Comunicat CNSC (România) privind Ucraina și cerând partidelor pro-româneşti şi pro-unioniste basarabene o alianţă pt unitatea românismului

CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC)

Forta a Treia – forta civica a natiunii romane!

Adresa postala: Str.Pajurei, nr.13, Sector 1, Bucuresti, Cod 013152, Tel.0736601020, 0736600961, 0736600973. E-mail: platformacivica@gmail.com Site: http://cnsc-forta3.blogspot.ro/ 

Nr. 5/ 20.02.2014            COMUNICAT privind implicaţiile situaţiei din Ucraina 

Consiliul Naţional al Societăţii Civile îşi arată îngrijorarea faţă de evenimentele scăpate de 971573_513686948725317_1119807088_nsub control din Ucraina, care afectează situaţia unui mare număr de conaţionali români, obligaţi, printr-un accident nedorit al Istoriei, să trăiasca separaţi de Ţară. Comunitatea românească din ţara vecină manifestă deja semne de divizare între forţele pro-guvernamentale şi cele ale opoziţiei, care contestă, în stradă, îndepărtarea de idealul European al ucrainenilor.

Situaţia explozivă din Ucraina creează o stare de instabilitate regională accentuată la graniţa cu Uniunea Europeană cu pericolul real al extinderii şi în spatiul basarabean. Deja, forţele politice reacţionare antiromâneşti şi antieuropene din Basarabia, cu strânse legături la Moscova, adoptă poziţii extreme, asemănătoare celor din Ucraina, de respingere a direcţiei europene adoptate de Chişinău.

Concomitent, are loc o activare îngrijorătoare a fenomenelor secesioniste, care pun în pericol însăşi integritatea Republicii Moldova.

Faţă de această situaţie, Consiliul Naţional al Societăţii Civile îşi exprimă solidaritatea şi sprijină poziţia românilor din Ucraina, care se declară pentru apropierea europeană a ţării. În acelaşi timp, facem un apel domnului Ion Popescu, deputat în Rada ucraineană, să sprijine năzuinţele conaţionalilor săi pro-europeni, pentru a nu identifica comunitatea românească din Ucraina cu o politică nepopulară mai ales în regiunea Bucovinei de Nord.

Consiliul Naţional al Societăţii Civile cere în mod ferm, forţelor politice pro-româneşti şi pro-unioniste din Basarabia să înceteze imediat orice dispute publice care afectează românismul din Basarabia, mai ales acum în pragul referendumului naţional.

De asemeni, solicităm partidelor politice basarabene pro-româneşti şi pro-unioniste să demareze în cel mai scurt timp discuţii, fără condiţii prealabile, în vederea constituirii unei alianţe care să restabilească unitatea şi credibilitatea românismului în societatea basarabeană.

Coordonatori CNSC,

Mircea DOGARU
Mircea POPESCU
Radu TOMA

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
  1. De unde daca cucoanei pavlici nu-i este pe plac niciunul.Dinsa vrea sa guverneze de una singura.

  2. Avem de ales una din douà: ori ducem jugul ocupantilor în continuoare ori începem a ne dezbàiera de el! Rusii si prorusii sunt hotàrâti, uniti… pentru a ne domina si nimici Neamul românesc. Problema este dacà NOI vrem si suntem în stare sà ne UNIM pentru a ne apàra de coltii lor?! Este nevoie de o solidaritate a tuturor fortelor pro-europene si pro-unioniste din toate teritoriile cu populatie româneascà, din tarà si din exterior! Cine sà consolideze aceste forte?! Celelalte divergente la moment sunt mai secundare. Acuma este necesar sà ne UNIM împotriva dusmanilor Neamului românesc! Ne va ajunge întelepciune, demnitate si vointà?!

  3. Lui c-tin

    Oare? Nu cumva cei de la guvernare doar vorbesc si nimic nu fac?

  4. Rusia nu va ceda atat de usor in Ucraina!Cedarea Ucrainei catre UE va insemna apropierea sfarsitului Rusiei asa cum o stim(probabil ca in Rusia vor urma revolte care vor duce la disparitia statului rus).Probabil Ucraina se va scinda in doua tari separate, cea de est fiind o tara tampon intre Rusia si UE.In cazul in care Rusia pierde influenta in Ucraina poate pierde definitiv si Transnistria.

  5. … mmmmmmmmmmm – pai din cauza asta ea vrea si regiunea Odesei impreuna cu cea a Hersonului – ca sa aiba si Transnistria in continuare sub miina sa …
    JOS DICTATURA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *