BPC a decis participarea PNL la alegeri si propune partidelor proUE formarea unui Bloc European

Comunicat de presă

IMG_0962Luni, 21 iulie, Biroul Permanent Central (BPC) al PNL s-a convocat in sedinta pe subiectul pregatirilor pentru alegerile din noiembrie 2014.

Membrii BPC si invitatii din componentele Consiliului Unirii au pastrat un minut de reculegere in memoria victimelor actului terorist produs in spatiul aerian al Ucrainei.

Acum doua luni, Delegatia Politica Nationala a adoptat decizii si declaratii, inclusiv privind oferirea listei PNL pentru a candida, in scrutinul general, si membrii/simpatizantii demni ai Consiliului Unirii – platforma, in cadrul careia, din 2012, entitati unioniste desfasoara manifestari publice proUnire.

In prezent, au loc in raioane conferintele teritoriale ale filialelor PNL.  Dupa dezbateri indelungi, BPC a convenit asupra unor aspecte ce vizeaza includerea in campania electorala a PNL – partid extraparlamentar activ, dar fara un suport logistic si media corespunzator.

National-liberalii au adresat apeluri repetate, ramase fara raspuns, partidelor unioniste, romanesti, democratice, proeuropene privind o coagulare politica in fata Stingii antinationale si antieuropene.

Avind in vedere actuala situatie geopolitica si incercarle de periclitare a traseului european al Republicii Moldova, BPC a decis ca PNL sa propuna, inca o data, partidelor proeuropene – parlamentare si extraparlamentare – constituirea unui Bloc European, dupa modelul Blocului “Moldova Democrata”, din anul 2005, pentru a se evita dispersarea voturilor entitatilor proeuropene si revenirea la Putere a fortelor politice proruse sprijinite din afara. Acest risc persista, cunoscuta fiind dezamagirea profunda a unei mari parti de populatie din cauza nepromovarii reformelor, a nefunctionalitatii institutiilor publice, a injustitiei nationale si a gradului mare de coruptie, ce a paralizat structurile statului. Aderarea/neaderarea la o asemenea entitate electorala ar deconspira esenta fals europeana si a unor partide parlamentare.

Totodata, membrii BPC vor continua discutiile pentru invitarea, pe lista electorala a PNL, a unor persoane cu o reputatie profesionala si civica recunoscuta in societate, ce impartasesc ferme convingeri unioniste.

Pe lista electorala vor fi prezenti, de asemenea, tineri, femei, reprezentanti ai structurilor teritoriale ale PNL, care considera imuabila promovarea unionismului si eliminarea tabu-ului legat de acest subiect in spatiul public.

Convingerea national-liberalilor ramine aceeasi: avind in vedere lipsa perspectivei europene pentru al doilea stat romanesc, fapt subliniat si de inalti factori europeni, “europenismul va avansa, pentru Republica Moldova, doar in formula unionismului”.

Rolul si obligatia PNL sunt aici enorme, in planul continuitatii istorice doctrinare. Un Bloc European ar putea deveni si motorul unionist al integrarii europene.

BPC al PNL a adoptat textul unei Declarații privind manifestările, tot mai ostile, ale Federației Ruse faţă de Republica Moldova, care va fi difuzată opiniei publice.

Membrii BPC sunt constienti de metodele neloiale – practicate si anterior – de partidele de la guvernare, care marseaza pe “nesansa” concurentilor politici din afara Puterii si, in consecinta, pe “votul util” al cetatenilor, inselati continuu prin sondaje si pomeni electorale.

Cu toate acestea, membrii BPC al PNL au pledat pentru delimitarea fortelor autentic europene de cele fals europene si de fortele politice proruse, ceea ce ar fi posibil prin coagularea entitatilor proUE, fapt ce va insemna un succes sigur in alegeri, cu incetarea culpabilizarii demagogice a concurentilor politici extraparlamentari “de readucerea comunistilor la guvernare”.

In sedinta BPC al PNL au fost stabilite si alte aspecte in context electoral, cum ar fi pregatirea echipei guvernamentale a Consiliului Unirii si lansarea unui apel de obtinere a suportului logisic din partea celor ce cunosc faptul ca, intr-o societate controlata inca de cercuri prorusesti, partidele romanesti gasesc dificil mijloace financiare pentru o campanie electorala.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. O idee bine venita, daca a-r da roade, comunistii, dodonistii si alte lepadaturi, vor stringe randurile. Acest lucru a-r putea fi posibil daca fiecare din liderii partidelor de guvernamant,i-si vor taia din „ranza”.

 2. Cântecelul Lunii Cuptor –
  1.
  Trandafir de la Moldova,
  Te-aș iubi doar cum știu eu, măi / 2 ori
  Refren:
  Țara toată să ne fie,
  în Unire pe vecie,
  Fericire în Românie,
  toată lumea să ne știe !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 3. LIPSIŢI

  Sunt lipsiţi de viitor,
  Dar nu şi de durere
  Acea ţară, acel popor,
  Cu mafioţii la putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *