI TURCI,ce este?

  CEL DE-AL CINCILEA STAT ROMÂNESC?

  Dar MARAMUREŞUL ISTORIC de unde au plecat peste Carpaţi şi au întemeiat Ţara ROMÂNEASCĂ a Moldovei(moldoVLAHIA) ROMÂNII maramureşeni Dragoş şi Bogdan ,ce este?

  CEL DE-AL ŞASELEA stat românesc?
  NEMERNICII OCUPANŢI ne-au vrut întotdeauna FĂRÂMIŢAŢI,DEZBINAŢI,MICI şi SLABI.
  Acum DEZBINAREA clocită de KGB se ascunde după VICLENIILE RUSEŞTI numite “FEDERALIZARE” şi “AUTONOMIE”

  Doar aşa ne-au putut ţine în ROBIE sute de ani!

  DIVIDE et IMPERA!
  DEZBINĂ şi STĂPÂNEŞTE!

  Călăii OCUPANŢI RUŞI,turci,austro-hungari ne-au vrut întotdeauna ÎN CÂT MAI MULTE STATE ROMÂNEŞTI.
  Călăii OCUPANŢI RUŞI NU NE-AU VRUT NICIODATĂ UNIŢI într-un SINGUR STAT ROMÂNESC
  UNITAR,
  INDIVIZIBIL,
  INDEPENDENT şi
  SUVERAN ,
  DECI PUTERNICI!

  Moldova NU este cel de-al doilea stat românesc.
  La 24 Ianuarie 1859 sub ROMÂNUL moldovean ,
  marele DOMN Alexandru Ioan CUZA,
  prin REUNIFICAREA MOLDOVEI cu MUNTENIA A FOST REÎNTREGITĂ O PARTE DIN ROMÂNIA,urmaşa Daciei străbune și A ROMEI Împăratului Nostru TRAIAN.

  Moldova,Ardealul şi Ţara Românească SUNT STATUL ROMÂNESC !

  Călăii Ocupanţi Ruşi şi SLUGILE LOR MANKURTE,
  NU VOR PUTEA NICIODATĂ să facă O ŢARĂ ,
  din Basarabia,
  UN BRAŢ SMULS CU TANCURILE Armatei Roşii din SFÂNTUL TRUP al Ţării Noastre MAMĂ ROMÂNIA.
  RANA DE LA PRUT SÂNGEREAZĂ de 200 de ani.
  AJUNGE cu minciunile ruseşti!

  MOLDOVA – CEL DE-AL DOILEA STAT ROMÂNESC ???
  NICIODATĂ!
  România … FEDERAŢIE???
  NICIODATĂ!
  România SFÂŞIATĂ în…AUTONOMII???

  Precum AUTONOMIA BOZGOREASCĂ ordonată de Călăul OCUPANT RUS Stalin în Ardeal,în chiar INIMA României?
  Precum AUTONOMIA GĂGĂUZĂ ordonată de Călăul OCUPANT RUS ELŢIN în Basarabia?

  AUTONOMII în România?
  NICIODATĂ!
  MOLDOVA ESTE ROMÂNIA!
  Şi ROMÂNIA ESTE UNA SINGURĂ!

 12. MAICA NOASTRĂ-SFÂNTA ROMÂNIE

  @SERGIU-”STATALIST-moldovenist”=DUȘMAN DE MOARTE al Țării Noastre MAMĂ ROMÂNIA

  Voi ,cei din SECTA ”dacistă” DE MOSCOVA trebuie să mergeți frumușel NA SYBYR și să vă faceți câte ”dacii” și câte ”moldove” vreți.
  Dar să nu vă așteptați să vă și recunoaștem DREPTUL DE A FOLOSI aceste nume.
  Pentru că și ”Dacia” și ”Moldova” SUNT NUME ROMÂNEȘTI !

  Și băgați bine la cap:

  AICI E ROMÂNIA!

  Terrae ROMANORUM,Țeara ROMÂNEASCĂ.

  Să o mai repetăm pentru cei din SECTA ”dacistă„ DE MOSCOVA a lui Pascaru:

  ”RUMÂN este un nume schimbat în cugetarea anilor de la ROMAN…»

  ( Miron Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *