PNL-iștii din teritoriu întreabă: guvernanții vor mai coopera cu voronini, dodoni, șelini, formuzali, cu alti antieuropeni?

CIMG6480

CIMG6478

 

 

 

 

 

 

 

Continua in raioane sedintele cu grupurile coordonatoare si conferintele PNL, care, la sfirsitul saptaminii, au loc la Cahul, Cimislia si Stefan-Voda.Partea incurajatoare a discutiilor este ca unionistii devin tot mai multi, tot mai consolidati si fermi in promovarea mesajului refacerii unitatii romanesti, drept unica oportunitate – pe linga restabilirea adevarului istoric – pentru a se instaura legea si a se reusi diminuarea coruptiei in stinga Prutului.

CIMG6485CIMG6473In cadrul acestor sedinte alaturi de national-liberalii sunt combatantii din AVR-92 “Tiras-Tighina”, tineri activisti ai unor platforme unioniste, tineri din Miscarea National-Crestina. PNL, care a decis sa ofere lista pentru Parlament celor mai demni membrii ai Consiliului Unirii, isi extind sprijinul prin entitatile unioniste ce isi vor delega reprezentantii,, asteptati fiind si membrii Forului Democrat al Romanilor.

Cei prezenti la conferinte sunt informati despre deciziile organelor colective ale PNL si ale grupului coordonator al Consililiului Unirii privind propunerea avansata opiniei publice despre formarea, de catre partidele declarate proeuropene, a unui bloc electoral, care sa impiedice revenirea comunistilor, neadusi, din 2009, pe banca acuzatilor pentru faradalegile comise din 1999, precum si sa contracareze dispersarea voturilor in favoarea Stingii.

CIMG6481Daca acest lucru nu se va produce, va avea de pierdut populatia, dezamagita de guvernantii corupti, care vor coopera fericit in continuare cu PCRM.

Daca partidele politice, care se considera cu “prea mari sanse” nu vor accepta o separarae a apelor intre partidele ProUE si partidele antiUE, asta nu va insemna decit ca pretinsii proeuropeni isi iau mina libera sa coopereze, in viitorul Parlament,cu PCRM si au toata libertatea sa isi asume raspunderea in fata societatii pentru asemenea decizii antinationale.

Cu ocazia dialogului in teritoriu, conducerea PNL, a altor entitati ale Consiliului Unirii, reproduc si analizele tendentioase ale pretinsilor “bloggeri liberi” care ironizeza si critica neintemeiat ce nu e de criticat, legat de un eventual Bloc European, consicentele urmind sa apara dupa noiembrie 2014.

PNL are tot interesul sa isi identifice si sa isi extinda continuu segmentul respectiv de electorat, fapt ce se produce prin fidelizarea votantilor in alegeri. Neconstituirea unui bloc proeuropean va deveni, dupa noiembrie 2014, durerea de cap a unor partide parlamentare, si nu extraparlamentare. In special fiind vorba de PNL, care are doar de cistigat prin participarea la scrutin si promovarea mesajului unionist ce desgoleste demagogia falsilor proeuropeni, pregatiti intotdeauna sa coopereze cu dodoni, voronini, turcani, misini, selini, renati, stepaniuci, garbuzi-perciuni, formuzali si altii ca acestia… Asa cum au mai facut-o in Parlament in anii guvernarii lor, care se incheie.

National-liberalii ii cheama, in continuare, sub acelasi drapel, pe unionisti, daca mai apar brusc pe undeva.

Vitalia Pavlicenco

 

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Numai cu D-voastra se va infaptui UNIREA si veti ramine pe veci in istorie! Sarut-mina, Doamna Presedint a aRomaniei Mari!

  În Republica Moldova, pina-n prezent, nu au existat niciodată campanii reale de informare cu privire la adevărul istoric şi la avantajele reale pe care unirea cu România le va aduce fiecărui cetăţean în parte.
  Cu o presă pro rusă foarte puternică şi cu o succesiune de guvernări comuniste, societatea civilă a fost foarte puternic afectată de propaganda antiromânească.

 2. =Andru Unionistu dela Chilia=

  JOS RUSIFICAREA NUMELOR NOASTRE !
  JOS OCUPATIA MOSCALEASCA !
  Lepădaţi-Vă de formele rusificate
  şi reveniţi la numele noastre frumoase
  şi vechi din moşi-strămoşi
  înainte de ocupaţia rusească imperială din 1812 !
  ––––––––––––––––
  prenume tradiţionale româneşti de fete:
  Alba, Adina, Aculina, Adela, Adelina, Agata, Agnesa, Alina, Andra, Andrada,
  Anda, Ana-Maria, Anca, Anica, Anişoara, Ancuţa, Anuţa, Anuca, Aneta, Aristiţa,
  Augustina, Aurica, Bendis, Brânduşa, Catinca, Catrinel, Cătălina, Carolina, Constanţa,
  Cornelia, Crenguţa, Daciana, Dafna, Denia, Despina, Dida, Didina, Doina, Daina,
  Dochiţa, Domnica, Dorina, Draga, Elva, Felicia, Firuţa, Florentina, Florica, Frăsina,
  Fruzina, Gafiţa, Geta, Gina, Gherghina, Grăchina /în poloneză Grażyna/,Haritina,
  Iana, Ileana, Ilinca, Ioana, Iolanda, Iustina, Ilona, Iulita / Uliţa /, Iza, Janina, Jenica,
  Laura, Lavinia, Leana, Lia, Ligia, Lina, Lizuca, Loredana, Lucica, Luminiţa, Luana,
  Magda, Marga, Marghioala, Marta, Maruşca, Mavra, Miruna, Maricica, Mădălina, Mărioara,
  Mioriţa, Măriţa, Măriuca, Melania, Miluţa, Mona, Monica, Minodora, Mihaela, Nadina, Năstica, Năstăcuţa, Nicoleta, Niculina, Nuţa, Oana, Oleana, Ozana, Otilia, Pachiţa, Paulina, Rafila,
  Raluca, Regina, Ramona, Renata, Rariţa, Rodica, Rozina, Ruxanda, Sanda, Sânziana, Safta, Smaranda, Simina, Saveta, Sevastiţa, Sofica, Sorana, Suzana, Ştefania,Tincuţa, Titi-Ana,
  Tiţa, Teodosia,Tomina, Trofina, Tudoriţa, Vanda, Voichiţa, Valica, Viorica, Victoriţa,
  Veta, Veronica, Zânica, Zâiana, Zenovia, Zita, Zoiţa, Zorica, Zorina,

  prenume româneşti de baieţi:
  Alecu, Agache, Aurel, Andrieş, Andru, Arghire, Aristide, Arminden, Arvinte,
  Bogdan, Bucur, Brutu, Calistru, Carol, Călin, Candin, Codin, Codrin, Costache, Costel,
  Costică, Cornel, Corvin, Crăciun, Christian, Christof, Christea, Christache, Cosmin, Cozma,
  Damian, Dan, Darius, Decebal, Dobrin, Dominte, Dionis, Doru, Dinu, Ducu, Dudu, Dragoş,
  Emil, Ene, Ermanu, Fănică, Fănel, Florin, Francisc, Gelu, Gerula, Glicherie, Ghiţă,
  Gogu, Gordu, Goriţă, Gruia, Haralambie, Horia, Iancu, Ilarie, Ioachim, Ionică, Iorgu,
  Isidor, Ivu, Ladislau, Laiotă, Lascăr, Laţcu, Leunte, Lică, Lisandru, Liviu, Ludovic,
  Marcel, Marius, Martin, Mateieş, Mihuţ, Mircea, Mitică, Mihnea, Mihăiţă, Miluca,
  Minu, Mincu, Mitoş, Mitru, Mugur, Nicanor, Nicandru, Nicoară, Niculiţă, Oghenie,
  Onisifor, Onu, Oxinte, Panait, Pantele, Pintea, Profir, Pascal, Păvălache, Petruţ,
  Radu, Răzvan, Rică, Sandu, Septimiu, Severin, Sinică, Sorin, Stan, Stelian,
  Şandru, Ştefan, Tănase, Tenuţă, Titu, Tadeu, Toader, Tudor, Tonică, Toma,
  Udrea, Val, Valter, Viorel, Vicu, Vitas, Vlaicu, Vlas, Voicu, Zaheu, Zura, Zamolxe
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 3. ma bucur sa citesc un asa fragment,si va doresc succese!

  https://natoall.wordpress.com/

  formuzal cel mai probabil va fi cumparat de fonduri europene si de guvernul falimentar LEANCA,iar procesul anti-coruptie va incepe abia peste vreo 10 ani cand Moldova e membra UE de ceva ani.

  Voronin e in Uniunea Euroepana de 20 de ani,face afaceri in ROMANIA si occident de ani buni,firme,interese.Ba chiar a si primit fonduri europene de la Comisia Europeana in anul 2007 !!

  singurii anti-europeni sunt cei din Tiraspol si atat,la Chisinau sunt numai mafii si gasti de interese,in afara de PNL PAVLICENCO!

 4. =Andru Unionistu dela Chilia=

  Cântecelul Lunii GUSTAR:
  ––––––––––––––––––––––
  1.
  Trandafir de la Moldova,
  Te-aș iubi doar cum știu eu, măi / 2 ori
  Refren:
  Țara toată să ne fie,
  în Unire pe vecie,
  Fericire în Românie,
  toată lumea să ne știe !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 5. Romanul moldovean

  Datorita faptului ca a facut referiri injurioase la adresa Romaniei si a statutului sau de cetatean roman, statul roman a hotarat sa-i ridice cantaretei Irina Tarasiuk cetatenia romana. Cati dintre basarabenii care cer cetatenie romana fac la fel? Destui… Sa ne mai miram ca Olga Ciolacu a cantat cu Igor Dodon la Moscova? Si cand te gandesti ca etnicii rusi care au cerut cetatenia romana au un comportament ireprosabil. Unii chiar au inceput sa invete romaneste. S-a intors lumea cu susul in jos…

 6. ,,Oamenii care nu respectă cetățenia romana, trebuie lăsați fără ea!”!
  Asa a spus dl. Tomac.
  Se stie ca sunt multi chiar f. multi mankurti, ca ea, care au deja cetatenia si o folosesc non stop si fara scrupule, dar urasc si batjocoresc Romania.
  De fapt, vrei, nu vrei, iti place sau nu, dialectul moldovenesc este o forma a limbii romane.
  Deci, nu conteaza ce te consideri, ca tot roman esti!

  Dna Irina Tarasiuk, pacat ca te folosesti de RO fara sa ai recunostinta!

 7. baieti calmativa eu unu sunt roman si sunt mandru de asta chiar daca sunt sarac si nici macar cu facultate nu o sa am un trai asa cum ar trebui … dar o data ce sunt roman .. roman voi fi … dar si eu daca as avea alta cetatenie si mi s-ar da cetatenie romana ca domne sunt … ce nici nu am prea inteles pe alti care chiar vreau sa aiba cetatenie romana … nu ia lasat … o fi dat si ea cu …… pe langa alti …. nu e problema mea … oricum daca as primi cetatenie romana … as putea face tot ce face un roman Ț libera treceta din muschi ca noi nu sunt in schengen … dar nah locuri de munca bla bla ) as lua chiar daca urasc romania … adevaru ca sunt multi care iubesc romania si alti doar care au vazuto si au zis .. poc ceausescu ( nu isi da seama ca ceausescu a fost omorat in 89 si in atata timp nu ai cum schimba toata buba comunista tot mai raman anumite rani … nea trebuit 10 ani doar sa scapam din umbra comunismului dar apoi sa refacem tot … adica in 15 ani … asta e nu toti sunt de partea tari si cei care sunt poate sunt prea … sa poata face ceva)asa ca lasati fata sunt romani care nu au in suflet tara si cei care au nu au ce sa faca … nu au putere sa schimbe nimic .. toti se asteptau in europa gata grijile dispar nu s-au gandit cate reforme sau facut pentru asta … si inca suntem in spate ceva ceva .. asta e inca 10 ani si suntem spania =))) bine mai degraba 100 dar tot o prindem ..

 8. scz pentru greselile de ortografie nu ma uit inca o data si trimit direct ma scuzati ..

 9. Tot respectul, pentru ANDRU UNIONISTU. Mai mult de jumătate din populația noastră poartă numele RUSU, să te crucești, nu alta. Ba chiar avem și o prezentatoare TV, – RUSALINA RUSU. Interesant, numele după tată, nu cumva e RUSALINOVNA ? Rușine ! Vedetă TV, cu așa nume. Du-te RUSALUȘKA și-ți schimbă numele, că ne faci frumoasele nume de ocară. Spre regret, frumosul nume de MOLDOVEANU, dacă poți număra vre-o 10 în toată ȚARA. Iată așa ne-au botezat rusofonii-ocupanți, iar noi nu ne dăm seama, că toate numele noastre strămoșești au fost intenționat mutilate și schimonosite, în rest ne-au rusificat cu bună știință. JOS RUSIFICAREA NUMELOR ! JOS RUSIFICAREA LIMBII ! JOS RUSIFICAREA ȚĂRII !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *