Vineri, 3 octombrie, PNL va depune la CEC listele pentru Parlament

Comunicat de presa

IMG_2569Pe 1 octombrie 2014, Biroul Permanent Central (BPC) al PNL s-a convocat în ședinta sa statutara, pentru a adopta, în conformitate cu Hotărârea Delegației Politice Naționale (DPN), deciziile privind participarea PNL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

În ședința din 14 septembrie, DPN a delegat, conform Statutului, atribuțiile respective BPC al PNL.

Astfel, BPC al PNL a decis participarea PNL cu listă proprie la scrutinul din 30 noiembrie, având în vedere lipsa de reacții din partea partidelor necomuniste de a accepta formarea unor blocuri electorale sau întocmirea unor liste comune pentru Legislativ; a aprobat lista de candidați pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie; a desemnat reprezentantul formațiunii cu drept consultativ la CEC; a aprobat Simbolul electoral al PNL care, statutar, este, identic Semnului permanent al partidului și care va fi prezentat pentru buletinele de vot în alb/negru sub forma unei Săgeți de culoare albă într-un pătrat cu fundal negru.

Vineri, 3 octombrie, ora 9.00, PNL va depune la CEC dosarul cu lista de candidați din partea partidului și toate actele necesare conform legislației electorale și deciziilor CEC.

Lista primilor zece candidați pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 include trei femei, trei tineri și patru seniori. Dintre cei patru seniori trei sunt coordonatori ai Consiliului Unirii. Pe lista celor 103 sunt 30 la sută femei și 15 la sută sunt tineri. De asemenea, 15 la sută dintre candidați nu sunt membri de partid.

Organismele de conducere ale PNL au adresat repetate apeluri clasei politice din cele două state românești privind solidarizarea națională, apeluri rămase fără răspuns, dar care ar fi însemnat și încurajarea formării, în Republica Moldova, a unui Bloc European, a unui Bloc Liberal sau a unui Bloc al partidelor extraparlamentare naționale.

În paralel, organismele de conducere ale PNL au adoptat decizia de a oferi lista PNL pentru Parlament celor mai buni reprezentanți ai Platformei unioniste a Consiliului Unirii, de aceea, mai mulți activiști cunoscuți din sectorul asociativ, membri ai CU, candidează pe lista electorală a PNL. Astfel, printre ei sunt reprezentanți ai AVR-1992 ”Tiras-Tighina”,Asociației ”Maluri de Prut”, Asociației tineretului național-creștin, Fundației ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”, Asociației oamenilor de știință, cultură și artă din Orhei, Mişcării femeilor din Moldova pentru combaterea sărăciei, Asociaţiei Ziariştilor Liberi, Asociației civice ”Solidaritate”, Asociației ”Memoria victimelor regimului totalitar comunist”, Fundaţiei ,,Dreptul şi Democraţia” și ai altor entități.

Serviciul de presă al PNL

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Iata asa. De aici ca vrem unire si nu stiu ce, si ca vai si vai. Dar cind colo toti cu listele lor si toti noi sintem cei mai si cei mai si iar votati, si iar veniti si tot asa. Cind se vor termina toate aceste? Cind o sa veniti odata cu o lista unica nu cu douazeci. Ca oamenii sa aiba doar dreptul de a vota liber dar lista sa nu fie plina de nimicuri. Cine ia ales pe acesti oameni care vor fi pe lista? De unde sa ii stiu eu? Altii ca mine? Cine va dat acest drept dvoastra si altor domni politicieni sa faceti astfel de liste? Cum nimeresc toate nimicurile acestea furatoare prin liste? Dau bani. Asa si spuneti. Si eu daca nu am bani pentru ca muncesc cinstit nu sint buna de nimic. Stai si voteaza numai. Ca listele nu te privesc. Tu nici macar de maturatoare la ambasada nu esti buna. Si inca te fac nebuna si rid de tine soferii de la ambasada. Iata asa. Iata dreptatea. Votati si veti avea de toate.

 2. I-auzi , draga BERENICE/nu mai da p-aici din bice./Du-te-ntai pe la DODON/ daca vrei sa-i zici PARDON. Da-i si lista care-o ai /comunista , cum o fi / nu mai tot boscorodi/pe la colturi, pe la usi, /tot gandindu-te la rusi./ Pune mana si pe carte, /si sigur vei avea parte/ de nitica minte-n poala, nu numai de ciorba-n oala/ Vorba ceea romaneasca n-o uita la tine-acasa,/ n-o uita si n-o strica/Litera cea latineasca/ nu-i destul sa-ti izbaveasca/pacatele de ruseasca/chiar de-i zici moldoveneasca.
  Deci?
  Deci, draga BERENICE,/ fii tu-n tafna si ferice ,/dar de vrei sa fii si… buna, nu apela la minciuna,/ la miciuna lui Stalin,/sterpelita din Kremlin/ de la tatucul Lenin./ Numai ei te-au invatat ca de-ai bani esti necinstit si trebuiesti ciopartit,/ciopartit si jefuit,/ba sa te crezi si cinstit. / Singuri ei v-au pus in mana,/ doar o lista ca la stână/ peste-o Rusie pagana/.La Vorkuta n-au murit/ chiar acei care-au muncit pentru lista ta cea draga/ felegita-ntr-o desaga?N-au fost zeci, nici douazeci,/ a fost una rea si bleaga ca si mintea ta beteaga.
  Deci? Deci?
  Piei d-aice /BERENICE,/du-te-n Rusia lui PUTIN ,/fa-i din mana , din burice si ne lasa, BERENICE !!

 3. Titireze nu compune versuri furate care nu sint despre mine. Tu nu ai facut nimic pentru tara si societate, nu ai muncit o zi cu mana ta ca sa tii tara asta in spate. Vina in diaspora si punete la munca nu sedea la umbra politicienilor hranit din greu ca sa scrii poezii. Asta e. Ai inteles. Malade.

 4. Auzi , lelito Berenice
  Eu nu sunt din moldova ta cea incalcita cu totul la minte cu dispora ei cu tot!!! Fa, lelito , Berenice sunt roman din Romania, iar tu poti fi diasporeana cat te tin balamalele sustinatoare ale unui cap plin de ganduri putine, si acelea jalnice. Diasporeni ca tine sunt cu duiumul chiar de la mine acasa prin Occident, pe care-l cunosc oricum mai bine ca tine, fii pe pace. Nu stiu cum se face ca multi fii de securisti si KGB-isti , niste tradatori pur sange, isi dau cu presupusul despre democratie si dreptate, deveniti peste noapte democrati falsi!!.Sau pretinsi. Povestile voastre de comunisti reciclati se vor scrie ele candva , asa cum au fost si cum sunt. Fa tu pe contul tau propriu liste unice ale votului comunist acolo in occidentul pe care,chiar daca mai stai inca doua vieti nu ai sa-l intelegi.Nu veni tu si mi te ratoi la mine/la noi..Invata mai intai ca lumea romaneste , si sa scrii si sa citesti si sa te exprimi, abia apoi sa critici versificatia mea.Intorce-te repede acasa in RSS MOLDOVENEASCA pe care-o porti in pana-n varful unghiilor, da votul comunistilor tai si fugi repede de unde ai venit sa poti infesta mai departe si locurile acelea prin care-ti rupi oasele degeaba!! Stii macar ceva despre BERENICE( e un nume celebru!)? Stii pe dracu ! Tu esti o rusoaica batuta in cap de cu maiul stalinisto-leninisto-putinist- adevaratul tau nume e GORADECKI si nu ai tu de-a face nimic cu romanii si Romania. In decembrie 1989 stateam sub gloantele securist-o kgb-iste la Timisoara, in vreme ce tu cascai gura cine stie pe unde . M-am saturat de 25 de ani sa-mi spuna tot nemernicii de comunisti ce inseamna a munci si ce insemana a fi cinstit. Tot ei care mi-au facut si bunicii si parintii una cu pamantul?! Le-a facut viata un adevarat calvar !!! Du-te dracului la teroristii tai din UKRAINA si fa acolo pe grozava cu listele tale cu tot!! Uita , dracului limba romana, invata macar italiana , poate iti va ajuta la ceva. Comunista imputita , ce esti. A pune numele de BERENICE alaturi de GORADECKI e si asta o adevarata blasfemie

 5. Titirez malade. Asta pot spune. Si nu stiu cum de doamna Pavlicenco care opteaza pentru liberalizm permite asa exprimari si asa fel de esiri la dumneai pe acest forum. Familia Gordacki este poloneza nu ruseasca si nu ucraineasca. Auzi? Stii de asa tara? Mai ai pina a sti de asa tari. Se vede ca esti un vandal ca vorbesti asa cu o domnisoara. Nu stiu ce ai luptat si te lauzi ca nu stiu ce stii dar nu ai deloc sapte ani de acasa si vorbesti de parca ai fi haimana. Fara rusine si fara simt. Citesc si alte doamne acele rinduri pe care le scrii. Nu doar haimanele citesc acest forum al dnei Pavlicenco. Este si lume culta. Si nu ma intreba ce e numele Berenice, ca nu eu lam pus si nu nu ai de unde sti ce stiu si ce nu stiu eu. Si mama mea era invatatoare de istorie si mi-a dat numele acesta pentru ca ii placuse din istoria culturii. Si am si eu o facultate. Dumneata se vede ca nici gradinita nu ai absolvit dupa cum vorbesti aici. Iata asa. Un tres bon week-end mon cher.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *