Membrii Consiliului Unirii pregătesc acțiunea de la 28 iunie

IMG_0776Joi, 5 iunie, a avut loc ședința Consiliului Unirii, la care s-a discutat despre pregătirile pentru acțiunea publică de la 28 iunie 2014, când va avea loc un marș de doliu și de comemorare a victimelor ocupației sovietice, intervenite în vara anului 1940, prin impunerea Pactului criminal Molotov-Ribbentrop.

Cei prezenți au invocat și importanța zilei de 22 iunie 1941, când România a intrat în război, IMG_0768de partea Germaniei, pentru a recupera teritoriul Basarabiei ocupate de URSS. Din păcate – au menționat vorbitorii, membri ai Consiliului Unirii, – nici astăzi conducerea celui de-al doilea stat românesc nu este conștientă de povara adevărului istoric privind națiunea română, din care fac parte și basarabenii, promovând viziunile istoriografice sovietice, staliniste, comuniste.

Cei prezenți la ședință au salutat decizia Partidului Național Liberal de a oferi locuri pe lista pentru Parlament celor mai demni reprezentanți ai curentului unionist, urmând să fie invitate persoane cunoscute și competente, credibile în fața societății, pentru a candida în alegerile pentru Legislativ sau pentru a face parte din echipa Guvernului Unirii. S-au făcut și propuneri concrete.

S-a discutat despre mesajul unioniștilor în viitoarea perioadă politică și electorală, unul simplu, propus chiar de cetățenii de rând, fiind ”Unirea nu o vor hoții”.

Legat de desfășurarea propriu-zisă a acțiunii de la 28 iunie s-au identificat aspectele organizatorice și s-au stabilit responsabilii de buna lor coordonare.

Vor fi trimise și multe mesaje, fiind invitați toți membrii CU, inclusiv din dreapta Prutului.

Vor participa mulți membri ai Consiliului Unirii din, practic, toate raioanele Republicii Moldova.

S-a propus un proiect de Declarație pentru 28 iunie, care va fi studiat și analizat, pentru a fi adoptat în ședința următoare.

S-a decis să se scrie un Apel către partidele care se consideră naționale, care împărtășesc valorile românești și cunosc adevărata istorie a României. S-a menționat că încercările unioniștilor de a coagula eforturile partidelor cu adevărat prooccidentale în acțiuni de importanță națională în spațiul românesc nu s-au soldat cu efectul scontat, dar că, într-un an electoral, unificarea partidelor de dreapta rămâne un imperativ pe ambele maluri ale Prutului.

Serviciul de presă al CU

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
  1. Imi pare foarte rau caci nu am posibilitatea sa particip la acest mars.Sint departe cu corpul,sufleteste insa sint aproape de voi…

  2. N-ar fi rau ca televiziunile, in programele lor, sa gaseasca, citeva minute pe zi, pentru a face si educatie patriotica…

  3. Guvernanţilor le crează probleme UNIREA, căci dispare posibilitatea de a fura bunurile acestei ţări. Pentru popor UNIREA aduce numai beneficii.
    În cazul UNIRII nu numai pensiile dar şi salariile bugetarilor vor creşte de cel puţin două ori numai pe baza economiilor făcute in urma lichidării guvernului, parlamentului, preşedinţiei şi a tuturor instutuţiilor care le deservesc inclusiv armata şi ambasadeie. Iar dacă luăm în consideraţie că odată cu dispariţia demnitarilor corupţi vor fi curmate delapidările şi hoţiile din RM această creştere va fi şi mai considerabilă. Dar cel mai mare avantj e că vom fi în UE acum şi nu peste 20 de ani..

  4. Propun ca pe un viitor benner ce ar reprezenta harta României întregite,dar cu o ruptuă acolo unde trece frontiera teritoriilor ce au fost anexate de URSS în 1940 să fie scris: ”Unirea nu o doresc hoții și ocupanții”,sau poate desubt.
    E puțin numai lozinca:„Unirea face puterea”…

  5. Am vazt azi un reportaj despre viata jalnica a romanilor din regiunea Cernauti, care urmeaza in scurt timp dispara ca popor. Rusii si ucrinienii s-au pus pe capul lor, nu mai au scoli, nu-si mai pot vorbi limba, nici manuale,etc. Durere….cum sunt de pedepsiti, persecutati si speriati pentru ca s-au nascut romani…. si Consiliului Unirii s-ar putea implica pentru a fce cunoscut acest genocid bine organizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *