Comunicat de presa al Consiliului Unirii in legatura cu actiunile din 28 iunie

28 iunie ultimul baner

Consiliul Unirii anunta presa si opinia publica in legatura cu actiunile preconizate pentru simbata, 28 iunie 2014, cind se implinesc 74 de ani de la ocuparea, pe 28 iunie 1940, a Basarabiei de catre Armata Sovietica, urmare a ultimatumului Guvernului URSS , care a semnat Pactului criminal Molotov-Ribbentrop.

Consiliul Unirii ii asteapta pe romani, pe toti cetatenii loiali celui de-al doilea stat romanesc, imbracati in negru, in dimineata zilei de simbata, 28 iunie, la ora 10.00, in fata Academiei de Stiinte, unde vor fi interpretate cintece patriotice romanesti in memoria tragediei din 1940 si a victimelor ocupatiei sovietice, dupa dramatismul ocupatiei ruse, de peste 100 de ani, suportate de populatia din stinga Prutului, incepind cu anul 1812.

Din fata AS participantii la manifestare vor porni, in coloana, pe Bulevardul Stefan cel Mare, prin Piata Marii Adunari Nationale, spre Scuarul Europei, Aleea Clasicilor, unde va avea loc un miting de comemorare a victimelor ocupatiei sovietice. La miting se vor tine discursusi, in care se va saluta semnarea acordurilor asociative cu Uniunea Europeana, se va mentiona ca cea mai scurta cale de integrare a Republicii Moldova in NATO si UE este Unirea cu Romania, prin lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop. Se va da citire Declaratiei-Apel privind solidarizarea societatii pentru acest obiectiv major al natiunii romane si Scrisorii deschise adresate de Consiliul Unirii Presedintelui Federatiei Ruse Vladimir Putin.

Scrisoarea va fi apoi remisa, in varianta engleza, de un grup de membri ai Consiliului Unirii Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau, va fi difuzata ulterior si unor misiuni diplomatice la Chisinau – americana, europene – si internationale. Scrisoarea va fi difuzata presei si pentru opinia publica in trei limbi – engleza, romana si rusa.

Actiunea va avea, ca intotdeauna, un caracter pasnic, fapt pentru care coordonatorii Consiliului Unirii mizeaza pe onorarea obligatiilor profesionale de catre structurile de ordine pentru asigurarea bunei desfasurari a manifestarii.

Serviciul de Presa al Consiliului Unirii,

27 iunie 2014

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Ala Mîrza-Turbal

  Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 2. Arzi de nerabdare de destabiliza situatiia din tara,pari sa fii si tu platita de moscova

 3. Daca NU intram in UE, trebuie sa ne unim cu ROMANIA. Langa rusia nu este bine.

 4. Pentru Vasilica. Unioniştii şi participanţii care vor cere denunţarea pactului Stalin- Hitler (Ribentrop- Molotov), niciodată nu pot fi numiţi destabilizatori. Destabilizatori pot fi numiţi doar cozile de topor pupincuriste ruseşti. Dacă ruşii după război se retrăgeau în ţara lor acuma nu existau asemenea probleme şi nici nu erau aşa de urâţi de majoritari. Rusofonii trebuie încurajaţi,prin orice mijloace, să se repatrieze în Rusia! Rusia trebuie să procedeze ca Germania şi să-şi recheme conaţionalii acasă!!! Şi aşa ruşii au natalitatea scăzută, din cauza atrofierii pronunţate a organelor sexuale, pe fondul consumului exagerat de votcă. Prin repatriere ar avea de câştigat şi Rusia, dar şi Moldova. Nu cred că vor fi mulţi moldoveni, care să plângă după ei, că au plecat. În plus s-ar creea mai multe locuri de muncă vacante ce vor fi ocupate de moldoveni. Moldovenii nu vor mai trebui să lucreze în Rusia.

 5. PL tot organizează, bravo lor

 6. Sint solidar cu toti participantii la mars.Ma aflu departe de Moldova.Spiritual insa ma simt in Chisinau.Scriu chiar cind se incepe marsul…

 7. Sunt solidar cu cei care manifesta pentru revenirea Moldovei la patria mama – ROMANIA.
  Asa sa-i ajute Dumnezeu pe toti moldovenii care inteleg ca vitorul copiilor lor nu poate fi unul luminos decat intr-o tara linistita si prospera – ROMANIA!

 8. Pt nelu

  Doar pentru că organizează PNL și Consiliul Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *