SUA felicită România pentru sprijinul acordat RM. Ce i-a mai spus emisarul american lui Băsescu

Am urmărit ce s-a dat la TV despre Victoria Nuland la București. Remarcile noastre ar fi că vizita este într-un moment important, care a dat imagine pozitivă României. Mi-au plăcut aprecierile legat de creșterea economică, de împlinirea a zece ani de la aderarea României la NATO, de cooperarea americano-română, de interesul pentru intensificarea acestei cooperări.

Din unele informații ale noastre, venite de mai departe, lui Traian Băsescu i s-a sugerat că, dacă face declarații unioniste privind al doilea stat românesc, Republica Moldova, ele să fie neapărat însoțite de acțiuni și fapte concrete, adică să nu rămână la nivelul declarațiilor. Cred că este un semn bun și mai cred că Președintele României va avea grijă ca afirmațiile și planurile evocate de domnia sa să devină cât mai materializate. Toți politicienii importanți din România ar trebui să aibă în prim-planul preocupărilor lor și destinul românilor din stânga Prutului. Mai ales acum. Vitalia Pavlicenco

Repostăm și o informatie: http://www.infoprut.ro/2014/sua-felicita-romania-pentru-sprijinul-acordat-rep-moldova.html

Asistenta secretarului american de stat pentru afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, a ținut să felicite România pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în interiorul Uniunii Europene și pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic.

„Statele Unite susţin integritatea teritorială a Republicii Moldova și dreptul ei de a-şi alege viitorul și drumul. Am susţinut Parteneriatul Estic și drumul european pe care și l-a ales Republica Moldova. Îi încurajăm și am vorbit cu oficialii europeni pentru a susţine în continuare consolidarea democrației în Republica Moldova și asocierea ei la UE. România are un rol de mentor şi SUA este alături de România pentru sprijinirea Republicii Moldova, pe toate planurile. Am discutat despre Moldova în toate întâlnirile mele din această vizită”, a spus adjuncta șefului diplomaţiei americane în cadrul unei conferințe de presă.

Și mai repostăm o informație: http://voceaunirii.org/2014/01/11/de-azi-este-oficial-sua-sustine-unirea-republicii-moldova-cu-romania/

De azi este oficial: SUA susţine Unirea Republicii Moldova cu România

image-2014-01-11-16387035-41-victoria-nuland-conferinta-presa-300x177
Începând din această dimineaţă este oficial: SUA susţine o eventuală Unirea a României cu Republica Moldova dacă acest lucru este dorit de către cetăţenii Republicii Moldova. Răspunsul a fost dat în public de către Victoria Nuland în această dimineaţă în cadrul unei declaraţii de presă.Intrebare: Cum vedeti traseul european al Republicii Moldova in urma summitului de la Vilnius si cum privesc SUA declaratiile despre unirea cu Romania?Victoria Nuland: SUA sustin suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova si dreptul R.Moldova de a-si alege propriul viitor. Am sustinut puternic Parteneriatul Estic si oportunitatile pe care UE le-a oferit tarilor din est prin asocierea la pactul de liber schimb, prin oportunitatile legate de acordarea vizelor. Credem ca este un enorm pas pozitiv pentru tari precum Moldova, Georgia, Ucraina. Stiti ca dl secretar de stat Kerry a fost in Moldova de curand pentru a felicita aceasta tara pentru acordul de asociere cu UE. Am fost in contact cu UE in legatura cu acest subiect pentru a incuraja accelerarea acestor procese.

Cred ca Romania are multe motive sa fie mandra de sprijinul si ghidajul (“mentoring” in original – n.red.) pe care l-a acordat R.Moldova pentru a deveni mai independenta, mai democrata, mai prospera si mai sigura. Vreau sa va felicit pentru sustinerea pe care le-o aratati pentru independenta energetica, educatie, pentru sustinerea aratata in interiorul UE si pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic. SUA si Romania sunt partenere care sustin o Moldova independenta, suverana si democrata.

Sursa: Moldpress

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. Sa fie fapte NU vorbe. Romania si bancile internationale sa de-a bani pentru a face poduri peste Prut, drumuri moderne, caii ferate tip european. Romania si Bulgaria sa ofere cetatenia ROMANA si BULGARA la minoritatile dintre Nistru si Prut si peste catva ani partidele pro rusia vor pierde voturi prin plecarea la munca sau emigrare in tarile unde ROMANI, bulgari NU au nevoie de vize de intrare.

 2. Andii,

  E foarte frumos ce spui, cum n-am fi de acord, dar asta ar insemna ca dinspre bancile internationale ar curge numai lapte si miere… ceea ce n-a fost si nu va fi niciodata. =))

 3. Am avut dreptate! asta ca sa vedeti cat de tare v-a mintit Basescu!!

  America NU sustine Unirea Basarabiei cu Romania,si nici Germania nu o sustine,si nici UE,doar RUSIA o sustine,dar in sens invers,de la Moscova spre Bucuresti,adica in interiorul URSS CSI Euro-asia a tov. DUGHIN KGB si PUTIN!

 4. Victoria Nuland: „SUA susţin suveranitatea şi integritatea teritorială ale R. Moldova”

  Iata cat v-a mintit BASESCU! ultimul tradator de tara! Unirea cu Basarabia NU se poate face.Singura cale ramane ADERAREA la UNIUNEA EUROPEANA a Moldovei.

 5. Domnule Puscasu ati omis sa adaugati si continuarea citatului: „… dreptul RM de a-si alege propriul viitor.”
  Dna Vitalia are dreptate. Integritatea si suveranitatea din asertiune se refera mai mult la spatiul transnistrean.

 6. România e o comoară lăsată de Dumnezeu pe Mapamond. Ea dispune în subsolurile sale de toate bogăţiile naturale care se găsesc pe această planetă:aur,argint,metale rare…petrol, gaze chiar şi uraniu,de munţi,mare….Dar nu are noroc de nişte guvernanţi deştepţi. Republica Moldova nu dispune de nimic.Corupţia totală şi debilismul guvernanţilor,care vînd ţara ruşilor,ne va duce la faliment. Unirea este unica salvare..

 7. sunteti naivi daca chiar credeti ce ati scris. ,,Unirea e unica salvare,,

  Cati bani a investiti basescu in Basarabia?! cati bani de fonduri europene au intrat in Basarabia? va spun eu : aprox 500 milioane euro timp de 7 ani,ceea ce e un mizilic pentru Moldova.Va dau faliment toate industriile,si voi asteptati unirea cu Romania?

  Voi nu intelege mesajul diplomatic al americanilor.Este o plama data lui Basescu,si alta palma data lui Victor ponta si guvernului pentru legea de amnistie generala a coruptilor si puscariasilor.

  Am urmarit atent tot discursul americancei.

  A spus clar ca nu este interesata de unirea Basarabiei cu Romania,intr-un limbaj diplomatic evident.

  Voi chiar credeti ca america care e membru in conducerea FMI alaturi de Rusia,are ea chef asa sa scoata trupele rusesti din Moldova si sa o unifice cu Romania,ca asa vrea basescu?!

  America si Rusia membre G8,care conduc planeta dupa bunul plac?

  Americanca asta a spus clar ,,decizia Moldovei de a-si alege propriul viitor,,

  adica 10 la suta unionisti vor decide democratic Unirea cu Romania a Basarabiei la Chisinau? hai maxim 30 la suta unionisti?

  Si daca ar fi 80 la suta unionisti,UNIREA ar trebui sa insemne si ceva cash din partea Uniunii Europene,si nu doar mizilicuri de ,,buna vecinatate,, intr-un proiect ce tine de Parteneriatul estic.

  Comisia europeana are directive clare.Moldova fie adera la UE,fie se uita la Moscova.

  UNIREA cu Romania este absolut imposibil in acest moment,intr-un moment in care nu mai e mult si se formeaza Statele Unite ale Europei,si intr-un moment in care deja Romania a ramas FARA POLITICA EXTERNA.Romania depinde in acest moment 100 la 100 de Bruxelles si de fondurile europene(a celor 27 state membre,!!! deci nu doar Romania,o singura tara din 27!)

  http://cursdeguvernare.ro/viviane-reding-cere-referendum-pentru-crearea-statelor-unite-ale-europei.html

 8. UNIUNEA EUROPEANA a venit cu un CALENDAR categoric:

  MOLDOVA e binevenita sa PARAFEZE acordul cu UE in august 2014

  http://www.youtube.com/watch?v=e4TWnOSHtWM

  Basescu a venit cu o promisiune de campanie electorala,in mod total nediplomatic si iresponsabil promitand UNIREA(de vrei 10 ani incoace tot face unirea).

  NU EXISTA UN CALENDAR AL UNIRII! Basescu minte de inghiata apele cu scop electoral sa ia voturile voastre ale basarabenilor!!!

  Basescu putea veni la Chisinau cu un calendar clar al unirii,in pasi concreti:

  statul roman ,sau TOP 300 capitalisti cumpara hectar cu hectar ca investitori strategici pamant in Basarabia.

  -3 poduri peste Prut
  -gazoduct Iasi Chisinau(facut de Victor Ponta,adica inceput!!nu de Basescu)

  Basescu e un bandit,care promite doar in scop propagandistic electoral,iar voi naivii chiar il credeti!!

  FAPTE CONCRETE vin de la ANGELA MERKEL: solutii,calendar clar in AUGUST ratifica Moldova acordul cu UE.

  Insa SCOPUL GERMANIEI(Statelor unite ale europei)este sa faca din Moldova o PIATA DE DESFACERE a produselor din Occident,si nu un stat productiv,care sa se imbogateasca.

  Moldova va exporta tineri cu capacitati,intelectuali,informaticieni,sclavi in ferme(capsunari) in Germania.

  Acesta e scopul Germaniei(alias UE).

  Unirea cu Romania este o vrajeala ieftina.UNIREA se va produce cu BRUXELLES,in STATELE UNITE ALE EUROPEI.

 9. REFERENDUM pentru STATELE UNITE ALE EUROPEI
  http://cursdeguvernare.ro/viviane-reding-cere-referendum-pentru-crearea-statelor-unite-ale-europei.html

  si voi inca visati la unirea cu Romania!va veti uni cu SUE la Bruxelles,poate,dar nici asta nu-i sigur.Ca la cat de naivi sunteti in comentarii imi dau seama ce usor cadeti in plasa unora ca basescu

 10. …SUA si Romania sunt partenere care sustin o Moldova independenta, suverana si democrata…
  Nici vorbă despre unire. Ajutaţi, dacă puteţi, ca Moldova să-şi continuie cursul european. Dacă mai aveţi o elementară stimă pentru acest pămînt nu încurcaţi aspiraţiilor RM către UE. Atîît de mult s-a făcut! Suntem aproape, nu încurcaţi!!!

 11. Din păcate România a devenit o victimă a politicienilor de duzina, nechibzuiti, dornici de-a integra statul cedînd în fața propunerilor măgulitoare parvenite de la Washington și Bruxelles.
  Dupa cum se stie, aderînd la EU și NATO, România și-a pierdut independența, statut pe ca-re l-a obținut cu prețul a mii de victime în timp.
  Odată cu aderarea României la aceste două Organizații s-a deschis și vînătoarea de bogății, privatizări, achiziții, vînzări la aceasta adăugîndu-se noi rigori și condiții im-puse de catre Parlamentul European.
  Aderarea la UE a însemnat o trecere a capitalului din proprietatea statului în mîna unor firme private, aceasta fiind una din condițiile de bază care viza aderarea statelor la UE, practic statul începe a vinde ceea ce i-a aparținut. Liberalizarea forțată a economiei a creat premise de vînzarea a pachetelor majoritare deținute de stat în favoarea unor fir-me private, în consecință aceasta a costat bugetul țării miliarde de dolari.
  România a pierdut controlul asupra principalelor firme autohtone, transmițîndu-le de facto statelor străine. Aşa s-a întâmplat cu Petrom, care a fost preluat de statul austriac, cu Romtelecom, care a fost dat statului grec; trei reţele de distribuţie a energiei electri-ce, în frunte cu Muntenia Sud, care era şi cea mai prosperă, au ajuns pe mâinile statu-lui italian; Electrica Oltenia – la statul ceh; Distrigaz Sud – aparține actualmente fran-cezilor și lista poate fi continuata.

  Nici in acest moment Romania nu este primita in Schengen, gasiindu-se fel de fel de motive, unele inventate.
  Revoltator deoarece Romania a investit enorm pentru a le fa-ce pe plac…..

 12. AICI ESTE ESENTA

  „Cred ca Romania are multe motive sa fie mandra de sprijinul si ghidajul (“mentoring” in original – n.red.) pe care l-a acordat R.Moldova pentru a deveni mai independenta, mai democrata, mai prospera si mai sigura. Vreau sa va felicit pentru sustinerea pe care le-o aratati pentru independenta energetica, educatie, pentru sustinerea aratata in interiorul UE si pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic. SUA si Romania sunt partenere care sustin o Moldova independenta, suverana si democrata.”

  Sursa: Moldpress
  Share

 13. Este de munca mult pentru a face UNIREA.

 14. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  “După Olimpiada de la Soci din februarie
  va începe ofensiva Rusiei
  împotriva românilor basarabeni”

  de Marius Dorin Lulea

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/dupa-soci-incepe-ofensiva-rusiei-romanilor-basarabeni-1_52d00463c7b855ff565dfec5/index.html

  Relaţia România-Republica Moldova-Rusia este asemănătoare unui joc de şah. Fiecare parte face o mişcare sperând în obţinerea unui blocaj favorabil. Aici nu poate exista remiză, iar în momentul de faţă România se află într-o ofensivă în favoarea românilor basarabeni şi împotriva unei oligarhii politice supuse Moscovei.

  Nu statul Republica Moldova este ţinta Bucureştiului ci soarta celor peste trei milioane de români. Prima ţară atacată de către Rusia, pentru că avea ţinte mult prea occidentale, a fost Georgia. Atacul asupra acestui stat a fost unul fizic, prin intermediul armatei, după care a avut loc îndepărtarea preşedintelui pro-occidental de la putere.
  Azerbaidjan-ul a fost al doilea stat scos de către Rusia de pe traseul european. Este adevărat că nimeni nu înţelegea prin acesta integrarea Europeană ci doar o apropiere de valorile culturale într-o perspectivă foarte îndepătată.
  Următoarea victimă, şi cu adevărat o pierdere pentru Uniunea Europeană, a fost Ucraina. Deşi au fost proteste ample anti-guvernamentale, iată că ele deja şi-au pierdut din intensitate. Macazul a fost schimbat iar noua direcţie a Kiev-ului este Moscova.

  După Ucraina, ţinta atacurilor Rusiei va fi chiar Republica Moldova. Aceasta face un joc în etape în care îşi orientează resursele în mod punctual şi puternic pe o singură ţintă, odată aceasta anihilată trecând la următoarea. Este o strategie bună ce permite economia de energie.

  Pentru a nu compromite investiţia de zeci de miliarde de euro realizată la Soci, pentru organizarea Olimpiadei de Iarnă, Rusia mai aşteaptă câteva luni. După Olimpiadă, prin intermediul clasei politice de la Chişinău, Vladimir Putin va încerca deturnarea Republicii Moldova de pe traseul european.

  Vor fi proteste, vor fi nemulţumuri, dar fără ajutorul României nimic nu se va întâmpla.

  Preşedintele Traian Băsescu a intuit acest lucru(probabil şi pe baza rapoartelor serviciilor de securitate) şi a lansat din timp o ofensivă pe tema unionistă. De ce?

  Pentru a pregăti societatea civilă din România pentru o abordare mai radicală a situaţiei românilor de dincolo de Prut. Un consens politic nu ar fi existat decât printr-o presiune publică, ori aceasta a apărut deja.

  Preşedintele României a trimis un semnal clar, ce sună ca o ameninţare la adresa politicienilor moldoveni şi a agenţilor ruşi de pe teritoriul Republicii Moldova.
  Eu cred că semnalul este trimis clar chiar către Moscova, atenţionând-o pe aceasta că în cazul în care va mai interveni pentru a schimba traseul european atunci România se vede forţată să intervină şi să readucă Republica Moldova pe traseul ei normal prin RE-Unirea cu România.

  Nu este o ameninţare, deoarece nu are ţara noastră forţa de a face ceva, dar cu siguranţă este o atenţionare: dacă nu lăsaţi traseul european apoi noi vom susţine unul unionist, dorit de poporul român de pe cele două maluri ale Prutului.

  Preşedintele ştie că renunţarea la Europa va determina nemulţumirea populaţiei celui de al doilea stat românesc, aşa cum a fost şi în Ucraina. Atunci va fi momentul în care discursul unionist va aduce un maxim de susţinători şi la formarea unei majorităţi.

  Este vorba exact de acea majoritate de care Traian Băsescu a vorbit. Preşedintele ştie prea bine că în acele momente va exista o majoritate unionistă în republica Moldova şi ea va apărea inevitabil.

  Toţi cei care conduc Republica Moldova au o relaţie mai veche sau mai nouă cu structurile de securitate ruse sau cu fostul Imperiu Sovietic.

  Situaţia în care ei chiar vor conduce al doilea stat către Europa nu există, şi asta datorită încrengăturilor economice-politice existente şi subordonate Moscovei. Europenizarea înseamnă pentru ei pierderea puterii şi chiar închisoarea.

  Exemplul Năstase îi sperie pe aceştia de moarte: paradisul lor nu este acela în care statul de drept să funcţioneze. România trebuie să se pregătească, iar după Soci se va vedea că declaraţiile preşedintelui au acoperire:
  România este obligată să ofere o alternativă europeană unionistă în cazul în care cineva va încerca deturnarea traseului. Aici nu e vorba de o agresiune fizică, nu e vorba de separatismul găgăuz care este total neimportant pentru un stat precum România,

  ci de trădarea ce se pregăteşte de clasa politică.

  Anul 2014 este unul cheie în care se va vedea care sunt adevăratele interese ale politicienilor moldoveni şi dacă aceştia vor răspunde majorităţii de 70%
  care doreşte un viitor european comun.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 15. dar de unde stie atatea LULEA asta?!

  lucreaza cumva la Moscova de stie cand rusii o sa puna presiunea pe basarabean??!?

 16. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  O Sâmbata Unionista, 11 ianuarie 2014:
  ————————————————————————-
  Oficial:
  SUA susţine o eventuală RE-Unire a României
  cu Republica Moldova
  dacă acest lucru este dorit de către cetăţenii din RM

  http://voceaunirii.org/2014/01/11/de-azi-este-oficial-sua-sustine-unirea-republicii-moldova-cu-romania/

  Răspunsul a fost dat în public de către Victoria Nuland,
  Asistenta Secretarului de Stat,
  adjuncta Sefului Diplomatiei Americane
  în această dimineaţă în cadrul unei declaraţii de presă
  la Ambasada SUA din Bucuresti.
  ————————————————————-
  Intrebare:
  “Cum vedeti traseul european al Republicii Moldova
  in urma summitului de la Vilnius
  si cum privesc SUA declaratiile despre RE-Unirea cu Romania? ”
  ———————————————————–
  Raspuns Victoria Nuland:
  “SUA sustin suveranitatea si integritatea teritoriala a Rep. Moldova
  si DREPTUL REP. MOLDOVA
  DE A-SI ALEGE PROPRIUL VIITOR”.

  ==============================

 17. Hohenzollern de Szatmary

  Vlad Puscasu =
  un nou agent moscalesc ocult KGB=MOSSAD
  pe forumurile din Est-Moldova,
  un diversionist bine platit
  contra Re-Unirii noastre
  cu Patria-mama România Mare europeana !

  Pazea la teroristii de tot felul !

 18. ce tot atatea intrebari: „de unde le stie toate aste LULEA?
  Simplu: de la… AMERICANI! Ce-i asa de complicat? Matale nu le stii toate alea ce le zici de la serviciul FSB de unde-ti iei solda? Ei…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *