Ucraina. Dilema reprezentativă a fraților români de acolo

220px-Chern_oldRecent, am publicat un comunicat de presă al Consiliului Național al Societății Civile din România, legat de Ucraina și de coagularea forțelor proromânești din stânga Prutului. În comunicat era vorba de românii din Ucraina, reprezentați de deputatul Ion Popescu in Rada de la Kiev, parlamentar aflat acum, se pare, într-o dilemă. Salutăm analiza românilor din România și de peste hotare, atenți la situația dilematică a românilor din Ucraina. 

Analiza situaţiei românilor din Ucraina

Faţă de recentul Comunicat de Presa prin care CNSC i-a sugerat domnului Ion Popescu, deputatul român din Rada ucraineană, să susţină năzuinţele pro-europene faţă de tendinţele pro-ruse ale administraţiei Ianukovici, aş dori să fac următoarele clarificări.

Pentru cei care nu ştiu, Ion Popescu este deputat în Rada de la Kiev în cadrul Partidului Regiunilor al Preşedintelui Ianukovici. Această apartenenţă a fost o opţiune dictată de faptul că acest partid s-a arătat deschis, acordând drepturi minorităţilor naţionale, printre care şi românilor, spre deosebire de guvernările anterioare mult mai dure la adresa acestor naţionalităţi.

Dl. Popescu, cu care Consiliul Mondial Român a avut relaţii strânse, el fiind membru şi participant la Conferinţa CMR de la Vatra Dornei din 2004, a fost ales deputat, mai ales datorită comunităţii româneşti din Bucovina de Nord.

În momentul de faţă, la Cernăuţi şi în toată zona de Est a Ucrainei, există un curent naţionalist ucraineano-rutean majoritar favorabilă integrării în UE, dar şi forţe extremiste care, nu de puţine ori, s-au dedat unor provocări antiromâneşti. Totodată, în diverse centre administrative din Estul Ucrainei autorităţile locale, unele instalate ad-hoc, au interzis Partidul Regiunilor şi Partidul Comunist.

Ca urmare, situaţia comunităţii românilor-bucovineni poate deveni extrem de delicată dacă reprezentantul lor, membru al Partidului Regiunilor, Ion Popescu va continua să susţină guvernarea Ianukovici.

Şi atunci, care ar putea fi scenariile post-conflict?

Varianta 1.

Se reinstaurează prin forţă sau prin dialog autoritatea lui Ianukovici. Dacă rămâne membru al Partidului Regiunilor, Ion Popescu a mers, aparent, pe o carte câştigătoare pentru el şi pentru români.

De fapt, dacă oficial totul pare în regulă, în fapt, românii vor fi anatemizaţi, vor fi izolaţi în mijlocul unei populaţii profund ostile acestei guvernări. Sunt deja asociaţii ale românilor din Ucraina, membre ale Uniunii Interregionale Comunitatea Românească din Ucraina, care s-au dezis de politica Ianukovici, deci – s-a creat pericolul dezbinării.

În aceste condiţii, la viitoarele alegeri, dl. Ion Popescu va avea şanse reduse de a mai fi ales în Rada de la Kiev şi deci, jumătatea de milion de români din Ucraina poate rămâne fără reprezentare parlamentară.

Varianta 2.

Se acordă o autonomie lărgită părţii de Est a Ucrainei. Situaţia descrisă mai sus devine mai dramatică pentru români, care vor fi socotiţi “oamenii lui Ianukovici”.

Varianta 3.

Au loc alegeri parlamentare şi prezidenţiale şi câştigă opoziţia. Este de fapt o Variantă 2 generalizată.

Deci, se pare că rămânerea în Partidul Regiunilor nu poate fi o soluţie pentru comunitatea românilor, iar atenuarea efectelor unei recrudescenţe a naţionalismului extremist ucrainean se poate face doar prin dezicerea reprezentantului românilor de administraţia Ianukovici.

De aceea, în comunicatul CNSC am considerat ca Ion Popescu nu are alta alternativă decât să-şi retragă susţinerea pentru un regim nepopular atât pe plan intern cât şi extern. Deja, 16 deputaţi şi primarul Kievului, care a denunţat baia de sânge a autorităţilor, au părăsit Partidul Regiunilor. Nu trebuie pierdut din vedere că România, solidară cu alte ţări, a decis să instituie sancţiuni, cum ar fi ridicarea vizelor şi blocarea conturilor din străinătate ale responsabililor pentru represiunea sângeroasă împotriva populaţiei. Iar aceştia sunt membri ai Partidului Regiunilor şi nu este greu de intuit că respectivul partid va fi ostraciazat, mai ales în Estul Ucrainei. Iar acolo se află populaţia românească din Bucovina de Nord şi din Maramureşul istoric.

Practic, CNSC nu poate impune poziţia pe care reprezentantul românilor din Ucraina o va lua. Ştim că in aceste momente de criză este supus unor presiuni enorme şi este pus în faţa unor dileme pe care este greu să le rezolve singur.

De aceea, am dorit să-i arătăm că suntem alături de el şi alături de ceilalti fraţi ai noştri şi să intindem o mână printr-un sfat care sperăm să-l ajute să găsească soluţia optimă în conformitate cu interesele românilor pe care-i reprezintă.

Mircea Popescu

http://mipopescu.wordpress.com/5-politica/romanii-din-ucraina/

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Aron Pumnul către Eminovici: Bre Moişi, lasă, bre, în pace PUNCTUMUL cela, c-ai să le faci zile fripte cu el moldovenilor. Ca mîine-poimîine.

 2. JOS KGB-ul VIOLATOR CRIMINAL

  JOS INTUNIERICUL DIABOLIC SATANIC COMUNIST!!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

 3. SA TRAIASCA PARTIZANII PANA VIN AMERICANII!

 4. =Domnica Unionista dela HERŢA=

  GENOCID ÎMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR
  si deputatul tradator de la Kiev Ion Popescu:
  —————————————————–
  ziarul “Zorile Bucovinei”, Cernauti,
  21 Februarie 2014
  un articol de Felicia N. Toma

  http://www.zorilebucovinei.com/news/show/490/

  După sângeroasa zi de joi, când peste 100 de manifestanţi paşnici au fost răpuşi de gloanţele lunetiştilor, din ordinul lui Zaharcenko, centrul Kyivul arată, după cum afirmă, cu lacrimi în ochi bătrânii localnici, ca după cel de-al doilea război mondial. Nici Ianukovyci, nici ceilalţi vinovaţi de genocidul împotriva poporului, n-au demisionat şi nici n-au de gând, se pare, s-o facă. Mai mult ca atât, Zaharcenko, ministrul de interne, şi procurorul general Pşonka, după cum informează TV5, au încercat să spele putina de pe Aeroportul „Boryspil”, însă i-au împiedicat activiştii EuroMaidanului. Cu toate că deputaţii poporului urmau să înceapă sesiunea încă la ora 10.00, abia seara, în Rada Supremă s-au adunat 127 de aleşi ai poporului, care au votat „pentru” condamnarea violenţei în Ucraina ce a cauzat jertfe omeneşti (236 de voturi), ca parlamentul să activeze, în actuala situaţie critică, chiar şi în zilele de odihnă. Conform hotărârii adoptate, unităţile militare şi cele ale forţelor de ordine urmează să înceteze focul şi să se întoarcă la locul dislocării lor permanente, pentru ca să li se interzică folosirea armelor. De asemenea, parlamentul ucrainean a interzis înfăptuirea operaţiunii „antiteroriste”, anunţate de Serviciul Securităţii, iar starea de urgenţă o poate decreta doar Rada Supremă. Neînțeleasă a rămas şi poziţia lui S. Tighipko, care a promis că, împreună cu 20 de adepţi ai săi, îi va susţine pe cei din opoziţie, votând împreună cu ei, dar nici nu s-a prezentat la sesiunea de ieri. Au lipsit, în deplină componenţă, şi comuniştii. Nu s-a prezentat la sesiune, pentru ca împreună cu ceilalţi deputaţi să pună stavilă vărsărilor de sânge, nici deputatul român din fracţiunea Partidului Regiunilor Ion Popescu, acela care face apeluri, de la Mănăstirea din Bănceni, de „neimplicare în actele de violenţe”, „de a se abţine de la declaraţii s-au solicitări nechibzuite, care ar putea să aducă prejudicii Comunităţii Româneşti din Ucraina”, dar personal se alătură la violenţe prin încurajarea „tituşkilor” de pe scena AntiMaidanului, după cum informează jurnalista cernăuţeancă Galyna Eremiţa.

  Mulţi dintre deputaţi părăsesc rândurile Partidului Regiunilor, nedorind să continue vărsarea de sânge şi înţelegând că Ianukovyci nu va ceda. Astfel, până acum, aproape 20 de deputaţi ai acestei criminale forţe politice au părăsit rândurile ei, spre regret, nu e printre ei şi „pacificatorul” deputat bucovinean Ion Popescu.

  Astăzi, când 360 de deputaţi ai poporului se aflau în sala de sesiuni a Radei Supreme, în sediu au pătruns un grup de vreo 50 de militari înarmaţi până în dinţi, cu automate Kalaşnikov şi doar graţie deputaţilor opozanţi aceştia au fost impuşi să părăsească clădirea.

  În timpul unei noi runde de negocieri de ieri noapte ce a durat aproape 9 ore, între liderii opoziţiei, Ianukovyci şi membri ai guvernelor din ţările europene – Germania, Franţa, Polonia, Rusia, s-a ajuns la semnarea unui proiect de hotărâre privind reglementarea crizei ce prevede reîntoarcerea la Constituţia din 2004, limitarea împuternicirilor preşedintelui, formarea, timp de 10 zile, a unui guvern de coaliţie. TV Inter a dat publicităţii declaraţiei lui Ianukovyci, care e de acord cu înfăptuirea alegerilor preşedinţiale anticipate şi revenirea la Constituţia din 2004. Însă aceasta pare a fi o declaraţie efemeră pentru a tărăgăna timpul în scopul de a „inventa” o nouă capcană de exterminare a poporului.

  „ION POPESCU AŞA ŞI N-A DAT APRECIERE EVENIMENTELOR DIN UCRAINA ŞI RĂMÂNE ÎN PARTIDUL REGIUNILOR”
  —————————————————–

  A declarat, pe site-ul său oficial, deputatul poporului Ghennadi Moskal, în adresarea s-a către bucovineni, care urmează să aprecieze activitatea deputaţilor poporului din partea regiunii Cernăuţi care n-au votat pentru încetarea războiului puterii cu propriul popor.

  „După vărsarea de sânge, fiecare bucovinean ce-a votat pentru Partidul Regiunilor s-au rămâne membru al lui, urmează să înţeleagă că e părtaş a acestor crime. Mă adresez către acei care au luat bani înainte de alegeri, votând pentru Partidul Regiunilor – daţi dovadă de curaj şi purificaţi-vă de această murdărie, daţi banii familiilor suferinzilor şi cereţi-vă de la ei iertare pentru fapta voastră.

  Bucovinenii urmează, de asemenea, să dea apreciere deputaţilor din partea regiunii, care n-au fost prezenţi la şedinţa din seara trecută a radei Supreme şi n-au votat pentru încetarea războiului puterii cu propriul popor.

  În privinţa deputatului poporului Ion POPESCU, care până astăzi aşa şi n-a dat apreciere evenimentelor din Ucraina şi continuă să rămână în Partidul Regiunilor, i-am trimis o scrisoare Preşedintelui României Traian BĂSESCU, cu rugămintea să introducă faţă de el sancţiuni personale privind interdicţia de a intra în România”.

  MULŢUMIRI PREŞEDINTELUI ŞI GUVERNULUI ROMÂNIEI
  —————————————————

  Ghennadi Moskal, preşedintele unei comisii temporare a Radei Supreme, s-a adresat cu o scrisoare de mulţumire către Preşedintele, prim-ministrul, preşedinţii Parlamentului şi Senatului României, pentru hotărârea politică de acordare a statutului de refugiaţi cetăţenilor Ucrainei, care au fost răniţi pe EuroMaidan şi se află la tratament în România. „Un asemenea statut va permite răniţilor să-şi încheie tratamentul, iar în caz de cerere a extrădării lor din partea actualului regim din Ucraina, să rămână sub protecţia conducerii României şi să obţină aici azil”, a menţionat deputatul opozant.

  Eventualii refugiaţi din Ucraina pot fi primiţi şi în Centrul de cazare pentru solicitanţii de azil de la Rădăuţi

  Centrul are disponibile 69 de locuri, dar, dacă s-ar impune, numărul acestora poate fi suplimentat. Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Rădăuţi este singura structură din judeţul Suceava care ar putea primi, în prezent, refugiaţi, a declarat, ieri, prefectul Florin Sinescu. Potrivit lui, în cazul în care vor exista refugiaţi din Ucraina, singura structură specializată este acest centru, care are o capacitate de 100 de locuri. În prezent sunt ocupate 31 dintre ele. Sinescu a mai menţionat că, dacă se va impune, se vor putea amenaja şi alte spaţii pentru primirea de refugiaţi.

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, în caz de nevoie, România poate prelua, pentru început, 3.500 de refugiaţi din Ucraina în spaţii de cazare (M.C.), informează ziarul „Crai Nou”, Suceava.

  ASEMENEA VIOLENŢE POŢI VEDEA DOAR ÎN FILME DE GROAZĂ
  —————————————————

  Nici un intelectual nu poate rămâne pasiv la teribilele omoruri ale protestatarilor paşnici, majoritatea tineri, săvârşite de banda lui Ianukovyci. Plâng până şi medicii de îngrozitoarele violenţe, care pot fi văzute doar în filme de groază. Cine s-ar fi gândit vreodată că în Ucraina, în secolul al XXI, se poate comite un asemenea genocid împotriva propriului popor. Chiar şi Olga Bogomoleţ, doctor în ştiinţe medicale, coordonatorul medicilor voluntari din hotelul „Ucraina” din centrul Kyivului, chemând Partidul Regiunilor să înceteze vărsările de sânge, a afirmat că lunetiştii profesionali ţintesc în manifestanţi fără şanse de a rămâne în viaţă, anume direct în inimă, cap, plămâni sau gât”. TSN transmite că, pentru a ascunde adevărata cifră a celor răpuşi de gloanţele „Berkut”-ului, forţele de ordine ucrainene fură cadavrele decedaţilor noaptea din morgă şi le duc în afara oraşului.

  O LACRIMĂ ÎN VEŞNICIE
  ————————————–
  O lacrimă în veşnicia celor care şi-au sacrificat tinereţea pentru Neam,Viaţă şi Libertate, precum au făcut-o şi martirii neamului nostru românesc, picură neîncetat şi din candela colaboratorilor „ZORILOR BUCOVINEI” şi membrilor Societăţii Jurnaliştilor Români Independenţi din Regiunea Cernăuţi. Glorie eroilor!
  / Felicia N. TOMA /

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ===============================

 5. =Domnica Unionista dela HERŢA=

  Lideri ai comunității românești din Ucraina
  solicită democratizarea statului și asigurarea instrumentelor europene de păstrare
  a identității naționale a românilor din Ucraina indiferent de cum sunt ei numiți.
  21 februarie 2014

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/12307-lideri-ai-comunitii-romaneti-din-ucraina-solicit-democratizarea-statului-i-asigurarea-instrumentelor-de-pstrare-a-identitii-naionale-a-romanilor-din-ucraina-indiferent-de-cum-sunt-ei-numii.html

  În discuțiile purtate de redactorii “Romanian Global News”
  cu lideri de opinie ai comunității românești din Sudul Basarabiei, dar și din Nordul Bucovinei, aceștia au reiterat dorința lor de democratizare a Ucrainei și de asigurare,
  indiferent de regimul care va conduce Ucraina, a instrumentelor fundamentale
  de păstrare a identității românești.

  Aceștia au solicitat punerea în aplicare a legilor cu privire la protecția minorităților

  SI INCETAREA PRESIUNILOR DE UCRAINIZARE A SCOLILOR SAU CLASELOR
  CU PREDARE IN LIMBA ROMANA !

  Întrebați în legătură cu zvonurile legate de dezmembrarea Ucrainei,
  aceștia au susținut că dorescun stat ucrainian întreg, însă dacă lucrurile nu vor rămâne astfel,
  iar statul ucrainian ca subiect de drept internațional va dispare,

  atunci comunitatea românească va fi consultată
  de cine anume să aparțină zonele locuite majoritar de români,
  iar decizia va fi aceea care va înlătura pe termen mediu și lung
  pericolele de asimilare și dispariție a numerosei comunități românești.

  Va fi luată în discuție inclusiv înlăturarea consecințelor Pactului de ocupatie ruso-german
  Ribbentrop-Molotov din 1939
  care au adus atâta suferință românilor din Ucraina.
  Liderii români au repetat că acest scenariu ar fi valabil
  numai dacă actuala Ucraină va fi împărțită,
  menționând încă odată că susțin unitatea teritorială a actualei Ucraine.

  Liderii români consultați și-au exprimat nedumerirea că din troica trimisă la Kiev
  să negocieze cu regimul Ianukovici, nu făcea parte și ministrul de externe al României,
  mult mai îndreptățit, prin lungimea frontierei comune și numărul de conaționali din Ucraina,
  să facă parte dintr-o astfel de delegație.
  Aceștia cer României să fie mult mai prezentă în discuțiile privind viitorul Ucrainei
  și să apere prin toate mijloacele diplomatice interesele comunității românești.

  Dat fiind situația extrem de periculoasă din Ucraina,
  “Romanian Global News” nu va da numele liderilor consultați.
  ——————————-
  Reamintim că în Ucraina trăiesc compact circa jumătate de milion de români
  împărțiți artificial în moldoveni și români. Zonele în care aceste comunități trăiesc sunt Maramureșul Istoric (Transcarpatia), Nordul Bucovinei, Herța și Sudul Basarabiei.
  Cu excepția Maramureșului Istoric, celelalte regiuni locuite de români au făcut parte din România fiind despărțite de aceasta odată cu Pactul secret fascist-comunist Ribbentrop-Molotov
  din 23 august 1939.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 6. In primul rind va doresc o calatorie normala Doamna Vitaliia…Apoi o sa va informez despre asa zisii teroristi din Romaniia,care asa si nu au fost trasi la raspundere pentru crimele comise impotriva umanitatii..

 7. In primul rind va doresc o calatorie normala Doamna Vitaliia…Apoi o sa va informez despre asa zisii teroristi din Romaniia,care asa si nu au fost trasi la raspundere pentru crimele comise impotriva umanitatii..

 8. De mafia rusescă,
  De cea moldovenească,
  De crimă, umilire…
  Scăpăm doar prin UNIRE.

 9. Scris de Abraham la 22 februarie 2014
  CÎND SE VOR TREZI şi moldoboii noştri, avem şi noi, mai mulţi, IANUCOVICI, criminali de STAT LA PUŞCĂRIE: timofte, plahatniuc, lupu, diacov, filat, gadîrcă, guţu, leancă, gurin, corman, streleţ . marinuţa, bodrug, ketraru, şi încă alţii care papă banii noştri, comntinuă să ieie împrumuturi uriaşe. Cînd vor fi încarceraţi la Pruncul? Unde sînt organizatorii de altă dată ai plebei?

  #2 Scris de slab proroc eşti, Fluxe la 22 februarie 2014
  Uite că s-a rezolvat totul, deşi cu prea multe jertfe…Alta e nenorocirea: că la conducere tot bandiţi vor veni, în frunte cu bandita Timoşenco.De unde să iei oameni cinstiţi acum?

 10. Scris de Agramaţii unioniste la 22 februarie 2014
  CEA MAI AGRAMATĂ – gazeta beţivă Tâmpul, care face cea mai mare putoare ROMânească. Exemple: Distinşii membri ai coaliţii parlamentare S-O (s-OR, n.n.) fi gîndit că hoţul neprins e negustor cinstit (T.,19-02-14) Schioarele ucrainence, participante la Jocurile Olimpice de la Soci, au dorit să LEGE LEGĂTURIi (legături legate?, n.n.; nu e mai simplu: să-şi pună brasarde, sau banderole negre, sigur că la mîini, nu la fund) negre pe (nu e mai rumunski PĂ?) braț în memoria victimelor ciocnirilor violente de la Kiev (T.,19-02-14).La noapte vom avea ploi pe arii extinse, iar zilele următoare se încălzeşte (T., 18-02-14). IATĂ UN MODEL GRĂITOR de agramaţie: 1.VOM AVEA PLOI? Sau VA PLOUA? Taman cînd ne vom scărpina cu mîna dreaptă urechea stîngă. 2. ÎN ZILELE URMĂTOARE SE VA ÎNCĂLZI, nu? Federaţia Rusă se simte ameninţată de parcursul european al R. Moldovei (T., 22-02-14). CORECT AR FI: Al R., al Moldovei (T, 22-02-14)… Arsen Avakov este nou ministrul (poate NOUL MINISTRU?) de interne al Ucrainei, cu 275 de voturi pentru (T., 22-02-14). Harkov, proteste în susținerea euromaidanului în zona unde are loc un așa-numit (aşa-NUMITUL?) congres ce urma să încerce să „divizeze Ucraina” (urma-să-încerce-să-divizeze…VERB călare pe verb) (T., 22-02-14).

 11. Scris de Un doctor în neŞTIINŢE? la 22 februarie 2014
  Acest articol a fost publicat pe vineri, 21 februarie 2014. (V.Pavlice., blog). CE înseamnă PE VINERI? Românii zic: PĂ VINE. Cînd omul stă PĂ VINE…

 12. #2 Scris de BLEAgore din Camca: ce argiment forteeeeeeeeee la 22 februarie 2014
  Aflându-mă nu demult într-un grup de oameni în s. Alexăndreni, din r-nul Edineț, unde se discuta despre eterna temă a identității, cineva dintre ei susținea cu voce tare cum că el este moldovean de naționalitate. L-am întrebat de ce crede așa. – Pentru că m-am născut în Moldova, a spus el. – E bine că te-ai născut în Moldova, dar ar trebui să știi că Moldova nu e națiune, ci teritoriu, i-am răspuns eu. Neștiind ce să zică, a înghițit gălușca. Au tăcut mâlc și ceilalți „moldoveni”. Grigore Croitoru, or. Camenca

 13. Pt De pe forunul Flux

  Ce este „argiment”?

 14. sorry, ezvenite , scuzac – ARGUMENT

 15. Bai fratilor, dein ce limba scoateti voi expresia ” asa si nu”? Ma refer in special la „Unionistii” de propaganda, care sustin cedarea Transnistriei inainte de intregirea tarii prin lozinca inadecvata vremurilor actuale „TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !” Nu exista in limba romana decat ceva asemanator, dar pe invers: „si-asa nu”. Exemple pentru oamenii simpli, gen Domnica Unionista, pe care o citez: „ION POPESCU AŞA ŞI N-A DAT APRECIERE EVENIMENTELOR”…
  in loc de „Ion Popescu si-asa n-a dat apreciere evenimentelor”…sau
  „Ion Popescu oricum n-a dat apreciere evenimentelor”…Cel mai frumos era „Ion Popescu oricum n-a apreciat evenimentele”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *