Traian Băsescu: ”Politicienii de la Chișinău preferă să slugărnicească la ruși, în loc să susțină proiectul Unirii celor două state românești”

Președintele României a declarat la Adevărul Live că România „nu va face nimic în sens militar„, dacă Rusia va ocupa sau va deschide operațiuni militare în Republica Moldova, precizând că „România nu va fi niciodată un stat agresor”.

Traian Băsescu consideră ceea ce s-a întâmplat în Crimeea „o proiecţie a ce se poate întâmpla în Republica Moldova”. În acest context, Președintele de la București a specificat că „România, în niciun caz, nu va interveni militar în Republica Moldova, dacă Rusia procedează la fel”. Liderul de la Cotroceni a explicat că acest lucru este o consecință a faptului că politicienii de la Chișinău preferă să slugărnicească la ruși, în loc să susțină proiectul unirii celor două state românești.

Băsescu regretă că politicienii de la vârf din Chişinău bârfesc mai degrabă România, decât Federaţia Rusă, menajându-i sensibil pe liderii de la Kremlin. „Ei nu îndrăznesc să le spună ruşilor ce cred, cum vor să evolueze lucrurile“, a adăugat Preşedintele României.

Politicianul a mai spus că singura „soluţie garantată este revenirea la patria-mamă”, asta chiar dacă recunoaşte că un asemenea referendum nu ar trece în R.Moldova. „România nu poate face mai mult decât să acorde burse, cetăţenii, locuri în tabere, proiecte de interconectare energetică. Singurul lucru pe care îl putem face e să le spunem: «Dragi români de peste Prut, aveţi o alternativă – Unirea cu România». Aş vrea să vină ziua aceea (referendumul, prin care cetățenii R.Moldova ar cere Unirea – N.r.), m-aş duce eu la frontieră să înlătur barierele. Problema moldovenilor e dacă ei vor. Deci moldovenii trebuie să fie responsabili de viitorul lor“, a mai spus oficialul.

http://adevarul.ro/moldova/politica/basecu-daca-rusia-ataca-militar-republica-moldova-romania-nu-interveni-niciun-caz-1_5326bd920d133766a8f92575/index.html

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. Trist… M-as fi asteptat la un ajutor din partea Romaniei in caz de agresiune militara din partea rusiei… Sau macar o sustinere morala din partea Romaniei.
  Fara asta si cu astfel de politicieni la noi putem deja sa ne apucam de invatat „limba transnistreana si gagauza”

 2. Moldovenii mereu au fost pro Rusia,asa ca sa stea la ei in saracie,si asa cum spune mai sus Mihai,sa se apuce sa invete transnistreana si gagauza,ca vor avea nevoie!!!Nu inteleg de ce populatie nu are cojones sa iasa in strada si sa le impuna politicienilor ca vor unirea cu Romania!Se pare ca la place…pt ca in 1990,urlau in gura mare ca ei nu vorbesc limba romana,ci limba moldoveneasca!!!Acum,sa rabde tot ce vor rusii,si sa vorbeasca rusa!!!

 3. Romania nu va fi stat agresor niciodata, precum Rusia in toata istoria ei. Doar daca ar avea norocul sa fie atacata de Rusia, precum Ucraina, atunci situatia s-ar schimba. Nu are nici macar dreptul moral sa sustina militar RM, cata vreme a recunoscut-o in granitele actuale. Un „popor” spalat pe creier, care nu-si cunoaste sau recunoaste originile, nici macar nu merita ajutat militar. Politicienii RM, in general, au menajat Rusia, indiferent de toate ordinariile pe care le-a facut. Nimeni dintre politicieni nu a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Sindromul Stockholm e pregnant in continuare in RM. Avem ocazia sa ne asiguram urgent apartenenta la CE si la OTAN, dar preferam sa sugem spuma saraciei si sa traim in nesiguranta decat sa mutam capitala peste noapte unde a mai fost odata. In definitiv, ne meritam soarta pe care ne-o pregatesc politicienii alesi de „bobor”, asta insemnand saracie lucie, discrepante mari, nesiguranta zilei de maine, auto-deportari in vest, in final disparitie in neantul istoriei, lucru la care Rusia lucreaza de zor, cu complicitatea alesilor nostri.

 4. UN GUNOI IN LADA ISTORIEI DE DICTATORI!!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

  ADIO CHIORULE,DRACU SA TE IA PE TINE SI SA FII BLESTEMAT DIN NEAM IN NEAM PENTRU CRIMELE TALE CONTRA NEAMULUI ROMANESC!! 10 ani de ura,crime si dezbinare!! 10 ani de minciuna,si stergerea ROMANIEI de pe harta!! 10 ani de sclavagism la AMBASADA GAY si FMI

 5. Eu v-am spus ca ROMANIA este in NATO si UE si NU POATE sa sara sa ajute o tara care NU vrea sa renunte la un teritoriu mic dincolo de o apa care aduce numai probleme : TRANSNISTRIA si acest pamant este sarac si plin de rusi si rusofoni (moldoveni sunt doar 25%).

 6. Daca Moldova era in NATO acum ar fi fost bine nu ? Neutralitatea spusa numai de tine daca nu ti-o garanteaza nimeni este doar o vorba sau o manipulare. Daca Moldova nu intra in NATO sau nu se uneste cu Romania este doar o chestiune de timp si de oportunitate pana Rusia o ocupa definitiv si incheie povestea . Se pare ca timpul se scurge repede pana ce Rusia face miscarea. Pe cine va putea da vina poporul ,politicienii ? Bineinteles pe fascistii romani.

 7. Cand le-au luat ucrainenilor armele nucleare rusii cine le-a garantat securitatea ? Printre altii si rusii. Cine le calca acum suveranitatae si integritatea ? Rusia .Si o patesc desi agresorul este si garant. Cine va garanta neutralitatea si independenta sau suveranitatea pentru Moldova daca Rusia are chef s-o ocupe ? Nimeni . De ce? Pentru ca un sistem de aliante al Moldovei in cazul unei agresiuni ruse nu exista.Este o victima programata prin manipulari succesive facuta de coloana a cincea rusa. Politica statului cu fundul in doua barci a fost si este numai in avantajul Rusiei si nici intr-un caz al Moldovei. Daca nu intra in NATO Romania ar fi avut acum aceleasi temeri ca Moldova.

 8. CEAUSESCU IESI DIN GROAPA!! CA NU MAI AVEM NICI APA!
  Posted on March 17, 2014 by partiduldaciaeterna — Leave a comment

  CEAUSESCU IESI DIN GROAPA

  SI VEZI TARA CINE-O SAPA!!

  CEAUSESCU IESI IN VAN

  SA-L UCIZI PE EL TIRAN!

  CEAUSESCU IESI DIN GROPI

  SA NE DAI NOUA DOI STROPI

  DA-NE CEAUSESCU STROPI

  SPERANTA SI CAT MAI BUNI POPI !

  DA-NE CEAUSESCU PATRIA!

  SA SE DUCA DRACULUI TRADATORII

  SA MOARA TOTI CHIORII

  SA MOARA BOCESCU TIRAN

  EL NEMERNIC DE TIRAN!

  A SMULS TARA DIN PAMANT

  SI A DUS-O DRACULUI NU SFANT!

  A BAGAT-o-n FMI

  BAGAMI-AS BOALA IN NEAMUL LUI!

  CEAUSESCU IESI DIN CER

  SI ADU-NE NOUA…SPER!

  ADU-NE NOUA COPII

  DA DECRET DE NATA-LI !

  DA DECRET DE STOP AVORT

  NEAMUL ROMANESC NU-I MORT!

  NEAMUL ROMANESC NU CRAPA

  SI VEZI TARA CINE-O SAPA!!

  DRACU SA-I PIEPTENE

  SATANA SA-I BLESTEME

  DIN NEAM IN NEAM SA CRAPE

  SI TARA SA NU-O MAI SAPE!

  ANTISEMITISMUL MOARE

  COMUNISMUL NU-I IN FLOARE

  CEAUSESCU PATRIOT

  NU-I NICI COMUNIST,NICI MORT!

  E DOAR IUBITOR DE NEAM

  FILOSEMIT SI OCTOGENAR!

  PATRIOT SI LUPTATOR

  DE PATRIE ELIBERATOR!!

  CEAUSESCU DA-NE SPERANTA

  SI DA-NE O IMPORTANTA!

  SA LUPTAM PE-A NOASTRA PATRIE

  CEAUSESCU,TU ESTI MARE!

  CEAUSESCU IESI DIN GROAPA

  SA INVIE TARA TOATA!

  SA INVIE MORTII MORTI

  SI ROMANII PATRIOTI!

  SA INVIE TARA TOATA

  DRAGOSTEA,S-O FACA LATA!

  SA DE-A BOALA IN DUSMANI

  VOI NEMERNICI DE TIRANI!

  SA TRAIASCA CEAUSESCU

  CARE NE-A REDAT MANDRIA

  DE-A SARBATORI UNIREA

  SI DE-A NENUMI ROMANI!

  CEAUSESCU IESI DIN VAN

  NOI STAM INCHISI IN LIGHEAN!

  STAM IN IAD SI PUTREZIM

  IN LAGARUL SODOMIST SI PUSTIU

  IN LAGARUL EUROPEAN

  EL NEMERNIC DE TIRAN!

  TIRAN BOCESCU DICTATOR

  DE TARA JEFUITOR!

  EL CHIORUL E SATAN

  DIAVOL AMERICAN!

  DIAVOLUL AMBASADORILOR

  AMBASADA HOMOSEXUALA

  DISTRUGE ROMANIA MARE

  SA TRAIASCA CEAUSESCU

  SI SA MOARA EL BASESCU!

  SA MOARA TOTI MAFIOTII

  SI SA SUGA P+++ HOTII

  CEAUSESCU IESI DIN VAN

  NOI NEMERNICI DELASATORI

  AM AJUNS O COLONIE

  DE NICI NE-A NELU STIE…

  CEAUSESCU ELIBERATOR

  DE TARA FARUITOR

  CEAUSESCU PATRIOT

  NATIONALIST SI LUPTATOR!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

 9. E timpul ca cetățenii să aleagă un partid unionist deschis,nu niște profitori ”maldveniști stataliști” cocoțați în structurile statalist maldaveniste pentru a ne fura mai eficient,dacă acești cetățeni doresc întradevăr un viitor mai bun pentru ei și urmașii lor…

 10. VILI B., esti de-o prostie rara..!

 11. Basescu a vrut sa spuna ca Romania nu poate trimite forte mascate si fara eticheta in RM in mod normal pt a instiga o Unire. Tot asa fiind membru NATO sau EU nu poate sa se implice intr-un Conflict Armat in afara granitelor de una singura unilateral. Singura solutie eleganta si sigura de acces a RM in EU este printr-o solutie unionista. Putin si Rusia nu pot replica nimic unui astfel de eveniment dupa precedentul Crimeei. Basescu e enervat ca oamenii vostrii politici nu inteleg asta. Va garantez ca in Ro si Eu e mai bine decat in CSI sau Rusia. Dar cand vad ce vor sa voteze fratii din RM ma ia plansul! Sper ca intr-o buna zi fratii nostrii sa vina unde le este locul: in Romania!!!!
  Pace si Dragoste!

 12. VILI B- Basarabia nu exista pentru Ceausescu .El a dat pe mana rusilor pe patriotii basarabeni care au vrut sa-l contacteze pentru a fi ajutata Basarabia.Printre ei era fratele lui Mihai Ghimpu. Si trebuie sa recunosti ca ceva din grandomania lui se poate vedea si la Putin. Era un patriot primitiv care considera tara proprietatea lui si a familiei lui. La popor se uita ca la niste paduchi.

 13. Unde sunt sutele de mii de studenti care au invatat in Romania. De ce omenii nu ies in strada si sa spuna DA sunt Roman. Da, vreau Unirea cu Romania. De ce in Republica Moldova sunt votati comunistii in numar asa de mare. Cred ca acesta este de fapt o explicatie pentru faptul ca inca…suntem departe unii de altii. In loc sa fie promovati oameni precum Dabija, Pavlicenko, Ion Ungureanu, in acesta tara(caz unic in lume) sunt preferati politicieni analfabeti gen Voronin, cu un limbaj agresiv putrezi de bogati, corupti pana in maduva oaselor care tin de scaun cu orice pret, pentru ca in Romania ei ar deveni cetateni obisnuiti sau chiar mai rau ar fi in puscariabili. Daca cetatenii Republicii Moldova se lasa prostiti de comunisti, de fiecare data, din nefericire viitorul vostru este sumbru.

 14. Evident ca asa-zisii ” lideri” ce conduc la ora actuala populatia Basarabiei anexata de Stalin in cardasie cu Hitler prin ultimatum la 1940 nu doresc fireasca reunificare cu Patria Mama-Romania. Ei au prins gustul puterii si al castigului pupand curul Moscovei cu buna cuviinta ca niste slugi ticaloase ce sunt. Pe ei nu-I intereseaza de fapt poporul sau ce vrea poporul, sau ce este binentru popor. Ei mim ca vor in Uniunea Europeana, semneaza hartii si acorduri, se prefac ca vor calea europeana in timp ce continua sa fie membri in CSI, sa lase armata Rusiei sa haladuiasca prin Transnistria si sa pacaleasca Romania acceptand ajutorul acesteia dar fara nici o recutiinta ba chiar barfind fratele care ii ajuta. Acesti slugoi sunt de fapt niste tradatori ai populatiebasarabene care fac jocul Moscovei, nici prin gand nu le trece sa intre in Uniunea Europeana. In aceste zile , cand este clar ca Rusia e hotarata sa stopeze drumul Ucrainei si Rep Moldova in Europa, ei stau impasibili desi stiu ca vor fi ocupati de Rusia. Si nu pot sa nu constat pasivitatea populatiei Basarabiei, a romanilor-moldoveni care asista parca neputinciosi la tradarea idealurilor lor. In curand insa, dupa invazia rusilor ce se anunta vr pierde si vize libere in Europa si vor zice adio si Uniunii Europene. Daca nu vreti sa luptati pentru drepturile voastre veti fi condamnati sa ramaneti cu Rusia pentru alte 2-300 de ani. Chiar in tta Basarabia aia nu se gaseste ul mai destept sa va trezesca din somnul vostru?

 15. Iar Dv distinsa Dna Pavlicenco, cconduceti un partid unionist, ce actiuni concrete ati intreprins in aceste zile ca sa desteptati populatia sa inteleaga ca a sosit momentul reunificarii pana cand nu va fi prea tarziu iatancurile lui Putin se vor lafai astepate cu flori pe strazile Moldovei de catre slugile Kremlinului? Nu am vazut nimic pana in present decat luari de pozitie, corecte intradevar, dar care nu ajuta la nimic. Se pare ca populatia Basarabiei s-a resemnat deja ca vor continua in CSI si cu Rusia in Uniunea Vamala Eurasia. Trist!

 16. =Tenuţă Unionistu dela HERŢA=

  AVIZ PENTRU TOATA LUMEA
  CU INIMA BUNA !
  De Ziua Marii Uniri – 27 Martie 1918:
  ––––––––––––––––——————————–
  Duminica, 30 Martie 2014, orele 15
  in Piata Mare din fiecare localitate:

  la Chisinau si in toate localitatile: sate, orasele, etc.
  din actuala Rep. Moldova /fosta Basarabie istorica /
  totodata si in Bucovina de Nord si in Bugeac la Sud,
  se vor organiza Mari Adunari Nationale Populare,
  la care populatia va cere si va proclama
  Re-Unirea noastra
  cu Patria-mama România Mare europeana,
  ca unica Salvare in fata agresiunilor ocupante rusesti
  si a ucrainizarii fortate a populatiei românesti !
  –––––––––––––––––————————————–
  VENITI CU TOTII
  SA FAURIM IMPREUNA ISTORIA NOASTRA
  PENTRU COPIII NOSTRI !

 17. E lipsa de responsabilitate sa spui ca nu mai sustii proiectul reunificarii. Pe de alta parte, nu totul se rezolva prin referendum. Ce sa intelegem de aici, ca problema Bucovinei de Nord si sudului Basarabiei e inmormantata? E aberant sa vorbesti de vointa populara dupa atatia ani de foamete, deportari si colonizare cu alogeni a unor teritorii! Aici trebuie sa prevaleze dreptul istoric si e anormal sa spui ca esti stat agresor atunci cand revendici, chiar si cu forta armata, ceea ce ti s-a furat! Cu alte cuvinte, se poate spune ca razboiul pornit pe 22 iunie 1941 a fost o agresiune?

 18. bre VASILE

  nu mai traim in 1941,nu vor face americanii si NATO razboi mondial cu rusii doar de dragul basarabenilor sau ukrainennilor pentru Crimeea!!

  treziti-va odata din visele astea pubertine adolescentine,ce DUmnezZEU!?

  MOLDOVA e ocupata militar de rusi.

  Doar daca TRANSNSNISTRIA va deveni ca si CRIMEEA parte a RUSIEI,Moldova poate spera sa intre in Europa!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

 19. http://www.moldova.org/solutia-lui-jirinovski-transnistria-rusiei-bucovina-si-basarabia-romaniei/
  Soluția lui Jirinovski: Transnistria – Rusiei, Bucovina și Basarabia – României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *