Servilii Moscovei au albeață pe ochi – nu văd ca Rusia e stat-agresor. Iar Filat a uitat cuvântul ”România”

Banner nr23

Am participat azi la o editie a emisiunii ”Tara lui Dogaru”. S-a discutat despre Ucraina, in special despre Crimeea, despre Rusia si impactul starii de razboi asupra Republicii Moldova.

De obicei, la emisiuni participa oameni cu gindiri diferite, dar, mai ales, de orientari opuse. Persoanele proruse, reprezentantii fortelor proruse sunt de compatimit. Se bilbiie, se gangavesc, vorbesc pe linga subiect, trec la limbajul Rusiei si al antinationalilor.

Pentru ca, fiind ori bugetari, ori dependenti din alte motive de Puterea care se bilbiie, si ea, intre Est si Vest, invatind pina acum lectia ca Rusia nu trebuie atinsa, ca de Rusia mai bine sa nu spunem nimic, respectivii se arata pierduti si nu inteleg – oare e chiar gata? S-a schimbat politica in alta directie sau trebuie inca sa fim atenti, pentru ca miine roata se poate intoarce, mai stii, sa nu revina comunistii… Si mai vorbesc reprezentantii coloanei a cincea ruse despre consolidarea societatii moldovenesti. Pe ce baza? Unica platforma de consolidare a societatii poate fi, mai ales in cazul RM sau al Ucrainei, integrarea alogenilor neintegrati. Prima conditie e sa invete limba oficiala. Alta pltforma nu poate exista, pentru ca daca vor invata limba, nu vor mai avea niciun impediment sa aiba sanse egale de promovare ca si etnicii majoritari.

Am urmarit azi si o conferinta de presa a lui Vlad Filat cu europarlamentari romani din PDL, am inteles. Filat s-a pierdut, nu a spus nici prenumele dnei Macovei, nici al dlui Stolojan, iar pe Marian Jean-Marinescu nici nu l-a numit. Nu a spus un cuvint ca ei sunt europarlamentari din Romania.

Este intimplator? Nu cred. Nu i-a intrat in obisnuinta. Probabil ca europarlamentarii romani au fost mai curind cei care au dorit sa vina aici sa isi impartaseasca bucuria pentru noi, precum a spus si Monica Macovei, gindindu-se si la europarlamentarele care se apropie, decit sa ii fi invitat Filat, ca sa vada Moscova ca el se afiseaza cu demnitari europeni romani, cind Moscova agreează sa vina aici din Europa factori europeni din alte tari. Asta in cel mai rau caz… De aia s-a si bilbiit Filat.

E foarte dureros procesul de intarcare de la matuska- Rusia si atasarea celui de-al doilea stat romanesc la Patria-mama. Pentru inceput – teoretic, ideologic, in planul orientarii.

Scriam recent despre dilema guvernantilor prorusi – ”Si cu Moscova, si cu Europa” sau ”Doar cu Bucurestiul, doar cu Europa”? Iata ca lucrurile merg spre Bucuresti chiar in pofida tremuriciului care cuprinde Puterea de la Chisinau, cind aude de romani si de Romania…

Credeti ca ai nostri guvernanti se deosebesc prea mult de cei care le spun ucrainenilor ”radicali”, ”huligani”, ”extremisti”, ”banderovisti” etc.?

In R.Moldova se poate produce un maidan prorusesc. Vor avea oare curajul cei de la Putere sa ii numeasca la fel pe initiatori si protagonisti, ca sa nu mai spun ca deja de multa vreme asa si trebuia sa ii numeasca si sa ii defere justitiei?

Vitalia Pavlicenco

http://uainfo.org/yandex/283763-hochu-pomoch-okruzhayuschim-lyudyam-snyat-rozovye-ochki-pozner-o-situacii-v-ukraine.html

«Хочу помочь окружающим людям снять розовые очки», – Познер о ситуации в Украине

Я родился и вырос на Западной Украине, сейчас и еще долго-долго буду проживать в Москве.

В свете последних событий в Украине, слышу много странных мнений со стороны русских товарищей от «проплаченных боевиков Запада» и «на Западной Украине не любят русских» до «как бы нам не встать на защиту России». Руки чешутся ответить на все эти вопросы – помочь окружающим людям снять розовые очки и увидеть мир таким, какой он есть на самом деле.

1. На Западной Украине не любят русских.

Это вздор. Я большую часть своей сознательной жизни общался на русском языке в таких городах как Львов, Тернополь, Ивано-Франковск. Там любят простых, открытых и дружелюбных людей, но как и везде, сложно воспринимают тех, кто в гостях ведет себя как цари. Поэтому не примеряйте образ, который вам пытаются пришить СМИ, просто в любой ситуации оставайтесь открытыми и тогда вы познаете прекрасных, гостеприимных людей. Например, как моя мама.

2. Проплаченные Западом боевики Майдана.

Позвольте просто перечислить несколько «экстремистов»:

Elvis Rublovskis – креативный директор, защищавший ночами Майдан от наступления силовиков.

Anna Palenchuk – кинопродюсер, променявшая жизнь за рубежом на защиту своего родного города. В эти дни она была волонтером Майдана.

Igor Smailov – арт-директор, диджей и проджект-менеджер – патрулировал Киев, зачищая его от залетных провластных гопников.

В этих людях вы можете узнать себя. И это главное – не поддаваться влиянию таких демонов СМИ как НТВ, Россия1, Первый, Киселев, Соловьев, а смотреть глубже. Желательно – общаться с теми, кому не все равно. Но если же вы хотите получить мнения всех сторон, то, к сожалению, вы можете погрязнуть в ненужном словоблудии. «Радикалы», «фашисты», «анархия» только отдалят вас от чистой правды, но таковы реалии медийного поля 2014 года.

3. Как бы нам не встать на защиту России.

Друзья, России украинский сценарий не грозит. Хотелось бы, чтоб Украина сделала шаг навстречу Европе с ее мэрами на велосипедах, отсутствием жесткой коррупции, честными судами, прозрачными системами; Россия же преуспеет в спорте и креативном классе, который не смотря ни на что будет создавать интересный творческий продукт.

И напоследок хочется попросить одного: оставайтесь людьми, дружите друг с другом и не позволяйте пропаганде развивать ядовитую риторику дальше голубых ТВ-экранов и Комсомолки. Сажайте зерна разума, ухаживайте за интеллигентностью и любуйтесь счастьем.

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. Europeni, americani, asiatici si alti sa cumpere mai putine produse si servici DIN RUSIA. Daca rusi ne numesc FASCISTI pe noi cei care suntem mai dezvoltati decat ei, atunci ei sunt COMUNISTI, SOVIETICI. Daca economia rusiei va scadea atunci PUTIN o va lasa mai usor cu amenintarile asupra tarilor suverane.

 2. Daca rusia vrea RAZBOI RECE nu-i va reusi decat sa fie partial izolata. Sa ramana cu ideile lor despre oameni si viata, poate acestea i vor dezvolta ca tara si oameni (dar nu se va intampla asa).

 3. =Domnica Unionista dela HERŢA=

  LA CERNAUTI: UN MARTISOR UNIONIST:

  http www rgnpress ro

  Duminică, 2 martie,
  în sala Palatului Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi
  (str F. Schiller, 11), cu începutul la ora 12.00
  româncele de la Cernăuţi sunt aşteptate la tradiţionala Sărbătoare a primăverii
  „Mărţişor UNIONIST” – ediţia XX-a,
  organizată tradiţional de Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”
  din regiunea Cernăuţi.

  Informaţii suplimentare,
  sugestii, propuneri de colaborare cu potenţialii sponsori
  – tel. (0038) 050-627 41 56
  e-mail: vasilebycu@gmail.com .
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 !
  ==============================================

 4. Leancă , strâns cu ușa de către americani. Guvernul monstruoasei coaliții este cu un ochi la slănină și cu altul la făină. Leancă își bate joc de popor

  Castelul de nisip al lui Leanca se naruie sub privirea entuziasmata a lui Filat

  Leancă, scula lui Filat, nu a mai putut amâna un mesaj clar față de noua guvernare de la Kiev.

  Vizita lui Leancă la Washington D.C., în cadrul căreia se va întâlni cu vicepreședintele Biden, se va înscrie în preocupările SUA de a nu admite izbucnirea unui nou război, declanșat de Kremlin în intenția sa de reinstaura imperiul ”democratic” al lui Putin de la Lisabona până la Vladivostoc cu denumirea Uniunea Euroasiatică, dominată de Germania și Federația Rusă.

  SUA: Cu cine ești, Leancă, cu ei sau cu noi?

  Separarea Crimeii, a Simferopolului, secesionismul ca metodă teroristă utilizată de mai bine de 20 de ani de Tiraspolul și recentele tulburări din Găgăuzia reprezintă dovezi clare că Moscova aceasta e intenționată să facă. Anume – să respecte opțiunea pentru libertate a popoarelor, conduse de aleșii săi proruși.

  Diversiunile mediatice, informaționale, susținerea financiară directă pe care Filat trebuie să o contracareze după cum s-a lăudat că o va face sunt susținute tacit de guvernanți.

  Practic, de 23 de ani rușii se simt la noi ca acasă. Fac ce vor din acest popor sub privire neputincioase ale Bucureștilor, care și în Basarabia se ceartă. (Bravo, mister Ponta!)

  Cinismul situației denotă faptul că SUA nu pot susține că Yanukovici nu a fost ales în mod democratic, iar doi miniștri de externe – polonez și francez ai UE – au contrasemnat un acord prin care acestuia i se garantează integritatea fizică, el fiind președinte legitim al Ucrainei.

  Și iată, în momentul în care Yanukovici ține o conferință de presă la Rosotv pe Don că nu renunță la putere fiindcă așa vrea Kremlinul care l-a adăpostit, iar Putin cere UE respectarea prevederilor documentului semnat de UE, Leancă trebuie să spună lumii întregi care e poziția guvernului monstruoasei coaliții față de noua conducere de la Kiev, susținută univoc de SUA.

  Deja au fost acordați 1 miliard de dolari ca ajutor. SUA a dat de înțeles astfel, diplomatic, pentru a doua oară, după adjunctul secretarului de stat, Nuland, că UE, patria revoluțiilor, și-a pierdut capul și nu e capabilă să iasă din criza de proporții care se desfășoară la hotarele ei pentru securitatea cărora și-a asumat responsabilitatea.

  Crezând că Burxellesul este capabil să gestioneze situația, SUA le-a dat mână liberă și acum regretă, cu siguranță, că a făcut-o. Un exemplu convingător este sprijinirea de către Bruxelles a unui avorton politic revanșard cu numele AIE.

  O epavă politică susținută de UE

  Incapacitatea de a alege rapid șeful statului, certurile interminabile, corupția, contrabanda, tergiversarea reformelor vitale au condus la o instabilitate politică fără precedent.

  Nu dramatizez, dar monstruoasa coaliție spre deosebire de Voronin care a abandonat UE pentru faptul că nu ne admite în pachetul vestic al UE, deci a vrut să fim admiși urgent, s-a supărat și a dat a lehamite din mână. Are dreptate.

  În schimb cei care au dat ascultare Bruxellesului și au acceptat Parteneriatul Estic, contrar sugestiilor președintelui Băsescu au avut alte scopuri decât lichidarea comuniștilor și izbăvirea de sărăcie a nației.

  Șeful statului român de asemenea a văzut R.Moldova în parteneriatul Vestic și a declarat tranșant acest adevăr.
  Numai că Leancă, Filat, Lupu și alții nu l-au auzit. Replica lor a venit imediat după Vilnius, când s-au grăbit să-l înfiereze pe Băsescu pentru faptul că a anunțat un nou proiect, unicul posibil , proiectul reîntregirii care ne-ar permite să ajungem cât mai repede în UE împreună cu frații de sânge.

  Acum, odată cu evoluțiile din Ucraina, încotro să o ia liderii de paie de la Chișinău?

  Spre Burxelles? Greșiți amarnic. Ei își cunosc direcția – Kremlin. Privatizarea Băncii de Economii cu capital rusesc și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău unei structuri de mâna a doua sunt dovezi sigure că Filat și Plahotniuc vor să danseze hora pe mormântul cu numele R.Moldova în chiotele lui Leancă.

  Acum Leancă este chemat la Washington să susțină un examen de capacitate la obiectul ”onestitate”. Ca să se prezinte cu temele făcute și să nu fie întrebat ce este cu preacurvia legată de Ucraina, el a adresat un mesaj primului ministru Iațeniuc.

  Leancă este Șmekerilovici

  Am citit mesajul lui Leancă pe site-ul unei agenții de știri și am crezut că aceasta îl dă în expunere datorită rigorilor impuse volumului unei informații.

  Am căutat pe site-ul guvernului ca să găsesc întreg mesajul dată fiind importanța lui pentru destinul nostru.

  Acolo, culmea stupidității, găsesc exact același text. Un text dezlânat, agramat, care denotă că Leancă nu numai limba engleză nu o cunoaște, dar și la română este restanțier.

  Deoarece comunicatul nu este mare, îl plasez mai jos.

  Prim-ministrul Iurie Leancă i-a transmis astăzi un mesaj lui Arseni Iaţeniuk, desemnat în funcţia de şef al Guvernului de la Kiev.
  „Noi înțelegem bine situația extrem de dificilă în care ați dat dovadă de curaj şi v-aţi asumat o mare responsabilitate pentru rezolvarea problemelor majore și găsirea soluţiilor la provocările serioase cu care se confruntă Ucraina, a căror depăşire va determina viitorul țării dumneavoastră”, se spune în mesaj.

  Iurie Leancă afirmă că acum pentru Ucraina se deschid noi perspective pentru modernizarea societății și dezvoltarea ei dinamică în continuare. „Din păcate, această nouă pagină în istoria țării dumneavoastră a avut un preț enorm – pierderea multor vieți omenești. Regretăm și exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiilor si prietenilor celor decedaţi”, se mai spune în mesaj.
  În final, șeful Executivului de la Chișinău salută acţiunile întreprinse de noua conducere a Ucrainei îndreptate spre depășirea crizei și normalizarea situației politice și economice din țară.

  „Vă urez personal și întregii echipe succes în atingerea acestor obiective, inclusiv în desfășurarea reformelor planificate și consolidarea instituțiilor democratice, în avansarea pe calea integrării europene. În acest context, aș dori să vă asigur de cele mai sincere sentimente de prietenie și solidaritate cu poporul ucrainean și să exprim sprijinul nostru deplin pentru eforturile de consolidare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a menționat Iurie Leancă.

  Trec peste acorduri, stil, idei. Să ne oprim asupra cuvântului ”provocări”.

  Leancă, ”marele diplomat” a auzit acest cuvând în engleză. El se traduce ”challenge ”. Iar în română, mai ales dacă ne referim la limbajul diplomatic, e potrivit termenul ”încercare”.

  Acum ridicați-vă ochii la comunicat și spuneți ce vor înțelege spionii ruși care sunt câtă frunză și iarbă la Chișinău. Că cineva îi provoacă pe ucraineni și aceștia sunt ei, fiindcă europenii le vor binele.

  De vreme ce textul este trunchiat, Leancă ascunzându-și lipsa ideilor de propriul popor fapt pentru care i se poate cere demisia, noi suntem în drept să admitem că provocările la care Leancă se referă în textul mesajului sunt:

  1. amestecul brutal al Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei;
  2. refuzul de a-l deferi pe Yanikovici justiției ucrainene ca mai apoi acesta să ajungă la Tribunalul de la Haga;

  Nu știm, însă dacă Leancă la aceste provocări s-a referit sau la aflarea inopinată a lui Filat pe Maidan, fără a ține cont că Ucraina este participant în calitate de mediator la soluționarea diferendului transnistrean și nu are categoric ce se etala acolo pentru a face bravadă și a căuta popularitate ieftină ca să-l vadă Bruxellesul și să-l ierte pentru derapajele sale antidemocratice, dictatoriale.

  Concluzionăm.

  Nici vorbă, guvernarea în putrefacție de pe Bâc, e ferm convinsă că presa este vinovată că nu le mergem că o lume cunoaște adevărul despre ei. Tot ea, presa guralivă a făcut că din 80 la sută din populație pe timpul comuniștilor doar 40 la sută dorească integrarea în UE când guvernează ei, oligarhii și bandiții de tot soiul.

  Din aceste rațiuni a fost acreditată idea că ședințele guvernului nu trebuie să mai fie transmise on line, filmate , mediatizate.

  La ședințele parlamentului presa trebuie să fie ținută într-un lagăr de concentrare, iar mesajele lui Leancă să fie trunchiate.

  Era să uit despre îngrădirea libertății de exprimare. Jurnal TV care l-a decojit pe Plahotniuc, despre umila mea persoană care cunoaște nu din auzite adevărul, alți reporteri sau bloggeri sunt reduși la tăcere prin interminabile procese judiciare de către diabolicii guvernanți.

  Ce fac organismele internaționale, ambasadorii, în special cei ai SUA și UE, Germaniei, Franței și Marii Britanii, ca să nu mai vorbesc despre cel al României.

  Susțin reporterii care scriu, dar nu instituții cu pretenția de o.n.g.-uri media care înghit enorme fonduri și nu sunt deranjate să poporul este nesocotit de niște avortoni politici?

  Acest articol, tradus în engleză, le va fi expediat pentru a mă convinge că deruta în paradisul cu numele R.Moldova nu este totală.

 5. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  &Domnica
  De cate ori mai vad tampenia de lozinca v-o modific:
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA NOUA
  ÎN NOILE HOTARE PANA DINCOLO DE NISTRU!
  ==============================================

 6. =Domnica Unionista dela HERŢA=

  pt. Petrus Ne-Bunul:

  Moldova noastra istorica,
  cea a lui Stefan cel Mare avea hotarele la Nistru.
  Ce zici, Ne-Bunule ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *