Trei întrebări de baraj pentru fariseii politici maldaveni, legat de mesajul unionist la Lansarea lui Ponta

victor_ponta1Este de acum absolut evident că liderii politici responsabili
MareaUnireromâni vorbesc de Unire și de eventualitatatea Reîntregirii naționale românești în 2018.

PNL.md este mândru de acest slogan electoral, care a primit și azi, în fața a 70 de mii de români, o confirmare fermă în Mesajul de la Lansarea lui Victor Ponta, prezidențiabilul cu cele mai mari șanse din România.

Dacă Traian Băsescu, în mai multe momente, a spus că nu e Președintele tuturor românilor, așa cum spunea și Vladimir Voronin dincoace de Prut, iată că Victor Ponta vrea să fie Președintele tuturor românilor. Adică și al nostru.Nu ca Băsescu, să vină să ne spună care partid aici, la noi, e românesc și care – nu…

banerȘi alți prezidențiabili au invocat unitatea națională românească, dar nu au menționat în mod expres despre 100 de ani de la Marea Unire, în sensul Reîntregirii în 2018.

NE-AM  BUCURA ȘI AM SALUTA SĂ FACĂ ACEST LUCRU TOATE PARTIDELE de pe ambele maluri ale Prutului, PENTRU CĂ VA FI REZULTATUL EFORTULUI NOSTRU – al PNL și al unioniștilor – DIN ACEȘTI ANI, PENTRU CARE SUNTEM OSTRACIZAȚI, PERSECUTAȚI, MARGINALIZAȚI etc.

Pe enormul ecran de la lansarea candidatului PSD în cursa pentru Președinție, era scrisă MAREA UNIRE.

Și dacă sunt mulți care nu cred în poziția PSD, spunând că are un motiv electoral, răspunsul PNL este că va veni timpul și vom vedea cum își respectă politicienii angajamentele. Ei vor da seama în fața românilor, dar este un fapt că Ponta a repetat acest deziderat și obiectiv politic, în pofida reacției obraznice a Rusiei și a pasului făcut înapoi, pe care mai bine Ponta nu-l făcea, dar pe care l-a anulat azi, prin reluarea sloganului unionist la Lansare. Oricum, românii pot invoca oricând angajamentul de refacere a unității naționale românești și o vor cere Bucureștiului.

Și, în final, trei întrebări, de baraj:

Când și Klaus Iohannis va vorbi de Marea Unire din 2018, mai ales că e german și poate invoca exemplul celor două Germanii, mai ales că e Președinte (contestat, adevărat) al PNL.ro, care a făcut, de-a lungul celor aproape 140 de ani, Marile Uniri ale românilor?

Când și Iurie Leancă, ca unul dintre liderii PLDM, își va cere scuze de la PNL pentru poziția unor lideri PLDM (blocatul Filat)  față de marșurile unioniste ale PNL și ale altor unioniști, califidându-i, prostește, ca ”inamici ai integrării europene”? Cum s-a simțit Leancă alături de Ponta la Lansare la București, unde liderul PSD a vorbit despre Marea Unire din 2018, iar PLDM spune de integrarea (imposibilă) a RM în UE în 2019/2020?

Când ne vom lămuri – PSD din România e cu PLDM sau cu PD? Dacă PD.md a semnat un Acord de cooperare cu PSD.md, iar Leancă a lipit de Ponta de vreun an, aceste partide au devenit deja unioniste în R.Moldova sau mai încearcă să spună că sunt proeuropene, rămân prorusești, antiromânești și antiunioniste?

Vitalia PAVLICENCO                                     c

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. =Strajerul Unionist dela Tighina=

  AMENINTARE:
  APROPIATA INVAZIE RUSEASCA:
  –––––––––––––––
  ex-deputatul Ilie Ilaşcu,
  erou national de la frontul de pe Nistru /1992/:
  dezvăluiri senzationale despre “omuleţii verzi”:
  “Soldaţii lui Putin S-AU INFILTRAT în Rep. Moldova”

  http://ziarulnational.md/ilie-ilascu-balan-este-optimist-r-moldova-e-impanzita-de-omuleti-verzui/
  1.
  Oficiali ai Ucrainei susțin că sute de persoane proruse, îmbrăcate în uniformă militară,
  cu misiuni de destabilizare şi recrutare, şi-au făcut apariţia în Rep. Moldova.
  Fostul deputat moldovean Ilie Ilaşcu spune că sunt şanse mari ca RM să fie ţinta unui viitor atac al ruşilor.
  2.
  Sunt câteva mii de astfel de oameni. Majoritatea «omuleţilor verzi» sunt veniţi din Federaţia Rusă,
  din Ucraina şi din Transnistria. Avem acolo o enclavă, Găgăuzia. Acolo li s-a promis oamenilor că le face Găgăuzia Mare cu o parte din Ucraina şi o parte din Republica Moldova dacă se angajează în aceste trupe. Li se spune «omuleţii verzi» pentru că uniforma este puţin mai verzuie
  decât cea a militarilor ruşi. Această uniformă se îmbracă de obicei vara”.
  3.
  ———————————————————————–
  Diversionistii au susţinere şi la nivelul conducerii din Moldova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ———————————————————————–
  pentru că altfel erau lichidaţi sau împrăştiaţi până acum.
  Ei se tatonează, îi adună pe conducători, îi întâmpină.
  4.
  Cam cum a început totul în Ucraina înainte de a fi acaparată Crimeea.
  Referitor la un atac împotriva Rep. Moldova, şansele sunt de 50%.
  Ei vor doar să se refacă ceea ce au pierdut.
  Nu o să ne apere nimeni în Rep. Moldova.
  5.
  Fostul deținut politic de la Tiraspol, Ilie Ilașcu, care susține că recent s-a pensionat din structurile
  de securitate ale R. Moldova, face dezvăluiri, într-un interviu acordat “Ziarului NAȚIONAL”,
  despre „omuleții verzi” din R. Moldova, bazele lor de instruire din codrii Moldovei
  și ce planuri de acțiuni au acestea puse la cale.

  Ilașcu mai vorbește despre situația din interiorul SIS
  și spune care sunt motivele pentru care R. Moldova
  nu poate da o ripostă pe măsură celor care uneltesc moldovenilor.
  —————————————————————————————–

 2. D-na Pavlicenco, Ponta nu iese presedinte, nu pt. ca spun eu, pulsul strazii imi spune asta, cel putin in acest moment, veti vedea dupa turul 1 cand campionul mincinosilor, Victor Viorel Ponta, se va afla in fata unui baraj uman nemnaivazut pe partea liberala din RO pt. turul 2. Imi pare rau sa constat ca il credeti pe acest prim-mincinos al RO ca-l intereseaza unirea, blufeaza in stilul PSD=PCR …etc, nu se poate sa nu realizati ca de fapt urmareste voturile iar pt. asta spune absolut ce doriti sa auziti. PSD-ul e fostul PCR stilizat pe capitalismul de sorginte romaneasca….., modul lor de actiune e limpede ca lumina zilei….., tin sub control electoratul fara prea multe studii si usor de manipulat prin mici cadouri, promisiuni si linguseala….,sigur, sunt si indivizi cu studii care au aderat la acest partid, marea majoritate a acestora sunt profitori si oameni fara scrupule. Iohannis, ce daca e de origine germana, pe cine intereseaza asta, pe mine, de exemplu, nu ma deranjeaza daca viitorul presedinte n-are un picior, o mana, sau un ochi, ma intereseaza f.f. mult ce spune si ce vrea sa faca pt. tara asta….,Iohannis e mai roman decat multi romani….,vizitati Sibiul, sigur ati fost pe acolo, ei cum vi s-a parut…!? Vrem presedinte care-si tine cuvantul dat, nu minte, face ce spune, nu lupta contra Justitiei incercand sa menajeze infractorii din propriul partid…..etc, asta-i Iohannis…, chestia cu, nu e roman, nu e ortodox…,stereotipuri de factura comunista care nu tin in RO exceptand bazinul PSD care-i si el stramtorat undeva la 30-35%, insuficient pt. aslatul final….,mai e mult pana la 50+1%.

 3. România e o comoară lăsată de Dumnezeu pe Mapamond. Ea dispune în subsolurile sale de toate bogăţiile naturale care se găsesc pe această planetă:aur,argint,metale rare…petrol, gaze chiar şi uraniu,de munţi,mare….Dar nu are noroc de nişte guvernanţi deştepţi. Republica Moldova nu dispune de nimic.Corupţia totală şi debilismul guvernanţilor,care vînd ţara ruşilor,ne va duce la faliment. Unirea este unica salvare.

 4. Ca Unirea trebuie facuta nu încape nici o îndoiala. Dar ca vor face Unirea urmasii tovului Iliescu, ma îndoiesc!!! (Cel care s-a opus cu vehementa la vremea cea mai potrivita.V-amintiti cum le râdea în nas Sangheli, fortelor unioniste: „Trenul unirii – a plecat” – îl informase bine Iliescu.
  Alta ceva. Nimeni nu pomeneste de Regele Carol, de regele Întregitor – Ferdinand, care… erau NEMTI, cel dintâi a modernizat Tara, a civilizat-o – vorba lui Sergiu Nicolaescu, a disciplinat-o… si apoi uitati-va bine la nemti – aveti ce le reprosa?! – la capitolul corectitudine,organizare, cinste, responsabilitate s.a.m.d. Toti, vrem ca traim – nemteste, dar sa muncim (sa hotim) – ruseste. Apoi, câti din cei ce ne conduc – ortodocsi, îl au cu adevarat pe Dumnezeu? Numai cu pupatul icoanelor??? si acesta din când în când, asa doar de ochii lumii. De fapte crestinesti avem nevoie… Mai gâditi-va ROMÂNI. Credinta fara fapte este moarta, chiar de esti Tu Patriarh sau Papa… Pe cine deranjeaza atât chipul serios, a lui Iohanis, ori vreti un leorbagiu si un rânjit, total iresponsabil.
  Situatii din acestea am mai avut pe la 1866-68 ( Abdicarea Domnitorului A.I.CUZA), când pizma, mincuna, intriga, ipocrizia, ura
  si alte netrebnicii puse Tara în pericol de disfiintare prin ruperea ei din cele patru zari, si numai un tânar, firav ca fizic, dar stânca neclintita si dreapta, în fata ispitelor, ai soiurilor de ipocriti ai vremii ( exact ca si acuma) – Carol de H.Zigmarignen; un militar f.priceput
  a stiut sa opreasca caderea apoi sa Înalte Tara. Doamne ajuta! K. Iohanis Presedinte!

 5. Daca nu ne miscam REPEDE, vine rusia si pune granita pe PRUT. Si asa oricum aproape jumatate din locuitorii din R. Moldova asteapta sa fie langa rusia (inclusiv uniti cu rusia). Doar NATO, SUA, UE ne poate ajuta.

 6. UNIUNEA EUROPEANA sa aduca bani pentru constructia podurilor peste Prut, liniilor electrice, de gaze naturale, drumurilor moderne, cale ferata tip european (romanesc). ROMANIA NU are bani asa de multi.

 7. Fara exaltari, dna Pavlicenco. Scopul lui Ponta este de a rupe cu orice pret cat mai multe voturi din partea basarabenilor, iar Leaca este naiv si influentabil.

 8. Poate simbolul este ca primul ministru de la Chisinau sprijina afirmatia potentialului viitor presedinte roman prind Unirea cea Mare. Mai ales ca actualul presedinte roman nu va mai reprezenta institutional Romania. Nu ar strica sa ne desprindem de simpatiile pentru gastile politice si sa gandim ceva mai pozitiv viitorul natiunii. De exemplu, presedinte de pe malul Dambovitei, prim-ministru de pe malul Bacului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *