După un dosar contra lui Voronin la CEDO, contra lui Șelin la Jud.Centru, voi avea și unul contra lui Ghimpu (Fabrika, video)

Spuneam, intr-un articol anterior despre noile editii ale „Fabrika”, ca nu e prea bine sa fie in platou un singur invitat. Din pacate, in editia a treia a fost doar Ghimpu. Dupa, cred eu, orice om treaz la cap si care nu isi administreaza pastile in timpul unei emisiuni, a vazut ca un atare specimen – cu oricite ordine si medalii l-ar impopota amicii interesati electoral de peste Prut – tot specimen intolerant, agresiv si violent ramine. Mai mult, ideea de competitie intelectuala cu moderatorii nu prea incape in gamalia unora, chiar daca se pretind juristi. Ei stiu una – daca ceva nu e pe placul meu, plec din emisiune. Sa ma fereasca Sfantul ce abordare primitiva, de troglodit…

Vrea sa multumesc celor care m-au invitat la Fabrika, prin Skype, si am obtinut de la un „jurist” (mult prea repetent, la propriu si la figurat, la studiile medii) proba in spatiu public a ceea ce stiam de multa vreme, pentru ca mi se tot transmitea cu multa consternare de catre colegi. Ghimpu si altii din preajma-i, ca sa nu precizam cine, desi avem martori vii, au umplut ambele state romanesti cu birfe despre „KGB”-ismul meu inexistent, pe simplu motiv ca „juristului” i-a spus nu stiu cine ca la ATEM lucrau doar kgb-isti. Iata il astept in judecata sa vina cu probe – sper ca asta sa o stie si „juristii”… Pacat ca nu mai e printre noi reputatul publicist si traducator Valentin Mindicanu, care a avut o prima sageata in debutul Miscarii de Eliberare si Renastere Nationala, cu „Vesmintul fiintei noastre” despre limba romana, Mindicanu cel care m-a invitat la ATEM, ca translator simultanist.

Pai – cite lucruri stiu eu de ambii Ghimpi, fiind cu ei si cu Hadarca in PFD (dupa ce EU, si nu Mihai Ghimpu, am fost membru al partidului (PD), condus de frate-su Gheorghe Ghimpu, scriind acolo articole electorale contra lui Petru Lucinschi…)

Dar nu ma aventurez sa le trimbitez, pentru ca nu am timp sa adun probe, desi liste de arhiva cu infltratii in Miscarea de Eliberare si Renastere Nationala sunt publicate si pe blog. Dar nu afirm ca cineva e KGB-ist. Ghimpu M. a fost sef de stat – de ce sa umble cu birfe si sa nu ceara dovezi clare, concrete despre oponentii lui politici national-liberali? De ce sa ceara, de exemplu, doar propriile dosare? Pentru ca nu are ce sa i se prezinte legat de numele meu. Am un dosar de judecata pe subiectul KGB-ismului contra lui Voronin la CEDO, am un alt dosar de judecata contra lui Selin la Judecatoria Centru si voi mai avea unul de judecata contra lui Ghimpu (mai am si contra unui tinar ambitios, se pare din aceeasi „baterie”).

Pacat de acest nivel suburban al prestatiei „juristului”. Spune parca lucruri normale, dar intr-o forma de iti repugna si ti se face sila sa il privesti sau sa il asculti.

Ghimpu s-a ratacit intre Putere, Opozitie falsa, proEuropa, o „Unire in sicriu” si o alta scoasa acum si fals primenita pentru campania electorala, de amagit oamenii.

E desteapta vorba populara, care se adevereste de fiece data, – „prostului nu ii e destul, daca nu e si fudul”.

Moderatorii au manifestat inca prea multa ingaduinta, dar cum altfel sa procedezi cu oamenii bolnavi…

Vitalia Pavlicenco

 

Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. pavlișcova,țeai șters putina,ești o kgbista,și nai trecere și nu vei avea ,nici,odata,

 2. îmi pare rau,dar ,știu personal,ce rânzoasa,ești!nu te teme,fara ujutorul mancruților,nu vei câștiga,nici ojudecata,te asigur!

 3. ati actionat foarte bine.

  Ghimpu e un cadavru decedat politic,care nu mai intra in parlament in noembrie 2014 si-l va falimenta si pe Chirtoaca la Primaria Chisinau,

  iar Voronin e un criminal de razboi comunist,care merita procese pe banda rulanta.

  http://conspiracyspymd.wordpress.com/

  Guvernul AIE din decembrie 2014 va include PNL Pavlicenco,in alianta europenista cu PD si PLDM.

  PNL va lua locul lui Ghimpu(care e un Iurie Rosca modern,adica falimentar politic)

  PNL si Pavlicenco va guverna din iarna lui 2015 in noua majoritate consolidata europenista.

 4. sincer sa fiu, moderatoarea se vede ca intentionat se straduia sa il faca de nimic pe Ghimpu, in comparatie cu Leanca carui ii adresa doar intrebari comode pentru a nu-i obijdui.Din acest punct de vedere Natalia Morari este de 100 ori mai profesionista comportandu-se egal cu toti invitatii.Iar Rita Usalcovschi s-a comportat foarte neprofesionist,ca un papagal ,care intr-una fara oprire da niste intrebari stupide fara nici macar sa astepte raspunsuri complete de la invitati. Este destul de clar ca d-nei Usalcovschi nu ii prinde aceasta emisiune cu care nu se ispraveste, moderatorii precedenti au fost mai potriviti acestei emisiuni.Mai bine ramanea la Jurnaltv si nu se vindea la Plahotniuctv, dupa ce l-a criticat atat de intens pe Plahotniuc.

 5. Bravo Andrei 100/100 deacord cu tine..

 6. Moderatore de doi bani.

 7. Andrei, sunt de acord cu spusele tale. Vai de acei ce se dau lucitori, dar , aur nu sunt…,iar Virjil nu-i şi Măgureanu, oare?…

 8. Ghimpu nu mai are sponsor,dupa ce a fost parasit de miliardarul israelian in euro PLAHOTNIUC.

  Ghimpu si-a pierdut filiale intregi ale PL-ului,si a scazut dramatic in sondaje.

  Ghimpu nu mai intra in Parlament in nov.2014,in schimb PNL Pavlicenco face pragul,si va guverna in alianta europeana AIE cu PLDM si PD intr-o noua majoritate parlamentara.

  http://conspiracyspymd.wordpress.com/

 9. Sîntem o ţară de MIHAI GHIMPI
  Chişinăul va avea un Monument al Limbii…(Flux, 30-01-14). DATIRITĂ
  Screnătului aFcadeniei de neŞTUUNŢE a Moldovaniei.
  Scandează DREPŢII, urlă STRÎMBII,
  e forofotă moldovenească:
  traăiescă monumentul LIMBII…
  Ea-amu-I cu mult mai românească!
  VARIA I
  Triumfă fericiţi scalîmbii
  avem un monO(r)MÎNTal limbii…
  E foarte bine, bre Ioane,
  da ia-ui-te, mai avem ORGANE…
  VARIA II
  O, naţiune somnamBULĂ,
  de monumente nesătulă:
  pe lîngă limbă, avem ficat,
  şi PIEPŢI, şi coapse, neapărat,
  ba chiat şi CAP, handiCAPat…
  A zis vorbind în childuri Bulă.
  VARIA III:
  E o tîmpenie pătrată,
  pur liberalo-democrată,
  organele, mai toate-odată,
  s-au foarte tare revoltat:
  vă ocupaţi de neghiobii,
  de cîte ori v-am demonstrat:
  făr-limbă vă năştem copii.

 10. E Tanasă cum se presupune
  Şi vă spun din ce-auzii şi eu:
  Esre-un LEU de TELEZIZIUNE,
  Altfel zis, este un TELE LEU.

 11. Nu esti mai breaza ca Ghimpu,in schimb el e un mare luptator, e de al nostru.dar tu cine esti? davai dosvidania.

 12. LIDERULUI LIBERAL
  Cu Decebal te-ai întâlnit
  Ce-ai vorbit cu el-nu ştiu,
  Dar cred că-ar fi încremenit
  De-ar şti că-i pus UNIREA în sicriu.

  Nu mai auzi de la Ghimpu
  Nicio vorbă cu tâlc
  Şi-i va duce cu timpul
  Pe liberali la kirdîc.

 13. C-tin, cînd negi pe cineavaia, nu nănţa pe altcinevaia…PseudoNUMELE tău, aşe abreviat cum e, poate fi bănuit că integral numele ţie-ar fi CreTIN. Scuză, dar famElia nu ţi-i Tanasă?

 14. Parlamentul Macedoniei a adoptat miercuri, cu majoritate zdrobitoare, o lege prin care introduce castrarea
  chimică pentru pedofili (Unim., 6.02-14). La noi castrarea trebuie începuită de la COIotul prezidenţial TIM…o-fte.

  Delegația olimpică a Moldovei, primită la slujbă de Patriarhul Kiril (JDC, 6-02-14). BĂ BASAvrăghii, nu tot la fundul ruşilor aţi ajunsă-l? Da aici îl luarăţi la bătut cu ketre. îi rĂtund pămîntul, băi!

 15. Scris de aişşea şi acmu la 06 februarie 2014
  Curajoşii au evoluat din laşi, sincerii – din minciunoşi, vitejii – din ticăloşi, creştinii – din ate, unioniştii – din mauncurţi, hoţo-bandiţii – din canibali, OLEGarhii – din PETREAarhi (de fapt invers), deputaţii – din depuţoi, dePURTATELE – din dePUŢATE, PORCororii – PROcurORI, IUDEcătorii – din JUDEccători, grigorvierii – din în APRIL, Tanaşii – din Telelei, sNEGURII . din neguri, sanghelii – din antiVANGHELII, mihaivaculovskii – din propriile pisdeţuri, plaHOITniucii – din HOITuri eunuce, GADhîrcii – din cîrlani ŞMEkirilici, anaguţele – cloWnate din clowne trădătoare, patrioţii – din comunişti. Şi numai Druţă – din aacum cu genii, unde odinheşte Sadoveanu, Eminescu, Creangă, Alecsandri. Şi încă nişte ţărani moldoveni care se roagă să moară.

 16. Cum te -ai simti sa stii ca nimeni nu invata nimic de la tine? Mai ales ca ai instrumentele încărcate cu ură, bârfeli şi zoi în loc de suflet neprihănit,cu care n-ai putea sa faci asta? Cum te-ai simti sa stii ca primesti bani ca sa ciopartesti suflete tinere ori neinformate? Si ca bisturiul tau in loc sa taie, sfasie? Cum te-ai simti sa stii ca in loc sa bandajezi rani, astupi urechi şi inchizi guri?
  Cum te-ai simti sa stii ca esti platit lunar ca sa arunci gunoiul in mintile oamenilor, nu ca sa-l strangi? Cum te-ai simti sa stii ca primesti bani ca sa te minti pana si pe tine ca esti util societatii? Ba mai mult sa ajungi s-o faci atat de bine incat sa incerci sa-i convingi si pe altii? Cum te-ai simti sa stii ca esti platit ca sa zambesti scursurilor si sa le strangi mana? s-ar putea sa-ti aduca mai multi bani? Si mai multa faima? Apoi să fii aruncat ca un „prezervativ”…

 17. Minciuna în rochie de adevăr
  …noi, basarabenii, numai unindu-ne cu Ţara… vom pute,,, (LA, 29-01-14).
  ÎN SENS DE: Vom puţi?
  … să mutăm capitala R. Moldova la Bucureşti şi pe cea a României la Chișinău
  (LA, 29-01-14). JUST: Ţara să se numească Moldova, capitala Chişinău, limba
  – moldavă. Doar aşa vom accepta unirea.
  Nu fac o descoperire rară,
  ci doar o declaraţie gîndită:
  Dabija-i o Mare Minciună literară.
  cu MAJUsculă necesară.
  Şi cu poetica pleată şiclită.
  ……….
  Şiclit-nespălat şi-ncîlcit.

 18. Nu face sa ne pierdem timpul cu toti imbecilii.Eu voi proceda altfel-voi merge din sat in sat si voi duce oamenilor adevarul.Poporul e intrr-o adevarata deruta,iar misiunea celor ce cunosc putina istorie e sa duca adevarul in fata maselor.Nimic mai mult decat adevarul.Fac un apel catre toti,carora le pasa de tara ,sa faca acest lucru si sa ajutam conationalii nostri sa iasa din mocirla comunista.

 19. Hai sa fim seriosi , cine din noi avea sa suporte porcariile care le facea Ursalovscaia sau cum ii mai zice…e deloc neprofesional cind dadea intrebari peste intrebari si nici nu reusea Ghimpu sa deschida gura…In primul rind e un invitat , si ca orice invitat are dreptul si sa se scoale si sa plece daca nu ii place atirnarea fata de el…Domna Pavlicenco , cu tot respectul dar aici gresiti in privirea la suparat si plecat, dumneavoastra cum aveati sa procedati cind in halul acesta avea sa isi bata joc ???

 20. Pt Stefan

  Eu nu aveam sa ajung in situatia lui Ghimpu, care s-a manifestat ca un badaran la toate capitolele. Eu astept cele mai provocatoare intrebari, pentru ca am raspunsuri la toate intrebarile. Tocmai de aceea lumea se teme sa mi le puna.

 21. Toată lumea din jur e proastă–numai eu-dumneta,în cazul dat,
  şi încă vre-o doi, sunte-ţi buricul pământului, restul sunt proşti ori debili ? Nu fi-ţi perfidă!

 22. Pt richi

  Invata gramatica. Eu am multe de spus, dar nu esti capabil sa intelegi.

 23. Ei cum Dumnezeu să numeşti limba română şi s-o schimonoseşti la nivel de Richi? Citisem la nişte agramaţi creva de felul ista DACĂ Î-ŢI SPUN, sau: Î-MI DAU SEAMA, amu iaca-tă-l-îi ş-pe Richi cu SUNTE-ŢI şi FI-ŢI. Strigător la ceriu! Cum, Doamne, engleJÎI cu gramatica lor nebunăscriucorectlaniveldeSAMTEHNICI şi noi…

 24. Хороший блог. Хочу, чтобы мой когда-нибудь стал тиким.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *