Halal de ”analiștii” care merg în coada guvernanților… și cu Rogozin, și cu NATO

28 iunieUrmarim acum foiala in jurul lui Rogozin, foiala in jurul tematicii NATO, despre care unii ”analisti”, foarte dedicati … guvernantilor, incep sa spuna exact asa cum spune PNL, cum spune Asociatia Veteranilor de Razboi-1992 ”Tiras-Tighina”, cum spune in intregime Consiliul Unirii – ca trebuie invitata Alianta nord-atlantica, pentru ca altcineva nu are cine sa ne apere in fata brutei ruse.

Numai ca atunci cind noi difuzam asa pozitii, ”analistii” tac, se fac precum ca nu exista asememea demersuri sau apeluri, pentru ca ”nu e voie de la patron”. Patronul poate sa nu aiba voturi cit ii trebuie. Stati linistiti – noi stim ca acum patronii vostri fac tirgul cum si cite voturi sa fure si sa falsifice fiecare. Nu e mare treaba ca asa faceau comunistii. Voturile, ca si banii, nu miroase.

Cine a cerut acum doi ani expulzarea Ambasadorului Rus? Noi, unionistii, dupa care ”s-a produs” pe aceasta tema si gasca lui Ghimpu.

Cine a spus, anul trecut, si a protestat, cu lozinci adecvate ”Rogozin – persona non grata”? Tot noi, unionistii, in centrul Chisinaului, dar si protestind la aeroport si impotriva venirii emisarului Kirill, prieten cu Vladimir Cantarean, linga el stind, la fiece ”solemnitate” prorusa sau europeana, – cine? Corect – falsii guvernanti proeuropeni.

Iar acum, cind Rogozin a ajuns sa isi stearga tot mai obraznic picioarele, inclusiv de Romania, iata ca au sarit cu gura si guvernantii, mai intii de la cele doua partide din cuplu, apoi si Hadarca, sontic-sontic, din urma, iar ”analistii” – acestia abia acum vorbesc de NATO, de antiRogozin, repetind ce facem noi de un an, de doi, mereu. Pentru ca ”e deja voie de la patroni”, luati cu asalt de euroatlanticii care s-au mutat cu traiul la Chisinau.

Am o intrebare – voua chiar nu va e rusine, stimati ”analisti de curte”, sa stati la fundul guvernantilor? Inca nu ati ametit sa stati acolo? Oare inca nu ati invatat ca trebuie sa anticipati, chiar daca va dau bani sa spuneti numai dupa ce aveti liber de la ei…

Rusine, mare rusine, eu, in locul vostru, macar as mai tacea din cind in cind … dupa atita calcat in strachinile bogatilor.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 2. Replica lui Băsescu la declarațiile lui Rogozin: Îi spunem noi cine suntem!……MĂ APUCĂ rîsul de politica de paie a României. Nişte rătăciţi politice gen Băsescu

 3. Basescu serveste interesul national asa cum poate.
  Romania a fost totdeuna singura in fata cotropitorilor. Romania a fost atat de mult agresata din toate directiile, ciuntita si siluita, incat doar spiritul tare, milenar, conservator, nedispus sa faca experimente, a reusit sa tina la un loc acest popor.

  Da, exista zone gri in politica, numai ca Romania nu prea poate sa stea necombativa, pasiva.
  Nemtii isi permit, pentru ca sunt suficient de departe de Rusia, si au un tampon superb, care a functionat sute de ani.
  Rusia doreste sa-si pastreze „gradina” si asta inseamna fostul lagar.

  Nu suntem direct in pericol, dar cine sustine ca Romania nu e in pericol nu vrea altceva decat amortirea noastra prin insuflarea unui fals sentiment de securitate. Aceasta securitate o putem avea numai daca avem un aliat puternic. Simplu, nu?

  Romania ar trebui sa militeze pentru detensionarea conflictului din Ukraina pe calea diplomatiei si a negocierilor. O escaladare a sanctiunilor ruso-americane nu duce in final la nimic constructiv daca nimeni nu cedeaza. Ori se pare ca Rusia nu va ceda pentru ca Ukraina este in gradina ei.
  Romania ar trebui sa se califice ca mediator credibil si puternic in zona, nu sa apere vehement doar pozitia SUA. Adevarul se afla pe la mijloc. Si Rusia are dreptatea ei, lucru pe care Germania l-a inteles. O prezenta militara americana masiva pe teritoriul Romaniei nu face decat sa ne bage intr-un conflict care nu este direct al nostru ….
  Cum e mai bine, ce e de facut”? Acuma ar trebuie sa vina o minte sau mai multe minti luminate!
  Ar fi groaznica sa se distruga viata pe pamint pentru asemenea orgolii marunte….

  Romania are alte prioritati: redresarea economica, reformarea statului, educatia, sanatatea si cultura nationala, nu teatrele de razboi ale altora.

 4. @gross
  Nu sunt orgolii marunte. Este un singur orgoliu mare, cel al Rusiei de a domina, daca se poate de la Oceanul Indian (ca de aia au intrat in Afganistan de unde, marea si puternica” armata ruseasca s-a retras batuta mar) si pana la Atlantic si Mediterana.
  Romania se apara in permanenta impotriva pretentiilor rusesti. Numai prin alianta cu Statele Unite si cu NATO suntem siguri ca Moscova va marai ca un dulau cu coada intre picioare, dar nu va avea ce face.
  Nu Romania apara pozitia SUA sau pozitia UE, ci se apara pe ea insasi cu ajutorul acestora SUA si NATO.
  Iar o „prezenta masiva” SUA, nu ne baga intr-un conflict, ci ne apara de un conflict, deoarece rusul nu va indrazni sa treaca linia prin care ar ataca forte americane.

  Deci, nu inversati rolurile, preluind propaganda ruseasca anti-americana inspirata de o Moscova frustrata ca nu-si poate face mendrele asa cum vrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *