AVR ”Tiras-Tighina” cheamă SIS, Procuratura, Poliţia să aplice legea împotriva indivizilor ce cheamă la separatism

tiras-tighinahttp://www.ustream.tv/recorded/48940344

Scrisoare deschisă Preşedintelui Republicii Moldova,

Excelenţei sale, Nicolae TIMOFTI

Pe adresa Consiliului de Administrare al AVR-1992 ”Tiras-Tighina” au parvenit multe sesizări în scris de la grupuri de veterani ai Războiului pentru Independenţa Ţării -1992 şi din partea unor ofiţeri superiori, pensionari ai MAI, veterani de război, precum și de la un grup de ofiţeri activi din organele afacerilor interne. Toţi sunt îngrijoraţi de intensificarea mişcărilor de natură separatistă, ce cheamă deschis la împărţirea teritorială a R.Moldova, la un nou război, ameninţând că dispun de arme de război şi de muniţii, de bregantine înarmate din rîndurile tineretului.

Trebuie, însă, să fie clar că poporul R.Moldova nu îşi doreşte grozăviile unui nou război, dar, de mai mult timp, un grup de indivizi aţâţă spiritele, cheamă la răzvrătire şi ameninţă  populaţia cu separarea teritoriului ţării prin violenţă.

Exemplul Episcopului de Bălţi – Markel, care participă la întruniri secrete separatiste. Aici nu este clară poziţia Mitropolitului Vladimir – să îl fi binecuvîntat chiar el pe episcopul Markel ca să pună la cale răzvrătiri? De cînd Biserica şi-a luat rolul de propagandă şi de semănare a urii între oameni? Oare să fi uitat conducerea Mitropoliei Moldovei cine împuşca preoţii şi cine a aruncat în aer catedralele, cine a organizat genocidul foamei și alte crime?…

Başcanul regiunii autonome Gagauz-Yeri – Mihail Formuzal, membru al Guvernului R.Moldova, declară că îşi face altă ţară.

Deputatul din adunarea populară Gagauz-Yeri, Ilia Uzun, cheamă deschis la arme tineretul găgăuz împotriva Chişinăului, motivînd că: ,,Ruskii Ţari nam, gagauzam, dal zemliu…!”

Preşedintele Partidului ”Patrioţii Moldovei” – Mihail Garbuz – a declarat deschis la o conferinţă de presă că face ”spiska”celor cu care se va răfui cruntcând va veni la putere, el fiind cel care a organizat numeroase acţiuni având caracter radical şi ameninţător.

Noi, veteranii de război, avem mulţi prieteni găgăuzi la Comrat şi Chişinău, care au viziuni democratice şi așteaptă cu nerăbdare integrarea noastră în UE. Mulţi găgăuzi sunt indignaţi că organele de drept ale R.Moldova nu întreprind acţiuni concrete pentru neutralizarea separatismului şi tragerea la răspundere penală a celor ce cheamă populaţia la război.

Este regretabil că un veteran al războiului, ex-ministrul securităţii naţionale, Anatol Plugaru, s-a încadrat în această grupare antinaţională. Noi, veteranii războiului pentru independenţă, îl întrebăm pe Plugaru: cine, în 1992, ne trăda operaţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale ale R.Moldova? Și îi amintim cum a fost învinuit că, în calitate de ministru al Securităţii Naţionale, organiza acţiuni teroriste – cazul de omor al căpitanului Sipcinco, 02 martie 1992, în oraşul Dubăsari … etc.

Atunci AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, a demonstrat, prin probe, şi a publicat în mass media că A.Plugaru nu este vinovat, învinuirile fiind o propagandă a Rusiei prin mass media, pe care le controlează, pentru a defăima imaginea republicii în faţa propriilor cetăţeni şi în faţa întregii lumi. În prezent, Plugaru împroaşcă cu venin în cauza naţională, în parcursul vectorului european, susţine deschis forţele imperiale ruse, iar, recent, împreună cu episcopul Markel, a făcut o călătorie la Moscova după consultaţii şi instrucţiuni.

Pe parcursul anului 2013, Consiliul de administrare AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, a informat prin scrisori deschise şi publice conducerea R.Moldova despre intenţiile indivizilor separatişti, dar nu s-a reacţionat ferm şi la timp. În prezent ne aflăm cu toții în pericol de război, iar vinovaţi de situaţia creată credem că sunt directorul SIS Balan şi ministrul de interne Recean.

Mai mult – am informat conducerea de vîrf a R.Moldova că reforma în MAI se desfăşoară în paguba insituţiei, că s-au lichidat subdiviziunile de luptă de glorie, cu tradiţii şi drapel de luptă. Legea reformatoare MAI nu a prevăzut activitatea trupelor de interne – carabinierii. Trupele de Carabinieri sunt în decădere, au o morală şi pregătire de luptă slabă. Declinul MAI a fost cauzat intenţionat sau din neştiinţă de marii reformatori ministrul Recean şi viceministrul Diaconu. Din cauza reformei nechibzuite, MAI nu dispune în prezent de forţe suficiente pentru contracararea răzvrătirilor separatiste. Rolul hotărîtor în lupta cu separatismul şi răzvrătirilor revine organelor afacerilor interne. Armata naţională are alte sarcini şi atribuţii, prevăzute de constituţie, şi nici nu are pregătire specială pentru a contracara încălcările ordinii de drept.

Pentru a nu admite separarea teritoriului R.Moldova, vărsări de sînge, Preşedintele R.Moldova, dl Nicolae TIMOFTI trebuie să convoace consiliul suprem de securitate, la care să fie adoptat un plan comun de colaborare între structurile de forţă pentru investigare, ridicarea armelor şi a muniţiilor acumulate ilegal, documentarea şi reţinerea cetăţenilor R.Moldova şi străini implicaţi în destabilizarea social-politică din R.Moldova.

Parlamentul R.Moldova să revizuiască de urgenţă cadrul legislativ despre contracararea separatismului, chemarea la violenţa cu arme şi instituirea unor pedepse penale.

Guvernul R.Moldova, prim-ministrul Leancă să ceară urgent darea de seamă a Başcanului Formuzal, membru al Guvernului R.Moldova.

– Cerem ca organele abilitate ale statului  – SIS, Procuratura, Poliţia să aplice legea împotriva indivizilor care cheamă la separatism şi război, pentru a nu admite stoparea cursului de integrare europeană a R.Moldova.

– Cerem conducerii de vîrf a R.Moldova să revizuiască reforma în cadrul MAI, pentru a înlătura greşelile comise.

– Chemăm toate asociaţiile civile, intelectualitatea – profesorii, medicii, scriitorii să participe la munca explicativă în rîndurile populaţiei pentru contracararea propagandei negative a vectorului european.

Noi, veteranii de război, susţinem conducerea R.Moldova în promovarea cursului de integrare europeană şi, în caz de necesitate, suntem gata să apărăm idealurile naţionale.

Anexăm acestei scrisoriadresată Preşedintelui R.Moldova  Plângerile parvenite din partea veteranilor, pe adresa asociaţiei.

 Consiliul de Administrare AVR-1992 ”Tiras-Tighina”,

Preşedintele AVR ”1992-Tiras-Tighina”,

Anatol Caraman

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. =Sânziana Unionista dela Reni=

  TEMA ZILEI:
  Motivul Naţional şi Unionist în muzica din Rep. Moldova:
  http://iuliangramatki.romanism.ro/?p=33
  N.B.
  Si o preluare de la #Scythicus# :
  „De 200 de ani rușii încearcă să întemeieze o națiune moldovenească neromânească,
  chiar în antiteză cu cea românească, tot ce au reușit să creeze este o populație
  cu un scăzut instinct național, confuză identitar, ușor de supus și docilă față de ruși”.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. =Sânziana Unionista dela Reni=

  SIS-tem KGB anti-românesc de la Chisinau
  —————————————————————-
  “Un general face PRAF serviciile secrete din R. Moldova:
  „Structurile noastre dorm?”
  de Raisa Lozinschi
  Ziarul National, Chisinau, 14 aprilie 2014

  http://ziarulnational.md/un-general-face-praf-serviciile-secrete-din-r-moldova-structurile-noastre-dorm/

  Generalul de divizie Ion Costaș,
  primul ministru al Apărării din Republica Moldova,
  afirmă că „nu se vede” și nici „nu se simte” faptul că serviciile secrete
  ar întreprinde acțiuni în contextul situației tensionate din regiune.

  Generalul admite, așa cum scrie și presa ucraineană, că la Chișinău ar veni mai multe grupuri
  din Federația Rusă care se îndreaptă spre Tiraspol.
  „E posibil. Rușii luptă pe toate fronturile, atacă fostele republici unionale pe diferite căi.
  Omuleții verzi trimiși de Putin vin în Transnistria pentru a întări forța rusă
  în coasta Ucrainei din partea aceasta.
  Nici Occidentului, nici SUA nu le pasă de Ucraina”,
  zice Ion Costaș.

  Potrivit generalului, faptul că structurile speciale ale R. Moldova nu anunță prinderea și pedepsirea unor provocatori, înseamnă, de fapt, o inacțiune a acestora, fiindcă este imposibil
  ca în împrejurările de astăzi să nu existe asemenea elemente în R. Moldova.

  Mai mult, generalul afirmă că R. Moldova se află în pericol
  în situația în care Armata a 14-a nu a plecat de la noi, cu muniția stocată la Cobasna
  „poți înarma un întreg detașament”, iar Aeroportul din Chișinău aparține Rusiei.

  Ion Costaș crede că în Crimeea a fost aplicat scenariul transnistrean și nu invers,
  iar Putin își dorește cu ardoare ruperea Ucrainei în două.

  „Să fi fost în locul autorităților din Ucraina, a doua zi desființam serviciile secrete ucrainene. Despre acest scenariu se știa de doi ani, dar cei de acolo nu lucrau pentru Ucraina,
  ci pentru Federația Rusă.

  Se zice că Serviciul de Informații și Securitate al R. Moldova lucrează pentru R. Moldova,
  dar nu se vede”, mai spune generalul.

  Fostul ministru al Apărării își întărește acuzația oferind exemplul cazului de la Doroțcaia, Dubăsari, când unii localnici au început să îndemne lumea să ceară aderarea localității la separatiști. „Structurile noastre dorm? Te-ai dus, ai pus cătușele la mână ca să stopezi astfel de acțiuni”, recomandă generalul Ion Costaș.

  Contactați de Ziarul NAȚIONAL, responsabilii de la Serviciul de Informații și Securitate ne-au solicitat să depunem un demers oficial pentru a ne răspunde la întrebări în timp de 20 de zile.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥——— ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 3. =Pelerinul Unionist dela Compostela=

  CÂŞTIGĂ O CĂLĂTORIE GRATIS !
  ––––––––––––––
  „Ziarul NAȚIONAL”, în parteneriat cu „HAPPY TOUR„ din România,
  reprezentantul unuia dintre cei mai mari tur-operatori europeni din Spania,
  te trimite într-o vacanță de neuitat.
  Astfel, câștigătorul nu va fi trimis pur și simplu într-o locație sau alta,
  dar va avea posibilitatea să aleagă destinația.
  Fie că e vorba de Turcia, Grecia, Mallorca (Spania)
  sau la munte într-o stațiune dintre cele mai bune (Austria sau Cehia).
  Cei care vor intra în posesia foii turistice vor avea un sejur de 7 zile
  într-un hotel de PATRU-CINCI STELE, TOTUL INCLUS.
  Pentru a intra în posesia a două foi turistice
  (câștigătorul va beneficia de un sejur pentru două persoane)
  trebuie doar să-ți perfectezi un abonament la Ziarul NAȚIONAL
  până la finele anului curent (PENTRU 6-5 LUNI)
  și să trimiți sau să aduci personal cotorul abonamentului la redacția ziarului,
  pe adresa: Chișinău, str. Pușkin 22, et. 4, bir. 408.
  Norocosul va fi desemnat prin tragere la sorți, în prezența unei comisii de validare.
  Nu rata șansa !
  Detalii: http://www.htour.md
  tel. 022 852258, 022 22 68 72
  sau 060070026. Chișinău, str. Pușkin 43.
  –––––––––––––––––

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *