Drapelul Naţional

popescuDrapelul Naţional este Începutul, Conştiinţa şi Gloria unui stat şi ale unei naţiuni. El are semnificaţia 100_2003deosebită a reprezentării statului în faţa întregii lumi. Drapelul Naţional este un adevărat “Titlul de proprietate”, care marchează teritoriul naţional şi dreptul suveran la administrarea intereselor naţiunii.

De aceea, se află cu mândrie la orice intrare în ţară şi se regăseşte obligatoriu, sau ar trebui să se regăsească, pe toate clădirile oficiale ale statului respectiv, de,asupra oricăror altor însemne sau simboluri locale sau regionale.

În schimb, coborârea Drapelului Naţional dintr-un teritoriu al statului semnifică pierderea drepturilor statului asupra acelui teritoriu.

Înlocuirea Drapelului Naţional cu un drapel străin, printr-un act de forţă exercitat pe teritoriul unui stat suveran, este un act de ocupaţie străină şi autorităţile ţării au dreptul şi datoria să întreprindă toate măsurile pe care le consideră de cuviinţă pentru restabilirea drepturilor inalienabile asupra teritoriilor aflate sub ocupaţie.

Astfel, dacă în Ucraina sau în Transnistria, grupuri înarmate ocupă sedii oficiale arborând drapelul Rusiei prin înlocuirea Drapelului Naţional, fără ca Rusia să se dezică şi să condamne, ba chiar apără, asemenea fapte de uzurpare ale dreptului de a purta drapelul său naţional, atunci Rusia devine automat o ţară ocupantă.

Pe de altă parte, asistăm la o formă incipientă de contestare a autorităţii statului român asupra unor părţi ale teritoriului său naţional, prin încercările unor grupuri extremiste susţinute de politicieni ai minorităţii maghiare din UDMR de a legifera punerea pe picior de egalitate a Drapelul Naţional al României cu nişte însemne şi flamuri ale comunităţilor locale.

Sub presiunea acestor politicieni, s-a acceptat cu inconştienţă implementarea acestui plan de limitare, chiar şi simbolică, a suveranităţii României asupra teritoriului său national.
Astfel, alianţa de guvernământ a iniţiat un proiect de lege care prevede plasarea în locuri publice sau instituţii oficiale ale statului român a stindardelor sau însemnelor unităţilor administrative locale, LA ACELAŞI NIVEL cu Drapelul Naţional.

Dacă totuşi se insistă asupra arborării unor însemne locale, atunci, pentru a pune lucrurile la locul lor firesc, stindardele entităţilor administrativ-teritoriale respective, MAI MICI ca dimensiune decât Drapelul Naţional, nu pot să-şi aibă locul decât într-o poziţie firească de subordonare ca anexă pe acelaşi catarg (lance), SUB NIVELUL Drapelului Naţional.

În acest fel se evidenţiază clar autoritatea statului roman asupra oricărei forme de administrare locală.

Sub culorile Drapelului Naţional, trupele române au luptat, au dat suprema jertfă de sânge pentru apărarea Ţării şi au înfăptuit Marea Întregire a României.

De aceea, el nu poate fi luat în derâdere şi obiect de troc politic pentru nişte politicieni aflaţi temporar la cârma statului român.

Guvernul şi Parlamentul trebuie să înţeleagă că orice aducere în derizoriu a Drapelului României este total inacceptabilă din punct de vedere naţional şi tocmai de aceea necesită o luare de poziţie fermă a societăţii româneşti, inclusiv prin contestarea din punct de vedere constituţional.

Mircea Popescu

http://mipopescu.wordpress.com/drapelul-national/

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
 1. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  Atentie, Tinerii din Moldova de Est:
  elevi, liceeni, studenti, lucratori, etc.
  –––––––––––––––————————————–
  Vrei sa petreci gratis o mini-vacanta
  la Marea Neagra
  pe litoralul românesc, statiunea Venus ?

  – în luna iunie, pentru o perioadă de 5 zile,
  cu toate cheltuielile suportate de către organizatori (transport, masă, cazare).

  Inscrie-te aici:
  http://tinerii.md/fii-voluntar-si-poti-ajunge-la-mare-in-iunie-si-participa-la-cea-mai-mare-caravana-in-iulie/#respond

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *