CEC ar trebui să nu înregistreze partidul lui Dodon, pentru că lista e un Bloc camuflat. Cine are nevoie în Parlament de țurcani și dodoni?

Dodon

Pe lista lui Dodon se află Vladimir Țurcanu, președintele altui partid, care nu poate candida cu această calitate de apartenență politică și cu această funcție politică, pentru că – și aici comuniștii au dreptate – lista PSRM pare un Bloc electoral camuflat, care ar trebui înregistrat ca atare și ar trebui să aibă pragul de trecere de 9 la sută, și nu de 6.

În ceea ce privește PNL, iată practica nefastă a PCRM de a-i pune pe toți într-o oală, pentru că PE LISTA PNL NU SUNT NICI MĂCAR MEMBRI AI ALTOR PARTIDE, CA SĂ NU SPUN AVÂND ȘI FUNCȚII ÎN ALTE PARTIDE. Pe lista PNL avem mulți nemembri de partid care nu sunt în general afiliați politic, dar sunt membri ai Platformei unioniste ”Consiliul Unirii”, reprezentând entități din sectorul asociativ.

Când, bolșevicii au interzis blocurile electorale, PNL a participat pe 5 aprilie 2009 pe lista Mișcării Acțiunea Europeană, MAE, și toți membrii PNL și conducerea au părăsit oficial rândurile partidului, fapt demonstrat cu acte oficiale și decizii adoptate statutar la Ministerul Justiției și la CEC. PNL a fost preluat de un fost vicepreședinte, desemnat statutar.

Exact așa ar trebui să facă acum cei care procedează ca Țurcanu și Dodon.

Și vine întrebarea-cheie: dacă nu i se refuză înregistrarea pe acest motiv PSRM-ul lui Dodon, ne întrebăm: CINE DINTRE PRETINȘII EUROPENI ARE NEVOIE DE DODONI, ȚURCANI ȘI ALTE ELEMENTE ANTIROMÂNEȘTI ȘI PRORUSE ÎN PARLAMENT, ÎNCĂLCÂNDU-SE LEGEA?

Nu cumva Filat și Lupu?

Vitalia  PAVLICENCO

 

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. Si sa nu spuneti ca sinteti si dvs o bogatasa. Da stimata dna Pavlicenco. Iata aici este scris negru pe alb la centrul de investigari jurnalistice: Vitalia Pavlicenco, care a obţinut 220 mii lei din salariu, are un apartament, o căsuţă de vacanţă, două loturi de pământ şi două autoturisme. Casuta de vacanta? Asa salarioi!!! Si apart. Si doua lotisoare de pamint! Si doua masinute. Si desigur banuti pentru primbmari si restouri si cazinouri. Asta nu e in aceasta declaratie. Dar va stiu eu pe toti. Veniti aici la Paris si va faceti cumparaturi scumpe ca si boerimea ruseasca. Acum o noua alegere. Si inca vreun lotisor de pamant ori un apart ori o masinuta noua. Ca si acestea trebuie schimbate la timp. Canalii hitleriste. Iata ce sint cei din clasa politica de la noi. Malazi! Dobitoace!

 2. Pt toti

  Nu am doua loturi de pamint, nu am doua masini, nu am doua apartamente. Voi publica declaratia mea si vor vedea si toate birfitoarele de pe la marginile Parisului.

 3. Da? Este rusine sa mintiti. Chiar daca sinteti politiciana si obisnuita cu acest pacat. Asa scrie pe situl acelui centru independent de jurnalism. Acolo lucreaza profesionisti cred ca. Dar nici ei nu va gasesc la toti toate bogatiile de pe la Niza, Paris si Baden Baden. Vilutele de acolo nu sint listele acestea. Si iata chiar aici pe un alt sit scrie negru pe alb despre dvs cum vati imbogatit si inca ziceti. Iata: „12 noiembrie 1999. Inainte de a pleca definitiv, Guvernul Sturza a impartit, printr-o hotarare adoptata deja dupa destituire, apartamente la trei deputati din ADR, Vladimir Ciobanu (Snegur), Vitalia Pavlicenco (PFD) si Eugen Stirbu (PD). Cu cateva zile mai inainte Guvernul, printr-o alta hotarare, mai acordase apartamente clientelei politice a lui Sturza, viceministrilor de stat, Valeriu Lazar si Nicolae Morgun, precum si sefului Inspectoratului fiscal principal de stat, Mihai Pop.”

 4. Eu povestile estea le stiu si in cazul la toti politicienii. Toti sinteti asa. Icoane sfinte la inceput, ingerasi, nea nea nea, dar cind colo va aratati toti niste banditi si puslamale. Stim noi cum faceti voi declaratiile. Nu ma amagiti pe mine ca sint cu facultate si cite aud de pe la boerimea ruseasca si romaneasca care se primbla cu valizele cu bani prin Paris apoi lasatima. Si ambasadorul de aici in care credeam ca intr-un zeu pe vremea studentiei cind ma inhamam sa lipesc afise cu el si cu Nantoi pe sub stresinile oamenilor arata in declaratie ca nu are cine stie ce. Si casa cu patru etaje din cartierul Vesinet de linga Paris ce e? Patru etaje! Asta e milioane la Vesinet, care e scump de te temi sa te uiti prin cartierul cela. Politia te alunga daca imbli asa pe strazi pur si simplu ca sa te uiti la casele bogatinilor. Si doua mersedesuri negre ii stau in curtea cu floricele. Unde sint toate acestea inregistrate in declratiile lui? Patru etaje la Vesinet!!! Malazilor, canaliilor, ca alt ceva nu am ce va spune. Si mai aveti obraz sa ne vorbiti despre alegeri, partide si nu stiu ce.

 5. Pt Berenice Goradecki

  Da, a acordat aceste apartamente Guvernul Sturza si am cistigat in instanta de judecata procesul comunistilor veniti dupa care au incercat sa faca tucalosii, m-am judecat in instantele de judecata. Numai ca acolo unde citesti, nu scrie ca apartamentul, de 39.9 metri patrati, cu trei odai, spre deosebire de celelalte doua apartamente, de doua ori mai mari, date altor doi deputati, care nu au doctori in stiinte in familie, asa cum la noi sunt toti trei – sotul, eu si fica – plus sotul membru al Uniunii Scriitorilor si eu – al Uniunii Jurnalistilor – primisem anterior apartament cu spatiu insuficient.

  Si legat de celelalte. Datele la care va referiti sunt mai vechi, cele noi sunt altele.

  Masina second hand Volkswagen Jetta, produsa in anul 1990, cumparata de mine cu 4 mii dolari in 1998, adica de opt ani vechime, pentru a avea cu ce sa merg in teritoriu, pentru ca nu am avut niciodata masina de serviciu, am donat-o fiind de 20 de ani, in 2010, unui nepot. Ea sta in aer liber al patrulea an si se deterioreaza, avind acum 24 de ani.

  O alta masina mi-a cumparat fiica si ginerele de la Hanovra, second hand, in 2008, fiind produsa in 2005, acum avind aproape 10 ani, pe care mult am reparat-o.

  Apartamentul in care locuiesc este cumparat in jumatate cu fiica, eu avind inca o datorie pe care nu o pot returna, pentru ca nu pot vinde apartamentul in care am locut, amintit mai sus, de 39.9 metri patrati, au scazut preturile.

  Lotul de 6 ari de la Ivancea, pe care se afla o casuta standard, construita de membrii intovarasirii pomilegumicole, a fost procurat in 1994 cu 600 dolari de la un fost dirijor de la Opera nationala, Samoila, care lucreaza mereu in Turcia. Intovarasirea este Camerton, este a Uniunii muzicienilor si compozitorilor, unde ne-a invitat fosta profesoara a fiicei.

  Cea mai frumoasa istorie este a lotului de 30 de ari din satul Alunis, Riscani, unde s-a nascut mama mea. Aici este linkul istorioarei acestui lot, cu tot cu poze.

  http://www.pavlicenco.md/2014/05/06/o-istorioara-nu-doar-sentimentala/

  ”Istoria este mai jos si cei care scriu minciuni, dupa ce vor citi istorioara le va fi rusine. Daca au simt omenesc. Daca nu – Dumnezeu ii va lumina sa pacatuiasca mai putin.

  Asa s-a intimplat ca fratele mai mic al mamei mele, din Alunis-Balti (acum – Riscani) a avut nenorocul sa devina vaduv de devreme, cu patru copii, ramasi fara mama la virstele de doar 2, 4, 6 si, respectiv, 9 ani. Si daca nu era de ajuns, a avut si el o nenorocire – l-a lovit fulgerul/tunetul. Bunicul meu l-a ingropat pe citeva zile pina la briu in pamint, ca sa il salveze cumva…

  Bunicii paterni l-au ajutat in a-i creste si a-i pune pe picioare pe acesti copii. In fiecare vara mergeam cu mama si cu sora la bunici. Dupa ce m-am casatorit, mergeam la Alunis si eram mindra de ei. Bunicul a fost gospodar, dar si invatator de clasele primare. Bunica nu stia carte, dar era o vraciuitoare, s-a ocupat si de ”gilcile” mele odata…

  Dupa moartea bunicilor, am mers mereu la verisori. Fiecare s-a aranjat in viata cum a putut. Doi baieti si doua fete. Fetele au invatat, s-au casatorit cu baieti ucraineni. O duceau greu, dar sotii s-au dovedit a fi de treaba. Una dintre ele are o fiica, cealalta – patru copilasi, acum doi dintre ei studiaza la institutii de invatamint superior din Ucraina.

  In anul 2002, Galina cu patru copii au decis cu sotul Victor sa mearga pentru trai permanent in Ucraina, unde i-a invitat mama lui Victor. Fetele aveau in grija cotele de pamint ramase de la tata. Cind a venit vorba de a pleca pentru domiciliu permanent in Ucraina, o sora a vrut sa ii vinda celeilalte partea sa, 30 de ari. Cealalta nu a putut cumpara. Am cumparat eu, ca avea nevoie si de ceva bani, dar, mai ales, din doua motive: 1. Sa nu intre, deocamdata, pe locul unde s-a nascut mama mea, om strain. 2. Daca Galina nu avea sa prinda radacini sau sa i se intimple ceva in Ucraina, sa aiba unde se intoarce cu copiii. Am cumparat acesti 30 de ari, terenul agricol, de 0,8 ari, fiind, nu cred ca e intimplator, exact pe locul unde bunicul a avut iaz, stina si altele la gospodaria de la deal.

  Azi, dupa 12 ani,vazind ca Galina s-a stabilit definitiv in Ucraina, am decis sa donez pamintul surorii ei, Elena. Am mers cu sotul la Riscani ai am facut aceasta tranzactie de donatie.

  Si m-am bucurat ca Elena, ramasa cu sotul Mihail la Alunis, sunt gospodari, au de toate pe linga mica lor casuta. Si sunt deja bunici. Au sere, au masina, lucreaza pamintul vara, iar iarna ajuta la construirea si amenajarea unui lacas sfânt de linga Sankt-Petersburg. Pe linga ei e si fratele mai mare, ramas, cumva, mai obijduit de soarta. In toti acesti ani nu am luat nimic de pe acel pamint, pe care ei l-au lucrat, au platit impozitul. Insa azi au tinut sa imi dea si putina ceapa, fasole, rasad pentru cei sase ari ai nostri de la casuta de vacanta.

  Am ramas satisfacuti impreuna cu sotul de ziua de marti si le multumesc celor din Riscani pentru ca m-au ajutat sa fac repede si legal toata tranzactia.

  Iata o istorioara a vietii noastre, considerata de mine demna si frumoasa, daca nu ar fi trista pentru ca romanii nostri sunt nevoiti sa isi caute cistigul in afara pamintului nostru romanesc.

  Vitalia Pavlicenco

  Alte averi nu am, peste hotare nu am avut si nu am ca nu am avut niciodata bani si nici nu am nevoie. Sa va fie rusine celor care sunteti pusi sa scrieti aiureli. Pacat ca va bateti joc de onoarea voastra…

 6. Lasati dna Pavlicenco. Daca ati fi cu adevarat nevoeasa nu ati fi conducatoare de partid si mai nu stiu ce si nu stiu ce. Eu tot am facultate si mama mea e fosta invatatoare si stiu ce vorbesc. De ce atita lume inteligenta cu facultate nu e cu partide si nu face liste si asa si asa? Plina diaspora de oameni valorosi cu adevarat nu agramati puturosi cu diplome cumparate care isi fac partide si sug singele poporului si nici unul din ei nu e deputat, ministru, ambasador, sef de partid si ce mama masei mai sinteti voi. Malazi, tilhari, criminalilor. O sa va vina de hac si voua intro zi la toti si atunci no sa mai bateti capul la oameni pe la televizoare si radiouri cu prostiile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *