Europarlamentarele din România și încurcătura ”pragmatică” de pe la noi

PavlicencoNu știu care vor fi rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din România.

Nu am scris înainte de ziua votării, pentru că nu am vrut să influențez cu nimic. Poate că nu influențam nici dacă scriam, cine știe.

Dar și aceste alegeri, ca și altele, din România, parlamentare sau europarlamentare, dau foarte mult de gândit, numai că partidele din România nu par să dorească a se gândi într-un spirit general românesc, cu impact în ambele state de pe Prut.

Astfel, pe aici, prin al doilea stat românesc, și-au făcut apariția public și vizibil două partide de dreapta, ambele de factură băsistă, care creează partide prin România așa cum le făcea și le mai face, poate, ”Tartarul centrist”, Piotr Lucinschi pe la noi. Nu-l numim mai neplăcut pe Băsescu, pentru că mai spune uneori de Unire, deși am înțeles, în ultimul timp, că spune una și face alta.

Adică ne zice de Unire, dar sprijină pe aici partide fariseice, care nu știu dacă sunt europene, românești, unioniste, căutând să pescuiască voturi din zăpăcirea oamenilor.

Vorbeam cu cineva membru al unei componente a USL și îmi spunea că ”voi, basarabenii, rămâneți în urmă de politica românească și e o pierdere de timp astăzi cu voi, când știți numai de Băsescu”.

O fi având dreptate, pentru că celelalte partide nu au prea venit pe aici, același lider al PNL ne spunea că ”nu vinde iluzii”, unioniste.

Am auzit și opinia că pentru partidele din România Basarabia contează mai curând în alegeri și, de aceea, chiar dacă lumea își redobândește cetățenia română, devine tot mai sceptică, din varii motive.

Atâta timp cât nu este o structurare pe familii politice clare în întreg spațiul românesc, vom pluti cu toții. Cât nu este unită Dreapta românească pe ambele maluri ale Prutului și nu există o cooperare intraromânească între două Drepte, e totul inhibat și respingător.

Da, fără îndoială că partidele din România vor să colaboreze cu cine cred ele că are voturi, așa se tot înghesuie la partidele parlamentare de aici, dar pentru că nici partidele românești din stânga, dar nici cele parlamentare din dreapta Prutului nu sunt unioniste, în afară de PNL.md, pentru că ele cred că nu se iau voturi cu Unirea, atâta timp va fi ceață și nemobilizare.

Eu așa și nu am înțeles pe cine deschis au sprijinit partidele parlamentare de la noi, pentru că vorbesc fiecare și cu unii, și cu alții, dar politicienii noștri proruși și șantajabili din partea Rusiei își doresc una: să treacă mai repede alegerile din România, care sunt un coșmar pentru ei aici, nu vor să inițieze un acord de cooperare între CEC și BEC, pentru a se monitoriza procesul electoral și a nu se face fraude.

Pentru că statul nostru nu se vrea – din cauza conducătorilor antiromâni – un stat cu identitate românească.

Filat, la o conferință de presă cu europarlamentari PD-L, se bâlbâia și i-a prezentat de râsul găinilor, după ce spuneau ei că au ajutat la obținerea regimului liberalizat de vize, uitând cum îi cheamă sau nenumindu-i pe unii, gândindu-se ca nu cumva să ia ceva din meritul său ”URIAȘ” în această afacere, făcându-se că nu știe că dacă se vor scăpa iarăși comuniști la guvernare aceștia ar putea conduce așa că Europa va anula regimul favorabil.

Partidul zis ”mișcarea populară” cu Tomac, prieten și el cu cumătrul Ebei Băsescu, a mai venit pe aici cu Udrea, care nu a candidat, dar au pus înaintea lui Leșco tipi necunoscuți basarabenilor, iar basarabenii naivi nici nu știu ce parașute au votat.

PNL din România trece o perioadă neclară. Asta e pedeapsa și de la Dumnezeu, că nu vrea să fie unionist ca predecesorii verticali, Brătienii care au făcut Unirile.

Aici s-au încurcat cu niște liberali pretinși reformatori, care nu au reformat nimic în PL (ci doar au renunțat la luptă și au șters putina, beneficiind de o relație cu PNL.ro doar pentru că i-a dus Chirtoacă în Legislativ). Și care nimic nu vor mai reforma vreodată. În loc să vină frumos PNL.ro și să inițieze la Chișinău o masă rotundă, cu participarea, să zicem, a PNL.md, PAD, PLR – noi demult solicitând o asemenea discuție, ca să se încheie un acord pentru efort de sprijin, contra unor angajamente. Dar surzii nu aud.

Mai înainte venea un reprezentant al lor, care acum e plecat din PNL și care ne tot reproșa de ce am adoptat mesajul Unirii, fără să îi întrebăm. Le-am răspuns și le spunem și azi: voi, care vă pretindeți continuatori ai unui partid istoric și glorios, ca PNL, de ce nu îmbrățișați obiectivul unionist? Că asta ne întreabă lumea. De ce nu încercați să dați curaj și altor partide românești din R.Moldova să devină unioniste ca PNL.md și să vă coagulați niște forțe și pentru prezidențialele din România, dacă veți mai avea candidat. Mai gândiți-vă…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. În sfîrşit, aţi constatat adevărul. Basarabenii nu sunt activi în problema unirii, fiincă nu mai vor să se predea în mîinile unor escroci. Basarabenii în toate timpurile au fost iniţiatorii Unirii, îar” fraţii”în toate timpurile ne-au predat. Încadraţî-vă în luptă aprigă cu corupţia, să construin la noi al doilea stat românesc puternic, să ne invidieze, să ceară ei unire cu Basarabia.
  Dacă mai aveţi puteri, luptaţi cu mişeiii corupţi de la noi şi oamenii Vă vor urma. Credeţi-ne!!!

 2. D-na Pavlicenco,avand in vedere ca invingatori in aceste alegeri europarlamentare au esit PSD-stii si
  compania,avand in vedere cum au fost organizate aceste alegeri de filorusii suspusi din Romania,mi se
  pare ca nu este corect sa dam vina pe presedintele
  statului D-l Basescu,care, dupa cum se stie ,nu este
  atotputernic.Sa incerce cineva din Romania sa-i arate pe cei din spatele mass-mediilor romanesti,care ataca
  mintile romanilor 24 de ore din 24!

 3. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  JOS RUSIFICAREA NUMELOR NOASTRE !
  JOS OCUPATIA MOSCALEASCA !

  Lepădaţi-Vă de formele rusificate

  şi reveniţi la numele noastre frumoase

  şi vechi din moşi-strămoşi

  înainte de ocupaţia rusească imperială din 1812 !

  ––––––––––––––––

  prenume tradiţionale româneşti de fete:
  Adina, Aculina, Adela, Adelina, Agata, Agnesa, Alina, Andra, Anda,
  Ana-Maria, Anca, Anica, Anişoara, Ancuţa, Anuţa, Aristiţa,
  Catinca, Cătălina, Carolina, Constanţa, Dafna, Didina, Doina, Dochiţa,
  Domnica, Dorina, Felicia, Florentina, Florica, Frăsina, Frusina,
  Gafiţa, Geta, Gherghina, Grăchina /în poloneză Grażyna/,
  Haritina, Ileana, Ilinca, Ioana, Iolanda, Iustina, Ilona, Iulita / Uliţa /,
  Laura, Lavinia, Leana, Lia, Lizuca, Loredana, Lucica, Luminiţa, Luana,
  Magda, Marga, Marta, Maruşca, Mavra, Miruna, Maricica, Mărioara,
  Măriţa, Măriuca, Monica, Minodora, Mihaela, Năstica, Năstăcuţa, Niculina, Nuţa,
  Oana, Ozana, Pachiţa, Rafila, Raluca, Ramona, Renata, Rariţa, Rodica, Ruxanda,
  Sanda, Sânziana, Safta, Smaranda, Simina, Saveta, Sofica, Viorica,
  Veta, Veronica, Suzana, Tincuţa, Titi-Ana, Tudoriţa, Voichiţa,

  prenume româneşti de baieţi:
  Alecu, Aurel, Andrieş, Arghire, Aristide, Arminden, Arvinte, Bucur,
  Carol, Călin, Codin, Codrin, Costache, Costel, Costică, Cornel,
  Christian, Cristea, Cosmin, Cozma, Damian, Dan, Dominte,
  Dionis, Doru, Dinu, Ducu, Dragoş, Emil, Fănică, Fănel, Florin, Francisc,
  Ghiţă, Goriţă, Horia, Iancu, Ionică, Iorgu, Ivu, Lascăr, Leunte,
  Marius, Martin, Mateieş, Mircea, Mitică, Mihnea, Mihăiţă, Miluca, Mitoş,
  Mitru, Nicanor, Nicandru, Nicoară, Onu, Oxinte, Păvălache, Petrică,
  Radu, Răzvan, Sandu, Ştefan, Tenuţă, Titu, Toader, Tudor, Tonică, Toma,
  Valter, Viorel, Vicu, Vlaicu, Vlas, Voicu,

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 4. Acum cind Crin Antonescu nu mai este presedinte al PNL RO,eu propun presedinte sa fie numita Vitalia Pavlicenco a intreg PNL din Moldova si Romania,prin care facem unirea,ca alta cale nu avem.Marie le Pen va scoate Franta din UE cum vor face si englezii,germanii si altii.Cine vor ramine in UE? Ce valoare va avea acordul asta de asociere a Moldovei cu UE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *