Guvernul Național din Umbră. Actuala clasă politică este orice, numai națională nu

CIMG6268

De aproape un an discutăm despre formarea unui Guvern al Consiliului Unirii, care să includă oameni competenți și curajoși, ce vor ieși în față și își vor asuma sarcina de a schimba lucrurile în al doilea stat românesc, de a europeniza societatea. care, în condiții de democrație și libertate, să declare Unirea. Asemenea oameni există. Și ei trebuie să se alăture ideii, fără a aștepta invitații speciale de la cineva, pentru că noi, în cadrul Consiliului Unirii, nu avem șefi – avem doar colegi.

Zilele trecute m-am întîlnit cu un fost vicepremier, din primii ani de după proclamarea Independenței, care mi-a spus ideile ce consună cu esența acestui articol semnat de Mircea Popescu, membru al CU, vechi și ferm luptător neobosit pentru reîntregirea neamului românesc, fost președinte al Consiliului Mondial Român cu sediul în SUA.

Câte exemple avem și noi pentru a argumenta că actuala clasă politică este orice, numai națională nu e!…

popescu”România trece printr-un moment critic al istoriei sale ca stat paravan la granița cu zona de conflict creată de statul rus în Ucraina.

Într-adevăr, retorica agresivă a Kremlinului atinge și România ca stat independent, dar și Basarabia, provincia românească pe care tot statul rus a rupt-o din trupul țării, prin invadarea teritoriului românesc. Autoritățile de la București, prizoniere ale unor tratate și jocuri politice internaționale, reacționează timid și doar ca suport pentru inițiativele altora, neavând o strategie și un punct de vedere propriu și bine definit, în conformitate cu interesul național.

Statele membre ale UE, care își asumă rolul de a conduce situația creată, o fac din punctul de vedere al intereselor economice proprii și nu înteleg, nu pot și nu vor sa înteleagă și că ocupația Moscovei a însemnat alienarea unor popoare și redesenarea unor hotare cu mutări de populație, în vederea schimbării structurilor etnice și manipulării în scopul dominației. Această orbire a Vestului se contorizează astăzi, când state, cândva aparent unitare, s-au dezmembrat, când populațiile amestecate cu forța au intrat în coliziune, provocând focare de instabilitate continentală. Recentele ciocniri din spațiul ucrainean sunt rezultatul unei asemenea politici imperiale – de a mixa populații, forțându-le să trăiască împreună între granițe artificial concepute.

Odiosul Pact Ribentropp-Molotov dintre doua regimuri criminale, nazist și comunisto-imperialist, a fost condamnat la destrămarea imperiului sovietic. Și totuși, în cazul României, situației naturale de dinainte de razboi, i s-a preferat o reașezare geopolitică cu efecte dramatice, Basarabia, în întregul ei, până la gurile Dunării și Bucovina de Nord, practic deznaționalizată complet, fiind menținute în afara granițelor României.

Rezultatul nu a întârziat să se arate prin ciocnirile și disensiunile interne dintre populația minoritară, cu precădere rusă, și populația românească majoritară. În plus, s-a realizat și o secesiune de facto cu ajutorul și prin instalarea unor trupe rusești pe teritoriul Basarabiei, recunoscut internațional ca neutru din punct de vedere militar, independent și suveran.

Guvernanții republicii de la Chișinău, cei mai mulți rusificați în spirit și gândire, acționând ca cei mai înrăiți dușmani ai poporului român, propriul lor popor, au înăbușit idealurile inițiale de unire sub un singur drapel și un singur imn național și au deturnat orice mișcare națională într-o politică oficială statalist-separatistă.

Iar politica antiunionistă a Chișinăului se regăsește până la identificare în politica guvernelor românești, care invocă toate subterfugiile posibile pentru a nu da curs acestui ideal național al TUTUROR ROMÂNILOR. Partidele din Basarabia, care au cochetat cu românismul, au dat înapoi, îmbrățișâand și ele politica statalistă, încurajate și de sintagma folosită de conducătorii României care au lansat formula SEPARATISTĂ, facilă și demobilizatoare, un singur popor, două state.

Actuala clasă politică este orice, numai națională nu.

De aceea, pentru reîntregirea națiunii române, este nevoie de o reeducare a politicului și acest lucru poate fi făcut doar prin renașterea unui curent național, care să ne cuprindă pe toți românii și care să schimbe viziunea clasei politice de la București și Chișinău.

În acest moment de răscruce și de necesitate pentru apărarea destinului național împotriva amenințării unei Rusii în ofensiva recuperării spațiului său imperial, consider că trebuie creat un GUVERN NAȚIONAL din UMBRĂ, un guvern al întregului spațiu românesc. Rolul acestui guvern ar fi să stabilească o strategie coerentă pentru reunificarea țării, să găsească și să propună Bucureștiului și Chișinăului soluții imediate în vederea salvării teritoriului de dincolo de Prut de tulburări sângeroase provocate de forțe anti-românești și anti-naționale după scenariile deja văzute în Ucraina, dar și să preseze cele două guverne să adopte măsuri raționale în concordanță cu aspirațiile și necesitățile poporului.

Vremea vorbelor frumoase și a populismelor electorale fără efect a trecut. Există români și forțe naționale capabile în întreaga lume românească din Basarabia, România de dincoace de Prut, din diaspora care pot conlucra pentru acest proiect.

Avem personalități ca Dinu Giurescu, Ion Ungureanu, Mircea Chelaru, Ion Costaș, Mircea Druc și mulți, mulți alți patrioți și vizionari a căror expertiză și autoritate morală în domeniile lor sunt deasupra oricăror interese meschine personale sau de partid. Sunt ziariști, analiști politici, intelectuali și tineri organizatori carismatici, care îi pot aduna în jurul lor pe românii patrioți capabili să miște națiunea pe drumul ei spre unire.

Și toți aceștia nu au dreptul să se eschiveze, nu au dreptul să dea înapoi. Ei trebuie să contribuie la renașterea națiunii. Ei sunt și trebuie să fie etaloanele morale ale românilor pe care să-i unească în vremuri de restriște. Nu ezitați, sunteți oameni cu pregătire politică, juridică, diplomatică, militară care aveți datoria să formați și să participați la acest Guvern Național.

Până la următoarele alegeri curentul național poate prinde viață dacă este ghidat de asemenea personalități ale neamului. Și prin aderarea la mișcarea de renaștere națională, politicienii se vor pute regăsi în opțiunile de vot ale românilor.

Oare nu a venit timpul ca românii și România să-și clădească viitorul pe baze naționale ca un singur popor într-un singur stat?”

5 mai 2014

http://mipopescu.wordpress.com/guvern-national/

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Nene Popescu,
  daca vii matale cu exemple de personalitati ca Mircea Chelaru ori Dinu Giurescu intr-un „guvern din umbra” atunci… fara nicio suparare m-ai dumirit cu totul despre si… despre.
  Multa consideratie si MULTUMESC.

 2. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  VIDEO:
  TERORISM OCUPANT RUSESC
  CONTRA MOLDOVENILOR !

  http://www.youtube.com/watch?v=8So87RxyPNg

  Dupa violentele din Odesa de Vineri, 2 mai 2014,
  când teroristii rusi din Transnistria si Rusia
  au agresat demonstrantii pasnici ucraineni pro-europeni
  si au tras focuri de arma rezultate cu 43 de morti,

  ACELASI SCENARIU SANGEROS NE ASTEAPTA
  si pe noi in saptamânile viitoare
  la Chisinau, Balti, Cahul, etc, când gruparile armate paramilitare komsomoliste rusesti
  vor impusca in moldoveni.

  Priviti aici un video din Septembrie 2010
  de la Balti când niste tineri rusofoni teroristi au agresat fizic tineri moldoveni
  care purtau drapelele noastre tricolore si drapelul albastru al Uniunii Europene.

  De notat ca politia noastra a parasit imediat
  scena, lasându-i liberi pe teroristii rusofoni
  sa agresesze bastinasii mioritici.
  Acelasi scenariu ne asteapta si in saptamânile viitoare când Guvernantii corupti
  vor trada populatia si vor coopera miseleste
  cu teroristii ocupanti rusi.

  Marea intrebare este:
  –––––––––––———————————
  Vom fi oare noi in stare
  si destul de inteligenti
  ca sa cream o noua
  CONDUCERE UNIONISTA NATIONALA
  care sa ne conduca spre Re-Unirea
  cu Patria-Mama România Mare europeana ?

  Chiar daca ELITELE noastre UNIONISTE
  au fost omorâte in ultimii 24 de ani de “independenta”
  tradatoare mafiota pro-ruseasca,
  in aceste timpuri istorice si de criza
  oare unde sunt acei viitori conducatori unionisti
  care sa conduca populatia noastra mioritica
  spre Re-Unirea cu România ?

  1. Generalul Ion Costas
  2. Tânarul patriot martir din 2009 Damian Hâncu din strainatate
  3. Un alt tânar unionist Dragos Galbur de la Balti
  4. Politicianul nord-bucovinean de la Praga, Stefan Gorda
  5. Ambasadorul RM la Washington, Iorgu Munteanu
  6. Cântaretul Ricky Ardezianu
  7. Cântaretul Nicu Ţărnă “Motanescu”
  8. Analistul Dan Nicu
  9. Activista PNL, Sanda Can
  10. Luptatoarea anti-comunista martira Lilia Neagu
  11. Profesorul Victor Cravcencu dela Balti
  12. Directorul Victor Bostan, Vinaria Purcari
  13. Antreprenorul Unionist Dumitru Pogorea stabilit la Novosibirsk
  14. Doamna Tamara Suniţa, calatoare pelerina unionista
  15. Tânarul cântaret de muzica populara Nicu Mâţă
  16. Colonel Anatol Munteanu, combatant in razboiul cu rusii din 1992
  17. Mihai Ciubotaru, redactor-sef, revista “Basarabia Literara”
  18. Andrei Esanu, istoric, academician
  19. Tina Butnaru, jurnalista din s. Vorniceni
  20. Ilie Bratu, militant unionist
  21. Ilie Ilascu, martir national
  22. Vasile Porcul, activist unionist din Estonia, originar din Transnistria
  23. Scriitorul Vladimir Besleaga, orignar din Transnistria
  24. Jurnalista Eleonora Lisnic din Chisinau
  25. Alexandru Budisteanu, arhitect Bucuresti, originar din Balti.
  26. Mircea Popescu din California, din parinti din Basarabia
  27. Nicolae Madalin Stefanescu din Bucuresti,
  descendent din dinastia contelui unionist Caravasile din jud, Cahul
  28. Bogdan Diaconu, deputat la Bucuresti
  29. Dumitru Gabura, patriot român, fost lucrator din fostul SIS-tem KGB din Chisinau
  30. Nicolae Lupascu, patriot român, colonel in retragere din fostul SIS-tem KGB din Chisinau
  31. Protoiereul Ioan Eşanu, Parohia Sfântul Nicolae, Mitropolia Basarabiei, Călăraşi, RM
  32. Eugenia Duca, preşedintele ”Asociaţiei femeilor de afaceri”, Chisinau
  etc.

 3. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  IMPERATIV:

  O NOUA PARTIDA NATIONALA UNIONISTA PUTERNICA !

  – UNICA NOASTRA SALVARE !

  O preluare de la Mihai Ciubotaru,

  redactor-sef la revista “Basarabia Literara”

  http://www.jc.md/basarabia-lit

  Analizele domnului Dan Dungaciu sunt departe

  de realitate.

  Exista o singura varianta ca partida nationala sa ajunga in parlament cu un scor bun.

  Trebuie facut urmatoarea miscare.

  Trei partide: PL, PLR, PNL isi retrag liderii lor,

  M. Ghimpu, I. Hadarca, V. Pavlicenco.

  Isi aleg lideri noi, proeuropeni, cu o imagine puternica, cu un
  program nou, o legenda noua electorala, o speranta noua, credibila,

  care urmeaza a fi realizata

  si nu una patriotarda, demagogica.

  Lucru foarte serios, Doamna.

  Formeaza un bloc electoral,

  dar cel mai bine un partid cu o noua denumire.

  Aici ar putea fi gasite variante.

  Fireste ca marii provocatori nu vor face asta.

  Ei in viata lor n-au intreprins nimic serios,

  in afara de dezbinarea electoratului pro-national,

  cel cu constiinta româneasca. Si acesta nu este mic, credeti-ma.

  A fi român inseamna a te uni si a invinge.

  A lovi in alt român, a nu-l ajuta la nevoie este un act de tradare, de ipocrizie.

  Noi putem invinge doar prin unirea fortelor

  si intelepciunea liderilor, devotamentul lor fata de cauza.

  Când un Mihai Ghimpu, un Dorin Chirtoaca, un Ion Hadarca fiind la
  guvernare nu-i ajuta pe alti romani, si au parghii administrative,
  cine-i va vota?

  Credeti-ma, sunt foarte multi din electoratul român care nu-i vor
  vota. Daca Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoaca cred ca vor trece pragul
  electoral dupa cum indica sondajele, partidul liberal nu va intra in
  parlament. Ei s-au purtat oribil cu multi patrioti români care din 1989
  incoace au merite.

  O singura solutie este.

  CREAREA A UNEI PARTIDE NATIONALE NOI,

  cu lideri deschisi catre românii nostri, accesibili, cu inima sincera.
  Domnul Dungaciu Dan ar trebui sa inteleaga asta si sa-i lamureasca lui
  Ghimpu Mihai, daca acesta este român adevarat, va intreprinde pasi
  concreti. Daca cei de la Bucuresti cred ca PL reprezinta ceva,
  credeti-ma, ei se inseala.

  Basarabia profunda, românii adevarati, totdeauna decid cand este
  vorba de situatii extreme. Asa a fost in 1989, in 2007. Românii
  adevarati nu-i vor vota pe acesti demagogi, profitori, de un cinism
  strasnic fata de nevoile lor cotidiene. Mi-e mila sa-i vad pe acesti
  liberali carieristi. Ii vor vota doar strainii cu care ei au realatii
  perfecte.

  Daca nu se va face o Partida Nationala Puternica,

  cu lideri noi si competenti, care sa respecte Basarabia profunda,

  si asta va trebui sa intreprinda expertii români de la Bucuresti,

  in caz contrar se va intâmpla un fiasco total.

  Sondajele sunt una, dar Basarabia profunda este alta,

  nu va permite sa fie inselata la infinit.

  O Noua Partida UNIONISTA Nationala – P.U.N.!

  O alta solutie nu exista.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====

  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–

  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE

  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !

  =====================================

 4. D-le Popescu,
  ideea cu guvernul din umbra mi se pare buna dar lista dv. are, probabil, neajunsuri, dat fiind ca Dl. „Titirez” protesteaza-destul de netransparent. Intr-o operatiune de o astfel de importanta, se cere transparenta totala si justificarea alegerilor. V-as propune ambilor sa argumentati. Nu neg relativa „ilegalitate” a guvernului din umbra si necesitatea unora de a se ascunde sau de a refuza. Si polonezii au incercat un guvern din umbra la Londra, ba inca sprijiniti de Marea Britanie, dar s-a ales praful de incercarea lor. Lumea va mai suferi mult timp din cauza miopiei lui Churchill si a lui Roosevelt. Apoi, sa ai bomba atomica si sa-i permiti lui Stalin sa ocupe ilegal jumatate din Europa, in loc sa-l blochezi din timp, a fost criminal. Ba inca sa-i mai facilitezi si furtul bombei de catre evrei internationalisti, aceiasi care au instalat comunismul si in Rusia, si in Romania! America a facut Rusia mare dar mai mult altii au suferit si sufera inca. Sunt de acord ca RM e un stat artificial condus de rusificati lipsiti de patriotism. Poporul e atat de indobitocit, incat trebuie sa i se faca binele cu forta, de catre elite. Sa cautam bine si transparent elitele!

 5. A nu se confunda „Guvern din umbra” cu „Guvern in exil” cum au facut polonezii sau francezii. „Guvernul din exil” contesta „guvernul din tara”.
  „Guvernul din umbra” este o formula uzitata, inclusiv de diverse formatiuni (politice) din tara pentru a stabili strategii si scenari posibile de guvernare care sa indrepte niste situatii existente, sa propuna solutii imediate.
  Un „guvern din umbra” exerseaza, se antreneaza pentru eventualitatea in care prin alegeri democrate, componentele sale pot ajunge la guvernare. In acest fel, membrii sai, care pot fi diferite alte persoane decat cele care apar in fata, vin cu niste solutii si scenarii gata concepute, deci vin pregatiti sa le implementeze nemaifiind nevoie de perioade lungi de tatonari si tranzitii.
  Faptul ca m-am referit la niste personalitati care isi afirma o gandire nationala, unele dintre ele fiind cu experienta in cadrul unor guverne, stat major al armatei, parlament etc, nu inseamna ca acestea vor fi gata sa si actioneze sau sa se inhame la acest proiect.
  Am dorit sa subliniez ca pentru spatiul romanesc este nevoie de personalitati profund nationale, avnd in vedere ca este un mare vacuum de astfel de oameni.

  Se sugereaza ca in Basarabia (desigur si in Romania de dincoace de Prut) este nevoie de persoane cu vederi europene si acesta este leit motivul oricarui discurs care se opune integrarii ruso-asiatice.
  Este caraghioasa o asemenea abordare, atata timp cat Basarabia nu poate aduce nicio valoare UE si cat timp se ignora apropierea treptata printr-o integrare intr-un spatiu cultural si social mult mai apropiat, Romania.
  Daca prin absurd, Basarabia ar fi admisa maine in UE, cu ce zestre valorica s-ar prezenta, cum s-ar simti majoritatea populatiei intr-un mediu complet diferit spiritual, cultural, ignorant fata de niste realitati si greutati prin care a trecut un teritoriu ocupat?
  Intrebati un emigrant care traieste de ani de zile in mediile occidentale cat timp i-a luat pentru a intelege lumea in care s-a trezit, mentalitatile complet diferite de ale spatiului cultural din care provine, prin cate suferinte, frustrari a trecut.
  Sigur, integrarea europeana va veni, dar acest lucru trebuie facut printr-un proces natural, treptat, prin influenta, poate putin accelerat, dar nu fortat.
  Tranzitia inseamna timp, durere si, in unele cazuri, chiar moarte. Iar moartea procesului pentru stat inseamna un recul puternic si o rupture irecuperabila.

  Deci, Basarabia trebuie sa-si regaseasca intai caracterul national si abia apoi poate deveni o entitate puternica si stabila in cadrul unui spatiu integrat European.
  Iar „nationalul” basarabenilor nu este acea „multietnicitate” pe care minoritarii rusi, gagauzi sau unii basarabeni ancorati in mentalitati straine o afiseaza, ci este vorba de romanismul majoritar si distinct de slavism, care se poate afirma doar in cadrul unui singur stat romanesc.
  De aceea, am sugerat un „guvern din umbra” pentru intregul spatiu romanesc, nu numai pentru Basarabia, care sa gaseasca solutiile pentru „re-asamblarea” poporului roman ca un singur intreg.
  Sunt contestati cei propusi? Intai trebuie vazut daca accepta. Apoi, cati oameni cu gandiri nationale echilibrate si analitice cunoasteti?

  Daca, in „buna” traditie romaneasca incepem cu „NU” si cu „SA VEDEM”, va las pe dumneavoastra sa intuiti cum va evolua acest proiect. Daca aveti vreun dubiu, atunci va spun eu, va esua inainte de a incepe.

 6. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  referitor la comentariul Dlui Popescu:
  ––––––––––––––––-
  eu am propus o lista eventuala
  DOAR pentru Basarabia, deoarce exista
  un pericol iminent de invazie si agresiune a teroristilor rusofoni din toate partile.
  Si atunci, imediat,
  Guvernul din Umbra in colaborare
  cu populatia constienta, va trebui sa proclame URGENT Re-Unirea cu România.

  Pentru a fi credibil si legal pe plan international, acest Guvern din Umbra
  va reprezenta doar populatia din RM,
  caci numai ea va decide
  Re-Unirea cu România.
  In lista au fost incluse si unele personalitati din afara, dar care au o legatura strânsa
  cu Basarabia, care ar putea avea denumirea si de consultanti.
  Sunt in asteptare de alte idei si propuneri.
  Timpul nu asteapta.
  Asteptarea mioritica din cer s-a termninat.
  La Actiune !

 7. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  Marea intrebare este:
  –––––––––––———————————
  Vom fi oare noi in stare
  si destul de inteligenti ca sa cream o noua

  CONDUCERE UNIONISTA NATIONALA
  / = GUVERN DIN UMBRA /
  care sa ne ghideze spre Re-Unirea
  cu Patria-Mama România Mare europeana ?

  Chiar daca ELITELE noastre UNIONISTE
  au fost omorâte prin accidente si otraviri
  in ultimii 24 de ani de “independenta”
  tradatoare mafiota corupta pro-ruseasca,
  in aceste timpuri istorice si de criza
  oare unde sunt acei viitori CONDUCATORI UNIONISTI,
  din viitorul GUVERN DIN UMBRA

  ( lideri noi si cinstiti, onesti, curati, curajosi si responsabili,
  care nu fac parte din nomenclatura mafiotica corupta actuala
  neo-comunista, pretins pseudo-liberala si ruso-filata lucinskista)
  deci acei CONDUCATORI
  care sa conduca populatia noastra mioritica
  spre Re-Unirea cu România ?

  1. Ion Costas, general, ex-Ministru al Apararii
  2. Anatol Munteanu, colonel, combatant in razboiul cu rusii din 1992
  3. Nicolae Petrica, general, fost vice-Ministru al Apararii
  4. Dumitru Gabura, patriot român, fost lucrator din fostul SIS-tem KGB din Chisinau
  5. Nicolae Lupascu, patriot român, colonel (r) din fostul SIS-tem KGB din Chisinau
  –––––––––––––––––
  6. Paul Goma, scriitor disident anti-comunist, nascut in jud. Orhei, stabilit la Paris
  7. Sanda Can, activista PNL
  8. Ilie Bratu, militant unionist
  9. Ilie Ilascu, martir national
  ––––––––––––––––
  10. Damian Hâncu, patriot martir din aprilie 2009
  11. Dragos Galbur, medic unionist, Balti
  12. Dan Nicu, analist politic
  13. Stefan Gorda, Ambasador al RM la Praga, originar din Bucovina de Nord
  14. Iorgu Munteanu, Ambasador al RM la Washington
  –––––––––––––
  15. Lilia Neagu, martira, luptatoare anti-ocupatie
  16. Victor Cravcencu, profesor, disident anti-ocupatie, Balti
  17. Ioan Eşanu, protoiereu, Parohia Sf. Nicolae, Mitropolia Basarabiei, Călăraşi, RM
  –––––––––––––––-
  18. Eugenia Duca, preşedintele ”Asociaţiei femeilor de afaceri”, Chisinau
  19. Victor Bostan, director, Vinaria Purcari
  20. Dumitru Pogorea, antreprenor unionist stabilit la Novosibirsk
  ––––––––––––-
  21. Mihai Ciubotaru, redactor-sef, revista “Basarabia Literara”
  22. Vladimir Besleaga, scriitor, originar din Transnistria
  23. Tina Butnaru, jurnalista din s. Vorniceni
  24. Eleonora Lisnic, jurnalista, Chisinau
  25. Andrei Esanu, istoric, academician
  –––––––––––––––
  26. Vasile Rudan, fost militar, Bucuresti, originar din Bucovina de Nord
  27. Alexandru Budisteanu, arhitect, Bucuresti, originar din Balti.
  28. Mircea Popescu din California, din parinti din Basarabia
  29. Nicolae Madalin Stefanescu din Bucuresti,
  descendent din dinastia contelui unionist CaraVasile din jud. Cahul
  30. Bogdan Diaconu, deputat unionist la Bucuresti
  31. Scythicus din Constanta, român vest-moldovean, voluntar unionist
  –––––––––-
  32. John Onoje, african naturalizat moldovean, luptator anti-ocupatie
  33. Emile van Leeuwen, un olandez stabilit la Chisinau
  –––––––––
  34. Dna Tamara Suniţa, activista pelerina unionista
  35. Vasile Porcul, activist unionist din Estonia, originar din Transnistria
  36. Ricky Ardezianu, cântaret de muzica usoara,
  37. Nicu Ţărnă Motanescu, cântaret unionist
  38. Nicu Mâţă, cântaret de muzica populara
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Deci, UNDE SUNT EI ?

 8. Ma scuzati ca trebuie sa fiu mai dur.
  Basarabia este in pericol. Doar orbii nu vad lucrul asta. Iar Basarabia inseamna Romania. Ascunsul dupa deget este lipsa de patriotism si tradare nationala. Pana cand ne vom mai minti cu formula „un popor, doua state romanesti”?

  Nu se pune vorba de un „guvern national din umbra” al Basarabiei ci al intregului spatiu romanesc deoarece nu-i doar problema basarabenilor. In plus basarabenii de cca. un sfert de secol de cand au scapat de URSS nu reusesc nimic decat sa se certe intre ei si sa stea dezbinati. Nu va ajunge? Mai vreti alti 25 de ani de certuri? Credeti ca Basarabia mai apuca 25 de ani fara sa se destrame?

  In plus, daca societatea civila sta si doarme uitandu-se si aplaudand in extaz circul de prost gust pe care-l fac conducatorii si diversele partide de la Bucuresti si Chisinau, societatea romaneasca in intregul ei isi va pierde complet busoal navigand aiurea in toate directiile pana cand intreaga corabie Romania va ajunge o epava.

  Presedintele Romaniei se cearta cu premierul ca este sau nu este Romania in pericol, ca trebuie sau nu sa se ia masuri pentru siguranta nationala. Dar fie unul, fie celalalt uita ca siguranta nationala pleaca de la siguranta Basarabiei care nu-i capabila sa si-o asigure de una singura. Iar la Chisinau, alti conducatori la fel de „vizionari” o scalda fara sa inteleaga ca se afla in pragul unui dezastru.
  Mai constienti au devenit intre timp si europenii si americanii de marele pericol rusesc.
  Dar astia nu pot face nimic atata timp cat Basarabia se declara „neutra” sperand ca rusii o vor mangaia pe crestet pentru buna purtare.

  Reveniti cu picioarele pe pamant, daca puteti, si voi conducatori si oameni politici de la Chisinau si voi, conducatori si politicieni de la Bucuresti. Terminati cu jocul asta de glezne cu „doua state romanesti” care nu aduce nimic bun.
  Tocmai ascuzandu-se dupa aceasta formula a „doua state”, Romania se fofileaza pentru a nu face nimic pentru romanii-basarabeni, iar Chisinaul doarme cu sperante de pastrare a unui stat falimentar.

  Acesta este mesajul pe care l-am transmis prin sugestia „guvernului din umbra” care ar trebui sa gaseasca solutii pentru, asa cum spuneam, „re-asamblarea” poporului roman si sa preseze Bucurestiul si Chisinaul sa ia taurul de coarne sa salveze INTREGUL saptiu romanesc.

  Personal am obosit sa ma mai lupt cu morile de vant. Dar, va veni o vreme cand se va regreta ca propunerile de pe blogul „Diaspora si Reintregirea” (http://mipopescu.wordpress.com) au fost tratate cu superior dispret.

 9. D-le Popescu, aveti dreptate in majoritatea expunerii. Eu as avea o alta idee: sa infiintam un partid care sa se numeasca PUR!
  Cuvantul in sine este pregnant (nu in sensul britanic…), impozant, atragator si inspirant. In acest partid ar avea dreptul sa intre toate fortele romano-moldovene care sa creeze un guvern nu in umbra, ci PE FATA, dar in care sa fie oameni caracterizabili ca puri (curati). Arivistilor, traseistilor, compromisilor, prostilor, imoralilor sau celor care nu pot aduce 5 caracterizari de oameni puri de la alti oameni puri si nu rezista unei perioade de proba, sa li se refuze calitatea de membru. La intrare, ATENTIE: viitorii membri ar trebui supusi unui test de inteligenta si de moralitate eliminatoriu, indiferent de caracterizari. S-ar putea adauga un test psihologic…Asta ar face diferenta intre membrii altor partide, care accepta orice cerere, doar pentru a avea mai multi membri cotizanti. Duritatea testelor ar face ca cei acceptati sa fie de calitate, sa nu tradeze fugind dupa „chiftele” la alte partide iar calitatea de membru PUR ar fi ca o diploma de excelenta, in care tot poporul ar incepe incetul cu incetul sa creada. Chiar daca ar fi doar 50 de membri, tot ar putea sa aiba ministri purtatori de cuvant care sa critice la o televiziune proprie deciziile celorlalte guverne, personajele negative si faptele lor antinationale din ambele guverne, etc, etc. Eu, in acest moment as propune spre exemplu ca ambii sefi din Romania (Ponta si Basescu) sa-si dea demisiile de onoare pentru comportament indecent si neadecvat functiei sau macar pentru otravirea vietii politice romanesti prin mitocanie extrema si agresiva.
  Dintre membrii acestui partid ar fi alesi specialisti in fiecare domeniu in care exista ministere, care ar comenta din functia de Ministru desemnabil toate actiunile celor doua guverne, in sensul indeplinirii idealului national, reintregirii tarii si a poporului. Acest guvern ar trebui sa scoata comunicate lunare cu activitatile care contravin idealului national, sa faca doua clasamente, cu cei care au avut idei contrare spiritului PUR si pentru implinirea nationala. Eu sunt de parere ca RM nu va putea intra prin forte proprii si calitate niciodata in CE, chiar daca facem abstractie de faptul ca pana acum, tarile estice mai intai au intrat in OTAN si abia dupa aceea in CE. Despre problema banilor necesari, inafara de entuzism, alta data. Sper ca ati inteles sensul Partidului Unitatii Romane. Cu stima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *