„Rusia critică declaraţiile lui Ponta despre Unirea României cu R.Moldova”. Deci – e bine…

victor_ponta1

Iata, inca o data, fatarnicia Rusiei, care isi poate lua Crimeea, poate pretinde la ce halci vrea ea din teritoriile nationale ale altor state, dar cind un popor, vorbim de al nostru, roman, vrea sa fie impreuna, fiind legat prin singe, limba, istorie, cultura, traditii, obiceiuri si viitor, Rusia incepe iarasi a latra… Deci, declaratiile premierului roman, care constituie intocmai MESAJUL PNL privind necesara Reintregire din 2018, au lovit in tinta. VP

Ministerul rus de Externe consideră „iresponsabile” şi „inacceptabile” declaraţiile premierului Victor Ponta despre posibila unire a Republicii Moldova cu România şi a solicitat o luare de poziţie din partea Uniunii Europene privind aceste afirmaţii, informează site-ul agenţiei ruse Itar-Tass.

„Rusia este preocupată de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia”, a fost reacţia Ministerului rus de Externe.

„După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul în scrutinul prezidenţial din Romania în sensul realizării aşa-numitei a doua mare unire până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova”, mai precizează ministerul de la Moscova.Citeşte şi Băsescu, basarabenilor: Cereţi unirea şi o veţi avea VIDEO

„Aşteptăm ca autorităţile de la Chişinău să analizeze în mod adecvat aceste declaraţii. Sperăm, de asemenea, că va exista o reacţie corespunzătoare din partea Bruxellesului şi a capitalelor statelor europene”, se arată în încheierea comunicatului Ministerului rus de Externe.

Citeşte şi Iurie Leancă: Declaraţiile lui Traian Băsescu despre UNIRE creează PROBLEME CRUCIALE în Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 12 septembrie, în discursul rostit în cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României. „Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a declarat Ponta.

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. Fara ajutorul SUA, Uniunii Europene si altor tari puternice, importante NU se va face nici o UNIRE intre Romania si Republica Moldova. rusia se poate opune mult dar trupele ei nu au voie sa ramana intre NISTRU si PRUT.

 2. Dupa UNIRE, ROMANIA sa nu ofere cetatenia romana la cei care NU cunosc limba romana pana ce rusia nu recunoaste aceasta uniune intre cele doua tari romanesti. Deasemenea trupele militare ale NATO trebuie sa intre in ROMANIA, si mai ales in gagauzia, langa Balti si Chisinau pentru a potoli tendintele razboinice ale RUSOFONIILOR. INCHISORIILE din Romania vor fi foarte aglomerate cu RUSOFONI care vor crede ca rusia va veni sa le sara in ajutor.

 3. Trebuie sa vorbim repede cu partidele din Ucraina, si ucrainieni din Republica Moldova (macar o treime din ei) sa voteze cu partidele EUROPENE. Ucrainieni care se respecta si au demnitate NU vor vota cu partidul comunist, partidul lui igor dodon etc (macar la aceste alegeri) la cat rau a facut rusia in Ucraina.

 4. =Martir Unionist Asasinat Nicu Sulac=

  CRONICA TRADATORILOR DE NEAM:
  –––––––––––––––-
  cântăreaţa rusificată Sofia Rotaru, stabilită la Kiev,
  originară din Basarabia de Nord, născută în s. Marșenița, raionul Noua-Suliță,
  regiunea Cernăuți, /actualmente ocupată de Ucraina/
  care e compusă
  – din Bucovina de Nord
  + Basarabia de Nord /ţinutul Hotinului/
  + ţinutul Herța /Moldova istorică/

  Portalul de ştiri „Delfi„ din Estonia:
  http://bublik.delfi.ee/news/glamour/semyu-sofii-rotaru-vygonyayut-iz-ukrainy?id=69766497

  Patrioţii ucraineni din Kiev au început demersurile
  pentru a deporta în Rusia familia cântăreţei romăno-moldovence Sofia Rotaru
  pentru faptul că ea sustine politica de agresiune a Rusiei contra Ucrainei.
  La inceputul acestei luni Septembrie 2014 trădătoarea Sofia Rotaru plătită din greu,
  a susţinut mai multe concerte în Rep. Moldova sponsorizate
  de agenţii rusofoni ocupanţi terorişti Renato Usatii şi Igor Dodon
  care cheamă populaţia RM la Alipirea cu Creatura Vomală Ruso-Asiatică
  teroristă, despotică şi totalitară.
  Renegata Sofia Rotaru a cântat la Chisinău alături de un alt cântăreţ
  terorist rus Iosif Kobzon, căruia i s-a interzis intrarea în Letonia şi SUA
  pentru declaratille sale războinice.
  Mai mult, primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, pretins pro-european făţarnic,
  dar in realitatea ruso-fil, anti-român si anti-unionist
  a mers personal la hotel pentru a-i înmâna mancurtei Sofiei Rotaru
  insemnele de cetăţeană de onoare a orașului Chişinău.
  Notă:
  Actualmente noile autorităţi ucrainene pretinse europene,
  interzic elevilor români din Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud
  să înveţe în limba româna la şcoală şi impunându-i să vorbească doar în ucraineana!
  Ruşine !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCA ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !

 5. UCRAINA sa vanda ROMANIEI, regiunea Bugeac pe 20-30 miliarde dolari si in acest mod va fi foarte bine si rusia se va opri cu frontiera pe NISTRU.

 6. Chiar să fie Sofia Rotaru o trădătoare??? Parcă nu-mi vine a crede să fie aşa un talent, pe care îl apreciam atâţia ani…

 7. -DECI IN CONCLUZIE DESPRE PREMIERUL MOLDOVEI DL. LEANCA CE SA CREDEM …. CACI ARE O POZITIE FOARTE INTERESANTA SI CONTRADICTORIE IN ACELASI TIMP , DUPA CUM SE INTELEGE.
  1. CAND VORBESTE DL PRESEDINTE BASESCU DESPRE UNIRE , ARE UN PUNCT DE VEDERE { CREEAZA PROBLEME,ETC..}
  – DECI FACE ACEASTA DECLARATIE STIIND CA DL.PRESEDINTE BASESCU SE TINE DE CUVANT SI FACE CEEA CE SPUNE.
  …………………………………………………………………………..
  2. CAND DL PONTA VORBESTE IN CAMPANIE DESPRE UNIRE , DL. LEANCA NU SPUNE NIMIC IMPOTRIVA ACESTUI LUCRU { DECI , PROBLEMELE DESPRE CARE VORBEA NU MAI SUNT. SAU INCHEIAT,NU…} DISCURSUL CU PROBLEMELE ERA DOAR PENTRU PRESEDINTELE ROAMANIEI DL.BASESCU …..
  -SAU , DL.LEANCA IL SUSTINE PE DL.PONTA SI NU REACTIONEAZA IMPOTRIVA SLOGANULUI CU UNIREA , PENTRU CA STIE CA NU SE VA REALIZA SI ASA STA LINISTIT .
  ………………………………………………………………………………
  – CEVA SAMBURE DE ADEVAR TREBUIE SA EXISTE , IN RAZBOIUL DECLARATIILOR.
  – EXACT CA VORBA …. PENTRU UNUL MUMA,SI PENTRU ALTUL CIUMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *