La Cimișlia, unioniștii sunt foarte informați, dar și optimiști în privința Unirii

040420143075Pe 4 aprilie, membri ai Consiliului Unirii au avut o intilnire cu mai multi romani unionisti din Cimislia, unde s-a discutat pe parcursul a trei ore despre situatia politica si geopolitica, despre pericolele ce se abat asupra celui de-al doilea stat romanesc, despre imperativul Unirii, constientizat de tot mai multa lume de pe ambele maluri ale Prutului.

La intilnire au fost prezenti, din Chisinau, Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, si Anatolie Caraman, presedintele AVR-92, “Tiras-Tighina”, cooordonatori ai Consiliului Unirii, Sergiu Tataru, membru al aceleiasi platforme unioniste, care include un numar mare de entitati politice, civice si cetateni neafiliati din cele doua state romanesti si din comunitatile romanesti de peste hotare.

Dialogul cu cei prezenti a demonstrat ca ei reprezinta categoria de cetateni ai Republicii Moldova care sunt foarte informati, care au o opinie clar si corect formata despre evenimentele si evolutiile politice, despre momentul de cotitura pe care il parcurge societatea noastra.

Opiniile formulate au vizat situatia social-economica, politica, starea de lucruri din jurul frontierelor celor doua state romanesti. Unionistii din Cimislia apreciaza ridicarea tabu-ului, in emisiunile publice, de pe subiectul Unirii si saluta schimbarea treptata in bine a mentalitatii societatii in aceasta privinta.

Grupul de romani unionisti prezenti la discutie participa la campania de informare a cetatenilor privind imperativul unui recensamint liber si obiectiv pina si in timpul perioadei 12-25 mai 2014, prin pliante, flaere, intilniri cu romanii basarabeni si, in special, cu cei care considera ca exista o diferenta intre moldoveni si romani.

Discutia a vizat si problema lipsei de disponibilitate a partidelor de dreapta, pretins romanesti, de a contribui si favoriza coagularea Dreptei in R.Moldova, dispersarea si firimitarea acestui segment de esichier convenind intereselor partidelor proruse de la guvernare si patronilor lor de la Moscova.

A fost abordata si tema alegerilor europarlamentare din Romania, constatindu-se lipsa tendintei de omogenizare intraromaneasca pe aceasta dimensiune din partea partidelor din Romania, fapt ce nu va controbui la promovarea politicilor de intrepatrundere si parteneriat politic autentic pentru avansarea spre obiectivul reintregirii neamului.

S-a constatat, cu mult regret, ca politicile guvernarilor postcomuniste, pretins proeuropene de dupa 2009, nu au oprit depopularea satelor si oraselor moldovenesti, fapt care – coroborat cu gradul mare de coruptie, contrabanda, injustitie si dezamagire – poate crea conditii propice pentru revenirea la Putere a comunistilor antieuropeni si antiromani, fapt, se pare, dorit si de unele partide fas proeuropene de la guvernare, ai caror lideri se tem de o justitie dreapta intr-un stat european.

PNL, ca partid unionist, membru activ al Consiliului Unirii, a promis ferm – si la Cimislia – ca nu se va abate de la obiectivul sau unionist. PNL va promova aceasta linie cu toata puterea, aplicind sloganul corect si just ca ”Unirea nu o vor hotii si cei care se tem de puscarie”, precum se intimpla in Romania cu politicenii corupti. Aceasta in ciuda unor semnale descurajatoare ce vin din mai multe parti, inclusiv de peste Prut, generate de cei din stinga Prutului care, in loc sa contribuie la apropierea idealului de reintregire a neamului, se axeaza pe incercarile de obstructionare, pe toate caile, a “concurentilor” imaginari, fiind vizat, in primul rind, PNL, ca membru al CU, dar si alti membri ai CU, parteneri ai PNL.

S-a discutat si s-a decis desfasurarea, la Cimislia, in citeva saptamini, a conferintei teritoriale PNL si crearea filialei CU, pentru ca sa existe si in aceasta unitate administrativa o platforma pentru actiuni unioniste comune si vizibile.

Anatol Caraman a inminat solemn, la Cimislia, distinctia ”Vulturul de Aur”, acordata de MAI la 2 martie 2014 lui Sergiu Cecati, fost subofiter carabinier, veteran al Razboiului de rezistenta si eliberare nationala de sub ocupatia rusa din 1992.

Vitalia Pavlicenco si Anatol Caraman le-a multumit din suflet celor prezenti pentru participarea, in acesti ani, la toate actiunile unioniste, care au dat demnitate romanilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

040420143062 040420143063 040420143064 040420143065 040420143066040420143068040420143070 040420143071 040420143072040420143075

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. Este un lucru bun ce se face in Basarabia pentru Unire de catre PNL si Consiliul Unirii. Acest efort deosebit trebuie continuat si amplificat , data fiind si declansarea in Martie 2014 a ofensivei Rusiei de a recreia fosta URSS conform planului secret ” Petru cel Mare” initiat personal de noul Tzar al Rusiei, Vladimir Putin. Este clar ca lumina zilei ca Rusia, care va desfasura acest plan conceput pentru prioada 2014-2o24( 10 de ani), nu va mai permite intrarea in EU si NATO a nici unei tari care a facut parte din fosta URSS. Pana cel mai tarziu in 2030 toate fostele state sovietice vor fi inregimentate in Imperiu,pe baza unei Uniuni Vamale a Eurasiei ce se preconizeaza sa fie o contrapondere economic si militar la piata UE si structurile NATO. De aceea, Basarabia si Ucraina, chiar daca doresc, nu vor face parte din UE si nici din NATO, Rusia are pasi siguri de urmat in urmatorele luni cu surprize nepacute si neasteptate. Chiar daca UE semneaza acordul de asociere nu exista nici o garantie pentru aceste tari.
  Rep Moldova are totusi un avantaj fata de Ucraina pentru ca ar putea da o lovitura naucitoare ambitiilor lui Putin printr-o reunificare fulger cu Romania, trezindu-se peste noapte in EU si Nato. Din pacate , cred ca actuala conducere a Basarabiei nu realizeaza momentul istoric, si manati de considerente de bani si putere , vor duce Basarabia pentru mult timp in stepele Asiei si departe de Europa. Mai am totusi speranta ca poporul si mai ales tineretul Basarabiei vor face glasul lor auzit la Guvern prin demonstratii si actiuni pasnice dar hotarate pentu a trezi clasa politica la realitate.

 2. =Iulita Unionista din Galesti=

  UN NOU MARS UNIONIST:
  Chisinau, Duminica, 6 Aprilie 2014, orele 2,
  din Piata Academiei
  VENITI CU TOTII cu drapele tricolore !
  ––––––––––––––––———————————–
  Tineretul militant
  va proclama Re-Unirea noastra
  cu Patria-mama România Mare europeana,
  in baza “Actului Unirii” din 27 martie 1918 votat de “Sfatul Tarii” si intrerupta de ocupatia ruseasca din 1940 pâna in prezent !
  ––––––––––––––––————————-
  Un Nou Marș UNIONIST
  se va desfășura pe traseul:
  – Academia de Științe a Moldovei
  – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
  – Piata Mare
  – Ambasada Fed. Ruse în Rep. Moldova.
  ––––––––––––––––—————————-
  Chisinau, Duminica, 6 Aprilie 2014, orele 2
  din Piata Academiei,
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 3. Toti romanii basarabeni din Cimislia, si toti romanii basarabeni de pe tot cuprinsul Basarabiei, sunt asteptati acasa, in Romania Mare!

 4. Nu numai tineretul Bsarabiei ar trebui sä strige…muuuuuuuulte ar fi trebuit sä facä si Tara-mamä….Berlinul a cäzut fiindcä Germania west le-a oferit un trai mai mult decit decent, zidul Prutului va cädea mai greu….mama n-a putut cel putin sä le reintoarcä gratis copiilor Cetätenia…..

 5. Mama n-a putut pentru ca are foarte multe greutati, doar stiti ca a trecut si ea prin comunism. Nu se intelege de ce moldovenii nu au nici acuma rabdare cu romanii! Totdeauna moldovenii din Romania au dorit sau au fost alaturi la bine si la rau de fratii lor de dincolo. Zeci de ani s-a suferit intr-o parte si alta deoarece au fost despartiti de rusi si speriati cu moartea. Voi trebuie sa intelegeti ca romanii au fost injositi, batuti, speriati, torturati de rusi. Si-au pierdut teritorii si au fost deportati prin lagare. Ca sa nu mai vorbim despre datoriile de razboi impuse de rusi care au fost platite inzecit. Moldovenii din RO v-au purtat grija si au suferit stiindu-va ca plingeati peste granita de dor de neam! Pacat ca nu se intelege ….

 6. Romania nu este Germania de Vest dupa cum nici Basarabia nu este Germania de Est. RFG a fost ajutata dupa al II-lea razboi mondial de SUA prin Planul Marshall astfel ca in foarte scurt timp Germania Federala a devenit o putere mondiala de prim rang, cu un nivel tehnologic si nivel de trai printre cele mai ridicate din lume. Romania insa a fost o tara satelit al Rusiei( URSS) care a fost supta zeci de ani de Moscova. Inainte de razboi, Romania era o putere economica, o tara mare ca teritoriu, granarul Europei, cea mai bogata in petrol din Europa, cu o industrie aeronautica dezvoltata si cu moneda convertibila in aur. Romania era o tara in care veneau sa munceasca italieni, greci, belgieni, bulgari, albanezi fiind dorita ca si America, avea un nivel de trai cum putine tari aveau in Europa. Tatal meu era inspector general la CFR si imi spunea ca un simplu paznic castiga 6000 lei pe luna: chiria era intre 500-1000 lei in Bucuresti, 1 kg de branza era 3 lei, 1 litru de vin era tot 3 lei, o paine 1 leu, iar la birt se dadea un carnat si un tap de bere cu 1 leu( un singur leu) . Tatal meu inspecta si caile ferate din Basarabia in zonele Liteni, Balti etc si aveam rude picheri acolo care tineau cate 7 vaci, aveau butoaie de branza si butoiase cu miere de albine, era o viata si un belsug mare in Basarabia la fel ca in toata Romania. In portul Galati hamalii aveau voie seara sa care alimente in spinare cat puteau ei duce in mod gratuit, carau peste, portocale, roscove, masline si tot ce era in port la copii seara. Asta era Romania si cand au venit nemtii in 1941 ca plece la razboi spre Rusia trimiteau pachete cu alimente ca disperatii in Germania care era saraca fata de Romania, ma refer la mancare. Asa ca lasati voi ce criticati Romania ca nu este Germania, dar acuma este libera, este membru al UE si NATO, deja are o crestere economica mare si perspective ca in 5-10 ani sa atinga nivelul de trai ce l-a avut in 1938, inainte de razboi. Nu mai ezitati frati moldoveni, nu mai ascultati balivernele comunistilor si socialistilor, a slugilor Moscovei cu resedinta in Basarabia fie din govern sau din partdele antiunire. Dati cu ei de pamant si uniti-va cu tara voastra mama _Romania. Cand Romania va fi din nou reintregita cu Basarabia, cu( Bucovina de Nord, cu Buceagul si Hertza, cu Insula Serpilor facute cadou Ucrainei ) Romania va fi din nou o putere in Europa si astfel si voi din Basarabia ca cetateni romani veti beneficia de un viitor prosper si nu de de perspectiva sumbra de a intra pentru alte sute de ani in spatiul Asiatic . Treziti-va frati basarabeni pana nu va fi prea tarziu, Daca veti cere Unirea Romania va fi alaturi de voi, fiti siguri de asta.

 7. =Iulita Unionista dela Doroțcaia =

  JOS RUSIFICAREA NUMELOR NOASTRE !
  JOS OCUPATIA MOSCALEASCA !
  –––––––––––––––––
  prenume româneşti de fete:
  Adina, Aculina, Adela, Adelina, Agata, Agnesa, Alina, Andra, Anda,
  Ana-Maria, Anca, Anica, Anişoara, Ancuţa, Anuţa, Aristiţa,
  Catinca, Cătălina, Carolina, Constanţa, Dafna, Didina, Doina, Dochiţa,
  Domnica, Dorina, Felicia, Florentina, Florica, Frusina,Geta, Gherghina,
  Ileana, Ilinca, Ioana, Iolanda, Iustina, Ilona, Iulita / Uliţa /,
  Laura, Leana, Lizuca, Loredana, Luminiţa, Luana, Maruşca, Mavra, Miruna,
  Maricica, Mărioara, Măriuca, Monica, Năstica, Năstăcuţa, Niculina,
  Oana, Ozana, Pachiţa,Rafila, Raluca, Ramona, Renata, Rariţa, Rodica, Ruxanda,
  Sanda, Sânziana, Safta, Smaranda, Simina, Saveta, Veta, Veronica, Suzana,
  Tincuţa, Tudoriţa, Voichiţa,

  prenume româneşti de baieţi:
  –––––––––––––––
  Alecu, Andrieş, Arghire, Arminden, Bucur, Damian,
  Carol, Călin, Codin, Codrin, Costache, Costel, Costică,
  Cornel, Christian, Cristea, Cozma, Doru, Dinu, Ducu, Dragoş, Florin, Francisc,
  Ghiţă, Goriţă, Horia, Iancu, Ionică, Iorgu, Ivu, Lascăr,
  Marius, Martin, Mateieş, Mitică, Mihnea, Mihăiţă, Mitru,
  Nicanor, Nicandru, Nicoară, Onu, Oxinte, Păvălache, Petrică,
  Radu, Răzvan, Sandu, Ştefan, Tenuţă, Titu, Toader, Tonică, Toma,
  Valter, Viorel, Vicu, Vlaicu, Voicu,

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *